Dodaj do ulubionych

jak "zrobic" dziewczynke??

16.03.02, 20:31
Witam,
zwracam sie z pytaniem do fachowcow, rodzicow, kobitek- jak miec corke?
Mam b. fajnego 10 letniego syna i oboje z mezem marzymy o corce.
Czy moglibyscie polecic jakies metody, moze lekture, lekarza w temacie?
Bade wdzieczna za info,
pozdrawiam,
aniutek
Obserwuj wątek
    • Gość: Inka Re: jak zaplanować płeć IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.02, 01:48
      Z tego co się orientuję, należy współżyć na 2-3 dni przed jajeczkowaniem,
      natomiast nie współżyć w dniu jajeczkowania.
      Przyczyna jest następująca: plemniki XY, które po zapłodnieniu dają chłopca,
      żyją krócej, ale są szybsze- stąd współżycie w dniu jajeczkowania daje często
      chłopca. Plemniki XX- które po połączeniu z komórką jajową dają dziewczynkę,
      żyja dłużej, są też wolniejsze- stąd współżycie na pewien czas przed owulacją i
      (ważne!) powstrzymanie się w dniu jajeczkowania- to praktycznie pewna
      dziewczynka.
      Powodzenia! Metoda sprawdzona i skuteczna (ale 100% pewności nie daję...)
      • aniutek Re: jak zaplanowac´ p?ec´ 17.03.02, 01:58
        dzieki serdeczne, tak mi sie marzy corka....... ide probowac ::))))))
        • Gość: tato Re: jak zaplanowac´ p?ec´ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.02, 07:13
          A mnie się maży syn.Mam już trzy piękne córki.I robiliśmy tak jak inka pisze.I
          co?Żona łyka tabletki antykoncepcyjne i mówi żebym sobie poszukał matki
          zastępczej dla czwartej córeczki.:(
          • melanie Re: jak zaplanowac´ p?ec´ 17.03.02, 09:33
            prawdziwi męzczyźni miewaja tylko córki:)
          • Gość: Blue Re: jak zaplanowac´ p?ec´ IP: *.man.polbox.pl 17.03.02, 18:16
            Tam, gdzie się jada dużo ryb: Japonia, Skandynawia, przychodzi na świat więcej
            chłopców. Kobieta powinna przed zajściem w ciązę jeść ryby i owoce morza.
      • melanie Re: jak zaplanować płeć 17.03.02, 09:35
        Potwierdzam,mam dwie piekne córeczki "zrobione" w ten sposób. I jednego synka
        tradycyjnie:)
        • melanie Re: jak zaplanować płeć 17.03.02, 09:36
          (Mówie o medodzie inki)
    • charybda Re: jak 17.03.02, 19:13
      aniutek napisał(a):

> Witam,
      > zwracam sie z pytaniem do fachowcow, rodzicow, kobitek- jak miec corke?
      > Mam b. fajnego 10 letniego syna i oboje z mezem marzymy o corce.
      > Czy moglibyscie polecic jakies metody, moze lekture, lekarza w temacie?
      > Bade wdzieczna za info,
      > pozdrawiam,
      > aniutek
      Ja naprawdę nie rozumiem takich problemów. Co to za różnica, czy ma się córkę,
      czy syna?
    • debe Re: jak 17.03.02, 21:24
      Aniutek,
      ponoc odpowiednia dieta moze pomoc, tylko trzeba zaczac kilka tygodni przed...
      niestety nie mam pojecia co wyrzucic, a czym sie zajadac...
      jak cos znajde, to Ci podesle...
      • iwa.ja Re: jak 17.03.02, 21:47
        Mam papiery na ten temat! Dziewczyna dwa dni przed, ale wcześniej przynajmniej
        przez pół roku sprawdzaj temperaturę, żeby się dobrze wstrzelić. Generalnie
        próbuj od 10 dnia cyklu. Pozdro.
    • Gość: Roza Re: jak IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.03.02, 22:07
      Stosowalismy metode Inki,i co? Zamiast dziewczynki chlopczyk, sliczny i madry
      chlopczyk. Aniutek mnie sie tez marzyla dziewczynka, ale juz jej miec nie
      bede.Zycze ci tej dziewczynki z calego serca. Jak sie dowiedzialam w 4
      miesiacu , ze to chlopczyk to autentycznie rozpaczalam, nie moglam patrzec na
      sukieneczki i dziewczece pantofelki, zupelnie jakbym stracila kogos. Wiem, ze
      mnie tu pewnie skrzyczycie teraz ale tak bylo, czulam sie jakby umarly moje
      marzenia.
    • goga.74 Re: jak 17.03.02, 22:44
      Kiedys czytalam ze podobno wegetarianie czesciej rodza
      dziewczynki. Ale nie pamietam gdzie i na ile miarodajne
      bylo to zrodlo.
      • Gość: aniutek Re: jak IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 18.03.02, 03:42
        bardzo dziekuje za AZ tyle podpowiedzi :)
        ktos zapytal jaka roznica...... he przy pierwszym dziecku nie mialam takiego
        problemu, a teraz majac syna chcialabym i corke.
        jesli bedzie chlopak to tez bede szczesliwa, ale sprobuje dopomoc ...
        naturze we wlasciwym wyborze :)
        pozdrowki,
        aniutek
    • Gość: fachowie Re: jak IP: *.talnet.pl 18.03.02, 08:54
      Dziewczynkę się robi dzień po owulacji.
      • Gość: mamusia Re: jak IP: *.proxy.aol.com 18.03.02, 15:40
        wg metody inki prawdopodobienstwo na dziewczynke wzrasta
        jeszcze bardziej wzrasta jezeli kobieta w ww terminie nie ma orgazmu - wzgledna
        suchosc pochwy w tym przypadku utrudnia droge do jaja "chlopaczkom"
        metoda temperaturowa na okreslenie dnia owulacji jest bardzo zawodna, moja
        szwagierka z teoretycznie bardzo regularnym cyklem (tylko wg temperatury
        planowo nie zachodzila w ciaze do 35 roku zycia) dwa razy robila dziewczynke a
        ma dwoch cudnych lobuzow
        duzo pewniejszy komputerek do okreslania plodnosci - ale trzeba go uzywac pare
        miesiecy zeby mial wystarczajaco duzo danych, ja mam marki Persona. jak na
        razie uzywam do zapobiegania ciazy - skutecznie od 3 lat. zdarzylo mu sie 2
        razy nie rozpoznac dni owulacji ale sobie poradzil statystycznie i emilka nadal
        jest jedynaczka.
        powodzenia
        • Gość: aniutek Re: jak /do Mamusi IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 19.03.02, 05:08
          komputerek powiadasz ???? moglabys cos wiecej na ten temat
          opowiedziec, pierwszy raz spotykam sie z czyms takim a brzmi interesujaco.
          bede b. wdzieczna,
          aniutek

Gos´c´ portalu: mamusia napisa?(a):

> wg metody inki prawdopodobienstwo na dziewczynke wzrasta
          > jeszcze bardziej wzrasta jezeli kobieta w ww terminie nie ma orgazmu -
          wzgledna
          >
          > suchosc pochwy w tym przypadku utrudnia droge do jaja "chlopaczkom"
          > metoda temperaturowa na okreslenie dnia owulacji jest bardzo zawodna,
          moja
          > szwagierka z teoretycznie bardzo regularnym cyklem (tylko wg temperatury
          > planowo nie zachodzila w ciaze do 35 roku zycia) dwa razy robila
          dziewczynke a
          > ma dwoch cudnych lobuzow
          > duzo pewniejszy komputerek do okreslania plodnosci - ale trzeba go
          uzywac pare
          > miesiecy zeby mial wystarczajaco duzo danych, ja mam marki Persona.
          jak na
          > razie uzywam do zapobiegania ciazy - skutecznie od 3 lat. zdarzylo mu sie
          2
          > razy nie rozpoznac dni owulacji ale sobie poradzil statystycznie i emilka
          nadal
          >
          > jest jedynaczka.
          > powodzenia

• megan1 Re: Bzdura 18.03.02, 19:35
        Gość portalu: fachowie napisał(a):

> Dziewczynkę się robi dzień po owulacji.

Bzdura. Dzień po owulacji nie ma już praktycznie szans na dzidziusia, poniewaz
        jajeczko "żyje" co prawda 24 godziny, ale zdolność do zapłodnienia zachowuje
        tylko przez 8-12 godzin.
    • Gość: RR Re: jak IP: *.mofnet.gov.pl 18.03.02, 15:50
      Ja sam "zrobiłem" dwie dziewczynki. (przynajmniej tyle mam wpisane w dowód),
      służę "pomocą" :)
      A dziwczynki "robi się" tak samo jak chłopczyków: Y! Y! Y!
      • Gość: aniutek Re: jak IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 20.03.02, 00:10
        Mamuska czekam na sygnal od Ciebie :))
    • Gość: aniutek Re: jak IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 21.03.02, 04:09
      ???
    • Gość: fachowie Re: Aniutek IP: *.talnet.pl 21.03.02, 11:13
      Inka Ci źle napisała. Moją radę znajdziesz we wcześniejszym poście.
      W ten sposób moja koleżanka mając pierszwego syna, urodziła jako drugie
      dziecko, córkę.
      • Gość: Inka Re: Do (nie) fachowca IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.02, 11:19
        Gość portalu: fachowie napisał(a):

> Inka Ci źle napisała. Moją radę znajdziesz we wcześniejszym poście.
        > W ten sposób moja koleżanka mając pierszwego syna, urodziła jako drugie
        > dziecko, córkę.

Nie może dojść do zapłodnienia w dzień po owulacji, ponieważ komórka jajowa żyje
        tylko 24 godziny. Zaś zachowuje zdolnosć do zapłodnienia tylko 8-12 godzin. Może
        Twoja znajoma żle wyznaczyła dzień owulacji? Niestety, organizm to nie maszyna-
        zdarzają się czasem pewne różnice, np. z reguły owulacja występuje w 14 dniu, a
        raz w 17. Stad zawodność metod naturalnego planowania rodziny...
        • Gość: fachowie Re: Do (nie) fachowca IP: *.talnet.pl 21.03.02, 14:17
          Gość portalu: Inka napisał(a):

> Gość portalu: fachowie napisał(a):
          >
          > > Inka Ci źle napisała. Moją radę znajdziesz we wcześniejszym poście.
          > > W ten sposób moja koleżanka mając pierszwego syna, urodziła jako drugie
          > > dziecko, córkę.
          >
          > Nie może dojść do zapłodnienia w dzień po owulacji, ponieważ komórka jajowa żyj
          > e
          > tylko 24 godziny. Zaś zachowuje zdolnosć do zapłodnienia tylko 8-12 godzin. Moż
          > e
          > Twoja znajoma żle wyznaczyła dzień owulacji? Niestety, organizm to nie maszyna-
          >
          > zdarzają się czasem pewne różnice, np. z reguły owulacja występuje w 14 dniu,
          > a
          > raz w 17. Stad zawodność metod naturalnego planowania rodziny...

Ale plemniki odpowiedzialne za dziewczynki żyją dłużej od tych męskich.
          • Gość: Inka Re: Do (nie) fachowca IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.02, 21:06
            Rzecz w tym, że aby doszło do zapłodnienia muszą żyć i jajeczko i plemnik.
            Jeśli jajeczko nie żyje (dzień po owulacji) to jak to możliwe, żeby się
            połączyły? Wiem, że jestem uparta i ciągle piszę to samo(juz trzeci raz) ale
            tak już jest.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka