Dodaj do ulubionych

świętowstręt

21.12.13, 22:41
Mój mąż choruje na ciężki świętowstręt. Im bliżej Świąt, tym bardziej choroba się wzmaga.
Objawy: ciężki foch i rzucanie wiąch.
Jestem akurat przeziębiona jak cholera, więc spokojnie sprzątam i gotuję, bo lubię. Poprosiłam go tylko, żeby kupił choinkę. Oświadczył, że chyba śnię na jawie, jeżeli myślę, że on będzie kupował choinkę, i że jeżeli już koniecznie chcę, mam latać po nią sama. Prezenty? Mowy nie ma, żeby kiwnął palcem. Nawet, jeżeli jesteśmy zaproszeni do JEGO rodziców, o wszystko muszę zadbać sama, a on nie szczędzi krytycznych uwag, że wybrałam głupie i za drogie.
W tym roku przynajmniej to mamy z głowy, bo jak dzwoni jego mama, to po prostu nie odbiera.

Jak podejść do problemu? Będę wdzięczna za rady, z własnego bądź cudzego doświadczenia.
Obserwuj wątek
    • six_a Re: świętowstręt 21.12.13, 22:44
      > Jak podejść do problemu?

wyjść i wrócić po nowym roku.
      albo na wiosnę.
      • ciotka-polka Re: świętowstręt 21.12.13, 22:48
        Ba, kiedy ja właśnie jestem u siebie. Szczerze mówiąc, wolałabym, żeby wyszedł on, ale chłop nie chce, i co mu zrobisz. Siedzi i zrzędzi.
        • six_a Re: świętowstręt 21.12.13, 22:55
          > Ba, kiedy ja właśnie jestem u siebie.
          to nawet lepiej. jest szansa, że jak wrócisz, on będzie już zameldowany z powrotem u mamusi.
        • soulshuntr Re: świętowstręt 21.12.13, 23:40
          Jak to co mu zrobisz? Wyrzuc mu przez okno pilota od tv. On po niego poleci, a ty wtedy drzwi na klucz od srodka i po zawodach. Wpuscisz go dopiero po nowym roku, bo pewnie ma tez sylwkowstret.
      • grave_digger Re: świętowstręt 24.12.13, 12:50
        Cytatwyjść i wrócić po nowym roku.
        albo na wiosnę.

albo wcale.

naprawdę, nie wiem dziołchy, gdzie wy takich znajdujecie, zakochujecie się i jeszcze za nich wychodzicie.
    • neojeriomina Re: świętowstręt 21.12.13, 23:00
      A poza okresem przedświątecznym zachowuje się normalnie?
      • grassant Re: świętowstręt 21.12.13, 23:06
        a to jedne święta są? bodaj tyle, co okresów.
      • ciotka-polka Re: świętowstręt 22.12.13, 00:09
        Najczęściej tak :)
    • maly.jasio światlowstręt - to dopiero problem. 21.12.13, 23:09
      a jezeli chodzi o świętowstręt - to wlacz jakis serial w TiVi moze ?
    • ines.de Re: świętowstręt 22.12.13, 00:13
      mam nadzieje, ze tej choinki sama nie kupilas?
      przelam sie i nic nie rob, zadnych prezentow, sprzatania, gotowania etc. moze maz na oczy przejrzy. jest wygodny, bo Ty wszystko przygotujesz, a on jeszcze krytykuje, brak slow.. Pewnie liczy, ze w tym roku bedzie jak zawsze, moglabys go zaskoczyc :)
    • vandikia Re: świętowstręt 23.12.13, 21:36
      na codzień też taki wredny czy tylko od święta?
      • ciotka-polka Re: świętowstręt 24.12.13, 10:56
        Bywa wredny, bywa cudowny. Przed Świętami wredota się wzmaga. Może o północy przemówi ludzkim głosem, wtedy to docenię...?
        :-)
    • kino.mockba Re: świętowstręt 23.12.13, 21:50
      ciotka-polka napisała:

> Mój mąż choruje na ciężki świętowstręt. Im bliżej Świąt, tym bardziej choroba s
      > ię wzmaga.

Jest na to lek, ale jeśli Ciebie święta kręcą, to ciężko zażyć.
    • mila2712 Re: świętowstręt 23.12.13, 22:24
      ciotka-polka napisała:

> Mój mąż choruje na ciężki świętowstręt. Im bliżej Świąt, tym bardziej choroba s
      > ię wzmaga.
      > Objawy: ciężki foch i rzucanie wiąch.
      Lekceważyć.
      > Jestem akurat przeziębiona jak cholera, więc spokojnie sprzątam i gotuję, bo lu
      > bię.

Ja bym odpoczywała i kurowala się.

Poprosiłam go tylko, żeby kupił choinkę. Oświadczył, że chyba śnię na jawi
      > e, jeżeli myślę, że on będzie kupował choinkę, i że jeżeli już koniecznie chcę,
      > mam latać po nią sama. Prezenty? Mowy nie ma, żeby kiwnął palcem. Nawet, jeżel
      > i jesteśmy zaproszeni do JEGO rodziców, o wszystko muszę zadbać sama, a on nie
      > szczędzi krytycznych uwag, że wybrałam głupie i za drogie.

Do jego rodziców powiadasz. Weź zapas chusteczek i idź...niech zobaczą kogo wychowali....

> W tym roku przynajmniej to mamy z głowy, bo jak dzwoni jego mama, to po prostu
      > nie odbiera.

Dziwak

> Jak podejść do problemu? Będę wdzięczna za rady, z własnego bądź cudzego doświa
      > dczenia.
      Jak ? Położyć się i zdrowieć a mężusia odesłać precz!
    • berta-death Re: świętowstręt 23.12.13, 22:57
      A musicie mieć te święta? Nie lepiej potraktować to jak dodatkowy wolny dzień od pracy i się pobyczyć, albo gdzieś wyjechać? Zwłaszcza w tym roku, wystarczyło wziąć kilka dni urlopu, żeby ponad 2tyg mieć wolnego.
      • magnusg Re: świętowstręt 24.12.13, 10:03
        Sa ludzie dla ktorych to nie jest zwykly weekend.I nie wiem dlaczego ona ma sie dopasowywac do kaprysnego buraka.
    • tymon99 Re: świętowstręt 23.12.13, 23:57
      może, po prostu, niewierzący?
      • ciotka-polka Re: świętowstręt 24.12.13, 11:39
        Niewierzący. Nie wierzy w to, że życzenia i opłatek mogą nie być sztuczne i lukrowane, a potrawy wigilijne - smaczne. Cóż.
        • tymon99 Re: świętowstręt 25.12.13, 00:41
          smacznie jeść można na codzień.
    • magnusg Re: świętowstręt 24.12.13, 09:59
      zwykly burak.Nawet jesli sam nie lubi, to raz w roku moglby tobie przyjemnosc zrobic i ci przynajmniej tych swiatecznych dni swoim buractwem nie psuc.
      Olej tak samo cos co on bardzo lubi i wyraznie pokaz mu tego dezaprobate.
      • ciotka-polka Re: świętowstręt 24.12.13, 11:09
        A figę. Nie mszczę się, (a w każdym razie się staram nie mścić...).
        Zresztą nie muszę - jest dużo rzeczy, które on bardzo lubi, a ja olewam...
        Na przykład wizyty w muzeum.
        :-)
        • gree.nka Re: świętowstręt 24.12.13, 11:26
          jak można olać muzeum?
    • paco_lopez Re: świętowstręt 24.12.13, 13:22
      O matko, jak pomysle ze taki swietowstret dotyczy tysiecy ludzi, to znowu widze, ze zyje na planecie idiotow. Wolne jest i temu wolnemu nalezy sie szacunek. Strrrasznie sie styralem tym rozstawianiem stolu :))))))
    • wielkafuria Re: świętowstręt 24.12.13, 23:06
      przeczytałam świAtłowstręt i myslalam ze moze zapiłaś, ale nie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka