23.12.06, 16:07
Witam. Na nowy sezon chcialbym zmienic sprzeta na jakis powazny. Mysle nad KTM
LC4 400. Czy ktos mial z nim doczynienia? Czy sa fabryczne wersje supermoto?
Jak z awaryjnoscią i czesciami?

Wesołych!
Obserwuj wątek
    • pawel_89 Re: LC4 23.12.06, 16:10
      a 620? Zabije sie na nim? Dodam, ze moje doswiadczenie w jezdzie to 2 lata na
      enduro 50ccm i rok na 70ccm. Jako takie pojecie mam :) i nawet buty enduro mam :PP
      • Gość: MO Re: LC4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 16:13
        Miałem lc4 400e, z 1997r. Przerobiłem na supermoto i znudziło mi się. Celuj w
        620. Na szosie ta moc jest akurat, w terenie to pewnie za dużo dla
        początkującego.
        • pawel_89 Re: LC4 23.12.06, 16:15
          Moje trasy to bedzie glownie asfalt z wypadami w bardzo lekki teren. Dlatego
          sklonny bylbym bardziej do supermoto.
          A czy wymaga jakiegos specjalnego dbania o niego? Jak wygladaja czynnosci serwisowe?
          • Gość: MO Re: LC4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 16:26
            Kupiłem motocykl z przebiegiem 3000 km, a sprzedałem jak miał 7000. Nic nie
            wiem na temat czynności serwisowych. Z dostępnością części nie było problemu, a
            ceny były porównywalne z japońskimi markami. Wejdź na www.ktm.info i poszukaj
            kontaktu z Markiem Kujałowiczem, szefem serwisu KTM w Krakowie.
            A przeróbka na supermoto parę lat temu kosztowała mnie 3500 zł: nowe felgi,
            szprychy, opony + montaż. Szczęśliwie nie musiałem przerabiać układu
            hamulcowego, bo w moim modelu była 300mm tarcza.
            • pawel_89 Re: LC4 23.12.06, 16:46
              A jak przedstawiał się apetyt na benzynę? Głównie będę jeździł po mieście, na
              tor mam za daleko ;)
              • Gość: MO Re: LC4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 16:57
                Nie pamiętam. Pamiętam za to ogólne wrażenie taniości. To był jeden z
                nielicznych motocykli, który nie łomotał mnie po kieszeni.

Jeśli chodzi o wyścigi, to parę lat temu było znacznie słabiej pod tym
                względem. Nie było w ogóle rozgrywek supermoto, a takich motocykli było bardzo
                mało. W Krakowie pewnie dwa, łącznie z moim. Teraz jest inaczej. Tu sobie
                popatrz.

supermoto.pl/
                • pawel_89 Re: LC4 23.12.06, 17:05
                  Dzięki! Wesołych swiąt! :)
                  (oczywiście mile widziane wypowiedzi innych uzytkowników tego moto) :)
    • Gość: rychoo Re: LC4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 21:17
      osobiscie nie jedzilem , ale gadalem z kolesiem jedzil na klr 600 i lc4 640 mowie ze lc4 strasznie nerwowe ,czule na gaz , wyrywa sie z rak jak sie go podciagnie na obrotach wyzej.
      • oz_ktm Re: LC4 26.12.06, 09:58
        przejechalem na lc4 640 jakies 21000 tys km. kupilem go jak byl nowyi przez ten czas oprocz serwisu biezacego nic poza drobiazgami sie nie musialem wymieniac ( czujnik stop w przednik hamulcu, urwana linka licznika itp) nie uwazam zeby byl to motor agresywny, zalezy jeszcze ile masz wzrostu i ile warzysz.

ps. troche chaotczynie to napisalem ale dopiero wstałem :)
        pozdr. oz
        • pawel_89 Re: LC4 26.12.06, 12:18
          Wzrostu mam 191 cm i waże 80 kg. Ma byc to moje pierwsze powazne moto,
          zastanawiam sie jeszcze nad TTR 600.
          • pawel_89 Re: LC4 26.12.06, 12:19
            no a ten serwis bierzący to: co, kiedy i za ile? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka