Dodaj do ulubionych

boje sie zostac sama

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.12.04, 20:28
dałam szansę komuś kto mnie zdradził. Cała sytuacja wydarzyła sie pół roku
temu. Przeszłam przez wszystkie etapy zdrady - najpierw oszustwa, kłamstwa,
wyłączanie telefonu. Po miesiącu mojego sprawdzania, dopytywania sie wreszcie
mi powiedział. Oczywiście tez zaznaczył też że nie wie co czuje, że musi
wszystko przemyśleć i właściwie przez cały czas był z nią i ze mną na swój
chory sposób. Ja w końcu ostatecznie to urwałam.
przez ostatni miesiąc pisał, dzwonił, że kocha, chce tylko mnie,że wszystko
będzie dobrze że zerwie z nią kontakt. Myślałam o tym długo i zdecydowałam
się na powrót. Zaznaczałam, że mam nadwyrężone zaufanie, że nie będzie łatwo.
mija tydzień od kiedy jesteśmy razem. codziennie przez niego płaczę. Ani razu
teraz nie powiedział, że mnie kocha. Bywa że znika i go nie ma. czasami nie
odbiera telefonów (mówi, że ich nie słyszy). A w ogóle to chowa telefon jak
jesteśmy u niego i non stop ma wyciszony. Ja zaczyna znów zachowywać się jak
wcześniej. Panikuję, sprawdzam go, wydzwaniam , czytam esemesy, sprawdzam
szuflady. i słyszę tylko, że nie mogę go do niczego zmuszać, że znów wszystko
psuję, że nie chcę żeby było dobrze. Mam tego serdecznie dość, nie zdziwię się
jak dostanę jakiegoś rozstroju nerwowego ( o ile już nie mam). Nie wiem co
robić...
Obserwuj wątek
    • anula001 Re: boje sie zostac sama 11.12.04, 20:33
      zerwij. zwiazek ma przysparzac usmiechu na twarzy a nie bolu zoladka...
    • Gość: facio Re: boje sie zostac sama IP: *.proxy.aol.com 11.12.04, 22:13
      Nie boj sie.To jest wlasnie typowa reakcja obronna osoby z d r a d z o n e j.
      To samo przezylem ja, tyle ze jestem facetem.Dopiero z dluzszej perspektywy
      czasowej po wykryciu zdrady (1,5 roku) moge Ci powiedziec, ze osoba zdradzona
      ma zwykle niskie poczucie wlasnej wartosci pomniejszone jeszcze o czynnik, ze
      zostala zdradzona.Rozumujesz zapewne jak ja do niedawna. On jest taki
      wspanialy, znalazl sobie inna a co ze mna? To falszywe rozumowanie.Jesli on
      jeszcze nie wykazuje skruchy i woli poprawy to zostaw go.Serce bedzie krwawilo,
      ale to lepsze rozwiazanie niz tkwienie w chorym zwiazku.A jesli trafisz teraz
      sama na kogos wartosciowego, to co zrobisz, jesli zalozmy jakos sklecicie swoj
      zwizek z obecnym jeszcze mezem.Dopiero wtedy bedzie dylemat;niby dogadaliscie
      sie, jestescie razem, a tu nagle trafisz na kogos dla kogo jestes kims. I co
      wtedy? Nie przekreslaj swoich szans.Zapewniam Cie, ze na swiecie jest wielu
      facetow, ktorzy tez poszukuja bratniej duszy i nie musi to byc 20 letnia
      dziewica.
      • Gość: marta Re: boje sie zostac sama IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.04, 13:07
        Dzieki. to jest dokładnie to co napisałeś : niskie poczucie własnej wartości.
        nie wiem jak sie z tego uwolnić, bo na razie jestem na etapie ciągłego
        porównywania się do tej dziewczyny...
    • Gość: * Re: boje sie zostac sama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 22:39
      W dalszym ciągu ma przed Toba tajemnice, nie zmienił swego postepowania.
      Rozejrzyj się za nowym partnerem.
      Można wybaczyć zdradę ale trzeba mieć pewność
      że była pierwszą i ostatnią.
    • zuzia270775 Re: boje sie zostac sama 12.12.04, 00:52
      zostalam zdradzona jak bylam w ciazy i wlasnie z tego powodu zdecydowalam sie
      dac druga szanse i to byl ogromny blad bo dzisiaj on sie bawi na imprezie i
      pewnie nie wroci na noc a ja siedze sama ni to jest kara za to ze go kontroluje
      a kontroluje go dlatego zeby miec pewnosc ze moge mu znow zaufac.to sa bzdury
      ze jak sie kocha to czlowiek uczy sie zyc ze zdrada dlatego0 daj sobie spokoj
      co bys nie robila to i tak bedzie zle i bedzie to kolejny pretekst to awantury
      i pretensji
      my chyba z moja coreczka skorzystamy z okazji sylwestra i zaczniemy nowy rok
      same
      bardzo go kocham ale nie jest wart moich uczuc a poza tym jest duze
      prawdopodobienstwo ze jak ktos raz to zrobil to to powtorzy

badz silna i pamietaj lepiej pocierpiec dzien miesiac rok czy kilka ale
      przynajmniej nie bedzie sie cierpialo cale zycie
      pozdrawiam cie i trzymam za ciebie kciuki
      • Gość: zlosnica Re: boje sie zostac sama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 06:29
        To prawda ze jak Cie zdradzil raz , to zdradzi cie i drugi.Wiem to z wlasnego doswiadczenia.Sama
        jestem w takim zwiazku i powaznie mysle o rozstaniu.Dosc mam tych klamstw i wykretow , juz
        przestalam wierzyc w jego milosc do mnie i ty tez powinnas sie nie ludzic.On sie nie zmieni!
        Przyzwyczail sie ze moze mniec dwie (JAK NIE JEDNA TO DRUGA) - genialne rozwiazanie.Jemu jest
        wygodnie a ty cierpisz.Ja to zrozumialam jednak prawda ta ,nie moga mi abym definitywnie zerwala ten
        chory zwiazek.Ciagle sa jakies zludzenia.W KAZDYM BADZ RAZIE TRZYMAM KCIUKI ZA CIEBIE - ZEBY
        BYLO DOBRZE.Moze na swojej drodze spotkasz kogos na kogo bardziej zaslugujesz i bedzie cie
        szanowal.
        • Gość: marta Re: boje sie zostac sama IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.04, 12:56
          dzieki za wszystkie odpowiedzi. Czuje sie dokładnie jak napisałyście: nic nie
          warta, nie szanowana. To bez sensu, obchodzę się z tym człowiekiem jak z
          jajkiem, żeby go tylko nie urazić. Chyba rzeczywiście czas to skończyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka