Dodaj do ulubionych

Czy tylko ja

24.03.13, 17:20
w Rossmanie czuję się jak potencjalny złodziej i normalnie mam lęk rękę do kieszeni włożyć by np sprawdzić czy jest tam telefon bo ochroniarz łazi za mną i obserwuje?
W innych sklepach tak tego nie odczuwam (no może jeszcze Sephora) ale w Rossmanie zawsze.
Obserwuj wątek
    • aka667 Re: Czy tylko ja 24.03.13, 17:25
      TTM, Rossman słynie z zaufania do klientów i wypuszcza niespecjalnie dyskretnych ochroniarzy za każdym klientem (albo tylko za mną - może mam rozbiegane oczka..)
      • ursyda Re: Czy tylko ja 24.03.13, 17:30
        Zastanawiam się czy oni są w ten sposób szkoleni? Że mają się nagle wychylać zza półki jak za długo oglądasz towar?
        • aka667 Re: Czy tylko ja 24.03.13, 17:44
          ursyda napisała:

> Zastanawiam się czy oni są w ten sposób szkoleni? Że mają się nagle wychylać zz
          > a półki jak za długo oglądasz towar?

takim sklepom raczej zależy żeby się długo kręcić bo zawsze coś dorzucisz do koszyka (vide: regały poustawiane w labirynt że do kasy bez kluczenia się nie dostaniesz), pewnie na kamery brakło
    • iwona334 ubierz sie bardzej wyzywajaco 24.03.13, 17:28
      np. w miniowe bez kieszeni i bedzie spokoj.
      • ursyda Re: ubierz sie bardzej wyzywajaco 24.03.13, 17:31
        A jeszcze powiedz Iwonka, czemu ma służyć Twój trochę od czapy komentarz?
        • iwona334 Re: ubierz sie bardzej wyzywajaco 24.03.13, 18:01
          Temuz samemu, co Twoj watek, Siostro.
          • ursyda Re: ubierz sie bardzej wyzywajaco 24.03.13, 18:10
            Załóż swój.
            • iwona334 Re: ubierz sie bardzej wyzywajaco 24.03.13, 18:33
              Po cco ?
              Mnie w Rossmanie nikt nie sciga.
              Chyba za brzydka jestem.
              • ursyda Re: ubierz sie bardzej wyzywajaco 24.03.13, 18:52
                Rozumiem.
    • loginoftheyear Re: Czy tylko ja 24.03.13, 17:36
      nie tylko ty
      ja sie specjalnie do nich usmiecham, zeby zobaczyc, jak zareaguja ;D
      • ursyda Re: Czy tylko ja 24.03.13, 18:12
        O nie, ja się nie uśmiecham.
        • loginoftheyear Re: Czy tylko ja 24.03.13, 19:32
          ja to robie w ramach eksperymentu, troche taka przekora (bo sie tam zle czuje z ich powodu, wiec niech maja ;)), poniewaz panowie raczej takiej reakcji nie oczekuja. czesto zaczynam to zreszta pytajacym uniesieniem brwi ;) wtedy nastepuje lekka konsternacja z tej drugiej strony, w odpowiedzi na co ja sie smieje ;P
    • bez_dyskusyjny Re: Czy tylko ja 24.03.13, 17:41
      Może wyglądasz na złodziejkę.
      • ursyda Re: Czy tylko ja 24.03.13, 17:52
        Właściwie jak mnie ktoś opisuje to wiesz, w ten sposób: Ólka? a wiem, to ta co wygląda złodziejkę.
      • materac.francuza Re: Czy tylko ja 24.03.13, 18:00
        Chyba ty?
    • fiigo-fago Re: Czy tylko ja 24.03.13, 17:43
      Nudzi się chłopakom w pracy to oglądają sobie ładne dziewczyny. :D A tym nie za ładnym to pewnie tylko na ręce patrzą. ;)))
      • ursyda Re: Czy tylko ja 24.03.13, 17:53
        Ale oni tak nie patrzą.
    • berta-death Re: Czy tylko ja 24.03.13, 17:47
      Ja nie zauważyłam, ale ja mało bystra jestem. W rossmanie to mi przeszkadzają bardziej tłumy ludzi. Może to o to chodzi, że zawsze jakoś w godzinach szczytu tam trafiam, bo jak już tam trafiam to przy okazji, nigdy specjalnie, więc pewnie i ochroniarze nie nadążają łazić za każdym.
      • ursyda Re: Czy tylko ja 24.03.13, 17:52
        Nie straszą Cię wychylając się nagle zza półki i stając obok Ciebie?
        • grassant Re: Czy tylko ja 24.03.13, 18:02
          może ładnie pachniesz?
          • ursyda Re: Czy tylko ja 24.03.13, 18:14
            No to albo kradnę.
    • soulshuntr Re: Czy tylko ja 24.03.13, 17:53
      nie Ólka, nie tylko ty, tyle za ja to leje z gory. A raz nawet to pan ochroniarz dostala taka zjebke przy wszystkich wlacznie z zawezwaniem kierownika sklepu, ze mu sie odechcialo. Polecam ci zrobic taka akcje.
      • ursyda Re: Czy tylko ja 24.03.13, 18:12
        Nie mogę. Obiecałam, że już nigdy tego nie zrobię.
        • soulshuntr Re: Czy tylko ja 24.03.13, 18:26
          ojtamojtam jakby co to zwalisz wine na PMS lub kota.
    • zbyfauch Re: Czy tylko ja 24.03.13, 17:53
      Ja czuję się, jak piąta baba u koła, czy zawalibaba drogowa w każdym, dużym sklepie. Gdzie bym nie stanął, przy najpodlejszym regale czy stojaku, zaraz pojawia się ktoś, komu przeszkadzam, kto akurat ten dżem pożąda, tę szczotę do kibla. TTM?
      • materac.francuza Re: Czy tylko ja 24.03.13, 17:59
        > Ja czuję się, jak piąta baba u koła
        Gdzie kierowców sześć, tam nie ma co wieźć.
      • ursyda Re: Czy tylko ja 24.03.13, 18:11
        Ok, ok. Możesz się posunąć? Bo nie mam jak postu napisać:)
        • zbyfauch Re: Czy tylko ja 24.03.13, 18:23
          Idę się zesuicydować. :(((
    • fomica Re: Czy tylko ja 24.03.13, 17:58
      Nie przeszkadza mi to jakoś specjalnie. Domyślam sie że sklep ma (miał) wiele kradziezy i zabezpiecza sie jak może. Ani mnie to nie obraża, ani nie dotyka, normalna sprawa.
    • sid.l Re: Czy tylko ja 24.03.13, 18:34
      Nie zauważyłam takiego dziwnego zjawiska, za to w Douglasie pięć pań pod rząd potrafi mnie zapytać, czy w czymś pomóc. Ja wiem, że one tak muszą, ale litości!
      • zawszekacperek Re: Czy tylko ja 24.03.13, 20:20
        Miałem tak samo kiedyś we Wrocku w Wine House Borek CH. Na pytanie panienki, w czym może mi pomóc wypaliłem: Czy mogłaby mi Pani policzyć całkę Pettisa?
        Pani odpowiedziała grzecznie: Niestety, nie. Na to ja: Widzi Pani, muszę się wobec tego napić czegoś porządnego, żeby rozkminić te dziadostwo.

Kacperek
    • skrytapiromanka Re: Czy tylko ja 24.03.13, 21:04
      myślałam, że mam manię prześladowczą, ale wygląda na to, że nie. kurcze, ja zazwyczaj łażę po R. długo, bo zanim wybiorę szampon czy krem, muszę dokładnie poczytać składy i porównać - to trwa. a "kark" gapi się na ręce tak, że aż zaczynam się dziwnie zachowywać, no i wtedy może faktycznie wyglądam podejrzanie ;) ale nic na to nie poradzę, kiedy jestem sama w publicznych miejscach, stresuję się bez powodu i unikam wzroku obcych ludzi (pozostałość po zachowaniach lękowych z okresu nastoletniego), no i jak ktoś za mną łazi, to ręce mi się trzęsą. a, cholera, naprawdę nie wyglądam na złodziejkę ;)
    • dziewczyna_rzeznika Re: Czy tylko ja 24.03.13, 21:06
      TTM. Nerwicy się można nabawić. Albo rzeczywiście zacząć kraść :(
    • 1kolorowanka Re: Czy tylko ja 25.03.13, 15:36
      Ja też tak się czuje w Rossmannie. Boję się dłużej oglądać jakiś produkt, bo zaraz ochroniarz mnie obserwuje. Dlatego już nie kupuję nic w Rossmannie. Znalazłam kilka innych drogerii, w których mogę sobie oglądać produkt ile mi się podoba i nikt mnie nie ma za złodzieja.
    • gree.nka Re: Czy tylko ja 25.03.13, 15:40
      ja to mam wzrok niewiniątka , nie wzbudzam podejrzeń
      co niestety spowodowało że nie całkiem wszystko wypakowałam z kosza
      ostatnio pod zgrzewką wody miałam coś, nie pamiętam co, ale zobaczyłam dopiero jak przekładałam zakupy z kosza do samochodu :)
      a pani w kasie dobra była, nie kazała wykładać ciężarów
    • lolcia-olcia Re: Czy tylko ja 25.03.13, 15:42
      hahaha chyba do każdego klienta jest dedykowany taki stróż , mnie wkurza jeszcze podchodzenie gdy nawet całkiem nie wejdę do sklepu ...wiem, że takie są standardy obsługi, ale litości niech dadzą człowiekowi kilka minut ...
    • irmina_anastazja Re: Czy tylko ja 25.03.13, 19:11
      cholera, myślałam że tylko na mnie się tak ci ochroniarze patrzą. i to w każdym jednym rossmanie
      • smutas13 Re: Czy tylko ja 25.03.13, 20:09
        Mnie to ani ziębi, ani grzeje. Jeśli trafi się "ogon" udaję, że go nie widzę. Nie mam zamiaru nic ukraść, więc nerwy i zachowanie - spokojne.
    • tfu.tfu Re: Czy tylko ja 25.03.13, 21:07
      nie tylko ;-)
      ja się kiedyś ochroniarza spytałam, czy sądzi, że zamierzam coś ukraść, bo już mnie zmęczyło to jego łażenie za mną. za każdym razem teraz się pytam, jak jakiś łazi, to ich peszy i przestają ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka