Dodaj do ulubionych

kobiety, które sie nie malują - sa naturalne.

24.12.21, 16:42
coby nie bylo - rozumiem "malunki" na bale i inne szczegolne okazje

ale zycia nie da sie oszukac.

i malowanie (sie) na co dzien i do pracy jest zbedne.

- podobno niektore kobiety bez malunkow wygladaja "nijako".

a musza wygladac "jakos" ?

wystarczy, ze wygladaja naturalnie.

PS. od czasow indianskich malunkow (mezczyzn)

- szczesliwie odeszlismy. - pora na kobiety.
.
pl.public-welfare.com/3989217-war-paint-indians-history-value-photo
Obserwuj wątek
    • eriu Re: kobiety, które sie nie malują - sa naturalne. 24.12.21, 19:14
      „Życia się nie da oszukać” ale leki na potencję w Polsce sprzedawane są bez recepty. I co to nie jest oszukiwanie życia? Zamiast dbać o siebie, iść do lekarza, leczyć choroby to pchać w siebie leki i partnerce oczy mydlić? Pora na mężczyzn żeby zadbać o swoje zdrowie i potencję. A nie olewać cukrzycę, choroby serca itp itd. Na zdrowie to wyjdzie zamiast wymyślać problemy i kolejne wymagania w stosunku do kobiet.

Kto chce się maluje. Kto nie chce się nie maluje. Nie podoba Ci się to się nie maluj. Tak proste rozwiązanie a tak piękne w swej prostocie.
      • obrotowy Re: kobiety, które sie nie malują - sa naturalne. 25.12.21, 14:41
        eriu napisała:
        Na zdrowie to wyjdzie

- jasne, normalnie - to zgoda. ale w przypadkach medycznych jednak leki pomagaja

zamiast wymyślać problemy i kolejne wymagania w stosunku do kobiet.

- jakie ?

poza tymi, zeby miala "ochote" chociaz 2 x w tygodniu - co chyba zrozumiale ?
        • znana.jako.ggigus Re: kobiety, które sie nie malują - sa naturalne. 25.12.21, 23:10
          żeby miała ochotę przynajmniej dwa razy w tyg., to musisz na nią lepiej działać. Czasami pomaga zmiana stała partnera/rki.
        • eriu Re: kobiety, które sie nie malują - sa naturalne. 25.12.21, 23:41
          W przypadkach medycznych to lekarz powinien być zaangażowany w sytuację a nie że dostępne bez recepty. Mamy aż taką plagę impotencji w Polsce, że leki na potencję muszą być dostępne masowo bez recepty? A gdzie kontrola lekarska przy takim masowym spożywaniu leków? Wszak leki nie pozostają objętnie dla organizmu!
    • znana.jako.ggigus Re: kobiety, które sie nie malują - sa naturalne. 25.12.21, 23:09
      Jeśli dla ciebie malownaie się do pracy jest zbędne, to tego nie rób. Proste - nie robi się tego, co komuś nie pasuje (np. makijaż pełen o szóstej rano po bułki, aborcja czy seks na pierwszej randce). Natomiast inni ludzie decydują za siebie sami/same.
      • obrotowy Re: kobiety, które sie nie malują - sa naturalne. 25.12.21, 23:21
        znana.jako.ggigus napisała:
        > Jeśli dla ciebie malowanie się do pracy jest zbędne, ...

dla mnie calkowicie. - ale nie mam nic przeciw balom maskowym... i tym podobnym atrakcjom

- ponadto, gdy kto lubi sie malowac to obok jest ku temu wontek.

liczy kilkaset wpisow.

• znana.jako.ggigus Re: kobiety, które sie nie malują - sa naturalne. 25.12.21, 23:26
          no więc czytaj ten wątek przed/po/w trakcie balu maskowego.. Skrytykowałeś malowanie i jak ci napisano - nie podoba się malunek, to odłóż cienie. Natomiast co robią inni ludzie ze sobą, to ich sprawa
          • obrotowy Re: kobiety, które sie nie malują - sa naturalne. 25.12.21, 23:30

> no więc czytaj ten wątek przed/po/w trakcie balu maskowego

- przeczytalem go juz dawno.- dlatego powstal ten moj :)

Natomiast co robią inni ludzie ze sobą, to ich sprawa

- naturalnie. a moja sprawa jest powiedzenie, co o tym mysle, - bo mamy wolnosc wypowiedzi.

i czynie to (kulturalnie) na moim watku, a nie na tamtym, - by nie prowokowac klotni.

kto nie chce - niech nie czyta :)
            • znana.jako.ggigus Re: kobiety, które sie nie malują - sa naturalne. 25.12.21, 23:32
              tyle że napisałeś o tym, czego nie powinni robić inni ludzie. Mało cię dotyczy, co robią inni ludzie ze swoim czasem.
              • obrotowy nieprawda... 25.12.21, 23:57
                > tyle że napisałeś o tym, czego nie powinni robić inni ludzie.

nieprawda.

nie bylo w moim wstepniaku slowa "powinni"

jezeli cos JA uwazam za "zbedne" - to przecie nie znaczy, ze inni POWINNI tak uwazac.
                • znana.jako.ggigus Re: nieprawda... 26.12.21, 00:02
                  napisales: i malowanie (sie) na co dzien i do pracy jest zbedne.
                  • obrotowy naturalnie... 26.12.21, 00:11
                    > napisales: i malowanie (sie) na co dzien i do pracy jest zbedne.

naturalnie. - nie musze dodawac - "moim zdaniem" - bo to oczywiste, ze kazdy mowi za siebie

ale chyba NIE napisalem - ze "POWINNO byc zabronione" ? :)
                    • znana.jako.ggigus Re: naturalnie... 26.12.21, 00:23
                      No wiesz, takie ogólne wypowiedzi (nb tutaj dla ciebie b charakterystyczne) generalnie mają treść - co się powinno.
                      • obrotowy Re: naturalnie... 26.12.21, 01:04
                        > No wiesz, takie ogólne wypowiedzi (nb tutaj dla ciebie b charakterystyczne) ge
                        > neralnie mają treść - co się powinno.

nie obchodzi mnie co jest tu "generalne" - bo wszyscy, ktorzy mnie tu znaja od lat wielu, wiedza, ze "generalny"
                        to ja raczej nie jestem - a przeciwnie mocno odlegly od forumowych trendow i powszechnej obyczajowosci.

bye for this night.
                        • znana.jako.ggigus Re: naturalnie... 26.12.21, 21:46
                          No akurat od lat piszesz wiele twierdzeń w tm stylu, że kobiety mają się nie malować. W sumie jak to mówili, konia Józka obchodzi, co myślisz. Tracę czas
                          • obrotowy no naturalnie... 26.12.21, 21:57
                            W sumie jak to mówili, konia Józka obchodzi, co myślisz. Tracę czas

nie trac.

• znana.jako.ggigus Re: no naturalnie... 31.12.21, 17:20
                              Straciłam już
                              • obrotowy Re: no naturalnie... 01.01.22, 16:11
                                > Straciłam już

no to nie powtarzaj sie i nie trac juz dalej.
                                - tyle mozesz przynajmniej dla siebie zrobic.
                  • stasi1 Re: nieprawda... 02.01.22, 09:21
                    Kupowałem 31 gazetkę i do pani w kiosku: Ale pani ładnie umalowana, chyba juz na dzisiejszy wieczór?
        • bernadetta-pijaczka Re: kobiety, które sie nie malują - sa naturalne. 02.01.22, 23:42
          Kłamiesz . Wy faceci lubicie wytapetowane panie. Na naturalne nie lecicie.
          • obrotowy NIE. 03.01.22, 15:34
            bernadetta-pijaczka napisała:
            > Kłamiesz .

napisalem juz , ze nie. pisze na tym foro wiele lat i zapodaje teksty wynikajace wylacznie ze spostrzezen, l
            ub przemyslen.

"podpuchy" pozostawiam innym.

Wy faceci lubicie wytapetowane panie. Na naturalne nie lecicie.

- iwdac nie jestem "tym facetem" - tylko naleze do mniejszosci, ktorych malunki w pracy odpychaja
            - a nie przyciagaja.
            poza praca zreszta tez.

PS. To samo zreszta z wlosami. np. nie mam zadnych uprzedzen do rudych.
    • mari614 Re: kobiety, które sie nie malują - sa naturalne. 29.12.21, 01:46
      To czy zbędne to musiałbyś ocenić oglądając wersję "przed" i "po".
    • lenamagda11 Re: kobiety, które sie nie malują - sa naturalne. 29.12.21, 08:13
      Jak dla mnie malowanie się, nawet w "indiańskie malunki" jest ok, jeżeli kobieta czuje się z tym dobrze i ją to uszczęsliwia. Żyj i daj żyć innym :)
      • obrotowy alesz, alesz, 29.12.21, 15:21
        lenamagda11 napisała:
        > Jak dla mnie malowanie się, nawet w "indiańskie malunki" jest ok, jeżeli kobiet
        > a czuje się z tym dobrze i ją to uszczęsliwia. Żyj i daj żyć innym :)

alesz tak, . na imprezy.

do pracy chodzi sie jednak po to - by pracowac - a nie robic z siebie "wystawke"
        • eriu Re: alesz, alesz, 29.12.21, 17:31
          Pogonisz tych co romanse w pracy nawiązują? Przecież tam się chodzi pracować a nie o seksach czy związkach myśleć!
          • obrotowy Re: alesz, alesz, 29.12.21, 18:01
            eriu napisała:
            > Pogonisz tych co romanse w pracy nawiązują?

ale chyba tam nie konsumują ?

- chociaz... o seksie na biurku w pracy - tez slyszalem :)
            • eriu Re: alesz, alesz, 29.12.21, 23:43
              Czyli flirtować można, seks na biurku uprawiać też, ale kobiety nie powinny się malować do pracy „żeby nie robić z siebie wystawki” - co za żelazna logika.
              • obrotowy zgadza sie 01.01.22, 16:16
                eriu napisała:

> Czyli flirtować można, seks na biurku uprawiać też, ale kobiety nie powinny się
                > malować do pracy „żeby nie robić z siebie wystawki” - co za żelazna logika.

zgadza sie. i zeby nie odciagaly uwagi mezczyzn - od wypelniania przez nich obowiazkow zawodowych.
            • znana.jako.ggigus Re: alesz, alesz, 31.12.21, 17:21
              Możesz zamiast słuchać urban legend uprawiać seks na biurku w pracy. Nic specjalnie trudnego
              • obrotowy tak, ale, 01.01.22, 16:14
                > Możesz zamiast słuchać urban legend uprawiać seks na biurku w pracy.
                Nic specjalnie trudnego

tak, ale jest jeden problem:
                - trza uwazac na sprzataczki. nigdy nie wiadomo, kiedy one przyjda.
    • taki-sobie-nick Re: kobiety, które sie nie malują - sa naturalne. 01.01.22, 02:43
      Ale masz na myśli także tzw. niewidoczny makijaż?

memy.pl/show/big/uploads/Post/342870/16055110599169.jpg
    • bernadetta-pijaczka Re: kobiety, które sie nie malują - sa naturalne. 01.01.22, 14:22
      Tylko akurat ty nie spojrzysz na kobietę wyglądającą naturalnie. Zgadza się?
      • obrotowy przeciwnie. 01.01.22, 16:19
        bernadetta-pijaczka napisała:
        > Tylko akurat ty nie spojrzysz na kobietę wyglądającą naturalnie. Zgadza się?

przeciwnie. nie jestem hipokryta i nie pisze tu tekstow prowokacyjnych.
        - spogladam tylko na te naturalne.

"tapety" mnie po prostu nie pociagaja.
        • eriu Re: przeciwnie. 01.01.22, 19:54
          Obowiązkiem kobiet nie jest Ciebie pociągać, więc swoje apele możesz sobie wsadzić gdzie słońce nie dochodzi, bo chodzi w nich jedynie o zaspokojenie Twojego gustu i o to żebyśmy my kobiety żyły zgodnie z tym co się Tobie jako mężczyźnie podoba.

Jako, że nie reagujesz na kulturalne teksty: daj żyć ludziom jak chcą to ewidentnie trzeba Ci wprost napisać: w podskokach od kobiet się odstosunkuj. Która chce to się maluje, która chce to nie. Nie żyjemy po to i nie jesteśmy po to żeby męskie gusta zaspokajać!

Zamów sobie lalkę w sex stopie na zamówienie, która będzie wyglądać naturalnie i zaspokajać Twój gust i potrzeby jeśli umalowane kobiety ranią Twe delikatne oczka i daj spokój, bo to już się robi żenujące.
          • znana.jako.ggigus Re: przeciwnie. 01.01.22, 22:11
            o to to
          • obrotowy i nadal przeciwnie. 02.01.22, 17:48
            eriu napisała:
            > Obowiązkiem kobiet nie jest Ciebie pociągać,

a czy ktos tu powiedzial, ze jest ?

- ale moja przyjemnoscia jest - by byly pociagajace i temu to - daje tu wyraz.

comprende ?

- nie chcesz - nie czytaj, a jeszcze lepiej nie reaguj.
            • eriu Re: i nadal przeciwnie. 02.01.22, 20:15
              To jest forum Kobieta i nie musisz tu dawać wyrazu co Ci sprawi przyjemność jako mężczyźnie, szczególnie jeśli mówimy o tym jak kobiety się mają dostosowywać do Twojego gustu.

A jak masz taki problem z kobietami i ich wyglądem to po prostu na nie nie patrz - nie będą Ci oczek ranić. Oraz nie czytaj co piszą na forum Kobieta. Comprende?
              • obrotowy i ciagle nadal przeciwnie. 02.01.22, 22:29
                eriu napisała:

> To jest forum Kobieta i nie musisz tu dawać wyrazu co Ci sprawi przyjemność jak
                > o mężczyźnie, szczególnie jeśli mówimy o tym jak kobiety się mają dostosowywać
                > do Twojego gustu.

- nie musze, ale chce :)
                >
                > A jak masz taki problem z kobietami i ich wyglądem to po prostu na nie nie patr
                > z - nie będą Ci oczek ranić. Oraz nie czytaj co piszą na forum Kobieta. Compren
                > de?
                >

nie mam zadnego., tylko kocham "naturalki" - czemu daje tu wyraz :)))
                • eriu Re: i ciagle nadal przeciwnie. 02.01.22, 23:02
                  Dziaders jak się patrzy! W tyłku ma co kobiety o tym sądzą, ważne że "kocha naturalki" i "daje temu wyraz".

paulinamlynarska.pl/pl/news/dziaders_czyli_kto
                • taki-sobie-nick Re: i ciagle nadal przeciwnie. 02.01.22, 23:12
                  https://memy.pl/show/big/uploads/Post/342870/16055110599169.jpg

Comprende? (to chyba niepoprawnie)
                  • eriu Re: i ciagle nadal przeciwnie. 02.01.22, 23:22
                    High five!
          • stasi1 Re: przeciwnie. 05.01.22, 15:03
            Ale obrotowy tylko napisał co go pociąga w kobietach. Chyba nie chce aby wszystkie kobiety pasowały się do jego gustu. Nawet gdyby chciał to i tak nie ma mocy sprawczych aby to wyegzekwować
            • eriu Re: przeciwnie. 05.01.22, 16:42
              Ktoś kto krytykuje malowanie się w pracy nie mówi tylko o tym, że lubi niepomalowanie kobiety tylko krytykuje kobiety, które się malują - to po pierwsze.

Po drugie ile razy można tłumaczyć: co nas obchodzi preferencja jakiegoś faceta? Widzisz w tym wątku jakieś zachwyty nasze i już nie mówiąc inaczej spuszczanie się nad tym, że on lubi nieumalowane? Nie widzisz, bo nas to nie obchodzi!

A tym bardziej nie obchodzi nas krytyka dziada, która jest sprzedawana pod płaszczykiem preferencji i pisanie, że "po co się malujecie do pracy, w pracy się trzeba skupiać na pracy". Jak mu się nie podoba niech się skupia na pracy a nie patrzy na kobiety i ich makijaże. Tak samo Ty. Oczka Ci rani makijaż pani w kiosku to patrz na gazetę, którą kupujesz albo na kasie się skupiaj a nie komentujesz jeszcze. Nikt na Twoje komentarze nie czeka.
              • stasi1 Re: przeciwnie. 06.01.22, 14:15
                Te oczka mnie nie raniły, po prostu ją podziwiałem. Wcale nie miałem na myśli że mi się nie podoba, właśnie wprost przeciwnie że mi się podoba tak jakby szła już na bal. Trudno powiedzieć czy też wzieła sobie do serca moje słowa jak ty.. Więc jak ją zobaczę następnym razem to powiem że ładnie wyglądała. A gazeta gdzieś mi znikneła i nie wiem gdzie, a nie przeczytana. Może to była kara za te oczka?
                • eriu Re: przeciwnie. 06.01.22, 15:42
                  Jak chciałeś powiedzieć komplement wystarczyło zatrzymać się na ładnie. Bo to dodanie że "jak na bal" to powoduje, że można to odebrać jako przytyk że jest zrobiona nieodpowiednio do miejsca gdzie się znajduje. Nie każdy musi to tak zinterpretować, ale jak takie rzeczy piszesz w wątku gdzie dziad pisze swoje pierdololo o tym, że malowanie się kobiet do pracy jest zbędne to weź pod uwagę kontekst gdzie to umieszczasz, bo kontekst robi różnicę i zdecydowanie powoduje, że ja tego nie odebrałam jako szczery komplement.
                  • stasi1 Re: przeciwnie. 07.01.22, 10:44
                    Dobrze, przepraszam wszystkie kobiety. Te które poczuły się urażone tym co napisałem i te które się nie poczuły. Po przemyśleniu stwierdziłem że brzydko się zachowałem.
                  • stasi1 Re: przeciwnie. 09.01.22, 08:48
                    Zapomniałem pójść i ją przeprosić. Jakby była
                    • stasi1 Re: przeciwnie. 18.01.22, 12:08
                      Dzisiaj pomyliłem się i poszedłem kupić gazetę chociaż dopiero będzie jutro .ale pani była , przeprosiłem ją że to było seksistowskie wyrażenie że była umalowana jak na Sylwestra. pani przyznała rację ale z uśmiechem więc nie wiem jak to wyszło.
              • obrotowy belkot bez zrozumienia 06.01.22, 15:21
                eriu napisała:

> Ktoś kto krytykuje malowanie się w pracy nie mówi tylko o tym, że lubi niepomal
                > owanie kobiety tylko krytykuje kobiety, które się malują - to po pierwsze.

- nikt ich nie krytykuje. napisalem tylko, ze w pracy jest to zbedneri na takie nie zwrcam uwagi.

> Po drugie ile razy można tłumaczyć: co nas obchodzi preferencja jakiegoś faceta

- a co mnie obchodzi, co ciebie obchodzi ?

nie pasuje ci - to nie czytaj i nie odpisuj.

Nikt na Twoje komentarze nie czeka.

- no ty czekasz, bo juz wczesniej ci pislem - nie reaguj na moje wpisy
            • taki-sobie-nick Re: przeciwnie. 10.01.22, 23:30
              A gdyby miał moce sprawcze...?

"Do roboty tylko saute albo wylatują panie".
              • obrotowy alesz scond:) 10.01.22, 23:39
                taki-sobie-nick napisała:
                > A gdyby miał moce sprawcze...?
                > "Do roboty tylko saute albo wylatują panie".

alesz scond.
                mam dobrych i tez potrzebujacych kolegow. - lubiacych kobiece malunki.
                poprosilbym ich o wsparcie.
    • kertsikjza67 Re: kobiety, które sie nie malują - sa naturalne. 03.01.22, 08:28
      Naturalnie to wyglądają młode brunetki, blondynka niknie, bez poprawek
      • obrotowy nadal kobiety, które sie nie malują - sa naturalne 04.01.22, 00:09
        kertsikjza67 napisała:
        > Naturalnie to wyglądają młode brunetki, ....

zgoda

ale blondynki tez.

nie trza sie tylko wstydzic, ze jest sie naturalna blondynka.
        • taki-sobie-nick Re: nadal kobiety, które sie nie malują - sa natu 04.01.22, 02:18
          A co z byciem mysią blondynką, w dodatku posiwiałą?
          • obrotowy rude i siwe tez mi nie przeszkadzaja 04.01.22, 15:11
            taki-sobie-nick napisała:
            > A co z byciem mysią blondynką, w dodatku posiwiałą?

rude i siwe tez mi nie przeszkadzaja - bo to przeciez stan naturalny.

ale jestes pierwsza z ktora moge sie tu zgodzic.

- jezeli zle sie z tym czuja - to niech sobie wlosy farbuja (ale niech sie nadal nie maluja :)
            • taki-sobie-nick Re: rude i siwe tez mi nie przeszkadzaja 07.01.22, 23:01
              A jeśli czują się dobrze? I co to ma znaczyć "niech się nie malują"? Co to za nakaz? Wklej swoje zdjęcie.

Nie chodzi ci aby o makijaż niewidoczny?

https://lols.pl/wp-content/uploads/2020/11/Bez-makija%C5%BCu-tak-to-jest.jpg
    • majaa Re: kobiety, które sie nie malują - sa naturalne. 19.01.22, 14:01
      E tam, ludzie nagminnie na różne sposoby próbują "oszukiwać życie", więc nie ma co się czepiać akurat malowania. Szczególnie że temat w zasadzie Ciebie zupełnie nie dotyczy, ani na tym tracisz, ani zyskujesz, jak wyglądają obce osoby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka