Dodaj do ulubionych

Trzeba mieć pasję

19.03.13, 13:51
albo zainteresowania?
Ludzie co to jest ta pasja, bo mi jak nic do głowy przychodzi to łażenie po ośmiotysięcznikach. No chyba mi nie powiecie, że wszyscy tak po tych górach latają - jeśli mają akurat wolną godzinę
Obserwuj wątek
    • wez_sie Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 14:00
      moja pasja to koty
      • gr.eenka Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 14:17
        wez_sie napisał:

> moja pasja to koty
        tak? a umiesz kotu podać tabletkę, wyczyścić uszy i obciąc pazurki
        i ewentualnie zrobić wiele innych czynności o których tu nie napiszę :)?
        • wez_sie Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 14:23
          tak
          i lewatywe (to najbardziej)
          pasowalibysmy do siebie
          ty juz jestes kocia mama, a ja bylbym kocim tata
          • gr.eenka Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 14:28
            lewatywe kotu - chętnie to zobaczę , mogę nawet swoją kotkę udostępnić :D
          • rekreativa Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 14:49
            Lewatywę kotu...
            Urosłeś w mych oczach.
            • ursyda Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 17:50
              do metra dziesięciu pewnie:)
              • rekreativa Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 20:01
                Nie bądź taka... metr dwadzieścia :)
                • wez_sie Re: Trzeba mieć pasję 20.03.13, 10:56
                  hehehe
                  smiesznie piszesz i masz fajne poczucie humoru
        • triismegistos Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 15:44
          Ja umiem, ale nie będę się upierać, że to żadna filozofia ;)
    • wyszeptany-o-zmroku Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 14:04
      Bez pasji,bez jakichkolwiek zainteresowań ani rusz...;)
      Po górach to mnie się nie chce łazić ale wolne chwile poświęcam motoryzacji,sztukom walki;) na wszystko inne brakuje czasu niestety;)
    • m-kow Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 14:04
      Do tego miana awansowało staromodne hobby po prostu :-)
      Godzina to akurat nie jest to, co najbardziej trzeba mieć wolne, lepiej mieć
      wolne co najmniej 20K USD + zakupy i już masz pasję przy której inni "pasjonaci" z swoim kajtserfingiem wstydliwie wysiadają :-)
      www.e-gory.pl/forum/viewtopic.php?t=3447
    • triismegistos Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 14:08
      Pasji każdy mieć nie musi, nawet dobrze, ze większość ludzi jej nie ma, bo kiesko by było. Ale jakieś hobby i zainteresowania jednak mieć się powinno.
      • gr.eenka Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 14:21
        triismegistos napisała:

> Pasji każdy mieć nie musi, nawet dobrze, ze większość ludzi jej nie ma, bo kies
        > ko by było. Ale jakieś hobby i zainteresowania jednak mieć się powinno.
        dobrze skupmy się na zainteresowaniach i hobby.
        szto eta ?
        • wez_sie Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 14:26
          no na przyklat zwierzeta (koty) albo spoleczenstwo (puszczanie sie) albo kulinaria (kielbasa z mlekiem) albo podroze (orgazm na niemieckiej plazy) albo ludzie (co drugi dzien randka na kawie z nowym czasoumilaczem) albo dzieci (suwaczek mowilacy ile zostalo do rozwiazania) albo ja i moje kropki
          • gr.eenka Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 14:29
            no właśnie ,
        • sumire Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 14:31
          zgodnie ze słownikiem - 'szczególne zamiłowanie do czegoś', a zamiłowanie to 'znajdowanie przyjemności w zajmowaniu się czymś'. btw, to 40. wątek na ten sam temat, który widzę w ciągu ostatnich 2 tygodni.
      • jawna_opcja_niemiecka Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 14:59
        triismegistos napisała:

> Pasji każdy mieć nie musi, nawet dobrze, ze większość ludzi jej nie ma, bo kies
        > ko by było. Ale jakieś hobby i zainteresowania jednak mieć się powinno.

W Polsce nie ma się zainteresowań. No, może jeszcze osoby uczące się - szkolniaki i studenciaki mogą sobie pozowlić na hobby, zainteresowania, pasje, itp, itd. Lecz to
        raczej tylko moda, kopiowanie zachowania młodzieży zyjącej z dziada pradziada na
        Zachodzie.
        Pasje, hobby, zainteresowania powinny być oryginalne, dlatego szkolniaki i studenciaki rezygnują z pasji , hobby, zainteresowań. W polskich warunkach trudno mieć takie pasje, hobby, zinteresowania jakie ma rówiesnik, na przykład, z Niemiec. (Oni ,ci z ZAchodu, zawsze mają oryginalne pasje, hobby ,zainteresowania).

Polskiej bidy nie stać na pasje, hobby, zainteresowania a Polacy oraz Polki nie chorują na depresje bo są zbyt prymitywni. Depresja to domena złożonych, bogatych osobowości, to domena człowieka, ktory ma pasje, hobby, zainteressowania.
        Gdy Polce/Polakowi nie chce się czegoś zrobić to znaczy, że nie chce jej/jemu się czegoś zrobić. Nic więcej, nic mniej.
        Co innego ludzie na Zachodzie: Niechęć do życia to zawsze symptom czegoś głębszego. Może deprersji, może schizofrenii. Ale nigdy nie jest to czyste lenistwo. Tam ludzie mają pasje, hobby , zainteresowania.

A pasje, hobby, zainteresowania polskiej bidy ?
        Nie być głodnym , kupić buty na zimę/lato (jednoseozonowa taniocha kupowana w promocji lub w dyskoncie ), takoż kurtkę i spodnie. Takoż płaski , n-calowy telewizor [ n wieksze lub równe 52 cale] do trzydziestodwumetrowego mieszkania w bloku, takoż komputer, takoż auto sprowadzone z niemiec, wyklepane, połatane, takoż dezodorant, mydło, takoż golidło do łona , takoż środki do higieny intymnej - kobiety, takoz golidło do twarzy i takoż smarowidło do twarzy, uzywane po uzyciu golidła , takoż majtki, skarpety.
        I nauka języka obcego, najcześciej niemieckiego - warunek konieczny, paszport do hobbylandu , do posiadania pasji, hobby , zainteresowań.

Oto pasje, hobby, zainteresowania polki/polaka.

• triismegistos Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 15:39
          Żartujesz, prawda? Ile trzeba mieć kasy, zeby czytać książki? Biegać? Robić origami?
          • fomica Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 22:33
            My tu o Pasjach, przez wielkie P, a nie jakieś tam hobbiątka.
    • twojabogini Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 14:24
      Nie trzeba mieć pasji, ale to bardzo przyjemne. To jak różnica między zwykłym stanem, a zakochaniem. Obok pasji warto mieć jeszcze różne poboczne powiedzmy "pasyjki".

A co to ta pasja?
      Każda rzecz, którą jesteś w stanie pokochać zgłębiać, fascynować się nią. Mojego męża pasjonują ogrody i wszystko co się z nimi wiąże. Jest artystą, więc przede wszystkim potrafi zaprojektować i wykonać ogród, kocha rośliny, ma tzw. dobrą rękę. Zna tysiące roślin, ich cykle biologiczne, nazwy łacińskie, zgłębia chińskie i afrykańskie teorie uprawy ogrodów, wie co piszczy w trawie, aktualny asortyment narzędzi ogrodniczych ma w małym palcu, czyta o szkodnikach, o równowadze biologicznej, doskonali sztukę zaszczepiania roślin i poznaje techniki tradycyjnych upraw, a do tego ma sporo fiołków pobocznych: miniaturyzacja roślin, techniki cięcia i inne abstrakcje. Jakiś suchy badylek wyglądający jak ósme nieszczęście potrafi pielęgnować tygodniami, bo jest to coś tam coś tam. Potrafi o tym wszystkim fascynująco opowiadać, zna tysiące anegdot i ciekawostek. Jego pasja zaraza innych. Wielu naszych znajomych zaczęło coś pod jego wpływem hodować, choćby na balkonie. ja z kolei kiedy czytam teraz w książce, że kwitły oleandry - to wreszcie wiem, co dokładnie kwitło i jak pachniało. Tam gdzie wcześniej widziałam bezładną zieleń, teraz rozróżniam kolory, odmiany, umiem znaleźć w tym piękno.

• wez_sie anegdoty z zycia roslin 19.03.13, 14:27
        chetnie bym posluchal anegdot z zycia roslin albo jakis ploteczek
        • gr.eenka Re: anegdoty z zycia roslin 19.03.13, 14:31
          wez_sie napisał:

> chetnie bym posluchal anegdot z zycia roslin albo jakis ploteczek
          sie nie znasz na życiu roślin ;P
        • twojabogini Re: anegdoty z zycia roslin 19.03.13, 14:36
          wez_sie napisał:

> chetnie bym posluchal anegdot z zycia roslin albo jakis ploteczek

To chyba na kółko różańcowe się zapisz albo do koła gospodyń wiejskich.
          • wez_sie Re: anegdoty z zycia roslin 19.03.13, 15:46
            twojego meza tam wlasnie spotkam?
            • twojabogini Re: anegdoty z zycia roslin 19.03.13, 16:34
              Zapałało się uczuciem do ogrodnika z pasją?
              • wez_sie Re: anegdoty z zycia roslin 20.03.13, 10:57
                chcialbym posluchac tych anegdod z zycia roslin
        • fomica Re: anegdoty z zycia roslin 19.03.13, 22:59
          Ja znam kilka bajek z życia roślin:
          Bajka o dziewannie: Dzie wanna, będę żygał!
          Bajka o jodle: Tyle jodła, że aż se bekła.
          Bajka o porze i selerze: Przyszła pora i se leże.

Tak wiem, żenujące.
      • gr.eenka Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 14:33
        a ja głupia myślałam, że jak od wiosny do jesieni rwę jak głupia całymi popołudniami zielsko to myślałąm ,ze rwę zielsko - a to pasja była
        ale maliny zrywałam z pasją :D
      • simply_z Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 18:00
        fajne hobby:)
    • facettt Zgadza sie. Mam pasję 19.03.13, 14:33
      i slucham jej nawet dosc czesto:
      www.strefaimprez.pl/zdjecie/koncert-pasyjny-148333
    • mila2712 Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 17:13
      gr.eenka napisał:
      > albo zainteresowania?
      > Ludzie co to jest ta pasja, bo mi jak nic do głowy przychodzi to łażenie po ośm
      > iotysięcznikach. No chyba mi nie powiecie, że wszyscy tak po tych górach latają
      > - jeśli mają akurat wolną godzinę

Nie trzeba. Nic na siłę. To fajnie gdy ktoś ma jakieś zainteresowania i potrafi "zarazić" nimi innych. Dzięki temu można także poznać wielu interesujących ludzi :p
    • jeriomina Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 17:15
      Odróżniam to tak - moją życiową pasją jest muzyka, granie, występowanie, aranżowanie, współpraca z innymi muzykami, wszystko co się z tym wiąże, a także zgłębianie moich własnych muzycznych zainteresowań, poznawanie nowej muzyki, słuchanie, analizowanie warsztatowe.
      Przekazywanie innym wiedzy (uczenie) już pasją nie jest - umiem to robić, jest mi z tym ok ale nie tęskniłabym za tym, gdybym mogła się utrzymać i mieć świadczenia z innego źródła.
      Moje hobby - książki, kino, teatr, fotografowanie, gotowanie, spacery, góry, wycieczki, rośliny, zwierzęta. Lubię to ale nie jestem od tego uzależniona i poświęcam temu zdecydowanie mniej czasu. To jest jak szczypta przyprawy, by życie było smaczniejsze. A muzyka jest dla mnie jak powietrze, jak woda. Wariuję bez tego.
      • mila2712 Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 17:27
        No to mamy coś wspólnego : muzyka,książki, kino, gotowanie - kulinarne eksperymenty i wypoczynek na świeżym powietrzu . Jeżeli mówimy o roślinach to oczywiście storczyki a w tym roku wyzwanie zakładam ogród. Niech tylko ta zima odpuści
        Niestety czasami mam wrażenie że doba jest za krótka i wiele ostatnio zaniedbałam.

Niestety nie gram na żadnym instrumencie :/

• gr.eenka Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 17:34
          co masz zamiar mieć w ogrodzie?
          • mila2712 Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 21:44
            gr.eenka napisał:

> co masz zamiar mieć w ogrodzie?

Mam w planie podział ogrodu na 2 części:
            1 część ta większa to przede wszystkim trawa, kwiaty (głównie róże oraz skalniaki )
            2 część drzewa owocowe ( wiśnie, jabłoń ), maliny,3 krzaki porzeczek i pnące winogrono
            jak starczy sił i czasu to pomidory (uwielbiam ) a na trawę puszczę cukinię i kabaczka :p
            • gr.eenka Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 21:53
              mila2712 napisała:

> gr.eenka napisał:
              >
              > > co masz zamiar mieć w ogrodzie?
              >
              > Mam w planie podział ogrodu na 2 części:
              > 1 część ta większa to przede wszystkim trawa, kwiaty (głównie róże oraz skalnia
              > ki )
              > 2 część drzewa owocowe ( wiśnie, jabłoń ), maliny,3 krzaki porzeczek i pnące wi
              > nogrono
              > jak starczy sił i czasu to pomidory (uwielbiam ) a na trawę puszczę cukinię i k
              > abaczka :p
              ale fajnie :D
              czereśnie jeszcze i truskawki
              • simply_z Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 22:00
                radzilabym też jakąś bazylię ,oregano i miętę:)
                dobrze jest miec przyprawy pod ręką ,aa i może fasolka szparagowa i marchew?
                • mila2712 Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 22:04
                  simply_z napisała:

> radzilabym też jakąś bazylię ,oregano i miętę:)

o tak ( do tej pory to miałam zaspasy od mamy )

> dobrze jest miec przyprawy pod ręką ,aa i może fasolka szparagowa i marchew?
                  chyba nie starczy miejsca - królują pomidory ;p
                  • gr.eenka Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 22:11
                    te zioła można zasiać w kąciku, na brzegu , wszędzie rosną a mięta jest jak pasożyt
                    • mila2712 Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 22:16
                      gr.eenka napisał:

> te zioła można zasiać w kąciku, na brzegu , wszędzie rosną a mięta jest jak pas
                      > ożyt
                      no doładnie na parapecie w skrzyni do kwiatów
                      a jak takie "domowe" przyprawy podkreslają smak potrawy
                      • gr.eenka Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 22:20
                        mila2712 napisała:

> gr.eenka napisał:
                        >
                        > > te zioła można zasiać w kąciku, na brzegu , wszędzie rosną a mięta jest j
                        > ak pas
                        > > ożyt
                        > no doładnie na parapecie w skrzyni do kwiatów
                        > a jak takie "domowe" przyprawy podkreslają smak potrawy
                        sprytnie, nie trzeba biegać do ogródka
                        ale latem to jest bardzo fajne
                        i szczypiorek zasiej, do twarożku jest jak znalazł :D
                        ale mi narobiłaś apetytu na lato, już się nie mogę doczekać
                        • mila2712 Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 22:27
                          szczypiorek i sałata

masz ogród?
                          • gr.eenka Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 22:29
                            mila2712 napisała:

> szczypiorek i sałata
                            >
                            > masz ogród?
                            mama ma, ja tylko pielę zielsko
                            i kupuję nasionka :)
                            • mila2712 Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 22:34
                              gr.eenka napisał:

> mila2712 napisała:
                              >
                              > > szczypiorek i sałata
                              > >
                              > > masz ogród?
                              > mama ma, ja tylko pielę zielsko
                              > i kupuję nasionka :)

no i najważniejsze zbieram owoce :)
                              • gr.eenka Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 22:37
                                też :)
                                • mila2712 Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 22:41
                                  Grinka
                                  dlaczego facet o przepraszam mężczyzna myśli że ccycki a fuj piersi opadają ?
                                  nie kumam
                                  a nie mam odwagi zaputać :D
                                  • gr.eenka Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 22:43
                                    mila2712 napisała:

> Grinka
                                    > dlaczego facet o przepraszam mężczyzna myśli że ccycki a fuj piersi opadają ?
                                    > nie kumam
                                    > a nie mam odwagi zaputać :D
                                    nie wiem ,co do Husa nie wnikam, ona ma swoją abstrakcję :)
                                    • mila2712 Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 22:45
                                      to wiesz co mężczyźnie opada ?
                                      nie napiszę wprost bo wylecę
                                      :)))
                                      • gr.eenka Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 22:47
                                        mila2712 napisała:

> to wiesz co mężczyźnie opada ?
                                        > nie napiszę wprost bo wylecę
                                        > :)))
                                        nie wiem, wydaje mi się aby coś opadło najpierw musi się unieśc
                                        • gr.eenka Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 22:47
                                          yyy

szczęka opada :)
                                          • mila2712 Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 22:51
                                            :)))
                                        • mila2712 Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 22:50
                                          szczęka oczywiście ( to dla cenzury :p )
              • mila2712 Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 22:01
                za czereśnie to wolałabym jeszcze jedno drzewko wiśni a o truskawkach zupełnie zapomniałam :)

a może jeszcze poziomki ( mama ma na działce, są przepyszne a ten zapach - o matko :D )
                • gr.eenka Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 22:03
                  u mnie takie zamorkowate rosną, no chyba że deszcz popada
                  • mila2712 Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 22:05
                    gr.eenka napisał:

> u mnie takie zamorkowate rosną, no chyba że deszcz popada

wiesz latem był u nas trochę problem bo od słońca wysychały ale coś tam się pojadło :p
      • magnusg Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 19:35
        "A muzyka jest dla mnie jak powietrze, jak woda. Wariuję bez t
        > ego. "-czy to oznacza,ze dla palacza nikotyna jest pasja, bo niektorzy bez fajek tez swira dostaja.
        • jeriomina Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 19:43
          Nie, myślę, że to inny rodzaj świra :) Mogłabym podpisać się pod tym wspinaczem - muzyka to jest moja droga życiowa, z wielu rzeczy rezygnowałam, żeby móc się tym zajmować. I sprawdza mi się w życiu zasada, że wolę nawet być sama ale żeby muzycznie się działo, niż mieć super związek i w ogóle nie grać.
    • light_in_august Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 17:36
      Pasja to straszne słowo. Takie egzaltowane. I właśnie od razu przed oczami jawią się te Himalacje, bo coś niższego/mniejszego jakoś już do tego słowa nie pasuje... "Moją pasją jest jeżdżenie na rolkach/robienie na drutach" - wtf?
      Ale już hobby wydaje się takie bardziej swojskie. Czytanie książek, chodzenie do kina na każdą nowość, jazda na rowerze w wolnym czasie, gotowanie i wklejanie fotek potraw na internetowego bloga - chyba większość ludzi robi coś poza pracą i sprzątaniem w domu, co sprawia mu trochę radości, prawda?
      • gr.eenka Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 17:44
        super, czyli ja mam bardzo liczne hobby- tylko nie wiem czemu jakoś nikt tego nie dostrzega uważając to za oczywistą oczywistość :)
        Wymienione przez ciebie czynności są tak oczywiste, no może prócz tego robienia na drutach, że pewnie większość ludzi to robi nie traktując tego jak hobby a rzecz, wręcz naturalną i oczywistą.
        • light_in_august Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 19:58
          A hobby to z założenia musi być jakieś wyrafinowane i niespotykane? Tzn. ja nie wiem, może musi to być badanie zwyczajów godowych jedwabnika morwowego na Półwyspie Indyjskim ;)
          Jeśli coś się robi w wolnym czasie, bo to sprawia przyjemność i relaksuje, to dlaczego nie nazywać tego hobby?
          • rekreativa Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 20:07
            Hobby to jest po prostu wykonywanie jakiejś czynności dla relaksu w czasie wolnym od obowiązków, czyli żadne tam wyrafinowane chooj wie co.
            Badanie jedwabników na Półwyspie Indyjskim za to byłoby już raczej pasją, bo wymaga zdobycia sporej wiedzy, zorganizowania wyprawy, zdobycia na nią kasy i poświęcenia czasu może kosztem obowiązków, związków i rodziny.
    • coffei.na taaaa 19.03.13, 17:46
      demotywatory.pl/3669824/Kobieta-z-pasja
    • astrofan Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 19:25
      Wspinanie to nie jest hobby. To sposób życia. Ukształtowało mnie jako człowieka i gdybym z tego zrezygnował, to musiałbym zanegować całe moje życie. Nikt z nas nie myśli jeszcze o kolejnej wyprawie. Teraz jest czas na żałobę, ale ani razu nie pomyślałem, że mógłbym skończyć ze wspinaczką - powiedział Adam Bielecki.
    • eat.clitoristwood Dziadek Tomka 19.03.13, 20:08
      miał pasję transmisyjną.
      • mila2712 Re: trzeba mieć fantazję :) 19.03.13, 22:10
        Jasiu
        czytaj uważnie: pasje i hobby

my tu na poważnie a Ty żartujesz, ręce opadają ;)
        • jan_hus_na_stosie2 Re: trzeba mieć fantazję :) 19.03.13, 22:18
          mila2712 napisała:

> my tu na poważnie a Ty żartujesz, ręce opadają ;)

pielenie w ogródku nie jest poważnym tematem ;)
          • gr.eenka Re: trzeba mieć fantazję :) 19.03.13, 22:21
            jan_hus_na_stosie2 napisał:

> mila2712 napisała:
            >
            > > my tu na poważnie a Ty żartujesz, ręce opadają ;)
            >
            >
            > pielenie w ogródku nie jest poważnym tematem ;)
            dziękuję
            <ręce opadają>
            • jan_hus_na_stosie2 Re: trzeba mieć fantazję :) 19.03.13, 22:23
              gr.eenka napisał:

> dziękuję
              > <ręce opadają>

dobrze, że nie cycki ;)

• mila2712 Re: trzeba mieć fantazję :) 19.03.13, 22:26
              co tam już dawno padly
              a Jaś zazdrości bo chciałby popielić ;)
              a w stolicy ogórdków brak
          • mila2712 Re: trzeba mieć fantazję :) 19.03.13, 22:24
            jan_hus_na_stosie2 napisał:

> mila2712 napisała:
            >
            > > my tu na poważnie a Ty żartujesz, ręce opadają ;)
            >
            >
            > pielenie w ogródku nie jest poważnym tematem ;)

w ogródku nie tylko się pieli :p

nie ograniczam się tylko do ogródka ( no chyba że ogólnie mówisz ) :P
            • jan_hus_na_stosie2 Re: trzeba mieć fantazję :) 19.03.13, 22:27
              ja nie mam ogródka, moi rodzice mają, ja się jeszcze nie dorobiłem :(

• mila2712 Re: trzeba mieć fantazję :) 19.03.13, 22:30
                w stolicy ceny mieszkań są kosmiczne a co dopiero domów

trzeba się było w innym rejonie osiedlić :p

a smakuje jedzonko z ogrodu - matkę po ręku całować
            • simply_z Re: trzeba mieć fantazję :) 19.03.13, 22:28
              i to wsiowy chlopak mowi ;)
              • jan_hus_na_stosie2 Re: trzeba mieć fantazję :) 19.03.13, 22:30
                simply_z napisała:

> i to wsiowy chlopak mowi ;)

ja wsiowy, ja? no wiesz co...
              • mila2712 Re: trzeba mieć fantazję :) 19.03.13, 22:31
                simply_z napisała:

> i to wsiowy chlopak mowi ;)
                jaki wsiowy ?
                nie masz cwaniaka nad Warszawiaka :))
                • simply_z Re: trzeba mieć fantazję :) 20.03.13, 09:28
                  hehe ,ja tez wsiowa:)
                  • mila2712 Re: trzeba mieć fantazję :) 20.03.13, 10:43
                    simply_z napisała:

> hehe ,ja tez wsiowa:)

a ja już niedługo będę śmieszkowiczanką :p
                    ładnie prawda ?
                    • simply_z Re: trzeba mieć fantazję :) 20.03.13, 11:09
                      brzmi jakos mazowiecko;)?
                      • mila2712 Re: trzeba mieć fantazję :) 20.03.13, 11:12
                        simply_z napisała:

> brzmi jakos mazowiecko;)?

Nie to w Wielkopolsce, około 6 km od miejsca gdzie teraz mieszkam :p
    • fomica Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 22:31
      Pasja to jest:
      pl.wikipedia.org/wiki/Pasja_%28ujednoznacznienie%29
    • thelma333.3 Re: Trzeba mieć pasję 19.03.13, 22:39
      podaje za pwn:
      "pasja: wielkie zamiłowanie do czegoś";
      i tyle;
      to czy to będzie zbieranie znaczków czy wchodzenie na ośmiotysięczniki nie ma znaczenia; i jedno i drugie może być pasja; takie trochę 'natężenie z jakim oddajemy się hobby';

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka