Dodaj do ulubionych

An-225 Mrija w Katowicach

IP: *.workgroup / *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 21:16
Panowie spotterzy!!! Jutro tzn. 02.03.2005 ok. 9 rano planowane jest
lądowanie An-225 Mrija na lotnisku Katowice-Pyrzowice w celu uzupełnienia
paliwa. Informacja niepotwierdzona niestety
Obserwuj wątek
    • gosiua Re: An-225 Mrija w Katowicach 01.03.05, 21:26
      Uprzejmie informuję, ze wśród spotterów są tez kobiety! :-) Niestety, nawet
      gdybym baaardzo chciała, nie będzie mnie jutro w Katowicach-Pyrzowicach.
      Czy ktos się tam jutro wybiera ( mimo niepotwierdzenia wiadomości)?
      Niech sie odezwie jutro i niech opowie czy i jak było - baaardzo proszę.
      Dzięki!
      Gosiua
      • Gość: Yogibaboo Re: An-225 Mrija w Katowicach IP: *.workgroup / *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 22:38
        Sorry gosiua. Nie pomyślałem. Myślenie nie jest niestety moją najmocniejszą
        stroną hehe
        • gosiua Re: An-225 Mrija w Katowicach 01.03.05, 22:46
          Rozumiem rozumiem, dziewczyn o takich zainteresowaniach nie takie znowu
          zatrzęsienie... :-) Ale Mriję chętnie obejrzałabym na żywo. Z takich dużych
          ciekawostek miałam okazję popatrzec na Belugę i to naprawdę robi wrażenie. Na
          otarcie łez pójdę sobie na airliners.net :-)Pozdrowienia!
    • Gość: bis Re: An-225 Mrija w Katowicach IP: *.isuzu.pl 02.03.05, 16:29
      no i co BYŁ???
      • gosiua Re: An-225 Mrija w Katowicach 02.03.05, 18:23
        No właśnie!!! BYŁ???
        gosiua
        • Gość: Yogibaboo Re: An-225 Mrija w Katowicach IP: *.workgroup / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 20:06
          Ostatnie dane zaczerpnięte na pl.rec.lotnictwo są sprzeczne. Jedne, że przylot
          został przełożony na dziś na 18.20, drugie, że na 8-9 rano jutro (czwartek).
          Zaczęli ponoć nawet o tym trąbić w lokalnych rozgłośniach.
        • Gość: Yogibaboo Re: An-225 Mrija w Katowicach IP: *.workgroup / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 22:16
          AN255 nr lotu ADB2914 jest zaplanowany do KTW o godzinie 8.36 LT planowany
          wylot z LUKK o 6.00z 3.03.2005
          Plan lotu jest już w systemie.
          • gosiua Re: An-225 Mrija w Katowicach 03.03.05, 00:14
            Dzięki! Przypominam prośbę, by odezwali i podzielili się wrażeniami ci,
            którzy na własne oczy zobaczą , zdjęcia jakie zrobią i zechcą się nimi
            pochwalić... :-)
            Pozdrowienia!
            gosiua
      • emarx Re: An-225 Mrija w Katowicach 03.03.05, 11:31
        ze strony www.gtl.com.pl

03-03-2005 Największy samolot transportowy na świecie w MPL Katowice

W Międzynarodowym Porcie Lotniczym Katowice dzisiaj wylądował największy
        samolot transportowy na świecie - An 225 Mrija.

Samolot ten z maksymalnym ładunkiem i pełnymi zbiornikami waży 620 ton, jego
        zbiorniki mieszczą 288 tys. litrów nafty lotniczej, która jest spalana w
        ilości około 18 ton na godzinę lotu.Maksymalny ładunek przenoszony przez
        samolot w ładowni wewnętrznej lub na zamocowaniach zewnętrznych na kadłubie to
        250 ton,
        Ładownia samolotu ma wymiary: wysokość 4,4 m, szerokość 6,4 m i długość 43 m.

(jest też zfjęcie lądującego samolotu).

Pzdr,
        Marek

• Gość: Bartek Re: An-225 Mrija w Katowicach IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 03.03.05, 13:36
          lotnictwo.net/foto.php?id=114189
          lotnictwo.net/foto.php?id=114190
          lotnictwo.net/foto.php?id=114191
          lotnictwo.net/foto.php?id=114192
          lotnictwo.net/foto.php?id=114193
          A na stronie www.gtl.com.pl to jest fota "startujacego" AN225 ;)
          • Gość: Miniu Re: An-225 Mrija w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 14:04
            ostatnie zdjęcia zajebiste - gratuluje
          • emarx Re: An-225 Mrija w Katowicach 03.03.05, 15:41
            Gość portalu: Bartek napisał(a):
            ...
            > A na stronie www.gtl.com.pl to jest fota "startujacego" AN225 ;)
            Fakt, nie zwróciłem uwagi na zieleniącą się trawkę :-)
            Ale teraz dali już swoją fotkę.
            Pzdr,
            Marek
          • Gość: quantas Re: An-225 Mrija w Katowicach IP: *.rawicz.sdi.tpnet.pl 03.03.05, 15:53
            Cudowne. Dziękujemy.
            Przypomina mi się sytuacja gdy Mrija była w Poznaniu.
            Zero info gdziekolwiek. Jestem 40 km od Poznania, dzwoni żona i mówi. Słuchaj
            leci potężne bydle większe od Rusłana i Jambo co to może być ??? Mówie coś ci
            się babo przywidziało bo większa może być tylko Mrija. Ona na to że naprawdę
            jest większy. Pytam ile ma silników, a ona spokojnie (w telefonie słysze ryk
            maszyny) raz , dwa, trzy, cztery , pięć , sześć. O ku... krzyczę, naprawdę. Tak
            sześć ma i taki dziwny nietypowy ogon. To mnie dobiło. Zdałem sobie sprawę że
            przeoczyłem coś cudnego, jedynego w swoim rodzaju. Szkoda może jeszcze
            przyleci. Swoją drogą jak macie info wcześniej o takich cudeńkach to piszcie
            może uda się dojechać. Pzdr.
            P.S. Piękne ujęcia.
            • Gość: maciej Re: An-225 Mrija w Katowicach IP: *.telia.com 03.03.05, 16:12
              czolem,
              zdjecia sa swietne. gratulacje i naprawde zazdroszcze ci , ze mogles cos
              takiego zobaczyc...
              poz,maciej
          • gosiua Re: An-225 Mrija w Katowicach 03.03.05, 23:38
            Gratuluję zdjęć! I skręca mnie w 888, że nie mogłam zobaczyć osobiście :-(
            Pozdrawiam!
            gosiua
            • Gość: Darek Re: An-225 Mrija w Katowicach IP: *.cargoforte.pl / *.cargoforte.pl 04.03.05, 11:38
              Zapraszam tez na airfoto.pl w aktualnosciach sa zdjecia mriji :-)
              niedlugo beda zdjecia z zaladunku smiglowcow na poklad i ze szczegółami
              samolotu.

Pozdrawiam
              Darek
              www.airfoto.pl
              • gosiua Re: An-225 Mrija w Katowicach 05.03.05, 08:29
                Byłam! Widziałam! Też gratuluję i .... ech, że mnie tam nie było!!!
                pozdrowienia
                gosiua
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka