kasia2366 29.08.15, 22:34 Zewsząd słyszę, że jestem za chuda. Mam 171 wzrostu, ważę 57 kg. To chyba nie jakoś strasznie mało, a raczej normalnie? Jak jest u Was? Wkurza mnie takie komentowanie wyglądu i wagi u kogoś.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
molly_wither Re: Gruba, chuda, czy normalna? 29.08.15, 22:54 Szkieletor.Ja mam 164 i waze 68 i jestem w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
czoklitka Re: Gruba, chuda, czy normalna? 29.08.15, 23:04 W sam raz? Akurat. Przyznaj się lepiej, spaślak czy mięsna? Brzuchol wystaje? A co tam, Ty sobie używasz, to i ja poużywam. Odpowiedz Link Zgłoś
czoklitka Re: Gruba, chuda, czy normalna? 29.08.15, 23:08 może nie brzuchol, co brzusio ;) brzusiek, kochany brzusiaczek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
molly_wither Re: Gruba, chuda, czy normalna? 30.08.15, 07:42 Taka budowa od dziecinstwa. Cala rodzina tak ma. Dlaczego mialabym inaczej wygladac? Mam 53 lata, rozmiar 42, BMI w normie, wiec wszystko sie zgadza. Chuda kobieta w moim wieku zle wyglada, jest pomarszczona, a ja nie jestem i dzieki temu wygladam na mniej niz mam. Ps. A na kim że to ja sobie uzywalam? czoklitka napisała: > W sam raz? Akurat. Przyznaj się lepiej, spaślak czy mięsna? Brzuchol wystaje? A > co tam, Ty sobie używasz, to i ja poużywam. Odpowiedz Link Zgłoś
czoklitka Re: Gruba, chuda, czy normalna? 30.08.15, 09:52 >Ps. A na kim że to ja sobie uzywalam? na autorce nazywając ją szkieletorem. Odpowiedz Link Zgłoś
wysad Re: Gruba, chuda, czy normalna? 30.08.15, 19:07 Brzuchol wystaje? Brzuchol wystaje, za to tyłek płaski. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Gruba, chuda, czy normalna? 30.08.15, 19:13 wysad napisał: > Brzuchol wystaje? > > Brzuchol wystaje, za to tyłek płaski. A to ci dopiero znawcy, widzą tyłek autorki przez monitor. Odpowiedz Link Zgłoś
sid_15 Re: Gruba, chuda, czy normalna? 30.08.15, 10:06 W sam raz do czego? Do sumo na pewno. :P Jestem podobnego wzrostu, najwięcej w życiu ważyłam 57 i byłam daleka od w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
czoklitka Re: Gruba, chuda, czy normalna? 29.08.15, 23:07 Ja mam podobnie przy podobnym wzroście i w życiu się nasłuchałam, żem chuda, szkielet, że nic nie jem i tym podobnych nasłuchałam się tesz. Choć akurat 57 kg to nie jest chudość w moim mniemaniu, to jest szczupłość. Odpowiedz Link Zgłoś
molly_wither Re: Gruba, chuda, czy normalna? 30.08.15, 07:39 Też. czoklitka napisała: > Ja mam podobnie przy podobnym wzroście i w życiu się nasłuchałam, żem chuda, sz > kielet, że nic nie jem i tym podobnych nasłuchałam się tesz. Choć akurat 57 kg > to nie jest chudość w moim mniemaniu, to jest szczupłość. Odpowiedz Link Zgłoś
dziala_nawalony Re: Gruba, chuda, czy normalna? 30.08.15, 20:37 czoklitka napisała: > Ja mam podobnie przy podobnym wzroście i w życiu się nasłuchałam, /.../ Choć akurat 57 kg > to nie jest chudość w moim mniemaniu, to jest szczupłość. ,..Czoko przy podobnej wadze i wzroscie, jesli bedziesz tylko unikala notorycznego siedzenia na dupsku, czyli w miare duzo wysilku fizycznego, to do poznej starosci bedziesz atrakcyjna i nawet tego paskudnego celulitu nie ma..8) Odpowiedz Link Zgłoś
czoklitka Re: Gruba, chuda, czy normalna? 31.08.15, 11:19 na razie jest ok, a później się zobaczy się. Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: Gruba, chuda, czy normalna? 30.08.15, 07:54 Strasznie wkurza. Skup się dla zabawy na ich wyglądzie. Chociaż to nie w twoim stylu, będziesz musiała. Inaczej do głowy im nie przyjdzie, że cie te komentarze denerwują. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Gruba, chuda, czy normalna? 30.08.15, 09:53 Rewanżowanie się tym samym to kiepski pomysł, bo sprowadza zainteresowaną do poziomu komentujących. Czyli daje niejako przyzwolenie na takie zachowanie. Lepiej jest uśmiechnąć się i powiedzieć z wdziękiem coś w rodzaju "no popatrz, a mnie mamusia uczyła, że komentowanie czyjegoś wyglądu jest prostactwem..." (bardziej wkurzona osoba może powiedzieć "buractwem", albo wręcz "chamstwem"). Odpowiedz Link Zgłoś
czoklitka Re: Gruba, chuda, czy normalna? 31.08.15, 11:25 >Lepiej jest uśmiechnąć się i powiedzieć z wdziękiem coś w rodzaju "no popatrz, >a mnie mamusia uczyła, że komentowanie czyjegoś wyglądu jest prostactwem..." >(bardziej wkurzona osoba może powiedzieć "buractwem", albo wręcz "chamstwem"). Na co zainteresowana pewnie parsknie i z dziwnym uśmieszkiem na twarzy powie coś w stylu "akurat, przewrażliwiona jesteś". Ja tam uważam, że do prostaków trzeba po równie po prostacku bo jest to jedyny sposób, żeby się odpieprzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
pomorzanka34 Re: Gruba, chuda, czy normalna? 30.08.15, 07:54 co prawda ja mam 1,74 ale jak ważyłam 58 kg wygladałam przerazliwie niczym trup więc szybko z tego zrezygnowałam nabierając trochę ciała teraz mam 63 kg i jest super :) nie ważne czy wygladazs chudo ,grubo ważne jak Ty sama się z tym czujesz ja zaczęąłm się wtedy czuć źle wiec to zmieniłam Mam znajomą która przy 1,69 wazy 53 kg wyglada przeraźliwie ale dobrze się ze soba czuje i za nic na świecie nie przytyje Odpowiedz Link Zgłoś
sid_15 Re: Gruba, chuda, czy normalna? 30.08.15, 10:08 Ja też mam znajomą, która przy wzroście około 170 cm waży 52-53 kg. Laska bardzo szczupła, ale zgrabniutka, a nogi smukłe i do samego nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
sid_15 Re: Gruba, chuda, czy normalna? 30.08.15, 10:07 Wprawdzie same liczby nie mówią wszystkiego, ale wydaje się, że waga ok do takiego wzrostu. Pewnie grubsze od Ciebie komentują? :P Odpowiedz Link Zgłoś
mm969696 Re: Gruba, chuda, czy normalna? 07.09.15, 15:24 właśnie to samo o tobie chciałam napisać, pewnie jesteś takim wychudzonym szkieletem dlatego za wszelka cenę chcesz udowodnić ze 52kg przy 170cm jest ok. Ale tak nie jest, to już jest wychudzenie i dobrze wygląda może u nastolatki. Odpowiedz Link Zgłoś
sid_15 Re: Gruba, chuda, czy normalna? 18.09.15, 09:28 Ja tam w poście założycielskim widzę 57 kg przy 171 cm, może zmień okulary? Albo pocieszaj się dalej. :P Odpowiedz Link Zgłoś
mendiga Re: Gruba, chuda, czy normalna? 30.08.15, 10:12 Zależy z czego składa się to 57 kg. Mam podobny wzrost. Najbardziej typowa waga dla mnie to 55 kg. Jestem przy niej szczupła (nie chuda). Chudawa byłam przy 53. Chuda przy 51. Często ważę też 57-58 (z tym że ogólnie rzadko kontroluję wagę, więc nie wyłapuję przejść) i powiem ci, że 57 obecnie - z masą mięśniową - to jest zupełnie inne 57 niż wtedy, gdy byłam dziunią bez mięśni. Bez mięśni 57 to był dla mnie dzwonek alarmowy, bo skinny fat miałam wypisane na czole. Dużo ma do rzeczy twarz - jeśli masz wystające kości policzkowe, to będą cię takimi uwagami nękać częściej niż laski o okrągłych twarzach, i to niezależnie od wagi. Dużo to, jak się ubierasz. Laska skinny fat ubrana w obcisły strój będzie robić zupełnie inne wrażenie niż taka sama w dopasowanych, ale nie obcisłych, dobrze skrojonych ubraniach. Tak że tego - dawaj foty i ocenimy. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Gruba, chuda, czy normalna? 30.08.15, 16:57 I ja mam podobny wzrost i podobne skoki wagi (51-58) przez całe życie. Od dłuższego czasu też więcej masy mięśniowej, tłuszczu raz więcej, raz mniej. Ale jak dochodzę do 58kg, to rzygać mi się na siebie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
mendiga Re: Gruba, chuda, czy normalna? 30.08.15, 16:59 A mnie się bardzo podobało, jak się tak porządnie napakowałam. Ważyłam może 59? Szczerze mówiąc, nie pamiętam. Niestety mąż zaczął wyrażać zaniepokojenie moją muskulaturą, no i wyrosłam z garderoby, a nie będę przecież od razu szafy wymieniać. Zresztą samo spadło, jak przyhamowałam z ćwiczeniami. A teraz to już mi się nie chce tak pakować. Może jeszcze kiedyś... Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Gruba, chuda, czy normalna? 30.08.15, 17:37 Pewnie miałaś zero tkanki tłuszczowej. Ja lubię dać sobie w kość ale nie umiem zrezygnować z niezdrowego jedzenia, w efekcie mięśnie mi rosną, a tkanka tłuszczowa zostaje i wyglądam jak troglodyta. Mój facet jest dwa razy wyższy(i większy)ode mnie a też się boi jak mi bary rosną. Dobra, może trochę przesadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
mendiga Re: Gruba, chuda, czy normalna? 30.08.15, 17:51 Broń boże, dieta to mój wróg. Nigdy nie będę nisko otłuszczona. Pierdolę to zresztą kompletnie. Mnie się po prostu podobają herod-baby. Odpowiedz Link Zgłoś
dziala_nawalony Re: Gruba, chuda, czy normalna? 30.08.15, 20:58 mendiga napisał(a): > A mnie się bardzo podobało,/..../ Niestety mąż zaczął wyrażać zaniepokojenie moją > muskulaturą, ,.podobalas sie sobie z muskulatura?? ,.blee kaloryferek na damskim brzuszku? a daj spokoj,toc to gwalt na meskich zmyslach. no i wyrosłam z garderoby, a nie będę przecież od razu szafy wymi > eniać. Zresztą samo spadło, jak przyhamowałam z ćwiczeniami. A teraz to już mi > się nie chce tak pakować. Może jeszcze kiedyś... > czasami i lenistwo jest blogoslawienstwem, odpusc sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
mendiga Re: Gruba, chuda, czy normalna? 30.08.15, 22:01 Sory, ale czasy gdy mendigo była zwiewną nimfą - innymi słowy rachitycznym słabeuszem - raczej nie wrócą. Ja wiem, że faceci lubią słodkie niedojdy, ale to nie ze mną i nie przy tym blacie. A jeśli jakiś kaloryfer jest, to nigdy wyrzeźbiony. Dziumdzią na diecie redukcyjnej też nie będę. Chyba że dla zdrowia, ale myślę, że do takiego scenariusza mam jeszcze kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
dziala_nawalony Re: Gruba, chuda, czy normalna? 30.08.15, 22:14 ,..nie bede fizolowal, sluchaj meza on wie najlepiej w jak i w czym dobrze wygladasz..slodkie niedojdy? myslisz,ze ktos lubi cos takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
sid_15 Re: Gruba, chuda, czy normalna? 30.08.15, 17:19 > Dużo ma do rzeczy twarz - jeśli masz wystające kości policzkowe, to będą cię takimi > uwagami nękać częściej niż laski o okrągłych twarzach, i to niezależnie od wagi. To się zgadza. Kiedy ubiorę się luźno, to nikt nie wymyśla mi od szkieletów.:) Za to znam osobę o szczupłej, pociągłej twarzy, która jest przeciętnej budowy, a nawet ma trochę nadmiaru, a uchodzi za chudzielca. Odpowiedz Link Zgłoś
czoklitka Re: Gruba, chuda, czy normalna? 30.08.15, 10:39 Jeszcze wszystko zależy od kośćca. Moja znajoma jest "grubokoścista" i przy podobnym wzroście waży coś powyżej 60 kg, ale wygląda na szczupłą. Ja z kolei mam chyba dość marne kości, w związku z czym przy 60 kilosach miałam już sadło i to wcale nie tak mało tego sadła było. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: Gruba, chuda, czy normalna? 30.08.15, 10:51 Jak ja, z tym że 60 kilo ważyłem może w ósmej klasie. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Gruba, chuda, czy normalna? 30.08.15, 16:47 To taki "komplement". Znaczy, że jesteś zgrabniejsza niż reszta i reszta sprowadziłaby cię do "normy". W "trosce". Proste zjawisko, ciężkie do wytłumaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wysad Re: Gruba, chuda, czy normalna? 30.08.15, 19:05 To chyba nie jakoś strasznie mało Nie tyle mało, co kilka kg za dużo Odpowiedz Link Zgłoś
dziala_nawalony Re: Gruba, chuda, czy normalna? 30.08.15, 20:15 smialo olej te uwagi wszelkiej masci estetow, zapewne jestes mloda i do dzisiaj trzymasz podobna wage? ,..no wiec bedziesz gora w czasie ciazy i po,..8) przybierzesz pare kilo, ktore po urodzeniu dziecka szybko zniknie,..8) no, i po czterdziestce jesli juz wejdziesz w monopauze przejdziesz ja duzo lagodniej,.jazdy hormonalne sa mniej nieprzyjemne,a to pare kilo ktore zawsze w tym czasie wchodzi w uda i brzuszek bedzie niezauwazalne, do poznej starosci bedziesz zgrabniutka i bardzo atrakcyjna na tle kolezanek, ktore w tym samym czasie osiagna juz rozmiar xxl,a dzisiaj zlosliwie komentuja twoja wage,..wiec spox..glowa do gory,..moja pani byla kropka w kropke taka jak ty, ma juz swoje lata, a nadal z niej mega ciacho..8) Wrrrrr, sasasasaaaaa..8) Odpowiedz Link Zgłoś
mm969696 Re: Gruba, chuda, czy normalna? 07.09.15, 15:00 Mam dokładnie tyle wzrostu co ty i ważę 70kg. Myślę ze o jakieś 10-12kg za dużo. Także ty ważysz OK. Pewnie jesteś bardzo szczupła, ale też na pewno nie wychudzona. Odpowiedz Link Zgłoś
mm969696 Re: Gruba, chuda, czy normalna? 07.09.15, 15:25 tu macie link do strony gdzie można sprawdzić jak wyglądają rożne kobiety mając ten sam wzrost i wagę. bardzo ciekawe:) www.mybodygallery.com/search.html?gender=female&height=173&weight=54&age=any&pantSize=0&shirtSize=any&bodytype=&p=2 Odpowiedz Link Zgłoś
karolina33331 Re: Gruba, chuda, czy normalna? 11.09.15, 15:09 Masz idealną wagę do swojego wzrostu. Nie daj sobie wmówić, że jesteś za chuda. Ja mam tę samą wagę (57kg ) od czasów liceum czyli od 28 lat i jakoś nie zamierzam tyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
wirginia7 Re: Gruba, chuda, czy normalna? 17.09.15, 02:04 Jeżeli dobrze się czujesz, jesteś zdrowa i podobasz się sama sobie, to możesz mieć gdzieś wszystkie komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte-york Re: Gruba, chuda, czy normalna? 18.09.15, 04:46 Skoro zewsząd, to chuda. Przecież nie zmówili się wielką grupą. Musisz brzydko wyglądać i tyle. Byłoby ładnie, to by cię chwalili. Odpowiedz Link Zgłoś
sid_15 Re: Gruba, chuda, czy normalna? 18.09.15, 09:31 To ty nie wiesz, jacy wredni i zawistni są ludzie?:) Poza tym czy grubym mówi się wprost "ale ty jesteś gruba"? No właśnie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
wirginia7 Re: Gruba, chuda, czy normalna? 18.09.15, 23:56 Są tacy, którzy mówią. Ale najczęściej ludzie krytykują tych, którym zazdroszczą. A zazdrości się szczupłym. Odpowiedz Link Zgłoś
dziala_nawalony Re: Gruba, chuda, czy normalna? 19.09.15, 04:45 wirginia7 napisał(a): > Są tacy, którzy mówią. Ale najczęściej ludzie krytykują tych, którym zazdroszcz > ą. A zazdrości się szczupłym. ,..nie widze powodu do takiej zazdrosci, szczupli tez bywaja idiotami,starzeja sie i choruja, a nawet umieraja w podobny sposob jak nieszczupli.Natomiast co do krytyki,ta musi byc zasadna i merytoryczna,a szczuplosc mozna sobie darowac jako powod do zazdrosci, to stan chwilowy,bo wiekszosc predzej czy pozniej jednak przybiera na wadze..8) Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Gruba, chuda, czy normalna? 21.09.15, 21:03 Mnie też wkurzają negatywne komenty, ale mnie od chuderlaków na pewno nikt nie wyzywa;) Jak już ktoś napisał, jak jsteś zdrowa,masz tak fizjologicznie, nie głodzisz się, to super! I wszystkie laski są fajne: chude, grube, normalne! Odpowiedz Link Zgłoś