Gość: a IP: *.sownet.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 09:48 mysle ze ta pani jest szczesliwa bo zyje godnie. Gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Przy nich to ja jestem mrówka IP: *.wh12.tu / *.wh12.tu-dresden.de 15.01.05, 10:17 jakby wiekszosc Polakow myslala i postepowala jak ta Pani (nie mogla nie pracowac, bo czula sie jak pasozyt), to byloby tutaj troche inaczej, wiec do pracy Rodacy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Przy nich to ja jestem mrówka IP: *.238.96.193.adsl.inetia.pl 16.01.05, 10:16 Fantastyczna kobieta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corsy-kanin Re: Przy nich to ja jestem mrówka IP: *.epfl.ch 17.01.05, 08:44 Wspaniała Kobieta, wspaniały Człowiek. Bardzo budujące, że są taaaacy ludzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeKa Re: Przy nich to ja jestem mrówka IP: *.dip.t-dialin.net 16.01.05, 11:01 Gwizdy czy gizdy? - byłoby prześlicznie, gdyby pan redaktor prawidłowo przelał na papier "ta ślonsko godka". Nie mógł się zapytać Kojki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rehtoor Przy nich to Jou je zeh mroowkoom! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 12:09 Do Doom prziuazioua "skoonano", a niy "skonana" - bo inaczy by to booua manipulacyjo Naszygo Rzoondzynio (Goudki) i przikuod na Jeji poloonizouwaniy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rusałka Przy nich to ja jestem mrówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 12:54 Pełen szacunek dla tej Pani. Myślałam że tacy Porządni Ludzie już dawno wyginęli. Rzeczywiście, przy niej to ja jestem mrówka;) Pani Koj została tak wychowana (praca,samodzielność i odpowiedzialność) i tak też wychowuje syna: "jak miał 18stkę zamówili mszę z kolegą".... jak skończyłam 18 lat, zamawianie mszy było OSTATNIĄ rzeczą o której bym pomyślała;) nie zrobił też tego nikt z moich znajomych. ci ludzie mają wpojone pewne wartości i według nich zyją, zamiast o nich gadać. czuję się przy nich jak nędzny obibok;( Gdyby choć połowa rodaków była tak pracowita, myśląca i uczciwa jak Ślązaczka Roku, nie trzeba byłoby jeździć do Holandii na ogórki. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.olownia Re: Przy nich to ja jestem mrówka 16.01.05, 13:14 Takich ludzi jak nasza tytułowa ,,mrówka" należy nade wszystko cenić. Ktoś, kto zachował w swoim języku elementy gwary i nie wstydzi się tego, jest godny pochwały i zasługuje na wyróżnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PLAKOŃ Re: Przy nich to ja jestem mrówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 13:30 Pani Koj na Sołtysa bo aktualny jest do d,,,py nic nie robi dla wioski i tylko sprawia dobre wrażenie gratuluje TYTUŁUPani KOJ PLAKOŃ z KRZIWCA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerber. BRAWO PANI KOJOWA - ŚLĄZACZKA 2004 roku. IP: *.chello.pl 16.01.05, 14:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olla Re: Przy nich to ja jestem mrówka IP: 217.153.241.* 16.01.05, 15:26 bajera! wybrzeżanka pozdrawia ślązaczkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Przy nich to ja jestem mrówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 16:05 Mądra kobita, nie ma co. Pozdrowienia z centralnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodowity Polak zwykła hanyska IP: *.rybnet.pl 16.01.05, 16:50 hanysy chcą autonomi,osobne państwo nie czują dumy narodowej,wszystkie zło zwalacie na goroli,pobożni, a po mszy mówią, ża za pieniądze to i ksiądz się modli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kebej Re: zwykła hanyska IP: *.ottawahospital.on.ca 16.01.05, 18:51 Przeciez w spisie wpisuje sie jako Polka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Re: zwykła hanyska IP: *.dip.t-dialin.net 16.01.05, 19:52 Gość portalu: rodowity Polak napisał(a): hanysy chcą... Jesli ty, chamie Polakiem jestes, to ja sie wstydze tego ze do tego samego narodu nalezymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Re: zwykła hanyska IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 18.01.05, 10:37 To znaczy - czeog sie wstydzisz i dlaczego chamie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Nowaczyk To oni sa mrówki! IP: *.pq.ca.prserv.net 16.01.05, 17:16 pozdrawiam z Kanady (honorowa Slazaczka, bo urodzona w Gliwicach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiak Re: To oni sa mrówki! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.01.05, 17:55 Niesamowita Kobieta. Jestem pelna podziwu. Moje gratulacje i serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PLAKOŃ Re: Przy nich to ja jestem mrówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 18:01 po coś tu przyjechał na ten śląsk RODOWITY POLAKU NAWET NIE WIESZ CO TO AUTONOMIA TO WY ZASRALIScie śląsk ZASRANE GOROLE nie podoba się to wynocha z śląska kiedyśsrałeś na sztachecie teraz do białej muszli więc ni nazywaj ślązaków hanysami PLAKOŃ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .................. Re: Przy nich to ja jestem mrówka IP: *.dialup.sprint-canada.net 16.01.05, 18:05 W czym twoj problem "a"? Zacznij i ty zyc godnie. To nie jest takie trudne, choc........ Odpowiedz Link Zgłoś
zosl Re: Przy nich to ja jestem mrówka 16.01.05, 20:07 piękny tekst . Piękny człowiek , jak rzadko czyta się o ludziach... bez wykrzykników , bez ochow i achow . Wspaniała postać , prosta i szlachetna . Zawsze do Ślązaków mialam sentyment , a teraz wiem że napewno bardzo uzasadniony! Bardzo całą rodzinę z podziwem pozdrawiam ! Zofia Słaboń Odpowiedz Link Zgłoś
hehenio Czy gdzieś można ściągnąć klip z tej "godki"? 16.01.05, 21:07 Noże ktoś wie, bardzo uprzejmie proszę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneri Re: Czy gdzieś można ściągnąć klip z tej "godki" IP: *.gress.com.pl / 80.55.200.* 16.01.05, 21:49 Zajrzyj naa www.zedowice.prv.pl moze znajdziesz cos na tej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Przy nich to ja jestem mrówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 11:38 Jestem pełna szacunku dla tej Kobiety. Posiada wartości i umie wg nich życ, umie je przekazać synowi i umie o nich mówić tak, że one są "żywe". A poza tym, że to godna postać, to i bardzo "kolorowa", mieszkam tam, gdzie się mówi literackim językiem i ogromna to dla mnie przyjemność posłuchac, poczytać gwary (takie bogactwo języka!) :-) Sprawiła mi radość świadomość, że są tacy ludzie w Polsce, że jeszcze są. Że Pani ta dostała nagrodę, że doceniono wartości, które sobą prezentuje. Tylko zrobiło mi się przykro, że nie pojechała do tego Teksasu. Szkoda, że tak mało jest podobnie myslących, żyjących Plaków. Polska wtedy bylaby pięknym, bogatym krajem, mającym ciekawych mieszkańców,... eh. Ale może ktoś się nawróci? Ja w kazdym razie będę pamiętać, że warto się nie "gubić". :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paskuda jestem mrówka IP: *.ns.aliant.net 18.01.05, 03:59 Moj Przyjaciel - Slazak z duszy i urodzenia przeslam mi wiadmosc: "Probowalem Ci tlumaczyc na czym polega wielkosc Slaska dla mnie." i dalej adres nieniejszej publikacji. Zaczelam wiec czytac z sceptycyzmem, jako ze naleze do ludzi osroznie podchodzacych do wszelkich milosnych miejscocentryzmow, by ostatecznie zgodzic sie. Faktycznie. To jest wielkosc. To jest madrosc zyciowa, wzorcowa. Godne zycie. Niech sie schowa Warszawa, z jej ethosem wyzszosci cywilizacyjnej, z ta nowoczesno-inteligenckim spsoobem myslenia, z tym modnym dzisiaj zarzutem "slomy w butach" i innymi pokreceniami kawiarniano -politycznymi. Faktycznie, z cala Polska powinna uczyc sie od Slazakow, nie tylko rzetelnej, wlasnie mrowczej, codziennej pracy, ale tez czym jest rzetelnosc zycia. Prosze porownac zycie i postawe tej Pani, z bohaterka publikacji "Kobieta uzalezniona od komputera". Czym jest zaplecze tradycji, zaplecze rodzinne... Czy jest stare i zawsze aktualne respektowanie codziennej pracy, rozumienej jednak chyba nie tyulko jako mordegi - obowiazku, ale bodaj sensu zycia. To mowie jako feministka. Czuc sie jak mrowka okazuje sie bardzo ludzkim stanem. Zamist dalszych uwag, dolaczam nastepny list od mojego Przyjeciela i pozdrawiam serdecznie nagrodzona Pania, P. ============================ "Bylem ciekaw, jakie wrazenie zrobi na Tobie ta historia kobiety ,rzeczywistego filaru rodziny, ktora przetrwa. Dla mnie to jest Silaczka, jakiej Polska potrzebuje, wlasnie takiej pracy mrowczej od podstaw i bez kombinowania. I na takich ludzi nasza ojczyzna wyslala zlodziei wojewodow, prezydentow miasta i biurokratow wszelkiej masci." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Przesadzacie.... IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 18.01.05, 10:49 Ochy i Achy jakby to byl jakis wyjatek - a tak nie jest. I taka postawa na pewno nie wynika z faktu pochodzenia. Takich ludzi w naszym kraju jest pelno i zyja oni nie tylko na Slasku ale rowniez w Warszawie, na Mazurach, na Wybrzezu, w Wielkopolsce i w innych regionach kraju. Jeszcze jedno - rozumiem podziw dla wartosci i dla samozaparcia w trwaniu - jednak czegos tam chyba brakuje w tych wartosciach skoro egzystencja zamienia sie tak naprawde w walke o przetrwanie... Moze jednak brakuje innowacyjnosci, przedsiebiorczosci i checi osiagniecia czegos wiecej? Nie zgadzam sie z twierdzeniem iz to sa dobre wartosci dla Polski, Polakow. Nie chcialbym by cala Polska musiala tak zyc, nie chcialbym by wszyscy musieli na urlopie pracowac na opal na zime. Mysle ze mozna zyc godnie a jednoczesnie latwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Super :) Jestem pod wrażeniem :))) IP: 217.149.242.* 18.01.05, 23:16 Super :) Jestem pod wrażeniem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akuku Re: Przy nich to ja jestem mrówka IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.05, 07:21 Piękna jest ta pani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banderas Re: Przy nich to ja jestem mrówka IP: 217.17.44.* 19.01.05, 10:46 Jedna z nie tak wielu, jak się wydaje, enklaw optymizmu i stabilizacji w naszym kochanym kraju. Z panią Koj nic mnie nie łączy (ani pochodzenie, ani teren zamieszkania, ani zawód itd.)no może optymizm i umiejętność spadania zawsze na 4 łapy, a jednak jest uczucie sympatii i szacunku dla jej optymizmu i umiejętności budowania czegoś nowego, dobrego w nie zawsze łatwych warunkach. Oby takich ludzi coraz więcej było ! Gorące brawa dla pani ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 30-tka Re: Przy nich to ja jestem mrówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 13:25 u u mojej córy w szkole są 4 sprzataczki na 250 uczniów i po wypiciu 2 kaw (ok 14 jak zaczynaja robotę) , poplotkowaniu i spakowaniu środków czystości do wlasnych toreb juz im nie starcza czasu na posprzątanie. Ale to znajome p. dyrektor... Może by tak zorganizowac konkurs na obiboka roku. ale jak zorganizować tyle miejsc 1 ex equo...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.O'S.(h) zeby tacy ludzie i u nas w parlamencie zasiadali IP: *.bas2.srl.dublin.eircom.net 21.01.05, 16:48 to bysmy byli w czolówce swiatowej pod kazdym wzgledem. gratulacje Pani Edyto.i uszanowanie. Odpowiedz Link Zgłoś