Dodaj do ulubionych

Dziwne przekonanie yy

25.03.13, 09:42
Zastanawiam się skąd się bierze to wszechobecne przekonanie że detale takie jak wygląd paznokci -płytki ma wpływ na urodę kobiety :D
Naprawde uważacie że takie bzdurki mają znaczenie? Ze wygląd paznokci podbije wygląd brzydkiej kobiety ( nadwaga, nieładne rysy) a oszpeci taką z ładną twarza i figura yy
Słucham czasami koleżanek i nie wiem czy smiac sie czy płakać według mnie wizyta u manikiurzystki brak skorek i lakier essi nie mają żadnego wpływu na urodę kobiety :D
Obserwuj wątek
    • senseiek Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 10:02
      Ja znam facetow po 30-tce ktorzy sie kloca o to ktora myszka radiowa czy na kablu mozna lepiej robic headshoty w counter-strike'u. Jaka plec takie dyskusje.. ;)
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 10:08
        No pewnie że na kablu...
        Pytanie czy kolor paznokcia ma znaczenie...
        • senseiek Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 10:18
          > No pewnie że na kablu...

Od >10 lat mam tylko radiowki.. glownie laserowe 1000 dpi.. :P
          Kabel ogranicza ruchy.
          Ale wazne zeby odbiornik byl niedaleko. Ja mam jakies 20-30 cm od myszki.
          Jak ktos ma nanoodbiornik, a kompa pod stolem (czyli dystans nawet ~1m przez blat stolu), to to nie moze sie udac...
          • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 10:44

senseiek napisał:

> > No pewnie że na kablu...
            >
            > Od >10 lat mam tylko radiowki.. glownie laserowe 1000 dpi.. :P
            > Kabel ogranicza ruchy.

A dyskusje o tym jaka matryca i jaki chip w monitorze jest lepszy.
            I który monitor najniższe opóźnienie w związku z tym ma?
            CRT w tej kwestii są bezkonkurencyjne :D
            • senseiek Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 11:49
              > A dyskusje o tym jaka matryca i jaki chip w monitorze jest lepszy.
              > I który monitor najniższe opóźnienie w związku z tym ma?

Opoznienie w LCD to gadka szmatka z przeszlosci... z lat 2000-2003.
              Pierwszy monitor 19" LCD kupilem w 2003 za 3.6k hehe. Lazilem po sklepach i gapilem sie w kazdy monitor az uznalem ze jakosc mi odpowiada.
              Wlasnie po to, zeby oczy oszczedzac.
              Nigdy sie nie zepsul i teraz jest podlaczony do serwera (bo tutaj mam dual-monitor setup z 24" LED)

> CRT w tej kwestii są bezkonkurencyjne :D

CRT to zwykle optyczne zludzenie. Promien elektronow odginanych przez elektromagnesy w pionie i poziomie z odpowiednia czestotliwoscia, trafiajacych w kineskop i powodujacych swiecenie luminoforu.
              Zmniejszyc czestotliwosc i bedziesz widzial gdzie jest promien w danej chwili.
    • niesubordynowana Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 10:26
      leokadiaxx napisała:

> Zastanawiam się skąd się bierze to wszechobecne przekonanie że detale takie jak
      > wygląd paznokci -płytki ma wpływ na urodę kobiety :D

oczywiście, że ma
      > Naprawde uważacie że takie bzdurki mają znaczenie? Ze wygląd paznokci podbije w
      > ygląd brzydkiej kobiety ( nadwaga, nieładne rysy) a oszpeci taką z ładną twarza
      > i figura yy

jak ma ładne a nie poobgryzane paznokcie to oznaka, że o siebie dba a nadwaga moze wynikać z choroby. Nie wszytskie landary są nimi z własnego wyboru czyli obżarstwa. W grę wchodzą również geny.
      A ni ładne rysy ?? Makijaż czyni cuda, nawet lekki. Wystarczą proste a umiejętne triki :)

> Słucham czasami koleżanek i nie wiem czy smiac sie czy płakać według mnie wizyt
      > a u manikiurzystki brak skorek i lakier essi nie mają żadnego wpływu na urodę k
      > obiety :D

lepiej płacz. Współczuje
      • senseiek Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 10:32
        > > Zastanawiam się skąd się bierze to wszechobecne przekonanie że detale tak
        > ie jak
        > > wygląd paznokci -płytki ma wpływ na urodę kobiety :D
        >
        > oczywiście, że ma

Z punktu widzenia faceta - nie ma. Bo i tak nie zauwaze.

To tak jakbym wstawil sobie silnik elektryczny do samochodu, i to mialoby swiadczyc o mojej urodzie.. ;)
      • rekreativa Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 13:27
        "jak ma ładne a nie poobgryzane paznokcie to oznaka, że o siebie dba a nadwaga m
        > oze wynikać z choroby. Nie wszytskie landary są nimi z własnego wyboru czyli ob
        > żarstwa. W grę wchodzą również geny."

Uśmiałam się.
        Naprawdę myślisz, że facet będzie się przyglądał pazurom jakiegoś paszteta i jeszcze wyciągał wnioski, że pasztet o siebie dba???
      • marguy Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 13:38
        Makijaż czyni cuda, nawet lekki. Wystarczą proste a umiejętne triki :)

Kobieta jest naprawde ladna wtedy gdy jest ladna bez zadnego makijazu, pazurow do kolan i innych cudow wiankow.
        To mi przypomina opowiadanie E.A.Poe moiace o facecie ktory z proznosci nie nosil okularow i mocno sie zdziwil gdy poderwana przez niego "dzierlatka" przed pojsciem do lozka wyjela sztuczna szczeke.
        Zamalowywac mozna grafitti na murach, a i to jest nieskuteczne.
        • rotkaeppchen1 Re: Dziwne przekonanie yy 29.03.13, 11:12
          To zalezy. Ja jestem ladna (przepraszam za brak skromnosci), jednak od 2-3 lat mam spore zaczerwienienia na twarzy, ktore mnie nieco szpeca. Nic nie da sie z tym zrobic, skora jest gladka ale pokryta "kolorkami". Dlatego od roku uzywam fluidu (zaczelam majac 31 lat, wczesniej tylko troche oczy i usta) i wygladam ladnie. A z tymi plamami nie moglam na siebie patrzec. Czyli jednak makijaz moze poprawic to i owo, chocby lekki.
    • triismegistos Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 10:30
      Na urodę, nie tylko kobiecą z resztą, składa się całokształt, wiec tak, również ładne paznokcie.
    • coffei.na Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 10:38
      moim zdaniem diabeł tkwi w szczegółach :)
      piękna buzia,piękny uśmiech a do tego poobgryzane,zaniedbane pazury?fuuuj
    • lolcia-olcia Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 10:41
      co twój gs nawet w lakier nie jest zaopatrzony ?
    • tonik777 Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 10:43
      Brzydkiej nie uładni, ale ładną może ubrzydzić.
    • jeriomina Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 11:03
      Paznokcie przycinam na krótko i nie maluję. Taki mam zawód że na długie i pomalowane nie wiadomo jak nie mogę sobie pozwolić. Jeśli ktoś chce mnie na tej podstawie np. "zdyskwalifikować" to jego problem.
      BTW, głównie kobiety zwracają na takie rzeczy uwagę, zauważają i wytykają mankamenty u innych kobiet, a gdy poinformują o swoich odkryciach jakiegoś faceta najczęściej słyszą "Tak? Nie zauważyłem" :)
      Generalnie zdanie innych na temat tego jak wyglądam ja i moje paznokcie mam w... głębokim poważaniu :P
    • mocno.zdziwiona Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 11:11
      Wg mnie to jakaś bzdura. Nigdy się nie przyglądam paznokciom koleżanek, no chyba że wyjątkowo ma coś bardzo krzykliwego. Sama pazurów nie maluję, mam krótkie, bo tak mi wygodnie. Na co czasami zwracam uwagę w sensie negatywnym u kobiet mijanych na ulicy to na takie koszmarki żelowo - akrylowe z grubym paskiem w kontrastowym kolorze. No to akurat z elegancją i zadbaniem wg mnie nie ma nic wspólnego.
      Wg mnie normalne paznokcie - czyste i obcięte, nawet jeśli krótkie i niemalowane, nikogo nie oszpecą ani nie upiekszą.
      • leokadiaxx Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 11:18
        No, tez tak uwazam. I nie sadze by najlepiej zrobione paznokcie bardzo pomogły brzydkiej kobiecie. A ladna oszpeciły zwykłe krótkie bez lakieru.
        • po-trafie Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 11:35
          Jest roznica pomiedzy 'zwykle klotkie, opilowane i z odsunietymi skorkami' a 'krotkie szerokie jak lopaty i zarosniete jak staw rzesa'.
          Niektore kobiety maja ladny ksztalt plytki, niektore z urodzenia taki, ze bez odrobiny wysilku wyglada to wyjatkowo nieciekawie, przy okazji oszepcajac cala dlon: palce wydaja sie male, krotkie i pekate.

Z pytaniem o paznokcie, jest jak z pytaniem o piety, pumeks, uzywanie kremu do rak, czy korekcje ksztaltu brwi.
          Niby zadna z tych rzeczy nie jest sama w sobie jakas krytyczna, ale wszystkie razem stanowia pewna ilosc detali, ktore sie zauwaza. Patrze na paznokcie i dlonie ludzi wkolo. Moj facet rowniez: zauwaza np urode dloni obslugujacej nas kasjerki czy mocno zaniedbane dlonie swojego brata.
          Mam kolegow, ktorym wyjatkowo przeszkadzaja ciemne kolory na paznokciach (czarny, burgundowy itp) lub fosforyzujace. Inni zwracaja wyjatkowa uwage na dziewczyny z ladnym frenczem. I jesli jest piec niebrzydko wygladajacych dziewczat, to ta z wypielegnowana dlonia potrafi bez zadnego wysilku przykuc uwage w momencie siegania po szklanke soku.
        • po-trafie Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 11:38
          I z innej strony: paznokcie moga grac role takiego samego dodatku, jak pasek, bizuteria, apaszka, spinka we wlosach, czy detal na butach.
          Kazde osobno nie gra roli, ale uzywajac ich zbiorowo w celu uzyskania konkretnego efektu mozna wygladac duzo ciekawej, niz w wersji bluza + jeansy.
        • malwi.2 Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 17:14
          według mnie brzydka kobieta to niezadbana kobieta, a niezadbana to nie taka, która ma krótkie równo przycięte paznokcie, ale np. poobgryzane
    • light_in_august Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 11:58
      Ogólnie rzecz biorąc, nie ma to żadnego znaczenia. Ale znam panów, którzy maja zajawkę na różne szczegóły urody i bardzo zwracają na to uwagę.
    • fiigo-fago Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 12:18
      Ma znaczenie czy koleżanki z pracy „zjedzą” taką kobietę z nie zbyt w ich mniemaniu zadbanymi paznokciami. Facet co najwyżej zwróci uwagę na bród pod paznokciami czy odpadający lakier. :P Kobiety potrafią być dla siebie wredne. ;))))
    • mila2712 Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 12:28
      leokadiaxx napisała:

> Zastanawiam się skąd się bierze to wszechobecne przekonanie że detale takie jak

Nie mają żadnego wpływu.
      Warto mieć zadbane choćby tylko i wyłącznie dla własnego dobrego samopoczucia
    • gree.nka Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 13:35
      ja myslę, że na trzeźwo nie da siętego rozstrzygnąć :)
      • mila2712 Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 21:30
        gree.nka napisał(a):

> ja myslę, że na trzeźwo nie da siętego rozstrzygnąć :)

jak to
        czyżby to było aż tak skomplikowane ?
    • mam.kaszel zadbane dłonie wizytówką kobiety 25.03.13, 14:40

i mężczyzny oczywiście również (tylko od razu zaznaczam, że w przypadku faceta to po prostu równo obcięte paznokcie)
      • maitresse.d.un.francais Re: zadbane dłonie wizytówką kobiety 25.03.13, 17:43
        ależ dlaczegóż?

niech facet też się męczy i ugania, opiłowuje w migdał i walczy ze skórkami z energią godną lepszej sprawy
        • mam.kaszel Re: zadbane dłonie wizytówką kobiety 26.03.13, 00:25
          nie chcę,żeby mi łazienkę zajmował ;)
          • maitresse.d.un.francais Re: zadbane dłonie wizytówką kobiety 26.03.13, 17:16
            mam.kaszel napisała:

> nie chcę,żeby mi łazienkę zajmował ;)

a musi w łazience?
    • malwi.2 Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 17:10
      jeden mój znajomy zwraca uwagę na dłonie u kobiet
      drugi lubi jak jego kobieta ma pomalowane paznokcie u stóp

dla niektórych facetów pewnie ma to duże znaczenie :)
      • maitresse.d.un.francais Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 17:43
        malwi.2 napisała:

> jeden mój znajomy zwraca uwagę na dłonie u kobiet
        > drugi lubi

A przypadkiem zauważył, co JEGO KOBIETA lubi?
    • maitresse.d.un.francais Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 17:41
      Skórek nie wycinam od lat, paznokcie mam opiłowane na zero. Raczej nie ma.
    • sid.l Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 19:22
      Nie wiem, ja nie zwracam uwagi na paznokcie męskie czy damskie - chyba, że są wyjątkowo zaniedbane lub wyjątkowo wymalowane/długie/dziwne.
    • astrofan Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 21:38
      to jak, zapuszczone, szpetne szpony są już cool? ;]
    • mallwia Re: Dziwne przekonanie yy 25.03.13, 21:45

wali Nas to mamy po prostu akieś tam poczucie estetyki

www.youtube.com/watch?v=aULKd80R7IE

• kora3 No wiesz Leo :) 26.03.13, 12:34
      Moja nieżyjąca już od b. dawna babcia mawiala, że suknia to może być najskromniejsza, byle czysta, wyprasowana i pasująca do okazji, ale zadbana kobieta ma mieć w porzadku włosy, zęby, paznokcie i buty.
      Moja babunia była pielęgniarką, wiec z zasady nie mogla mieć długich paznokci, a na malowanie na weselsze kolory krótkich nie było wowczas, gdy jeszcze żyla mody. Zawsze jednak miala pazniokcie czyste, niezarosniete skórkami, ladnie opiłowane i pomalowane na cielisty kolor. Nie przypominam sobie jej w niewyczyszczonych butach, z włosami w nieładzie.
      Tego uczyla swoje dzieci, a one swoje dzieci. Ja mam mocne, twarde paznokcie - praca pozwala mi na noszenie długich i pomalowanych jak mi się zachce. Zwykle na co dzien jednak mam po prostu zrobione na "frencza" - niektórym sie zdaje, że to tipsy :) Nie wyszłabym z domu z "niezrobionymi" paznikciami, no moze po bulki do pobliskiej piekarni :)
      Moja siostra ma paznokcie łamliwe, kruche, pracuje w laboratorium, wiec nosi rekawiczki i i tak nie mogłąby mieć długich paznokci. Ale zawsze ma zadbane- opiłowane, bez skórek, pomalowane na neutralny kolor.

Wbrew temu co się wydaje - szczegóły budują całośc., a otoczenie zwrca na nie takze uwagę. Pisze to nie dlatego, ze tak bardzo zajmuje mnie to, czy otoczenie te uwagę zwróci, tylko dlatego, że kilka razy miałąm okazję dowiedzieć się, że zwraca.
      • lacido Re: No wiesz Leo :) 28.03.13, 22:53
        > to tipsy :) Nie wyszłabym z domu z "niezrobionymi" paznikciami, no moze po bul
        > ki do pobliskiej piekarni :)

współczesne niewolnictwo
        • kora3 Wspólczesne?:) 29.03.13, 08:23
          "Mam tak" od kiedy pamiętam :) Od kiedy pamietam też moja mama nie wychodziła z domu nieumalowana, nieuczesana itd. Forma "współczesnego niewolnictwa" było tez w moim rodzinnym domu to, że nie wychodziło się zeń i nie kładło spać nie umytym. Mnie się to "niewolnictwo" podoba :)
          • lacido Re: Wspólczesne?:) 29.03.13, 21:49
            Współczesna w porównaniu do tradycyjnie rozumianego niewolnictwa (tak, wyobraź sobie, że jest jakaś historia sprzed narodzin Twojej mamy, babci i Ciebie :), tym gorsza że samemu się te kajdany nakłada. Wyrazy współczucia. Moja koleżanka nie była w stanie przeboleć swoich jasnych rzęs wiec na wspólnym wyjeździe po zmyciu makijażu nakładała tusz żeby nikt nie zobaczył jej rzęs.
    • ognista.potwora Re: Dziwne przekonanie yy 26.03.13, 16:01
      leokadiaxx napisała:

Tu nie chodzi o wpływ na urodę, ale zwykłe dbanie o siebie, a schludne dłonie i paznokcie są tego częścią.

> Naprawde uważacie że takie bzdurki mają znaczenie? Ze wygląd paznokci podbije w
      > ygląd brzydkiej kobiety ( nadwaga, nieładne rysy) a oszpeci taką z ładną twarza
      > i figura yy

Nadwaga nie oznacza z automatu, że kobieta jest brzydka. Gdyby tak było należałby wysnuć przeciwny wniosek tzn. że każda bez nadwagi jest ładna, a to bzdura. Wedle standardów z tego wątku jestem godzillą i pasztetem, powinnam założyć wór pokutny i nic ze sobą nie robić, bo przecież święty Boże mi nie pomoże, póki chuda nie będę. A tymczasem, o zgrozo, lubię malować paznokcie i nie wiedziałam, że w ten sposób rozpaczliwie próbuję dodać sobie urody. Z tego nieszczęścia idę wbić łapska w, nomen omen, pasztet - pysznie pachnący, z zielonym pieprzem :P
      • sid.l Re: Dziwne przekonanie yy 28.03.13, 17:02
        > Nadwaga nie oznacza z automatu, że kobieta jest brzydka. Gdyby tak było należał
        > by wysnuć przeciwny wniosek tzn. że każda bez nadwagi jest ładna,

Byzydyura. Na urodę wpływa wiele czynników, ale jej brakowi akurat nadwaga jest bardzo pomocna, działa wręcz eliminująco.
        • malwi.2 Re: Dziwne przekonanie yy 28.03.13, 17:15
          nie zgadzam się,

jak kobieta nie ma idealnej figury, ale jest zadbana, ubrana stosownie do figury to robi dobre wrażenie

pisze jako kobieta o kobiecie, jako kobieta szczupła ;)
          • sid.l Re: Dziwne przekonanie yy 28.03.13, 17:18
            Ale ja nie piszę o braku idealnej figury, tylko o otyłości.
    • badkratos Re: Dziwne przekonanie yy 26.03.13, 16:12
      Smieszne że Panie mają takie problemy, ech ciężko chyba być kobietą
    • irmina_anastazja Re: Dziwne przekonanie yy 26.03.13, 17:31
      wygląd płytki paznokci może nie, ale np. ja mam tak że jak się zdenerwuje to obgryzam paznokcie i skórki wokół do krwi- uroku mi to z pewnością nie dodaje, skoro potem moje ręce są obrzydliwe dla mnie to dla ośób postronnych tym bardziej.
      Innymi słowy, piekne paznokcie raczej brzydkiej kobiecie nie pomogą, ale jakieś ekstremalnie obgryzione czy zaniedbane szpecą każdego- z naciskiem na ekstremalnie
    • rotkaeppchen1 Re: Dziwne przekonanie yy 29.03.13, 10:58
      Wyglad paznokci owszem, sporo mowi o czlowieku. To sa wlasnie takie drobiazgi, ktore niby nie maja znaczenia a gdzies tam jednak sa wazne. Wyglad paznokci, tak jak np skory czy wlosow swiadczy z jednej stronie o stanie zdrowia (mocna, jednorodna plytka paznokcia swiadczy o braku niedoborow, itd) a z drugiej o sposobie dbania o siebie: osoba skromna ale dbajaca o wyglad ma niezbyt dlugie, niepomalowane lub pomalowane przezroczystym lakierem, lub neutralnym kolorem paznokcie, osoba, ktora lubi zwracac uwage wybierze mocniejszy kolor, tipsy, itd. Po paznokcjach mozna poznac, czy osoba "pracuje rekami" - moja kolezanka, mloda matka dba o paznokcie, maluje je, jednak po dwoch dniach musi na nowo malowac, poniewaz lakier odpryskuje pod wplywem czestego moczenia rak (zajmowanie sie dzieckiem, domem). Czesto widze mlode dziewczyny z pomalowanymi na czerwono paznokcjami, z ktorym polowa lakieru dawno zeszla. Czyli widac, ze te staraja sie dbac o wyglad, jednak nie maja tego na tyle we krwi, zeby przeszkadzaly im te brzydko wygladajace odpryski... itd, itp...
    • busuanga7 Re: Dziwne przekonanie yy 29.03.13, 13:04
      Kiedy poznałam obecnego mezczyznę wygladałam zle. Akurat trafił w moment sesji- podkrazone oczy, roztargana fryzura, brak makijazu, wytarte dzinsy, zestresowana co odbijalo sie tez zapewne na wygladzie, okulary do czytania na nosie. Mowie obiektywnie jak sie czulam czyli jak Kopciuszek, a on uwaza ze wygladalam pieknie ;-P. Skoro wtedy byłam piękna to nie sądze zeby zwracali uwagę na takie detale jak paznokcie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka