Dodaj do ulubionych

pigułki tylko na receptę?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 17:27
Czy pigułki antykoncepcyjne można wyłącznie tylko na receptę?
Obserwuj wątek
    • Gość: gwiazdka Re: pigułki tylko na receptę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 17:51
      w zasadzie tak, ale jak to z lekami na recepte bywa czasem pani w aptece sprzeda
      bez recepty
      • teinti Re: pigułki tylko na receptę? 03.01.05, 17:52
        na piękne oczy? nigdy mi sie tak nie udało....
        • Gość: dzidzia Re: pigułki tylko na receptę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 18:02
          Słyszałam gdzieś,ze można tylko są wtedy drozsze...
          • uri_ja Re: pigułki tylko na receptę? 03.01.05, 18:11
            mozna sprzedać, ale tylko w przypadku nagłej konieczności. raz udało mi się
            kupić Dianę, ale tylko dlatego, że dostałam w aptece spazmów, wyjechałam do
            Warszawy i nie miałam przy sobie tabletek, a byłam gdzieś w połowiepapierka.
            ponieważ nie oszczędzamy się z mężema po moim powrocie do Łodzi byłoby ciut za
            późno na branie czegokolwiek (w gre wchodził juz tylko arszenik ewentualnie),
            bo minęłoby nie tylko magicznych 12 godzin, ale coś koło 16, Pani mgr zlitowała
            sie i po wylegitymowaniu mnie (nie żart chciała sprawdzic czy mówię prawdę),
            sprzedała mi to cudo bez recepty. n pocieszenie dodam, ze zdobycie rcepty
            napiguły nie równa się zdobyciu recepty na morfinę...nie rozumiem, dlaczego nie
            iść do lekarza?
    • uri_ja Re: pigułki tylko na receptę? 03.01.05, 18:19
      a jeszcze uścislając, nie ma drożej bez recepty...wszystkie prawie bez wyjatku
      nie są refundowane, wiec od tej strony patrząć, nie ma różnicy, czy idziesz z
      papierkiem, czy bez... no chyba, ze myslałaś o łapówce...he,he.
      • pauli7 Re: pigułki tylko na receptę? 03.01.05, 18:52
        o ile sie orientuje, to bez recepty nie sprzedaja (w sumie o tyle zrozumiale,
        ze pigulki sa najrozniejsze o roznych ilosciach hormonow i to jednak lekarz
        powinien zdecydowac; oczywiscie pomijam, jak ktos juz bierze cos konkretnego)
        powod jest prosty - apteki tez sa potem jakos tam 'rozliczane' a tych recept i
        jesli sprzedadza bez recepty, to musza ja jakos potem zdobyc... w kazdym razie
        tak slyszalam:)

Pauli
    • a-cha Re: pigułki tylko na receptę? 03.01.05, 19:13
      tak, ale mozesz poprosic lekarza o wypisanie recepty na np. 6 miesiecy, po czym
      recepte zdeponowac w aptece i na jej podstawie realizowac co miesiac zakup.
      Wada jest to ze musisz to robic w jednej tylko aptece.
      • sol_bianca Re: pigułki tylko na receptę? 03.01.05, 22:08
        a-cha napisała:

> tak, ale mozesz poprosic lekarza o wypisanie recepty na np. 6 miesiecy, po czym
        >
        > recepte zdeponowac w aptece i na jej podstawie realizowac co miesiac zakup.
        > Wada jest to ze musisz to robic w jednej tylko aptece.

Albo poprosić lekarza np. o 3 recepty po 2 opakowania, bez daty wystawienia. Bo
        recepta z datą jest ważna tylko (chyba) miesiąc czy coś takiego, a taka bez daty
        możesz zrealizowac kiedy chcesz i gdzie chcesz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka