Dodaj do ulubionych

Pytanie o podpaski

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 22:57
Dziewczyny jakich podpasek używacie???
Tyle jest ich na rynku,że naprawde trudno wybrać.
Obserwuj wątek
    • Gość: .................. Re: Pytanie o podpaski IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.11.04, 13:31
      nie używam podpasek juz chyba z dziesięć lat tylko tampony.Są o wiele bardziej
      higieniczne. Jak używałam podpasek to cały czas mi się wydawało że ode mnie
      smierdzi, to okropne uczucie.
      • Gość: vesna Re: Pytanie o podpaski IP: *.torun.mm.pl 15.11.04, 15:26
        Ja mam to samo. Nienawidzę czuć, jak ze mnie cieknie, nienawidzę czuc jakiegoś
        ciała obcego w majtkach, nie znoszę widoku krwi, w podpaskach (nawet ze
        skrzydełkami) prawie zawsze brudzi mi się bielizna, zajmują więcej miejsca w
        torbie. W nocy muszę spać w majtkach, a wolę nocne koszulki. Lubię nosić
        stringi, ale nie są kompatybilne z podpaskami :) Tampony rządzą. Ja już... 6
        lat - tylko tampony.
        • Gość: popla Re: Pytanie o podpaski IP: *.gabo.pl 15.11.04, 19:41
          a spicie tez z tamponami?ja lubie spac baaardzo dlugo,nawet 11 godz.ale to
          chybaz a dlugo za senz tamponem co?
          • Gość: vesna Re: Pytanie o podpaski IP: *.torun.mm.pl 15.11.04, 19:49
            Śpię z tamponem... W nocy się mniej krwawi trochę. Po prostu zakładanie nowego
            to ostatnia rzecz jaką robie przed snem, a pierwsze co robię rano to go
            wyciągam :)
        • Gość: gruboskorny Re: Pytanie o podpaski IP: *.acn.waw.pl 19.11.04, 18:54

To Ty pewno i bzykac sie lubisz.
          Wszystkie co nosza stringi i tampony lubia.
      • Gość: TANIA Re: DZIEWCZYNY NIE PISZCZIE BZDUR IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.11.04, 21:53
        Uzywanie tamponów nie ma nic do dziewictwa,to juz nawet ulotek informacyjnych
        nie możecie przeczytac???
        • alpepe nie tak do końca ;) n/t 18.11.04, 21:59
    • Gość: Spoza Re: Pytanie o podpaski IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.11.04, 19:58
      Ja zawsze Alwaysów. Kiedy miałam niecałe 11 lat, na rynku nie było jeszcze tak
      dużo odmian, wybór ograniczał się praktycznie do Alwaysów i Belli. Przekonałam
      się wtedy, że Always naprawdę ma dużo mocniejszy klej.
      Gdybym mogła, używałabym tamponów. Mam jednak taką budowę "zapieczętowania", że
      mogłabym używać chyba tylko tamponów grubości słomki.
      • Gość: niedziewica Re: Pytanie o podpaski IP: 194.219.131.* 16.11.04, 23:43
        znaczy dziewica jestes, czy co?

Z tą słomką to... przeceniasz sie niesteety :)
        • Gość: Spoza Re: Pytanie o podpaski IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.11.04, 21:05
          Jestem, i co w tym niezwykłego?
          • Gość: nutka Re: Pytanie o podpaski IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 17.11.04, 21:19
            Nic w tym dziwnego ale z tą słomką to przesadziłaś :))))
            • Gość: Spoza Re: Pytanie o podpaski IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.11.04, 21:23
              To miało być obrazowe. ;) W każdym razie tampon mini jest za duży. Sprawdzałam.
              Mówi się trudno; nietkniętość ma dla mnie znaczenie, choćby jest częścią mej
              Inności.
              • Gość: nutka Re: Pytanie o podpaski IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 17.11.04, 21:26
                Jak nietkniętość dziewczyno??
                Chyba jakaś przewrażliwiona jesteś.
                A ten tampon to w dobrą dziurkę wkładałaś? Bo jak się nie mieścił to może
                zsięgnij porady lekarskiej, bo to oznacza, że coś z tobą nie tak.
                • alpepe Re: Pytanie o podpaski 18.11.04, 08:54
                  nie chyba, jest sdziewczyna przewrażliwiona, ale, tak na marginesie, to od
                  tamponu tez mozena zostać rozdziewidzoną... kiedyś były takie freedom sie
                  nazywały.
                  • Gość: nutka Re: Pytanie o podpaski IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 18.11.04, 17:07
                    Freedom :) Dobra nazwa :)
                    Chyba jakieś długie były?
                    • alpepe Re: Pytanie o podpaski 18.11.04, 17:20
                      super... Podkradłyśmy matce koleżanki...ale przynajmniej ból nocy poślubnej
                      przeżyłam z tamponem :)
                      • Gość: kohol Re: Pytanie o podpaski IP: *.crowley.pl 19.11.04, 11:42
                        Alpepe :)
                        Jakieś 20 lat temu przyjechała do nas "ciocia z Ameryki" - razem z siostrą
                        cioteczną wykradłyśmy jej wszystkie tampony i prawie wszystkie powrzucałyśmy do
                        sedesu - nawet nie wiesz, jak fajnie było patrzeć, jak pęcznieją w wodzie :D
                        (to były takie tampaxy, z tym że z plastikowymi aplikatorami).
    • Gość: ja Re: Pytanie o podpaski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 19:58
      Alwaysy cienkie ze skrzydelkami są bardzo dobre
    • inezja21 Re: Pytanie o podpaski 16.11.04, 20:05
      tylko tampony....nie używam podpasek.
    • alpepe Re: Pytanie o podpaski 16.11.04, 20:48
      tampony albo bella perfecta green :)
      • Gość: mo Re: Pytanie o podpaski IP: *.tvp.pl 18.11.04, 17:36
        aaabsolutnie bella perfecta green!
        pozdr.mo
    • kohinor Re: Pytanie o podpaski 16.11.04, 21:01
      Jestem facetem i uzywam tylko podpaski higieniczne Always.
      Znalazlem w ksiazce, ktora pozyczylem - sluzyla jako zakladka. Teraz mnie sluzy
      w biurze - obcieram nia pioro po pompowaniu atramentem :)
      • Gość: Ewa Re: Pytanie o podpaski IP: 193.111.233.* 18.11.04, 16:34
        Ubawiłeś mnie do łez:)))))))))))))))!!!
    • Gość: echo Re: Pytanie o podpaski IP: 195.116.62.* 16.11.04, 23:35
      nie cierpie tych ceratowych allwaysow. jesli podpaski to dotej pory bella
      perfecta blue, a ostatnio naturella, polecam, maja milutka powłoczke, cos
      lagodzacego. tylko mogli by je robic w cienszej wersji.
      • Gość: virtuallady Re: Pytanie o podpaski IP: *.vline.pl 17.11.04, 10:13
        Słusznie, grube te naturella jak materace.. odpadają, nie lubię mieć czegoś
        takiego w majtkach,hyhy. Tampony rulez!
        • uasiczka Re: Pytanie o podpaski 19.11.04, 11:53
          tylko bella blue - nie znoszę ceraty w majtach, prubowałam naturell ale za
          grube - kicha straszna
    • Gość: kohol Re: Pytanie o podpaski IP: *.crowley.pl 17.11.04, 11:30
      Bella. No i tamponów ob.
      Alwaysy są wg mnie paskudne - plastikowe i błe.
    • iberka Libresse i zadne inne 18.11.04, 00:11
      always tak odparzaja,ze o malo nie plakalam
      iza
      • oldbay Re: Libresse i zadne inne 20.11.04, 17:02
        Ja się też kiedyś odparzyłam :-(
        A używam różnych rzeczy: libresse, bella, OB, naturella( tampony i podpaski w
        zależności od potrzeby i "ochoty") Szczerze mówiąc nie mam czegoś ulubionego.
        Czasem kupuję nowości, żeby wypróbować. Nie trzymam się cały czas tych samych
        produktów.
        -
        oldbay
    • pierozek_monika Kopov, notujesz? ;) 18.11.04, 16:46
    • maretina Re: Pytanie o podpaski 18.11.04, 21:55
      heeheheh, nizej jest watek o tamponach.... a wlasciwe o tym jak ciezo je
      wyjmowac;))))
    • Gość: Sisaa Re: Pytanie o podpaski IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.11.04, 22:06
      Heh..no pewnie, ze tampony rulez! A tak na marginesie to nieprawda, ze mozna
      przez tampon stracic dziewictwo...ale brednie...heh bajki...
      • alpepe Re: Pytanie o podpaski 18.11.04, 22:14
        na marginesie: można stracić dziewictwo.
        • Gość: vesna Re: Pytanie o podpaski IP: *.torun.mm.pl 19.11.04, 10:30
          Dla mnie dziewictwo to coś więcej niż błona (którą faktycznie można na różne
          sposoby przerwać...). A tak mi się skojarzyło - w "Bravo" (chyba) kiedyś dawno
          czytałam list do redakcji pod tytułem: "Czy od używania tamponów można zajść w
          ciążę?" :)
          Tampony nas rozdziewiczają, tampony nas zapładniają... dziewczyny - po co nam
          facet? ;)
          • alpepe Re: Pytanie o podpaski 19.11.04, 10:32
            No, ja zaszłam w ciążę tradycyjnie :)))))), choć tampony są mi nieobce, też nie
            lubię "się rozpływać".
            • e-xtaza Re: czy badanie ginekologiczne rozdziewicza? Hm.. 19.11.04, 11:10

• Gość: vesna Re: czy badanie ginekologiczne rozdziewicza? Hm.. IP: *.torun.mm.pl 19.11.04, 18:23
                Nie bez powodu dziewice bada się przez odbyt...
    • tralalumpek Re: Pytanie o podpaski 19.11.04, 20:38
      ja uzywam owieczki, jak przystalo na dinaurzyce ale tylko te czarne
      • Gość: Sisaa Re: Pytanie o podpaski IP: *.elblag.dialog.net.pl 19.11.04, 21:05
        jeszcze nie slyszalam zeby stracic dziewictwo przez tampon...jak ktos sie uczyl
        biologii to powinien wiedziec ze pochwa ma 10cm i trudno by bylo tak daleko
        komus wpychac palucha( no chyba ze ma po temu inny cel ), a blona poza tym nie
        jest u wejscia do niej...heh
        • alpepe Re: Pytanie o podpaski 19.11.04, 21:30
          niedouczona jesteś, skoro nawet nie wiesz, gdzie jest błona dziewicza... Nie
          mówiąc on tym, że nie każda kobieta ma pochwę dziesięciocentymetrową, ale to
          już i tak bez związku z utratą dziewictwa przez tampon.
          • Gość: Sisaa Re: Pytanie o podpaski IP: *.elblag.dialog.net.pl 19.11.04, 21:35
            ginekolog sie znalazl :)
            • alpepe Re: Pytanie o podpaski 19.11.04, 21:47
              nie, rozdziewiczona przez tampon :)
              • Gość: abc Re: Pytanie o podpaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 15:29
                a moze przez płot co? matko....co za kretynizm...
                • alpepe Re: Pytanie o podpaski 20.11.04, 15:36
                  masz problem z kretynizmem? Ale to nie to forum...
                • Gość: nutka Re: Pytanie o podpaski IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 20.11.04, 17:07
                  Co się czepiasz? Przecież każdy jest inaczej zbudowany. Są pochwy długie i są
                  krótkie. Są błony "grube", "wytrzymałe" i "trudne do przebicia" i są cienkie i
                  delikatne, tak, że nawet przy rozdziewiczeniu dużo krwi nie leci.
                  A tampon ma jakieś 4-5 cm i wkłada się go kilka centymetrów głębiej i dalej niż
                  palec. Ile masz lat, że nie wiesz takich podstawowych rzeczy?!
                  Zanim zaczniesz wyzywać ludzi na forum od kretynów stuknij się w czoło i
                  pomyśl - to nie boli!
                  • alpepe Re: Pytanie o podpaski 20.11.04, 17:13
                    Dzięki nutka, za zrozumienie :). Gdyby mi się coś takiego nie przytrafilo, też
                    bym pewnie uważała rozdziewiczenie przez tampon za niemożliwe, a przecież w
                    instrukcji stoi wołami, że należy zaczynać od najmniejszego, a ja wtedy tej
                    instrukcji nie czytałam...
                    • Gość: nutka Re: Pytanie o podpaski IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 20.11.04, 17:16
                      Nie wiadomo, co komu pisane :-)
                      Wiem, że takie rzeczy się mogą przytrafić, chociaż mnie osobiście to nie
                      spotkało.
                      Po prostu wszystkie kobiety mimo, że takie same, są jednak inne :)
                      • alpepe Re: Pytanie o podpaski 20.11.04, 17:20
                        po prostu tampon był wtedy źle wsadzony i jak wyjmowałam to był grubszy niż
                        przy wsadzaniu. Ale mnie bolało. Najpier się bałam, że sobie coś uszkodziłam a
                        potem dopiero zajarzyłam, że jest już "po". :)Pełna freedom :D!
                        • Gość: nutka Re: Pytanie o podpaski IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 20.11.04, 17:21
                          Ale miałaś przygodę :-) hi hi hi!
                          FREEDOM oj nie mogę ze śmiechu :-D
                          • alpepe Re: Pytanie o podpaski 20.11.04, 17:24
                            ale wtedy byłam PRZERAŻONA! Ale cieszę się, że to nie stało się przy seksie, ta
                            defloracja, bo bolało strasznie, BTW mój chłop nie bardzo wierzy w to, co się
                            stało, pyta, czy to nie był przypadkiem płot, jak w "Chłopach" ;)
        • Gość: nutka Re: Pytanie o podpaski IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 20.11.04, 17:13
          Nawet jeśli twoja pochwa ma 10 cm to policz: tampon ma 4-5 cm. Palec: zależy
          czyj, ja mam małe dłonie i mój ma 6,5 cm. DODAJ.
          Ja nie wiem, może ty sobie wkładasz tampon na 2 cm głęboko ale może zamiast się
          wymądrzać to przed użyciem przeczytaj ulotkę dołączoną do opakowania lub
          skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą. Dowiesz się, że tampon należy wkładać
          głębiej.
          A jeśli zestawisz to z powyższymi wyliczeniami i weźmiesz pod uwagę, że kobiety
          nie są wymiarowo identyczne dojdziesz do wniosku, że alpepe ma rację.
          • Gość: pkobp Re: Pytanie o podpaski IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.11.04, 23:13
            drogie kobitki blona dziewicza nie zasklepia pochwy calkowicie!!!!! W blonie
            jest otwor - mniejszy lub wiekszy, ktory przy wkladaniu tamponu rozciaga sie
            (blona jest elastyczna). Tak wiec po co jakies dodawanie!!!!! Ja uzywalam
            tamponow jak bylam dziewica i nijak mi to nie przeszkadzalo.
            Owszem poczatki sa trudne....
            Kobiety drogie!!!! Żeby dobrze wlasnej budowy ciala nie znac....

Mysle ze przerwanie blony dziewiczej nastapilo ze wzgledu na nieumiejetne
            uzycie owego tamponu.

A podpaski sa bleh.........

Alwaysy najgorsze, jak zreszta wszelkie wyroby higieniczne tej firmy -
            sztuczne i bardzo nieprzyjemne. Najgorszy syf.
            Te ktore nie probowaly tamponow niech sie przerzuca. Komfort tysiace razy
            wiekszy.

Pozdrawiam i radze postudiowac wlasna fizjonomie
            • alpepe Re: Pytanie o podpaski 21.11.04, 11:19
              Mysle ze przerwanie blony dziewiczej nastapilo ze wzgledu na nieumiejetne
              > uzycie owego tamponu
              Co napisałam w swoich postach:) Tampon był za duży :).

Pozdrawiam i radze postudiowac wlasna fizjonomie
              Co ma do teog studiowanie własnej twarzy???

• Gość: pkobp Re: Pytanie o podpaski IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.11.04, 17:36
                fizjonomia to nie tylko twarz :P

najczesciej w tym znaczeniu uzywana ale to takze budowa ciala
                • Gość: nutka Re: Pytanie o podpaski IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 21.11.04, 17:49
                  No właśnie, postudiuj fizjnomię to się dowiesz, że tamponu nie wkłada się aż
                  tak daleko, żeby przechodził przez otwór w błonie dziewiczej. Powinien
                  być "niżej".
                  A to, że taki otwór istnieje to na prawdę nie jest dla mnie niespodzianka.
                  Chciałaś błysnąć - nie udało się :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka