Dodaj do ulubionych

Faceci sie boja....

IP: *.gwdg.de / 10.76.195.* 26.04.02, 13:44
Co i rusz mozna wyczytac lub uslyszec opinie pan jak to faceci sie boja - a to feministek, a to
intelektualistek, a to tzw. kobiet wyzwolonych. Nasluchalem sie juz tego tyle ze postanowilem otworzyc
wam drogie Siostry oczy. Zwlaszcza, ze problem chyba jest dosc rozpowszechniony (te utyskiwania
jak to mezczyzni nie lubia intelektualistek i wola glupie blondynki). Osobiscie spotkalem sie z dwoma
przykladami dziewczyn, ktorych rzekomo panowie strasznie sie boja. Panie owe sa przykladem:
pani A - kobiety wyzwolonej (lubi wypic, zabawic sie i "rzuca takie teksty ze faceci wymiekaja"), pani B -
oczytanej intelektualistki. Obie sa samotne i z tego powodu nieszczesliwe. Obie uwazaja ze
wzbudzaja pamiczny strach wsrod plci meskiej. Pani A leczy swoje frustracje imprezujac coraz
intensywniej, rzucajac coraz lepsze "teksty" i zachowujac sie coraz bardzie wyzywajaco (liczy zapewne
ze wreszcie trafi sie odwazny, ktory stwierdzi - O! jaka cool laska!). Pani B natomiast stacza
mordercze slowne pojedynki z Bogu ducha winnymi chlopakami spotykanymi na imprezach. Goscie
po paru zdaniach dziekuja za towarzystwo i ida do "glupich blondynek" troche sie wyluzowac, a pani B
pozostaje tryumfalna mysl ze oto kolejny co nie sprostal jej poteznemu intelektowi.
Prawda jest inna Siostry. Faceci nie boja sie ani kobiet wyzwolonych (pani A) ani intelektualistek
(pani B). Z taka pania A nikt sie nie zwiaze na dluzej niz 1 noc (za to na one night stands jest az za
wielu chetnych) dlatego ze nikt nie che miec dziewczyny/zony ktora
podszczypywalo/macalo/przelecialo pol miasta.
Z pania B problem jest inny. Intelektualistki maja jakas przedziwna tendencje do konkurowania na
wiedze non stop, bez przerwy, niezaleznie od miejsca i czasu. Wymiany pogladow, czy dyskusje
miedzy facetami to rzecz normalna, ale jak sie chwilowo znudza zawsze mozna zmienic temat lzejszy .
Intelektualistki gardza lekkimi tematami, z nimi wszystko musi byc na serio. To kazdego jest w stanie
zniechecic, wierzcie mi. Intelektualistki nie wzbudzaja w mezczyznach leku. One sa po prostu
meczace. Jak komary.
I to by bylo na tyle.
Obserwuj wątek
    • janowski Re: Faceci sie boja.... 26.04.02, 13:50
      Nie boję się żadnych kobiet.A zresztą każda kobieta jest inna i wymaga innego
      traktowania.
      Całusy
    • wierna1 Re: Faceci sie boja.... 26.04.02, 13:51
      Z tego wniosek, że w życiu lepeij nie przeginać tzw. pały. Opisane tu
      osobniczki to skrajności. Jak u facetów. Na zdrowie!
      • ellen Re: Faceci sie boja.... 26.04.02, 15:14
        Nie żebym lubiła plotki robić, ale czy mi się zdawało czy janowski ucałował na
        pożegnanie couriousa?...
        • kini Re: Faceci sie boja.... 26.04.02, 15:19
          Faktycznie! :)))))
    • ethernity Re: Faceci sie boja.... 26.04.02, 22:05
      Gość portalu: curious napisał(a):

Intelektualistki nie wzbudzaja w mezczyznach leku. One
      > sa po prostu
      > meczace. Jak komary.

Identyko jak intelektualiści.

Jakie teksty rzuca pani A (ta nieintelektualistka), podziel się, pośmiejemy się.

• Gość: Slawek Re: Faceci sie boja.... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 22:17
        A wiesz co, zauważylem jedną rzecz.
        Tylko kobiety samotne mówią o seksie w luźnej rozmowie, kobiety zyjace w
        zwiazku praktycznei nigdy.
        tez masz takie spostrzezenia?
        • ethernity Re: Faceci sie boja.... 26.04.02, 23:38
          Gość portalu: Slawek napisał(a):

> A wiesz co, zauważylem jedną rzecz.
          > Tylko kobiety samotne mówią o seksie w luźnej rozmowie, kobiety zyjace w
          > zwiazku praktycznei nigdy.
          > tez masz takie spostrzezenia?

Jak myślisz dlaczego tak jest?
          Mam męża i gadam o seksie w luźnych rozmowach. Uważasz, że jestem dziwadłem?

• Gość: Częstoch Cool women zdobywają świat IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 27.04.02, 00:45
            Właśnie drażni mnie w kobietach ten przesadny , niczym nieposkromiony luz .

Głośne chichoty i nieopanowane wybuchy śmiechu w tramwajach , przekrzykiwanie
            się na ulicy , przekleństwa , których nie powstydziłby się lump spod budki z
            piwem , nieodłączny papieros w jednej , a komóra w drugiej , dawanie czadu na
            dyskotekach , piwo , czasem dragi .

Jednym słowem cool life !

• margaritta1 Re: do Curious 27.04.02, 00:49
              Poniewaz mam troche i z jednej i z drugiej pani A I B.
              Powiedz prosze , gdyby zmuszono Cie do wyboru jednej z nich
              powiedzmy pod "kara smierci" , ktora wybralbys pod przymusem?
              Sadze , ze znam odpowiedz......
              • Gość: graffi Re: do Curious IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.02, 13:42
                Oj chyba jednak smierc ....
              • Gość: matrek Ciekawe byłoby... IP: *.pw.edu.pl 29.04.02, 11:55
                gdybyś sama napisala, tę odpowiedź, którą znasz :)
            • Gość: tamarise Re: Cool women zdobywają świat IP: *.enterpol.pl / 192.168.100.* 27.04.02, 19:45
              a u facetow taki "luz" to juz Cie nie drazni?
              • Gość: motek Re: Cool women zdobywają świat IP: *.sympatico.ca 27.04.02, 22:39
                Gość portalu: tamarise napisał(a):

> a u facetow taki "luz" to juz Cie nie drazni?
                Mnie na przyklad bardzo drazni. Ale o takim facecie moge powiedziec, ze go nie
                lubie, bo arogancki fiut jest i reszta odniesie sie z wyrozumialoscia. O takiej
                pani nie moge sie w podobny sposob wypowiedziec, bo po pierwsze nieladnie, a po
                drugie, diagnoza bedzie, ze boje sie 'wyzwolonej' lub 'intelektualistki'. I to
                jest ta roznica w percepcji.

Pozdrawiam,

-m-

PS. Przy okazji: te naprawde *bardzo* inteligentne, ktore znam, wcale sie z tym
                nie narzucaja. Ciekawe czemu.
                • Gość: tamarise Re: Cool women zdobywają świat IP: *.enterpol.pl / 192.168.100.* 27.04.02, 23:15
                  Gość portalu: motek napisał(a):

> PS. Przy okazji: te naprawde *bardzo* inteligentne, ktore znam, wcale sie z tym
                  >
                  > nie narzucaja. Ciekawe czemu.

moze mysla, ze boisz sie 'wyzwolonych intelektualistek' i mozesz im uciec, kiedy
                  zaczna sie swoja inteligencja 'narzucac' ;)))))))
                  pzdrv
              • Gość: Częstoch Cool women zdobywają świat 2 IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 27.04.02, 23:29

> a u facetow taki "luz" to juz Cie nie drazni?

A już taki sposób argumentacji u kobiet po prostu mnie wk.... ( za
                przeproszeniem ) .

Drażni , ale nie tak jak u kobiet .

Wydawało mi się ,że dyskusja jest o kobietach ( bo i Forum
                zatytułowane "KOBIETA" )

Otóż , wcale znowu nie taki częsty luz u facetów ( choć wolę "staromodne"
                określenie "mężczyzna" , droga Tamarise ) , znany jest od wieków , zaś "neoluz"
                cool women to sprawa dosłownie ostatnich 10 lat .

Przykładów tegoż luzu starczyłoby na kilka watków .

Przecież teraz nie można nawet wyjść spokojnie ze sklepu , bo bezczelnie ładują
                się do niego młode siksy , które nie zauważają (?) wychodzących .

W knajpie nie można znaleźć wolnego miejsca , bo tłoczą się w nich rozkrzyczane
                dziewoje , żłopiąc piwo za piwem i zadymiając całą okolicę dymem z papierosów .

W tramwaju istna aria melodyjek dzwonków oczywiście najnowsych modeli nokii i
                alcateli .

Niczym się nie krępując , cool women odbiera telefon i na cały tramwaj
                opowiada "facetowi" z detalami zasady najnowszej gry komputerowej . Żenada .

Pewna cool studentka , odwiedzając poraz pierwszy nasz pokój w akademiku ,
                uraczyła nas pieprznym kawałem o babie , chłopach i ... spermie .

• Gość: tamarise Re: Cool women zdobywają świat 2 IP: *.enterpol.pl / 192.168.100.* 27.04.02, 23:57
                  Gość portalu: Częstoch napisał(a):

> Gość portalu: tamarise napisał(a):
                  >
                  > > a u facetow taki "luz" to juz Cie nie drazni?
                  >
                  > A już taki sposób argumentacji u kobiet po prostu mnie wk.... ( za
                  > przeproszeniem ) .
                  >
                  > Drażni , ale nie tak jak u kobiet .
                  >
                  > Wydawało mi się ,że dyskusja jest o kobietach ( bo i Forum
                  > zatytułowane "KOBIETA" )
                  >
                  > Otóż , wcale znowu nie taki częsty luz u facetów ( choć wolę "staromodne"
                  > określenie "mężczyzna" , droga Tamarise ) , znany jest od wieków , zaś "neoluz"
                  >
                  > cool women to sprawa dosłownie ostatnich 10 lat .
                  >
                  > Przykładów tegoż luzu starczyłoby na kilka watków .
                  >
                  > Przecież teraz nie można nawet wyjść spokojnie ze sklepu , bo bezczelnie ładuj
                  > ą
                  > się do niego młode siksy , które nie zauważają (?) wychodzących .
                  >
                  > W knajpie nie można znaleźć wolnego miejsca , bo tłoczą się w nich rozkrzyczan
                  > e
                  > dziewoje , żłopiąc piwo za piwem i zadymiając całą okolicę dymem z papierosów .
                  >
                  > W tramwaju istna aria melodyjek dzwonków oczywiście najnowsych modeli nokii i
                  > alcateli .
                  >
                  > Niczym się nie krępując , cool women odbiera telefon i na cały tramwaj
                  > opowiada "facetowi" z detalami zasady najnowszej gry komputerowej . Żenada .
                  >
                  > Pewna cool studentka , odwiedzając poraz pierwszy nasz pokój w akademiku ,
                  > uraczyła nas pieprznym kawałem o babie , chłopach i ... spermie .

a mnie wk...(za przeproszeniem)teksty w stylu:"kobiecie nie wypada"
                  zapewniam Cie, ze potwornie draznia mnie zachowania przez Ciebie opisane, ale
                  zdazaja sie one zarowno kobietom jak i MEZCZYZNOM (co ja osobiscie obserwuje
                  niestety czesciej) ; a argumentacja,ze mezczyzni postepuja w ten sposob od wiekow
                  i dlatego jest to wybaczalne, jest po prostu smieszna.
                  rozumujac w ten sposob- mysle,ze do "neoluzu" kobiet powinienes byc choc troche
                  przyzwyczajony, w koncu to juz 10 lat...

• Gość: Częstoch Re: Cool women zdobywają świat 3 IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.04.02, 00:11
                    A więc uważasz ,że kobiecie wszystko wypada ?

Że kobiety muszą ( i mają do tego święte prawo ) dorównać , a nawet przegonić
                    mężczyzn .

W chamstwie , bezczelności , braku kultury i ogłady , piciu , paleniu , w
                    ilości rozmów przez komórkę i wysłanych/odebranych SMS-ów , w kolekcjonowaniu
                    facetów ( " Mam nowego "mena" . Tamten mi się znudził " ) i samochodów (
                    dumne " Jestem kobietą , ale świetnie znam się na samochodach i własnoręcznie
                    umiem je naprawić ! " ) .

Odnoszę wrażenie ,że ta powszechna dążność kobiet do upodobnienia się do
                    mężczyzn ( tylko dlaczego mężczyzn II kategorii ) ma charakter jakiejś
                    zbiorowej mody , by nie rzec - obsesji .

Żadna obsesja nie wyszła jeszcze nikomu na dobre .

• Gość: tamarise Re: Cool women zdobywają świat 3 IP: *.enterpol.pl / 192.168.100.* 28.04.02, 00:37
                      Przeciez nie wszystkie kobiety sa takie! i zapewniam Cie, ze nie wszystkie chca
                      sie upodobnic do mezczyzn.
                      ja po prostu nie rozumiem, dlaczego mezczyzni uwazaja, ze wszystkie kobiety
                      powinny byc jednakowo swiete, przeciez mezczyzni tez bywaja rozni.
                      a jezeli kobiecie taki sposob bycia odpowiada, to nie bede jej potepiac tylko
                      dlatego, ze "hanbi dobre imie kobiet"- chamskie zachowanie drazni mnie JEDNAKOWO
                      u przedstawicieli obu plci.
                      poza tym co zlego jest w tym, ze kobiety znaja sie na samochodach?

a w ogole to z Twoich postow wynika, ze obracasz sie wylacznie w towarzystwie
                      kobiet "II kategorii"(jak to "ladnie" ujales)-zastanawiam sie, dlaczego...
                      • Gość: Częstoch Re: Cool women zdobywają świat 4 IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.04.02, 09:28

> Przeciez nie wszystkie kobiety sa takie! i zapewniam Cie, ze nie wszystkie chca
                        >
                        > sie upodobnic do mezczyzn.
                        > ja po prostu nie rozumiem, dlaczego mezczyzni uwazaja, ze wszystkie kobiety
                        > powinny byc jednakowo swiete,

Swięte ? Broń , Boże ! Ja tylko chcę ,żeby były normalne . Żeby czymkolwiek
                        różniły się od mężczyzn . Nie pociąga mnie perspektywa życia z facetem o
                        kobiecych kształtach ...

przeciez mezczyzni tez bywaja rozni.

I znowu ten sam sposób argumentacji typu : " A Ameryce biją Murzynów ! " ,
                        Tamarise skup się na temacie . Łyknij magnez i nie rozpraszaj się występkami
                        mężczyzn ;)

> a jezeli kobiecie taki sposob bycia odpowiada, to nie bede jej potepiac tylko
                        > dlatego, ze "hanbi dobre imie kobiet"- chamskie zachowanie drazni mnie JEDNAKOW
                        > O
                        > u przedstawicieli obu plci.
                        > poza tym co zlego jest w tym, ze kobiety znaja sie na samochodach?

Są kobiety , które nie potrafią ugotować obiadu , a z pamięci cytują ceny
                        samochodów z ostatniej giełdy w Mysłowicach wg marek i roczników .

Po co Wam ta wiedza ? Szczerze mówiąc to opisywanej tutaj kobiety typu B jeszcze
                        nie spotkałem ( nie licząc kadry profesorskiej na uczelni ) . Czy intelektualizm
                        kobiet ma przejawiać się w wiedzy o budowie gaźnika w renówce ?

>
                        > a w ogole to z Twoich postow wynika, ze obracasz sie wylacznie w towarzystwie
                        > kobiet "II kategorii"(jak to "ladnie" ujales)-zastanawiam sie, dlaczego...

Jak widzisz nie jestem ich miłośnikiem , ale nie sposób całkowicie zrezygnować z
                        przemieszczania się środkami masowej komunikacji , chodzenia do sklepów , do
                        pracy , baru itd.

Aby skutecznie uniknąć "obracania" się w towarzystwie osobniczek i osobników "II
                        kategorii" ( uraziłem Cię tym określeniem ? przecież mówiłem o "mężczyznach II
                        kat. ) musiałbym przeprowadzić się na bezludna wyspę .

A i tam mógłbym natknąć się na Ninę Terentiew i jej gości ;)

• Gość: motek Keep your cool, Czestoch... IP: *.sympatico.ca 28.04.02, 01:34
                  ...i nie zoladkuj sie tak strasznie. Jesli rozejrzysz sie wokol siebie, z
                  pewnoscia stwierdzisz, ze wiekszosc populacji to buraki i idioci ("...oprocz
                  mojej i Pana matki...").
                  Nihil novi. Panie, ktore teraz pitygryla na glos w autobusie przez telefon, 200
                  lat temu wylewalyby nieczystosci przez okno na chodnik. To ja juz wole ten
                  telefon.

-m-
            • Gość: matrek Re: Cool women zdobywają świat IP: *.pw.edu.pl 29.04.02, 11:54
              To nie jest sprawa kobiecości, czy męskości, lecz kwestia zwyklej kultury.
              Ogólnoludzkiej. Cóż, brak kultury i chamstwo, nie jest przypisane tylko i
              wyłącznie mężczyznom.
    • Gość: saskia Re: Faceci sie boja.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.02, 22:05
      boze biedaku,wracaj juz lepiej do swojej intelektualnej blondynki...z pewnoscia
      nie 'zameczy' ciebie poziomem wiedzy,tudziez erudycji...bardzo to wygodne,hm?!
    • frugo3 Re: Faceci sie boja.... 27.04.02, 23:34
      Masz troche racji ale tyklo troche, moim skromnym zdaniem zarówno typ A jak i
      typ B - to kobiety o nizszej niz przecietna inteligencji, zarówno pierwsze jak
      i drugie mają problemy z samoakceptacją i stąd te odstające sposoby
      zachowania;cechuje je lęk przed reakcja otoczenia , jedne uciekają w
      intelektualizm inne w luz w zachowaniu,u facetów jest przeciez podobnie.
      Kobiety sa w tej sytuacji że to one są niby wybierane i fakt że wyczuwa się
      fałsz i pozę w ich zachowaniu sprawia że długo jedne i drugie "funkcjonują"
      samotnie.Tematem do dyskusji powinno być dlaczego wiele tzw. dobrych partii-
      kobiet i ładnych , zadbanych i niegłupich- w potocznym rozumieniu, żyje bez
      cienia zainteresowania ze strony facetów???
      Żaden facet z jajami nie boi sie kobiety !!!
      co najwyżej może sie nie zakochać.. (:])
    • Gość: xsenia inteligenci + dresiarze IP: *.bydgoska.krakow.pl 29.04.02, 12:59
      ot i kwint-enesencja tego wątku

na ogół mówi się, że dresy należą tylko do męskiej populacji, a tu masz ktoś
      powiedział jak się sprawy mają...
      • Gość: Częstoch Cool women zdobywają świat - resume IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 08:42
        W moich postach nie pisałem o chamstwie jako takim , lecz o powszechnym
        zjawisku koślawego wyemancypowywania się młodych kobiet i ich przemianie w cool
        women .

Tytuł wątku brzmiał : Faceci się boją

Współcześni mężczyzni - w przeciwieństwie do cool women (?)- obawiają się
        wielu rzeczy . Generalnie - schodzą do podziemia .

Napisalem : Cool women zdobywaja świat - nie przypadkiem , gdyż na ulicach , w
        sklepach , w szkolach , na uczelniach , w kawiarniach to one są widoczne i
        słyszalne . Są na permanentnym luzie . Przytłumieni , zahukani i - co
        najważniejsze - niewyluzowani mężczyźni chowaja się po kątach i chyłkiem
        przemykają ulicami ;-)

Czy o to chodziło cool women ?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka