Gość: bobo IP: 5.1.* / *.de.ibm.com 29.09.04, 12:36 Mam 183 wzrostu, jaka powinna byc moja waga? Jestem kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boski.zawodowiec wiemy jestes ta co jej maz powiedział dzis rano 29.09.04, 12:37 ale co do wagi to 45kg to maksymalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lady_in_Red Droga Bobo, wcześniej Ale.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 12:39 Według mnie 40 to górna granica..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: wiemy jestes ta co jej maz powiedział dzis ra IP: *.233.233.90.devs.futuro.pl 29.09.04, 12:40 boski.zawodowiec napisał: > ale co do wagi to 45kg to maksymalnie Aby Boski mógł unieść Cię na rękach:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo Re: wiemy jestes ta co jej maz powiedział dzis ra IP: *.de.ibm.com 29.09.04, 12:46 Boski to nie ja jestem co jej rano mąz powiedział:))) Pytam poważnie. Bo jak patrzę na tabelkę wzrostu i wagi to powinnam miec pomiedzy 70 kg a 79. Tylko ze jak potem powiesz ze masz np 79 kilo to Ci powiedzą "Boze jaka ty gruba jesteś" Albo co za "Pasztet" mimo że nadwagi nie mam. I zdecydowanie nie chce byc typem chudej łasiczki bo źle bym się z tym czuła, anoreksja tez nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: wiemy jestes ta co jej maz powiedział dzis ra IP: *.233.233.90.devs.futuro.pl 29.09.04, 13:29 Najważniejsze jest, abyś Ty dobrze czuła się. Zawsze znajdzie się ktoś komu nie będziesz się podobała. Nie musisz się podobać komuś. Najważniejsze, że Ty siebie akceptujesz. A, często kobiety mają to do siebie, że jak mają problem z wagą i swoją akceptacją to dowartościowują siebie, dołując kogoś:-)Nie przejmuj się innymi. A, prawidłową wagę liczy się odejmując od swojego wzrostu -100. Jeśli Twoja waga jest zbliżona do tej liczby to nie masz się czego martwić. Też Twój mąż jeśli przesadza ze swoją krytyką to jest jego problem. Czasami trzeba pogodzić się z rzeczywistością. Jak kocha Cię to taką jaka jesteś w głębi. A, nie tylko Twój wygląd fizyczny. Jeśli jest inaczej to zmień męża. W zdrowym związku powinno się nawzajem wspierać, a nie dołować. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: wiemy jestes ta co jej maz powiedział dzis ra 29.09.04, 15:21 jesli odejmiesz od wzrostu -100 to wyjdzie na to ze dodasz 100 ( zalozmy: [150- (-100)=150=100] a wtedy musialaby byc sloniem albo hipopotamem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyson Re: Ile powinnam ważyc? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 13:00 Wedle mojej opinii (jestes taka sama wysoka jak ja :) to max 62 kg Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca Re: Ile powinnam ważyc? 29.09.04, 13:00 wychodzi ok 73 kg., u mnie wypada 51 kg., nie znalazłam wskaźników dla różnych stopni grubości kości, ja np. jestem bardzo drobna i jak ważę 51 kg, to jestem normalnie gruba, dla normalno-kościstych;) prawidłowy wskaźnik bmi jest od 18 do 25, mój wskaźnik jest ok. 17, a mam całkiem pokaźną warswę tłuszczu:), najlepiej ważyć tyle, żeby być sprawnym fizycznie i dobrze się czuć ze sobą:)) Odpowiedz Link Zgłoś
sweetsusana Re: Ile powinnam ważyc? 29.09.04, 14:11 a miej to gdzies ile powinnas wazyc Odpowiedz Link Zgłoś
oldbay Re: Ile powinnam ważyc? 01.10.04, 09:43 O właśnie! Co to w ogóle znaczy: ile "powinnam" ważyć? I jeszcze: jak "powinnam" się ubierać, jak malować, jak "powinnam" czesać włosy, jaką bieliznę "powinam" nosić... - oldbay Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: white_rose Re: Ile powinnam ważyc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 14:28 Moim zdaniem maksymalnie 72 kg, ale to jeszcze zalezy od Twojego ciala, jesli jest zbite to akurat, chyba ze masz maly biust, a jesli widzisz ze masz duzy brzuszek to schudnij. Ale powiem Ci jedno nie wazne ile wazysz i jak wygladasz, wazne jak sie z tym czujesz, jesli tusza lub wyjatkowa szczuplosc Ci przeszkadza zacznij uprawiac sport, albo moze silownia? Zrobisz co chcesz:) pozdrawiam paps Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Em Odp i pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 19:58 Według mnie 69 kg. A ja? Mam 162 cm. I wo ogóle, czy jest jakiś uniwersalny sposób na obliczenie prawidłowej wagi? Bo ja słyszałam, że powinno się odejmować 114. Ktoś napisał 62 kg. Moim zdaniem, przy tym wzroście to anoreksja. Ale wszystko zależy od budowy ciała i kości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natasha Re: Ile powinnam ważyc? IP: *.fnet.pl 29.09.04, 20:17 wedlug mnie 183-115= 68kg, choc wydaje sie ze to sporo...ja mam 169 i waze 54 i w sumie tez moglabym troche schudnąć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: white_rose Re: Ile powinnam ważyc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 20:14 Hmmm to dziwne, bo ja mam 166cm wzrostu i waże niecałe 60 kg, z tego co piszecie to powinnam ważyć ok 51-52 kg, jesli mam być szczera to przy takiej wadze musiała bym być nie dość, że anorektyczką, to i jeszcze płaską laską bez tyłeczka, nie wspominając o jakichkolwiek mięsniach... ja chyba tego nie rozumiem... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Ile powinnam ważyc? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 08:48 Pieprzcie tabelki i wzory! Należy ważyć tyle, aby zgrabnie wyglądać! Nie wskaźnik na wadze, ale lustro powinno być wyznacznikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca Re: Ile powinnam ważyc? 01.10.04, 09:18 bo one przesadzają, należna waga jest zależna od budowy kośca, drobne osoby powinny ważyć mniej niż te grubościste, bo kości ważą dużo więcej niż tłuszcz, tak samo mięśnie, moja koleżanka ma też 166, waży 55kg i ma atomowy biust, tyłeczek, nie należy się tak ściśle ważyć, wg. tych tabelek mam niedowagę, a mam i tłuszczyk i mięśnie i piersi, żebra mi nie wystają i wszystko jest ok., najważniejsze jest co Ty widzisz w lustrze, a te tabelki są dla skrajnych przypadków, jak anoreksja, czy otyłość, tak naprawdę bmi wymyślono na użytek medycyny, a nie dla odchudzających się kobiet:) Odpowiedz Link Zgłoś
agata.z3 Re: Ile powinnam ważyc? 01.10.04, 09:39 nie dajmy się terroryzować przez anorektyczne modelki (które zresztą sa wymysłem ostatniego półwiecza)! Co z tego, że przy wzroście 154cm ważę 54kg, skoro i tak kupuje ubrania w rozmiarze 38 i wyglądam zgrabnie (i podobam się swojemu facetowi!) Mój tata zresztą mówił zawsze, że chłop to nie jest groch przy drodze, żeby się na kiju opierał. Odpowiedz Link Zgłoś
agata.z3 Re: Ile powinnam ważyc? 01.10.04, 09:41 przy wzroście 183cm zakres wagi prawidłowej (wg BMI) wynosi od 61 do 83kg. Jest się w czym zmieścić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Em Trudno polegać na lustrze... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.04, 21:07 Lustro kłamie, pokazuje to, co chcemy zobaczyć, a nie prawdę. Ja jednak wolę się ważyć i mierzyć, choć skutki bywają tragiczne... Ponawiam pytania. Czy jest uniwersalny sposób na obliczenie prawidłowej wagi? Ale nie prawidłowej - dobrej dla zdrowia tylko prawidłowej - atrakcyjnej. I Ile wobec tego powinna ważyć osoba o wzroście 162 cm? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca Re: Trudno polegać na lustrze... 02.10.04, 11:09 a jaki masz em obwód w przegubie ręki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Em Oj nie wiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 20:57 Nigdy nie mierzyłam... Obwód uda mam 46 cm w najgrubszym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
slodka.lola Re: Ile powinnam ważyc? 02.10.04, 11:37 Powinnaś ważyć tyle, żeby zainteresował się tobą jakiś popaprany emocjonalnie frustrat z brzydką, tępą żoną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Ile powinnam ważyc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 15:31 moja przyjaciołka też mierzy 180 cm, przy wadze ok 65 kg, jest bardzo, bardzo szczupła!! wystają jej kostki przy szyji, ma chudziutkie ręce i nogi. Ale jest proporcjonalnie szersza w obwodach niż ja ze względu na wzrost(ja mam 20 cm mniej), mimo, że ja mam więcej tłuszczu niż ona -ona ma zmarszczki na brzuchu a ja fałdki:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vit Re: Ile powinnam ważyc? IP: *.dyn.optonline.net 03.10.04, 17:01 kiedys znalazlem taki wzor:dla facetow prawidlowa waga to: wzrost (w cm)-100 np przy wzroscie 185,prawidlowa waga 85 kg, dla kobiet :wzrost -100-10% od wzrostu(od calosci)..np wzrost 183-100=83,83-10%ze183(ok .18)=65kg Tak wiec powinnas wazyc ok 65 kg Odpowiedz Link Zgłoś
slodka.lola Re: Ile powinnam ważyc? 03.10.04, 17:57 Jest jeszcze inny przelicznik. Powinnaś do wieku (np 25 lat) dodać wzrost (160 cm) a następnie (175) podzielić przez liczbę lat (175:25 = 7) a następnie pomnożyć przez 1/10 wzrostu (7 razy 16 = 112), a następnie odjąć od tego swój wiek (112-25=97) i tyle właśnie powinnaś ważyć. Odpowiedz Link Zgłoś