Dodaj do ulubionych

Z deszczu pod rynek

• Gość: alek Re: Z deszczu pod rynek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.12.04, 02:52
      Fajne by to bylo gdyby nie pisala tego lesba :)
    • Gość: Andrzej Re: Z deszczu pod rynek IP: *.56.203.62.cust.bluewin.ch 05.12.04, 02:56
      "...ludzie wierzyli w Boga. We właściwym czasie pobierali się, mieli dzieci."
      Kiedyś ludzie wierzyli bardziej w kościół niż w Boga, przestrzegali zasad
      dekalogu, przykazań kościelnych itd... A teraz gdy się patrzy na księży
      podchwytujacych dzieci, duchownych z ukrywanym potomstwem, kapłanów którzy są
      dla bogatych a nie dla wierzących czy zagubionych... to czy się chce dawać
      jeszcze księdzu w łapę za ślub? Mnie to bardzo martwi. Mój syn ma kochankę, z
      którą mieszka. Ja jej nie uznaję, a on chce się wcisnąć do nas na Święta z
      kochanką. Co robić? To jest okropna różnica pokoleń, ale niestety do tego
      przyczynił się nasz "kochany" kościół... Ja w każdym razie wierzę w Boga, co
      nie oznacza, że będę tulił do siebie jawnogrzesznice...
      • Gość: misiakkowy misiu, nie mitologizuj - to o czym piszesz było IP: 62.233.214.* 05.12.04, 11:54
        zawsze. i jest od zawsze
      • Gość: sumek Św. Augustyn powiedział: IP: *.238.99.9.adsl.inetia.pl 05.12.04, 18:49
        Kochaj i rób co chcesz!
        • Gość: niepoprawny to "kochaj" było w znaczeniu... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.12.04, 19:08
          miłości Boga i bliźniego - a więc poszanowania przykazań boskich i moralności chrześcijańskiej. A więc granice wolności wyrażonej słowami "rób co chcesz" sa wyraźnie zakreślone.

• Gość: niepoprawny A Indira Gandhi powiedziała: IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.12.04, 19:10
          "Wolność nie znaczy, że można poruszać się po niewłaściwej stronie ulicy."
        • Gość: ble Re: Św. Augustyn powiedział: IP: *.arcor-ip.net 05.12.04, 19:13
          Gość portalu: sumek napisał(a):

> Kochaj i rób co chcesz!

W kraju takim jak Polska to tez trzeba uwazac- nawet z Augustynem.
          Do zaobserwowania jest pewna karykaturyzacja pojec w Polsce.
          Przecietny kowalski zrozumie ze on tak kocha ze spokojnie moze lac
          po mordach rodzine od kobiety do dzieci bo w jego mniemaniu
          okazac sie moze ze w koncu on to tak "kocha i dlatego robi co chce"
    • Gość: alek Re: Z deszczu pod rynek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.12.04, 02:57
      jeszcze jedno - wybaczcie tej "kobiecie" ze urodzila sie taka BRZYDKA -
      wiekszosc lesb wlasnie z powodu swojej brzydoty wybiera te droge

nie placz kinga - w nastepnym zyciu bedziesz bradem pittem
      • Gość: gw Re: Z deszczu pod rynek IP: *.proxy.aol.com 05.12.04, 04:09
        pani Kinga za bardzo sie przejmuje dekadencka kulura Francji , wiecej radosci w
        zyciu Kingulko, nie ma sie co przejmowac tajkami i luzerami. wszystko w
        proporcji jest dobre i burdel i kosciol i sport
    • Gość: Lew Co mi tu piszecie? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 05.12.04, 04:13
      Uroda Kingi to sprawa trzeciorzędna! Mam wrażenie że wielu nie rozumie o czym
      napiasała. A napisała felieton o książce która przepowiada kawałek przyszłości.
      A nawet teraźniejszości, przynajmniej dla mnie.
      Właśnie wróciłem do domu po spotkaniu z piękną kobietą, ja żonaty, ona mężatka.
      Moja żona jeszcze nie wróciła, na Nią pewnie czekał mąż. Prawda polega na tym
      że małżeństwo (a i rodzina) zostały wymyślone w czasach kiedy średnia długość
      życia ludzkiego wynosiła 40 lat - czyli trwało dwadzieścia kilka. Dziś żyjemy
      znacznie dłużej i nic dziwnego że nasza cierpliwość się wyczerpuje. A że
      uwikłani w materialną codzienność nie potrafimy zbudować czegoś od nowa
      uciekamy w alienację i atomizację? Sam Najwyższy zrozumie (i tu nie potrzebuję
      pośrednictwa). Kinga, nie przejmuj się oszołomami, prawdziwy macho nie jest
      katolikiem! Pozdr.
    • Gość: Boleslaw Re: Z deszczu pod rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 04:34
      W każdym felietonie Pani K.Dunin przewija się jeden motyw "jak ja nie lubię
      kobiet",a przecież kobieta to też czlowiek. No może trochę inny niz meżczyzna :-)
      • Gość: dobry Re: Z deszczu pod rynek IP: *.arcor-ip.net 05.12.04, 04:56
        felieton . Tylko nie do konca jest tak ze Polki nie chca byc jak Tajlandki.
        Wiele inaczej nie potrafi bo takie sa preferowane wzorce.
        Kinga podoba mi sie - w dupie ma wzorce urody ktore czynia z kobiet
        niczym nie rozniace sie miedzy soba obiekty .
        Nie jest nowoscia ze prawicowi , katoliccy durnie prosto z kosciola potrafia
        pomaszerowac do burdelu.
        Mysle ze zanussiemu tez jeszcze nie powiedzial nikt :ty stara pie.. twoj
        wykreowany przez ciebie modelowy
        inteligent to idiota. Preferowanie powsciaglosci w ekspresji uczuc
        mialoby cechowac inteligentnego czlowieka- jak to wyglada na codzien ?
        albo pozbawieni uczuc debile albo neurastenicy .
        Tymczasem czlowiek dojrzaly- rozwiniety rozumie uczucia i emocje innych ale
        takze wlasne. Uczucia sa nasza busola. Nierozumiane powoduja to co mamy
        brutalizacje i dehumanizacje stosunkow miedzyludzkich .
        Zrozumiale jest ze sobie faceci nie radza z uczuciami bo maja udawac ze
        takowych nie posiadaja.

• Gość: Pani Rozmaryna Re: Z deszczu pod rynek IP: *.vc.shawcable.net 05.12.04, 05:16
          ble, ble, ble, ble, ble............BLE
          • Gość: to jest to to najgłębsza i najsensowniejsza wypowiedź jaką IP: 62.233.214.* 05.12.04, 11:59
            tu przeczytałem.

ma tą wielką zaletę że nie można jej zarzucić psełdointelektualnego bełkotu,
            jak pozostałym. szczególnie tym dłuższym i "madrzejszym".

pozdrawiam
    • Gość: samiec Re: Z deszczu pod rynek IP: *.proxy.aol.com 05.12.04, 06:06
      mozna pojsc do kosciola, ale tam trudno raczej o tajska prostytuytke
      • Gość: Macho Re: Z deszczu pod rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 16:28
        Bez przesady z tymi tajkami.Każda umie to samo,wirzcie mi.To ty jesteś dupa nie
        macho,jak potrzebujesz tajki.
    • Gość: niepoprawny A p. Dunin chodzi do kościoła czy burdelu? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.12.04, 09:17
      Ciekawe, czy od feministyczno-politycznie poprawnych poglądów lansowanych przez środowisko p. Dunin przybędzie miłości na świecie? Czy człowiek będzie szanował drugiego człowieka, jeśli będzie go widział jako kłopotliwy obiekt (aborcja lub eutanazja)?
      To "postępowe" pomysły prowadzą do dehumanizacji człowieka i atomizacji społeczeństwa. Gdy już całkiem zepsujemy człowieka i społeczeństwo, to p. Dunin woła o to, by chodzić do kościoła zamiast do burdelu. Jak trwoga to do Pana Boga? P. Dunin narzeka, że nie istnieją wspólnoty. Istnieją, ale nie w "postępowym" środowisku p. Dunin. Nadal funkcjonują - i to wbrew "postępowym" paniom Dunin i im podobnym - wspólnoty chrześcijańskie.
      Pani Dunin! Zamiast postępowego burdelu czas pójść do kościoła!
      • Gość: kosoń Re: niepoprawnemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 14:29
        Bóg nie dał mi łaski wiary. Zazdroszczę takim jak Ty. Życzę Ci wytrwałości w
        budowie katolickiej społeczności - w sytuacji gdy KK - będzie się pogrążał w
        kryzysie strukturalnym i moralnym. Pozdrawiam.
        • Gość: niepoprawny kosoniowi IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.12.04, 16:11
          > Bóg nie dał mi łaski wiary. Zazdroszczę takim jak Ty. Życzę Ci wytrwałości w
          > budowie katolickiej społeczności - w sytuacji gdy KK - będzie się pogrążał w
          > kryzysie strukturalnym i moralnym. Pozdrawiam.

Kryzys strukturalny (demograficzny, etniczny) i moralny to raczej domena zlaicyzowanych i wychowanych na eurosocjalizmie i poprawności politycznej społeczeństw Europy Zachodniej. Wystarczy zobaczyć, jak podważyło wzorcowe rzekomo fundamenty społeczeństwa holenderskiego zabójstwo van Gogha. Na tle społeczeństwa Holandii Kościół Katolicki i jego wierni mają się dobrze. Zresztą KK przetrwał 2000 lat, przetrwał stalinowki komunizm. Ciekawe ile przetrwa UE?
          Pozdrawiam.

Pozdrawiam
    • Gość: gość Re: Z deszczu pod rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 09:37
      pierwszy felieton kingi dunin ,który mi się podobał.naprawdę niezły!!!!!ironia
      pierwsza klasa!!!
    • Gość: nikolai Dunin jest śmieszna, nie od dziś. IP: *.238.117.185.adsl.inetia.pl 05.12.04, 10:09
      Zapraszamy panią do burdelu!
    • Gość: BELIAL Re: Z deszczu pod rynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 12:43
      A czym szanowna Pani dzisiaj jest Kościół jako instytucja? Kościół /mniemam,że
      autorka myslała o katolickim/Kościół ze swoimi wynaturzeniami,instytucja do
      szpiku przesiąknięta fałszem,obłuda hipokryzją i nieuczciwością.Kościół,którego
      myślą przewodnią jest MAMONA.Z dwojga złego wolę burdel.Idąc do tego przybytku
      z góry wiem ,gdzie idę.Idąc do kościoła moge się pomylic.W planach był kosciół
      a wylądowałem w burdelu.
      • Gość: przytomna Re: Z deszczu pod rynek IP: *.arcor-ip.net 05.12.04, 12:59
        Kinga . To kosciol z jego karykatura chrzescijanstwa przyczynl sie
        do tego ze kobiety i mezczyzni nie potrafia ze soba rozmawiac.
        Kosciol antagonizuje nas, kobiety i mezczyzn.
        Nic dziwnego ze frustruja wzorce katolickie mezczyzn.
        Mieliby byc patriarchami wokol ktorych wszystko krecic sie ma a tu guzik.
        Uleglych kobietek co to wszystko i za darmo jakby coraz mniej.
        No to sobie szukaja frustraci uleglych za pieniadze- w burdelu swiat wraca
        do porzadku - moga wymagac co chca tylko....zaplacic trzeba ....
        Spelniac sie maja konserwatywni
        mezczyzni w burdelu - tam moga rzadzic - placac za uslugi.
        Tak jest na swiecie ze istnieje korelacja miedzy nedza, zacofaniem a spychaniem
        roli kobiet do przedmiotu uzaleznionego od plci meskiej .
        Moze kiedys ktos zauwazy ze czyniac z kobiet przedmioty do dyspozycji
        bezwarunkowej mezczyzn , mezczyzni degeneruja sie sami.
        • Gość: Belial Re: Z deszczu pod rynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 13:13
          Zgadzam się z Toba całkowicie.Przynajmniej przez pół wieku nie ma szans na
          zmiany w tym Biskupinie Europy.
          • Gość: CCCWŻP Re: Z deszczu pod rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 16:42
            Przestańcie winić kościół.Żeby sie modlić nie potrzebny kosciół.Kiedyś winni
            byli żydzi, cykliści i masoni.Ludzie kościoła są tacy jak my.Piją,kradną,
            pier...ą tajki i molestuja dzieci.Przestanmy gadać tylko weźmy się za nich i
            zróbmy porządek. Nikt za nas tego nie zrobi.Przestańmy sie chować za plecami
            innych.Wnuki nam tego nie wybaczą.W imię wnuków do roboty.Świat jest piękny
            rzekł soliter i .....
        • Gość: tete Re: Z deszczu pod rynek IP: w3cache.* / 81.219.246.* 05.12.04, 13:20
          Gość portalu: przytomna napisał(a):
          > Kinga . To kosciol z jego karykatura chrzescijanstwa przyczynl sie
          > do tego ze kobiety i mezczyzni nie potrafia ze soba rozmawiac.
          > Kosciol antagonizuje nas, kobiety i mezczyzn.

Krótko mówiąc najszczęśliwsi są Rosjanie (kościół tam niewiele miał do
          powiedzenia), Kubańczycy i Koreańczycy z północy
          • Gość: nie wiem Re: Z deszczu pod rynek IP: *.arcor-ip.net 05.12.04, 13:59
            Gość portalu: tete napisał(a):

> Gość portalu: przytomna napisał(a):
            > > Kinga . To kosciol z jego karykatura chrzescijanstwa przyczynl sie
            > > do tego ze kobiety i mezczyzni nie potrafia ze soba rozmawiac.
            > > Kosciol antagonizuje nas, kobiety i mezczyzn.
            >
            >
            > Krótko mówiąc najszczęśliwsi są Rosjanie (kościół tam niewiele miał do
            > powiedzenia), Kubańczycy i Koreańczycy z północy

A co ma do tego rosja i korea wspolnego ?
            Ty popatrz sobie na Polske a innych zostaw w spokoju.
            Najszczesliwsi sa Polacy ? Bo maja wartosci ? I zadnej jakosci zycia .
            Ciekawe dlaczego ?
            Bo maja schizofreniczny stosunek do spraw i rzeczy.
            Zeby zostac przy kobietach i mezczyznach.
            Panowie tak maja nasrane w glowach ze sami nie wiedza jak to ma byc.
            Poniewaz zony maja byc "przyzwoite" to szukaja satysfakcji
            seksualnej w prostytutek . Nad ta "przyzwoitoscia" powinni sie pozastanawiac.
            Dlaczego tam gdzie sa kobiety tzw porzadne musza istniec takze prostytutki.
        • Gość: niepoprawny (nie)przytomna IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.12.04, 19:24
          > Kinga . To kosciol z jego karykatura chrzescijanstwa przyczynl sie

rozumiem, że wiesz lepiej jak wygląda prawdziwe chrześcijaństwo? Z burdelami, eutanazją, aborcją, legalizacją homoseksualismu i poprawnością polityczną?

> Kosciol antagonizuje nas, kobiety i mezczyzn.

Zwłaszcza w sakramencie małżeństwa?

> Uleglych kobietek co to wszystko i za darmo jakby coraz mniej.

Za to coraz więcej uległych za pieniądze?

> Tak jest na swiecie ze istnieje korelacja miedzy nedza, zacofaniem a spychaniem
          > roli kobiet do przedmiotu uzaleznionego od plci meskiej .

Tylko w "postępowym" świecie narzekają, że sa niekochane. Tak jak Dunin, której najwyraźniej nikt nie kocha (no może poza GW...).

> Moze kiedys ktos zauwazy ze czyniac z kobiet przedmioty do dyspozycji
          > bezwarunkowej mezczyzn , mezczyzni degeneruja sie sami.

Oj tak, a te wyzwolone kobiety są tak zniewolone, że się nie mogą bronić przed sprowadzeniem do roli zabawki...
          Dobrze jest czasem zobaczyć, jak przeczy się samej sobie.
          • Gość: ble Re: (nie)przytomna IP: *.arcor-ip.net 05.12.04, 19:58
            Gość portalu: niepoprawny napisał(a):

> > Kinga . To kosciol z jego karykatura chrzescijanstwa przyczynl sie
            >
            > rozumiem, że wiesz lepiej jak wygląda prawdziwe chrześcijaństwo? Z burdelami,
            e
            > utanazją, aborcją, legalizacją homoseksualismu i poprawnością polityczną?

No jesli w Polsce jest prawdziwe chrzescijanstwo - to ja postoje.
            zamiast poprawnosci politycznej jest poprawnosc katolicka - tez polityczna
            w koncowym rezultacie.
            W katolickim kraju Polsce nie ma prostytucji tylko za wycieraczkami na kazdym
            kroku reklamy agencji. Eutanazji tez nie ma ? A czym jest jakosc sluzby
            zdrowia ? Jak nie eutanazja na przemyslowa skale ? Bo bez legalizacji to o
            homoseksualizmu nie bedzie myslisz ? Aborcji oficjalnie nie ma za to
            ginekologom prywatnie powodzi sie dobrze . No a zamiast aborcji sa noworodki
            w beczkach po kapuscie i na smietynikach . Czysty katolizm.
            >
            > > Kosciol antagonizuje nas, kobiety i mezczyzn.
            >
            > Zwłaszcza w sakramencie małżeństwa?

Zaklinanie rzeczywistosci , myslenie zyczeniowe. Sakramenty takie albo
            siakie a rozwody sa i beda .
            >
            > > Uleglych kobietek co to wszystko i za darmo jakby coraz mniej.
            >
            > Za to coraz więcej uległych za pieniądze?

No , a co maja zrobic co niektore ? Albo niektorzy ?

>
            > > Tak jest na swiecie ze istnieje korelacja miedzy nedza, zacofaniem a spyc
            > haniem
            > > roli kobiet do przedmiotu uzaleznionego od plci meskiej .
            >
            > Tylko w "postępowym" świecie narzekają, że sa niekochane. Tak jak Dunin,
            której
            > najwyraźniej nikt nie kocha (no może poza GW...).

A w "niepostepowych " to sa tak kochane jak w Polsce .
            Do 25 roku zycia a potem to sie nazywa towar drugiej jakosci.
            >
            > > Moze kiedys ktos zauwazy ze czyniac z kobiet przedmioty do dyspozycji
            > > bezwarunkowej mezczyzn , mezczyzni degeneruja sie sami.
            >
            > Oj tak, a te wyzwolone kobiety są tak zniewolone, że się nie mogą bronić
            przed
            > sprowadzeniem do roli zabawki...

Te wyzwolone uzeraja sie czasami z masa zakompleksionych dupkow.

> Dobrze jest czasem zobaczyć, jak przeczy się samej sobie.

Czy mowisz o sobie ?
            • Gość: niepoprawny Re: (nie)przytomna IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.12.04, 23:39
              > No jesli w Polsce jest prawdziwe chrzescijanstwo - to ja postoje.

Wyjaśnij mi proszę co to jest prawdziwe chrześcijaństwo. Czy jest to Holandia? A może Francja? A może Meksyk?

> zamiast poprawnosci politycznej jest poprawnosc katolicka - tez polityczna
              > w koncowym rezultacie.

Zabrania ci ktoś krytykowania Kościoła albo obejmowania stanowisk politycznych, jeśli jesteś ateistą, wrogiem wiary i Kościoła?

> W katolickim kraju Polsce nie ma prostytucji tylko za wycieraczkami na kazdym

A gdzie nie ma? Jest tez w islamie, chociaż tam za prostytucję i cudzołóswto nie da się wyspowiadać, za to łątwo można zostać ukamieniowanym.
              W socjalno-lewackiej Europie niewierzące kobiety też nie sprzedają się, tylko grzecznie czekają na zasiłkach na pracę od państwa?

> Zaklinanie rzeczywistosci , myslenie zyczeniowe. Sakramenty takie albo
              > siakie a rozwody sa i beda .

Bo ludzie są z natury ułomni. Odpuścmy sobie sakramenty. Ludzie tacy są i będą. Odpuśmy sobie karanie morderstw i kradzieży - ludzie tacy sa i będą, więc to też zaklinanie rzeczywistości.

> A w "niepostepowych " to sa tak kochane jak w Polsce .
              > Do 25 roku zycia a potem to sie nazywa towar drugiej jakosci.

Porównaj sobie z szacunkeim dla kobiety w krajach islamskich i tamtejszą możliwością wyboru i wiekiem wyjścia za mąż.

> Te wyzwolone uzeraja sie czasami z masa zakompleksionych dupkow.

I nie mogą sobie znaleźć odpowiednio "wyzwolonego" faceta, który powie im "tak" przed urzędnikiem stanu cywilnego, po czym pójdzie do burdelu z kolegami?
              Założę się, że znakomita większość Polek wolałaby nie wiązać się z tak "wyzwolonym" facetem.

> Czy mowisz o sobie ?

A w którym miejscu sobie zaprzeczyłem?

• Gość: ble Re: (nie)przytomna IP: *.arcor-ip.net 06.12.04, 00:18

> Wyjaśnij mi proszę co to jest prawdziwe chrześcijaństwo.

Masz problemy ze zdefiniowaniem ? Wiesz dlaczego ?

Czy jest to Holandia?
                > A może Francja? A może Meksyk?

Co ciebie francja , meksyk i holandia obchodzi .
                Zyjesz w Polsce to co sie martwisz o meksyk ?

>
                > > zamiast poprawnosci politycznej jest poprawnosc katolicka - tez polityczn
                > a
                > > w koncowym rezultacie.
                >
                > Zabrania ci ktoś krytykowania Kościoła albo obejmowania stanowisk
                politycznych,
                > jeśli jesteś ateistą, wrogiem wiary i Kościoła?

Jeszcze nie ale tylko patrzec - Patrz casus Nieznalska np.
                Powiesz ze to nie kosciol , pewnie.
                >
                > > W katolickim kraju Polsce nie ma prostytucji tylko za wycieraczkami na ka
                > zdym
                >
                > A gdzie nie ma? Jest tez w islamie, chociaż tam za prostytucję i cudzołóswto
                ni
                > e da się wyspowiadać, za to łątwo można zostać ukamieniowanym.

A co mnie tu islamem wymachujesz ?
                A w afganistanie to same wychodzic na ulice nie moga kobiety i dlatego myslisz
                ze uznam ze w Polsce jest wspaniale ?

> W socjalno-lewackiej Europie niewierzące kobiety też nie sprzedają się, tylko
                > grzecznie czekają na zasiłkach na pracę od państwa?

"Socjalno- lewackiej" europy jestesmy czastka . Zycze Polka by mialy - doznaly
                choc odrobine troski o slabszych - kobiety samotnie wychowujace dzieci np.
                Zamiast zakazu aborcji jest opieka socjalna dla tych ktore zdecyduja sie w tych
                ciezkich czasach samotnie wychowywac. A pozatym wychowywanie dzieci
                jest traktowane odpowiednio do wlozonego wysilku.
                >
                > > Zaklinanie rzeczywistosci , myslenie zyczeniowe. Sakramenty takie albo
                > > siakie a rozwody sa i beda .
                >
                > Bo ludzie są z natury ułomni. Odpuścmy sobie sakramenty. Ludzie tacy są i
                będą.

A se miej sakramenty ile chcesz , tylko odwal sie od tych ktorzy zniecheceni sa
                do tego fokus pokus ktore do zaoferowania kosciol ma.

> Odpuśmy sobie karanie morderstw i kradzieży - ludzie tacy sa i będą, więc to t
                > eż zaklinanie rzeczywistości.

Dlaczego odpuscmy sobie ? To przeciez kosciol wszystko wszystkim wybacza . A
                pozatym od spraw kryminalnych to sa w normalnych w miare
                spoleczenstwach policjanci , sady i wiezienia. Co to ma z kosciolem wspolnego ?
                Chyba ze nawiazujesz do powiazan kosciola z mafia ?

>
                > > A w "niepostepowych " to sa tak kochane jak w Polsce .
                > > Do 25 roku zycia a potem to sie nazywa towar drugiej jakosci.
                >
                > Porównaj sobie z szacunkeim dla kobiety w krajach islamskich i tamtejszą
                możliw
                > ością wyboru i wiekiem wyjścia za mąż.
                >
                Co ty z tym islamem ? Z choinki sie urwal ? Czy moze uwazasz ze zniewolenie
                koscielne jest przyjemniejsze niz islamskie >
                Czy katolicyzm ma byc alternatywa na islamizacje europy ?
                Ja powiedzialabym i jednych i drugich spokojnie wyslac mozna do diabla.
                >
                > > Te wyzwolone uzeraja sie czasami z masa zakompleksionych dupkow.
                >
                > I nie mogą sobie znaleźć odpowiednio "wyzwolonego" faceta, który powie
                im "tak"
                > przed urzędnikiem stanu cywilnego,
                po czym pójdzie do burdelu z kolegami?

A co to za roznica czy pojdzie do burdelu przed "tak " czy po ?
                Nie wiem o co ci chodzi ?

> Założę się, że znakomita większość Polek wolałaby nie wiązać się z tak "wyzwol
                > onym" facetem.

Faceci ktorzy chodza do burdelu to raczej nie sa wyzwoleni ....
                Facet wyzwolony jest wystarczajaco atrakcyjny ....zeby chodzic do burdelu nie
                musial.
                A co do wiekszosci Polek ,one w prawdzie wolalyby sie nie wiazac z takim co
                chodzi do burdelu po albo i przed slubem, ale sie czesto zdarza, ze sie wiaza
                Jak sie taki przed slubem przyzwyczaji to pozniej nie jest latwo z
                pruderyjna "przyzwoita" kobieta.
                >
                >
                > > Czy mowisz o sobie ?
                >
                > A w którym miejscu sobie zaprzeczyłem?

A w ktorym ja ?
                >
                >
                • Gość: ble Re: (nie)przytomna IP: *.arcor-ip.net 06.12.04, 01:23
                  W socjalno-lewackiej Europie niewierzące kobiety też nie sprzedają się, t
                  > ylko
                  > > grzecznie czekają na zasiłkach na pracę od państwa?

A za to powinienes dostac w pysk ksiazulku.
                  Bo sobie zyjescie jak paczki w ciescie . Juz europa bedzie sie wiedziala
                  obronic przed wami dobrodzieje. Ty bys chcial zeby bezrobotne byly ku..mi ?
                  A ty to od panstwa kasy nie dostajesz ? Grzecznie .
                  Nie wstyd wam basiory zdrowe chlopy ? Ubezpieczenia , pensyjki i ty
                  narzekasz ? Sierotko ? Ile dostajesz za odczynianie obrzedow ?
                  A ile dostaje samotnie wychowujaca nedzarka ? 170 zl ? na miesiac i dziecko .
                  I ty mnie tu o moralnosci czelnosc opowiadac masz albo o "lenistwie" kobiet
                  w "socjalno- lewackiej Europie " I o zasilkach od panstwa ?
                  Trzeba byc wyjatkowo beszczelnym . Co ciebie kobiety w europie zach
                  obchodza ? Ksia-zuliku
      • Gość: Shrekowa I o to właśnie chodziło pani Dunin IP: *.man.bydgoszcz.pl 05.12.04, 13:18
        Obśmiać i wyszydzić kolejną ważną dla niektórych ludzi wartość: przyjaźń,
        rodzina, kościół , wspólnota, małżeństwo... Było. Przypomniało mi się jak przy
        okazji święta Niepodległości pani Dunin z kpiną wyśmiewała pojęcie ojczyzny.
        Tylko, że to wcale nie jest ani zabawne , ani błyskotliwe, a próżne i tyle.
        • Gość: Belial Re: I o to właśnie chodziło pani Dunin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 13:38
          Ojczyzna-slogan wytarty jak wycieraczka.Czym jest Ojczyzna dla milionów mlodych
          bez zadnych perspektyw?Czym dla bezrobotnych,nędzarzy,mieszkających pod mostami?
          Czym jest dla milionów starych schorowanych ludzi ,których nie stać na leki?
          Czym jest Ojczyzna złodziejstwa,afer i przekrętów dla tych wszystnich ludzi
          jeśli nie wytartym sloganem?
          • Gość: niepoprawny Re: I o to właśnie chodziło pani Dunin IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.12.04, 19:30
            > Ojczyzna-slogan wytarty jak wycieraczka.Czym jest Ojczyzna dla milionów mlodych

Źle ci to jedź do Korei Płn. To przecież piekło. Tam ci będzie lepiej z tym imieniem.
        • Gość: gdzie Re: I o to właśnie chodziło pani Dunin IP: *.arcor-ip.net 05.12.04, 13:46
          Gość portalu: Shrekowa napisał(a):

> Obśmiać i wyszydzić kolejną ważną dla niektórych ludzi wartość: przyjaźń,
          > rodzina, kościół , wspólnota, małżeństwo... Było. Przypomniało mi się jak
          przy
          > okazji święta Niepodległości pani Dunin z kpiną wyśmiewała pojęcie ojczyzny.
          > Tylko, że to wcale nie jest ani zabawne , ani błyskotliwe, a próżne i tyle.

Te wartosci w nos sobie mozesz wsadzic jesli sa tylko atrapami.
          Pojecie ojczyzny Polacy sami zdegenerowali .
          Starczy spojrzec jak obeszli sie z ofiarami komuny.Ofiarami podwojnymi
          bo raz wojny a potem jeszcze raz systemu.
          W Polsce istnieje pewien niezwerbalizowany "system wartosci"- w cudzyslowiu
          bo zadnym nie jest.
          W Polsce gada sie o wartosciach a robi cos zupelnie innego.
          A wszystko zaczyna sie w kosciele na politykach konczy.
          To kosciol jest niby upowazniony do wypowiadania sie o tym jak mamy zyc .
          Najzabawniejsze jest to ze wypowiadaja sie ludzie ktorzy p r a k t y c z n i e
          nie wspolzyja. I ten stan Polacy akceptuja .
          Wypowiadaja sie ludzie na wiele spraw nie majac o nich pojecia.
          To blad w systemie myslenia tak jak bledem jest akceptowanie tego stanu.
          Inaczej Polacy nie potrafia myslec , deklaruja Bog wie co a wzchodzi
          w konfrontacji z zyciem to co widac-czyli ogolna degregolada
          niemoznosc postrzegania zwiazkow przyczynowo - skutkowych,nieumiejetnosc
          myslenia racjonalnego.
          Za to myslenie zaczarowane.
          Moze jak wybuduja Polacy jeszce pare swiatyn w ktorych beda sie modlic o
          mieszkania zauwaza ze przez modlenie sie mieszkan nie przybedzie.
          Tak jak moze zauwaza kiedys ze kosciol odbiera sobie z nawiazka
          za "krzywdy" i uszczerbki majatku - a co ze zwyklymi zjadaczami chleba ?
          Kto i jak zaplaci za zmarnowane zycie ? Odda pieniadze - odszkodowania ?
          Ale to ze instytucja koscielna odbiera z nawiazka jakby nie bylo
          zauwazone.

• jendrek121 Re: I o to właśnie chodziło pani Dunin 05.12.04, 13:51
            Faceci mogą lubić Tajki:
            Nie klną jak Europejki
            Nie chcą się żenić
            Nie chcą zmieniać facetów
            Nie udają cnotliwych
            Stawiają sprawę jasno – forsa za seks nie udają, że kochają
            Nie masz kontaktu z ich rodziną a szczególnie jej mamą czy tatą
            Nie masz kontaktu z ich koleżankami
            Nie głosują na polityka ze względu na jego wygląd
            Nie czytają ”pism kobiecych” ani felietonów Dunin
            I w ogóle odbiegają od wzoru Bridget Jones
            • Gość: ble Re: I o to właśnie chodziło pani Dunin IP: *.arcor-ip.net 05.12.04, 14:10
              jendrek121 napisał:

> Faceci mogą lubić Tajki:
              > Nie klną jak Europejki

Bo tego co mowia i jak mowia raczej nie rozumiesz .

> Nie chcą się żenić

Bo zyja z prostytucji.

> Nie chcą zmieniać facetów

Jak nie chca zmieniac ? Przeciez ze zmiany facetow ze tak powiem zyja .

> Nie udają cnotliwych

Bo nie musza . Tam aktolicyzm ma bardzo ograniczone wplywy

> Stawiają sprawę jasno – forsa za seks nie udają, że kochają

Udaja ze kochaja za forse.I to jak . Co i raz jakis idiota sie zeni
              bo mu sie zdaje ze kochaja go.

> Nie masz kontaktu z ich rodziną a szczególnie jej mamą czy tatą

No bezposredniego nie masz . Ale finansowac klanik musisz .

> Nie masz kontaktu z ich koleżankami

Tja , malo wiesz.

> Nie głosują na polityka ze względu na jego wygląd
              > Nie czytają ”pism kobiecych” ani felietonów Dunin
              > I w ogóle odbiegają od wzoru Bridget Jones

Czy wiesz ze dla nich praktycznie czas przeszly nie istnieje ?

Inaczej gowno wiesz o Tajlandii.
          • Gość: niepoprawny Re: I o to właśnie chodziło pani Dunin IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.12.04, 19:40
            > Te wartosci w nos sobie mozesz wsadzic jesli sa tylko atrapami.

Tylko czym je zastąpić? Eutanazją, aborcją, "tolerancją", kosmopolityzmem czy polityczną poprawnością? Z przodujących w tych wartościach Niemiec jest najwięcej seksturystyki - zarówno mężczyzn, jak i kobiet (o czym Dunin oczywiście nie wspomina), a równiez wzorcowa pod względem "postepu" Holandia chwieje się moralnie po jednym zabójstwie van Gogha.

> Starczy spojrzec jak obeszli sie z ofiarami komuny.Ofiarami podwojnymi
            > bo raz wojny a potem jeszcze raz systemu.

Trzeba było nie głosować na postkomunę i lewicę spod znaku GW.

> W Polsce gada sie o wartosciach a robi cos zupelnie innego.

Bo zamiast gadac i narzekać, to trzeba pielęgnować te wartości i samemu być ich przykładem.

> A wszystko zaczyna sie w kosciele na politykach konczy.

Za mało znasz kościół, za dobrze polityków.

> To kosciol jest niby upowazniony do wypowiadania sie o tym jak mamy zyc .
            > Najzabawniejsze jest to ze wypowiadaja sie ludzie ktorzy p r a k t y c z n i e
            > nie wspolzyja. I ten stan Polacy akceptuja .

Większość naukowców akademickich przyucza ludzi do pracy w gospodarce, w której sami pracując po kilku miesiącach nie mieliby na sól. I takim jak ty to nie przeszkadza.
            Możesz nie słuchać Kościoła. W Niemczech i Holandii nie słuchają. Ciekawe, jak na tym wyjdą?

> Moze jak wybuduja Polacy jeszce pare swiatyn w ktorych beda sie modlic o
            > mieszkania zauwaza ze przez modlenie sie mieszkan nie przybedzie.

Może gdyby posłuchali 10 przykazań, to trochę by jednak przybyło, bo ubyłoby złodziejstwa, nieżyczliwości, korupcji, przybyłoby odwagi i rozwagi. Ale wolą myśleć jak powyżej zaprezentowano - przez pryzmat kasy.

> Kto i jak zaplaci za zmarnowane zycie ? Odda pieniadze - odszkodowania ?

Za swoje życie każdy jest odpowiedzialny sam. Może warto, żebyś w końcu to zauważył?
            • Gość: ble Re: I o to właśnie chodziło pani Dunin IP: *.arcor-ip.net 05.12.04, 20:18

> > Te wartosci w nos sobie mozesz wsadzic jesli sa tylko atrapami.
              >
              > Tylko czym je zastąpić? Eutanazją, aborcją, "tolerancją", kosmopolityzmem czy
              p
              > olityczną poprawnością? Z przodujących w tych wartościach Niemiec jest
              najwięce
              > j seksturystyki - zarówno mężczyzn, jak i kobiet (o czym Dunin oczywiście nie
              w
              > spomina), a równiez wzorcowa pod względem "postepu" Holandia chwieje się
              moraln
              > ie po jednym zabójstwie van Gogha.

Zostaw innych patrz na wlasne podworko . Niemcy i Holendrzy sobie poradza.

>
              > > Starczy spojrzec jak obeszli sie z ofiarami komuny.Ofiarami podwojnymi
              > > bo raz wojny a potem jeszcze raz systemu.
              >
              > Trzeba było nie głosować na postkomunę i lewicę spod znaku GW.

Ty mnie tutaj nie piernicz . Glosuj sobie na pisy i lpr sld i inne gowno
              sam.
              >
              > > W Polsce gada sie o wartosciach a robi cos zupelnie innego.
              >
              > Bo zamiast gadac i narzekać, to trzeba pielęgnować te wartości i samemu być
              ich
              > przykładem.

Tylko moje wrtopsci sa niekontabilne z tym co reprezentuje kosciol katolicki
              >
              > > A wszystko zaczyna sie w kosciele na politykach konczy.
              >
              > Za mało znasz kościół, za dobrze polityków.

Spoleczenstwo to organizm z ukladem krazenia . Znam i jednych i drugich
              politykow i kosciol.
              Zdaje ci sie ze kosciol to nic z polityka wspolnego nie ma ?
              >
              > > To kosciol jest niby upowazniony do wypowiadania sie o tym jak mamy zyc .
              > > Najzabawniejsze jest to ze wypowiadaja sie ludzie ktorzy p r a k t y c z
              > n i e
              > > nie wspolzyja. I ten stan Polacy akceptuja .
              >
              > Większość naukowców akademickich przyucza ludzi do pracy w gospodarce, w
              której
              > sami pracując po kilku miesiącach nie mieliby na sól. I takim jak ty to nie pr
              > zeszkadza.

O to chodzi , o to chodzi , przeczytaj jescze z dwa razy i zalapiesz czym
              wzorce myslenia sa - moze ?

> Możesz nie słuchać Kościoła. W Niemczech i Holandii nie słuchają. Ciekawe, jak
              > na tym wyjdą?

Narazie wyszli lepiej niz my .

>
              > > Moze jak wybuduja Polacy jeszce pare swiatyn w ktorych beda sie modlic o
              > > mieszkania zauwaza ze przez modlenie sie mieszkan nie przybedzie.
              >
              > Może gdyby posłuchali 10 przykazań, to trochę by jednak przybyło, bo ubyłoby

> odziejstwa, nieżyczliwości, korupcji, przybyłoby odwagi i rozwagi. Ale wolą
              myś
              > leć jak powyżej zaprezentowano - przez pryzmat kasy.

Przykazania okazuja sie nieskuteczne. Ja preferuje jasne reguly zycia
              spolecznego. Mysle o prawie i prawa egzekwowaniu , prawie a nie atrapie prawa.
              Nie zaklinaniu
              rzeczywistosci . Jak mnie ktos obije gebe i okradnie to ma mi oddac to zo
              ukradl , zaplacic odszkodowanie. To czy mu wybacze czy nie to moja prywtna
              sprawa.
              >
              > > Kto i jak zaplaci za zmarnowane zycie ? Odda pieniadze - odszkodowania ?
              >
              > Za swoje życie każdy jest odpowiedzialny sam. Może warto, żebyś w końcu to
              zauw
              > ażył?

Doskonale spostrzezenie- opowiedz to dziewczynie ktorej w ramach
              wartosci religijnych to spoleczenstwo nieuswiadomilo, jej partnera tez nie i
              opowiada jej o tym ze aborcja jest grzechem .
              • Gość: niepoprawny Re: I o to właśnie chodziło pani Dunin IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.12.04, 23:53
                > Zostaw innych patrz na wlasne podworko . Niemcy i Holendrzy sobie poradza

Jak niewygodny przykład, to lepiej o nim nie dyskutować?
                Zobaczymy jak sobie poradzą. Holendzry, jak wyjdą z szoku, NIemcy - jak się obudzą z ręką w nocniku.

> Ty mnie tutaj nie piernicz . Glosuj sobie na pisy i lpr sld i inne gowno
                > sam.

Kultura dyskusji z ciebie wychodzi facet rzeczywiście mocno postępowa. Naprawdę postęp na całej linii.

> Tylko moje wrtopsci sa niekontabilne z tym co reprezentuje kosciol katolicki

Twoja sprawa, tak długo dopóki nie krzywdzisz innych. Ucieczka od reguł chrześcijaństwa najczęściej jednak prowadzi do czyjejś krzywdy. To, że tego nie widzisz, nie znaczy, że tak nie jest.

> Spoleczenstwo to organizm z ukladem krazenia . Znam i jednych i drugich
                > politykow i kosciol.
                > Zdaje ci sie ze kosciol to nic z polityka wspolnego nie ma ?

Masz biskupów w rządzie czy parlamencie?
                Kościół ma tyle wspólnego z polityką co organizacje feministyczne czy gejowskie. Skoro tym drugim wolno wpływać na życie społeczne, to czemu zabraniać tego Kościołowi?

> O to chodzi , o to chodzi , przeczytaj jescze z dwa razy i zalapiesz czym
                > wzorce myslenia sa - moze ?

Twój wzorzec myślenia: wszystkim wolno brać udział w życiu społęcznym - Kościołowi nie. Wszystkim wolno nauczać - Kościołowi nie. Złapałem doskonale jeszcze zanim pomyślałeś, że załapię.

> > Możesz nie słuchać Kościoła. W Niemczech i Holandii nie słuchają. Ciekawe
                > , jak
                > > na tym wyjdą?
                >
                > Narazie wyszli lepiej niz my .

Na czym? Na planie Marshalla czy na tolerowaniu islamskich radykałów żyjących na zasiłkach?

> Przykazania okazuja sie nieskuteczne. Ja preferuje jasne reguly zycia
                > spolecznego. Mysle o prawie i prawa egzekwowaniu , prawie a nie atrapie prawa.

Prawo nie bierze się z powietrza, tylko jest odzwierciedleniem moralności. Jego autorytet nie bierze się z siły policji. W Chinach można dostać czapę za byle przestępstwo gospodarcze, Chiny to państwo policyjne - i co? Ludzie kradną. I zapadają liczne wyroki śmierci. Siła prawa, przywódcy czy państwa bierze się z tego, że jego autorytet ludzie szanują.
                W Polsce nie będzie poszanowania prawa, jak długo nie będzie poszanowania wartości, które za tym prawem stoją. A ty własnie te wartości negujesz. Nie dziw się, że i z egzekwowaniem prawa jest kiepsko.

> Doskonale spostrzezenie- opowiedz to dziewczynie ktorej w ramach
                > wartosci religijnych to spoleczenstwo nieuswiadomilo, jej partnera tez nie i
                > opowiada jej o tym ze aborcja jest grzechem .

Nie uświadomiło? To jak wiedzieli, w jaki sposób doprowadzić do ciąży?

• Gość: ble Re: I o to właśnie chodziło pani Dunin IP: *.arcor-ip.net 06.12.04, 00:58

> > Zostaw innych patrz na wlasne podworko . Niemcy i Holendrzy sobie poradza
                  >
                  > Jak niewygodny przykład, to lepiej o nim nie dyskutować?

Och jak ja lubie gadac z klerykami ...
                  Przyklad jest wygodny dla ciebie bo sugerujesz ze przyczyna klopotow
                  w holandii i brd jest mniejszy wplyw kosciola na zycie spoleczne.

> Zobaczymy jak sobie poradzą. Holendzry, jak wyjdą z szoku, NIemcy - jak się
                  obu
                  > dzą z ręką w nocniku.

No ksiezulku , czyzbys zacieral raczki na cudze niepowodzenia ?
                  >
                  > > Ty mnie tutaj nie piernicz . Glosuj sobie na pisy i lpr sld i inne gowno
                  > > sam.
                  >
                  > Kultura dyskusji z ciebie wychodzi facet rzeczywiście mocno postępowa.
                  Naprawdę

Tak reaguje na imputowanie mi bzdur.
                  Facet , naprawde.

> postęp na całej linii.

Nudzisz sreberko.
                  >
                  > > Tylko moje wrtopsci sa niekontabilne z tym co reprezentuje kosciol katoli
                  > cki
                  >
                  > Twoja sprawa, tak długo dopóki nie krzywdzisz innych.

Tak sreberko wpisz sobie to gleboko w swiadomosc - tak dlugo dopoki nie
                  krzywdzisz innych...

Ucieczka od reguł chrześc
                  > ijaństwa najczęściej jednak prowadzi do czyjejś krzywdy. To, że tego nie
                  widzis
                  > z, nie znaczy, że tak nie jest.

Co nie widze? co nie jest ?

>
                  > > Spoleczenstwo to organizm z ukladem krazenia . Znam i jednych i drugich
                  > > politykow i kosciol.
                  > > Zdaje ci sie ze kosciol to nic z polityka wspolnego nie ma ?
                  >
                  > Masz biskupów w rządzie czy parlamencie?

A po co mieliby byc . Wystarczy ze manipuluja za kurtyna .
                  Tak jest wygodniej dla kosciola.

> Kościół ma tyle wspólnego z polityką co organizacje feministyczne czy
                  gejowskie
                  > . Skoro tym drugim wolno wpływać na życie społeczne, to czemu zabraniać tego
                  Ko
                  > ściołowi?

Gdzie masz cokolwiek o zabranianiu ? Kosciol przegiol pale .
                  Tak dalej a ugryzie sie we wlasny ogon.
                  >
                  > > O to chodzi , o to chodzi , przeczytaj jescze z dwa razy i zalapiesz czym
                  >
                  > > wzorce myslenia sa - moze ?
                  >
                  > Twój wzorzec myślenia: wszystkim wolno brać udział w życiu społęcznym -
                  Kościoł
                  > owi nie.

Znowu imputujesz , tylko patrzec zaczniesz plakac ze jestescie przesladowani.
                  A ludzie maja poprostu was tak samo dosc jak sld, lpr, pisy i innych cyrkowcow.

Wszystkim wolno nauczać - Kościołowi nie. Złapałem doskonale jeszcze z
                  > anim pomyślałeś, że załapię.

No ty to mas powod do narzekania ?
                  A kto indokrynuje w szkolach dzieci od lat najwczesniejszych ?
                  I cos pierniczysz o niewolnosci nauczania? Przeciez robicie co chcecie
                  - bezkarni.
                  >
                  > > > Możesz nie słuchać Kościoła. W Niemczech i Holandii nie słuchają. C
                  > iekawe
                  > > , jak
                  > > > na tym wyjdą?
                  > >
                  > > Narazie wyszli lepiej niz my .
                  >
                  >
                  > Na czym? Na planie Marshalla czy na tolerowaniu islamskich radykałów żyjących
                  n
                  > a zasiłkach?

Jakby sie kosciol dorwal do pomocy Marshala to by pewnie tez bylo
                  nieciekawie- tak jak w Polsce ?
                  >
                  > > Przykazania okazuja sie nieskuteczne. Ja preferuje jasne reguly zycia
                  > > spolecznego. Mysle o prawie i prawa egzekwowaniu , prawie a nie atrapie p
                  > rawa.
                  >
                  > Prawo nie bierze się z powietrza, tylko jest odzwierciedleniem moralności. Jeg
                  > o autorytet nie bierze się z siły policji. W Chinach można dostać czapę za
                  byle
                  > przestępstwo gospodarcze, Chiny to państwo policyjne - i co? Ludzie kradną. I
                  > zapadają liczne wyroki śmierci. Siła prawa, przywódcy czy państwa bierze się
                  z
                  > tego, że jego autorytet ludzie szanują.
                  > W Polsce nie będzie poszanowania prawa, jak długo nie będzie poszanowania wart
                  > ości, które za tym prawem stoją. A ty własnie te wartości negujesz. Nie dziw
                  si
                  > ę, że i z egzekwowaniem prawa jest kiepsko.

Pierniczych jak ci wygodnie. Raz Chiny raz holandia ty zostan ociec
                  w Polsce . Bo sie moze okazac ze w laickiej holandii nie kradna a
                  w Polsce katolickiej kradna. I ty mnie tutaj o moralnosci nie opowiadaj bajek.
                  Moralnie jest wozic tylek limuzynami gdy dzieci polskie glodne do szkoly
                  chodza ?
                  >
                  > > Doskonale spostrzezenie- opowiedz to dziewczynie ktorej w ramach
                  > > wartosci religijnych to spoleczenstwo nieuswiadomilo, jej partnera tez ni
                  > e i
                  > > opowiada jej o tym ze aborcja jest grzechem .
                  >
                  > Nie uświadomiło? To jak wiedzieli, w jaki sposób doprowadzić do ciąży?

Czy ty taki glupi jestes czy wykastrowany ?
                  A tobie to kto powiedzial jak sie onanizowac ?
                  Sam sobie reka pomogles . Mozesz nazwac to instynktem albo potrzeba.
                  Gdybys nic nie mowil o seksie to mlodzi ludzie beda "to"robili
                  bo taka jest kolej rzeczy z natura zwiazana.
                  Od tego co i jak im powiemy - mlodym ludziom o seksualnosci bedzie zalezala
                  jakosc ich zycia . Ty dobrze o tym wiesz , jesli nie wiesz tym straszniej.

>
                  >
    • Gość: gaga idiotka klimakteryjna IP: *.crowley.pl 05.12.04, 14:05
      Po tym okreie który teraz przechozi -zmieni zdanie i zacznie pisac w Gosciu
      Niedzielnym.
    • Gość: kamil Re: Z deszczu pod rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 14:16
      nienajgorszy artykuł jak na "duninke". Czyżby to było jakies takie kwękanie o
      tym, że jednak konserwatyzm miał w sobie cos dobrego?? że wolnosc jest ok ale
      tylko jesli umie sie z nije korzystac?? ja jestem konserwatystą, na szczęscie
      znalazłem też konserwatywną dziewczynę (co nie znaczy ze ma siedziec w domu i
      wychowywac dzieci!!) do burdelu nie chodzę do kościoła owszem.
      • Gość: a guzik Re: Z deszczu pod rynek IP: *.arcor-ip.net 05.12.04, 14:33
        Gość portalu: kamil napisał(a):

> nienajgorszy artykuł jak na "duninke". Czyżby to było jakies takie kwękanie o
        > tym, że jednak konserwatyzm miał w sobie cos dobrego??

A ironii tobie sie niezauwazylo ? "Konserwtysto" ?

że wolnosc jest ok ale
        > tylko jesli umie sie z nije korzystac?? ja jestem konserwatystą, na szczęscie
        > znalazłem też konserwatywną dziewczynę (co nie znaczy ze ma siedziec w domu i
        > wychowywac dzieci!!) do burdelu nie chodzę do kościoła owszem.

To dobrze ze jestes zadowolony. Tylko ze to twoja sprawa.
        I nikogo nie obchodzi co gdzie sobie znalazles.
        Co do burdelu - nie martw sie , trafisz jak ci sie twoj "konserwtyzm"
        znudzi - a raczej konserwtywna partnerka.
        Bo jesli jestes konserwtywny a piszesz o dziewczynie to nie jest chyba twoja
        zona? Czyli co ? Do burdelu nie chodzisz tylko do kosciola.
        To jak zaspokajasz swoje potrzeby biologiczne - nie masz seksu ze swoja
        konserwatywna dziewczyna ? czy sie onanizujesz ?Jak ma nie siedziec w domu i
        nie tylko wychowywac dzieci tzn zarobic tez na twoj "konserwtyzm "?

• barm felieton odtworczy 05.12.04, 16:10
      dyskutujecie, dyskutujecie, a autorka popełniła najzwyklejsze streszczenie,
      nawet nie recenzje książki, więc nad czym tu deliberować sznowne feministki?

Moim zdaniem książka dużo lepsza od "Cząstek", napisana z wiekszym umiarem i
      samoograniczniem. Przejmująca i poruszająca.
      Proponuje nie ograniczać się tylko do prasy kobiecej i do książki też siegnąć.
    • Gość: Rybinka Re: Biedna sfrustrowana samotna Dunin - współczuję IP: *.acn.waw.pl 05.12.04, 16:30
      Biedna sfrustrowana samotna Dunin - współczuję jej gdyż musi być jej bardzo smutno w tej jej "wolności"...

Co do Tajek, to mam dziewczę tajskie, jest po studiach, wykształcone ze średniozamożnej jak na Tajlandię rodziny (czyli zamożniejszej niż średniozamożna rodzina w Polsce), rodzice jeżdżą własnymi samochodzmi, mają dom i domek, dziewczę studiowało bez problemów w Australii i UK, nie musiała pracować u Hindusa czy Turka w barach jak Polki i Polacy, - i to wykształcone, wyedukowane dziewczę ma w sobie więcej kobiecości, ciepła i uczucia niż zebrałoby się z 1000 Polek wyciśniętych w uczuciowirówce...

Smutne, że dunin przeciwstawia wolnej polskiej kobiecie tajskie prostytutki.

W Tajlandii jest wiele kobiet, a i te które kończą studia i np. później mają doktoraty nic nie tracą ze swego wdzięku i kobiecości. I to się właśnie podoba mężczyznom w Tajkach, a nie prostytucja, bo prostytutkę można sobie znaleźć w Polsce i może to być równie dobrze prostytutka rosyjska, chińska, wietnamska, polska itd...

Poza tym ile tzw. wolnych Polek uprawia prostytucję - to są setki tysięcy gdyby dobrze policzyć...
      Dają dupy za kilka euro w Berlinie i innych miejscach również w Polsce - tyle o tym już mówiono i pisano... Ile Polek mieszka za granicą a ile Polaków - czy to nagły wybuch uczuć? Czy raczej barter w postaci: młoda dupa za małżeństwo i obywatelstwo.

A wyzwolone niemieckie i inne zachodnie baby, gdy już vagina zwiędnie wykorzystują swoją pieczołowicie zgromadzoną w samotności kasę, aby pojechać do Gabonu i rżnąć się z młodymi biednymi murzynami, którym płacą za seks. W niczym nie są lepsze.

Różnica jest taka, że zachodnie kobiety w nic już nie wierzą i frustrują się w samotności, ewentualnie z innymi kobietami idą się urżnąć albo popatrzyć na męski striptiz, a polski facet czy tajskie dziewczę zawsze może zaznać chwili spokoju i pocieszenia czy to w kościele czy to w buddyjskiej świątyni czy to w wspólnym byciu razem - dwóch, lepiej od Dunin wykształconych, wolnych, inteligentnych osób.

• Gość: tratata Re: Biedna sfrustrowana samotna Dunin - współczuj IP: *.arcor-ip.net 05.12.04, 17:04
        Gość portalu: Rybinka napisał(a):

> Biedna sfrustrowana samotna Dunin - współczuję jej gdyż musi być jej bardzo
        smu
        > tno w tej jej "wolności"...

Skad wiesz ze Dunin jest samotna ? Biedna i sfrustrowana ?
        Ty sie rozejrzyj na kobiety w jej wieku , niebiedne? i niesfrustrowane? w
        setkach tysiecy - az strach zdac sobie sprawe z ogromu goryczy.
        >
        > Co do Tajek, to mam dziewczę tajskie, jest po studiach, wykształcone ze
        średnio
        > zamożnej jak na Tajlandię rodziny (czyli zamożniejszej niż średniozamożna
        rodzi
        > na w Polsce), rodzice jeżdżą własnymi samochodzmi, mają dom i domek, dziewczę
        s
        > tudiowało bez problemów w Australii i UK, nie musiała pracować u Hindusa czy
        Tu
        > rka w barach jak Polki i Polacy,

Bo sie z nia ozenil wspanialy i inteligentny i wolny czlowiek tzn Ty - ale jaja.

- i to wykształcone, wyedukowane dziewczę ma w
        > sobie więcej kobiecości, ciepła i uczucia niż zebrałoby się z 1000 Polek wyciś
        > niętych w uczuciowirówce...

Cie choroba nie dosc ze wyksztalcona to jeszcze wyedukowana - ale jaja.
        >
        > Smutne, że dunin przeciwstawia wolnej polskiej kobiecie tajskie prostytutki.

To nie Dunin ty "wyksztalcony" "wolny". Dunin przytoczyla tylko tego starego
        osla
        zanussiego.
        >
        > W Tajlandii jest wiele kobiet, a i te które kończą studia i np. później mają
        do
        > ktoraty nic nie tracą ze swego wdzięku i kobiecości. I to się właśnie podoba

> żczyznom w Tajkach, a nie prostytucja,

Pie...ol , pie..l a walizka na peronioe...Ty chcesz powiedziec ze tajki w
        europie to same wyksztalcone kobieciatka ? Ze "Bankok" to miasteczko
        uniwersyteckie? gdzie kupa frustratow z calego swiata nie jezdzi po uslugi
        seksualne ale na dyskusje intelektualne ?

bo prostytutkę można sobie znaleźć w Pol
        > sce i może to być równie dobrze prostytutka rosyjska, chińska, wietnamska,
        pols
        > ka itd...

No niektorzy wola rosyjskie inni czarne ..prostytutki.
        >
        > Poza tym ile tzw. wolnych Polek uprawia prostytucję - to są setki tysięcy
        gdyby
        > dobrze policzyć...

Ty se policz tajskie prostytutki i nie opowiadaj glodnych kawalkow.

> Dają dupy za kilka euro w Berlinie i innych miejscach również w Polsce - tyle
        o
        > tym już mówiono i pisano...

A ile o prostytucji tajskiej pisano- w koncu slyna z prostytucji...znasz cennik
        tajek ? Piec dolarow czy 20 ?

Ile Polek mieszka za granicą a ile Polaków - czy t
        > o nagły wybuch uczuć? Czy raczej barter w postaci: młoda dupa za małżeństwo i
        o
        > bywatelstwo.

O to chodzi , o to chodzi . Gdzie jest nedza to cialo jest tym co nedzarze maja
        do sprzedania . I Polki i Tajki daja dupy za obywatelstwo i lepsze warunki
        bytowe. Bo meska czesc populacji jest nawet nie do dupy - za przeproszeniem.
        >
        > A wyzwolone niemieckie i inne zachodnie baby, gdy już vagina zwiędnie
        wykorzyst
        > ują swoją pieczołowicie zgromadzoną w samotności kasę, aby pojechać do Gabonu
        i
        > rżnąć się z młodymi biednymi murzynami, którym płacą za seks. W niczym nie są
        > lepsze.

Od czego kogo nie sa lepsze ?Od ciebie bo ty rzniesz tajke ?
        >
        > Różnica jest taka, że zachodnie kobiety w nic już nie wierzą i frustrują się
        w
        > samotności,

Roznica jest taka ze na zach kobiety nie daja sie juz oszukiwac .
        A sfrustrowani to sa tacy jak ty ktorzy chca miec cos do powiedzenia
        a tak naprawde nic nie maja - do powiedzenia- kielbie we lbie.

ewentualnie z innymi kobietami idą się urżnąć albo popatrzyć na męs
        > ki striptiz, a polski facet czy tajskie dziewczę zawsze może zaznać chwili
        spok
        > oju i pocieszenia czy to w kościele czy to w buddyjskiej świątyni czy to w
        wspó
        > lnym byciu razem - dwóch, lepiej od Dunin wykształconych, wolnych,
        inteligentny
        > ch osób.
        >
        Ale pierdykniety ty jestes zdrowo ty z tajka to tak inelegentnie a kobiety z
        zach nie inteligentnie z kolorowymi w afryce.Ale jaja.

• Gość: Oda Mickiewicza Re:Teraz Młodość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 16:33
      Zatrudnijcie jakąś młodą i pełną polotu i wiruozerii słowa dziennikarke-
      pisarke. Ta pani już się wypaliła. Niech młode talenty pokażą co
      potrafią!!!!!!!!
      • Gość: tom banda idiotów IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 05.12.04, 17:02
        Poza kilkoma wypowiedziami z sensem i na temat cała dyskusja na forum to
        bełkot, w dodatku pełen pogardy, pozbawiony merytorycznej wartości. 95% nie
        zrozumiała felietonu Kingi. Ciekawe ilu z was przeczytało omawianą książkę? Po
        przeczytaniu wszystkich wypowiedzi wnioskuję, że prawie nikt. Po co się obnosić
        ze swoją głupotą? Nagród za to nikt nie daje.
        • Gość: niepoprawny powiedział "mądry" z góry IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.12.04, 19:13
          > bełkot, w dodatku pełen pogardy, pozbawiony merytorycznej wartości. 95% nie
          > zrozumiała felietonu Kingi.

Widać zrozumiałeś, ale nie chcesz się ujawnić?

> ze swoją głupotą? Nagród za to nikt nie daje.

Właśnie. Na co liczysz?

• Gość: odda do glupty Re:Teraz Młodość IP: *.arcor-ip.net 05.12.04, 17:09
        Gość portalu: Oda Mickiewicza napisał(a):

> Zatrudnijcie jakąś młodą i pełną polotu i wiruozerii słowa dziennikarke-
        > pisarke. Ta pani już się wypaliła. Niech młode talenty pokażą co
        > potrafią!!!!!!!!

No mlode talenty i pelne polotu wiruozerii pisarke . Tylko takich ni ma .
        Wypalila sie ? Dlugo nie . "Talenty" mlode to maja chwilowo do pokazania.. dupe.
    • Gość: buboland ani tu ani tu tylko do kasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 16:51

Przez jakiś czas zastanawiałem się z jakiego powodu GW drukuje głupawe, acz sprytnie
      opakowane wypracowania Pani Dunin.
      Wreszcie zrozumiałem, że zadaniem Pani Dunin jest dostarczanie intelektualnej strawy dla
      ćwierćinteligentów.
      Ostatni Jej felieton jest podręcznikowym przykładem tego rodzaku publicystyki.
      Jest mianowicie o niczym.
      Jednakże kończy się "haczykiem" w postaci bulwersującego zestawienia: do burdelu czy do
      kościoła?.
      Ten haczyk połykają żarłoczne i gnuśne matołki, którym nie chcr się myśleć osobiście ale lubią
      pyskować na dowolny temat i wdzięczni są, gdy Pani Kinga podsuwa im "modną kontrowersję".
      Wowczas rzucają sie do ataku.
      Jak zwykle w takich razach kościół katolicki rozszarpywany bywa przez nich na strzępy.
      Burdelowi zaś, jak zwykle uchodzi na sucho.
      Pani Kinga nie idzie oczywiście ani do burdelu ani do kościoła.
      Pędzi do kasy po honorarium za kolejną ucztę dla matolstwa.
      • Gość: bubel - land Re: ani tu ani tu tylko do kasy IP: *.arcor-ip.net 05.12.04, 17:36
        Gość portalu: buboland napisał(a):

> Jak zwykle w takich razach kościół katolicki rozszarpywany bywa przez nich na
        s
        > trzępy.
        > Burdelowi zaś, jak zwykle uchodzi na sucho.

Bo istnieje zaleznosc - tam gdzie jest kk tam sa i burdele.

> Pani Kinga nie idzie oczywiście ani do burdelu ani do kościoła.
        > Pędzi do kasy po honorarium za kolejną ucztę dla matolstwa.

Sam jestes matol . Jesli przyzwoita kobieta to tka ktory dupy nie daje to musza
        istniec takie ktore za "porzadnosc" placa. Musza obsluzyc
        tych ktorych nie chca obslugiwac "porzadne"bo mezczyzni w koncu mysza sie
        gdzies "spuscic" za przeproszeniem. Te "swiete" sa szanowane bo dupy podobno
        nie daja - za to te bidule prostytutki musza obslugiwac frustratow -
        tych co ofiarami tych porzadnych sa. To wasze piekielko - panowie.
        Piekielko mezczyzn i kobiet .
        • Gość: niepoprawny Re: ani tu ani tu tylko do kasy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.12.04, 19:18
          > Bo istnieje zaleznosc - tam gdzie jest kk tam sa i burdele.

Ciekawe. W Tajlandii też KK dominuje? A może prostytutek nie ma w krajach islamskich?
          Interesujące, że w tym zestawieniu zazwyczaj "dostaje" się KK. Zazwyczaj różnego rodzaju "postępowi" widzą wiele złego w KK, za to niczego złego w burdelach czy prostytucji.

> Sam jestes matol

A to zdanie to jest najlepszy wyznacznik twojego poziomu dyskusji i siły merytorycznej twoich argumentów.
          • Gość: ble Re: ani tu ani tu tylko do kasy IP: *.arcor-ip.net 05.12.04, 19:38

> > Bo istnieje zaleznosc - tam gdzie jest kk tam sa i burdele.
            >
            > Ciekawe. W Tajlandii też KK dominuje? A może prostytutek nie ma w krajach
            islam
            > skich?

Nie widze roznicy w traktowaniu kobiet miedzy kk a islamem .
            Islam uzywa przemocy fizycznej kk jeszcze nie jest "subtelniejszy"no wiesz
            parambuly i inne pierduty.

W Tajlandi kk nie dominuje ale dominuje klientela meska z krajow
            chrzescijanskich tzw Europy i US z Polski tez.
            Mowie tam gdzie chrzescijanie tam i burdele .

> Interesujące, że w tym zestawieniu zazwyczaj "dostaje" się KK. Zazwyczaj różn
            > ego rodzaju "postępowi" widzą wiele złego w KK, za to niczego złego w
            burdelach
            > czy prostytucji.

Widza , widza- tylko roznice miedzy skutkiem i przyczyna przedewszystkim.
            Zeby walczyc z choroba to trzeba rozpoznac to co chorobe wywoluje .
            Symptomy albo syndrom jest do zauwazenia.

>
            > > Sam jestes matol
            >
            > A to zdanie to jest najlepszy wyznacznik twojego poziomu dyskusji i siły
            meryto
            > rycznej twoich argumentów.

A to zdanie jest wyznacznikiem twojego myslenia - forma wazniejsza niz tresc.
            Zebys mial lzej powiem pocaluj mnie w litery cztery.
    • Gość: Gall ....... Re: Z deszczu pod rynek IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.04, 17:02

Ale i tu i tu musi płacić!
      • Gość: burdelmama Re: Z deszczu pod rynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 17:08
        ona nie placi tylko pobiera honorarium (tu i byc moze takze tu)
        • Gość: Cezary Trąbski Jej potrzeba to Armata IP: *.adsl.tele2.no 05.12.04, 17:28

Armata

Pani takt nim obieca
          Pożąda, stale wznieca
          Parzy zmysły ogromnie
          Pragnie uczuć skromnie

Podnieca szelestem ust
          Pieszczę różowy biust
          Panieński chłód ogrzeję
          Pięć klapsów grubo leję

Płomieni punkt wyczuję
          Pocałunek krasę snuje
          Pogładzę serce głęboko
          Pokłosi słoma szeroko

Rozgrzany dusery pyłek
          Rozkręci raz młody tyłek
          Rozchyla macicy wargi
          Roszą odurzone skargi

Poci trud niebiański
          Powije putto zew drański
          Posiądź mnie dojrzała
          Porywczo tak oszalała

Teraz zadrga panicznie
          Targa łono rytmicznie
          Tańczy do koła świata
          Tak strzeliła raz armata

Cezary Trąbski
    • Gość: ba a myslalem, ze jest wyzwolona IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 05.12.04, 17:51
      A myslalem, ze Kinga Dunin jest wystarczajaco wyzwolona, zeby "ludzi" nie
      utozsamiac z "mezczyznami". Houellebecq pisze o dziewczynkach i chlopcach.
      Jednym i drugim sie w glowkach poprzestawialo. A zaproponowany w koncowce wybor
      dotyczy - przypomnijmy dla porzadku - i jednych, i drugich. Takie omylkowe
      zrozumienie to dowod gleboko skrywanego przeswiadczenia o tym, ze "ludzie"
      to "faceci". Jako facet - wspolczuje.
      • Gość: bla Re: a myslalem, ze jest wyzwolona IP: *.arcor-ip.net 05.12.04, 18:33
        Takie omylkowe
        > zrozumienie to dowod gleboko skrywanego przeswiadczenia o tym, ze "ludzie"
        > to "faceci". Jako facet - wspolczuje.

Jaki wspolczujacy...facet.. pewnie czlowiek ? Pewnie tez wie skad sie takie
        "glebokie skrywane przeswiadczenia" bierze z kosciola czy z burdelu ?
        A moze jedno drugiego nie wyklucza? Albo jak nie z kosciola to z burdelu.
    • Gość: trzos Re: Z deszczu pod rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 18:32
      W dzieicństwie to ona nie była kochana.
      • Gość: szczesliwy Re: abazur IP: *.proxy.aol.com 05.12.04, 19:23
        moja zona od dziesieciu lat powiedzial : wymysl cos z tym abazurem i zaspokoje
        twoje najsmielsze fantazje seksualne, powiedzial to z humorem i tak uroczo ze
        naprawilem abazur w dziesiec minut, trzeba dwojga do tanga,
    • Gość: acomitam Re: Z deszczu pod rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 20:04
      Cholerka, co mam zrobić jak jeszcze nigdy nie byłem w burdelu a do kościoła też
      nie chodzę. Może mi to powie ta pani Dunin, albo może kmnie zaprosi do siebie.
      Ale teraz mam przez nia problem do rozwiązania.
    • Gość: Tomek Pani Kinga ma pecha albo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 20:35
      Troche mi zal Pani, jesli spotyka Pani ciagle takich facetow. Poniewaz jednak
      tak jest, a na pewno nie opisuje Pani wiekszosci mezczyzn, wiec poszukalbym w
      sobie powodow, dla ktorych trafiaja sie Pani same takie egzemplarze. Czyzby Ci
      wartosciowi woleli nie miec z Pania nic wspolnego?
      • Gość: ble Re: Pani Kinga ma pecha albo... IP: *.arcor-ip.net 05.12.04, 20:49
        Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Troche mi zal Pani, jesli spotyka Pani ciagle takich facetow. Poniewaz jednak
        > tak jest, a na pewno nie opisuje Pani wiekszosci mezczyzn, wiec poszukalbym w
        > sobie powodow, dla ktorych trafiaja sie Pani same takie egzemplarze. Czyzby
        Ci
        > wartosciowi woleli nie miec z Pania nic wspolnego?

Doskonale spostrzezenie tylko nie wiadomo czy o Kinge Ci chodzi?
        Rzeczywiscie jest tak ze corki akoholikow np maja z reguly alkoholikow
        mezow. Kobiety maltretowane przez ojcow maja dosc czesto partnerow
        ktorzy je maltretuja.I nie dlatego ze tego chca ale innych wzorcow nie znaja.
        Choc im z tym zle to sa te patologie czyms znajomym rodzinnym.
        Ale ... okazuje sie ze bardzo latwo jest takich znalezc. Tzn maltretujacych
        i alkoholikow.Kinga Dunin jest ostrym obserwtorem polskiego zycia spolecznego .
        Poziom niecheci do niej moze byc miernikiem tego jak bardzo trafne
        sa jej spostrzezenia. My tu bysmy sobie chcieli poudawac ze sliczni jestesmy
        a tu nam KD pod nos podstawia lustereczko , a w lusterczku wykrzywiona morda.

Acha zostaje ten problem z wiekszoscia mezczyzn .
        Jesli wiekszosc mialaby byuc wspaniala to skad tyle problemow spolecznych w
        Polsce ?
      • Gość: ble Re: Pani Kinga ma pecha albo... IP: *.arcor-ip.net 05.12.04, 21:00
        A i jeszcze cos ...

Czyzby Ci
        > wartosciowi woleli nie miec z Pania nic wspolnego?

To jest takze dobre pytanie ? Nie wiem czy tylko do Kingi Dunin ?

Ale moze nam opowiesz co to takiego wartosciowy mezczyzna ?
        Jak wyglada - nie mysle o fizycznym wygladzie, dla kobiet to jest drugorzedne.
      • Gość: Zdanka Re: Pani Kinga ma pecha albo... IP: 62.233.228.* 05.12.04, 21:20
        Tak ogólnie, przyszło mi do głowy, co to znaczy "wartościowy mężczyzna"...W
        ogóle, co to znaczy wartościowy człowiek? Myślę, że obecnie Polska to pole do
        popisu dla socjologów i antropologów, bo to, co się odbywa w tym kraju,
        przerasta literaturę psychiatryczną...
        Najprawdopodobniej chodzi o to, że w ciągu 10-ciu lat przerabiamy to wszystko,
        na co społeczeństwa Francji, Niemiec czy Holandii miały bez mała 50 lat...Od
        agencji towarzyskich po reality show,od męskiego striptisu po zapędy Rydzyko-
        jankowskich, od parad gejowskich po zbieraczy złomu, na których zawala sie
        rozebrany przez nich szpital, bo wyjęli całe zbrojenia... Zastanawia mnie,
        dlaczego tak mało jest tego wszystkiego w tzw. polskim pisaniu o Polsce...Wiem,
        że zjawisko musi ostygnąć, ale ta kołomyyja domaga sie jakiejś analizy...
        • Gość: nareszcie Re: Pani Kinga ma pecha albo... IP: *.arcor-ip.net 05.12.04, 21:57
          Gość portalu: Zdanka napisał(a):

> Tak ogólnie, przyszło mi do głowy, co to znaczy "wartościowy mężczyzna"...W
          > ogóle, co to znaczy wartościowy człowiek?

Ja mam wlasna definicje ;-)

Myślę, że obecnie Polska to pole do
          > popisu dla socjologów i antropologów, bo to, co się odbywa w tym kraju,
          > przerasta literaturę psychiatryczną...

Analizy sa robione jest troche literatury a to wymaga rzeczywiscie
          systematycznej wielodyscyplinarnej analizy . Kosztuje .
          No i klientela politycy szalency nie sa zainteresowani .
          Oni wiedza wszystko najlepiej - kazdy z osobna - sluszne spostrzezenie wg
          specjalistow to banda socjopatow.

> Najprawdopodobniej chodzi o to, że w ciągu 10-ciu lat przerabiamy to
          wszystko,
          > na co społeczeństwa Francji, Niemiec czy Holandii miały bez mała 50 lat...Od
          > agencji towarzyskich po reality show,od męskiego striptisu po zapędy Rydzyko-
          > jankowskich, od parad gejowskich po zbieraczy złomu, na których zawala sie
          > rozebrany przez nich szpital, bo wyjęli całe zbrojenia... Zastanawia mnie,
          > dlaczego tak mało jest tego wszystkiego w tzw. polskim pisaniu o
          Polsce...Wiem,
          >
          > że zjawisko musi ostygnąć, ale ta kołomyyja domaga sie jakiejś analizy...

Moze ktos sie za to wezmie - tylko srodowisko tzw naukowe zalezne
          jest od psycholi- politykow i nie tylko. Najpierw musileliby sie
          z ukladow wyemancypowac . A wcale nie chca - tez im wygodnie z tym jak jest .
    • Gość: Paweł SLD - owska wersja Państwa Prawa IP: *.golebia.clarus.com.pl 05.12.04, 21:41
      SLD-owska wersja państwa prawa.
      19 stycznia 05 r. w Sądzie Okręgowym w Krakowie o godz. 9 sala 615
      paw. K odbędzie się rozprawa przeciwko Policji.
      Przesłuchiwany będzie p. Wacław Orlicki z-ca Komendanta Miejskiego Policji
      w Krakowie.
      Czy na Radziwiłłowskiej działał gang w policyjnych mundurach, za pomocą
      policyjnego kapusia Tomasza M. pseudonim Abdul , sterujący złodziejami ?
      Czy inspiratorem podpalenia mieszkania , w budynku pełnym ludzi był oficer
      prowadzący policyjnego kapusia Tomasza M. pseudonim Abdul?
      Kto mataczył w śledztwie w sprawie próby zabójstwa , kto nakłaniał policjantów
      L i M do składania fałszywych zeznań?( zeznania sprzeczne z treścią notatki
      urzędowej sporządzonej bezpośrednio po zajściu ).
      Kto z Komisariatu na Szerokiej skradł doniesienie o przestępstwie - próbie
      zabójstwa?
      Kto sprawił , że Komenda Główna Policji w sprawie zniknięcia pisma '' rżnęła
      głupa'' , zamiast wyjaśnić sprawę?
      Czy wyjaśnienie tej sprawy leży w przekonaniu : teraz Policją w Polsce rządzą
      nasi.
      Sąd Okręgowy nie podjął jeszcze kluczowej dla wydania uczciwego wyroku ,decyzji
      o odtajnieniu informacji dotyczącyh tajnej współpracy Tomasza M. pseudonim
      Abdul z policją.
      Do Prokuratury trafiły przesłane przez Ministerstwo Sprawiedliwości i Sądy
      Okręgowy i Rejonowy materiały dotyczące składania fałszywych zeznań , przez
      kapusia Tomasza M. pseudonim Abdul , przed Sądem Okręgowym w Krakowie.
      Dotychczas brak jest sygnałów by Prokuratura wszczęła w tej sprawie
      postępowanie.
      Tomasz M. prawdopodobnie występuje jako świadek incognito w sprawach gangów
      Pyzy i Marchewy.
      www.pawelwitkowski.prv.pl
      www.policjainaczej.prv.pl
    • Gość: Piechniczek DZIWIĘ SIĘ DLACZEGO CHCE SIĘ WAM PISAĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 22:13
      O ARTYKULE KINGI DUNIN, KTORA TO AUTORKA JUŻ NICZYM NIE MOŻE ZASKOCZYĆ.
      SKROBANKA I I RÓWNOUPRAWNIENIE HOMOSEKSUAL, NIEDOWARTOŚCIOWANIE NA TLE WLASNEJ
      PŁCI, CZY JESZCZECOŚ PANI POWIE?
      • Gość: ble Re: DZIWIĘ SIĘ DLACZEGO CHCE SIĘ WAM PISAĆ IP: *.arcor-ip.net 05.12.04, 22:47
        Gość portalu: Piechniczek napisał(a):

> O ARTYKULE KINGI DUNIN, KTORA TO AUTORKA JUŻ NICZYM NIE MOŻE ZASKOCZYĆ.
        > SKROBANKA I I RÓWNOUPRAWNIENIE HOMOSEKSUAL, NIEDOWARTOŚCIOWANIE NA TLE
        WLASNEJ
        > PŁCI, CZY JESZCZECOŚ PANI POWIE?

Nie martw sie sporo sie jeszcze znajdzie ...
        A co z twoja "dowartosciowana"plcia ?
      • Gość: kosoń Re: DZIWIĘ SIĘ DLACZEGO CHCE SIĘ WAM PISAĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 08:24
        Już pisałem Dunin to taka "Nieznalska" małych form literackich - chce zaistnieć
        epatując cztelnika psełdo-egzystencjonalnymi tematami stosując różne
        kontrapunkty i zestawienia słów (kościół-burdel). Sądząc po liczbie
        dyskutantów - cel osiągnęła. Podobną manierę stosował J. Kosiński tylko, że On,
        świeć Panie nad Jego duszą, powiesił się. Należy czekać.
        • Gość: ble Re: DZIWIĘ SIĘ DLACZEGO CHCE SIĘ WAM PISAĆ IP: *.arcor-ip.net 06.12.04, 08:32
          Gość portalu: kosoń napisał(a):

> Już pisałem Dunin to taka "Nieznalska" małych form literackich - chce
          zaistnieć

Wcale nie musi chciec bo istnieje - Dunin.
          A moze tak jak Nieznalskiej jakis procesik by zafundowac ?
          >
          > epatując cztelnika psełdo-egzystencjonalnymi tematami stosując różne
          > kontrapunkty i zestawienia słów (kościół-burdel). Sądząc po liczbie
          > dyskutantów - cel osiągnęła.

Sadzac po liczbie dyskutantow musiala zaczepic o cos co burzy krew ...
          i dobrze.

Podobną manierę stosował J. Kosiński tylko, że On,
          >
          > świeć Panie nad Jego duszą, powiesił się. Należy czekać.

Pieknie , pieknie, ty chcesz epatowac zestawieniem Kosinski - Dunin
          Wyrazasz nadzieje ze sie Dunin powiesi ?
          Tylko odczekac trzeba ?
          Pieknie , pieknie , domyslam sie ze jestes klerykiem. Albo bardzo "wierzacym"
          katolikiem
          To typowe.
    • Gość: gość Ostatnie zdanie ma dla mnie osobiście... IP: *.chello.pl 05.12.04, 23:13
      ...najgłębszy sens. Polecam to każdemu współczesnemu człowiekowi uzależnionemu od seksu. Mówię na podstawie własnego doświadczenia.
    • Gość: Czirikli Ooo! Zlot polglowkow na Forum! A nie lepiej pojsc IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.12.04, 01:24
      i zajac sie czyms pozytecznym - panokcie wyczyscic, kibel wyszorowac, ziemniaki
      poobierac? Przeciez wyraznie nie opanowaliscie sztuki czytania prostych tekstow
      ze zrozumieniem.............
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka