Dodaj do ulubionych

Huzia na Kazię

28.08.04, 07:52
"Jak, mówiąc uszczypliwości, jednocześnie innymi środkami wyrazu daje do
zrozumienia, że lubi uczestników i tak naprawdę nic złego nie chce im zrobić."
A czy Pani Dunin zauważyła reakcje uczestników programu na te "niewinne"
kąśliwe uwagi? Bo wg mnie, im najczęściej naprawdę jest przykro lub czują się
upokorzeni. Mimo "dobrych chęci" miłosiernej Kazi Szczuki...
Obserwuj wątek
    • Gość: michele Re: Huzia na Kazię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 08:44
      No, proszę. Wystarczy od czasu zacytować Miłosza i być umiarkowaną feministką,
      a wtedy nawet obrażanie na ekranie nie jest obrażaniem. Jak zresztą nie wyrazic
      kąśliwej uwagi o kimś, kto legitymując się dyplomem magistra politologii
      Uniwersytetu Warszawskiego "upiera się, że istniała taka organizacja jak OPZZ
      Solidarność"? Tego, że człowiek, zapewne po raz pierwszy na wizji może się
      zdenerwować i pomylić nawet tak głupio, Duninowa jakoś nie dostrzega. A
      obrażanie przed milionową publicznością jest milion razy gorsze niż w obecności
      jednego tylko świadka. Ciekawe, jak Duninowa czułaby się występując w tym
      programie? I ją mogłyby spotkać docinki, bo sama nie zawsze zna odpowiezi na
      pytania. No, chyba, że sławna feministka innej sławnej feministce krzywdy nie
      zrobi. Taka nasza kobieca solidarność.
      • Gość: WojTek Re: Huzia na Kazię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 12:52
        Ja to widzę tak. Ta pani nie ma ochoty obrażać ludzi, ale podpisała kontrakt, w
        którym zgodziła się to właśnie robić. Myśli jedno, mówi drugie, robi trzecie.
        Ludzie, z którymi rozmawia, wiedzą, że ona obraża ludzi. (To czy zdają sobie
        sprawę, że robi to ona w sposób wyrachowany za pieniądze, odłóżmy na bok, bo to
        nie jest tu istotne.) Mimo wszystko zgadzają się na występ w telewizji, bo
        przecież nikt ich tam wołami nie ciągnie, lecą jak ćmy do światła. Bardziej
        świadomi telewidzowie zdają sobie sprawę z tego, że to udawane, a jeśli ktoś z
        uczestników nie zdaje sobie z tego sprawy i łamie się na antenie, to program
        staje się pikantniejszy i inteligentniejsi telewidzowie perwersyjnie przygladają
        się jak rani się innego człowieka, ci mniej inteligentni pewnie mu współczują.
        Trzeba krwi, to ludzi wciąga.
        • Gość: bogu Szczuka i Dunin sa lesbami IP: *.chello.pl 29.08.04, 14:10
          I co do tego chyba nikt nie ma zludzen
          • Gość: nodeh I co z tego? IP: *.euron.pl 29.08.04, 15:10
            • Gość: wujek Re: I co z tego? IP: *.crowley.pl 29.08.04, 18:40
              Jak to co?!? Trza je ukamieniować!
          • Gość: Oliveira Re: Szczuka i Dunin sa lesbami IP: *.acn.waw.pl 30.08.04, 10:31
            Czy mąż pani Kingi o tym wie?
          • Gość: Stomil Re: Szczuka i Dunin sa lesbami IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 30.08.04, 15:36
            Naprawdê? Szkoda by by³o, tak ma³o kobiet ma cokolwiek do powiedzenia. Chêtnie
            bym pozna³ je bli¿ej bo lubie rozmawiaæ z inteligentnymi kobietami.
      • Gość: stary byk Re: Uczestnicy nie są obrażeni IP: *.imgw.pl 29.08.04, 22:23
        Sam startowałem i przecież każdy startujący wie, co go czeka.
        Jeśli o mnie chodzi, to zarty, czy uszczypliwości pani Kazi nic mi nie
        przeszkadzały, ale uważam za idiotyczne głosowanie, kto jest najsłabszym
        ogniwem. To mi przypomina glosowanie nad raportem Komisji Śledczej.
        Przecież komputer bez problemu wie, a jeśli jest równa liczba błędów, może
        wylosować, albo wziąc pod uwagę poprzednie etapy.
        Ale tu jest własnie komercja: chodzi o tom by uczestnicy obnażyli swe brzydkie
        cechy: mściwość, złośliwość, chciwość itd.
        Warto więc krytykować nie panią Kazię, a zasadę wybierania najsłabszego ogniwa!
      • Gość: elvis Kazia i jej cięty dowcip. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 10:38
        Kto oglądał "Dobre książki" czy coś o podobnym tytule (to było bardzo późno w
        TVP) ten wie, że Kazia dowcipem i inteligentną ripostą nie grzeszy. Jednak
        lubiłem ten program właśnie ze względu na Kazię, bo dodawała mu uroku tą swoją
        dziewczęcą zapalczywością. Jakże uroczo próbowała ona dorównać swoim męskim
        adwersarzom i jakie cudowne intelektualne porażki w starciu z nimi ponosiła. Co
        do teleturnieju w TVN... Raz oglądałem. Nie dziwię się, że Kazia góruje nad
        uczestnikami teleturnieju. No bo jak tu nie górować nad zestresowanym
        "teleterniujowcem", który nie dość, że pierwszy raz się w telewizji znalazł to
        na dodatek nie o dialogu z Kazią lecz o dużej wygranej myśli.
    • Gość: michele Re: Huzia na Kazię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 08:47
      Aha, jeszcze jedno. Jakie jest zdanie p. Kingi na temat Kuby Wojewódzkiego?...
      Notak, ale on nie cytuje Miłosza (czyt. nie jest feministką, a co gorsza, nawet
      kobietą). takim się pewnie nie wybacza.
      • Gość: ewik Re: Huzia na Kazię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 11:34
        Wojewódzki nie dorasta do pięt Szczuce,jest mało inteligentny i kreuje cały
        czas siebie, nie dopuszczajac gości do głosu,możliwość wypowiedzi mają tylko
        ci,którzy go przekrzyczą lub potraktują tak bezczelnuie jak on sam innych,Kazia
        jest bardzo dobra,jeśli nie najlepsza z dziennikarek,jedynie jej dykcja jest
        denerwująca.
        • aqwert Re: Huzia na Kazię 30.08.04, 12:32
          "Najlepsza dzienikarka" - chyba w środowisku feministycznym.
          Widziałaś kiedys Monike Olejnik w akcji. To jest dziennikarka.

Jaki koń jest kazdy widzi.
    • anulka11 Re: Huzia na Kazię 28.08.04, 09:54
      Będę bronić pani Szczuki przede wszystkim za to, że ma odwagę demaskować braki
      wiedzowe uczestników. Nie uśmiecha sie nieszczerze do ćwierćinteligentów,
      którzy w ogóle nie powinniskończyć studiów i nie klepie po plecach obiecując,
      że nastęnym razem będzie lepiej. Niewiele kobiet w polsce odważa się na
      publiczne demonstrowanie swojej wiedzy, jest to raczej domeną pouczających cały
      świat mężczyzn. I nie chodzi tu o feminizm, ale raczej o to by poziom
      teleturnieju był choć troszkę wyższy niż "Familiady". Orginalna wersja programu
      puszczana w BBC ma podobną formułę. Pozdrawiam panią Szczukę i apeluję do
      mądrych kobiet. Więcej odwagi w pokazywaniu swojej wiedzy i demaskowania
      niedouctwa innych.
      • rzekaa DO ANULKI 11-ANALFABETKI 29.08.04, 17:09
        Moze laskawie wyjasnisz mi,co to znaczy:braki wiedzowe?????Powiedz,ciemna
        maso,czy pisze sie ORGINALNY,czy tez ORYGINALNY????I nie wykrecaj sie nieuku,ze
        byla to zwykla literowka.Rzucasz gromy na innych w swoim poscie,sama piszac z
        bykami.Analfabetko,nie kompromituj sie wiecej tylko zostaw komputer i wracaj do
        ksiazek!!!!!Bo kiedy Kazia przeczyta twoj post,to tak da ci popalic,ze ci
        laczki spadna.
        • Gość: slonik Re: DO ANULKI 11-ANALFABETKI IP: *.chello.pl 29.08.04, 17:15
          ...ktos ma zly dzien :D ale zyby od razu z takim jadem :(
          • Gość: KIZIA Re: DO ANULKI 11-ANALFABETKI IP: *.rtk.net.pl 29.08.04, 20:36
            Z jadem chamstwem i w dodatku można pisac "oryginalny" i "orginalny".Obydwie
            wersje poprawne.
            • Gość: DoctorCubana[PL] Re: DO ANULKI 11-ANALFABETKI IP: *.chello.pl 14.02.05, 15:40
              Nie "wersje" , tylko "formy" baranku :)))
    • Gość: iza Re: Huzia na Kazię IP: 193.201.167.* 28.08.04, 11:10
      Nie widzę powodu, żeby bronić prowadzącej program - myślę, że doskonale broni
      się sama. Nie ma żadnego przepisu, który nakazywałby prowadzącym teleturnieje
      być serdecznym i wyrozumiałym wobec oczywistych braków w wiedzy uczestników.
      Nie ma też przepisu na to, że uczestnicy muszą być "alfą i omegą" w każdej
      dziedzinie. Nie sądzę też, żeby komentarze prowadzącej sprawiały uczestnikom
      szczególną przykrość. W końcu decydując się na udział w programie, robili to
      dobrowolnie. Chyba wiedzieli co robią???
      • Gość: ewik Re: Huzia na Kazię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 11:36
        Popieram !!!!!
    • Gość: złośliwiec Re: Huzia na Kazię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 12:07
      PODOBNO ZŁOŚLIWOŚĆ JEST NIEWĄTPLIWĄ OZNAKĄ INTELIGENCJI ;P a uszczypliwość
      chyba tez
      • panidanka Re: Huzia na Kazię 28.08.04, 12:18
        Gość portalu: złośliwiec napisał(a):

> PODOBNO ZŁOŚLIWOŚĆ JEST NIEWĄTPLIWĄ OZNAKĄ INTELIGENCJI ;P a uszczypliwość
        > chyba tez

nooo
        inteligencję z kulturą to jednak lokowałabym wyżej :)))

ps nie oglądałam jeszcze na ekranie tego teleturnieju i nie mam zdania
        9własnego) na temat szczegółowy czy raczej osobniczy (osobowy Pani Szczuki)
        mogę jedynie dodać, że...zwracanie się publiczne tu na forum o Pani Kazimierze
        Szczuce per Kazia do eleganckich zwrotów nie należy :(

danka Pani

danka
      • Gość: muLAN Re: Huzia na Kazię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 15:15
        Szczuka fascynuje mnie jako kobieta... Chciałbym mieć taka znajomą -
        inteligentną i złośliwą. W moim towarzystwie 17, 18, 19 latków same tępe istoty
        płci żeńskiej. Dla nich rozmowa ze mną jest podobnym przeżyciem jak dla
        uczestników programu wymiana zdań ze Szczuką. Też mnie raczej nielubią. A z
        Kazią bym chociaż mógł się inteligentnie poprzekomarzać :D
        • Gość: Agu Re: Huzia na Kazię IP: 62.29.136.* 29.08.04, 15:42
          Droga Pani Inteligentna, ja też twierdzę, że dzisiejsze kobiety późno-
          nastoletnie do zbyt zajmujących osobowości i umysłów rzadko można zaliczyć, ale
          nie popadajmy w samouwielbienie - trzeba równać w górę, a nie w dół, a
          prawdziwie inteligentny człowiek z każdym się do gada albo i więcej - od
          każdego coś mądrego i dobrego dla siebie wyciągnie... Jeśli zaś uważa nas
          (kobiety okołoosiemnastolaetnie) za idiotki, to zalecam zmianę towarzystwa.
          Albo trochę więcej wnikliwości. Bo ja szukam i znajduję. Chociaż nie przeczę,
          że bywa to cokolwiek frustrujące...
          • Gość: muLAN Re: Huzia na Kazię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 16:36
            Jestem płci męskiej :D Wiem że Mulan to dziewczynka z kreskówki ale nie sugeruj
            się tym - historia tego przezwiska jest dość długa. Dziewczyny w naszym wieku
            są dość hmmm puste... Nie interesują się niczym wartościowym. Nie można z nimi
            podyskutować, można się 'dogadać' ale co to za przyjemność. Zabijają mnie
            często po prostu głupotom - wg. mojej koleżanki 'neoromantyzm' to zaprzeczenie
            romantyzmu... Od takiej Kazi przynajmniej bym się czegoś ciekawego nauczył.
            • Gość: ethel Re: Huzia na Kazię IP: *.chello.pl 29.08.04, 17:34
              Wszystko zalezy od tego, w jakim towarzystwie sie obracasz. Jezeli poziom
              intelektualny kobiet wokol Ciebie Ci nie odpowiada, czas poszukac bardziej
              wartosciowych dla Ciebie osob. Rozumiem, ze Twoi kumple sa maja bardzo liczne
              zainteresowania, obcuja z wysoka kultura, czytaja ksiazki najznakomitszych
              autorow i autorek oraz ogladaja tylko ambitne filmy. Zadnych gier komputerowych
              i tym podobnych...ze swieczka takich szukac :)
              • Gość: muLAN Re: Huzia na Kazię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 17:48
                Kumple graja w gry komputerowe, obijają się jak ja ale czytaja książki dobry
                autorów (Dick, Lovercraft, Tolkien, mitologie, ważna literatura współczesna)
                interesuja sie sztuką, polityką, historią, oglądaja wielkie kino. Tak jak ja,
                mają dużo do powiedzenia. I nie koliduje to z grami, imprezami itp. A dobrego
                żeńskiego towarzystwa szukam, ale to trudna misja :P
                • Gość: ethel Re: Huzia na Kazię IP: *.chello.pl 29.08.04, 20:03
                  Gratuluje idealnej harmonii ;) Ja mam 21 lat, a moje towarzystwo to ludzie z
                  liceum - jakos zawsze byli na poziomie. Moze te Twoje znajome naleza do grupy
                  kobiet, ktorym w glowie jedynie imprezy, ciuchy, kosmetyki. Ksiazek nie
                  czytaja, a do kina chodza tylko na kretynskie amerykanskie komedie. Takie
                  zawsze beda wokol i jedyne, co mozna zrobic, to ich unikac. O prymitywow plci
                  meskiej tez nietrudno. Mysle, ze pod tym wzgledem istnieje rownowaga pomiedzy
                  kobietami a mezczyznami. Jezeli los nie jest dla Ciebie laskawy i trafiasz
                  tylko na malo interesujace kobiety, trzeba mu troche pomoc. Odwiedzic kilka
                  miejsc, dowiedziec sie, czy nie ma jakis interesujacych wykladow, spotkan
                  dotyczacych dziedzin, ktore Cie interesuja. Tam na pewno znajdziesz wiele
                  interesujacych osob. Jezeli czytasz literatura s-f i fantasy, to moze na zlocie
                  fanow tego gatunku poznasz kogos fascynujacego. Powodzenia :) PS gdzie
                  mieszkasz?
                  • Gość: muLAN Re: Huzia na Kazię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 21:07
                    W Poznaniu. Jak napisałem przyjaciele, koledzy świetni, koleżanki dno. Ale
                    szukam.
                    • Gość: ethel Re: Huzia na Kazię IP: *.chello.pl 29.08.04, 21:16
                      Poznan to duze miasto-na pewno jest niejeden pub, ktory gromadzi ludzi na
                      poziomie. A jesli Ci sie nie powiedzie, zawsze mozesz liczyc, ze na studiach
                      spotkasz kogos interesujacego :)
                • Gość: YaBasta skończcie z tym Tolkienem w końcu IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 30.08.04, 00:07
                  To smutne, że uważasz się za inteligenta i piszesz o twoich kolegach
                  >czytaja książki dobry
                  > autorów (Dick, Lovercraft, Tolkien, mitologie, ważna literatura współczesna)
                  mierne maja/macie pojecie o dobrych autorach...
                  • Gość: slonik Re: skończcie z tym Tolkienem w końcu IP: *.chello.pl 30.08.04, 00:55
                    a jakich Ty czytasz?
            • Gość: loko Re: Huzia na Kazię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 09:51
              Zabijają mnie
              > często po prostu głupotom

Co za debil analfabetyczny.
              • Gość: DoctorCubana[PL] Re: Huzia na Kazię IP: *.chello.pl 14.02.05, 15:44
                :D "Debil analfabetyczny" - gratuluję :/
    • Gość: kozborn Re: Huzia na Kazię IP: *.torun.mm.pl 28.08.04, 13:17
      a ja, kolejny już raz, jestem zniesmaczony panią Dunin, niestety. nie pierwszy
      już raz dała mi do zrozumienia, że feminizm nie jesst ideologią, ale
      sprzeciwem - to tak ogólnie, nie chodzi tylko o tekst o Kazi. dlaczego nigdy z
      jej wypowiedzi nie odczułem, że (jak to ładnie ktoś na forum powiedział)
      feminizm jest znakiem zapytania postawionym kulturze? dlaczego? z jej tonu jest
      tylko nie zgadzaniem się na to i na owo. i w tym tekście daje isę odczuć, że my
      się razem trzymamy, my, feministki i złego słowa o sobie nie powiemy. moim
      zdaniem pani Szczuka naprawdę nie wznosi się na żadne wyżyny tylko dlatego, że
      potrafi zacytować Miłosza. moim zdaniem jest po prostu słaba i jesem pewien,
      że gdyby nie była feministką, Duninowa nie poświęciłaby jej artykułu. i tyle.
      byłem kiedyś na spotkaniu z partią polskim, przepraszm za wyrażenie, organem
      partii Zielonych. ludzie, jakie brednie, jakie farmazony... a przede wszystkim -
      uderzający brak kultury politycznej. nie jestem fanem LPR, ale jeżeli ktoś,
      publicznie, pretendujący na dodatek do władzy, obraża taką czy inną partię przy
      pomocy niewybrednych uszczypliwości, to ja przepraszam, to jest po prostu brak
      kultury. dla porównania - nigdy nie widziałem Giertycha tak wyprowadzoego z
      równowagi, jak potrafi być pani Duninowa. że nie wspomnę o fatalnej manierze
      zwracania się do siebie - przy poważnych słuchaczach i potencjalnym
      elektoracie - po ksywce! ludzie! co to za cyrk! teraz głos zabierze Piter, a
      teraz jakiś, dajmy na to, Mały, a teraz Śledziu itd. czy naprawdę tacy ludzie
      myślą o wejściu do rządu? Boże! trochę szacunku do samych siebie! kto ma ich
      szanować, jeśli nie oni sami? może ja? fatalni są i bez żadnego programu - jak
      to moja dziewczyna powiedziała, zebrali wszystkich "na nie" - gejów, lesbijki,
      ekologów i feministki i huzia do polityki! tragedia...
      • panidanka Re: Huzia na Kozborn 28.08.04, 13:21
        Gość portalu: kozborn napisał(a):

> a ja, kolejny już raz, jestem zniesmaczony panią Dunin, niestety. nie
        pierwszy
        > już raz dała mi do zrozumienia, że feminizm nie jesst ideologią, ale
        > sprzeciwem - to tak ogólnie, nie chodzi tylko o tekst o Kazi. dlaczego nigdy
        z
        > jej wypowiedzi nie odczułem, że (jak to ładnie ktoś na forum powiedział)
        > feminizm jest znakiem zapytania postawionym kulturze? dlaczego? z jej tonu
        jest
        >
        > tylko nie zgadzaniem się na to i na owo. i w tym tekście daje isę odczuć, że
        my
        >
        > się razem trzymamy, my, feministki i złego słowa o sobie nie powiemy. moim
        > zdaniem pani Szczuka naprawdę nie wznosi się na żadne wyżyny tylko dlatego,
        że
        > potrafi zacytować Miłosza. moim zdaniem jest po prostu słaba i jesem pewien,
        > że gdyby nie była feministką, Duninowa nie poświęciłaby jej artykułu. i tyle.
        > byłem kiedyś na spotkaniu z partią polskim, przepraszm za wyrażenie, organem
        > partii Zielonych. ludzie, jakie brednie, jakie farmazony... a przede
        wszystkim
        > -
        > uderzający brak kultury politycznej. nie jestem fanem LPR, ale jeżeli ktoś,
        > publicznie, pretendujący na dodatek do władzy, obraża taką czy inną partię
        przy
        >
        > pomocy niewybrednych uszczypliwości, to ja przepraszam, to jest po prostu
        brak
        > kultury. dla porównania - nigdy nie widziałem Giertycha tak wyprowadzoego z
        > równowagi, jak potrafi być pani Duninowa. że nie wspomnę o fatalnej manierze
        > zwracania się do siebie - przy poważnych słuchaczach i potencjalnym
        > elektoracie - po ksywce! ludzie! co to za cyrk! teraz głos zabierze Piter, a
        > teraz jakiś, dajmy na to, Mały, a teraz Śledziu itd. czy naprawdę tacy ludzie
        > myślą o wejściu do rządu? Boże! trochę szacunku do samych siebie! kto ma ich
        > szanować, jeśli nie oni sami? może ja? fatalni są i bez żadnego programu -
        jak
        > to moja dziewczyna powiedziała, zebrali wszystkich "na nie" - gejów,
        lesbijki,
        > ekologów i feministki i huzia do polityki! tragedia...

tego nie da się tu przeczytać
        mógłbyś trochę...bardziej dla ludzi kobiet napisać?
        poczekam cierpliwie

danka ludź kobieta ze znajomością czytania prostej mowy
      • kociamama Re: Huzia na Kazię 28.08.04, 14:36

. dla porównania - nigdy nie widziałem Giertycha tak wyprowadzoego z
        > równowagi, jak potrafi być pani Duninowa.

Widzialam Duninowa jak zabierala glos w dyskusjach, i nie zdarzylo mi sie
        widziec jej wyprowadzonej z rownowagi. Nawet na zywo podoba mi sie bardziej niz
        jak pisze, bo jej felietony sa spoko, ale nic odkrywczego nie wnosza. Natamiast
        jak sie wypowiada cechuje ja rzeczowosc, spokoj i kultura wypowiedzi. NIe moge
        tego samego powiedziec o Giertyczhu, ktory uprawia propagande.

że nie wspomnę o fatalnej manierze

> zwracania się do siebie - przy poważnych słuchaczach i potencjalnym
        > elektoracie - po ksywce! ludzie! co to za cyrk! teraz głos zabierze Piter, a
        > teraz jakiś, dajmy na to, Mały, a teraz Śledziu itd. czy naprawdę tacy ludzie
        > myślą o wejściu do rządu?

No i co z tego,ze po ksywce? Prznajmniej krotko i tresciwie. Partia Zielonoych,
        to specyficzne ugupowanie (nie tylko u nas, ale w Europie). To sa partie
        niszowe, kotre maja za zadanie zwrocic uwage na pewne zjawiska. Mnie tam
        bardziej odpowiada zwracanie sie po ksywce niz z mania tytulowania, gdzie zanim
        wymienimy nazwisko wymieniami wszlekie tytuly naukowe czy inne. A po co? Zeby
        nadacm rangi slowom (jakkolwiek puste by nie byly).

Boże! trochę szacunku do samych siebie! kto ma ich
        > szanować, jeśli nie oni sami? może ja? fatalni są i bez żadnego programu -
        jak
        > to moja dziewczyna powiedziała, zebrali wszystkich "na nie" - gejów,
        lesbijki,
        > ekologów i feministki i huzia do polityki! tragedia...

program jest: rownouprawnienie zwiazkow parnerskich (czyli konkubenci moga
        dziedziczyc po partnerach, odwiedzac ich w szpitalu itd), walka o ochrone
        srodowiska (jak mniemam egzekwowanie kar za lamanie przepisow, dofinansowywanie
        komunikacji mieskiej itd), rownouprawnieni kobiet i mezczyzn. Z reszta mozna
        sobie poczytac na stronie zielonych, tam wszystko jest, walka o prawa (lepsze
        trkatowanie co najmniej) zwierzat.

Pozdrawiam,
        KOciamama.
        • Gość: kozborn Re: Huzia na Kazię IP: *.torun.mm.pl 28.08.04, 16:46
          no cóż, może i Giertych uprawia propagandę, ale zawsze, kiedy mam okazję
          obejrzeć go w "Forum" czy gdzie indziej - sprawia wrażenie niezwykle rzeczowego
          i zrównoważonego faceta, jaki by nie był. jedyny raz, kiedy widziałem go
          wzburzonego, to po tym, kiedy wynieśli Janowskiego z sali - wrzeszczał wtedy
          do, bodajże marszałka Borowskiego "nie masz pan prawa!". a felietony Duninowej
          robią na mnie wrażenie nie kończącej się pretensji.
          zwracania się "po ksywkach" nie odpuszczę :) nie chodzi o pompatyczną
          literaturę, może być zwykłe "po imieniu". ksywki są dziecinne, ze szkodą dla
          powagi mówiącego - w moich oczach.
          ochrona środowiska, równouprawnienie - zgoda, ja również jestem za tym, tylko
          dlaczego Zieloni nie potrafią mnie do siebie przekonać?... równouprawnienie
          związków partnerskich - proszę bardzo, tylko niech to się nie
          nazywa "małżeństwo", pod tym względem jestem nieugięty, ale to temat na inny
          wątek. pzdr.
      • Gość: magda.gdansk Re: Huzia na Kazię IP: *.coe.int / *.coe.int 06.09.04, 09:40

> a ja, kolejny już raz, jestem zniesmaczony panią Dunin, niestety. nie
        pierwszy
        > już raz dała mi do zrozumienia, że feminizm nie jesst ideologią, ale
        > sprzeciwem - to tak ogólnie, nie chodzi tylko o tekst o Kazi. dlaczego nigdy
        z
        > jej wypowiedzi nie odczułem, że (jak to ładnie ktoś na forum powiedział)
        > feminizm jest znakiem zapytania postawionym kulturze? dlaczego?

Postawie teze, ze to zapewne dlatego, ze nie umiesz czytac. Felietony Kingi
        Dunin sa ma ogol o tym wlasnie: ze feminizm jest owym znakiem zapytania, i ze
        kwestionuje to, co wygodnie przywyklo sie uwazac za prawde.

Moze znasz za malo liter?
    • marych Magia telewizji 28.08.04, 14:17
      Prowadzacy program z założenia miał byc niesympatyczny. A Szczuka wysila się
      straszliwie na niesympatyczną, co z reszta sama autorka przyznała.
      Szczuka w swojej roli jest beznadziejna i kompletnie nie nadaje sie do tego
      programu.Bez wzgledu na to czy jest feministka czy jest lezbijka, Murzynem czy
      Żydem, wegetarianinem czy ludożercą. ( Zapewne śpiewać i tańczyć też nie
      potrafi, więc niedługo ujrzymy ją w tej roli.)

Tworzenie zamkniętego getta jest charakterystyczne dla grup, które czują się
      uprzywilejowane swoja "innoscią". Tym czasem feminizm jest poglądem na swiat
      takim jak tysiące innych i nie widzę w feministkach żadnego "narodu wybranego"
      czy też specjalnie pokrzywdzonego.

Bronienie Szczuki tym, że jest atakowana za swój feminizm, przypomina mi
      bronienie ks. Jankowsiego tym, że atak na niego jest atakiem na cały kościół.
      Szczuka przypomina mi Kubę Wojewódzkiego (tu pewnie się oboje obrażą). Stajac
      się nagle gwiazdą telewizji na siłę chce udowodnić, że jest inną osobą niz na
      prawdę jest.
      I robi to właściwie z taka samą klasą jak Kuba.
      Szkoda, bo oboje są naprawde bardzo inteligentnymi ludźmi.
      To jest własnie magia telewizji.
    • Gość: Kazimiela Scuka OPZZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 15:16
      Jakos pani Dunin nie przyszedł do głowy pomysł, że OPZZ Solidarność w ustach
      Szczuki mogło brzmieć jak NSZZ.
      Dlatego prezenterzy powinni mieć nienaganną dykcję, tym bardziej w
      teleturniejach.
      O kulturze osobistej nie wspomnę, bo to temat na inna bajkę.
    • Gość: talala Ten progran jest jak blad w tlumaczeniu. IP: *.cable.ubr08.edin.blueyonder.co.uk 28.08.04, 15:37
      Ten progran jest jak blad w tlumaczeniu. Orginal (made in UK) jest przezabawny
      a prowadzaca zlosliwa ale jadowita. Ogolnie wszyscy sie dobrze bawia, humor
      jest mocny ale brytyjski humor taki juz jest, ironiczny a nawet sarkastyczny.
      U nas by sie wszyscy poobrazali. Rozumiem, ze Pani K. jest w trudnej sytuacji,
      nie moze uzyc pelni swojej zlosliwosci, rowniez dlatego, ze biedni uczestnicy
      programu mogliby jej nie zrozumiec.
      W Polsce ludzie nie umieja reagowac na sarkazm i ironie, kandydaci stoja jak
      przed pania nauczycielka, ktora zlapala ich na sciaganiu. To zalosne, i troche
      mi ich zal.
      Jakos wcale mi nie do smiechu gdy ten program ogladam chyba jednak wroce do BBC.
      • Gość: kozborn Re: Ten progran jest jak blad w tlumaczeniu. IP: *.torun.mm.pl 28.08.04, 16:53
        w wykonianiu Kazi to nie sarkazm i ironia. to zwykła złośliwość. ci ludzie się
        nie tyle obrażali, co po prostu było im przykro. uważam, że mistrzem sarkazmu
        jest właśnie Wojewódzki. z docinek Szczuki jakoś nie chce mi się śmiać, z uwag
        Kuby śmieje się nie tylko publiczność (w tym ja), ale rónież rozmówca. i na tym
        polega różnica.
      • Gość: Klarysa Re: Ten progran jest jak blad w tlumaczeniu. IP: *.devs.futuro.pl 29.08.04, 12:35
        No wreszcie ktoś to napisał - angielski humor, a polski humor:)))))) W Polsce w
        ogóle nie ma stopniowania humoru i jeśli powiedzieć, że złośliwośc jest cechą
        ludzi inteligentnych, zaraz się ktoś obrazi:P Bo można się, co najwyżej,
        pośmiać z "Maratonu usmiechu" ...Dochodzę do wniosku, że jedynym słynnym
        Polakiem, który miał angielskie poczucie humoru był Witkacy:) I dlatego Polacy
        nigdy nie wymyślili Campu, ale za to rocznice śmierci wychodzą im
        nieżle...Problem w tym, że angielski humor uczy dostrzegać dowcip w pogrzebie,
        co się już w ogóle żadnemu Polakowi w głowie nie mieści...Zatem, life is a
        piece of shit, when you look at it, czy jak to tam szło:)
    • Gość: ika ZNAKOMITE IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.08.04, 19:52
      Jestem zachwycona Kazimierą Szczuką i samym programem. To dla ludzi z charakterem.Pozdrawiam serdecznie. Feministka
      • Gość: em Re: tak miało być IP: *.icpnet.pl 28.08.04, 22:27
        Po co ta obrona? Program z założenia miał wywołać takie właśnie takie reakcje.
        Śmiejcie sie z p.Szczuki również, z jej niedostaków i niewiedzy - to nieładne,
        ale świadomie się temu p.Szczuka poddała, mówiąc nieelegancko - zapłacili jej
        za to. Program dla amatorów naśmiewania się z innych, prowadząca ma monopol na
        wyszydzanie tylko w studiu, przed telewizorem dzieli go z widzami, a oni szydzą
        też z niej, że znowu brzydka feministka, że wszystkowiedząca myli Morze
        Sargassowe z Saragossą (!).To ostanie mnie też rozśmieszyło, ale program mi się
        nie podoba i już nie oglądam. Artykuł niepotrzeby, autorka stanęła w obronie
        koleżanki. Po co? Przecież tak miało być.
      • aqwert Re: ZNAKOMITE 30.08.04, 13:10
        Gość portalu: ika napisał(a):

> Jestem zachwycona Kazimierą Szczuką i samym programem. To dla ludzi z
        charakter
        > em.Pozdrawiam serdecznie. Feministka

Jaki koń jest kazdy widzi.

Ps.
        Jak widac po powyższej wypowiedzi nie każdy ;).
    • Gość: Misiek Re: Huzia na Kazię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 12:50
      Nawet gdyby pani Szczuka wystąpiła w Big Brotherze czy Dwóch Swiatach, Kinga
      Dunin by ją za to pochwaliła. Feministka feministce łba nie urwie
      • Gość: telewidz Re: Huzia na Kazię IP: 193.231.73.* 29.08.04, 13:05
        szczuka jest dobra. konwencja programu jasna i zabawna. widzialem program w
        wersji portugalskiej, angielskiej i rumunskiej. Wersja polska jest zdecydowanie
        najlagodniejsza. Przypuszczam, ze to ze wzgledu na publicznosc a nie
        na "niedostatki" prowadzacej. Poczucie humoru mamy umiarkowane.
        • Gość: eye Dla mnie ten program jest nudny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 13:42
          Czy ktoś jeszcze tak uważa?
      • Gość: jcc Re: Huzia na Kazię IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.04, 01:12
        Smutny ten tekst w wykonaniu Dunin. Broni coś czego raczej bronić nie warto.
        Żenujacy program, słabe prowadzenie a Kinga . D. zachwycona.... Ja wiem broni
        koleżnaki ale czy to warto?
        A moze jej sie ten program naprawdę podoba???
    • Gość: Bartek Re: Huzia na Kazię IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.04, 14:22
      A ja tam lubie Kazie... Fajna z niej babka no i do tego inteligentna... Dobrze,
      ze sie pojawila w tv bo juz nuda wialo... :)
      • aqwert Re: Huzia na Kazię 30.08.04, 13:14
        Gość portalu: Bartek napisał(a):

> A ja tam lubie Kazie... Fajna z niej babka no i do tego inteligentna...
        Dobrze,
        >
        > ze sie pojawila w tv bo juz nuda wialo... :)

A tak wieje żenadą ;)

Jaki kon jest kazdy widzi.
    • Gość: antydunin lesba broni lesbe IP: *.dialsprint.net 29.08.04, 14:46
      • Gość: Gej Katowice Lesba - nie lesba - Dunin napisała głupotę IP: *.welnowiec.net 29.08.04, 22:39
        Nie mieszajcie pojęć.
        Niech sobie będa lesbami.
        Sam jestem gejem, a przy okazji człowiekiem z wielką klasą, inteligentnym i na
        wysokim stanowisku. (I proszę mi tego nie komentować)...
        Brzydzę się zachowaniem Szczuki, jej cholerną kąsliwością i wredotą - nie
        dlatego że jest lesbą albo feministką - to nie powinno mieć, drodzy państwo,
        znaczenia.
        I niech Dunin nie dorabia ideologii, w tym sparszywiałym świecie sprzedaje sie
        tylko taka "wyrazista" wredota. Cudem jakimś Szczukę przeniesiono z marginalnego
        kwadransu z ksiązką - tak wada wymowy nie przeszkadza - tu drażni mnie w niej
        wsyzstko, nwet jesli ktoś broni, że prywatnie jest miła i mądra. Wiedzę ma, ale
        ja macza w rynsztoku.
        Mądra - która mnie by zaimponowała - nie podpisałaby kontraktu z tak chorym (i
        komercyjnym) programem, ale na taką decyzję jej klasy zabrakło....
        Nie cierpie jej, bo sama sobie wystawia świadectwo, zero szacunku z mojej
        strony, i tak sobie go nigdy nie zaskarbi...
        Jestem po stronie zawodników, ktorzy starają się ją obrazić lub jakoś jej nawet
        zagrozić. Choc czuje się trochę bezsilny, przeciez nawet gbydy temperamentni
        widzowie fizycznie krzywdzili w ciemnym zaułku wredne osoby z anteny, czy
        producenci nie znajda innych, wredniejszych, i wciaż będą kształtować nas w
        kierunku takiej wulgarności, pogardy dla człowieka, królującej pychy i pieniądza....
        Smutne......
        I profesjonalnie: zapowiadam brak reakcji na nwegatywne komantarze poniżej - nie
        to było moim celem. Do kogo miałem doptrzeć, pewnie dotrę :-)...
    • Gość: cosma Re: Huzia na Kazię IP: *.chello.pl 29.08.04, 15:29
      Tu się nie ma czym ekscytowac. Zachowanie Szczuki jest tylko kalka zachowania
      prezenterki prowadzacej taki sam program w telewizji BBC (bo tez i sam program
      stamtad zaimportowano). Obie sa wyjatkowo niemile i momentami chamski. Roznica
      miedze nimi jest taka, ze Szczuka jest brunetka, a tamta blondynka. A poziom
      anypatycznosci obu oceniam w skali 1 -10 na 15.
      • Gość: Seicc Re: Huzia na Kazię IP: 195.94.199.* 29.08.04, 17:46
        Witam i pozdrawiam wszystkich !
        Wszystko ma swój styl - bardziej lub mniej wybredny.
        Ci,którym program się nie podoba nie powinni okraszać swoich wypowiedzi
        złośliwościami.Oni popisują się.To też jest styl.Lekarstwem na nudne programy
        TV jest pilot a póżniej własne pomysły na robienie sobie dobrze, ciekawie i
        mądrze.Nawet b.przeciętny inteligent potrafi krytykować wszystko, tylko ten
        styl...
    • Gość: STEFAN Kazia intelektualistka z odrzutu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 18:03
      Rozumiem,że Dunin moze pisac co chce.Masz prawo wyboru.Nie musisz kupic GW.Nie
      musisz czytac tych bzdetow.Ale nie w TVP,gdzie nie ma wielkiego wyboru a Polska
      to nie USA gdzie masz dziesiatki stacji do wyboru i takie Kazie moga bzdury
      opowiadac bo kazdy ma jakis wybor.W tym Maglu Kazi razi mnie nie tyle jej
      chamstwo co glupota.Przy kazdym ,,skasowanym"uczestniku,ktoremu przyklada mozna
      odniesc wrazenie,ze Kazia przed impreza mocno kula ale nie do konca pojmuje o
      czym byla mowa.No ale mimo,ze jest infantylna udaje madra.I wtedy nie wiadomo
      plakac czy smiac sie.ZENADA
    • Gość: voitoosh Re: Huzia na Kazię IP: *.kopalnia.proton.net.pl / *.proton.net.pl 29.08.04, 18:57
      Szczuka RLZ :::)))) Kazia is the best !!!!!
      • Gość: Klarysa Re: Huzia na Kazię IP: *.devs.futuro.pl 29.08.04, 19:13
        A tak z zupełnie innej beczki:

Czy ktoś państwu zabrania czytać eseistykę Kazi, jak ją tu familiarnie
        nazywamy? Przypominam, że jest literaturoznawcą i wyszło spod jej ręki kilka
        niezłych tekstów, które warto przeczytać, choćby dla porównania jak koszmarne
        gnioty są produkowane przez niektórych związanych z "uniwersyteckim życiem
        pozagrobowym na tym świecie".....Można to zrobić np. wtedy, gdy
        wyłaczymy "Najsłabsze ogniwo"
    • grba Teledurniej 29.08.04, 19:36
      został programem kulturalnym kształcącym społeczeństwo...
      A może tak striptiz połączyć z recytacją klasyków?
    • Gość: ja Re: Huzia na Kazię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 20:15
      mialam przyjemnosc brac udział w nagraniu najsłabszego ogniwa
      kazia jest super a to co pokazuje telwizja to wymogi programu
      zamiast krytykowac przyjedzcie na teleturniej a zobaczycie sami
      kazia juz pamietam o trzecim rozbiorze polski i dacie ur.mickiewicza
      pozdrawiam marlena
    • Gość: Krysia Re: Huzia na Kazię IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.08.04, 20:17
      Nic tylko porównać do pani.Pani też za pieniądze robi to co robi: tragedię!!!
      Przynajmniej nie obnosi się ze swoją wiarą tak jak pani z niewiarą.Ale jaka
      Gazeta tacy dziennikarze (przepraszam tych normalnych).
      • kochanica.francuza Pisałam,do jasnej cholery 29.08.04, 21:24
        że "Najsłabsze ogniwo"to format wzięty z Zachodu i rzyKazimiera Szczuka nikogo
        nie obraża szczerze,ale dlatego,że tak jej kazano(scenariusz,formuła programowa).

A dlaczego ona? Hmmm,zapewne inne "postacie telewizyjne" płci żeńskiej nie
        chciały tracić wizerunku słodkich kobieciątek,choćby prywatnie były megierami
        (por.Nina Terentiew - trzyma stację żelazną ręką i podwładni sikają ze strachu
        ,a któż jest na wizji bardziej uroczy i słodki niż ona w "Bezludnej Wyspie").

Poniali?
    • Gość: bartekz1 Re: Huzia na Kazię IP: *.devs.futuro.pl 29.08.04, 21:21
      Przyznam szczerze, że teleturnieju nie oglądałem, więc nie skomentuję pani
      Szczuki, a tylko to, co napisała o niej pani Kinga Dunin.
      1. Bardzo nie lubię osób, które "grają rolę, której istotnym elementem jest to,
      że są silniejsze i inteligentniejsze od innych". Dla mnie oznacza to tylko
      jedno - że taka osoba, żeby być rzeczywiście silniejsza i inteligentniejsza od
      innych, musi GRAĆ ROLĘ. I to w dodatku rolę dominującą, rolę mistrza gry, który
      decyduje o tym, kogo i za co nagrodzi, a kogo skrytykuje. A zatem gdy nikt
      sztucznie nie da jej takiej przewagi, prawa do rozdawania kart, w takiej
      sytuacji nie dorównuje innym inteligencją.
      2. Wniosek drugi: ta osoba w ogóle czuje potrzebę pokazywania innym, kto tu
      rządzi, kto jest lepszy, a kto gorszy. Pokazywania, że inni jej nie dorównują.
      Jeżeli czuje taką potrzebę, to znaczy, że ma niską samoocenę, którą musi
      sztucznie podnosić.
      3. Nie rozumiem, dlaczego mówienie o "OPZZ Solidarność" miałoby być takie znowu
      kompromitujące. Oczywiście, jest to błąd, ale czy wszyscy muszą znać historię
      ruchu związkowego w Polsce? Powiem więcej: dla 99% ludzi w Polsce wiedza taka
      jest do niczego nieprzydatna. Jest to sztuka dla sztuki. Jeśli ktoś ma taką
      wolę, żeby ją uprawiać, to niech to sobie robi, ale niech nie ma pretensji do
      innych, że takich rzeczy (a także wielu innych, które mogą wydawać się
      podstawowe) nie wiedzą.
      Poza tym mogę się założyć, że zarówno pani Szczuka, jak i pani Dunin miałyby
      problemy z wymianą oleju w samochodzie, zrobieniem sobie półki na książki czy
      też przygotowaniem jakiegoś dobrego dania, nieco trudniejszego niż jajecznica.

Uwadze czytelnika pozostawiam ocenę, co jest bardziej przydatne: umiejętności,
      o których pisałem powyżej, czy też wiedza o OPZZ i o Solidarności.

I niech pani Dunin nie stara się przyporządkować mnie do grona "męskich
      szowinistów"!!! Płeć pani Szczuki nie ma w mojej ocenie nic do rzeczy - po
      prostu pani Dunin pisze bzdury, utożsamiając krytykę Szczuki z krytyką
      feminizmu.

Bartek

• Gość: tez mi opinia Re: Huzia na Kazię IP: 213.199.195.* 29.08.04, 21:48
      kazia w wiekszosci wypadkow zartujac robi to tak kiepsko ze denerwowanie sie
      uszypliwoscia jakiej tam prowadzacej teleturniej jest zupelnie niepotrzebne
      denerwowac moze tylko fakt ze niektorzy maja dostep do publicznych srodkow
      przekazu bez jakiegokolwiek wyraznego powodu bo co moj wujek emil ma dowcip o
      niebo blyskotliwszy a przy tym nie zgrywa intelektualisty wie wujku wygon kazie
      niech uczy dzieci polskiego
      • kochanica.francuza TEN TELETURNIEJ TO FORMAT 29.08.04, 21:51
        Kazia robi sobie takie jaja,jakie przewidziano w scenariuszu.
        Wyślij wujka Emila do twórców programu,żeby ich przekonał do własnego poczucia
        humoru.
        Hehe.
    • Gość: eol hmmm, wiec tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 21:50
      kilka razy zdazylo mi sie obejrzec ten program i co udezylo mnie najbardziej to
      to w jaki sposob pani kazimiera probuje przemycic swe poglady. kazdy ma poglady
      jakie ma i nie ma sensu ludziom zabraniac myslenia we wlasciwy ich zdaniem
      sposob, gorzej jednak jesli ich poglady bija w innych badz splycaja, naginaja
      cala rzeczywistosc tylko do jednego wymiaru - dla nich jedynego prawdziwego ,
      najprawdziwszego. wlasnie ta druga kategorie prezentuje moim zdaniem pani
      szczuka - jej uszczypliwe komentarze np pod adresem kobiet mowiacych iz sa
      zadowolone z malzenstwa, macierzynstwa jak dla mnie sa nie na miejscu. nie
      kazmy innym myslec w ten sam sposob co my bo to do niczego dobrego jak pokazala
      historia nie prowadzi
    • Gość: KKK Jedno ...sko o drugim ...sku, he he IP: 5.2.* / *.chello.pl 29.08.04, 22:13
    • Gość: logopedKa tylko w tak durnym kraju jak Polska kobieta z wadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 22:35
      wymowy do tego stopnia, ze jej bełkotliwego zlepku kilku wyrazów z głoską "r"
      nie sposób rozszfrować, może prowadzić program w TV!!!!
      • Gość: Klarysa Re: tylko w tak durnym kraju jak Polska kobieta z IP: *.devs.futuro.pl 29.08.04, 22:39
        A posłuchałaś kiedyś ludzi po szkole teatralnej??? Sugeruję to zrobić, bo można
        się zdziwić:P Zapasiewiczów to tam w nadmiarze nie ma...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka