04.09.13, 13:25
Sezon rowerowy jeszcze w pełni i tak mnie naszła jedna myśl- może jednak kupić kask rowerowy.

Pewnego dnia, popołudniową porą, sprawdzając jak działa aplikacja endomondo jechałam na rowerze z prędkością 14 km na godzinę. W ostatnim momencie, omal ocierając się o auto, minęłam auto zaparkowane na ulicy przodem do mnie.

Za każdym razem gdy sobie przypomnę tę sytuację, to nachodzi mnie pytanie czy ta sytuacja byłaby tylko śmieszna czy tragiczno-śmieszna, biorąc pod uwagę samochód w bezruchu i nierozgarniętą dziewczynę jadąca z prędkością 14km/h?

Obserwuj wątek
    • kolba.kukurydzy Re: nieuwaga 04.09.13, 13:40
      Tak mnie naszło wyobrażenie mnie na przedniej szybie samochodu w trakcie oglądania cezika na rowerze z gitarką w ręce :)
      • six_a Re: nieuwaga 04.09.13, 13:53
        jak chcesz pooglądać cezika, to zostań w domku, a nie wsiadaj na rowerek.
        a zwłaszcza nie wyjeżdżaj na uliczkę, bo uszkodzisz komuś szybkę w samochodziku.
    • piataziuta oj tam oj tam 04.09.13, 14:49
      ja jechałam z podobną prędkościo i skręcałam w lewo i wjechała we mnie pani samochodem i przeleciałam przez maskę, potem przez skrzyżowanie, wylądowałam na chodniku po drugiej stronie i tylko się trochę potłukłam

za to rower sobie gorzej poradził
      • babciajadzienka Re: oj tam oj tam 04.09.13, 15:02
        trudniejsza sytuacja jest przy przejezdzie przez przejscie dla pieszych. Tu gdzie jestem bardzo, ale to bardzo zwraca sie uwage i jest to nagmninne, ze piesi maja pierwszenstwo jak swiete krowy. Stoje na wejsciu na przejscie (z rowerem) i nie wiem ruszy gosc, czy nie ruszy. Nie pcham sie na sile. Czasem on macha reka zebym jechala, czasami ja macham "go".
      • kolba.kukurydzy Re: oj tam oj tam 04.09.13, 15:21
        To miałaś wyjątkowe szczęście. Miałaś kask rowerowy?

Wiele razy udawało mi się wychodzić cało z mniejszych opresji drogowych, w większych mam to szczęście, nie uczestniczyłam. No i pewnie na następny rok kupie kask, tylko jak w tym jeździć gdy na głowie gęste włosy i upał z 30 stopni eh.
        • kolba.kukurydzy Re: oj tam oj tam 04.09.13, 15:25
          Sorki, to miało być do piataziuta
        • piataziuta Re: oj tam oj tam 04.09.13, 21:13
          > To miałaś wyjątkowe szczęście. Miałaś kask rowerowy?
          >
          a skont
          kask na rowerze nie widzi mi się jakoś
    • zajonc.o.poranku Re: nieuwaga 05.09.13, 14:54
      A zostawiłabyś notkę, że bardzo przepraszasz ale uszkodziłaś samochód, tu są moje dane i tak dalej? Czy też oddaliłabyś się z miejsca zdarzenia wykorzystując fakt, że rowerzyści nie są oznakowani więc na nic monitoring? Ale tak szczerze, i tak nikt tutaj nie wie kim jesteś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka