Dodaj do ulubionych

Brawa dla Edyty Gorniak.....za glos i odwage

IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.06.02, 01:43
Chyba jednak slawetni polscy wiecznie niezadowoleni przesadzaja.Przyzwyczajeni
do um.pa-pa orkiestr wojskowych nie dostrzegaja ze mozna to zaspiewac nieco
inaczej.I bardzo dobrze bo choc raz Polska nie byla kojarzona z krajem blaznow
i oszolomow,Brawa dla Edyty Gorniak za wspanialy glos i odwage.
Obserwuj wątek
    • Gość: chudyy Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....??? IP: 217.8.166.* 06.06.02, 09:47
      dla mnie ta Pani to jak zwykle miast śpiewać wyje, wyje jak Withney Houston (tak
      się to pisze?).
      dla mnie żenada
      • Gość: mario2 Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 09:50
        Masz racje Chudyy- Dzien Dobry- pani nie tylko skompromitowala Polakow i uspila
        druzyne, jakby nie dosyc bylo tego, ze chlopcy przebiegajac przed trybuna
        glowna musieli przed Olkiem na bacznosc stawac, to jeszcze sprofanowala hymn
        narodowy!
        • kini Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....??? 06.06.02, 09:59
          A propos Olka - wczoraj pokazywali w TV jego minę podczas wykonywania "hymnu" -
          wyglądał na oszołomionego.
          • Gość: mario2 Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 10:04
            Bal sie, ze jego samolotem wraz z pilkarzami bedzie Edytka wracac i moze jej
            przyjsc ochota na spiew. Tez bym sie bal!
            • Gość: gaga Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....??? IP: *.tin.it 06.06.02, 10:23
              Taka scenka. Stoje przed telewizorem i zaczynam spiewac polski hymn (sasiedzi
              obcokrajowcy i tak nie zrozumieja, ale co mi tam). I nagle konsternacja, ja
              swoje czyli skoczny Mazurek Dabrowskiego, a pani Gorniak swoje. Skonczylam
              jakies 2 minuty przed nia, sasiedzi policji nie wzywali. Ktos tu napisal, ze
              ona wyglada na Koreonke i w razie czego nie bedzie na nas. Oby to byl jedyny
              jej wystep na Mundialu.
              • Gość: mario2 Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 10:24
                Ponoc juz do Polski wraca. Przebrana w habit :o))
                • Gość: Liver Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....??? IP: 157.25.84.* 06.06.02, 11:57
                  Waham się, czy nie pojechać na Okęcie i nie urządzić jej kociej muzyki :)))
          • Gość: Liver Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....??? IP: 157.25.84.* 06.06.02, 11:53
            Pewnie zdębiał :))))
        • Gość: elve Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....??? IP: *.netland.gda.pl 06.06.02, 11:50
          chyba wam slon nadepnal na ucho i wieksza czesc glowy... Polacy zagrali jak
          patalachy nie dlatego, ze Edzia zaspiewala, ale dlatego, ze nie umieja grac! W
          pilke kopana! to proste. Ani Edzia ani Olek nie sa temu winni. A za Edzia musze
          sie wstawic (choc jej nie lubie) bo wszyscy ja tak gromia, ze az mi jej zal.
          • tuli_pan Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....??? 06.06.02, 11:54
            Gość portalu: elve napisał(a):

> chyba wam slon nadepnal na ucho i wieksza czesc glowy... Polacy zagrali jak
            > patalachy nie dlatego, ze Edzia zaspiewala, ale dlatego, ze nie umieja grac! W
            > pilke kopana! to proste. Ani Edzia ani Olek nie sa temu winni. A za Edzia musze
            >
            > sie wstawic (choc jej nie lubie) bo wszyscy ja tak gromia, ze az mi jej zal.

bo ta "artystka" zaspiewala kolęde, podobno Kwasniewski spojrzal w niebo czy
            gwiazda betlejemska sie pojawila

• Gość: mwg Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.02, 13:48
        Gość portalu: chudyy napisał(a):

> dla mnie ta Pani to jak zwykle miast śpiewać wyje, wyje jak Withney Houston
        > (tak się to pisze?).
        > dla mnie żenada

Ależ ty jesteś smutny, czy ty kiedykolwiek słyszałeś wielką W.Houston?
        No tak, ale jak się słucha muzyczki w stylu disco-polo to nie ma się czemu dziwić.
        A interpretacja Edyty, choć może taka nie powinna być, była piękna i oryginalna.
    • kurtyzana Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....za glos i odwage 06.06.02, 12:18
      Gość portalu: Norbert napisał(a):

> Chyba jednak slawetni polscy wiecznie niezadowoleni przesadzaja.Przyzwyczajeni
      > do um.pa-pa orkiestr wojskowych nie dostrzegaja ze mozna to zaspiewac nieco
      > inaczej.I bardzo dobrze bo choc raz Polska nie byla kojarzona z krajem blaznow
      > i oszolomow,Brawa dla Edyty Gorniak za wspanialy glos i odwage.

Glos to ona ma fakt, wyglada tez nie najgorzej, tylko ze nie pojechala na
      mistrzostwa jako gwiazda ktora ma pokazac jaka jest ladna i utalentowana, bo to
      nie festiwal piosenki tylko zawody sportowe. Do niej nalezalo
      tylko "poprowadzenie" hymnu tak by wszyscy - i kibice, i pilkarze mogli go
      spiewac wraz z nia. No i nie wywiazala sie z tej roli. Musiala pokazac ze jest
      artystka w kazdym calu nawet jesli jest to nieodpowiednie na tego typu imprezie.

Mimo urody i talentu Edyta chyba nie zawsze potrafi pomyslec. Takie jest moje
      zdanie.
    • Gość: Jarek Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....za glos i odwage IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 06.06.02, 12:47
      Ty trollujesz, czy powaznie?

Bo jesli powaznie, to nie wiem, czy wziales pod uwage, ze nie byl to festiwal
      piesni wznioslej tylko MS pilki kopanej. I Edycia nie miala byc gwiazda
      wieczora, a jedynie "instrumentem" do poprowadzenia hymnu tak, zeby zabrzmial
      odpowiednio i zeby nasza druzyna mogla go odspiewac jednym glosem.

To ze ona ma glos, odwage i jest znana artystka nie ma tu nic do rzeczy, takie
      wykonanie hymnu bylo po prostu nie na miejscu.
      • Gość: S. Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....za glos i odwage IP: 134.65.212.* 06.06.02, 13:02
        Zgadzam się ! Poza miejscem wszystko było ok.
    • kurtyzana Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....za glos i odwage 06.06.02, 14:56

I bardzo dobrze bo choc raz Polska nie byla kojarzona z krajem blaznow
      > i oszolomow,

masz racje, narod blaznow to za malo powiedziane bo wyszlo na to ze wlasnego
      hymnu spiewac nie potrafimy, albo w ogole go nie znamy. Edyta spiewala swoje, a
      kibice co innego. Niezle widowisko (sluchowisko)
      • Gość: Norbert Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....za glos i odwage IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.06.02, 15:13
        Nieoficjalnie wiadomo ze kolejnym wykonawca bedzie Niemen przebrany za chochola
        (to ten z Wesela)
        • kurtyzana Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....za glos i odwage 06.06.02, 20:04

> Nieoficjalnie wiadomo ze kolejnym wykonawca bedzie Niemen przebrany za chochola
          > (to ten z Wesela)

Kurcze, to Wyspianski pisal o Niemenie w Weselu?
    • Gość: Nina Re: WSTYD GORNIAK!!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.06.02, 17:07
      Wypad z eksperymentami z polskim hymnem narodowym i to jeszcze w trakcie tak
      duzej miedzynarodowej imprezy. Jak ktos ja lubi sluchac to niech sie rozkoszuje
      nia w swoim wlasnym domu. CO ZA WSTYD BYLO SLUCHAC TEGO ZALOSNEGO ZAWODZENIA.
      Brrrr.Ona zrobila to z milosci wlasnej i z checi slawy ktora jakos nie
      przychodzi, a tu byla taka okazja sie wybic. No i wybila sie tylko ze
      NEGATYWNIE.
      • Gość: Norbert Re: WSTYD GORNIAK!!!! Nina IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.06.02, 18:31
        Nie zartuj,a kto zna hymn polski poza Polakami.Obiektywnie to w oryginale jest
        poprostu brzydki a slowa sa idiotyczne wiec co zlego ze Gorniak na fali
        nowoczesnosci pokazala ze mozna inaczej i w nawiazaniu do ducha czasow.
        A jesli juz sie nie podoba to jest tak samo dobry jak i gra reprezentacji.
        • kurtyzana Re: WSTYD GORNIAK!!!! Nina 06.06.02, 20:09

> Nie zartuj,a kto zna hymn polski poza Polakami.Obiektywnie to w oryginale jest
          > poprostu brzydki a slowa sa idiotyczne

powinienes napisac "subiektywnie" bo to ty twierdzisz ze jest brzydki i
          idiotyczny

wiec co zlego ze Gorniak na fali
          > nowoczesnosci

chyba na fali promocji samej siebie

> A jesli juz sie nie podoba to jest tak samo dobry jak i gra reprezentacji.

to akurat prawda

• Gość: eli Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....za glos i odwage IP: 217.153.81.* 06.06.02, 19:13
      Górniak śpiewa tak jak spiewa, jak kilka lat temu wyspiewała nagrode w
      Eurowizjii to nikt nie mówił, że wyje. Ma głos i talent, ale jej wystep w Korei
      był po prostu nke na miejscu, był kompletnie zbędny.
    • Gość: a psik Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....za glos i odwage IP: *.zrpa.com / 192.168.1.* 06.06.02, 20:09
      nie wiem czy jestem um papa ale znajomy Kanadyjczyk sie mnie zapytal czemu
      polski hymn jest taki "cheesy" az do wyrzygania", ale widocznie on tez jest um
      papa i sie nie zna na sztuce.
      z wyrazami szacunku
      • dixit Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....za glos i odwage 06.06.02, 21:56
        Gość portalu: a psik napisał(a):

> nie wiem czy jestem um papa ale znajomy Kanadyjczyk sie mnie zapytal czemu
        > polski hymn jest taki "cheesy" az do wyrzygania", ale widocznie on tez jest um
        > papa i sie nie zna na sztuce.
        > z wyrazami szacunku

Bez obrazy stary, ale Twoj znajomy zapodal tekst wlasnie taki "cheesy, az do
        wyrzygania"

• Gość: a psik Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....za glos i odwage IP: *.zrpa.com / 192.168.1.* 06.06.02, 22:50
          cheesy one's wants to puke listening to it
    • pastwa Brawa dla Edyty Gorniak.....za glos i odwage 06.06.02, 20:37
      Nie wiem na ile to prawda, ale pono organizacja techniczna tego "odśpiewu" była
      strasznie kiepska, Górniak nie słysząc dobrze orkiestry czekała na nią i vice
      versa, stąd ten ślimaczy rytm.

Powinno sie teraz przed następnym meczem puścić naszym piłkarzom hymn na
      przyśpieszonych obrotach, to z pewnością rozniosą oni przeciwnika, co najmniej
      5:0 !
    • Gość: Maruda Jedno mnie zastanawia.. IP: *.nyc.rr.com 06.06.02, 22:00
      ... dlaczego ta Bogu ducha winna kobieta rodzi w was tyle agresji.
      Ja tam jej wspolczuje- starala sie zaspiewac jak mogla najlepiej, a ze przy
      ryku ponad 50 tysiecznego stadium nie slyszala ani orkiestry ani samej siebie,
      wyszlo jej tak jak wyszlo, no to trudno.
      Po co zaraz wylewac cala frustracje za przegrana tych patalachow z Polskiej
      reprezentacji na Gorniakowa?
      Gdyby zamiast tego ryknela sobie(czytaj -wystapila) Zlota Maryla to by bylo ku
      uciesze gawiedzi, nikt by sie na nia nie rzucal z piesciami (no moze poza tym
      kretynem co juz sie ofiarowywal Edzi robic kocia muzyke na lotnisku, kto go tam
      wie...). Co za kraj, co za obyczaje...
      Sam pomysl wydaje mi sie super - zeby Polska gwiazda muzyki odspiewala nasz
      hymn, w Stanach to jest normalne, z tym , ze tam, jak kobita spiewa hymn to
      wszyscu czapy z glow i zamiast wrzasku, nuca razem z piosenkarka.
      • Gość: andrew23 Re: Jedno mnie zastanawia.. IP: 195.116.208.* 06.06.02, 23:32
        Brawo Maruda! Popieram w całej rozciągłości. Żenujące są argumenty, że
        promowała siebie i swoją karierę. Myślę, że było to dla niej wielkie przeżycie
        i przenoszenie na nią frustracji za fatalny występ piłkarzy jest głupią próbą
        odreagowania jakby nie było pewnego upokorzenia nas Polaków.

• Gość: mario2 Re: Jedno mnie zastanawia.. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 08:59
          Pozwole sobie nie zgodzic sie z argumentacja. "Artystka" Gorniakowa za pomoca
          zabiegow swojego mamagera zrobila sobie darmowa promocje na rynku
          Dalekowschodnim. Jej wystep i wypowiedzi po nim daja wyraz niesamowitego
          rozdecia ego "artystki". Nie wspominajac juz o tym, ze naruszyla ona ostawe o
          ochronie symboli narodowych.

P.S. co nie znaczy ze miala jakikolwiek wplyw na kile prezentowana przez
          kopaczy!
          • Gość: Maruda Re: Jedno mnie zastanawia.. IP: *.nyc.rr.com 07.06.02, 16:46
            Mario, ona sama przyznala, ze wcale jej nie chodzilo o nowa interpretacje hymnu,
            ale poprostu 'zwolnila' nieco tempo, bo nie slyszala orkiestry i chciala jej dac
            czas zeby za nia nadarzyli. A juz napewno nie chodzilo jej o nowa wariacje
            artystyczna ani ulepszanie starej wersji. A co do promowania siebie - sami jej to
            zaproponowali - gdyby odmowila, to by pewnie zaraz zaczely sie wrzaski , ze
            nadeta, zarozumiala, w glowie sie przewrocilo i tak dalej.
            Mozna Gorniakowej i jej spiewania nie lubic, ale zachowajmy troche obiektywizmu -
            ja rozumiem, ze jej wystep bynajmniej nie umniejszyl poczucia porazki i
            upokorzenia spowodowanego przegrana, ale po co zaraz kobite mieszac z blotem???
            Ech, ja tam nie moge ogladac meczow - za duzo nerwow jak dla mnie :-))))

• Gość: mario2 Re: Jedno mnie zastanawia.. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 18:37
              malo mnie obchodzi to co ona teraz mowi. Wiesz, ze tlumacza sie tylko winni, a
              to ze orkiestra za wolno grala, a to, ze kibice przeszkadzali. Zreszta przed
              chwila we wiadomosciach powiedziala, ze przeszkadzano jej od polowy wykonywania
              hymnu. To co- pierwsza czesc byla inna niz druga? Nie- baba zostala promowana
              przez managera- a jej wymowki przywodza mi na mysl maksyme: jesli ktos nie
              potrafi plywac, to mowi, ze woda jest za rzadka!
              • Gość: Maruda Re: Jedno mnie zastanawia.. IP: *.nyc.rr.com 07.06.02, 18:49
                Marys, ja nie wiem co ona w Wiadomosciach powiedziala, bo niestety nie mam
                polskiej tv :-( Takze nie wiem jak to interpretowac.
                Ale wiem jedno - chciala dziewczyna dobrze, tyle ze wyszlo tak jak wyszlo.
                A druga sprawa to to, ze nie rozumiem, dlaczego ta dziewczyna az tak dziala na
                nerwy - i tu nie chodzi o ten nieszczesny hymn, ani nawet o te majty co jej na
                Wiktorach wygladaly :-))) ale o caloksztalt. Skad ta nienawisc do niej??
                Live and let others live. Ot i tyle.
                • Gość: mario2 Re: Jedno mnie zastanawia.. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 18:55
                  Ja mam do niej, czy raczej mialem stosunek nijaki (chociaz uwazam, ze na
                  wiktorach powinna bez majtasow wystapic :o)) ) - ale dziewcze idzie teraz w
                  zaparte! Jest przekonala ze ma PRAWO do wlasnych interpretacji. Nie to, ze
                  jestem narodowym purysta- raczej odwrotnie - swietosci narodowe i truchla typu
                  Wojtyla mnie smiesza, ale wybacz- sam kiedys nieraz stojac na parkiecie w
                  koszulce z bialym orzelkiem wysluchiwalem hymnu narodowego. Nie wyobrazam
                  sobie, by odtworzono go w tempie kujawiaka zawodzac jak wszystkie chu....
                  anielskie razem wziete.

P.S. tez mieszkalem 12 lat na zachodzie- mialem to szczescie, ze moglem
                  odbierac TV polonia, Polsata itp. Wspolczuje!
                  • Gość: Maruda Re: Jedno mnie zastanawia.. IP: *.nyc.rr.com 07.06.02, 19:17
                    No mi sie wydawalo, ze ona wcale nie zamierzala wymyslec wlasna , hmmm..
                    iscie 'nowatorska' wersje hymnu (sama tak twierdzila), tylko tak jej 'niechcacy'
                    wyszlo, dlatego nie rozumiem po co te nerwy i wymyslanie kobicie od najgorszych.
                    Nie ma czym sie nerwowac - bylo, minelo. Lepiej pomyslec o nastepnym meczu :-)

> Nie wyobrazam sobie, by odtworzono go w tempie kujawiaka zawodzac jak
                    >wszystkie chu.... anielskie razem wziete.

hihihi... 'Chory'? a moze 'choraly'?? :-))))

Pozdroffka :-)))
                    • Gość: mario2 Re: Jedno mnie zastanawia.. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 21:45
                      Gorniakowa jest dobra w wykonywaniu muzyki np. do filmu "Pokahontas"

A ze pasuje do ch... anielskich to juz inksza inkszosc! :o)
    • Gość: leo Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....za glos i odwage IP: 2.4.STABLE* / 192.168.3.* 07.06.02, 12:21

> Chyba jednak slawetni polscy wiecznie niezadowoleni
      przesadzaja.Przyzwyczajeni
      > do um.pa-pa orkiestr wojskowych nie dostrzegaja ze
      mozna to zaspiewac nieco
      > inaczej.I bardzo dobrze bo choc raz Polska nie byla
      kojarzona z krajem blaznow
      > i oszolomow,Brawa dla Edyty Gorniak za wspanialy glos i
      odwage.

=====================================
      Piszasz wierutne bzdury !!!
      Hymn państwowy nie jest "rzeczą" którą można zmieniać i
      inaczej interpretować. To nawet jest napisane w ustawie o
      hymnie państwowym i także w Konstytucji.
      Po drugie w takim momencie lależało całą drużynę zagrzać
      do walki a nie wyśpiewywać kalwaryjskie godzinki, czy
      kolendy.
      Jak się nie znasz w temacie, to przynajmnie nie ośmieszaj
      się.
      • Gość: Norbert Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....leo IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.06.02, 14:09
        Zejdz na ziemie z tej klasycznej polskiej idiotycznej interpretacji tego co narodowe ,katolickie i niewzruszone.Polacy generalnie nie sznuja prawa a Ty bzdurzysz o wartosciach idiotycznej piosneczki.Posluchaj dobrze o czym spiewa sie w tym hymnie.
        • kurtyzana Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....leo 07.06.02, 17:23

> Zejdz na ziemie z tej klasycznej polskiej idiotycznej interpretacji tego co nar
          > odowe ,katolickie i niewzruszone.Polacy generalnie nie sznuja prawa a Ty bzdurz
          > ysz o wartosciach idiotycznej piosneczki.Posluchaj dobrze o czym spiewa sie w t
          > ym hymnie.

skoro hymn narodowy to dla ciebie idiotyczna pioseneczka to niepotrzebnie
          zakladales ten watek. nie spodziewam sie, ze ktos cie poprze twierdzac ze nasz
          hymn jest kiczowaty i w ogole do d...

• Gość: Norbert Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....kurtyzana IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.06.02, 21:29
            Nie oczekuje poparcia ,wyrazilem poprostu swoje zdanie a ze inne od
            wiekszosci ,no coz w moim swiecie holduje sie innym wartosciom.
            • Gość: Nina Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....kurtyzana IP: *.toya.net.pl / 10.0.227.* 08.06.02, 22:56

> Nie oczekuje poparcia ,wyrazilem poprostu swoje zdanie a ze inne od
              > wiekszosci ,no coz w moim swiecie holduje sie innym wartosciom.

Ja jestem bardzo ciekawa,coz to za swiat,w ktorym tak wazne sa "inne wartosci"?
              Przychodzi mi do glowy tylko jedne miejsce,w ktorym wiekszosc ma inny system
              ww.wartosci-wiezienna cela.

• Gość: Nina Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....leo IP: *.toya.net.pl / 10.0.227.* 07.06.02, 19:40
          Podejrzewam,ze gdyby sasiad przefasonowal Ci samochod,zmienil jego kolor i
          silnik-to darlbys sie w nieboglosy,jak smial,mogl i w ogole co to za bezprawie
          i samowola.W przypadku hymnu uwazasz,ze nic sie stalo-a przeciaz hymn nie jest
          tylko moj,twoj czy p.Gorniak-nalezy do nas wszystkich,wiec jakiekolwiek
          nadinterpretacje nie moga byc przyjete.To nie jest jakas tam piosneczka,dla
          zadnego narodu nie jest-wiec minimum przyzwoitosci nakazuje wykonac go jak
          nalezy.Metne tlumaczenia,ze nie slyszala,ze czekala na orkiestre-smiech-
          wiekszosc gwiazd muzyki nie dawala by koncertow,bo wrzask jest chyba jeszcze
          wiekszy.Poza tym hymn jest chroniony prawnie,wiec jesli nawet nie szanujemy
          swojej prywatnej wlasnosci,to moze uszanujmy choc te dwie rzeczy,ktore nam
          zostaly-hymn i flage.
          • Gość: Norbert Re: Brawa dla Edyty Gorniak.....toya IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.06.02, 21:26
            Mysle ze jednak przesadzasz .Polacy maja sklonnosci do egzaltacji,przesady i
            wprost do nietolerancji.Moze dlatego tak wiele tzw.duchowych dobr narodowych
            chronionych jest prawem:hymn,godlo,uczucia religijne ,uczucia patriotyczne
            itd.itd.Ta milosc do tych symboli nie wynika z przekonan ale ze strachu przed
            konsekwencjami jakie niesie ujawnienie niezgodnej z jedynie sluszna
            interpretacja pojec o ktorych mowie.Gorniak zaspiewala tak ze mnie sie
            podobalo moze dlatego ze mam jeszcze prosto w glowie .Moze nalezaloby wytoczyc
            jej proces o obraze uczuc patriotycznych i skazac na wiezienie za profanacje
            tego symbolu polskosci jakim jest ta piosenka.Tylko patrzec jak do prokuratury
            dotrze doniesienie o przestepstwie.
            Przyklad z samochodem chybiony o tyle ze moje samochody sa ubezpieczone a
            sasiad nie jest Polakiem.
            • Gość: Nika Re:Górniak - bleeeee IP: *.nat.visnet.pl 08.06.02, 03:58

> Mysle ze jednak przesadzasz .Polacy maja sklonnosci do egzaltacji,przesady i
              > wprost do nietolerancji.Moze dlatego tak wiele tzw.duchowych dobr narodowych
              > chronionych jest prawem:hymn,godlo,uczucia religijne ,uczucia patriotyczne
              > itd.itd.Ta milosc do tych symboli nie wynika z przekonan ale ze strachu przed
              > konsekwencjami jakie niesie ujawnienie niezgodnej z jedynie sluszna
              > interpretacja pojec o ktorych mowie.Gorniak zaspiewala tak ze mnie sie
              > podobalo moze dlatego ze mam jeszcze prosto w glowie .Moze nalezaloby wytoczyc
              > jej proces o obraze uczuc patriotycznych i skazac na wiezienie za profanacje
              > tego symbolu polskosci jakim jest ta piosenka.Tylko patrzec jak do prokuratury
              > dotrze doniesienie o przestepstwie.
              > Przyklad z samochodem chybiony o tyle ze moje samochody sa ubezpieczone a
              > sasiad nie jest Polakiem.

Hymn Polski należy do narodowych symboli, podobnie jak godło i flaga.Jest
              napisany w tempie MARSZA i w tym tempie powinien być wykonany.Wyklucza to
              naditerpretację i niepotrzebne przeciąganie fraz w wykonaniu Górniak.Nie jest to
              jakaś głupia piosneczka .którą można sobie dowolnie interpretować.Te symbole
              narodowe, które starasz się tak ośmieszyć,pozwoliły zachować Polakom swoją
              odrębność i zatrzyymały nasz kraj na mapie Europy i świata (w wielkim
              uproszczeniu oczywista).
              Do Twojej wiadomośći : uczucia religijne i patriotyczne nie są żadnymi dobrami
              narodowymi.One tkwią w każdym człowieku bez względu na przynależność narodową i
              są jego prywatną sprawą.
              Ps.Ciekawe , ale jakoś nie odczuwam strachu przed konsekwencjami ujawnienia
              jedynej i słusznej interpretcji bla,bla,bla...
              Ps2 niektóre piosenki pani Górniak są całkiem do słuchania...
              Ps3 Co to znaczy "mam jeszcze prosto w głowie"?
              Pozd.

• Gość: Norbert Re:Górniak - Nika IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.06.02, 04:23
                Masz racje ,niemniej jestem za...Gorniak
                • Gość: Nika Re:Górniak - Nika IP: *.nat.visnet.pl 09.06.02, 00:21

> Masz racje ,niemniej jestem za...Gorniak

Masz prawo - to Twój wybór.Tylko nie wyrażaj się niewybrednie i lekceważąco o
                  Polskich symbolach narodowych.Nazywanie hymnu "idiotyczną piosneczką" jest co
                  najmniej niestosowne i obraźliwe dla Polaków.
                  Pzdr.
                  • Gość: Norbert Re:Górniak - Nika IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.06.02, 00:54
                    Dlacego Polacy sa tak przerazliwie powazni,zasadniczy i jednostronni.Dlaczego
                    tak latwo szermuja haslami za ktorymi nic sie nie kryje.Dlaczego tak latwo i
                    szybko sie obrazaja kiedy mowi sie wprost o czym sie mysli.Uczucia
                    patriotyczne,duchowe,katolickie ,narodowe itd.przeciez to tylko napuszone
                    slowa poza ktorymi nic sie nie kryje.Gromy sie wala na glowe Gorniak a nikomu
                    nie przeszkadza ze ten sam hymn jest spiewany albo wyrykiwany w dowolnym
                    tempie przez rzesze znarkotyzowanych czy podpitych kibicow.Jak to wlasciwie
                    jest z ta moralnoscia i obiektywna ocena takich zdarzen.Czy slowo dwulicowosc
                    albo wprost hipokryzja jest tym razem na miejscu ?
                    • Gość: Nika Re:do Norberta IP: *.nat.visnet.pl 09.06.02, 05:00

> Dlacego Polacy sa tak przerazliwie powazni,zasadniczy i jednostronni.Dlaczego
                      > tak latwo szermuja haslami za ktorymi nic sie nie kryje.Dlaczego tak latwo i
                      > szybko sie obrazaja kiedy mowi sie wprost o czym sie mysli.Uczucia
                      > patriotyczne,duchowe,katolickie ,narodowe itd.przeciez to tylko napuszone
                      > slowa poza ktorymi nic sie nie kryje.Gromy sie wala na glowe Gorniak a nikomu
                      > nie przeszkadza ze ten sam hymn jest spiewany albo wyrykiwany w dowolnym
                      > tempie przez rzesze znarkotyzowanych czy podpitych kibicow.Jak to wlasciwie
                      > jest z ta moralnoscia i obiektywna ocena takich zdarzen.Czy slowo dwulicowosc
                      > albo wprost hipokryzja jest tym razem na miejscu ?

Dlaczego Ty tak generalizujesz?Dlaczego podpisujesz wszystkich Polaków pod jedną
                      kreską? Dlaczego uważasz,że wszyscy jesteśmy sfrustrowani, pozbawieni poczucia
                      humoru i opętani jedną myślą: jak przetrwać do następnego dnia , tygodnia czy
                      miesiąca? Chłopie - kiedy ostatnio byłeś w Polsce?
                      Ja jestem tylko kibicem, który chodzi i regularnie ogląda mecze żużlowe ,w tym
                      Grand Prix przede wszystkim ,i jeszcze nie słyszałam naszego hymnu "wyrykiwanego"
                      przez wspomniane rzesze!Wręcz przeciwnie- jest zawsze ŚPIEWANY przez kibiców.Nie
                      wiem skąd niby wzięli się ci znarkotyzowani i podpici,
                      czy to na żużlu, czy na koszu , czy też na piłce nożnej.
                      Ja bardzo cenię sobie tych, którzy mówią to co myślą,i nie jestem
                      sfrustrowana,bardzo poważna , zasadnicza i jednostronna.Jestem wręcz bardzo
                      tolerancyjna! Nie znoszę tylko kiedy kpi się i wyszydza symbole narodowe, które
                      są aksjomatami. Nie trzeba niczego udowadniać, żeby przyjąć do wiadomości ich
                      zasadność i znaczenie.
                      Ps. Ciągle wkładasz do jednego worka uczucia patriotyczne, duchowe i katolickie -
                      to błąd!
                      Ps.2Dalej twierdzę, że Górniak TOTALNIE przesadziła! I choć przyswajam jej
                      niektóre piosenki to w tym wypadku NIE MA ZMIŁUJ, chodźby teraz wymyślała sobie
                      różne usprawiedliwienia.

Pzdr.
          • kurtyzana Re: nina 07.06.02, 23:40
            Nina, nie gadaj z Norbertem, on zyje w innym (=lepszym) swiecie, gdzie nie ma
            Polakow, z czego Norbert bardzo sie cieszy. Bo Polacy sa beznadziejni, niszcza
            samochody, upieraja sie przy spiewniu swego kiczowatego hymnu w przestarzalej
            wersji i jeszcze kochaja ten hymn "ze strachu" przed czyms tam. W swiecie
            Norberta zyja bardziej normalni ludzie, dlatego Norbert ma "prosto" w glowie w
            przeciwienstwie do nas wszystkich

pozdr.

Ps. najlepsze jest stwierdzenie Norberta ze milosc wynika ze strachu hi hi
            • Gość: Norbert Re: kurtyzana IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.06.02, 04:21
              Milosc wynika ze strachu? interesujaca interpretacja.Wymysl cos rownie
              oryginalnego i podziel sie z nami.
              • kurtyzana Re: kurtyzana 08.06.02, 19:27

> Milosc wynika ze strachu? interesujaca interpretacja.Wymysl cos rownie
                > oryginalnego i podziel sie z nami.

masz racje ze to interesujaca interpretacja, twoja wlasna zreszta:

Gość portalu: Norbert 07-06-2002 21:26

... Ta milosc do tych symboli nie wynika z przekonan ale ze strachu przed
                konsekwencjami jakie niesie ujawnienie niezgodnej z jedynie sluszna
                interpretacja pojec o ktorych mowie.
                • nessus Re: kurtyzana 08.06.02, 20:41
                  ...moja milutka,milosc to uczucie zarezerwowane wylacznie dla ludzi,wszystko
                  inne mozna conajwyzej lubic.W kontekscie wypowiedzi dotyczacej "milosci " do
                  piesni czy innych znakow chodzi tylko o emfatyczne podkreslenie faktu ze jest
                  to bzdura a ze utozsamilas milosc ze strachem to swiadczy jedynie o Twojej
                  wrazliwej "duszyczce" a to sie moze podobac.
                  • kurtyzana Re: kurtyzana 09.06.02, 03:01
                    nessus napisał(a):

> ...moja milutka,milosc to uczucie zarezerwowane wylacznie dla ludzi,wszystko
                    > inne mozna conajwyzej lubic.W kontekscie wypowiedzi dotyczacej "milosci " do
                    > piesni czy innych znakow chodzi tylko o emfatyczne podkreslenie faktu ze jest
                    > to bzdura a ze utozsamilas milosc ze strachem to swiadczy jedynie o Twojej
                    > wrazliwej "duszyczce" a to sie moze podobac.

nie wiem na czyjego posta odpowiadasz, jesli na mojego to sorry ale nie wiem o
                    co ci chodzi. nigdzie nie napisalam, ze utozsamiam milosc ze strachem, pisalam
                    zupelnie o czym innym, jesli nie zrozumiales, to nic na to nie poradze. jesli
                    nie zauwazyles to na temat milosci i strachu wypowiedzial sie Norbert.
                    porozmawiaj z nim na ten temat.
                    pozdrawiam
                    • Gość: Norbert Re: kurtyzana IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.06.02, 03:44

Autor: kurtyzana@poczta.gazeta.pl
                      Data: 07-06-2002 23:40

-------------------------------------------------------------------------------
                      -
                      Nina, nie gadaj z Norbertem, on zyje w innym (=lepszym) swiecie, gdzie nie ma
                      Polakow, z czego Norbert bardzo sie cieszy. Bo Polacy sa beznadziejni, niszcza
                      samochody, upieraja sie przy spiewniu swego kiczowatego hymnu w przestarzalej
                      wersji i jeszcze kochaja ten hymn "ze strachu" przed czyms tam. W swiecie
                      Norberta zyja bardziej normalni ludzie, dlatego Norbert ma "prosto" w glowie w
                      przeciwienstwie do nas wszystkich

pozdr.

Ps. najlepsze jest stwierdzenie Norberta ze milosc wynika ze strachu hi hi

jednak szkoda ze z pamiecia nie jest najlepiej ...i to by bylo na tyle.
                      • kurtyzana Re: kurtyzana 09.06.02, 18:45

>
                        > Autor: kurtyzana@poczta.gazeta.pl
                        > Data: 07-06-2002 23:40
                        >
                        >
                        > -------------------------------------------------------------------------------
                        > -
                        > Nina, nie gadaj z Norbertem, on zyje w innym (=lepszym) swiecie, gdzie nie ma
                        > Polakow, z czego Norbert bardzo sie cieszy. Bo Polacy sa beznadziejni, niszcza
                        > samochody, upieraja sie przy spiewniu swego kiczowatego hymnu w przestarzalej
                        > wersji i jeszcze kochaja ten hymn "ze strachu" przed czyms tam. W swiecie
                        > Norberta zyja bardziej normalni ludzie, dlatego Norbert ma "prosto" w glowie w
                        > przeciwienstwie do nas wszystkich
                        >
                        > pozdr.
                        >
                        > Ps. najlepsze jest stwierdzenie Norberta ze milosc wynika ze strachu hi hi
                        >
                        >
                        > jednak szkoda ze z pamiecia nie jest najlepiej ...i to by bylo na tyle.

szkoda ze nie zauwazyles, ze moj post byl ironiczny i przytoczylam w nim twoje
                        slowa. gratuluje spostrzegawczosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka