Dodaj do ulubionych

tak tu sobie posiedzę chwilkę....

10.07.17, 22:17
zmęczyłam się, nie będę przeszkadzać ;-)
Obserwuj wątek
    • mariuszg2 Wakacyjna miłość 11.07.17, 00:09
      olalalalaaa napisała:

> zmęczyłam się, nie będę przeszkadzać ;-)

Dobry wieczór…. Panienka z drugiego turnusu?... uwielbiam te letnie noce duszne od ciepła wilgoci naelektryzowanej błyskawicami zbłąkanych pomiędzy ciężką miedzią niebios a ponurą szarością ziemi dającą nieudolnie znaki ledami ludzkich latarenek ku wszechmocy niebios…. Z błaganiem o zmiłowanie….
      Mam na imię Mariusz…i jestem z pierwszego turnusu…autokar mi uciekł powrotny a tu jest tak pięknie…. Smartfona mi porwał łoskot lodowatej pieni przeczystych wód Roztoki i rozbił o skały u stóp Wodogrzmotów Mickiewicza…
      A Panienka tu tak samotnie o tej porze? …. Aaa…Zbrakło miejsc parkingowych na Palenicy i bacy koń padł u wozu na Morskie Oko….
      ….

…qurfa no…

… ale pięknie jest… jakieś gwiazdy się przemrugiwują przez miedzi ciężki granat w blasku księżyca i słychać głodny pomruk żerującego niedźwiedzia i stukot raciczek dziewiczej samiczki muflona na zielonym szlaku…. A w Dolinie Pięciu Stawów jak zwykle zimne i milczące pstrągi pod lazurem toni co lodowym języczkom w kociołkach górskich pozwala bezwstydnie łechtać w odbiciu taflę Przedniego Stawu….

Masz chłopaka Aleksandro …oooo?
    • alpepe Re: tak tu sobie posiedzę chwilkę.... 11.07.17, 08:05
      zbadaj tarczycę.

Nie przeszkadzasz.
    • sick_individual Re: tak tu sobie posiedzę chwilkę.... 11.07.17, 09:25
      Najpierw zdjęcie i wymiary, a potem czekać na pozwolenie Komisji Najwyższej ds. naboru. Generalnie trafiłaś na forum klasy -D (tzn. czytania drugiego alfabetu). Masz jeszcze czas do namysłu.
    • czoklitka Re: tak tu sobie posiedzę chwilkę.... 11.07.17, 11:53
      herbatkę?
      • mariuszg2 Re: tak tu sobie posiedzę chwilkę.... 11.07.17, 12:05
        nie widzisz, że zmęczona?...raczej coś na wzmocnienie...
        ...a ja - jeśli Pani pozwoli - z przyjemnościom.....
        • czoklitka Re: tak tu sobie posiedzę chwilkę.... 11.07.17, 12:36
          z cukrem czy byz?
          • mariuszg2 Re: tak tu sobie posiedzę chwilkę.... 11.07.17, 12:47
            zielona, bez, parzona w czajniczku, filizanka lekko ciepła po parzeniu... dziękuję
            • czoklitka Re: tak tu sobie posiedzę chwilkę.... 11.07.17, 12:54
              proszę, mariuszku częstuj się. :)
              • mariuszg2 Re: tak tu sobie posiedzę chwilkę.... 11.07.17, 13:00
                dziękuję kochana...pyszna herbatuniunia...mlask... daj buzi
      • margarytka.margarytka Re: tak tu sobie posiedzę chwilkę.... 25.07.17, 12:51
        e tam zaproponuj cos mocniejszego a nie herbatkę ta to na emeryturze będzie piła :D
        • kazjenka Re: tak tu sobie posiedzę chwilkę.... 27.07.17, 21:03
          Do herbatki zawsze można dodać prądu :)
    • lucyy3 Re: tak tu sobie posiedzę chwilkę.... 17.07.17, 15:35
      to po co piszesz skoro nie masz nic sensownego do powiedzenia?
    • obrotowy chwilo trwaj... 19.07.17, 16:09
      ale ona nie chce...
      www.youtube.com/watch?v=ZaQrap17MbI
    • derff Re: tak tu sobie posiedzę chwilkę.... 26.07.17, 11:20
      Jak Ci się nudzi to może zagadka: dlaczego pociąg stuka?
      • koszmarna.baba Re: tak tu sobie posiedzę chwilkę.... 26.07.17, 22:43
        > dlaczego pociąg stuka?

Bo wzór na obwód koła to 2πr a π to 3 z hakiem i to ten hak tak stuka. :D
        • dziala_nawalony Re: tak tu sobie posiedzę chwilkę.... 26.07.17, 22:49
          ,..posuncie się troche to i ja się przysiade, a stuka bo jeszcze nie wszędzie sa szyny bezstykowe.
        • derff Re: tak tu sobie posiedzę chwilkę.... 27.07.17, 12:04
          Bardzo dobra odpowiedż. A takie: cegła waży kilo i pół cegły, ile waży cegła?
          • mmagi Re: tak tu sobie posiedzę chwilkę.... 27.07.17, 12:55
            Kilo – przedrostek wielokrotności jednostki miary o symbolu k oznaczający mnożnik 1000 = 10 do potęgi 3 (tysiąc)

sporo waży ta cegła
            • dziala_nawalony Re: tak tu sobie posiedzę chwilkę.... 27.07.17, 13:01
              aaaajj,..a już chciałem napisac,ze cegla wazy 1.5 kg..uff, zblaznilbym się jak nic, widać jak nadal jestem z matematyki tepy niczym nomen omen dwie cegly..
              • mmagi Re: tak tu sobie posiedzę chwilkę.... 27.07.17, 13:08
                to jak i ja ale z tego "kilo" dostałam w podstawówce dwóję ,nauczyciel pokazał nam torbę z cukrem i mnie zapytał ile waży a ja powiedziałam kilo i ...........dwója poszła w dziennik:),cukier ważył 1 kilogram:)
                • koszmarna.baba Re: tak tu sobie posiedzę chwilkę.... 27.07.17, 22:55
                  Jak już to 2 kila. :P
                  • derff Re: tak tu sobie posiedzę chwilkę.... 28.07.17, 10:01
                    U mnie na wsi mówiło się dwa kilo i myślę , że słusznie bo kilogram trudno sie wymawia. A cegła wazy 2 kilo bo proste równanie 1+0,5x=x; więc 0,5x=1 a x =2 Teraz będzie trudniej: Turysta doszedł do rozwidlenia dróg i nie wie w którą stronę do A. Ale bawi się tam dwóch braci z których jeden zawsze kłami a drugi zawsze mówi prawdę.
                    Jak ma zadać pytanie jednemu z braci (nie wiedząc który jest prawdomówny) aby poznać drogę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka