piataziuta Re: 80E 05.08.15, 23:35 Średni biust na dosyć szerokiej klatce piersiowej Odpowiedz Link Zgłoś
nieznajacy_sie Re: 80E 06.08.15, 14:22 Nie wiedziałem, że 22 cm różnicy między obwodem pod biustem i w biuście to średni biust. Jak widać człek się całe życie uczy. Podobno w PL zwykle kupowany jest rozmiar 75 B (różnica 15 cm) czyli chyba ten powinien być średni (jaki taki niejako standard) Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: 80E 06.08.15, 21:35 No widzisz, jak dużo jeszcze musisz się nauczyć? Duży biust to 80I/J/K. A 75B to rozmiar bardzo rzadko występujący. Chyba, że pani rozwarstwia sobie biust biustonoszami z sieciówki, tam są tylko 70B/75B/80B. Ale to nie znaczy, że nosząca ma taki rozmiar. To znaczy tylko tyle,że jest niedoinofrmowana. Odpowiedz Link Zgłoś
nieznajacy_sie Re: 80E 07.08.15, 10:40 I tu się różnimy. Zawsze mi się wydawało, że trzeba się odnieśc w takiej sytuacji do tzw. średniej kobiety. Chyba nie sugerujesz, że większośc kobiet nie umie sobie wygodnego biustonosza kupic. I tylko Ty i Tobie podobny promil kobiet wie co jest dla nich wygodne. Tak więc 75B to standard, czyli wszystko co powyżej jest z definicje duże, a co mniej jest małe (mówie oczywiście o rozmiarze miseczki). Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: 80E 07.08.15, 14:28 Nie, nic nie rozumiesz, a bełkoczesz bez sensu. 75B to rozmiar-mit. Kiedyś większość kobiet nosiło 75B, bo niewiele więcej było do wyboru. Dzisiaj rozmiarówki bieliźniane uwzględniają, że kobiety mogą mieć np bardzo wąską klatkę piersiową i przy tym duże, małe lub średnie piersi. Dlatego rozmiary produkuje się od 60-95 pod biustem, z miseczkami od B-M Kobieta mająca prawidłowo dobrany rozmiar 75B to naprawdę w Polsce rzadkość- jest to grubsza kobieta z maleńkim biustem. A to, że szczupłe kobiety noszą 75B to kwestia po prostu nieświadomości. To tak jak szczupli niewysocy chłopcy noszący koszulki XL, które sięgają im do połowy uda. Jeśli podzielimy biusty na małe, średnie i duże, to bardzo popularne wśród małych będzie 65EF, wśród średnich 65G, 70FG, 75FGH, 80G, a wśród dużych 75IJ i 80HI. Mniej więcej. A co rozmiaru 80E to podtrzymuję to co napisałam na początku- jest to średni biust na szerszej klatce piersiowej. Dla uproszczenia dodam, że 80E ma taki sam rozmiar miseczki co 75F,70G i 65H. Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia01 Re: 80E 09.08.15, 10:37 nieznajacy_sie napisał(a): > Zawsze mi się wydawało, że trzeba się odnieśc w takiej sytuacji do tzw. średniej kobiety. Nie istnieje "średnia kobieta" > Chyba nie sugerujesz, że większośc kobiet nie umie sobie wygodnego biustonosza > kupic. To fakt, a nie sugestia. > Tak więc 75B to standard, czyli wszystko co powyżej jest z definicje duże, a co > mniej jest małe (mówie oczywiście o rozmiarze miseczki). Twój nick oddaje istotę zagadnienia - NIE ZNASZ SIĘ. 75B mogło być "standardem" dla początkującej NRDowskiej pływaczki, ale dla nikogo poza tym. Żadna definicja nie dotyczy tego, że powyżej 75B to duży biust, a poniżej mały. Miseczka z biustonosza 80C będzie mniejsza niż z 65G. Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: 80E 07.08.15, 13:07 Ja nosze 70H a jak pare kilo schudne to i 65I i tez to nie sa "balony". Wszystko zalezy wlasnie od tej roznicy, im mniejszy obwod pod biustem, tym dalsza litera alfabetu, jezeli biust jest spory. Odpowiedz Link Zgłoś
czoklitka Re: 80E 07.08.15, 20:01 jaki jest sens w tej numeracji? gdy trochę schudniesz, to biust też ci trochę zleci, ale dostajesz miseczkę o wyższej literce I? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: 80E 07.08.15, 21:56 65I i 70H ma tę samą wielkość miseczki, tylko różne obwody. Jak widać, można długo nosić cycki i nie wiedzieć podstawowych rzeczy. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czoklitka Re: 80E 07.08.15, 22:12 Aha, choć i tak niewiele rozumiem z tego. Przy chudnięciu biust też coś niecoś powinien schodzić, więc czemu mam dostać I zamiast H albo jeszcze czegoś mniejszego... Skoro, jak rozumiem, obwód pod biustem wyrażany jest przez liczby (im większy obwód tym - wg mnie, ale może się mylę - tym większa liczba), to miseczka wyrażana jest przez litery. Nie rozumiem też tego, czemu ta sama miseczka, tylko przy innym obwodzie, ma mieć już inną literkę. Odpowiedz Link Zgłoś
czoklitka Re: 80E 07.08.15, 22:13 chyba że każda firma stosuje inną, swoją, numerację. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: 80E 07.08.15, 22:50 Rozmiarówki bieliźniane oczywiście różnią się pomiędzy firmami, tak samo jak ubrań. ale zasady są zawsze te same. Mianowicie: 60H=65G=70F=75E=80D=85C=90B itp Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: 80E 08.08.15, 22:27 U mnie tak to nie dziala, bo ja mam w biuscie malo tluszcz a duzo biustu (a raczej duzo gruczolu :D ). Dlatego, kiedy chudne "w ciele", nie chudne az tak w biuscie. Kiedy w niedzoczynnosci tarczycy utylam 25kg, nosilam rozmiar 75G... Mam duzy tylek, nogi tez potezne, za to pod biustem i talia sa szczuple. Dlatego przy wade 94kg nosilam 75G (ok, zapinane na ostatnia klamerke) a przy 70kg nosze 65I zapinane na pierwsza klamerke. Lubie, kiedy wszystko mi sie trzyma kupy, kto mam wieksze cycki, wie, co mam na mysli ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
czoklitka Re: 80E 08.08.15, 22:42 Aha, ok. :) Ja tam nadal tylko nie rozumiem, po co zmieniać literkę miseczki przy tej samej jej wielkości tylko dlatego że obwód się zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: 80E 08.08.15, 22:23 Taki, ze jak troche schudne, biust mam taki sam, za to w obwodzie mi nie "trzyma" :D Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia01 Re: 80E 09.08.15, 10:32 nieznajacy_sie napisał(a): > Nie wiedziałem, że 22 cm różnicy między obwodem pod biustem i w biuście to śred > ni biust. 22 cm różnicy, to WYŁĄCZNIE 22 cm różnicy. Biust to zupełnie coś innego. > Podobno w PL zwykle kupowany jest rozmiar 75 B (różnica 15 cm) czyli chyba ten > powinien być średni (jaki taki niejako standard). Nie moja wina, że kupuje się "na oko", chociaż na oku się biustonosza nie nosi. Jak idę na spacer z psem, to każde z nas ma średnio 3 nogi. Czy to powinien być standard? Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: 80E 07.08.15, 13:15 to nie biust, tylko rozmiar stanika. każda kobieta wejdzie w kilka rozmiarów spokojnie. z mniejszym lub większym dopasowaniem. więc nic ci te numerko-literki o biuście nie powiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
mendiga Re: 80E 08.08.15, 16:42 Święta racja - obmacać zawsze trzeba. Tylko wtedy można coś stwierdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: 80E 10.08.15, 15:00 przepraszam, ale co jest głupotą??? 80E to rozmiar ciucha, chcesz po rozmiarze ciucha ustalać, ile ktoś faktycznie ma pod biustem (a jak się źle zmierzył???) albo może jeszcze określić konkretny kształt tych cycków? no to powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ina_nova Re: 80E 10.08.15, 14:48 Nie wiem jaki, ale należący do grubej pani. Ok 85cm pod biustem, to sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
kruche_ciacho Re: 80E 10.08.15, 17:10 no nie wiem, ja tam jestem szczupla znawczyni Odpowiedz Link Zgłoś