Dodaj do ulubionych

Poczucie estetyki

31.05.13, 13:38
Ponieważ panie są bardziej wyrobione estetycznie niż panowie, chciałbym spytać, czy burzy się Wam poczucie estetyki, na widok zbudowanej przez dzieci tęczy, na placu 3 krzyży w Wwie ?

Mnie jakoś nie, ale bogobojnym niewiastom z (sic!) AK zburzyło się niemiłosiernie, dlatego pytam.

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,14011789,Tecza_znow_rozgrzewa_plac__Protest_Akcji_Katolickiej.html
PS Ciężko tyrałem nad powyższymi strofami, by nie obraziły się na mnie niczyje uczucia religijne, więc uprasza się imć Cenzorkę o miłosierdzie
Obserwuj wątek
    • marguy Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 13:43
      Przeczytalam i wierzyc mi sie nie chce.

Historia zna juz palenie ksiazek, teraz kolej na tecze.
      Ciekawe kiedy znow zaplona stosy?
      • jan_hus_na_stosie2 Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 19:23
        jednych oburza kolorowa tęcza, innych oburza mały krzyżyk w szkole lub sejmie wiszący na ścianie, ludziom nie dogodzisz ;)

• paco_lopez Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 13:44
      nie rusz kupy bo zacznie śmierdzieć. ich już można nawet uśmiechem sprowokować.
    • stalova.mag.nolia Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 13:47
      Nie... do prawdy dziwię się komu ona przeszkadza? :|:/ regularnie ktoś ją podpala... Takim protestem ludzie z tej organizacji skierowali podejrzenia za podpalenia na siebie... i wcale bym się nie zdziwiła, gdyby to była ich sprawka.

Uważam, że tęcza wyglądała ładnie... Noe by się uśmiał z ich problemów ;)

Także tego... Kryzys:
      m.ak.fbcdn.net/sphotos-c.ak/hphotos-ak-prn2/6996_255138021291978_1866778393_n.jpg
      zaiste poszukiwanie kwadratowych jaj...
      • platek_heni Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 13:53
        a ja mysle, ze podpala ktos, kto chce rzucic podejrzenia na protestujacych katolikow.
        • stalova.mag.nolia Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 14:00
          sama jestem katoliczką - rozsądną... i do prawdy nie wiem o co chodzi tym ludziom...

moim zdaniem radykalizm nie jest dobry w żadnej sferze życia, szczególnie wiary... lepiej poczytaliby Pismo Święte, bo byle Świadek Jehowy zagnie ich w pół zdania w rozmowie dotyczącej Biblii... niestety ludzie, którzy uważają się za katolików często angażują się w temu podobne dziwne akcje zamiast istotnie pomyśleć, pokontemplować własne życie, postępowanie, wiarę i to, co Bóg do nich mówi... i dochodzi do sytuacji, w której Babcia dzwoni do Rydza i na wizji opowiada, że jest święta...
        • aroden a Poczucie rozwagi ? 31.05.13, 15:06
          platek_heni napisała:
          > a ja mysle, ze podpala ktos, kto chce rzucic podejrzenia na protestujacych katolikow.

z calym szacunkiem dla katolikow, ale kto ?
          stara rzymska zasada "qui bono?" - powiada, ze tylko katolicy odniesc moga z tego sukces,
          gdyz po (powiedzmy) piatym podpaleniu w koncu te tecze stad zabiora.
          • stalova.mag.nolia Re: a Poczucie rozwagi ? 31.05.13, 16:35
            autorka uważa, że 'katolicy' są biedni i zawsze poszkodowani, ja tam z własnych obserwacji wiem, że nie raz katolicy właśnie są zdolni do największych nawet podłości i nie można generalizować, że gej, lesbijka, ateista, byddysta są zawsze gorsi...

i racja, skoro protestują - logiczne, że mają powód by ją regularnie podpalać ;)
    • gyubal_wahazar Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 13:56
      Ups, na Zbawiciela, nie 3 krzyży, oczywiście
      • stalova.mag.nolia Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 14:01
        hahaha... kij w mrowisko, a potem 'sprostowanie' ;)
        i każdy uprawia dewagacje, a nikt nie zauważy, że przedmiot dyskusji nie ten, co trzeba ;)
        • gyubal_wahazar Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 14:05
          Nie taję, że obrzędowość religijna nie jest moim forte, co nie zmienia faktu, że zasadniczo rozchodzi się o tęczę. No chyba że się mylę ;)
          • stalova.mag.nolia Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 14:16
            Tak, tęcza... mi się kojarzy z tym momentem w Biblii, gdy Bóg mówi do Noe, że to symbol, że kocha nas - ludzi. Dziwię się skąd protest katolików. Proponuję lekturę pisma, dla leniwych jedynie opis Potopu.

Bóg obiecał Noe nie karać już ludzi potopem, ukazała się tęcza, drzewa i krzewy rozpoczęły wzrost. Swoiste szczęście, odrodzenie. Tęcza pasuje jak ulał... Kto myśli inaczej, może pić piwo w innym miejscu...
    • aroden lata mi to i powiewa :) 31.05.13, 14:05
      jednak jej miejsce (estetycznie) nie jest na tym placu, a np. na rogu pobliskiego
      Pola Mokotowskiego.

PS. mam tam jedna ulubiona knajpe piwna (na Pl. Zbawiciela wlasnie ) i jakos widok tej teczy niespecjalnie konwieniuje z kolejnym wypitym piwem. Moze sie zebrac na wymioty :)
    • pmk_pmk Tak, jest ohydne. Szpeci moje miasto. 31.05.13, 14:30
      Gdy pierwszy raz zobaczylam "toto", nowke, na Pl. Zbawiciela - oniemialam. Kicz i tandeta na jednym z najpiekniejszych placow Warszawy. Dodajmy, ze ladnych placow w Warszawie jest tyle ile kot naplakal.

Oto plastykowe, chinskie kwiatki nadziane na patyk w formie koscielnej bramy upstrzyly estetyczna, spojna przestrzen publiczna. To dziadostwo ma byc symbolem czego? Chyba jedynie zlego gustu i badziewia.

Mam w glebokim powazaniu, kto przeciw temu protestuje. Poparlabym nawet stowarzyszenie milosnikow rasowych chomikow, ktore byloby przeciw tej tandecie. Jest to kompromitacja i Warszawy, i gejow.

Uwazam, ze GW manipuluje szczujac przeciw kato., wystarczy przejrzec ile bylo watkow na warszawskich forach, w ktorych JEDNOGLOSNIE wszyscy uwazali, ze to "dzielo" powinno zostac rozmontowane.
      • stephanie.plum Re: Tak, jest ohydne. Szpeci moje miasto. 31.05.13, 16:44
        Uwazam, ze GW manipuluje szczujac przeciw kato.,
        > wystarczy przejrzec ile bylo watkow na warszawskich forach, w ktorych JEDNOGLOSNIE
        > wszyscy uwazali, ze to "dzielo" powinno zostac rozmontowane.

nie... naprawdę? gazeta? niemooożliiiwe.
        :~)
    • loginoftheyear Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 14:38
      'siadanie na schodach kosciola surowo zabronione'
      ciekawe, jak tam rzymianie sie czuja z tym siadaniem
      LOL
      almodovar powinien sie przeprowadzic do Polski, mialby absurdu po dziurki w nosie
    • gree.nka Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 14:43
      na tle tego kościoła to te nadwęglone ruszta jakoś niespecjalnie wyglądają estetycznie.
      skoro tęcza miała być elementem tymczasowym to ją usunąć a nie trzymać i naprawiać . Symbol symbolem ale niespecjalnie pasuje do tego kościoła pod względem architektonicznym - pomijam religijność.
      ta tolerancja to trochę wygląda groteskowo w przekazie obu stron.
      jedni machają penisami babciom wychodzącym z kościółka przed oczami penisami a babcie z piskiem gonią ich wymachując parasolkami
      • stephanie.plum Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 16:23
        > jedni machają penisami babciom wychodzącym z kościółka przed oczami
        > a babcie z piskiem gonią ich wymachując parasolkami

no i przynajmniej coś się dzieje
        :~D
    • mm969696 Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 14:57
      a co mnie obchodzi wasza warszawa
    • wersja_robocza Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 15:55
      Nie wiem, jak trzeba mieć sprecyzowane poczucie estetyki, by je mogła naruszyć tęcza.
      • gocha033 To prosimy: 31.05.13, 16:11
        wersja_robocza napisała:
        > Nie wiem, jak trzeba mieć sprecyzowane poczucie estetyki, by je mogła naruszyć tęcza.

To prosimy - o nasycenie sie (raz jeszcze) - ta estetyczna "harmonia" :
        warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,14011789,Tecza_znow_rozgrzewa_plac__Protest_Akcji_Katolickiej.html
        • gyubal_wahazar Re: To prosimy: 31.05.13, 16:32
          Chyba wkleiła ci się spalona. Tu za to jest cała :

www.google.pl/imgres?imgurl=http://i.wp.pl/a/f/jpeg/29105/tecza_pap_600.jpeg&imgrefurl=http://wiadomosci.wp.pl/kat,1515,title,Tecza-z-tysiecy-kwiatow-na-warszawskim-placu-Zbawiciela,wid,14552458,wiadomosc.html&h=396&w=600&sz=80&tbnid=6IMwX4k-xfCVEM:&tbnh=73&tbnw=111&zoom=1&usg=__YjEWLMHtnNlFTcqWePUqjZ9tt6s=&docid=KXZ23gL5TAcQVM&sa=X&ei=57OoUd_TOMjLsgaxsoHYBg&ved=0CDoQ9QEwAg&dur=5858
          • stephanie.plum Re: To prosimy: 31.05.13, 16:40
            widziałeś to na żywo, czy tylko na zdjęciach?

bo moim zdaniem, szału nie ma.
            osobiście uważam ją za trochę zabawny i dość znacznie tandetny element placu, element, który już daaawno się zgrał. i postarzał, bo takie tanie obiekciki szybko się starzeją.
            nie sądzę, żeby był sens definiować poczucie estetyki w oparciu o akceptację - bądź jej brak - tej tęczy.
            • gyubal_wahazar Re: To prosimy: 31.05.13, 20:52
              Widziałem na żywo i była jak mówią dzieci git-majonez. Może stary, tandetny i zgrany, ale nawet stojąc na światłach widziałem b często, jak ludzie sobie ją pokazują i się uśmiechają, a to w naszym baśniowym kraju, przyznasz chyba - nieczęsty widok
              • stephanie.plum Re: To prosimy: 31.05.13, 22:25
                no dobra, to by ją broniło :~)

przypomniałam sobie, że wieczorową porą młodzież włazi na tę konstrukcję, aby w spokoju popijać... mleko, zapewne. to też przyjemny widok.
        • stalova.mag.nolia Re: To prosimy: 31.05.13, 16:33
          Nasycam się raz jeszcze. Upajam się widokiem.

Zapewne lepiej miejską estetykę zagracić kolejną reklamą, szyldem, billboardem...

Na pewno lepiej się prezentuje kufer: warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,13823130,_Akcja_z_torebka_to_katastrofa_wizerunkowa_Louisa.html który utrudnia korzystanie z chodnika lub wspomniane nawet (o zgrozo!) w wiadomościach słoiki:
          wawalove.pl/Sloiki-nowym-symbolem-Warszawy-a9363/60
          Z całym szacunkiem do autorów, wolałabym kojarzyć stolicę z tęczą ;)

Na każdym kroku bombardują nas reklamy, nowoczesność w miejscach, w których nie pasuje, nie wypada... w samym środku tego miasta PKiN - symbol socjalizmu, a dla wielu młodych symbol tego miasta... Szczerze? Serio... wolę tę tęcze! Jest pozytywna, jest optymistyczna, radosna... mało mamy takich akcentów, a większość nie dość, że szpetna, to także kiczowata.
          • gocha033 Re: To prosimy: 31.05.13, 16:39
            stalova.mag.nolia napisała:
            > Z całym szacunkiem do autorów, wolałabym kojarzyć stolicę z tęczą ;)

a ja wolalabym nie musiec wybierac miedzy dzuma, a cholera:
            (jak onegdaj - tu)
            warszawa.olx.pl/hala-4000m2-z-placu-defilad-w-warszawie-iid-21355216
            • stalova.mag.nolia Re: To prosimy: 31.05.13, 16:48
              hahaha... ale co ja mam z tym wspólnego? niech zakupią tę halę, wspomnianą tęczę, słoiki i reklamę z kufrem, następnie ustawią w szwedzkim wesołym miasteczku, gdzie skończył pomnik Lenina z Nowej Huty - zakupił go ekscentryczny milioner ;)
              • pmk_pmk Re: To prosimy: 31.05.13, 17:17
                Tecza z Pl.Zbawiciela od dawna jest szarobura i brudna!

W dodatku jest regularnie podpalana i ten kto ja naprawia nie wymienia wszystkich kwiatkow, tylko spalone. W efekcie stan na dzien dzisiejszy jest taki:
                -wiekszosc tandetnych kwiatkow jest brudna i nadgryziona zebem czasu
                -czesc jest nowa i jaskrawo rozni sie od pozostalych
                -w kilku miejscach jest wypalona do zera, widac rury, a sasiednie kwiatki sa osmalone
                Calosc stoi w europejskiej stolicy, a wladze miasta najwyrazniej sa zadowolone z efektu, bo nic z tym nie robia.
          • rekreativa Re: To prosimy: 31.05.13, 17:47
            O mamciu! Ta "torebusia" bije wszystko!
    • maitresse.d.un.francais Estetyki to mi się nie burzy... 31.05.13, 16:42
      ... ale ponieważ od dość dawna grupy gejowskie prezentują tęczę jako swój symbol, to chyba nic dziwnego, że ludziom się utrwaliła taka konotacja?
      • stephanie.plum Re: Estetyki to mi się nie burzy... 31.05.13, 16:52
        ja żałuję, że się utrwaliła, bo i mnie się utrwaliła.

ostanio widziałam reklamę "tęczowe przedszkole".
        mina mi zrzedła, dopiero po chwili doszło do mnie, że to ja mam nieuczesane myśli, a nie założyciele przedszkola, które z pewnością jest... zwyczajne.
        • maitresse.d.un.francais Re: Estetyki to mi się nie burzy... 31.05.13, 17:18
          stephanie.plum napisała:

> ja żałuję, że się utrwaliła, bo i mnie się utrwaliła.
          >
          > ostanio widziałam reklamę "tęczowe przedszkole".
          > mina mi zrzedła, dopiero po chwili doszło do mnie, że to ja mam nieuczesane myś
          > li, a nie założyciele przedszkola, które z pewnością jest... zwyczajne.

:-)
        • six_a Re: Estetyki to mi się nie burzy... 31.05.13, 19:56
          >że to ja mam nieuczesane myśli, a nie założyciele przedszkola, które z pewnością jest... zwyczajne.

przedszkola są dla dzieci, a nie dla gejów/lesbijek, więc jakież to myśli nieuczesane mogliby mieć założyciele przedszkola?
          • raduch Re: Estetyki to mi się nie burzy... 31.05.13, 20:07
            https://c3201142.cdn.imgwykop.pl/comment_5TjPMYkyCOHcdxK9QyP72dauRXoN3wAz.jpg
            • six_a Re: Estetyki to mi się nie burzy... 31.05.13, 20:22
              grunt, że jest alternatywa:

https://www.andrzejrysuje.pl/wp-content/uploads/2012/09/na-kolana-i-do-ksi%C4%99dza.jpg
          • stephanie.plum Re: Estetyki to mi się nie burzy... 31.05.13, 21:09
            nie doszukuj się finty w fincie...

jaż prostolinijnie opowiedziałam o mojej śmiesznej (lub głupiej - niepotrzebne skreślić) reakcji na nazwę związaną z tęczą,
            więc nie musisz mi nic tłumaczyć, tudzież zadawać pomocniczych pytań.
            • six_a Re: Estetyki to mi się nie burzy... 31.05.13, 21:11
              jak nie odpowiadasz na pytanie, to nie musisz odpowiadać w ogóle. wiedziałam, że tak będzie;)
              • stephanie.plum Re: Estetyki to mi się nie burzy... 31.05.13, 21:15
                nie rozumiem. wiedziałam, że tak będzie :~(
                • six_a Re: Estetyki to mi się nie burzy... 31.05.13, 21:39
                  właśnie, napisz jeszcze, że wymyśliłam sobie te myśli nieuczesane i niezwykłe przedszkole.
                  nie krępuj się.
                  • stephanie.plum Re: Estetyki to mi się nie burzy... 31.05.13, 21:53
                    jesteś o coś na mnie zła?
                    czy ja mam manię prześladowczą i dlatego odczytuję ton twojej wypowiedzi jako, hm, zniecierpliwiony?
                    z czego powinnam się wytłumaczyć?
                    ze skojarzenia, które miałam - otóż właśnie podkreślanie orientacji nijako nie pasowało mi do przedszkola - i które uznałam za śmieszne?
                    • six_a Re: Estetyki to mi się nie burzy... 31.05.13, 22:00
                      > z czego powinnam się wytłumaczyć?
                      eeee, nie kazałam ci się z niczego tłumaczyć. zapytałam jakie to "gejowe" skojarzenia można mieć z przedszkolem? że dzieci gejów/lesbijek, czy że dzieci z orientacją, hahaha, alllle śmieszne. oraz jakie to są przedszkola "zwykłe"?
                      dobra tam. nieważne.
                      • stephanie.plum Re: Estetyki to mi się nie burzy... 31.05.13, 22:03
                        ano, nieważne.
                        :~)
                        • mariuszg2 Re: Estetyki to mi się nie burzy... 31.05.13, 22:20
                          a teraz siostry buzi buzi...i idziemy przed lustereczko utwierdzić się iż nadal jesteśmy piękne i młode....tak? niom
      • rekreativa Re: Estetyki to mi się nie burzy... 31.05.13, 17:48
        Jak widzisz na niebie, to też Ci się kojarzy?
        • jan_hus_na_stosie2 Re: Estetyki to mi się nie burzy... 31.05.13, 19:28
          rekreativa napisała:

> Jak widzisz na niebie, to też Ci się kojarzy?

na niebie nie, wszędzie indziej niestety tak :/

• stalova.mag.nolia Re: Estetyki to mi się nie burzy... 31.05.13, 21:50
            To może warto pomyśleć nad sobą i orientacją... i np przywdziać kufer Luijeegooo Vitooonaa ;)
    • sl13 Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 18:07
      Gdyby u nas pojawił się taki np. Gaudi, to szybciej by mu zburzono, nim zdążono by wybudować. Domki dworki, cepelia i pseudoantyk - estetyka uwielbiana przez rodaków. Z drugiej strony jest Ikea, więc prostota też nie ma się źle. Tęcza fajna, no ale zbyt kolorowa dla otoczenia chyba.
      • wersja_robocza Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 18:18
        Ano. Tęcza już może być tylko homo, a ci są nielubiani, bo są zagrożeniem. Od lat nie mogę się dowiedzieć jakim i czego. To już niemal dogmat. Od Ducha św. chyba.
      • stephanie.plum Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 18:38
        w czym to dzieło przypomina Ci budynki Gaudiego...?
        • sl13 Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 19:05
          W niczym, a gdzieś napisałam, że przypomina?
          • stephanie.plum Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 19:10
            istotnie, nie napisałaś, ale o tym dziele jest niniejszy wątek, więc wysnułam taką śmiałą supozycję, że przeprowadzasz jakieś porównanie.
    • grassant Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 19:13
      tęcza jest tak samo estetyczna, jak plastikowa palma na innym placu.
      • stephanie.plum Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 19:16
        a tę palmę to ja nawet lubię. dzięki niej "aleje jerozolimskie" przestają być pustym dźwiękiem.
        • grassant Re: Poczucie estetyki 01.06.13, 12:07
          dla mnie pojedyncza palma to ni przypiął, ni przyłatał. wolałbym gaj palmowy z małpami.
          N.Świat mógłby odgrywać południowe corso, a na skwerku przy Smolnej możnaby wysypać tony piachu i mielibyśmy copacabanę.
        • demodee Re: Poczucie estetyki 02.06.13, 11:02
          Śmiało, bądźmy konsekwentni! Na Krakowskim Przedmieściu postawmy plastikowy Wawel!
    • mila2712 Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 19:31
      rzeczywiscie nie pasuje

.....mogłaby z taką siłą siać oburzenie w sprawie waszego metra ( bo metro to często najważnieszy news dnia :p _
    • jan_hus_na_stosie2 to zaczyna być już męczące dla zwykłego człowieka 31.05.13, 19:36
      żyję w tym kraju już ponad 30 lat i nigdy wcześniej nie było tyle szumu o gejach i lesbijkach co w ciągu ostatniego roku, dwóch... Niemal codziennie na głównych stronach największych portali musi być jakich artykuł o gejach lub lesbijkach, o żadnej grupie społecznej nie jest tak głośno jak o homoseksualistach, którzy stanowią jakieś 2-3% społeczeństwa a przez ilość informacji o nich w mediach ma się czasem wrażenie jakby ich było co najmniej 10 razy więcej...

• mila2712 Re: to zaczyna być już męczące dla zwykłego człow 31.05.13, 19:41
        napisz to na forum społeczeństwo to zobaczysz jaka będzie dyskusja
        zjedzą Cię :)))

modny temat, badają rynek, nie mają o czym pisać sukają poparcia i co tam jeszcze chcesz
      • stalova.mag.nolia Re: to zaczyna być już męczące dla zwykłego człow 31.05.13, 19:41
        spoko... to jest o tęczy... luzik ;)
        • jan_hus_na_stosie2 Re: to zaczyna być już męczące dla zwykłego człow 31.05.13, 20:01
          stalova.mag.nolia napisała:

> spoko... to jest o tęczy... luzik ;)

wejdź sobie na główną stronę GW:

- Aplikacja, która uwolni cię z homoseksualizmu. W 60 dni

- Jeśli ktoś użyje przy mnie słowa pedał, dam w mordę?

- Katolicki ksiądz potępia naukę Kościoła i ujawnia: Jestem gejem

3 artykuły tylko na samej stronie głównej dotyczące homoseksualistów, to nie jest normalne

• stalova.mag.nolia Re: to zaczyna być już męczące dla zwykłego człow 31.05.13, 21:44
            I o co masz taki bół d*py? Kto Ci każe to czytać? Żyj i daj ludziom żyć...

Pismaki szukali, szukają i będą szukać tematów zastępczych, a każdy kto się tym podnieca, jak Ty dostarcza im widowni... Coś jak małpy w cyrku i publiczność. Gratuluję.
    • wiarusik Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 21:18
      każdy katolicki tłuk powinien choć raz przeczytać biblię. wtedy by wiedział czym tęcza jest:
      " 12 Tedy rzekł Bóg: To jest znak przymierza, który Ja dawam między mną i między wami, i między każdą duszą żywiącą, która jest z wami, w rodzaje wieczne.
      13 Łuk mój położyłem na obłoku, który będzie na znak przymierza między mną, i między ziemią.
      14 I stanie się, gdy wzbudzę ciemny obłok nad ziemią, a ukaże się łuk na obłoku:
      15 Że wspomnę na przymierze moje, które jest między mną i między wami, i między każdą duszą żywiącą w każdem ciele; i nie będą więcej wody na potop, ku wytraceniu wszelkiego ciała."
      • stalova.mag.nolia Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 21:20
        toż to usiłuję powiedzieć od początku... nazywając jedynie 'przymierze' dowodem miłości Boga do człowieka i poleciłam lekturę o Noe i Arce...
        • jan_hus_na_stosie2 Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 21:31
          Kpł 20; 13: "Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą ukarani śmiercią, sami tę śmierć na siebie ściągnęli."
          • wiarusik Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 21:38
            księga kapłańska jest dla żydów.
          • stalova.mag.nolia Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 21:48
            Ach tak... i Ty jako strażnik jedynej prawdy ich wytropisz i zabijesz, bo 'będą ukarani śmiercią'...

Ja nie wnikam w cudze stosunki, nie zaglądam do łózka i jakoś żyję... Ciebie podniecają rozmowy o gejach? Może warto się zastanowić nad orientacją ;)
            • jan_hus_na_stosie2 Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 22:09
              nie, ja tylko walczę z polityczną poprawnością :)

• stalova.mag.nolia Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 22:11
                a ja nie... bo mam to nawet nie w d*pie... i tęcza mi się kojarzy ładnie i dobrze... jak coś mnie nie dotyczy to się tym, nie jaram... ;)
                • jan_hus_na_stosie2 Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 22:16
                  ja niestety lubię wkładać kija w mrowisko :)
                  • stalova.mag.nolia Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 22:18
                    żeby Ci mrówy nie pokąsały tego kija... :P

dobra, wracam do projektowania budyneczków :D bawcie się dobrze :D
      • demodee Re: Poczucie estetyki 02.06.13, 11:05
        Bóg stworzył plastikową tęczę?!
    • stalova.mag.nolia Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 21:58
      no co Wy Ludziska... cieszmy się, że nie ma w Warszawce czegoś takiego:

metromsn.gazeta.pl/Lifestyle/1,127257,13915195,Nowa_Biedronka_w_Zakopanem__HIT_czy_KIT_.html
      śliczności ;)

drewnopodobna okładzina to też symbol homoseksualistów?
      • pmk_pmk Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 22:51
        Wolalabys "tradycyjny" biedronkowy blaszak?!

To akurat przyklad dobrego wtopienia budynku w otoczenie. Listewki nawiazuja do zakopianskich dachow krytych gontem. Nie wiem jaki jest efekt na zywo, ale na zdjeciu wyglada dobrze, na czworke z plusem. Jak na Polske, gdzie masowo olewa sie wszelka harmonie z otoczeniem i estetyke, ten przyklad jest wrecz wspanialy.
        • stalova.mag.nolia Re: Poczucie estetyki 31.05.13, 22:54
          Mhm... i to LOGO, oraz szare futryny pasują świetnie i całość tworzy jednolitą kompozycję? ;)

Okularów nie umyłeś/łaś? ;) Oczywiście pomysł dobry, realizacja kiepska, ale i tak uwielbiam Biedronkę ;)

--
          ...a ponadto jestem winna wszystkich wojen, głodu w Afryce i faktu, że mnie źle zrozumiałeś ;)
    • stalova.mag.nolia Re: Poczucie estetyki 01.06.13, 12:01
      m.ak.fbcdn.net/sphotos-a.ak/hphotos-ak-ash3/942332_572508066105108_1722461697_n.jpg
    • tfu.tfu Re: Poczucie estetyki 01.06.13, 16:19
      misie nic nie burzy, bo tęcza w okolicznościach przyrody (z braku słońca) jest elementem coraz bardziej sporadycznym ;-P
      lubię tęcze. lubię jak jest kolorowo. zanabyłam czerwone portki w ramach ubarwiania egzystencji.
    • wielkafuria Re: Poczucie estetyki 04.06.13, 11:58
      na widok zbudowanej przez dzieci tęczy, n
      > a placu 3 krzyży w Wwie ?

placu zbawiciela nie trzech krzyży....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka