Dodaj do ulubionych

Spotterzy i spotterki

24.04.13, 18:27
Niedawno przypadkiem dzięki komentarzowi kolegi natknęłam się taką stronę jak Spotted MPK. Są takie na FB z różnych polskich miast i oprócz funkcjonowania częściowo jako biuro rzeczy znalezionych funkcjonują głównie jako anonse towarzyskie. Pisze się do redakcji takiej strony, że widziało się np. długowłosą blondynkę z zielonymi oczami, podaje w co była ubrana i czym jechała. I proponuje kawę i spotkanie.
Moje pytanie - spotkaliście się z czymś takim? Zdarzyło wam się rozpoznać w opisie? Umówilibyście się na spotkanie z takim ukrytym obserwatorem?
Mój jeden kolega zwierzył mi się, że do tej pory żałuje, że nie wziął numeru telefonu od jakiejś dziewczyny, z którą mu się bardzo fajnie rozmawiało kiedyś w tramwaju :)
Obserwuj wątek
    • six_a Re: Spotterzy i spotterki 24.04.13, 18:42
      takie coś?

Spotted: Czarnobyl
      20 godz. temu
      Od spottera:

Poszukuję dziewczyny która była wczoraj w lesie koło Prypeci. Nigdy moim oczom nie ukazał się jeszcze tak piękny efekt oddziaływania izotopów promieniotwórczych na organizm ludzki. Twój uśmiech promieniał, włosy lśniły mimo braku blasku księżyca zasłoniętego oparami unoszącymi się znad reaktorów, oczy błyszczały pięknym zielonym blaskiem. Cóż znaczy nadmiarowa liczba kończyn wobec takiego piękna? Będę czekał przy reaktorze nr 2 codziennie o 15, liczę że się pojawisz...
      • krytyk-systemu-edukacji Re: Spotterzy i spotterki 24.04.13, 20:02
        > Spotted: Czarnobyl
        > 20 godz. temu
        > Od spottera:
        >
        > Poszukuję dziewczyny która była wczoraj w lesie koło Prypeci.

Ja tam kiedyś pojadę, to już w zasadzie postanowione. :)
        • six_a Re: Spotterzy i spotterki 24.04.13, 20:12
          już myślałam, że się odnalazłeś w tym opisie ;)
          • krytyk-systemu-edukacji Re: Spotterzy i spotterki 24.04.13, 20:15
            > już myślałam, że się odnalazłeś w tym opisie ;)

Nie, ale kiedyś, w przyszłości być może. Ba, z pewnością! :) Jak powiadam: to już właściwie postanowione.
    • mam.kaszel Re: Spotterzy i spotterki 24.04.13, 18:45
      Dzięki za newsa!
      • simply_z Re: Spotterzy i spotterki 24.04.13, 19:20
        nie ,jak chlop nie ma odwagi podejsc ,tylko pisze przez fb to niech spada ,nie mowiac o tym ,ze kto normalny sledzi strone mpk w nadziei ,ze ktos o nim cos napisze/zaprosi?
        nie lapię
        • mam.kaszel Re: Spotterzy i spotterki 24.04.13, 19:48
          Myślę podobnie, ale warto śledzić trendy w społeczeństwie, ja o tym nie słyszałam...
          p.s. to chyba dla gim/lo ("spotkałeś kolegę w fullcapie, sam miałeś tunele") ;)
        • alienka20 Re: Spotterzy i spotterki 25.04.13, 01:09
          Ja podobnież. Zresztą parę razy miałam szczęście do jakichś świrów i jakimś cudem udało mi się ich spławić.
    • triismegistos Re: Spotterzy i spotterki 24.04.13, 20:01
      Nie umówiłabym się z kimś anonimowym tylko dlatego, że ja mu sie spodobałam, więc imo dziwny pomysł, ale kto wie, może ktoś znalazł tam miłość swego zycia...
      • wez_sie Re: Spotterzy i spotterki 25.04.13, 09:38
        dlatego, że ja mu sie spodobałam
        jest to w ogole prawdopodobne? xD
    • krytyk-systemu-edukacji Re: Spotterzy i spotterki 24.04.13, 20:14
      > I proponuje kawę i spotkanie.

Mnie kiedyś na kawę półżartem (albo raczej całym) zaprosiła pracownica dziekanatu AP im. KEN w Krakowie. Była bardzo ładna, miała krótkie ciemne włosy i nad wyraz kobiece kształty. Powiedziałem jej, żeby uważała z takimi żartami, bo jeszcze bym się zgodził i mielibyśmy problem oboje. (Ostatecznie chyba nie mam na twarzy wypisane, że cechuje mnie wyjątkowe poczucie humoru? czy mam?).

No i sobie poszła.

A w ogóle to na AP najładniejsze były studentki polonistyki, i gdyby nie to, że fatalnie mówiły po polsku, to chętnie bym je sobie wziął jako ideały do swoich marzeń. Ale nie, moja wymarzona kobieta, ideał, ma gruntowne wykształcenie humanistyczne i włada nieskazitelną polszczyzną oraz łapie w lot wszelkie nawiązania literackie. Często wieczorami pijemy razem wino (czerwone rzecz jasna) przy kominku i wymieniamy się fragmentami lektur, ale czar pryska, gdy sobie przypomnę, że muszę rano wstać do tyrki, żeby robić stronki. Bo ja informatyk jestem z zawodu, i to najpodlejszej specjalizacji z możliwych. :)
      • zawszekacperek Re: Spotterzy i spotterki 24.04.13, 21:25
        Krytyku, ty jesteś ch... nie informatyk! Ty jesteś - Człowiekiem bez właściwości. Nawet brzmi to dumnie.
        Starczy na razie wymiany fragmentów lektur, czy chcesz więcej? :)

Kacperek
        • krytyk-systemu-edukacji Re: Spotterzy i spotterki 24.04.13, 22:08
          > Krytyku, ty jesteś ch... nie informatyk!
          > Ty jesteś - Człowiekiem bez właściwości.

Żądam satysfakcji, panie!
          • zawszekacperek Re: Spotterzy i spotterki 24.04.13, 22:48
            Informatycy i kobiety nie mają zdolności honorowej!

Źródło: Kodeks postępowania honorowego W. Boziewicza.

Zgodnie z tym Kodeksem Krytyku nie masz prawa nosić szpady, a co dopiero pistoletów!!!

Kacperek

krytyk-systemu-edukacji napisał:

> > Krytyku, ty jesteś ch... nie informatyk!
            > > Ty jesteś - Człowiekiem bez właściwości.
            >
            > Żądam satysfakcji, panie!
            • krytyk-systemu-edukacji Re: Spotterzy i spotterki 24.04.13, 22:58
              > Informatycy i kobiety nie mają zdolności honorowej!

Jeszcze przed chwilą nie byłem informatykiem. :)
              • zawszekacperek Re: Spotterzy i spotterki 25.04.13, 07:25
                A to zmienia postać rzeczy. Oczekuję Pańskich sekundantów. Wybór rodzaju broni pozostawiam Szanownemu Panu.:)

Kacperek

> > Informatycy i kobiety nie mają zdolności honorowej!
                >
                > Jeszcze przed chwilą nie byłem informatykiem. :)
              • zawszekacperek Re: P.S. 25.04.13, 07:29
                Możemy walczyć konno. Nadałoby to naszemu starciu wymiar bardziej szlachetny i metafizyczny.

Kacperek

> > Informatycy i kobiety nie mają zdolności honorowej!
                >
                > Jeszcze przed chwilą nie byłem informatykiem. :)
    • lenka.magdalenka Re: Spotterzy i spotterki 24.04.13, 21:45
      hehe to niezłą reklamę zrobiłaś prowizja Ci się należy :0

"Pomagamy odszukać interesujące osoby widziane w pojazdach MPK Poznań. Znajdujemy zagubione przedmioty. Przyjmujemy skargi na kierowców, motorniczych i kontrolerów. Chętnie też ich chwalimy. Jesteśmy (u)czynni 24/7!"

kapitalne :D osobiście nie zaglądam
      • jeriomina Re: Spotterzy i spotterki 24.04.13, 21:54
        Nie miałam zamiaru robić reklamy.
        Zainteresowało mnie zjawisko po prostu.
    • sumire Re: Spotterzy i spotterki 25.04.13, 07:39
      myślałam, że chodzi o spotterów samolotowych... :)
      kuriozalne mi się to wydaje. moda dla tych, co nie przeżyją dwóch godzin bez fejsa - a takich, Bogu dziękować, ciągle nie jest większość. poza tym lubię odważnych ludzi. jeśli ktoś boi się podejść i woli po fakcie pisać w necie, myśląc, że być może przeczytam, no to trudno, jego strata.
    • wez_sie Re: Spotterzy i spotterki 25.04.13, 12:21
      moja dwa zwiazki sie tak zaczely
      napisalem ze widzialem fajna laske w stoszesnascie na bonifraterskiej i odpisalo kilka i jedna sobie wybralem
      a drugim razem tak samo tylko ze na metrze stoklosy i tez odzew byl spory i tez se wybralem
      • mam.kaszel Re: Spotterzy i spotterki 25.04.13, 16:23
        cfaniak!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka