Dodaj do ulubionych

wykończenie mieszkania - ile was to kosztowało?

03.11.04, 11:59
jakie są szacunkowe koszty wykończenia nowego mieszkania tzn: podłogi,
łazienka i kuchnia - w miarę pożądnie ale bez szaleństw.
Ile was to kosztowało? (po warszawskich cenach)
Obserwuj wątek
    • niedzwiedzica_sousie Re: wykończenie mieszkania - ile was to kosztował 03.11.04, 12:05
      łazienka: płytki 40-200 za m2, położenie ok. 40
      podłogi: panele ze 40 za m2, parkiet egzotyczny - 300 + 100 położenie + lakier
      itp.
    • ruda_szczurka Re: wykończenie mieszkania - ile was to kosztował 03.11.04, 12:05
      panele podlogowe kupilam w promocji po 54 zł za paczke a w niej bylo 2,7metra.
      Najdrozej chyba wychodza dodatki - listwy wykonczeniowe, zagiecia, katowniki i
      masa innych pie.. Kladlam sama wiec robicizna mnie nie kosztowala.
      kafle mozna dostac od 20kilku zł za metr (scienne, podlogowe o 10-20zl drozej)
      nie wiem ile kosztuje robocizna :( tutaj tez dochodzi drugie tyle za dodtaki -
      klej, kafle wykonczeniowe, fugi itp
      wszytsko zalezy jaka powierzchnie masz do zrobienia.
      • uasiczka Re: wykończenie mieszkania - ile was to kosztował 03.11.04, 12:50
        myślę o około 50 metrach. chcę kupić mieszkanie i nie wiem czy nowe czy
        uzywane. nowe chodzą w pruszkowie po około 140/150 tycięcy - używane (tzn 3-4
        letnie) też mniej więcej tyle a kupując używane i tak byśmy co nieco zmieniali.
        więc chcę się zorentować jaki to byłby wydatek
    • Gość: A Re: wykończenie mieszkania - ile was to kosztował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 13:22
      Sporo, sama kuchnia (meble +sprzęt) - ok.20000. POdłogi w całym domu (65m),
      glazura, terakota ,listwy, farby, + oświetlenie, i niektóre meble (np.wanna z
      hydromasazem) - drugie tyle. Oczywiscie bez komputera, telewizora, i innych
      sprzetów rtv.
      • uasiczka Re: wykończenie mieszkania - ile was to kosztował 03.11.04, 14:04
        sprzętu nie liczę bo i tak muszę kupić i tak
    • Gość: ona Re: wykończenie mieszkania - ile was to kosztował IP: *.238.82.130.adsl.inetia.pl 03.11.04, 14:35
      remontowałam jeden pokoj i przedpokoj i zapłaciłam 12 tys
    • Gość: monia Re: wykończenie mieszkania - ile was to kosztował IP: *.u.mcnet.pl 03.11.04, 16:01
      mnie sie wydaje ze wykonczenie 50 m (lacznie z lazienka, podlaga i kuchnia) to
      wydatek rzedu 30.000 nie liczac sprzetu. mowie o przyzwoitym standardzie,
      zadnych szalenstw
    • magda-lis Re: wykończenie mieszkania - ile was to kosztował 03.11.04, 16:16
      Zadałas pytanie na które nie ma odpowiedzi. Musisz wiedzieć co chcesz mieć w
      mieszkaniu. Rynek materiałow wykończeniowych jest taki szeroki, że bez
      konkretnych wskazówek co do rodzaju poszczególnych materiałów nie da się podać
      konkretnej ceny.
      Najtaniej oceniam możliwość bez robocizny.
      Ściany + podłogi + meble kuchenne + umywalka i wanna + baterie + muszla
      klozetowa - w granicach 10.000zł - 12.000zł
      pozdrawiam
    • alchemilla Re: wykończenie mieszkania - ile was to kosztował 03.11.04, 18:50
      Kiedyś to liczyłam i wyszło mi, że dołożyliśmy 30-40% wartości mieszkania. I
      były to parkiety, płytki, szpachlowanie ścian, zabudowana kuchnia (bez
      sprzętu), wbudowane szafy, lepsze kaloryfery, armatura w łazience, zmiana
      układu mieszkania.
      • Gość: kama Re: łazienka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 09:01
        Właśnie skończyłam remont łazienki (8 m2), remont kapitalny, wywalone wszystko
        do gołego betonu, bez szaleństw :-)
        ceramika, kafelki Cersanitu
        kupowane u znajomego po cenach producenta) ok. 3 500
        parawan nawannowy - 800zł
        armatura ok. 500zł
        fachowiec 1000zł
        materiały (typu: farby, klej, fugi, silikon, rury, jakies pierdoły np.kranik do
        pralki, uszczelki, srubki) ok. 800 zł.
        meble łazienkowe (pod wymiar u znajomego stolarza :-) 800 zł
        wyposażenie (lustra, komplet łazienkowy, wieszaki itp.) ok. 1000 zł

Razem wychodzi 8 200 zł

A jeszcze mi się marzy marmurowy blat :-) dodatkowe 700 zł
        i niestety co rusz to odkrywam, że jeszcze czegoś brakuje :-) Podejrzewam, że
        w 10 000 tysiącach się zamkniemy.
        A przed remontem myslałam że 3 może 4 tysiące wystarczy :-)))) ehh, sama z
        siebie się śmieję :-)

• Gość: fraszka Re: wykończenie mieszkania - ile was to kosztował IP: 62.111.149.* 04.11.04, 11:50
      Usiaczku rok temu wykańczałam 78 m2. Kuchnia ok. 7 m2 - fajne mebelki na wymiar
      razem z wąską zmywarką i montażem kosztowały 6.500, piekarnik i oddzielny blat
      grzewczy znalazłam za 1.100 jest fantastyczny, oksydowany. Mebelki zrobiłam
      orzechowe, bo kuchnia otwarta częściowo na pokój i jasne za bardzo by mi się
      odcinały, ale w sklepie pokazali mi harmonię oklein, wszystkie kolory tęczy,
      wybór jest przeogromny a cena ta sama. Do tego okap 300 chyba.
      Łazienka - tu pozwoliłam sobie na chwilę odlotu bo od niej zaczynałam i trochę
      mi odbiło - kupiłam wannę z hydromasażem, tradycyjną prostokątną ale za to w
      kolorzę mlecznej mięty (no mówiłam, że mi odbiło, kosztowała 4.500). Umywalka,
      kibelek i bidet też w tym kolorze, polskie z Koła (producent). Za kolor
      dopłaciłam po ok. 80-100 zetów. Kafelki polskie, cudo z Tubądzina, mięta i beż
      po ok. 40-45 za m2. W sklepie firmowym w Raszynie plastyczka za darmo
      rozrysowała mi różne figielki z tymi kafelkami i łazienka wyszła cudo mniemane.
      Reszta terakoty (przedpokój i kuchnia) też z Tubądzina a znajomi są przkonani,
      że sprowadzałam z Hiszpanii. Ogólnie okaflowanie kuchni, przedpokoju (8 m2) i
      łazienki kosztowało ok. 2 tys. a za położenie firma wzięła 45 zetów za m2. Na
      podłogach położyłam parkiet, bo zbyt wielu znajomych zaczęło właśnie zrywać
      zniszczone po 4-6 latach panele. Położyłam porządny dąb (75 zł za m2). Ogólnie
      te 78 m2, razem z niedużym przestawianiem ścian i kilkoma innowacjami
      elektryki, kosztowało mnie ok. 70 tys. razem z robicizną. Myślę, że
      wystrzegając się odlotów i fanaberii udałoby Ci się zrobić te 50 m2 za 40-50
      tys.
    • Gość: ... Re: wykończenie mieszkania - ile was to kosztował IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 04.11.04, 11:51
      ktoś poruszył drażliwy dla mnie temat. Ja potrzebuje min. 20 tys na
      uporządkowanie mojej Rumunii, buuuuuu;((((((((((((((
    • Gość: obierzyna mniej niż wykończenie męza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 11:51
      twarda sztuka z niego była....
      • uasiczka Re: mniej niż wykończenie męza 04.11.04, 12:14
        a ja chcę wykończyć ciocię (podjudza moja matkę, żeby mi nie pomagała przy
        kredycie /patrz wątek o poradzie prawnej/ - bo mój mąż napewno mnie zostawi -
        tak jak ją /ciotkę/ zostawił jej mąż po 30 latach - i napewno zabierze mi
        mieszkanie i samochów i kurwę przyprowadzi)

macie jakieś pomysły???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka