paco_lopez 17.04.13, 21:29 na ile obciachem jest dla was to, ze ktoś należy do jakiejś kibicowskiej grupy, która drze japę na meczach polskiej ekstraklasy w piłkę w bramkę kopaną ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soulshuntr Re: mam pytanie 17.04.13, 21:40 O ile nie robi bydla przed w trakcie i po rozgrywkach jego ulubionej druzyny to 0/10. Odpowiedz Link Zgłoś
zamysleniee Re: mam pytanie 17.04.13, 21:48 jak wydziera się/kibicuje na stadionie to niech człek sobie robi to do woli Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: mam pytanie 17.04.13, 22:01 ale chodzi mi o to, że kupuje ten cały etos; w sensie, ze jak jest za arką , to nienawidzi lechii i, policja ebana itd. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: mam pytanie 17.04.13, 23:24 paco_lopez napisał: > ale chodzi mi o to, że kupuje ten cały etos; w sensie, ze jak jest za arką , to > nienawidzi lechii i, policja ebana itd. a tego to nie da się w żaden sposób zakwalifikować.... Ja miałam na myśli "normalne" kibicowanie PS trzeba było od razu napisać o co chodzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
mam.kaszel Re: mam pytanie 19.04.13, 15:11 ale chodzi mi o to, że kupuje ten cały etos; w sensie, ze jak jest za arką , to nienawidzi lechii i, policja ebana itd. uuu...no to już jest faktycznie obciach...tym większy im większy fanatyzm chyba. Chociaż to wszystko zależy od konkretnego przypadku i form jego wyrażania. Generalnie im facet przystojniejszy, tym mniej mi się chce z niego śmiać jak ma łzy w oczach po przegranej jego ukochanej drużyny. Odpowiedz Link Zgłoś
wpieniona Re: mam pytanie 19.04.13, 00:36 Jestem absolutnie za. Mój przedmięż z synem opuszczają wówczas przeddomię i mogę odssapnać. Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: mam pytanie 17.04.13, 22:59 Mogłam sobie kiedyś życie z takim jednym ułożyć, ale jednak poczucie obciachu zwyciężyło. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: mam pytanie 17.04.13, 23:01 paco_lopez napisał: > na ile obciachem jest dla was to, ze ktoś należy do jakiejś kibicowskiej grupy, > która drze japę na meczach polskiej ekstraklasy w piłkę w bramkę kopaną ? Jak dla mnie to nie jest żaden obciach Odpowiedz Link Zgłoś
mm969696 Re: mam pytanie 19.04.13, 00:19 to nie jest obciach. Mam kuzyna który się w to angażuje, robi oprawy, jeździ za drużyną kibicować itp.uważam ze to świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
mam.kaszel Re: mam pytanie 19.04.13, 15:04 w ZERO % sama idę na stadion wkrótce :P Odpowiedz Link Zgłoś
tfu.tfu Re: mam pytanie 19.04.13, 15:11 jak powyżej, o ile na meczach (stadionach, a nie pod moim oknem) i nie robi zadym, to nie mam przeciwwskazań, niech se kibicuje do woli. Odpowiedz Link Zgłoś
hothotterviolett Re: mam pytanie 19.04.13, 15:28 8/10. Generalnie - byłoby to dla mnie wadą. I to dużą. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais E tam 19.04.13, 17:53 hothotterviolett napisał(a): > 8/10. Generalnie - byłoby to dla mnie wadą. I to dużą. No chyba że poinformowano by cię, że to niezwykle stylowe. Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: mam pytanie 19.04.13, 16:34 to ciekawe co piszecie. widać, ze zmienia się , bo kiedyś wydawało mi się , ze to jednoznacznie obciach. szczególnie, ze u nas kibicostwo nie jedno ma imię. dla mnie osobiście ten nagięty etos oraz jakaś dziwny podział na prawdziwych kibiców oraz andrzejów i januszy jest karykaturalny tym bardziej, że piłka nożna u nas zeszła kompletnie na psy w zakresie sportowym. zdzieranie gardła za patałachów, którzy przyjąć okrągłego nie potrafią jest dla mnie bez sensu. trybuny w piłce żyją swoim życiem. zupełnie inaczej niz tam gdzie gra sie na wysokim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: mam pytanie 19.04.13, 16:42 Jedyny taki fanatyk, ktorego znam, byl najgorszym studentem na roku. Nie z lenistwa, po prostu nie byl zbyt bystry. I do tej kategorii zaliczam wszystkich kobicow. Tak, wiem, tak sie nie robi, ale wszyscy tak robimy czyli poddajemy sie stereoptypom. Ja tez. Nie mam czasu na poglebione analizy. Odpowiedz Link Zgłoś
mam.kaszel Re: mam pytanie 19.04.13, 16:55 A byłaś kiedyś na meczu? tzn na stadionie? Zróżnicowanie pośród kibiców jest OGROMNE. To normalni ludzie, tacy jak w supermarkecie. I pan profesor się trafi, i student, i przedszkolanka, gimnazjalista oraz mechanik. Co ciekawe, także w kategorii ("fanatycznie pie...i*ci" również są osoby inteligentne i wykształcone). Ale faktycznie, ta grupka najbardziej fanatycznych maniaków, którzy "kochają" swoją drużynę i lubią krzyczeć "je*ać policję" to rzeczywiście tempe szczały. Ale i tak fajnie,że chodzą na mecze, a nie stoją z browarem pod sklepem. Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: mam pytanie 19.04.13, 16:58 no ja nie rozumiem gości, którzy są w firmach prawnikami, a na stadionie i w autobusie przeistaczają się w tempe szczały. grupa robi im jakąś dziwna sraczkę z mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: mam pytanie 19.04.13, 17:22 Jak ktos daje sobie na wlasne zyczenie zrobic sraczke w mozgu to jest tempa strzala i zawod nic tu nie zmienia. Zawod mozna sobie kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
mam.kaszel Re: mam pytanie 19.04.13, 17:44 A tego to nie wiem, bo nie znam takich przypadków. Ale jeśli Cię tak to interesuje, to idź popytać u źródeł. Czyli na stadionie. Bo ja od ponad 2 lat jestem na każdym meczu na stadionie miejskim w moim mieście, ale kibicem bym się nie nazwała. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Może i zróżnicowanie jest ogromne 19.04.13, 17:09 ale czemu taki drze japę nie na stadionie, tylko na niewinnym osiedlu? Oraz w autobusie? Oraz bazgrze po murach? Niech sobie może pobazgrze po własnych ścianach w domu. Że już nie wspomnę o wypełnionych kibicami autobusach, do których strach wsiąść. Odpowiedz Link Zgłoś
mam.kaszel Re: Może i zróżnicowanie jest ogromne 19.04.13, 17:23 Otóż właśnie to, nie rozumiem dlaczego oceniasz ogół kibiców właśnie po tych kibicach, którzy drą mordę tam i wtedy, gdzie nie trzeba, bazgrzą po ścianach i wracają do domu autobusem. BTW. powroty do domu autobusem wypełnionym bandą kibiców to dla mnie dość zabawna rozrywka. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Może i zróżnicowanie jest ogromne 19.04.13, 17:50 mam.kaszel napisała: > Otóż właśnie to, nie rozumiem dlaczego oceniasz ogół kibiców właśnie po tych ki > bicach, którzy drą mordę tam i wtedy, gdzie nie trzeba, bazgrzą po ścianach i w > racają do domu autobusem. Bo NIE BYWAJĄC NA STADIONIE, takowych widuję, proste? Nie oceniam ogółu - ci akurat tacy są i mogliby przestać. Typo, który z miną, jakby zdobył ośmiotysięcznik, drze się "Legio!!!!! Legio!!!!" - nie żeby śpiewał, wyrykuje to jak można najgłośniej (w dodatku godzinę drogi od owej Legii, więc ona go raczej nie usłyszy) i jest z tego niezwykle dumny - taki typo reprezentuje kibiców ZAWŁASZCZAJĄCYCH PRZESTRZEŃ MIEJSKĄ. A ci, którzy ryczą na stadionie, niech sobie ryczą, niemniej jest to czynność dość groteskowa. > BTW. powroty do domu autobusem wypełnionym bandą kibiców to dla mnie dość zabaw > na rozrywka. Co kto lubi. Jedzie za takim autobusem policja? Bo u nas i owszem, co chyba nie dowodzi specjalnej rozrywkowości sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mam.kaszel Re: Może i zróżnicowanie jest ogromne 19.04.13, 18:11 maitresse.d.un.francais napisała: Jedyny taki fanatyk, ktorego znam, byl najgorszym studentem na roku. Nie z lenistwa, po prostu nie byl zbyt bystry. I do tej kategorii zaliczam wszystkich kobicow. Tak, wiem, tak sie nie robi, ale wszyscy tak robimy czyli poddajemy sie stereoptypom. Ja tez. Nie mam czasu na poglebione analizy. Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: Może i zróżnicowanie jest ogromne 19.04.13, 18:36 a dlaczego są afery jak gracie z legią ? to juz napisz skąd jesteś. ja jestem z warszawy. bywam na legii i na polonii, ale jak sie zorientuje, ze patrzę na gości, którzy wyją i na gości którzy boja sie przyjąć piłkę, to odpadam na dłużej. teraz mnie znowu korci, ale boje się że obejrzę dno i wole chodzic na mecze jedenstolatków, tymbaradziej, ze mój syn tam gra. i w ogóle wolę sam pograc niz patrzeć na wysiłki daremne ekstrakalsowców oraz wspierających ich pytonów. Odpowiedz Link Zgłoś
mam.kaszel Re: Może i zróżnicowanie jest ogromne 19.04.13, 18:51 Jestem z Poznania. Afery są, jak gramy z Legią, bo..."bo bez powodu, i bez przyczyny, tak wychowano, wychowano nas" ... :P zaznaczam,że nie jestem kibicem. (kibicką...?) Na meczach bywam służbowo. Ale jestem pod wrażeniem atmosfery, opraw, akcji typu konfettii itp. itd. I faktycznie, poziom podniecenia kibiców nie koreluje z poziomem gry. Lecz "czy wygrywasz, czy nie, ja i tak kocham Cię". Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: Może i zróżnicowanie jest ogromne 19.04.13, 18:59 I faktycznie, poziom podniecenia kibiców nie koreluje z poziomem gry. Lecz "czy > wygrywasz, czy nie, ja i tak kocham Cię". zastanawiam się czy to jedna z przyczyn czy efekt niskiego poziomu. idziemy jakoś przeciwbieżnie. jesteśmy świetni w oprawach a byle jacy w grze. zupełnie odwrotnie niż w hiszpanii czy w angli. to chyba ślepa ulica Odpowiedz Link Zgłoś
mam.kaszel Re: Może i zróżnicowanie jest ogromne 19.04.13, 19:07 Fajnie by było, jakby Polacy zaczęli grać na wyższym poziomie, bo jeśli kiedyś (plotka głosi) wygrywali z Anglikami, to czemu teraz by nie mogli...? Ale jakoś nie zaprzątam sobie tym swojej małej główki. Po prostu lubię się zaplątać czasem na kocioł na chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
mam.kaszel Pomyliłam Cię z kochanic.ą francuza 19.04.13, 18:54 Pardon, madame ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mam.kaszel Pardonnez - moi, s'il vous plaît 19.04.13, 19:04 No ale dlaczego Wy dwie macie takie podobne nicki? Fakt, kibicowanie jest dośc prostą rozrywką. Ale mi się podoba przebywanie na stadionie podczas meczu, a do tetru też chadzam. I nie piszę nic na murach! Przebóg. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Pardonnez - moi, s'il vous plaît 19.04.13, 22:42 mam.kaszel napisała: > No ale dlaczego Wy dwie macie takie podobne nicki? Ja byłam pierwsza. Odpowiedz Link Zgłoś
mam.kaszel Re: Pardonnez - moi, s'il vous plaît 19.04.13, 22:51 A papuga była druga. Rozumię. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: mam pytanie 19.04.13, 17:28 "A byłaś kiedyś na meczu? tzn na stadionie? " Zastanawiam sie ile by mi musiano zaplacic, zeby tak zmarnowac sobie wolny dzien. Ale wiem, sport jest wazny bo kanalizuje niebezpieczne emocje tepakow, niezdolnych do zagospodarowania swojego czasu i energi w sposob produktywny. Jak maja sie drzec na osiedlach mieszkaniowych, to niech sie dra na stadionach. I pan profesor się trafi, i student, i przedszkolanka, gimnazjalista > oraz mechanik. Wiem. Ten "malobystry" ktorego dobrze poznalam na sudiach, tez dzisiaj zajmuje powazne stanowisko, zdjecie na fejsbuku ma w gajerku, wizytowki imponujace. Wszystko zorganizowala mamusia-mamusia w odroznieniu jest wyjatkowo bystra (cla jego rodzina zreszta tez) i odpowiednio synem pokierowala. Ale syn pozostal soba, czyli "tempa szczala". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: mam pytanie 19.04.13, 16:49 Ja drę japę na konkursach skoków narciarskich. Nie ważne czy na żywo, czy w telewizorni :) Więc jakżebym mogła mieć do kogoś pretensje, że drze japę na piłce kopanej :D Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: mam pytanie 19.04.13, 16:56 nie no właśnie o to chodzi, że jak jest jakiś poziom merytoryczny, to jest ok, ale u nas piłkarskie darcie japy, to jakby odrębna konkurencja, nie mająca nic wspólnego z wydarzeniami na boisku. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: mam pytanie 19.04.13, 17:31 Eeee tam, ja darłam japę, za Espena Bredesena :), kiedy nasze skoki, to było dno i trzy metry mułu. Niekoniecznie kibicowałam polskim skoczkom :D Chwalę sobie, iż nie jestem produktem Małyszomanii. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: mam pytanie 19.04.13, 17:10 w skali 1-10 obciach klasy 10 a co, paco, badasz, jakie masz szanse? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Policja... wiadomo jaka? 19.04.13, 17:11 Ale jak takiemu kibicowi ukradną samochodzika, to nadal krzyczy, jaka jest policja, czy leci do niej zgłosić kradzież? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais O, i nie dowiedziałam się 19.04.13, 17:52 czy według kibica, który padł ofiarą przestępstwa, policja nadal jest ...na, czy też zawiesza on chwilowo ten pogląd. Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: mam pytanie 19.04.13, 17:17 ja mam olbrzymie szanse co tydzień ;) to jest część większego projektu. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: mam pytanie 19.04.13, 17:20 paco_lopez napisał: > ja mam olbrzymie szanse co tydzień ;) to jest część większego projektu. Spotkania dla Samotnych Kibiców? Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: mam pytanie 19.04.13, 18:26 nie, to zupełnie coś innego. to ma bardzo szeroki wymiar. nie mogę nic więcej powiedzieć, bo zaszkodzi projektowi. Odpowiedz Link Zgłoś
samuela_vimes Re: mam pytanie 19.04.13, 19:23 nie. Zawsze takie typy kojarzyły mi się z niskim ilorazem inteligencji i biciem 'kobiet' Odpowiedz Link Zgłoś