Dodaj do ulubionych

Kobiety do polityki!

14.11.13, 16:53
Błagam o więcej kobiet w polityce. Moje marzenie to państwo w którym dominującą partią w parlemencie jest taka partia, w której większość stanowią kobiety. Tylko rzeczowe kobiety, a nie jakieś ciamciaramcie i kokietki. Polityka przyszłości to nie prowadzenie wojen, ale polityka dialogu.
Obserwuj wątek
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Kobiety do polityki! 14.11.13, 17:06
      No niestety, obawiam sie że moja partia prowadzenia wojen a nie dialogu wygra z twoją partią kobiet...
    • gyubal_wahazar Re: Kobiety do polityki! 14.11.13, 18:55
      Polityka przyszłości, to głosowanie przez neta i likwidacja obecnego koryta. Zostałaby może 1 kukiełka, do składania życzeń na gwiazdkę i zajączka i udawania, że ma coś do gadania
      • coffei.na Re: Kobiety do polityki! 14.11.13, 19:02
        gyubal_wahazar napisał:

>Zo stałaby może 1 kukiełka, do składania życzeń na gwiazdkę i zajączka i udawania,
        > że ma coś do gadania

zupełnie jakbyś opisywał Bronka naszego jedynego...naczy Pierwszego !
        • gyubal_wahazar Re: Kobiety do polityki! 14.11.13, 19:21
          Cały ten plankton, darzę bardzo szczególnym i intensywnym afektem
          • coffei.na Re: Kobiety do polityki! 14.11.13, 19:43
            gyubal_wahazar napisał:

> Cały ten plankton, darzę bardzo szczególnym i intensywnym afektem.

więcej wiary!! ale jak powiedział Krzaku : "Trudniej obalić pół litra niż rząd"
            • gyubal_wahazar Re: Kobiety do polityki! 14.11.13, 20:01
              Małej wiary jestem, a nie ustaję w staraniach, by być jeszcze mniejszej. A że piękny Maniek taką rajcowną krotochwilą błysnął, nie wiedziałem, dzięki
    • to.niemozliwe Re: Kobiety do polityki! 14.11.13, 19:52
      Kobiety na stanowiskach zarzadczych lub pelniace role przywodcze nie roznia sie mentalnie istotnie od mezczyzn i ich sklonnosc do konfrontacji nie jest mniejsza. Po prostu, te rozsadne, umiarkowane,lagodne i opiekuncze do wladzy nie dochodza.
      A wlasciwie, to szkoda kobiet do polityki. Przeciez polityka mieli, niszczy i wypluwa ludzi. Po co to wam?
    • six_a Re: Kobiety do polityki! 14.11.13, 19:54
      ale że co, na twitterze chcesz siedzieć cały boży dzień?
      czy ja wiem...
    • pleciony.pojemnik.na.kangura Re: Kobiety do polityki! 14.11.13, 20:33
      Polityka przyszłości to polityka, w której społeczeństwo ma faktycznie coś do powiedzenia - system referendów. Ostatnie akcje z sześciolatkami pokazały, gdzie mają nas politycy. Dominacja którejkolwiek płci nic tu nie da. Jak się ktoś w tym kraju tylko dochrapie do koryta, natychmiast zaraża się wirusem "jak najwięcej z tego dla mnie". A jeśli ktoś faktycznie próbuje coś społecznie zdziałać, ginie jako jednostka w tłumie.
      • stokrotka_a Re: Kobiety do polityki! 15.11.13, 09:05
        pleciony.pojemnik.na.kangura napisała:

> Polityka przyszłości to polityka, w której społeczeństwo ma faktycznie coś do p
        > owiedzenia - system referendów.

O tak, będzie system referendów, a miliony "mądrych" i "doświadczonych" wyborców będą podejmować ważne dla całego kraju decyzje. I będzie jak w raju (baju baju).

> Ostatnie akcje z sześciolatkami pokazały, gdzie
        > mają nas politycy.

Ostatnie akcje z sześciolatkami pokazału, gdzie mają nas organizatorzy akcji referendalnej i jak potrafią grać na ludzkich emocjach w celu osiągnięcia celu o wątpliwej wartości.
        • pleciony.pojemnik.na.kangura Re: Kobiety do polityki! 15.11.13, 09:35
          W Szwajcarii ten system działa. I nie pisz mi proszę, że u nas ludzie są głupsi/gorsi.
          • nie.mam.20 Re: Kobiety do polityki! 15.11.13, 09:46
            znasz opinie Korwina?
            statystycznie glupcow jest wiecej niz myslacych, nie tylko w Polsce.
            Natomiast otwarte debaty, jak najbardziej. Ja jestem za posylaniem dzieci wczesniej do szkoly, ale wyczytalem, ze polskie szkoly nie sa przygotowane. Spisal ktos, gdzies, argumenty za i przeciw?
            • pleciony.pojemnik.na.kangura Re: Kobiety do polityki! 15.11.13, 09:56
              Demagogiem to sobie każdy może być, Korwin jest w tym mistrzem.
              Akurat w sprawie sześciolatków z tego co wiem, byłoby sporo zainteresowanych cofnięciem reformy (rodziców dzieci i nauczycieli z nieprzygotowanych szkół), stąd nie dopuszczono do próby referendum.
              • stokrotka_a Re: Kobiety do polityki! 15.11.13, 10:17

> Akurat w sprawie sześciolatków z tego co wiem, byłoby sporo zainteresowanych co
                > fnięciem reformy (rodziców dzieci i nauczycieli z nieprzygotowanych szkół), stą
                > d nie dopuszczono do próby referendum.

To nic nowego - zawsze jest sporo zainteresowanych cofnięciem reform. Zmiany zawsze napotykają opór społeczny. Społeczeńśtwa, w których przewagę uzyskuje opór przeciwko reformom zazwyczaj spadają bardzo nisko, a niektóre nawet przestają istnieć.
            • system.tzw.edukacji Re: Kobiety do polityki! 15.11.13, 10:02
              > Ja jestem za posylaniem dzieci wczesniej do szkoly,

Także jestem zwolennikiem wczesnej edukacji, ale nie przy obecnym systemie, przed którym dzieci należy raczej chronić. Obecny? Już widzę jezuitów śliniących się na myśl o świeżej dostawie młodych ciałek.
              • paco_lopez Re: Kobiety do polityki! 16.11.13, 18:03
                Mam podobnie,jestem pewien, ze szkola deprawuje, a nie edukuje stad tez marzy mi sie strajk rodzicow, ktorzy gdyby byli tak zwarci i gotowi jak stoczniowcy w 80, to nie puscili by dzieci do szkoly, ktora niestety sama nie idzie sciezka samorozwoju a wymaga duzo zarowno od dzieci jak i rodzicow.
          • stokrotka_a Re: Kobiety do polityki! 15.11.13, 10:08

> W Szwajcarii ten system działa. I nie pisz mi proszę, że u nas ludzie są głupsi
            > /gorsi.

Szwajcaria jest federacją o wielowiekowej tradycji, z ustrojem, który znacznie różni się od demokracji w naszym kraju i ze społeczeństwem, które w federacyjnym zarządzaniu krajem m.in. za pomoca referendów, ma ogromne, wielowiekowe doświadczenie. Poza tym, referenda są tam wykorzystywane częsciej niż u nas, ale nie w sprawie każdej reformy.
            • pleciony.pojemnik.na.kangura Re: Kobiety do polityki! 15.11.13, 10:16
              Zgadzam się ale i oni kiedyś zaczynali.
              • stokrotka_a Re: Kobiety do polityki! 15.11.13, 10:18
                Ale zaczynali w zupełnie innych warynkach społecznych, historycznych i politycznych.
                • pleciony.pojemnik.na.kangura Re: Kobiety do polityki! 15.11.13, 10:27
                  Nie twierdziłam, że mamy ich idealnie kopiować.
                  • stokrotka_a Re: Kobiety do polityki! 15.11.13, 10:32
                    Chodzi właśnie o to, że nie da się ich skopiować. Referenda nie są panaceum na niedostatki demokracji parlamentarnej.
                    • pleciony.pojemnik.na.kangura Re: Kobiety do polityki! 15.11.13, 10:47
                      Mogą być ratunkiem w przypadku idiotycznych posunięć rządu. Bo to, co teraz się dzieje w naszym kraju tworzy wrażenie, że żadna demokracja nie istnieje.
                      • stokrotka_a Re: Kobiety do polityki! 15.11.13, 11:03

> Mogą być ratunkiem w przypadku idiotycznych posunięć rządu.

Mogą, ale równie dobrze decyzje uzyskane w wyniku referendum mogą być idiotyczne.

> Bo to, co teraz się
                        > dzieje w naszym kraju tworzy wrażenie, że żadna demokracja nie istnieje.

Doprawdy? A mogłabyś to uzasdanić?
                        • pleciony.pojemnik.na.kangura Re: Kobiety do polityki! 15.11.13, 11:08
                          Nie ma takiej potrzeby.
                          • stokrotka_a Re: Kobiety do polityki! 15.11.13, 11:17
                            Oczywiście, wystarzy stwierdzić, że nie ma demokracji, że jest reżim, kondominium itp. itd. Kto by sobie zawracał głowę uzasadnieniami.
          • sl.13 Re: Kobiety do polityki! 15.11.13, 17:36
            Ok, więc ja napiszę - u nas ludzie są głupsi.:)
            • paco_lopez Re: Kobiety do polityki! 16.11.13, 17:52
              Chodzilo o uzasadnienie wrazenia braku demokracji, a nie ocene stanu umyslu polakow vs szwajcarow.
        • sl.13 Re: Kobiety do polityki! 15.11.13, 17:35
          > O tak, będzie system referendów, a miliony "mądrych" i "doświadczonych" wyborców
          > będą podejmować ważne dla całego kraju decyzje. I będzie jak w raju (baju baju).

No nie? Wizja jak z horroru.:)
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Kobiety do polityki! 15.11.13, 17:55

> Polityka przyszłości to polityka, w której społeczeństwo ma faktycznie coś do p
        > owiedzenia - system referendów. Ostatnie akcje z sześciolatkami pokazały, gdzie
        > mają nas politycy. Dominacja którejkolwiek płci nic tu nie da. Jak się ktoś w
        > tym kraju tylko dochrapie do koryta, natychmiast zaraża się wirusem "jak najwię
        > cej z tego dla mnie". A jeśli ktoś faktycznie próbuje coś społecznie zdziałać,
        > ginie jako jednostka w tłumie.

Dlaczego uważasz że system referendalny jest lepszy od systemu reprezentacyjnego?
        Choćbyś nie wiem jak chciała NIE NAPISZESZ ustawy za pomocą referendum.
        Za pomocą referendum podejmiesz tylko decyzję. Z przekuć ją na prawo i tak muszę twoi reprezentanci.
        O ileż łatwiej byłoby tak naprawdę zgłosić się do swoich posłów i przekonać ich do wniesienia odpowiedniej ustawy/poprawki/itp.
    • system.tzw.edukacji Re: Kobiety do polityki! 14.11.13, 20:55
      > Moje marzenie to państwo w którym dominującą
      > partią w parlemencie jest taka partia, w której większość stanowią kobiety.

Zagłosuję na każdą partię, która zapewni stworzenie od nowa systemu edukacji (nie żadną „reformę”, tylko zrównanie z ziemią starego systemu i zastąpienie go nowym), wzięcie pod lupę środowiska psychoterapeutów, rzeczywisty rozdział Kościoła od państwa (w tym zerwanie tzw. konkordatu oraz wydalenie najaktywniejszych przedstawicieli watykańskiej agentury w okolice Tronu Piotrowego, któremu z takim oddaniem służą) oraz likwidację ZUS-u.

Partia, która tego dokona, może sobie mieć nawet 100% kobiet w składzie, rozkład płci mnie zupełnie nie interesuje.
      • nie.mam.20 Re: Kobiety do polityki! 14.11.13, 23:29
        po zaspokojeniu fobii, czas na ekonomie (B. Clinton)
        • system.tzw.edukacji Re: Kobiety do polityki! 14.11.13, 23:42
          > po zaspokojeniu fobii, czas na ekonomie (B. Clinton)

Głupcem oczywiście jestem, nigdy nie twierdziłem, że nie.
          • nie.mam.20 Re: Kobiety do polityki! 15.11.13, 02:14
            nie powiedziale, ze jestes glupcem. Powiedzialem, ze masz problemy z doopy. :)
            • paco_lopez Re: Kobiety do polityki! 16.11.13, 18:11
              To wcale nie jest problem z doopy. Edukacja, zus, nfz,pkp ,ciagla ideologiczna kontrreformacja, tym razem juz nie jezuicka, a satrapiczna i abolicjonistyczna.
      • stokrotka_a Re: Kobiety do polityki! 15.11.13, 09:06
        system.tzw.edukacji napisał:

>Zagłosuję na każdą partię, która zapewni stworzenie od nowa systemu edukacji (n
        > ie żadną „reformę”, tylko zrównanie z ziemią starego systemu i zast
        > ąpienie go nowym), wzięcie pod lupę środowiska psychoterapeutów, rzeczywisty ro
        > zdział Kościoła od państwa (w tym zerwanie tzw. konkordatu oraz wydalenie najak
        > tywniejszych przedstawicieli watykańskiej agentury w okolice Tronu Piotrowego,
        > któremu z takim oddaniem służą) oraz likwidację ZUS-u.

O, widzę, że zagłosowałbyś na bolszewików. Domyślałam się, że jesteś ich cichym wielbicielem. ;-)
        >
        > Partia, która tego dokona, może sobie mieć nawet 100% kobiet w składzie, rozkła
        > d płci mnie zupełnie nie interesuje.
        • system.tzw.edukacji Re: Kobiety do polityki! 15.11.13, 10:04
          > O, widzę, że zagłosowałbyś na bolszewików. Domyślałam się, że jesteś ich cichym
          > wielbicielem. ;-)

Jeśli chodzi o cele, to nie, ale w kwestii środków można by się od nich wiele nauczyć.
          • stokrotka_a Re: Kobiety do polityki! 15.11.13, 10:13
            system.tzw.edukacji napisał:

> Jeśli chodzi o cele, to nie, ale w kwestii środków można by się od nich wiele n
            > auczyć.

Niewątpliwie. Utajonych bolszewików jest więcej niż się wydaje. Często ci, którzy bolszewików uznają za wielkie zło, sami są zwolennikami bolszewickich metod. Chodzi tylko o różnice celów - nasze cele są dobre, ich cele były złe, ale przecież bolszewickie metody sami powinniśmy cechować. To jest właśnie bolszewizm.
            • stokrotka_a Re: Kobiety do polityki! 15.11.13, 10:20
              "stosować" a nie "cechować" Ktoś mi klawiaturę musiał poprzestawiać. ;-)
    • hansii fochy do polityki ? 15.11.13, 14:30
      0_maria napisała:
      Polityka przyszłości to nie prowadzenie wojen, ale polityka dialogu.

A Od kiedy to DIALOG - to mocna strona kobiet ?
      myslalem , ze raczej FOCHY.
      • sl.13 Re: fochy do polityki ? 15.11.13, 17:38
        Następny mistrz capslocka.
        • facettt Re: fochy do polityki ? 15.11.13, 21:26
          nie viem, co to capslock...

ale daj buzi na zgode.
          a potem cala reszte.
          • sl.13 Re: fochy do polityki ? 16.11.13, 11:46
            Jako "szanująca się" kobieta odpowiem - nie całuję się z pierwszymi lepszymi facetami, nawet przez 3t.
            • facettt I dalej fochy do polityki ? 16.11.13, 18:04
              czytaj wiecej, a mniej pisz.
              nie jestem "pierwszym lepszym" facettem.

jestem na tym foro DEKADE.
              • sl.13 Re: I dalej fochy do polityki ? 16.11.13, 18:16
                Dekadę? Niemożliwe, ludzie tyle nie żyją.
                • facettt Re: I dalej fochy do polityki ? 16.11.13, 18:40
                  sl.13 napisała:
                  > Dekadę? Niemożliwe, ludzie tyle nie żyją.

mozliwe.
                  To foro zyje jusz jakies 15 lat.
                  a teraz Abmarsch i kwiatki na grobie jakiej cioci zasadzic - co dzisiaj tez uczynilem.
    • wiarusik Re: Kobiety do polityki! 15.11.13, 21:01
      zabierzcie hankę stąd! błagam, zabierzcie to pudło! :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka