Dodaj do ulubionych

Do chłopca, którego widzę codziennie

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.04, 07:50
Jakie piękne zdjęcie...Zawsze zastanawiam się patrząc na stare portrety co
wiedzieli fotografowie z tamtych czasów, czego nie wiedzą
współcześni "obrabiacze kliszy" Oczywiście są dobrzy fotograficy o uznanej
renomie, ale mam wrażenie patrząc na stare fotografie, że wtedy mistrzem był
każdy, kto prowadził swój fotograficzny zakładzik-obojętnie- w pipidówce czy
w wielkim mieście.
Obserwuj wątek
    • Gość: Małgorzata Re: Do chłopca, którego widzę codziennie IP: *.chello.pl 30.10.04, 12:02
      Mojego Taty też tu już nie ma [ale codziennie z nim rozmawiam].
    • Gość: ona Re: Do chłopca, którego widzę codziennie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 00:21
      To dotyczy nie tylko -lepsze poznawanie drugiej osoby po jej odejściu- relacji
      dziecko rodzic. Myślimy o nich, jakbysmy czytali skończoną powieść. I za każdym
      razem odnajdujemy w niej coś nowego. I myślimy,że za mało mówiliśmy o
      uczuciach ,za mało rozmawialiśmy i gdyby rozmowy było wiecej inaczej układałyby
      się nasze relacje.Ale tego nigdy już nie będziemy wiedzieli...
      • Gość: .................. Re: Do chłopca, którego widzę codziennie IP: *.dialup.sprint-canada.net 31.10.04, 01:08
        Fotografowie dawniej jak tez i obecnie patrza podobnie. Jedyna
        roznica polega na tym, ze wyeksponowanie do obiektywu sie zmienia
        (zmieniaja sie wartosci jak np. bizuteria, ubrania, szminki, czasem
        okulary itp), co zmienia tez sama fotografie. Dawniej byly tylko
        czarno biale, dzisiaj swiat kolorow sie wzbogacil, co rowniez
        zmienia wizerunki na papierze, z uplywem czasu, wzbogacajac je jakoby.
      • Gość: maja23 Re: Do chłopca, którego widzę codziennie IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 13.12.04, 23:50
        Mali chłopcy mają w sobie coś tajemniczego, coś z filozofa.
    • Gość: zuzka Re: Do chłopca, którego widzę codziennie IP: 217.173.203.* 31.10.04, 10:48
      Nosze w portfelu zdjecie mojej Mamy z mlodosci.Chyba okres okupacji-wybralam
      je, bo jest na nim taka radosna,oczy sie smieja szczerze, mimo, ze czsy
      nieszczegolne.Moze byla zakochana...I ten warkocz!
      Dzisiaj Jej juz nie ma.
      Pzdr
      • Gość: obserwator Re: Do chłopca, którego widzę codziennie IP: *.cable.wanadoo.nl 31.10.04, 17:29
        Mojego ojca tez juz nie ma, ale i tak swietuje dzis jego urodziny. Patrze na
        jedyne jego zdjecie z dziecinstwa, zrobione na kikla miesiecy przed wojna,
        zanim rozpadl sie dom i swiat.
        Dzieki za piekny felieton...
    • Gość: Anja twórczość J.Szczepkowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 15:04
      Joanna Szczepkowska potrafi bardzo trafnie określać i opisywać niektóre
      zjawiska. Czytam jej felietony, ponieważ uwrażliwiają mnie na wiele spraw,
      których normalnie w pędzie życia bym nie zauważyła. Ma ona niesamowity zmysł
      spostrzegawczy, wielki dar pisania i używania języka. W swoich felietonach
      pokazuje sprawy z pozoru zwyczajne, codzienne i zwraca uwagę na to jakie mają
      znaczenie. Jest osobą o wielkiej wrażliwości, jej twórczość emanuje ciepłem.
      Właściwie nie potrafię tego trafnie określić, jakie uczucie we mnie budzą. Po
      przeczytaniu jakiegokolwiek jej felietonu, zauważam w życiu i na świecie coś
      więcej niż tylko pieniądz, karierę, zysk itd.Może powiem, że pani
      Joanna "porusza moją duszą".
      • Gość: IrMa Re: twórczość J.Szczepkowskiej IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 31.10.04, 22:54
        Portrety mojej przeszłości rozsypały się po świecie jak suche, jesienne liście.
        Ucieczki, wysiedlenia, przeprowadzki z dosłownym tobołkiem nie sprzyjały
        gromadzeniu tych dóbr. Dzisiaj, kiedy chcę powspominać bliskich, nieobecnych,
        to muszę zamknąć oczy. Oni są tam gdzieś w środku, jeszcze są. Pani Joannie
        dzięki, za pomoc w ich przywołaniu.
    • Gość: Anna Re: Do chłopca, którego widzę codziennie IP: *.speed.planet.nl 01.11.04, 21:28
      Ze tez mnie Pani tak potrafi zaskoczyc... i to za kazdym razem... dziekuje
      • Gość: fob Re: Do chłopca, którego widzę codziennie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.04, 18:26
        Ja też dziękuję
        • Gość: P.O'S.(h) Re: Do chłopca, którego widzę codziennie IP: *.bas2.srl.dublin.eircom.net 16.12.04, 16:52
          I ja. Za te lzy, ktore oczyszczaja...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka