Dodaj do ulubionych

Nazwa dla fanpage

20.09.16, 12:00
Hej!
Moja mama jest niezwykle kreatywną osobą i ciągle tworzy niesamowite rzeczy. Jest to biżuteria różnej maści (koraliki, włóczka itp.), ale też szale, chusty, swetry i ciuszki dziecięce oraz zwierzęce z dzianiny.
Chciałabym rozkręcić jej sprzedaż internetową, ponieważ głupio jej chodzić po znajomych i się chwalić ;) Która nazwa jest wg. Was fajniejsza?
" Dodatki fajnej babki "
" Margo - dodatki fajnej babki "
" Ręczne (s)twory "

Czy nazwa dla Was kojarzy się z tandetnością? Czy zniechęca Was do zajrzenia na taką stronę, czy bardziej zachęca?
Za wszystkie odpowiedzi i sugestie będę bardzo wdzięczna! :)
Obserwuj wątek
    • zbyfauch Re: Nazwa dla fanpage 20.09.16, 13:26
      Jak taka kreatywna, niech sama wymyśli. :P
      • blackcaaat Re: Nazwa dla fanpage 20.09.16, 13:39
        Jak taki chętny do odpisywania, to chociaż na temat :P
    • dziala_nawalony Re: Nazwa dla fanpage 20.09.16, 14:08
      fajna nie fajna, a moze by tak bez wazelinki? bo to infantylne,o chociazby np. tak...
      D&GD Dodatki & Galanteria Damska..
    • mendiga Re: Nazwa dla fanpage 20.09.16, 14:14
      Mię się dodatki fajnej babki podobają. Ale to zależy od profilu działalności, bo jeśli ona tam jakiś elegaucki geszeft dla dam będzie prowadzić, to taki szyld nie pasuje.
    • mariuszg2 Re: Nazwa dla fanpage 20.09.16, 14:19
      Dziergane Cuda Margo
    • varia1 Re: Nazwa dla fanpage 21.09.16, 09:50
      dla mnie wszystkie są jakieś takie nieadekwatne do tego co napisałaś o mamie
      dodatki fajnej babki jakoś tak brzmi że te niefajne może nie będą chciały zajrzeć
      Margo to pseudonim artystyczny czy nazwa firmy?
      ręczne (s)twory - tu spodziewałabym się znaleźć pluszaki dla przedszkolaków

pokombinuj jeszcze, ja lubię strony z rękodziełem, ale sądząc po samej nazwie - nie zajrzałabym
      • dziala_nawalony Re: Nazwa dla fanpage 21.09.16, 10:07
        Margo? kojarze, albo z bohaterka od agathy christie,albo,.. Varia, a wiesz,fakt na pseudo dla cyrkowki,akrobatki Margo jest idealne, albo na exluzywny mozgoje#ny drink z kolorowa parasoleczka.
        • varia1 Re: Nazwa dla fanpage 21.09.16, 19:39
          nie wiem czy mama wątkodawczyni by się ucieszyła czytając ;)
          jeśli już to lepiej mi brzmi pisane Margot, z królową się kojarzy

o: Margot, królowa rękodzieła ;)
    • czoklitka Re: Nazwa dla fanpage 21.09.16, 18:11
      Margo - nie wiem, takiej jakieś twarde i oschłe. Nawet nie wiem, czy nie pretensjonalne. kojarzy się z nazwą sklepu z konfekcja na głębokiej prowincji - cos jak Edyta-konfekcja, Hanna-konfekcja, Emilia - najlepsze gacie w mieście, itepe.

Dodatki fajnej babki mi pasują.

Ręczne stwory - to bardziej pasuje jako nazwa zajęć nrobienia pluszaków w straszakach w pszeczkolu.
    • kalllka Re: Nazwa dla fanpage 21.09.16, 21:45
      jesli użyć proponowanych nazw to raczej fun page wychodzi.. jakos tak pretensjonalnie i na dodatek, nomen omen, wyszyta koralikami jakoby z różańca..,
      Nie to, bym tu coś miała na przeciwnie babkom samym w sobie- albowiem sama staram.. ale wlasnie dlatego, myśle, ze z dodatkami to najlepiej matka z córka wychodzi. Jako,ze to ty będziesz pomagać mamie w sieci, w nazwij mamowa pasmanterie, najprościej;
      - mojej matki dodatki- piórka, wkładki, oraz szatki/ czasem mydło i powidło/

• wilowka Re: Nazwa dla fanpage 21.09.16, 23:52
      Ja bym na fajną babkę nie weszła - bo to starsza wersja szalonej i szczerej - tak się reklamują w necie i na żywo laski co za wiele o sobie powiedzieć nie potrafią - są nudne.
    • makarena00 Re: Nazwa dla fanpage 23.09.16, 15:14
      A może Margotki ?
    • bene_gesserit Re: Nazwa dla fanpage 23.09.16, 23:47
      Ostatnia mi też, jak komuś powyżej, kojarzy się z freblówką.
      Dwie pierwsze są za to jakieś takie oldschoolowe - 'fajna babka' to się mówiło w pokoleniu moich rodziców; imo strona siłą rzeczy trafi raczej do starszych, co nie musi być złe, ale może ograniczyć widownie i kupujące.
      Ja bym wybrała coś bardziej abstrakcyjnego i krótszego. Coś w stylu dziergane.pl - brzmi dumnie i łatwo zapamiętać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka