Dodaj do ulubionych

Co myślicie o takim związku??

IP: *.u.mcnet.pl 24.01.05, 14:15
Mam 27 lat. Poznałam kogoś z kim znalazłam porozumienie od razu, mimo że był
ode mnie młodszy. Z nikim tak dawno dobrze się nie rozumiałam ale nie było
mowy o żadnym związku z mojej strony ze względu na sporą różnicę wieku. Przez
myśl mi to nie przeszło ale jemu owszem... Po paru miesiącach znajomości
wyznał mi miłość i powiedział, że będzie czekał. Był przy mnie zawsze w
chwilach tragicznych i w chwilach radości. Dziwne, znowu komuś zaufałam.
Teraz jesteśmy już razem, kochamy się. Niewiem co będzie, staram się żyć
dniem dzisiejszym.. On ma niecałe 18 lat... Niedawno kiedy znów naszły mnie
wątpliwości, powiedział: "Kocham Cię za to jaka jesteś a nie za to ile masz
lat".
Obserwuj wątek
    • Gość: listek_a Re: Co myślicie o takim związku?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 14:18
      szok
    • lena_zet Re: zboczona jesteś nt 24.01.05, 14:19
      • Gość: pierwszy i ostatni Re: zboczona jesteś nt IP: *.icpnet.pl 24.01.05, 15:18
        Pierwszy i ostatni raz odwiedzam to forum! Czytam Twoje wypowiedzi, Lena, i
        myslę sobie, że jesteś skończoną prostaczką. W takim wypadku lepiej jednak być
        "zboczoną", jak piszesz niż głupim zgorzkniałym babskiem, które musi każdemu
        dowalić. Reklamówki z niemowlakiem nawet nie komentuję... To jest forum
        "kobieta", czy "babsztyl", bo mam już watpliwości? Cenię ludzi cynicznych, bo
        taka postawa wymaga minimum inteligencji, Ty się tylko silisz.
        I raczej nie odpowiadaj, bo i tak nie zawitam tu już więcej.
        • Gość: mm Re: zboczona jesteś nt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:25
          ee Lenka jest po prostu spontaniczna:-))
          nie zniechecaj się:-)))
        • alpepe Re: zboczona jesteś nt 26.01.05, 21:35
          oj oj oj, nie groź, bo palca zwichniesz.
    • rachela180 Re: Co myślicie o takim związku?? 24.01.05, 14:23
      O rety :o

Znam podobny przypadek, tylko on ma 24 a ona 29 :) szczerze mówiąc z obserwacji
      wynika że jeśli ludzie się kochają to wszystko jest możliwe :)

Pamiętaj tylko... chłopcy w tym wieku sa jeszcze niedojrzali, niegotowi na
      poważny związek. Są oczywiście wyjątki, ale to się zdarza raz na milion. To
      jeszcze dziecko. Nie zrób mu krzywdy, proszę. Bądż gotowa na to że się okaże że
      to nie Ty jesteś jego przeznaczeniem. Wiem, to bolesne, ale niestety w
      przypadku tak młodych chłopców - wszystko może się zdarzyć. To dziecko, nawet
      jeśli myśli dojrzale.
      • trzydziecha1 Re: Co myślicie o takim związku?? 24.01.05, 14:24
        Rachela, a co w tym takiego szokujacego? Sorry, ale jest różnica między
        związkiem 24-29 lat a 18-27 lat!
        • trzydziecha1 Re: Co myślicie o takim związku?? 24.01.05, 14:25
          PS. Sama masz sporo starszego chłopa, nie? I co, odwrotna sutuacja tak Ciebie
          szokuje?
          • rachela180 Re: Co myślicie o takim związku?? 24.01.05, 15:25
            Moja miła :)

Prawda jest taka że facet dojrzewa WOLNIEJ niz dziewczyna :)

A doradzanie rozwagi w przypadku dużej różnicy wieku jest zawsze wskazane :)
            myślisz że ja nie mam wątpliwości? że mój chłop nie ma? oczywiście że mamy, to
            normalne i wręcz konieczne by nie popełnić fatalnego w skutkach błędu. Czy
            sądzisz że nasze bycie razem nie było poprzedzone długimi rozmowami, analizami
            sytuacji, rozważań etc.? Wciąż sie oboje zastanawiamy. bo 16 lat różnicy to
            bardzo dużo.

Tu mamy odwrotny przypadek - ale chłopak nie ma 18 lat! ja zaczęłam się z moim
            spotykać jak mialam 21, nie twierdzę że byłam dojrzała, ale nie byłam niespełna
            18latką przed maturą. To grożny wiek, moja miła trzydziecho, to wiek szaleństw
            i nie zawsze odpowiedzialnych decyzji. Zwłaszcza u chłopców.
            • Gość: ciekawska Re: Co myślicie o takim związku?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:42
              Taki związek on18, ona 27 to klasyka! On jest u szczytu swoich możliwości, a
              ona dochodzi do szczytu swoich potrzeb. Można rzec - pełna harmonia...

Będzie więc pięknie tym bardziej, że się kochają, rozumieją, ufają sobie ...

Jeśli dotrwają to za 20 lat on będzie już grubo poniżej swoich obecnych
              możliwości, nadrabiając doświadczeniem i techniką szczególnie cenioną przez
              młode niedoświadczone dziewczęta, które go oczarują swoją świeżością - też klasyka!

A ona cóż... ona będzie kobietą w wieku klimakteryjnym..
              • alpepe trafne podsumowanie 26.01.05, 21:36
      • Gość: mm bez przesady oni nie leca do ołtarza:-))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:32
        po za tym czasem młody człowiek potrafi byc bardziej dojrzały niz nie jeden
        starszy od niego:)
        • rachela180 Re: bez przesady oni nie leca do ołtarza:-))) 24.01.05, 15:37
          To prawda :) ale rozwaga zalecana :)
          • Gość: mm Re: bez przesady oni nie leca do ołtarza:-))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:39
            no pewnie jak by on był od niej starszy o te 10 czy wiecej lat to było by
            normalne i nikogo by to nie zdziwiło:-)
        • midorii czy w swietle prawa on jest pełnoletni?? 24.01.05, 16:17
          ja tez mam chlopaka mlodszego ,ale oboje jestesmy 20 paro latkami..bliska mi
          osoba ma chlopaka młodszego o8 lat a inna o4..hm jeszcze inna o2..jakies dziwne
          zbiegi okolicznosci,,,18latek moze byc dojrzaly psychicznie ale czy
          emocjonalnie??
          • Gość: mm Re: czy w swietle prawa on jest pełnoletni?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 16:18
            emocjonalnie??.....emocjonalnie to się czasem dojrzewa przez całe zycie...:-)
            • midorii do mm 24.01.05, 16:27
              cale zycie??mysle ze bagaz doswiadczen zyciowych,sposob radzenia sobie z
              przeciwnosciami losu tworzy czlowieka dojrzalszym,,przeklada sie to na
              wiek ,,oczywiscie nie ma granicy po ktorej przekroczeniu sie dojrzewa ale co
              taki mlody czlowiek mogł przezyc?fajna impreze,wakacje z dziewczyna...a co wie
              o problemach zycia dorosłego o byciu odpowiedzialnym,o samokontroli i
              dyscpyplinie??nie mowie ze ja mam to wszystko ale na pewno mam w wiekszym
              stopniu i kazda z nas od18 latka,,zaprzeczysz?
              pozdrawiam
              • Gość: mm Re: do mm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 16:39
                z tym się zgodzę..ja pisałam o dojrzałości emocjonalnej:-)
              • midorii Re: do mm o inteligencji em... 24.01.05, 16:46
                poziom inteligencji emocjonalnej - w odróżnieniu od ilorazu inteligencji - nie
                jest ukształtowany genetycznie ani nie kształtuje się we wczesnym dzieciństwie.
                Dzięki elastycznym połączeniom mózgowym nie jesteśmy skazani na taki czy inny
                temperament.

Inteligencji emocjonalnej można się bowiem wyuczyć i rozwija się ona przez całe
                życie w wyniku naszych doświadczeń, a zatem może stale wzrastać. Potocznie
                nazywa się to dojrzałością.

jezeli sie rozwija przez całe zycie..to jakie 18 latek moze miec doswiadczenia
                jak wczesniej pisalam??chyba żle to uzasadniam:)
                pozdra mm
    • Gość: mm Re: Co myślicie o takim związku?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:37
      a ja tam wam zyczę szczescia i tyle,ja tez mam mężczyznę duuużo młodszego od
      siebie i znam takie parki i sa szczesliwe.A jak długo ze sobą bedziecie to
      wcale moze nie być zależne od róznicy wieku.:-)))
      • agnieszka_kolakowska Masz racje! 24.01.05, 16:34
        Ale kobieta nie moze byc starsza od mezczyzny
        Musi go pociągac fizycznie i intelektualnie.

Fizycznie miec zmysłowe oczy i kasztanowe włosy.
        A intelektualnie znac jezyk obcy: angielski.
        I byc tak samo lub bardziej silniejsza psychicznie.

Czyli byc kumple i chociaz jaką taką kochanką.

Aby mógł facet powiedziec przebywanie z nią jest jak
        pierwszy mój papieros w zyciu( a może nawet jedyny:)))
        Jak wspomnienie młodości.

Gość portalu: mm napisał(a):

> a ja tam wam zyczę szczescia i tyle,ja tez mam mężczyznę duuużo młodszego od
        > siebie i znam takie parki i sa szczesliwe.A jak długo ze sobą bedziecie to
        > wcale moze nie być zależne od róznicy wieku.:-)))
      • Gość: ja tez! Re: Co myślicie o takim związku?? IP: *.aster.pl 24.01.05, 16:55
        Tez Wam zycze duzo szczescia. Poznalismy sie ze soba w podobnych okolicach
        wiekowych, jak autorka postu i juz dluuugo jestesmy razem :)
        • agnieszka_kolakowska To o siostrze 24.01.05, 16:59
          pewnego faceta:)))

Gość portalu: ja tez! napisał(a):

> Tez Wam zycze duzo szczescia. Poznalismy sie ze soba w podobnych okolicach
          > wiekowych, jak autorka postu i juz dluuugo jestesmy razem :)
    • Gość: wiruska Re: Co myślicie o takim związku?? IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 24.01.05, 17:13
      Ja Wam życze jak najlepiej.

Gdybym z kolei była w takiej sytauacji myslę nie czułabym się komfortowo,
      zapewne czułabym się jak "mamuśka", a nie jak partnerka.
      • Gość: ja tez! Re: Co myślicie o takim związku?? IP: *.aster.pl 24.01.05, 17:20
        Mysle jednak, ze mamuska kobieta sie rodzi (albo do mamuskowatosci dochodzi
        wychowywana przez swoja mame). Ja takich sklonnosci nigdy nie mialam.
        Partner to partner.
    • sagis Psujesz statystyki Boskiemu:-)) 24.01.05, 19:09

• Gość: شممشا شنلاشق Re: Psujesz statystyki Boskiemu:-)) IP: 62.139.36.* 24.01.05, 23:23
        A co myslsicie o zwiazku 60 latki z 23 letnim mezczyzna bo znam taki
        zwiazek,dla pieniedzy

نخس خةشن
    • wiolathered Re: Co myślicie o takim związku?? 25.01.05, 22:36
      czasem jak czytm rozne forum to sie zastanawiam czy zwiazki miedzy ludzmi to
      transakcja obarczona umowa handlowa czy cos??to jest wlasnie piekne w milosci
      ze mnie nie obchodzi ile on ma lat, jakie ma wyksztalcenie, ile na koncie, jaki
      wzrost!!!to jest piekne ze gruby/a z chuda/ym,wyksztalcona/y z
      niewyksztalconym/a,itd.itd. I jesli mimo wszystko sa razem to znaczy ze tak ma
      byc i ze to jest milosc i nic innego.i nie ma sie co zastanawiac.milosc jest
      czasem sie moze wypalic, ale to jest naturalne.ja swicie wierze w milosc i w
      moim odczuciu pokona wszystko, kazde, nawet najtrudniejsze przeszkody.i nie
      jestem idealiostka, bo to mozecie mi zarzucic.powodzenia zycze
    • serendepity Re: Co myślicie o takim związku?? 26.01.05, 12:03
      Znam taka pare. Na dodatek dziewczyna ma jeszcze dziecko (rozwiedziona). Sa ze
      soba poltora roku, on mieszka u niej. Zyja prawie jak normalna rodzina, z
      wyjatkiem tego, ze on chodzi do liceum i starzy daja mu kase na zycie. Rodziny
      najwidoczniej to zaakceptowaly.
      Ja osobiscie nie wyobrazam sobie takiej sytuacji w moim zyciu ale oni znalezli
      jakas platforme porozumienia. Uwazam, ze ten zwiazek nie przetrwa za dlugo (moze
      jeszcze kilka lat), ale inni znajomi mowia, ze moze przetrwac duzo wiecej.

Serendepity.
    • Gość: margie Re: Co myślicie o takim związku?? IP: *.kcp.pl / 213.241.45.* 26.01.05, 12:10
      juz widze stek wyzwisk i posadzen o zboczenie. Dla mnie : niech sie wam uda:)
      10 lat roznicy, to znowu nie tak wiele, szokujace jest tylko to, ze on ma 18 a
      ty 27, bo moze rzeczywiscie to wygladac moze nie na zbyt duza roznice wieku
      tylko na nie ten etap wiekowy, ze tak powiem:) Ja mam faceta mlodszego od
      siebie o 23 lata, poprzedni partnerzy tez byli mlodsi o 13-14 lat, przy czym ja
      zaczelam jak mialam 34 (slub)- moj maz wtedy mial 21.... Roznica wieku NIGDY
      nie byla powodem zatargow, klotni czy rozstania, ktore nastepowalo z zupelnie
      innych powodow ( nota bene mowiac, od meza to ja odeszlam). Wiec nie ogladaj
      sie na nic, czerp z zycia to co ci daje i niesie pelna garscia, bo zycie masz
      jedno, nie patrz na wiek, bo NIKT ci nie zagwarantuje, ze partner w twoim wieku
      czy starszy od ciebie, bedzie z toba do konca zycia. wazne jest to, zebys byla
      szczesliwa, zeby on dawal ci to, na czym ci najbardziej zalezy a na reszte
      plun:)) Powodzenia:))
      • Gość: Kati Re: Co myślicie o takim związku?? IP: *.u.mcnet.pl 26.01.05, 13:52
        Dziękuję, takich słów było mi trzeba:) Postaram się nie myśleć o przeszkodach i
        żyć chwilą obecną. Co będzie to będzie, niczego nie da się przewidzieć.. Jestem
        bardzo wrażliwa dlatego czasem potrzebuję wsparcia, miłego słowa. Powiem wam
        jedno- jestem po rozwodzie ze starszym od siebie 3 lata facetem i nigdy nie
        wierzyłam że kogoś jeszcze pokocham bo w małżeństwo byłam bardzo zaangażowana,
        myślałam że miłość zdarza się raz. To nieprawda:) Nigdy nie miałam młodszego
        faceta i nigdy przez myśl mi to nie przeszło. Chyba musi to być prawdziwe
        uczucie skoro takie przeciwności nie są w stanie go zabić... Dzięki wszystkim
        za wypowiedzi, nawet tym przeciwnym naszemu związkowi, każdy ma prawo do
        swojego zdania:) Życzę wszystkim dużo szczęścia w miłości! Pozdrawiam. A na
        zakończenie cytat: "Miłość nie ma wieku"...
    • Gość: kev Re: Co myślicie o takim związku?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 16:01
      Jeden z najwybitniejszych pisarzy kryminałów Raymond Chandler był starszy od
      swojej żony o 17 lat. Gdy umarła próbował popełnić samobójstwo a potem
      właściwie zapił się z rozpaczy.
      Miłość nie zna granicy lat.
      Syn sąsiadów jest od 4 lat z kobietą starszą od niego o 10 lat, zaczęli gdy on
      miał 17. Tyle, że facet nigdy nie miał w domu opieki matki. Ojca też nie.
      • zdzichu-nr1 Re: Co myślicie o takim związku?? 26.01.05, 19:59
        On 18, Ona 27 to klasyczny związek, jak to już ktoś pisał, tyle, że jest to
        związek NA CHWILĘ. No powiedzmy, na kilka lat. Istnieje b. duże
        prawdopodobieństwo, które niestety graniczy u mnie z pewnością, że on po jakimś
        czasie "pójdzie w długą", a ty zostaniesz z bagażem lat na karku.

Takie związki są świetne, sam przeżyłem podobny w młodości, tylko trzeba
        wiedzieć kiedy je kończyć. Dziewczyno, korzystaj z uroków osiemnastolatka, ale
        na miły Bóg się nie angażuj, bo przeżyjesz wielkie rozczarowanie.
    • Gość: xxl Re: Co myślicie o takim związku?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 21:29
      super sprawa, jest takie powiedzenie:" na starej picy sie mlody cwiczy" ale nie
      przejmuj sie nauka nie pujdzie w las, mlody bedzie mial doswiadczenie a ty
      przyjemnosc i fajna przygode.tak trzymaj zyje sie tylko raz!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka