ganna_risatdinova Re: Kobieta a tatuaż 16.05.13, 21:58 No proszę jaka miła dyskusja się wywiązała, kto by się spodziewał;). Z mojej strony podziękowania dla wszystkich forumowiczów ze szczególnym uwzględnieniem marguy i kory - wasze posty zmusiły mnie do przemyślenia sobie paru spraw. Już nie odpowiadałam indywidualnie, bo to byłoby zbyt osobiste, ale zamyśliłam się na dłuższą chwilę. Co do tatuażu, to na szczęście niezalecane jest ich wykonywanie latem, zwłaszcza na parę tygodni przed urlopem, więc do jesieni będę miała czas temat jeszcze gruntownie przemyśleć. Bo to naprawdę trzeba rozpatrywać w kategorii na całe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
nancy.botwin.77 Re: Kobieta a tatuaż 16.05.13, 23:35 eautorko wątku! z tatuażami jest jak ze wspinaczką przytłaczająca większość pyta: po co? i na co? mała garstka: kiedy? gdzie? i jak? albo należysz do pierwszej grupy albo do drugiej; i na prawdę nei ma sensu się do czegokolwiek zmuszać bo możesz się tylko niepotrzebnie skrzywdzić Odpowiedz Link Zgłoś
watersnakes2 Re: Kobieta a tatuaż 17.05.13, 12:43 > Co do tatuażu, to na szczęście niezalecane jest ich wykonywanie latem, zwłaszcz > a na parę tygodni przed urlopem, więc do jesieni będę miała czas temat jeszcze > gruntownie przemyśleć. Niekoniecznie, do dobrego tatuatora trzeba sie umowic kilka miesiecy wczesniej;) Odpowiedz Link Zgłoś
ganna_risatdinova Re: Kobieta a tatuaż 17.05.13, 12:45 Znasz może jakiegoś dobrego tatuatora, koleżanko? Najlepiej w mazowieckim? Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie Re: Kobieta a tatuaż 17.05.13, 13:00 interesujesz sie tatuazami a nie wiesz ktory jest najlepszy? art selenta - sprawdz typa Odpowiedz Link Zgłoś
watersnakes2 Re: Kobieta a tatuaż 17.05.13, 13:30 > art selenta - sprawdz typa "typ" to dobre określenie;) Odpowiedz Link Zgłoś
watersnakes2 Re: Kobieta a tatuaż 17.05.13, 13:34 > Znasz może jakiegoś dobrego tatuatora, koleżanko? Najlepiej w mazowieckim? Znam nawet kilku. Ale pomysl, o tym co wczesniej napisalas - to na cale zycie, wiec moze warto byloby pojechać gdzies dalej jesli wzor bedzie tego wymagal? Napisz mi w jakim klimacie chcesz tatuaz, tj. jakis horror, slodkie pluszaki, realistyczne kwiaty czt graficzny wzor, duzy, maly, kolorowy? Ile styli tylu dobrych tatuatorow. Odpowiedz Link Zgłoś
ganna_risatdinova Re: Kobieta a tatuaż 17.05.13, 13:50 Kolorystycznie i objętościowo to chcę iść w tym kierunku naszetatuaze.pl/tatuaz/2235/tatuaze-na-plecach-2634_4.jpg podobają mi się też niektóre elementy z tego konkretnego tatuażu, np. ten anioł pośrodku, chociaż imho można go zrobić lepiej. Potrzebuję dobrego rysownika, który będzie słuchał moich dziwnych pomysłów i szkicował;). Odpowiedz Link Zgłoś
watersnakes2 Re: Kobieta a tatuaż 17.05.13, 15:17 Wzór rozrysuje Ci tauaor, dlatego ważne, żeby znaleźć kogoś kto będzie operował tym stylem. Jesli naprawde chcesz takie delikatne cienie, to licz sie z tym, ze za kilka lat taki tatuaz bedzie malo czytelny (ten ze zdjecia juz jest). Na początek mogę Ci polecic galerie: Maćka czy Batoona, choć poszłabym raczej w nieco mocniejsza kreskę i pomysal o Panasa czy Davida. Nie zwracaj uwagi tyle na same wzory, co na sposób wykonania i styl Aha, to tatuator rozrysowuje Ci pracę, trzymaj sie z daleka od ludzi, ktorzy kaza przychodzic z wlasnym wzorem. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Kobieta a tatuaż 17.05.13, 15:43 ganna_risatdinova napisała: > Kolorystycznie i objętościowo to chcę iść w tym kierunku > <a href="naszetatuaze.pl/tatuaz/2235/tatuaze-na-plecach-2634_4.jpg" Jeśli masz podobne plecy, to szkoda ich psuć tatuażem! Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Powiadają, 16.05.13, 23:57 że stara skóra wygląda równie xujowo i bez tatuaża. Nie podzielam tego zdania. Moim zdaniem wartość tatuażu, jako dzieła sztuki, jest odwrotnie proporcjonalna do jego wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
alinkaalinka Re: Kobieta a tatuaż 17.05.13, 07:09 Ja mam 2 tatuaże zrobione 20 lat temu ( młodość i moda i częste wyjazdy do Berlina :)) jakoś długo nie przeszkadzały mi ( ramię, kostka ). Pewnego dnia ten na ramieniu zaczął, a to dlatego, że przestał pasować do eleganckich sukienek itd zaczęłam się wręcz go wstydzić. Dziś jestem po pierwszym zabiegu usuwania ( laserem kilka sesji ) nie jest to ani tak bolesne jak ktoś wyżej pisał, ani tak kosztowne ( Gdynia ) ale patrząc wstecz - nie zrobiłam. Wybór należy do Ciebie :) Mam koleżankę wydziaraną coraz bardziej, ale ona ma taki styl, kocha to :) i jej to pasuje. Gust się zmienia i usunąć można na szczęście, więc enjoy ') Odpowiedz Link Zgłoś
natka1983 Re: Kobieta a tatuaż 17.05.13, 12:57 Mam tatuaż na nodze nad kostką i bardzo mi sie podoba :) Jak narazie nie załuje decyzji. Była ona przemyślana. Długo nie mogłam się zdecydować na wzór. Doszłam do wniosku, że jeżeli mam to mieć do końca życia to nie może być to nic przypadkowego/aktualnie modnego itp. Mój tatuaż "coś znaczy" i tym bardziej jest dla mnie ważny i piękny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
loginoftheyear nie istnieje ozdoba 17.05.13, 19:06 ktora mialaby szanse nie znudzic mi sie przez cale zycie jak wiec mogloby byc inaczej z tatuazem? a tego niestety nie mozna odlozyc do pudelka ani oddac komus innemu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Kobieta a tatuaż 17.05.13, 19:49 Nie widziałam jeszcze takiego tatuażu, który podobałby mi się cały czas. Widuję najczęściej tatuaże pseudoartystyczne na pseudooryginalnych ludziach (którym naturalnie nie przeszkadza, że ich "oryginalność" ma miliony klonów). Coś "nie jestem gwiazdą rocka czy metalu, ale mogę wyglądać równie zaj.e.bi.ściel", tatuaże na gó...arzach, tatuaże na mamuśkach, które "upamiętniają ważne momenty życia". I, piszę to poważnie, za najbardziej naturalne uważam właśnie tatuaże kryminalistów, no i różnych "rdzennych mieszkańców", w których kulturę wpisane jest to od pokoleń. Reszta trąci dla mnie fałszem, modą, chęcią naśladowania kogoś,kim się nie jest i wyróżnienia się za wszelką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
yoko0202 Re: Kobieta a tatuaż 17.05.13, 22:30 mam 2, jeden malutki, drugi w trakcie, będzie na cały biceps, do łokcia i wchodzi na bark. to chyba jeszcze nie koniec nie interesuje mnie, czy są modne, czy są passe, i czy ktoś pomyśli, że może przesiedziałam pół życia jako recydywa - i nie ma co tego w takich kategoriach rozpatrywać, to jest Twoje i dla Ciebie. nie musi być 'na całe życie', już teraz rozwija się technika usuwania laserowego, więc za powiedzmy 10 lat usuwanie będzie sto razy prostsze pewnie niż zrobienie. weź pod uwagę, że to, co załączyłaś - to jest tatu na kilka sesji, i cena pewnie ok. 2 - 2,5 tyś., aha no i będzie bolało. ale może wymyśl sobie, co naprawdę chcesz mieć, bo chyba najgorsze co można wybrać, to kiczowate tribale czy nic nie znaczące motyle właśnie, i inne z doooopy wzięte chińskie smoki, które ma 50% ludzi - no chyba, że zaprojektowane i wydziabane przez prawdziwego artystę, w jego unikalnym stylu itp. przestrzegam przed tatuatorami, którzy życzą sobie wzór w skali 1:1 (pewnie z netu, czyli jakiś miliard ludzi ma to samo), kalkują to na folię, następnie kalkują na skórę itp. - to amatorstwo, prawdziwy dziarmistrz pyta co ma być, w jakim stylu, i ewentualnie prosi o pokazanie zdjęć (nie zdjęć tatuaży, tylko normalnych zdjęć), bierze flamaster i z głowy rysuje na skórze - tylko w ten sposób masz unikalny zajebiaszczy tatuaż Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Kobieta a tatuaż 18.05.13, 16:52 yoko0202 napisała: > mam 2, jeden malutki, drugi w trakcie, będzie na cały biceps, do łokcia i wchod > zi na bark. > to chyba jeszcze nie koniec > > nie interesuje mnie, czy są modne, czy są passe, i czy ktoś pomyśli, że może pr > zesiedziałam pół życia jako recydywa nie te czasy, raczej pomyśli coś o twojej mentalności, umysłowości albo przynależności do klasy społecznej Odpowiedz Link Zgłoś
lipsmacker Re: Kobieta a tatuaż 18.05.13, 13:18 Mam dwa, jeden na stopie a drugi na plecach w okolicach prawej nerki. Niewykluczone ze kiedys bedzie 3ci. Moj maz za tatuazami nie przepada, ale trudno, mi sie podobaja, w malych ilosciach i rozmiarach. Wielkiego bym sobie nie strzelila. Odpowiedz Link Zgłoś