Dodaj do ulubionych

Ile powinnam ważyc?

IP: 5.1.* / *.de.ibm.com 29.09.04, 12:36
Mam 183 wzrostu, jaka powinna byc moja waga? Jestem kobieta.
Obserwuj wątek
    • boski.zawodowiec wiemy jestes ta co jej maz powiedział dzis rano 29.09.04, 12:37
      ale co do wagi to 45kg to maksymalnie
      • Gość: Lady_in_Red Droga Bobo, wcześniej Ale.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 12:39
        Według mnie 40 to górna granica.....
      • Gość: Asik Re: wiemy jestes ta co jej maz powiedział dzis ra IP: *.233.233.90.devs.futuro.pl 29.09.04, 12:40
        boski.zawodowiec napisał:

> ale co do wagi to 45kg to maksymalnie

Aby Boski mógł unieść Cię na rękach:-)))))
      • Gość: bobo Re: wiemy jestes ta co jej maz powiedział dzis ra IP: *.de.ibm.com 29.09.04, 12:46
        Boski to nie ja jestem co jej rano mąz powiedział:))) Pytam poważnie. Bo jak
        patrzę na tabelkę wzrostu i wagi to powinnam miec pomiedzy 70 kg a 79. Tylko ze
        jak potem powiesz ze masz np 79 kilo to Ci powiedzą "Boze jaka ty gruba jesteś"
        Albo co za "Pasztet" mimo że nadwagi nie mam. I zdecydowanie nie chce byc typem
        chudej łasiczki bo źle bym się z tym czuła, anoreksja tez nie dla mnie.
        • Gość: Asik Re: wiemy jestes ta co jej maz powiedział dzis ra IP: *.233.233.90.devs.futuro.pl 29.09.04, 13:29
          Najważniejsze jest, abyś Ty dobrze czuła się. Zawsze znajdzie się ktoś komu nie
          będziesz się podobała. Nie musisz się podobać komuś. Najważniejsze, że Ty
          siebie akceptujesz. A, często kobiety mają to do siebie, że jak mają problem z
          wagą i swoją akceptacją to dowartościowują siebie, dołując kogoś:-)Nie przejmuj
          się innymi.
          A, prawidłową wagę liczy się odejmując od swojego wzrostu -100. Jeśli Twoja
          waga jest zbliżona do tej liczby to nie masz się czego martwić. Też Twój mąż
          jeśli przesadza ze swoją krytyką to jest jego problem. Czasami trzeba pogodzić
          się z rzeczywistością. Jak kocha Cię to taką jaka jesteś w głębi. A, nie tylko
          Twój wygląd fizyczny. Jeśli jest inaczej to zmień męża. W zdrowym związku
          powinno się nawzajem wspierać, a nie dołować.
          • magdzie Re: wiemy jestes ta co jej maz powiedział dzis ra 29.09.04, 15:21
            jesli odejmiesz od wzrostu -100 to wyjdzie na to ze dodasz 100 ( zalozmy: [150-
            (-100)=150=100] a wtedy musialaby byc sloniem albo hipopotamem;)
    • Gość: dyson Re: Ile powinnam ważyc? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 13:00
      Wedle mojej opinii (jestes taka sama wysoka jak ja :) to max 62 kg
    • borsuczyca Re: Ile powinnam ważyc? 29.09.04, 13:00
      wychodzi ok 73 kg., u mnie wypada 51 kg., nie znalazłam wskaźników dla różnych
      stopni grubości kości, ja np. jestem bardzo drobna i jak ważę 51 kg, to jestem
      normalnie gruba, dla normalno-kościstych;) prawidłowy wskaźnik bmi jest od 18
      do 25, mój wskaźnik jest ok. 17, a mam całkiem pokaźną warswę tłuszczu:),
      najlepiej ważyć tyle, żeby być sprawnym fizycznie i dobrze się czuć ze sobą:))
    • kopov wg mnie 83 kg:) nt 29.09.04, 13:45

• sweetsusana Re: Ile powinnam ważyc? 29.09.04, 14:11
      a miej to gdzies ile powinnas wazyc
      • oldbay Re: Ile powinnam ważyc? 01.10.04, 09:43
        O właśnie!

Co to w ogóle znaczy: ile "powinnam" ważyć? I jeszcze: jak "powinnam" się
        ubierać, jak malować, jak "powinnam" czesać włosy, jaką bieliznę "powinam"
        nosić...
        -
        oldbay
    • Gość: white_rose Re: Ile powinnam ważyc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 14:28
      Moim zdaniem maksymalnie 72 kg, ale to jeszcze zalezy od Twojego ciala, jesli
      jest zbite to akurat, chyba ze masz maly biust, a jesli widzisz ze masz duzy
      brzuszek to schudnij. Ale powiem Ci jedno nie wazne ile wazysz i jak wygladasz,
      wazne jak sie z tym czujesz, jesli tusza lub wyjatkowa szczuplosc Ci
      przeszkadza zacznij uprawiac sport, albo moze silownia? Zrobisz co chcesz:)
      pozdrawiam paps
    • Gość: Em Odp i pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 19:58
      Według mnie 69 kg. A ja? Mam 162 cm. I wo ogóle, czy jest jakiś uniwersalny
      sposób na obliczenie prawidłowej wagi? Bo ja słyszałam, że powinno się
      odejmować 114.
      Ktoś napisał 62 kg. Moim zdaniem, przy tym wzroście to anoreksja. Ale wszystko
      zależy od budowy ciała i kości.
    • Gość: Natasha Re: Ile powinnam ważyc? IP: *.fnet.pl 29.09.04, 20:17
      wedlug mnie 183-115= 68kg, choc wydaje sie ze to sporo...ja mam 169 i waze 54 i
      w sumie tez moglabym troche schudnąć:)
    • lorist Re: Ile powinnam ważyc? 29.09.04, 20:33

• Gość: white_rose Re: Ile powinnam ważyc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 20:14
        Hmmm to dziwne, bo ja mam 166cm wzrostu i waże niecałe 60 kg, z tego co
        piszecie to powinnam ważyć ok 51-52 kg, jesli mam być szczera to przy takiej
        wadze musiała bym być nie dość, że anorektyczką, to i jeszcze płaską laską bez
        tyłeczka, nie wspominając o jakichkolwiek mięsniach... ja chyba tego nie
        rozumiem... :(
        • Gość: radek Re: Ile powinnam ważyc? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 08:48
          Pieprzcie tabelki i wzory!

Należy ważyć tyle, aby zgrabnie wyglądać!
          Nie wskaźnik na wadze, ale lustro powinno być wyznacznikiem.

• borsuczyca Re: Ile powinnam ważyc? 01.10.04, 09:18
          bo one przesadzają, należna waga jest zależna od budowy kośca, drobne osoby
          powinny ważyć mniej niż te grubościste, bo kości ważą dużo więcej niż tłuszcz,
          tak samo mięśnie, moja koleżanka ma też 166, waży 55kg i ma atomowy biust,
          tyłeczek, nie należy się tak ściśle ważyć, wg. tych tabelek mam niedowagę, a
          mam i tłuszczyk i mięśnie i piersi, żebra mi nie wystają i wszystko jest ok.,
          najważniejsze jest co Ty widzisz w lustrze, a te tabelki są dla skrajnych
          przypadków, jak anoreksja, czy otyłość, tak naprawdę bmi wymyślono na użytek
          medycyny, a nie dla odchudzających się kobiet:)
          • agata.z3 Re: Ile powinnam ważyc? 01.10.04, 09:39
            nie dajmy się terroryzować przez anorektyczne modelki (które zresztą sa
            wymysłem ostatniego półwiecza)!
            Co z tego, że przy wzroście 154cm ważę 54kg, skoro i tak kupuje ubrania w
            rozmiarze 38 i wyglądam zgrabnie (i podobam się swojemu facetowi!)
            Mój tata zresztą mówił zawsze, że chłop to nie jest groch przy drodze, żeby się
            na kiju opierał.
    • agata.z3 Re: Ile powinnam ważyc? 01.10.04, 09:41
      przy wzroście 183cm zakres wagi prawidłowej (wg BMI) wynosi od 61 do 83kg.
      Jest się w czym zmieścić!
    • Gość: Em Trudno polegać na lustrze... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.04, 21:07
      Lustro kłamie, pokazuje to, co chcemy zobaczyć, a nie prawdę. Ja jednak wolę
      się ważyć i mierzyć, choć skutki bywają tragiczne...
      Ponawiam pytania. Czy jest uniwersalny sposób na obliczenie prawidłowej wagi?
      Ale nie prawidłowej - dobrej dla zdrowia tylko prawidłowej - atrakcyjnej. I Ile
      wobec tego powinna ważyć osoba o wzroście 162 cm?
      • borsuczyca Re: Trudno polegać na lustrze... 02.10.04, 11:09
        a jaki masz em obwód w przegubie ręki?
        • Gość: Em Oj nie wiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 20:57
          Nigdy nie mierzyłam... Obwód uda mam 46 cm w najgrubszym miejscu.
    • slodka.lola Re: Ile powinnam ważyc? 02.10.04, 11:37
      Powinnaś ważyć tyle, żeby zainteresował się tobą jakiś popaprany emocjonalnie
      frustrat z brzydką, tępą żoną.
    • Gość: basia Re: Ile powinnam ważyc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 15:31
      moja przyjaciołka też mierzy 180 cm, przy wadze ok 65 kg, jest bardzo, bardzo
      szczupła!!
      wystają jej kostki przy szyji, ma chudziutkie ręce i nogi.
      Ale jest proporcjonalnie szersza w obwodach niż ja ze względu na wzrost(ja mam
      20 cm mniej), mimo, że ja mam więcej tłuszczu niż ona -ona ma zmarszczki na
      brzuchu a ja fałdki:))
    • Gość: vit Re: Ile powinnam ważyc? IP: *.dyn.optonline.net 03.10.04, 17:01
      kiedys znalazlem taki wzor:dla facetow prawidlowa waga to:
      wzrost (w cm)-100 np przy wzroscie 185,prawidlowa waga 85 kg,
      dla kobiet :wzrost -100-10% od wzrostu(od calosci)..np
      wzrost 183-100=83,83-10%ze183(ok .18)=65kg
      Tak wiec powinnas wazyc ok 65 kg
      • slodka.lola Re: Ile powinnam ważyc? 03.10.04, 17:57
        Jest jeszcze inny przelicznik. Powinnaś do wieku (np 25 lat) dodać wzrost (160
        cm) a następnie (175) podzielić przez liczbę lat (175:25 = 7) a następnie
        pomnożyć przez 1/10 wzrostu (7 razy 16 = 112), a następnie odjąć od tego swój
        wiek (112-25=97) i tyle właśnie powinnaś ważyć.
        • slodka.lola 87 nie 97! 03.10.04, 17:58

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka