Dodaj do ulubionych

Implanty a wyglad

14.12.17, 09:35
Witam,

czy jezeli facet ma 5 implantow to jest to jakas ujma na jego wygladzie, ze nie ma naturalnych zebow tylko wstawione implanty (jakby byl jakims dziadkiem, chociaz dziadki maja sztuczna szczeke, a nie implanty)?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • paula6666 Re: Implanty a wyglad 14.12.17, 12:02
      Co to za różnica jakie ma zęby? Implanty wyglądają jak prawdziwe zęby więc nie ma różnicy. Ważne, żeby były zęby :)
      • tomeknowak83 Re: Implanty a wyglad 14.12.17, 12:19
        Mowiac ktos mam na mysli oczywiscie faceta.
    • alpepe Re: Implanty a wyglad 14.12.17, 12:39
      ważne, że pełny uśmiech. Ujmą byłaby sztuczna szczęka, którą widać, czyli ściskające dziąsła druty.
      • kalllka Re: Implanty a wyglad 14.12.17, 12:46
        Druty to chyba gdy aparat,
        się nosi korygujący..
        a szczeka to taka bardziej
        iron lady nie widać na wierzchu- a trzyma za mordę;)

Moim zdaniem tomeknowak powinien czym prędzej zrobić sobie tomografie /szczękowa /
        by sprawdzić czy wszystko u niego w porządku przed reinstalka/
        • alpepe Re: Implanty a wyglad 14.12.17, 13:00
          nie masz racji, są takie, co się zaczepia na opiłowanych innych zębach. Widziałam ostatnio u trzydziestosześciolatka, a i tak powyżej czwórek nie miał zębów. Zgroza, bardzo przystojny facet, dopóki nie otworzył ust.
          • alpepe Re: Implanty a wyglad 14.12.17, 13:01
            no i są też takie nakładane na dziąsła.
            • kalllka Re: Implanty a wyglad 14.12.17, 13:10
              Morze nie mam,
              W każdym razie, na pewno to ten trzydziestoszescioletni z przodkiem ale bez tylnego zawieszenia ma kłopoty z żuciem /trawieniem/
              Bo jakiś wyrwiząb żeby mu robił,
              a nie dentysta.
              • alpepe Re: Implanty a wyglad 14.12.17, 13:19
                wiesz, chłopak z mazurskiej wiochy, jak to zobaczyłam, moja własna szczęka mi opadła i potoczyła się pod stół...
                • kalllka Re: Implanty a wyglad 14.12.17, 13:29
                  No o tym pisze wlasnie,
                  biedny chłopaczynka, okaleczony na całe życie przez debila.

Wracając do tomkanowaka, wlasnie po to tomografie szczękowa się robi żeby sprawdzić stan kości gęstość i warstwowość przy zatokach nosowo-szczękowych
                  Wstawienie implantów to nie zabieg kosmetyczny to poważna operacja chirurgiczna ze wszystkimi jej konsekwencjami.
                • annajustyna Re: Implanty a wyglad 14.12.17, 15:05
                  Byly szwagier w tym wieku juz dawno chodzil szczerbaty...
    • paula6666 Re: Implanty a wyglad 14.12.17, 12:51
      Nadal uważam, że nie ma to znaczenia. Zęby są i to najważniejsze. Czy są to implant czy prawdziwe nie ma różnicy.
      Nawet jeśli wszystkie zęby są implantami. Zadbane, czyste to jest istotne. Żadnej normalnej osobie to nie będzie przeszkadzać.
      • tomeknowak83 Re: Implanty a wyglad 14.12.17, 14:25
        "Zadbane, czyste to jest istotne" - a zalozmy, ze np. ktos mial leczone kanalowo zeby i po tym zabiegu zeby sa ciemniejsze. Wtedy juz chyba bedzie przeszkadzac? To chyba lepiej w takiego zeba wlozyc biala korone lub jakis sztyft w korzen albo implant niz trzymac taki ciemny zab na widoku. Ewentualnie jak to jest 6, 7, 8 to mozna zostawic w spokoju?
        • paula6666 Re: Implanty a wyglad 14.12.17, 14:54
          6,7,8 lepiej zostawić w spokoju. Pozostałe zęby w miarę możliwości doprowadzić do lepszego tj. jaśniejszego stanu.
          Zadbane i czyste nie oznacza śnieżno-białe. Ludzie zazwyczaj nie mają idealnie białych zębów, no, poza czarnymi.
    • wieczornica Re: Implanty a wyglad 14.12.17, 15:30
      To nie jest ujma. Gorzej jak ma się widoczny ubytek zęba.
    • adriana_ada Re: Implanty a wyglad 14.12.17, 17:49
      Tak, ppo wsawieniu implantow czlowiek zamienia sie w wampira

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka