Dodaj do ulubionych

Dlaczego jesteście zaniedbane?

12.04.15, 20:57
Obbserwuje kobiety na ulicy. Większośc zaniedbana. Przetluszczone włosy, strąki wiszą,stare szare ubrania, nadwaga, młode dziewczyny robią z siebie 80 latki zakładajac po babci ciuchy, albo ciuchy bezguscia.idzie tka mala i zabija si eo dluga sukienke w sraczkowatym kolorze. Ile razy widzę w autobusie dziewczyne, która jak by obciela fajnie wlosy,załozyla fajne dobrane ciuchy, zrobiła kolor to inaczej by wyglądała. Przyjemnie popatrzec jak sie spotka na ulicy zadbana dziewczyne.To samo z facetami.masakra.Dlaczego nie korzystacie z rad stylistów, dobrych fryzjerów, którzy dobiora wam kolor ubran i rozmiar. Ja korzystam...i ciągle slysze ze fajnie się ubieram.nie rozumiem dlaczego polacy nie maja wyczucia stylu.
Obserwuj wątek
    • czoklitka Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 12.04.15, 21:00
      nie na temat, ale tak od jakiegoś czasu przyglądam się w autobusach menszczysnom. I tak - dosłownie nic ciekawego nie widać. Wszystko to jakieś takie... nieciekawe.
      • six_a Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 12.04.15, 21:10
        w autobusach to sie godota prędzej doczekasz. spróbuj w lexusach.
        • ursyda Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 12.04.15, 21:15
          Oesu w lexusach to jeszcze gorsze paszkwile. Im lepszy samochód tym bardziej zakazana morda.
          • czoklitka Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 12.04.15, 21:18
            ja jeszcze oprócz autobusów znam menszczysn tramwajanych
            • czoklitka Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 12.04.15, 21:18
              taka bida
              • ursyda Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 12.04.15, 21:21
                Ja ostatniego mena tramwajanego widziałam dni temu trzy. Żadnego nie zapamiętałam więc to chyba niezbyt dobrze o nich świadczy. Lub też o mnie.
          • six_a Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 13.04.15, 08:26
            ojno bo to kierowcy, trzeba do tyłu patrzeć;)
    • ursyda Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 12.04.15, 21:05
      Mnie złe ciuchy czy fryzury nie przeszkadzają, śmieszą jedynie sytuacje gdzie całkiem niebrzydka dziewczyna "pomaga" swojej urodzie np. głupio wyglądającą grzywką lub czarnymi krechami zamiast brwi.
      Ale to jak się młode dziewczyny ruszają to woła o pomstę do nieba. Kojarzy mi się to z takimi ciężko doświadczonymi przez los krowami na mokrym pastwisku. Nie chodzą tylko człapią, przygarbione, z ramionami do przodu, nienaturalnym wygięciem... straszne.
    • coffei.na Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 12.04.15, 21:14
      Dawaj fote-zrobimy forumowe oględziny i stwierdzimy czy sam cokolwiek reprezentujesz ;-)
    • eat.clitoristwood Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 12.04.15, 21:17
      stat7 napisał: (...)

Gdyby oni wszyscy dbali o swój wygląd, jak Ty o pisownię, ludzkość już by nie istniała.
      • ursyda Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 12.04.15, 21:23
        Ale włosy szczotkuje, zęby myje i antyperspirantu używa.
        • miau.weglowy Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 13.04.15, 00:10
          moze nie ma wlosow ani zebow? i dlatego mu latwiej?
    • nues Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 12.04.15, 21:17
      Nie jestem zaniedbana!!!!
      • kalllka Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 13.04.15, 01:55
        No trochę jesteś,. Sama to zreszta przyznałas , w swoim wątku pisząc, zes sucha i usta wąskie czy jakoś tak w cip masz..
        Zalotny uśmiechu, pare różowych okular i miła babeczka się z ciebie zrobi., odwagi!

• six_a Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 13.04.15, 08:26
          to ta druga była sucha, trzeba czytać ze zrozumieniem.
          • kalllka Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 13.04.15, 14:17
            Przeanalizowałam jeszcze raz, masz racje,
            pierwsza miała taki :|
            Na usprawiedliwienie:
            zdanie drugiej (o pierwszej) było zle zbudowane; na nieznajomości zasad wspolżycia i reguł gramatyki.
    • kura_wuja Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 12.04.15, 21:22
      A ty kto, Jacyków jestes?
    • sid-15 Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 12.04.15, 22:25
      Gdzie ty to widzisz, że aż tak ci się rzuciło w oczy? Może przeciętna polska ulica to nie wybieg modowy, ale nie jest źle. Szczególnie u kobiet, bo u panów to różnie bywa - tutaj przedział wiekowy 25-35 najlepiej.
    • taki-sobie-nick Opłać nam tych stylistów, wskaż tych dobrych 12.04.15, 22:37
      fryzjerów.

Ty uważasz, że dobrego stylistę/fryzjera to na każdym rogu można spotkać?

Aha, no i krawców. Bo chyba nie wierzysz, że w sieciówkach można kupić dobrze leżące, DOBREJ JAKOŚCI ubrania?
      • znana.jako.ggigus jakość sieciówek ma złą sławę 12.04.15, 22:45
        mam wiele rzeczy z jednej sieciówki, bo mi się podoba ich styl.
        Dwie koszule, spódnicę i parę innych rzeczy po paru latach wyrzuciłam, bo nie miały ani śladu zniszczenia. Koszul nawet trochę mi żal.
        Mam piżamę z r. 2002 i nic, ani śladu użycia.
        Kiedyś mieli torebki ze sztucznej skóry, co się trzymały pół roku. Kupowałam w międzyczasie poprawiła się jakość i mam, kuna, zbiór torebek.
        • aronia85 Re: jakość sieciówek ma złą sławę 13.04.15, 01:33
          A swoja droga to w szafie trzeba mieć i stawiac na klasyki a nie jak 18latki, co sezon to nowy ciuch. Dodatki sa najlepszym wybawieniem w każdej sytuacji, gdyż dzięki nim pięknie urozmaicamy nasze ciuchy.
          Duzo nie trzeba aby ladnie wygladac, kobieco i elegancko.
        • kalllka Re: jakość sieciówek ma złą sławę 13.04.15, 01:49
          Jak rany, gigus
          Weź się i prześpij z ta piżama choć raz ( jedyny.,)
          • znana.jako.ggigus każdą zimę spędzamy 13.04.15, 09:17
            razem co noc. Tylko nie wiem, gdzie się dół podział.
            A góra nic, napromieniowana chyba.
    • aronia85 Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 13.04.15, 01:31
      No coz... nie jezdze autobusami, pociągami wiec ciężko mi zaobserwować, ALE staralam sie zwrocic na to uwagę wieksza i coz..faktycznie stwierdzam, ze Panie to jeszcze w miare ladnie potrafią dobrac sobie stroj. Jest na co rzucic okiem. Jeśli chodzi o Panow, to jest w większości przypadkow obraz nedzy i rozpaczy. Mezczyzni w PL dalej wierza, ze wytarte spodnie (koniecznie markowe!) czapeczka na glowie, t-shirt badz jakas bluza wymieta rodem z filmow amerykańskich to luksus i mysle, ze oni w 100% przekonani sa, ze wygladaja w tym swietnie, jak przystojniacy. Nie wiem skad to przekonanie się bierze. Chyba naoglądali się powaznie za dużo filmow USA gdzie faktycznie można zaobserwować mode na "obdartusa", taka z najgorszych slumsow. Ochyda. Za to przykladowo jak się pojedzie do Wloch albo do Hiszpanii to faceci sa tam ubrani z gustem, calkiem normalnie. I nie koniecznie maja od góry do dolu ciuchy markowe, podróbki itp. itd. Sa ubrani prosto, ale z klasa. Jakies dobre skrojone spodnie, polo, koszula, do tego marynarka. Cos co u nas jest dalej mało popularne, tam jest to raczej na porządku dziennym i nikt nie traktuje tego jak jakies nowum. Zreszta daleko nie trzeba zagladac... przykład Niemcy.
    • gyubal_wahazar Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 13.04.15, 08:21
      Dlaczego jesteś upośledzony ? Obserwuję twoje wypociny. Łańcuchy tautologii, parę pojęć jak cepy, dialektyka oprawców, żadnej dystynkcji w rozumowaniu. Składnia pozbawiona urody koniunktiwu - że polecę klasykiem.

Dlaczego nie zgłosisz się do sanatorium dla narcyzów, albo na odwyk dla socjopatów ?
      • coffei.na oj Baltazar! 13.04.15, 08:30
        nie ma to jak przyjemna lektura przy porannej kawie ;)

p.s.: coś Ci się kawał ostatnio wyostrzył!

i pliska-jeszcze hare hare!!
        zawsze zapominasz :/
        • gyubal_wahazar Re: oj Baltazar! 13.04.15, 12:36
          Czego się nie robi, dla tak nadobnej damy ;) Miłego dnia, Kofeinko :)
    • nowamama2 Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 13.04.15, 09:20
      Bo reszta zamiat lansować się jak ty wracapo prostu z PRACY.
    • wez_sie no tak 13.04.15, 10:37
      no tak bo w autobusach i tramwajach to sami zamozni i zadbani ludzie jezdza
      napisz jeszcze ze mamy brzydkich bezdomnych
      • beenthere Re: no tak 13.04.15, 11:45
        Wez_sie wygrywasz :D
        Swoja droga, kiedys w pewnym poludniowym kraju moja kolezanka krzyknela do mnie: No nie, tutaj nawet bezdomnych maja przystojnych!
        Fakt, faktem bezdomny byl rzeczywiscie dosc przystojny.
    • piataziuta Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 13.04.15, 11:51
      -dlatego, że nie wydaje mi się, żeby to jak wyglądam w sytuacjach nieformalnych, kogokolwiek poza mną i moimi najbliższymi obchodziło,
      a jeśli jest inaczej, to uważam to za śmieszne zjawisko

-dlatego, że opinie ludzi, którzy tak jak ty, zwracają na mnie uwagę przez pryzmat mojego ubioru, nie mają dla mnie znaczenia,
      bo uważam takich ludzi za mało umysłowo rozwiniętych, nie majacych nic wartościowego do roboty ani nie posiadających życia wewnętrznego, skoro zwracają uwagę na takie pierdoły, jak wygląd obcych ludzi w autobusie

-dlatego, że czasami jestem zmęczona, od tygodnia nie udało mi się zrobić prania i prostu mam to w dupie
    • wersja_robocza Re: żeby głupi mieli się nad czym zastanawiać nt 13.04.15, 12:13
      • aronia85 Re: żeby głupi mieli się nad czym zastanawiać nt 13.04.15, 12:23
        A tak w ogole, to od kiedy żeby dobrze wygladac (schludnie i normalnie) trzeba korzystać z porad stylisty??
        To tez jakies nowum wymyślone oczywiście dla tępych polglowkow, którzy nie potrafią sami się ubrać normalnie. Wszystkie pierdoly, którymi generalnie ludzie się nie zajmują bo przeważnie nie maja czasu na rozkminianie tego, nie zaprzataja sobie nimi glowy w dzisiejszym swiecie urastają do jakiejś wielkiej rangi. A chciałabym przypomnieć tylko jeśli mowa już o ubieraniu, ze pokolenie naszych ojcow i matek potrafilo się o niebo lepiej ubrać niż niejeden dzisiejszy 25+ którzy wzorcuja się na tym co amerykańskie, majac bledne pojecie, ze jest to w ich jezyku "cool" a tak na serio to jest to poniżej krytyki.
        Dziekuje za uwagę, zycze miłego dnia:)
    • pomorzanka34 Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 13.04.15, 15:51
      wiesz wszystko kosztuje ciuchy,fryzjer zabiegi kosmetyczne kogo dzisiaj na to stać jak zarabia się marne grosze które starczają na opłaty nie mówiąc już o styliście i wiesz co powiem Ci więcej ja jakoś bardzo zaniedbanych kobiet nie widziała z reguły widzę fajne atrakcyjne dziewczyny , kobiety które może rzeczywiście nie są wystrojone ale schludnie i czysto ubrane z promienna cerą .Powiem Ci tez jedno moja znajoma na znak protestu (za brak podwyżki) stwierdziła ,ze właśnie nie będzie się stroić i atrakcyjnie ubierać do pracy właśnie z tegoż powodu tak sobie myślę pomysł dobry ale i tak znając życie niewiele wskóra
    • facettt Nie telep sie, hloopcze, autobusami 13.04.15, 16:12
      - bo ci to zle robi na wzrok i kup sobie rover.
      Zapewniam, ze z mojej roverowej perspektywy widze glownie kobiece piekno.
    • asia_plum Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 13.04.15, 16:41
      "zrobiła kolor " ? naprawdę uważasz że farbowanie jest takie dobre dla włosów?
      ludzie wyglądają kiepsko bo się kiepsko czują bo w miastach jest sporo zanieczyszczenia , bo mają męczącą pracę i nie mają czasu zdrowo zjeść, ubranie to nie wszystko , piękno promienieje od środka i twoje powierzchowne ocenianie ludzi jest po prostu żałosne
    • majaa Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 13.04.15, 17:06
      Jeśli ktoś swoim wyglądem i higieną nie jest uciążliwy dla otoczenia, to nic Ci do tego, jaką ma fryzurę czy jakie ciuchy nosi. Dla cudzej przyjemności na pewno nikt nie będzie specjalnie farbował włosów czy zatrudniał stylisty, zwłaszcza że takim fachowcom trzeba słono płacić. Tak, że jak masz za dużo, to możesz mi dołożyć. Chętnie zatrudnię jeszcze dodatkowo masażystę, dietetyka i trenera fitness.
    • nues Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 13.04.15, 17:47
      Dlaczego Polacy są tacy zasadniczy i zaściankowi?
      Mam sąsiada, a może powiem, że to facet, którego widuję. Całą zimę nosił japonki i puchową kurtkę. Nikt nawet się nie zająknął, jak przechodził. Teraz( rozmawiałam z nim) wiem, że zajmuje się komputerami, siecią i jest specem od tego typu spraw.
      Już go widzę u stylisty i dobrego fryzjera, stat7.
    • czustka Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 13.04.15, 18:18
      Ale gdzie ty jestes w UK Irlandii Niemczech? Tam prowadzisz swoje obserwacje? Bo chyba nie w Polsce gdzie wiekszosc kobiet jest zrobiona wystrojona nawet gdy wychodzi po zakupy?
      • mendigo Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 13.04.15, 18:28
        Właśnie. Jak ja wyjdę na osiedle w swoich spranych bojówach, to się czuję, jakbym przez pomyłkę wplątała się w tłum walący do teatru na premierę. Kobity odstawione jak na pierwszą komunię pierworodnego to norma. Nie wiem, może one po drodze z pracy te bułki kupują, bo chyba nie robią się tak tylko z okazji zakupów. W każdym razie zaniedbanych kobiet jest raczej niewiele.

A dlaczego, mimo że zadbane, to nie wyglądają jak cyrkowe małpki z blogów modowych? No nie wiem. Może mają jednak jakieś zajęcia w życiu oprócz ubierania się? Tak strzelam, to pierwszy pomysł z brzegu, mogę się mylić.
        • nues Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 13.04.15, 18:53
          W Polsce jest przerost formy nad treścią. Ja, ekstra umalowałam się, by posprzątać piwnicę mojej mamy. Bo będę wyrzucała śmieci. Także latałam z kartonami i pustymi słoikami z rzęsami od Chanel.
          • mendigo Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 13.04.15, 19:01
            Nie ma co zwalać na Polskę. To nie Polska się maluje przed wyjściem do śmietnika.
            Jak się chce wyluzować, to trzeba po prostu zrobić pierwszy krok i wyrzucić śmieci, nie umalowawszy się specjalnie z tej okazji. Potem wyjść po bułki bez makijażu. I gdy (niechybnie) okaże się, że gołębie nie poleciały od tego za morze, drzewa nie uschły ani sąsiedzi nie zaczęli szeptać po kątach, cieszyć się wolnością.
            • czustka Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 13.04.15, 19:22
              No ale w Polsce i im bardziej na wschód tym bardziej strojnie.nie wiem gdzie ona widzi to zaniedbanie bo akurat Polki na tle innych nacji sie wręcz stroją, na zakupach to jest rewia, makijaże balejaże, na spacerach z psami widze codziennie dziewuchy z full mejkapem i fryzura, porównajcie ulice w Irlandii a te nasze.polska właśnie taka jest i jest tu parcie na zrobienie.
              • mendigo Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 13.04.15, 19:34
                Podobno. Tylko że parcie masz w sobie. W tym problem. Od olania zewnętrznego (rzekomo) parcia i wyprowadzenia psa bez makijażu się nie umiera. Chyba że presja nie jest zewnętrzna, ale wewnętrzna. Wtedy wyjście bez strojenia się jest problemem. Ba, może się wydawać nawet, że to świat do strojenia się zmusza. Jasne.
                • czustka Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 13.04.15, 19:40
                  No masz w głowie ale jak widzimy obserwują cie i D.pe obrobią na forach, a idź np w Polsce załatwić jakas sprawę bylejaka to cie zlekceważą, w sephorze czy niej sieciówkę tez cie odpowiednio potraktują, taka prawda :d
                  • czustka Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 13.04.15, 19:43
                    I pewnie mozna miec to w D.pie ale nie zmienia to faktu ze sie na zwraca w cebulandii uwagę u innych.
                    • mendigo Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 13.04.15, 19:53
                      Może ty mieszkasz w cebulandii, cebularo. Ja mieszkam w Polsce.
                      • mendigo Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 14.04.15, 20:30
                        Yyy, sorki, czustka. Tak to czytam i widzę, że chyba mi wczoraj odpie...ło. Jeszcze raz sorry.
            • grzeczna_dziewczynka15 Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 14.04.15, 21:50
              Uwielbiam poranne łykendy. Wtedy se można chodzić brudną! Bo do pracy to jednak się myję;)
      • nues Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 13.04.15, 18:34
        Ile de France, Paris
        Fakt, to tu przestałam się malować, żeby wyjść z psem. Co więcej, mam ze sobą torebkę na gówna, które uczciwie zbieram. Biegam też bez makijażu, a co mi tam. Zrezygnowałam z obcasów, kresek ( chodzi o oczy), i jest lepiej.
        • taki-sobie-nick Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 13.04.15, 19:15
          nues napisała:

> Ile de France, Paris
          > Fakt, to tu przestałam się malować, żeby wyjść z psem. Co więcej, mam ze sobą t
          > orebkę na gówna, które uczciwie zbieram. Biegam też bez makijażu, a co mi tam.
          > Zrezygnowałam z obcasów, kresek ( chodzi o oczy), i jest lepiej.

No, zbieranie g...en na obcasach nie wygląda elegancko, tylko idiotycznie.
    • czustka Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 13.04.15, 19:35
      Wyluzowane to sa np Amerykanki olaboga chyba by zeszła ja zawał gdyby w wallmarcie zobaczyła babę ńie tylko bez koloru na włosach ale tez w pidżamie i z nadwaga.
    • lilith70 Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 14.04.15, 12:07
      Hahaha z tymi stylistami to pojechałeś - bo nie mamy dochodów celebrytek...może dlatego? :D

Ale to fakt, kobiety są zaniedbane, ale faceci również. Ogólnie Polacy.
      Ostatnio jechałam komunikacją miejską i dziewczyny młode jeszcze dbają o siebie (większość) ale już po 30 zaczyna się....obdrapany, lakier, odrosty, przetłuszzone włosy, niewydepilowany wąsik, niewyregulowane brwi, nie mówiąc już o brudzie za paznokciami, brudnych butach, przyszarzałych kurtkach.

Nie mówię już o andecie i guście, bo to jest już pikuś, ale umyć się i zadbać o swoje ciało, czystość to chyba nie powinien być problem.
      • tes_sa10 Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 14.04.15, 13:14
        Dla niektórych to widać problem. No bo jak się do północy siedzi przed kompem, a rano skoro świt trzeba wstać, to i motywacja spada. A jeszcze na dodatek naogląda się taka , albo taki obrazków pięknych WYSTYLIZOWANYCH zawsze młodych i obowiązkowo szczupłych ludzi, to dochodzi do wniosku, że nie warto, bo i tak to nic nie da:)
        • lilith70 Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 14.04.15, 13:28
          Higiena to nawyk....i trzeba go sobie wyrobić, jeśli mama nie nauczyła w dzieciństwie. A estetyka i gust to już sprawa indywidualna i czasem lepiej o tym nie dyskutować.
      • fuzja-jadrowa Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 14.04.15, 13:37
        > Ostatnio jechałam komunikacją miejską i dziewczyny młode jeszcze dbają o siebie
        > (większość) ale już po 30 zaczyna się....obdrapany, lakier, odrosty, przetłusz
        > zone włosy, niewydepilowany wąsik, niewyregulowane brwi, nie mówiąc już o brudz
        > ie za paznokciami, brudnych butach, przyszarzałych kurtkach.

Wymieniasz wszystko jednym tchem, a przeciez jest roznica miedzy przetluszczonymi wlosami czy brudnymi, nieobcietymi pazurami a np. odprysnietm lakierem.

To chyba naturalne, ze przychodzi taki moment, ze odrosty zacznie byc widac, nie kazdy moze sobie pozwolic na latanie do fryzjera z milimetrami odrostow (albo mu sie nie chce); wlosy na brwiach i wasik zaczynaja odrastac, lakier moze odprysnac w kazdej chwili. Nie mowiac o brudnych butach - nie jezdzi sie samochodem od progu do progu, to sie brudza.

Dodajmy do tego jeszcze rodzaj pracy (jedni bardziej sie poca, innym wlosy przetluszczaja sie po jednym dniu itp.).

Tak naprawde kazdego kiedys mozna zlapac pomiedzy zabiegami pielegnacyjnymi. A niektorzy moze maja w dupie, czy zobaczysz ich wlosy "tam, gdzie nie powinno ich byc". Twoje "nie powinno", nie musi byc innych "nie powinno".

Na pewno czesc z tych ludzi nie lubi o siebie dbac i nie dba, ale dopoki nie smierdza - nic nam do tego.
    • back.office Re: Dlaczego jesteście zaniedbane? 14.04.15, 14:34
      zmierzchnica.com/dwadziescia-cztery-najlepsze-srodki-antykoncepcyjne-ever-vol-2/
      pozdro, napisałam o tym.
    • wez_sie to normalne, ze wiecej kobiet 14.04.15, 14:36
      to normalne, ze wiecej kobiet jest zaniedbanych

bo jak urodzi to juz mysli, ze nic nie musi z soba robic tylko najwazniejsze zeby bylo poprane i pogotowane i juz
      najlepiej jak jeszcze sie ostrzyrze na krotko zeby bylo wygodniej (sprzatac i przy dzieciach)
      • coffei.na Re: to normalne, ze wiecej kobiet 14.04.15, 17:16
        Serio? To chyba fleje od urodzenia..ale swego!

Bo nie wierzę,że kobieta która zawsze dbała o siebie,po urodzeniu dzieci nagle odpuszcza.
        Dzieci to nie przeszkoda by świetnie wyglądać,ale lenistwo już z pewnością tak..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka