kosmogirl 31.08.04, 11:39 Jakie ciosy uważacie za skuteczne podczas samoobrony?Prosze o wpisy.Może zrobimy ranking:-))Pozdrawiam i czekam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jozef.kaf Re: Skuteczne ciosy 31.08.04, 15:38 kobieta jest przewaznie słabsza i lżejsza wiec nokautowanie sierpowym raczej nie wchodzi w gre.. moja pierwsza propozycja - łamanie palców - nikt sie nie spodziewa i nawet dziecko może to zrobić. pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
virnick Re: Skuteczne ciosy 10.09.04, 22:01 zastanawiam sie nad tym sierpowym w wykonaniu przecietnej kobiety i wydaje mi sie że np. pierścionki które noszą na palcach kobiety czasami mogą działać jak kastet, więc takie uderzenie pięścią uzbrojoną w bizuterie może nie powali nikogo ale może przetrącic conieco Odpowiedz Link Zgłoś
amrita Re: Skuteczne ciosy 31.08.04, 17:22 w krocze, w szyję, śródstopie i de best - spolot słoneczny, czyli tak między piersiami. Jeśli dobrze walniesz możesz zabić. -- Wobec śmierci wszyscy jesteśmy równi.ª Odpowiedz Link Zgłoś
ss231 Re: Skuteczne ciosy 31.08.04, 17:39 W krocze to może go też powalić na ziemie jak sie dobrze trafi chyba?:-))Ale w splot troche cięzko trafić. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.drozdziak Re: Skuteczne ciosy 31.08.04, 18:22 Niezbedny jest trening fizycznej samoobrony oparty na wolnej walce z zywym aktywnym przeciwnikiem. Jesli tego nie ma takie rozwazania w ogole nie maja sensu. Odgrywam role agresora w pancerzu - ta metoda jest opisana na naszej stronie i mozna sobie stamtad sciagnac filmy pokazujace jak to wyglada. Robie to od kilku lat i mam za soba pare tysiecy takich symulowanych napadow. Osoba ktora wczesniej nie odbyla takiego treningu nie jest w stanie trafic zadnym ciosem niezaleznie od tego czy cwiczyla cos wczesniej "na sucho" czy nie. Jesli jednak trenujesz z pozorantem twoje ciosy z czasem zaczynaja dochodzic. Moge ci podac ranking uderzen ktore najczesciej dochodzily celu i wycenilem je na podstawie wlasnego samopoczucia po trafieniu jako skuteczne. 1 - uderzenie podstawa dloni w nos poparte skretem ciala z "tylnej reki" - absolutnie the best. Jesli zdolasz wyprowadzic cios w momencie, kiedy napastnik zblizajac sie do ciebie jest w pol kroku (nogi najblizej jedna drugiej) albo cie ciagnie a ty wykorzystasz te sile ciagu zeby tym mocniej uderzyc to jeden taki cios dobrze przeciagniety doslownie leb urywa. 2 - uderzenie dlonia w krocze od spodu w bliskim kontakcie - w tyl, w przod, w bok w roznych ustawieniach 3 - uderzenie lokciem w przod z "tylnej reki" przy bliskim kontakcie tzw. swimming elbow - pod warunkiem chwycenia i sciagniecia do siebie wchodza w bliskim kontakcie prawie wszystkie 4 - kopniecie kolanem w krocze - bliski kontakt, konieczny chwyt i sciagniecie do siebie, wykluczony chwyt rekami za dwa ramiona 5 - kopniecie piszczelem w krocze od spodu 6 - lokiec w tyl w twarz z polobrotu 7 - kopniecie stojacego napastnika w krocze pieta lezac po tym, jak on cie przewroci. Ta technika jest dosc skuteczna, ale wlasciwie jest poza rankingiem, bo nie za kazdym razem w pozorowanym napadzie kursantki byly przewracane wiec ciezko to mierzyc. Kopanie w srodstopie (przydeptywanie) nie ma w ogole zadnego dzialania. Jestem kopany w srodstopie za kazdym razem kiedy mam do czynienia z poczatkujacymi i w ogole nie zwracam na to uwagi niezaleznie, czy akurat pamietalem zeby zalozyc ochraniacz na stope czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.drozdziak Re: gdzie to szkolenie 22.10.04, 00:45 yem napisał: > w Warszawie ? www.samoobrona.kobiet.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kosmogirl Re: Skuteczne ciosy 31.08.04, 22:32 A co należy zrobić w przypadku ataku od przodu?Jak nalezy sie bronić aby móc obezwładnić napastnika na taki czas aby uciec??Prosze o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.drozdziak Re: Skuteczne ciosy 01.09.04, 14:19 Tak jak napisalem wczesniej opisywanie takich sposobow obrony jest zupelnie oderwane od reczywistosci. Jesli chcesz sie tego nauczyc musisz to po prostu cwiczyc pod okiem instruktora. Zapraszam na szkolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
meps2 Re: Skuteczne ciosy 05.09.04, 07:25 Dziewczyny! Z tymi ciosami w jaja lub w splot, to lekka przesada. Już widzę zachowującą zimną krew napadniętą nastolatkę, która w ciemnym zauułku oddaje celny, silny cios z kolanka lub zadaje techniczny udeżenie w splot słoneczny... :)))) Ale macie paznokcie... i to często dłuuugie! A napastnik ma oczka... Więc jeśli się zbliżył nazbyt blisko... i nie chce odpuścić... wydłubcie je sobie na pamiątkę!!! Pozdrawiam! Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
virnick Re: Skuteczne ciosy 01.08.05, 23:21 niekoniecznie tak drastycznie z tymi oczami, raczej zdecydowane podrapanie twarzy albo wbicie paznokci w nos też daje jakiś efekt Odpowiedz Link Zgłoś
kosmogirl Re: Skuteczne ciosy 05.09.04, 13:42 Ale zazwyczaj napastnik trzyma kobiete za ręce więc łatwiej uderzyć kolanem w krok.Poza tym powoduje to spory ból:-) Odpowiedz Link Zgłoś
meps2 Re: Skuteczne ciosy 06.09.04, 20:11 No to dziewczyny, jeśli macie mężów, chłopaków, narzeczonych, itp., poproście ich o umożliwienie codziennego półgodzinnego treningu uderzeń w wyżej wymienione czułe miejsca. Jesli Was kochają powinni sie zgodzić... :)) Tylko ciii..., bo moja żona usłyszy... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kosmogirl Re: Skuteczne ciosy 06.09.04, 20:21 hehe meps a czemu boisz isię że żona usłyszy?:-)W końcu jesteśm słabą płcią więc chyba Ci nic nie grozi?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
meps2 Re: Skuteczne ciosy 06.09.04, 22:51 Moja żona trenowała kiedyś Tae Kwon Do... na szczęście ja też! Poza tym dalej upieram się przy wydłubywaniu oczek, można sobie z nich później zrobić... koraliki :) Przyjemne z pożytecznym, nie? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kosmogirl Re: Skuteczne ciosy 06.09.04, 22:57 hehe ja mam inna teorie:-)Lepiej między nogi kolankiem niby nic a jajęcznica będzie:-))Nie sądzisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
meps2 Re: Skuteczne ciosy 06.09.04, 23:03 Poznać w Tobie Konesera! No cóż nie zamierzam Cię przekonywać na siłę, skoro niektóre "techniki" masz już sprawdzone... :) Czarno widzę przyszłość "silnej" płci jeśli "słaba" płeć weźmie sobie nasze rady do serca ;( Odpowiedz Link Zgłoś
kosmogirl Re: Skuteczne ciosy 06.09.04, 23:47 nie bój się:-)Nie takie straszne jesteśmy:-P Jeśli już używamy siły to mamy do tego powody...:-(( Odpowiedz Link Zgłoś
virnick Re: Skuteczne ciosy 01.08.05, 23:15 tu raczej skutecznie, zobaczcie jak instruktorka samoobrony kładzie faceta jednym kopnieciem stopą w wiadome miejsce s51.yousendit.com/d.aspx?id=0Q92Q4BZV4CI2U37Z0EVAX6HA instrukcja ściagania pliku po kliknięciu na link ale liczba ściagnieć jest ograniczona Odpowiedz Link Zgłoś
kosmogirl Re: Skuteczne ciosy 02.08.05, 00:51 www.russianbbgirls.com/ tam masz wiele sposobów unieszkodliwiania facetów za pomoca prostej acz skutecznej metody:-) Odpowiedz Link Zgłoś
virnick Re: Skuteczne ciosy 02.08.05, 23:26 hehe zawsze jakoś dziwnie ogląda sie takie strony, chyba nie chodzi tu za bardzo o instruktaż dla kobiet, poza tym te dziewczyny mają przewagę liczebną nad napastnikiem i chyba same są napastniczkami Odpowiedz Link Zgłoś
kosmogirl Re: Skuteczne ciosy 04.08.05, 22:48 Ano chyba one są napastniczkami:-)ale stronka jest dośc pouczjaca...Ze facet jest do pokonania:-) Odpowiedz Link Zgłoś
virnick Re: Skuteczne ciosy 05.08.05, 21:30 w tych paru klipach które chciało mi sie sciągnać, dziewczyny mają spódniczki mini ale w spodniach pewno byłyby jeszcze bardziej skuteczne, a z drugiej strony w dłuzszych spódnicach ta skutecznosc ciosów chyba byłaby bardzo kiepska Odpowiedz Link Zgłoś
kosmogirl Re: Skuteczne ciosy 07.08.05, 23:22 a po czym wnosisz ze w dłuszych spódnicach byłaby dużo mniejsza skutecznośc tych ciosów? Odpowiedz Link Zgłoś
virnick Re: Skuteczne ciosy 08.08.05, 22:29 nie wiem ale chyba długa spódnica trochę ogranicza możliwość kopania, no chyba że kobieta nieco podniesie spódnicę Odpowiedz Link Zgłoś
kosmogirl Re: Skuteczne ciosy 09.08.05, 00:27 Zawsze są jeszcze rączki które przy odpowiednim uderzeniu w krocze powodują duże spustoszenie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
virnick Re: Skuteczne ciosy 09.08.05, 08:24 wracając do russianbbgirls to wyraznie widać że dziewczyny w spodniach kopią mocniej i bardziej odważnie, no i wygodniej jest wtedy kopnąć stopą i butem a nie tylko kolanem, co do butów to na pewno adidasy są skuteczniejsze od jakichś tam obcasików i bezpieczniejsze dla kobiety jeżeli chodzi i pewność i szybkość dobiegnięcia do faceta, zadania ciosu i ucieczki od niego, no i w adidasach nie ma niebezpieczenstwa poslizgnięcia się co mogłoby mieć fatalny wynik Odpowiedz Link Zgłoś
kosmogirl Re: Skuteczne ciosy 09.08.05, 18:49 Ano masz racje ale podobno im twardsze buty tym lepiej a aadidasy do taich raczej nie nalezą.a cios kolanem chyba tez jest wystarczająco skuteczny aby napastnik sie schylił i wtedy mozna salwowac sie ucieczką.Chyba ze sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
virnick Re: Skuteczne ciosy 10.08.05, 07:50 wydaje mi sie że do kopnięcia napastnika w to czułe miejsce adidas jest wystarczająco twardym butem, hehe jeszcze troche a dziewczyny będą wybierać w sklepie buty którym lepiej można kopnąć Odpowiedz Link Zgłoś
kosmogirl Re: Skuteczne ciosy 10.08.05, 09:34 hehe no co Ty:-)My jesteśmy spokojne i niewinne istotki:-)ale lepiej nam w drogr nie wchodzić:-P Odpowiedz Link Zgłoś
anielea8 Re: Skuteczne ciosy 23.08.05, 12:07 a co jesli napastnikiem jesy kobieta?Jakie ciosy są najskuteczniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś
ss231 Re: Skuteczne ciosy 23.08.05, 23:59 Moze tez uderzenie w krocze??a co zaatakowała Cie kiedyś kobieta?? Odpowiedz Link Zgłoś
anielea8 Re: Skuteczne ciosy 24.08.05, 19:18 należy wybrać select ypur download:free na samym dole krótki filmik to jest rapidshare.de/files/4326728/soccerbust.wmv.html Odpowiedz Link Zgłoś