Dodaj do ulubionych

Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak kreci?

13.12.04, 13:45
Charakter, wygląd,zasób portfela,itp, dla niektorych pań ważna jest takze
narodowość (jak wynika z jednego z popularnych wątków),ale czy którakolwiek z
was stawia na pierwszym miejscu intelekt? I nie chodzi bynajmniej o sam tytuł
naukowy czy "dokonania", ktore często zdobywane są przecież różnymi
sposobami, zwłaszcza przez co bardziej obrotnych panów.
Chodzi mi o intelekt w swej najczystszej postaci: wszechstronna wiedza,
umiejętność posługiwania się nią, cięte riposty w odpowiednum czasie, które
powalają z nóg, diabelsko błyskotliwe poczucie humoru....
Dla mnie jest to największy afrodyzjak na świecie.... Czy jestem dziwna?
Obserwuj wątek
    • niedzwiedzica_sousie Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec 13.12.04, 13:51
      inteligencja u faceta to jak skrzydła u chomika :))))))))))
      • black_magic_women Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec 13.12.04, 13:56
        poczucie humoru+ciete riposty+dystans do samego siebie+ duuuza wiedza
        ogolna=boski ideal;)
    • jochi Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec 13.12.04, 13:55
      Nie dla Ciebie jednej inteligencja u faceta jest ważna. Moja Babcia mawiała: z
      ładnej miski się nie najesz. Co mi po facecie, który jest ładny zewnętrznie, a
      w środku pusty jak bęben turecki? Inteligentni mężczyźni zawsze mnie pociągali,
      na równi z mądrzejszymi ode mnie, bo od takich można się czegoś nauczyć i przy
      takich można się rozwijać.
      • Gość: a Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: 83.144.125.* 13.12.04, 18:21
        BABCI CHODZILO O TO ZE MASZ POLECIEC NA KASE CHYBA ..
        • jochi Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec 14.12.04, 08:37
          Na pewno nie :) Kasę zarobić mogę sama, a inteligencji nie kupisz ani sobie ani
          tym bardziej komuś.
    • Gość: gość Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 13:56
      też mnie to kręci ale z moich badań wynika że idzie ona zwykle w parze z
      niezmirną powściągliwością, chłodem, dużą trudnością wyrażania uczuć, dzielenia
      się, potrzebą dominowania itp.
      • black_magic_women Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec 13.12.04, 13:59
        niestety gosc ma racje...jakze czesto te slotkie przymioty ida w parze z
        oschloscia,chlodem,trudnoscia w wyrazaniu uczuc....na dodatek zwykle nie lubia
        tanczyc:(((((
        • black_magic_women skad ta literowka?winno byc slodka;) 13.12.04, 14:04

• Gość: gość Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 14:08
          ani pieścić! Sami, oczywiście, uwielbiają być pieszczeni...
          • Gość: aye1980 Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 00:52
            I tu się mylisz, tylko tu zresztą. (Wybaczcie tupet, ale trudno mi w tym
            momencie udowodnić inteligencję). A tak w ogóle, ktoś pisał o intelekcie -
            miałoby to być w sensie kantowskim jako przeciwstawność rozumu czy tylko
            potocznym?;)
        • Gość: radek Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 17:29
          lubią, lubią... tylko nie są w tym najlepsi i wolą się nie ośmieszać, bo są
          świadomi swoich słabych stron.
          • Gość: radek Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 17:32
            chodziło mi oczywiście o taniec :-)
        • glothis Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec 13.12.04, 20:18
          cześć
          to bardzo ciekawe co piszecie o inteligencji u facetów - poprawiło mi to
          mniemanie o sobie :) (mimo, że geniuszem jeszcze nie jestem)

a do balck_magic_woman mam bardzo poważne pytanie: jak dużą próbkę populacji
          przebadałaś, że stwierdzasz, że inteligentni nie lubią tańczyć? (bo z trudnością
          w wyrażaniu uczuć sie zgadzam)

hmm, a może ja wcale nie jestem taki inteligentny, skoro lubię... :)

pozdro
          • black_magic_women do glothisa;) 13.12.04, 20:30
            "lets dance/put on your red shoes/end dance the blues"dzieki za przywrocenie
            wiary ,ze wszystko jeszcze przede mna....
            • glothis do black_magic_woman :) 14.12.04, 12:28
              hmm, przemyslałem to i stwierdzam, że

1 nie jestem inteligenty aż tak bardzo

2 zamiłowanie do tańca jest niemierzalne i nie należy go utorzsamiać z
              umiejętnością tańczenia(przynajmniej u mnie), zatem sądze że nie powinnaś sie
              tak rozpalać na myśl, że ktoś jeszcze lubi taniec... :)

swoją drogą to najmilej wspominam jeden (zaledwie jeden niestety) taniec z
              dziewczyną, która miała za sobą jakiś kurs tańca - cudownie sie tańczyło :))))

ale nie zaprzeczam, że wiara w lepsze jutro pomaga przetrwać bierzący dzień :)

pozdro

• Gość: black magic women do glothisa;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 12:55
                do twojej wiadomosci glothis;)ja tez nie umiem tanczyc,co nie zmienia faktu,ze
                uwielbiam:)))a wiara?przed chwila mi jej zabraklo.ale,to sprawy ostateczne wiec....
                • glothis Re 14.12.04, 16:20
                  fajną sobie użądziliśmy pogawędkę w środku forum ;)

skoro piszesz że nie umiesz tańczyć to pewnie jesteśmy na zbliżonym poziomie
                  umiejętności - musimy sie kiedyś spotkać na parkiecie ;)

nie chce być wścibski ale co takiego sie stało że ci wiary zabrakło?

pozdro
                  • black_magic_women Re: Re 14.12.04, 17:03
                    to moze na privie;)tj gazetowym mailu jesli chcesz sie dowiedziec
        • Gość: aye1980 Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 00:55
          Nie lubią, nie znaczy, że nie umieją - dla uściślenia. Ja tam tańczę w środku,
          popijając burgunda.
          A czy 3 godzinna rozmowa o Husserlu z piękną kobietą w kawiarni to nie jest taniec?
    • Gość: kohol Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.crowley.pl 13.12.04, 14:38
      colubra napisała:

> Dla mnie jest to największy afrodyzjak na świecie.... Czy jestem dziwna?

Jesteś dziwna.
      Oczywiście, że narodowość najważniejsza. W sensie że wszechpolskość.
      Ale intelekt też jest dla mnie bardzo ważny (żeby nie było że jestem płytka).
      Jest zaraz po narodowości, wyglądzie i portfelu.
      :)
    • Gość: Klara Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.4web.pl 13.12.04, 14:40
      No, zdaje się, że opisujesz moją pierwszą, wielką, platoniczną
      miłośc:)))))))))))
    • niedzwiedzica_sousie ja chciałam tylko zauważyć 13.12.04, 14:42
      że poczucie humoru NIE ZAWSZE jest pozytywnie skorelowane z intelitencją. ja
      znam kilku kumpli, którzy naprawdę nie są najwyższych lotów i to nie tylko w
      kwestii wiedzy jako takiej, ale kumania w ogóle, a przy ich tekstach się po
      prostu tarzam
      • Gość: f Re: ja chciałam tylko zauważyć IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.04, 17:58
        bo to tez zalezy jaki typ poczucia humoru msz na mysli:)
        • Gość: and Re: ja chciałam tylko zauważyć IP: 81.15.189.* 25.12.04, 05:33
          Ale ci chłopcy,którzy się uważają za inteligentnych są nudni.Macie racją
          dziewczyny.Panu Bogu dziękuję,że za młodu odebrałem lekki szlf chuligański,bo
          inaczej bym się pochlastał.
    • agnied Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec 13.12.04, 15:02

> Dla mnie jest to największy afrodyzjak na świecie.... Czy jestem dziwna?

Mam to samo:-) Facet musi mi imponować...
    • an_ni Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec 13.12.04, 15:05
      tacy sie nie zenia
      a te co takich szukaja zostaja starymi pannami, mam wokol siebie wiele
      przykladow
    • borsuczyca Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec 13.12.04, 15:14
      oczywiście, inteligencja to jest afrodyzjak niesamowity, dla mnie jednak
      bardziej od rozległej wiedzy liczy się inteligencja emocjonalna:)
      • amelia1 Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec 14.12.04, 12:59
        > oczywiście, inteligencja to jest afrodyzjak niesamowity, dla mnie jednak
        > bardziej od rozległej wiedzy liczy się inteligencja emocjonalna:)

Inteligencja i wiedza to dwie rozne rzeczy, ktore nie musza isc ze soba w
        parze. Ktos moze byc inteligentny i blyskotliwy, a jednoczesnie miec powazne
        braki w wyksztalceniu. W druga strone tez to dziala. Nie brakuje tepych
        kujonow, ktorzy dzieki ponadprzecietnej pracowitosci zdobyli rozlegla wiedze.

A inteligencja emocjonalna to jeszcze inna bajka i nie ma ona nic wspolnego ani
        z wiedza ani z inteligencja.
    • Gość: gizmo Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 13.12.04, 15:18
      dla tego moj maz zoatal moim mezem:))))- jest cholernie inteligentny a do tego
      ma powalajaca wiedze, uwielbiam jak o czyms opowiada (mmmm)

• pierozek_monika Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec 13.12.04, 15:29
        też raczej mój mąż nie byłby moim mężem, gdyby nie był tak inteligentny.
    • Gość: I M A T Re: Inteligencja !! Emocjonalna i ta wrodzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 15:25
      I p[oczucie humoru i takie ludzkie serce!! Taki pan widiz dalej itp jak np inna
      strone medalu problemu pani Marioli z artykułu,, matka uzalezniona od
      komputera''

Z takim człowiekiem jest ciekawiej, rozmowy spedzanie czasuitp.
      Te ciete riposty..........hm....... nie wiem jak ztym ale cos z poczuciem
      humoru oi z drugim dnem jak najbardziej. Riposty sa dobre do gazet, ksiazek itp.
      • Gość: Klara Re: Inteligencja !! Emocjonalna i ta wrodzona IP: *.4web.pl 13.12.04, 15:28
        Ehm...Riposty są dobre do sesji naukowych i dyskusji panelowych, do książek są
        pointy:))))
        • Gość: I M A T Re: Inteligencja !! Emocjonalna i ta wrodzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 15:58
          Tak, ale bardziej chodizło mi o ksiązki które maja fabułe czyli sa tam dialogi
          i bohatre moze takimi ripostami sie w wymianie zdan posługiwac.
          Ale plus za bystrosc:)
          • Gość: fetkaa nie tylko Ciebie mnie tez... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 16:08
            ale baaardzo trudno znalezc inteeligentny model...
            • allabamma Dziwne jesteście wszytskie 13.12.04, 16:43
              Przecież inteligencja to do niczego nie jest potrzebna ;-)
              No tak, ale dowartościowac się można, tak tak, wszytskie tu w ogole nie
              patrzymy na nic innego, bo my jesteśmy "te inne" :-)))))))
              • Gość: Klara Re: Dziwne jesteście wszytskie IP: *.4web.pl 13.12.04, 18:01
                Żartujesz, prawda? :)))))) No bo w sieci nie odczuwa sie intonacji i intencji,
                niestety:)))) Kotku:), nie interesuje cię to, że jak powiesz: Zanussi, to druga
                strona nie skojarzy tego z lodówkami, a jak Bosch to niekoniecznie wiertarka
                udarowa:))))))?

• allabamma Re: Dziwne jesteście wszytskie 14.12.04, 11:24
                  Gość portalu: Klara napisał(a):

> Żartujesz, prawda? :))))))
                  A znaczek ":)))" nic Ci nie mówi?
                  Po cholere taki wątek - nie rozumiem. Chyab po to, żeby się laski lepiej
                  poczuły, wpisując się tutaj.
                  Nie znam nikogo o zdrowych zmysłach, kto by powiedział, ze jest z kimś dla kasy
                  czy wyglądu.
                  • Gość: Klara Re: Dziwne jesteście wszytskie IP: *.4web.pl 14.12.04, 12:54
                    Hmmm...A laski mówią? Takie z gałkami? A, w Wigilię, fakt:)))) chociaż
                    słyszałam, że to zwierzeta mówią, o laskach chyba nic nie było...
                    • allabamma Re: Dziwne jesteście wszytskie 14.12.04, 13:32
                      Jeżeli nie dziwi Cię, że rozmawiasz z kotkiem (tak się do mnie zwracasz),
                      chociaż dziś nie jest Wigilia, to czemu dziwi Cię, że laski moga mówić?
                      Bo jeżeli to tylko dowcip, to gratuluję wyrafinowanego poczucia humoru.
            • Gość: Edwin Kolanko Re: nie tylko Ciebie mnie tez... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 23:04
              Sraty - taty... Rozejrzyj się.
    • stephanie_s Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec 13.12.04, 17:36
      dla mnie wszystkie cechy muszą spaltac sie w jedną przekonywującą całosc...no
      niestety jestem niepraktyczna bo zasób portwela mnie nie kreci...natomiast nie
      wyobrazam soebie by mój facet nmiał byc mało inteligentny przeciez musze miec z
      nim o czym dyskutowac...plus moje małe prywatne zboczenie lubie odrobine
      nonszalancji...
    • Gość: xy2 Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: .48.213.* / 80.51.176.* 13.12.04, 20:35
      jestes normalna:)))))))))
    • Gość: Edwin Kolanko Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 23:04
      Tak, jesteś dziwna. Dotą spotkałem tylko 1 (słownie: jedną) kobietę, którą to NAPRAWDĘ interesowało, tzn. wynika to nie tylko z jej deklaracji, ale i poczynań.
    • Gość: me Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.chello.pl 13.12.04, 23:16
      NIE JESTES DZIWNA. Mnie tez to najbardziej kreci u faceta!!!! Wlasnie
      inteligencja. Nic innego. Facet inteligentny potrafi znalezc sie w kazdej
      sytuacji. Jest zarazem kompanem do swietnych rozmow i cudownym kochankiem.
      Kobieta przy takim mezczyznie czasem moze sie poczuc takim malym gluptaskiem,
      co jest mile, a zadko sie zdarza w obcowaniu z mezczyzna;))))
    • Gość: Kinga K. Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 00:03
      Oj, tak, tak, ja to bym się nawet wmiotle zakochała, jakby miała powalający
      intelekt.
      • Gość: Kinga K. Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 00:06
        Jeszcze raz ja!
        Zupełnie poważnie pisałam :-)
        Nawet nie wiesz, jak Cię rozumiem. Dla mnie to też niesamowicie ważne, po
        prostu nogi mi miękną, jak ktoś logicznie i błyskotliwie mówi, w ogóle wiedza
        jest dla mnie b. erotyczna :-) Także jesteśmy już dwie dziwne :-)
    • Gość: aye1980 Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 01:09
      Wybaczcie drogie panie, wiem, że inteligencja i wiedza robi na wielu kobietach
      wrażenie, ale jakże często tylko wrażenie. A gdy nie dajecie rady do końca
      przeniknąć bystrego faceta lub jego dziwnych obyczajów nie możecie opanować,
      prędko zmykacie do fajowego luzaka. No bo która normalna chodziłaby do opery co
      piątek zamiast brykać w Organzie czy innej Piekarni? Którą interesują napędy
      wahadłowców na paliwo stałe albo pogrzebacz Wittgensteina? Rączki do góry, proszę.
      Dlatego raz sparzony romantyzm chowam głęboko.
      • Gość: me Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.chello.pl 14.12.04, 10:26
        Kotku, chyba mylisz pojecie 'inteligentny'. Czlowiek inteligentny, to nie taki,
        ktory zamyka sie wokol wlasnych scislych zainteresowan. To czlowiek otwarty na
        swiat, ludzi i jesli lubi tanczyc to i do Piekarni z Toba pojdzie...
        • Gość: vesna Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.torun.mm.pl 14.12.04, 11:27
          Ja w ogóle nieinteligentnych ludzi nie lubię :)
          A facet musi być ode mnie mądrzejszy, żebym mogła z nim dyskutować, żebym mogła
          się czegoś od niego nauczyć i żeby rozumiał moje dowcipy.
          No i znalazłam takiego, który przy tym umie okazywać uczucia, jest czuły i lubi
          się bawić. I jeszcze mnie uwielbia :) nie wiem, jak to się stało.
          • black_magic_women Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec 14.12.04, 11:49
            myslalam ,ze zdradzisz vesna jak to sie robi;)a tu nic,sama nie
            wiesz;)))pozdrawiam
            • Gość: vesna Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.torun.mm.pl 14.12.04, 13:19
              On mnie jakimś cudem znalazł ;) Ja tylko przyjęłam jego zaloty. Może wygrałam
              go w jakimś niebiańskim konkursie ;)
      • Gość: kohol Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.crowley.pl 14.12.04, 11:42
        Gość portalu: aye1980 napisał(a):

> A gdy nie dajecie rady do końca
        > przeniknąć bystrego faceta lub jego dziwnych obyczajów nie możecie opanować,
        > prędko zmykacie do fajowego luzaka.

Nie wiem, dlaczego uważasz, że "fajowy luzak" nie może równać się "bystry
        facet". Podobnie dalej - że inteligentni faceci chodzą do opery, a "ci inni" do
        Piekarni. Że inteligentni faceci interesują się (tylko?) techniką.
        Pachnie mi to ograniczeniem, prosze pana :)
        Faktycznie raz zwiałam od takiego jednego inteligentnego, który nie
        był "fajowy". Teraz jestem z porównywalnie inteligentnym "fajowym". Nigdy nie
        byliśmy w operze, wolimy pójść na piwo i posłuchać muzyki klubowej.
        • Gość: Klara Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.4web.pl 14.12.04, 13:01
          A u mnie w mieście własnie otworzyli kilka dni temu nową filharmonię.Dotychczas
          przez blisko 30 lat gnieżdzila się w jakimś "niewiedomoczym". Jest cudowna,
          zarówno architektonicznie, jak i akustycznie. Mowiąc językiem współczesnym,
          jest po prostu ...ehmm..."WYJE..A W KOSMOS"...I własnie poszukuję tego
          inteligentnego faceta, który pójdzie ze mną do owej filhatmonii:)))) Tylko
          niech w trakcie nie oblicza stosunku nachylenia dachu do ścian:P
          • colubra Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec 14.12.04, 13:26
            Bardzo fajnie czyta mi się wszystkie posty z tego wątku! Zgadzam się z tymi,
            którzy uważają, że inne rzeczy też są ważne,zgadzam sie tez z opinią, że można
            być bardzo inteligentnym psychopatą, w związku z czym chodzi takze o
            inteligencje emocjonalna, o zwykła ludzka dobroc, itd.
            Zeby byclepiej zrozumiana, powiem wam, jak poznałam mojego byłego faceta
            (byłego, bo juz sie rozstalismy). Poznalam go w jakiejs poczekalni do lekarza ;)
            Facet z wygladu baaaardzo przecietny, nie w moim typie zupełnie, niski, rudy,
            przy kosci.... Kiedy zaczelismy rozmawiac,leciały błyskawice..Po nastepnej
            randce byłam tak oczarowana jego inteligencja, wiedza, poczuciem humoru,
            dowcipem, umiejetnoscia mowienia o swoich pasjach, ze stał sie dla mnie
            najpiekniejszym, najcudowniejszym, najbardziej pozadanym mezczyzna na swiecie.
            Nie pytajcie, dlaczego sie rozstalismy;(
            • glothis colubra 14.12.04, 22:26
              Dlaczego sie rozstaliście?
              pytam troche z przekory, a trochę z ciekawości...
              pozdro
        • Gość: aye1980 Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 19:56
          > Że inteligentni faceci interesują się (tylko?) techniką.

Gdybyś sama miała więcej niż przeciętne pojęcie o dyscyplinach nietechnicznych,
          nie zarzuciłaś byś mi tego. Celowo dobrałem przykłady z bardzo różnych dziedzin.
          Podpowiedź: spróbuj dowiedzieć się, co robił L. Wittgenstein z pogrzebaczem. A
          może zbyt dużo czasu w klubie spędzasz by wiedzieć kim jest Wittgenstein?

> Nigdy nie
          > byliśmy w operze, wolimy pójść na piwo i posłuchać muzyki klubowej.

To WSZYSTKO wyjaśnia.
          • Gość: kohol Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 21:48
            Gość portalu: aye1980 napisał(a):

> Gdybyś sama miała więcej niż przeciętne pojęcie o dyscyplinach
            > nietechnicznych, nie zarzuciłaś byś mi tego.

Wrozysz z kart :D
            A logicznie nie rozumujesz... Nie rozumiesz, co pisze.

> Podpowiedź: spróbuj dowiedzieć się, co robił L. Wittgenstein z pogrzebaczem. A
            > może zbyt dużo czasu w klubie spędzasz by wiedzieć kim jest Wittgenstein?

Dawno nie bylam w klubie :)
            Czy dla Ciebie wyznacznikiem inteligencji jest umiejetnosc odpowiedzenia na dwa
            pytania?
            Nie wiem, kto to Wittgenstein. Cieszysz sie?

> To WSZYSTKO wyjaśnia.

Zartujesz :) Takiego glupstwa nie mozesz myslec, nie wierze :D
            A co konkretnie? Wycofasz sie czy napiszesz? Jakie IQ to wg Ciebie wysokie IQ?
            • Gość: aye1980 Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 21:59
              > Nie wiem, kto to Wittgenstein.

EOT
              • Gość: kohol Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.crowley.pl 15.12.04, 11:14
                Wiedziałam, że szukasz pretekstu :D
                Dobrze, z tchórzami się nie zadaję.
          • Gość: Klara Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.4web.pl 14.12.04, 22:07
            Wittgenstein contra Popper + gorący pogrzebacz. A w tle Russell. A w tle
            zazdrośc. A w tle filozofia.A w ogóle to spać mi się chce. A w ogóle to słyszał
            o tym każdy na studiach humanistycznych. A w ogóle to aye1980 wytłumaczy to
            lepiej, prawda???:)))))
    • Gość: nika Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.elblag.dialog.net.pl 14.12.04, 13:18
      TAAAAA...mnie tez to kreci cholernie, jednak Gość ma racje, z moich badan
      wynika to samo....Powiem wrecz: im wieksza inteligencja, tym trudniejszy i
      pogmatwany charakter, niestety
    • Gość: mala Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.04, 13:37
      to ja tez jestem w takim razie dziwna...marze o kims takim...
      • colubra Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec 14.12.04, 13:39
        Gość portalu: mala napisał(a):

> to ja tez jestem w takim razie dziwna...marze o kims takim...

Założymy klub dziwnych?? ;)
    • yzek Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec 14.12.04, 13:42
      A mi się częściej wydaje, że inteligencja to taki smaczny dodatek, który jest
      owszem, dobry, ale w połączeniu z urodą, zamożnością i umiejętnością tańca ;),
      czyli tym wszystkim, za czym oglądają się wszyscy.

Y.
    • Gość: Ru Spostrzezenie IP: *.chello.pl 14.12.04, 17:03
      Zauważcie drogie kobiety, że oczekujecie iż facet nie będzie mniej blyskotliwy
      od Was, a najlepiej jeśli będzie mądrzejszy bo wtedy będziecie mogły duzo sie
      od niego nauczyc. To Wasze slowa. A co dostanie mężczyzna w takim związku?
      Napewno nie mądrośc kobiety. Kobiety mają wymagania ale same niewiele są w
      stanie zaoferować jeśli chodzi o płaszczyznę intelektualną.
      • black_magic_women Re: Spostrzezenie 14.12.04, 17:05
        ja mam duzo,nie mowiac o wdzieku ,czarze osobistym,umiejetnoscia gotowani itp itp
        • black_magic_women i robienia literowek;) 14.12.04, 17:08

• Gość: 112233 Re: Spostrzezenie IP: *.ahold.pl / 213.134.133.* 14.12.04, 17:40
        akurat tej plaszczyzny z intelektualna bym nie mieszal ... :))
        • nadal-jestem Re: Spostrzezenie cd. 14.12.04, 17:55
          No nie jestem taki pewny , czy wiekszosc kobiet potrafi rozpoznac inteligencje,
          moze potraficie rozpoznac kogos kto ma wiecej w glowie od was , ale z inteligencja
          to pewnie sie rozmijacie i nawet tego nie wiecie......
          • Gość: Klara Re: Spostrzezenie cd. IP: *.4web.pl 14.12.04, 18:17
            A więc tak:
            To dla tych nadal---
            • black_magic_women Re: Spostrzezenie cd. 14.12.04, 21:41
              u mnie wygralby wiecej,przynajmniej pol zycia;)ale z wymienionych npanow znam
              tylko bataillea...od czego madry mezczyzna?
            • Gość: aye1980 o śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 22:42
              • Gość: Klara Re: o śmierci IP: *.4web.pl 14.12.04, 23:26
                :)))))) Wolę to nazywać tanatologią:)))) Oczywiście, wygrałeś lizaka:)))
                Problem tylko z jego dostarczeniem:))) No i muszę wiedzieć , jakie lizaki
                lubisz:)))))
                A teraz, Państwo mi wybaczą, ale udaję się w objęcia Morfeusza, bo mi się same
                oczy zamykają....Także, o lizakach - jutro:)
            • Gość: 112233 Re: Spostrzezenie cd. IP: *.ahold.pl / 213.134.133.* 15.12.04, 14:59
              filozofia. Strzal na slepo i bez pudla. Czysta dialektyka. Bez sensu, zupelnie.
              • Gość: Klara Re: Spostrzezenie cd. IP: *.4web.pl 15.12.04, 15:18
                Co filozofia? Ja wcale nie mówiłam o filozofii, jeśli to do mnie...:P Pudło!
                Jeśli , to już raczej antropologia:P
                • Gość: 112233 Re: Spostrzezenie cd. IP: *.ahold.pl / 213.134.133.* 15.12.04, 17:09
                  Jeszcze lepiej. Z dwojga zlego wole filozofie chocby przez wzglad na Sokratesa.
                  Antropologia... Dobrze ze nie Andragogika...
                  • Gość: Klara Re: Spostrzezenie cd. IP: *.4web.pl 15.12.04, 17:27
                    A Malinowski kojarzy Ci się z malinami, prawda? Hmm...Andragogika...Każdy
                    kiedyś się zestarzeje:P
                    • Gość: 112233 Re: Spostrzezenie cd. IP: *.ahold.pl / 213.134.133.* 16.12.04, 13:31
                      To co teraz "uprawiamy" to dialektyka... Na wysokim poziomie, przyznaje, ale to
                      mimo wszystko jeden z wielu aspektow inteligencji...
                    • yola2005 Bal sie mnie, gdyz jestem "swiatla" 26.12.04, 20:22
                      Po paru wymienionych zdaniach pewien pan zrezygnowal z poznania mnie, gdyz jak
                      stwierdzil, ja taka swiatla, a on zwykły "szarak"??? Poza tym "powaliły go na
                      ziemię moje poglądy" - ze niby broniłam Magdaleny Środy. No nfakt,
                      broniłam.Ratunku, co to za świat z betonowymi pustakami zamiast fascynujacych
                      mezczyzn?!?!
      • Gość: kohol Re: Spostrzezenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 21:58
        Jeden byly i jeden obecny twierdzili wlasnie, ze lubia kobiety
        inteligentniejsze od siebie. Nie przeszkodzilo to jednak bylemu wsciec sie, gdy
        uzyskalam w tescie jeden punkt wiecej niz on. Glupio :D
        • Gość: vesna Re: Spostrzezenie - bez sensu IP: *.torun.mm.pl 15.12.04, 11:29
          Kobiety szukają facetów mądrzejszych od siebie. A faceci boją się mądrzejszych
          kobiet. Już z dwoma, bardzo inteligentnymi zresztą i zdolnymi, facetami miałam
          problem typu: "jestem beznadziejny, bo ty masz piątkę z egzaminu, a ja 4+, bo
          ty tyle czytasz, a ja nie mam czasu, bo mi nic nie wychodzi, bo ty to wiesz, a
          ja nie". Potem się obrażali (!). Każdy mój sukces był dla nich ciosem w ich
          ego :(A najciekawsze było to, że porównywali nasze osiągnięcia, mimo że
          zajmowaliśmy się róznymi dziedzinami: socjologia-historia, muzyka-literatura...
          Facet musi czuć w związku, że to on dominuje. I dlatego czasem kobiety, które
          nie mają ochoty udawać głupszych niż są - mają problem.
          A co ja daję mojemu facetowi? Jestem jedyną osobą, z która może podyskutować na
          mniej lub bardziej abstrakcyjne tematy, która potrafi z nim rozmawiać o
          przesłaniu i sensie filmu lub książki, która potrafi mu przywołać konteksty
          rozmaite różnych dzieł. No i masę ciepła, czułości, zrozumienia i pomoc w
          każdej chwili, gdy będzie tego potrzebował.
          • Gość: kohol Re: Spostrzezenie - bez sensu IP: *.crowley.pl 15.12.04, 12:27
            Gość portalu: vesna napisał(a):

> Kobiety szukają facetów mądrzejszych od siebie. A faceci boją się
            mądrzejszych
            > kobiet.

Właśnie ten mój aktualny uważa mnie za inteligentniejszą i nie ma z tym żadnego
            problemu. Wyjątki jesteśmy czy co? :D
            • Gość: vesna Re: Spostrzezenie - bez sensu IP: *.torun.mm.pl 15.12.04, 12:34
              Mój też tak podobno uważa, ale na szczęście jest bardzo pewny siebie i swojej
              wartości, więc nie ma z tym problemu... No właśnie - zasada numer dwa - facet
              powinien posiadać rzadką, ale bardzo męską cechę - pewność siebie.
    • alpepe Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec 14.12.04, 22:28
      mnie to bardzo kręci, szkoda tylko, że takich facetów jest tak mało...
    • Gość: magrat22 Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec IP: *.chello.pl 14.12.04, 22:46
      oczywiscie tacy faceci jak opisalas sa starsznie sexowni, na mnie zdecydowanie
      najbardziej dzialaja cholernie inteligentni, zabawni i zlosliwi mezczyzni, albo
      powiem precyzyjniej jesli facet takich cech nie ma to chocby nie wiem jak byl
      fizycznie atrakcyjny i tak mnie nie zainteresuje
    • anula001 Re: Inteligencja u faceta-czy tylko mnie tak krec 14.12.04, 23:00
      nie, nie jestes dziwna. Kreci i to bardzo... U kobiet to tez wazna i jak
      najbardziej pozadana cecha. Pzdr!:)
      • black_magic_women Re: Inteligencja u kobiety-czy tylko mnie tak krec 15.12.04, 10:04
        czasem mam wrazenie ,ze to jedna z mniej pozadanych cech;)ladna jest-ok!ale ze
        ma wlasne zdanie na kazdy temat,oj to kiepsciutko...
        • Gość: vesna Re: Inteligencja u kobiety-czy tylko mnie tak kre IP: *.torun.mm.pl 15.12.04, 11:31
          :) Mój obecny facet jest jak na razie jedynym, który potrafi spokojnie ze mną
          dyskutować gdy mamy zupełnie różne poglądy na jakiś temat. Bez obrażania się i
          zmuszania mnie do zmiany zdania ;) Chyba juz z nim na zawsze zostanę...
          • anula001 Re: Inteligencja u kobiety-czy tylko mnie tak kre 15.12.04, 14:09
            tylko pozazdroscic i pogratulowac faceta, Vesna:) Tu nie tylko o to chodzi, ale
            i o szacunek do Ciebie..Pzdr!
        • anula001 Re: Inteligencja u kobiety-czy tylko mnie tak kre 15.12.04, 14:08
          zalazy od faceta, znam takich, ktorzy od kobiet inteligentnych za dala sie
          trzymaja, bo jakos oni sami wtedy nie swieca, ale znam i takich, ktorzy
          oweszem, cenia te "przypadlosc":) A juz ladna i inteligentnta dla niektorych
          pojecie nie do przejscia:) pzdr!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka