Gość: Ewa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 20:20 Witam! moja córka przebiła sobie dziśiaj pępek i ma założonego kolczyka,chciałabym znać wasze spostrzeżenia na temat gojenia się tego miejsca,czy są z tym jakieś problemy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: renia Re: kolczyk w pępku IP: *.net.gr / *.ath.spark.net.gr 03.06.02, 20:24 Gość portalu: Ewa napisał(a): > Witam! moja córka przebiła sobie dziśiaj pępek i ma założonego > kolczyka,chciałabym znać wasze spostrzeżenia na temat gojenia się tego > miejsca,czy są z tym jakieś problemy. Sorry, ale Wy to ludzie problemow nie macie, jeden syn chce kolczyk w uchu (dobrze ze nie na napletku), corce nie wiadomo czy sie zagoi.... Wszystko bedzie oki, zeby tylko pod czaszka byo wporzo to i pepek sie zagoi, 100%, pzdrw,r Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: kolczyk w pępku 03.06.02, 20:30 Gość portalu: Ewa napisał(a): > Witam! moja córka przebiła sobie dziśiaj pępek i ma założonego > kolczyka,chciałabym znać wasze spostrzeżenia na temat gojenia się tego > miejsca,czy są z tym jakieś problemy. goi sie bez problemu, w razie czego chyba masz w domu wode utleniona? aha, niech corka uwaza podczas wycierania sie recznikiem- moja kolezanka w ten sposob sobie kolczyk wyrwala... xx. Odpowiedz Link Zgłoś
evik2 Re: kolczyk w pępku 03.06.02, 20:33 dzieki za tak szybką reakcję.mam w domu rivanol,gość który przebijał kazał kupić rivanol i maść oxycort.masz rację z tym ręcznikiem,zaraz jej powiem.dzięki -Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: kolczyk w pępku IP: *.pl 03.06.02, 20:47 nic się nie martw, wszystko będzie ok- ja zaraz po zdaniu matury zrobiłam sobie kloczyk- a moja mama przez pół roku go nie widziała, tak sie kryłam :))) Wszystko się zagoiło- smarowałam maścią tribiotic. Pozdrowienia dla Was!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia Re: kolczyk w pępku IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 03.06.02, 21:21 Chi, chi, jak dokładnie tak samo. Ojciec dotąd nie wie... dodam tylko że już skończyłam pięcioletnie studia... :) Odpowiedz Link Zgłoś
goga.74 Re: kolczyk w pępku 04.06.02, 22:08 Mojej znajomej kolczyk sie wyrwal w trakcie intensywnego seksu. Ostrzez corke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusja Re: kolczyk w pępku IP: *.infinity.net.pl / *.infinity.net.pl 03.06.02, 22:07 Gość portalu: Ewa napisał(a): > Witam! moja córka przebiła sobie dziśiaj pępek i ma założonego > kolczyka,chciałabym znać wasze spostrzeżenia na temat gojenia się tego > miejsca,czy są z tym jakieś problemy. A nie dowiedziala sie w studiu jak nalezy pielegnowac przebite miejsce?powinni to powiedziec. Goi sie dobrze,nalzey przez pierwszy tydzien przemywac solą fizjologiczna ,drugi tydzien smarowac mascia Tribiotic (do kupienia w aptece),pozniej znowu przez tydzien solą i powinno sie po 3 tygodniach zagoic,a jesli nie to niech nadal przemywa i smaruje nazmiane.No i niech nie kąpie sie w jeziorze,basenie czy morzu przez kilka tygodni-poki sie nie zagoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: kolczyk w pępku IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 10:36 dziękuje za porady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droppie Re: O kurcze! Ale to chyba pieruńsko boli :( n/txt IP: *.speed.planet.nl 04.06.02, 11:04 takie pytanie, czy to bardzo boli? Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: O kurcze! Ale to chyba pieruńsko boli :( n/txt 04.06.02, 12:05 bardziej boli przemywanie niż samo przkłuwanie ;-) Przekuwania ja sam w sumie nie zauważyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusja tak jakby Cie komar ukąsił.(n/t) IP: *.infinity.net.pl / *.infinity.net.pl 04.06.02, 13:03 Odpowiedz Link Zgłoś
lalka74 Re: kolczyk w pępku 04.06.02, 11:06 Ja bym też sobie zrobiła ale się boję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droppie Re: kolczyk w pępku IP: *.speed.planet.nl 04.06.02, 11:20 lalka74 napisał(a): > Ja bym też sobie zrobiła ale się boję. ja tez,ale mam fobie na punkcie igiel i wszystkiemu co kluje...:0( Odpowiedz Link Zgłoś
annabl Re: kolczyk w pępku 04.06.02, 11:36 No i niech nie kąpie sie w jeziorze,basenie czy morzu przez kilka tygodni-poki sie nie zagoi. kurcze, szkoda, lato idzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: kolczyk w pępku IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 21:53 czy to robią w znieczuleniu??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
raisa Re: kolczyk w pępku 04.06.02, 22:06 ja smarowalam przez pierwszy tydzien mascia triciotic(sprzedawana w malych saszetkach za 1,50zl) i przemywalam sola fizjologiczna. wszystko goilo sie elegancko,ale po miesiacu bolalo tak okrutnie;niestety czasem sie zdarza,ze masz 'za duzo skory ,a za krotki kolczyk'-ja niestety tak mam i od czasu do czasu pobolewa. ale zbaczam z tematu:-)) jest sporo stron polskich o piercingu i pielegnacji,napisalamkiedys tam mejla i dostalam bardzo wyczerpujaca i rzeczowa odpowiedz:-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
raisa Re: kolczyk w pępku 04.06.02, 22:09 acha,polecaja robic kolczyk zima,zeby latem slicznie wygladac;-)) bo niestety pepek potrafi sie goic bardzo dlugo. a co do zniecuzlenia-mi spryskali skore czyms nziecuzlajacym(miala byc zamrozona),ale mowie szczerze-ze bolalo i cuzlam dokladnei jak mi sie tym bolcem wciskaja. ale to raczej niemozliwe,zeby nie dzialalo zniecuzlenie.problem byl we mnie- kolezanka robila kilka min przede mna i spryciula zamknela oczy(wszystkim chetnym polecam;-)),a ja bacznie obserwowalam co jej tam robia.to bylo dosc okropne;-P ,a jak za mnie sie zabrano,to dokladnei wiedzialam co kiedy beda robic-strrraszne. ale warto:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusja Re: kolczyk w pępku IP: *.infinity.net.pl / *.infinity.net.pl 04.06.02, 22:52 Gość portalu: Aneta napisał(a): > czy to robią w znieczuleniu??????????? oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coco Re: kolczyk w pępku IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 22:10 To również zależy od organizmu,ja mam kilka kolczyków i nigdy nie było problemu z gojeniem,używałam tylko wody utlenionej ponieważ każda maść powodowała dłuższe gojenie,Trzeba pamiętać o częstym przesuwaniu kolczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
raisa Re: kolczyk w pępku 04.06.02, 22:18 no wlasnie,ja juz sama nie wiem co z woda utleniona. tam gdzie sobie robilam kolczyk powiedziano mi,ze wlasnei tego mam uzywac,a na wszystkich stronach o piercingu,kaza natychmiast ja odlozyc,bo jets za silna. jak przezp eirwsze kilka dni uzywalam wody u.to mi skora zaczela schodzic:-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coco Re: kolczyk w pępku IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 22:24 Ja używałam 3 % może miałaś silniejszą,troszkę szczypało ale skóra nie schodziła,pozatym w miejscach intymnych rozrzedzałam troszkę przegotowaną wodą,tak jak pisałam żadnych maści chociaż polecają bo gojenie przynajmniej u mnie trwalo znacznie dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
evik2 Re: kolczyk w pępku 05.06.02, 23:10 To uważacie ,że powinnam przestać smarować pępek oxycortem-tak zalecili w studio tatuażu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coco Re: kolczyk w pępku IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 23:49 Jeżeli nic się nie dzieje i zasycha bez problemów to smaruj ja niestety zrezygnowałam ponieważ to u mnie powodowało skutek wręcz przeciwny.Tylko pamiętaj żeby często poruszać kolczykiem. Odpowiedz Link Zgłoś