Dodaj do ulubionych

Mieszkanie w Warszawie?

12.11.14, 13:51
Szykuję się do zakupu mieszkania. Stawiam na mieszkanie nowe. Myślę o mieszkaniu w Warszawie. Ktoś może poradzi laikowi, jak znaleźć inwestora, który mnie nie oszuka. Jakie pytania zadawać? Jakie dokumenty sprawdzić? Wstyd się przyznać, ale naprawdę nie wiem od czego zacząć. Pozdrawiam. Urszula
Obserwuj wątek
    • cyferka Mieszkanie 12.11.14, 13:59
      Myślę,ze mogę Ci coś podpowiedzieć.Sama jakiś czas temu szukałam mieszkania w Warszawie.Znalazłam je ... przez internet.
      Na stronie:
      targimieszkaniowe.net/nowe-mieszkania-i-domy-warszawa/
      znajdziesz wirtualne targi nieruchomości.Jest tam zestawienie wszystkich nowych mieszkań jakie obecnie powstają w Warszawie.
      Może warto byłoby kupować nie mieszkanie w bloku ale dom w szeregowcu? Często cena takiego domu nie jest wcale tak wiele wyższa od ceny mieszkania....
      • klaudiawrona Re: Mieszkanie 13.11.14, 08:34
        Zgadzam się z cyferką. Warto czasem spojrzeć na ceny domów. Można znaleźć na prawdę atrakcyjne oferty. Myślę, że własny dom jest fajniejszą opcją niż mieszkanie ;)
      • dnangel Re: Mieszkanie 14.01.15, 12:10
        Jeśli ktoś by szukał mieszkania we Wrocławiu to akurat polecam zajrzeć tutaj: lokum-deweloper.pl/ <- piekne mieszkania w ślicznych miejscach :) Pozdrawiam!
    • ciapek1111 Re: Mieszkanie w Warszawie? 13.11.14, 18:46
      Najlepiej byłoby wybrać mieszkanie z rynku pierwotnego, a przy wyborze dewelopera kierować się jego poprzednimi realizacjami. Warto też wcześniej spojrzeć na kredyt mieszkaniowy przez internet i ocenić czy taki kredyt zostałby nam w ogóle przyznany - o ile nie kupujemy za gotówkę oczywiście.
    • jagodowysad Re: Mieszkanie w Warszawie? 15.01.15, 12:13
      Wiesz, co ja na Twoim miejscu spotkałabym się z prawnikiem, który zajmuje sie prawem nieruchomości. Porada pewnie bedzie kosztwoać, ale na pewni mniej niz ewentualne straty. A spokój bedzie świety, więc bezcenny :)
    • chad Re: Mieszkanie w Warszawie? 17.01.15, 00:20
      Mnie wynajem mieszkania przeraża nie tylko przez zobowiązanie a zakup przerasta moje możliwości. :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka