Dodaj do ulubionych

ZABILI MASCHADOWA!

09.03.05, 19:28
Jestem zła... ci mordercy śmieją się do kamer... i świat milczy...

...krew na rękach największego współczesnego zbrodniarza, którego NIKT nie
ośmiela się potępić - największego, bo wszyscy ściskaja mu rękę i chwalą
postępy demojkracji - jakoś nie odstrasza Olka...

Grrrrrrrr. Morderca. Bandyta. Niewyobrażalne cierpienia, jakie przechodzą w
obozach koncentracyjnych Czeczeni, na nikim nie robią wrażenia.

Mamy oto współczesny Holocaust. Celowe, planowe niszczenie narodu.

Rzygać mi się chce, gdy patrzę na roześmiane gęby Schroedera, Chiraca i
Kwaśniewskiego.
Obserwuj wątek
    • istna [*] 09.03.05, 19:33
      Ze szczerego serca...
      • rachela180 Re: [*] 09.03.05, 19:34
        Dzięki... nie wiem czy mi wolno w imieniu Czeczeńców... ale na pewno w imieniu
        tych Czeczeńców, których znam:

(*) (*) (*)
    • rachela180 Re: ZABILI MASCHADOWA! 09.03.05, 19:40
      Z kim teraz rozmawiać?

Z Basajewem? Basajew to wilk - szaleńczo odważny, szaleńczo dumny, nie cofnie
      się przed niczym. Utopi Rosję we krwi, jeśli uzna że tak trzeba - zabije
      każdego, mężczyznę, kobietę, dziecko. Maschadow go trochę temperował - a teraz?

Teraz Rosja stanie oko w oko z rozjuszonym wilkiem.
      • tomasdyg Rachela180- ZABILI kukiełkę, a szleniec tańczy! 09.03.05, 20:13
        rachela180 napisała:

> Z kim teraz rozmawiać? Z Basajewem? Basajew to wilk - szaleńczo odważny,
        szaleńczo dumny, nie cofnie się przed niczym. Utopi Rosję we krwi, jeśli uzna
        że tak trzeba - zabije każdego, mężczyznę, kobietę, dziecko. Maschadow go
        trochę temperował - a teraz? Teraz Rosja stanie oko w oko z rozjuszonym
        wilkiem.

-Basajew to nie żaden "wilk - szaleńczo odważny, szaleńczo dumny" tylko
        zbrodniarz na miarę czołowych oprawców z SS. Maschadow, nic nie temperował, bo
        niczym nie rządził. Swoją osobą legitymizował produkcję narkotyków.
        Polityki Rachelo nie uprawia się sercem, a ci którzy plują na prawo i lewo
        hasłami patriotyzmu, na ogół nieźle żyją z tego narodu, nie przejmując sie
        losem maluczkich -świetnie oddał to J. Conrad w "Nostromo".
        To wszystko nie usprawiedliwia Rosji do obecnosci tam, ale to już inna para
        kaloszy.
        Jeśli chcesz pisać o polityce, dyplomacji wyłącz serce, sięgnij po literaturę
        brytyjską, francuską, nie posługuj się polską i polskim myśleniem, bo akurat w
        tej materii, nie ma się czego od nas uczyć.
        Pozdrawiam, pozostając przy swoim zdaniu i obiecuję nie właczać się na tym
        forum w politykę.

• rachela180 Re: Rachela180- ZABILI kukiełkę, a szleniec tańcz 09.03.05, 20:25
          WłĄczać.

Był cień szansy na pokój, dopóki żył Maschadow! Nie o politykę mi idzie, ale o
          honor! Także Polski!!! W polityce musi być miejsce na godność, GODNOŚĆ,
          człowieku!

Nie znasz tych ludzi - to naród myślący sercem. Rosja myśli karabinem i
          poczuciem imperializmu. Katarzyna podbiła Kaukaz i od tamtej pory Czeczenia
          pozostaje w niewoli. W imię czego? Mają ze dwa szyby i nic poza tym. Odebrano
          im dostęp do nauki, odebrano wolność, setki tysięcy zginęło na Syberii. Polacy
          stawali ramię w ramię z Czeczenami w czasie powstania Szamila.

Może jestem ostatnią romantyczką, ale nie umiem patrzeć obojętnie na
          eksterminację narodu. Jakiegokolwiek.
          • tomasdyg Re: Rachela180- serce to kosztowny instrument 09.03.05, 21:12
            rachela180 napisała:
            "Nie znasz tych ludzi - to naród myślący sercem"

-Rachelo, naród nie myśli, bo to pewna abstrakcja, konstrukcja myślowa. Myślą
            ludzie i ich losem, tych jednostek warto się przejmować. W czasie powstania
            warszawskiego, jedni w dzień, pod pistoletem uzbrojonego powstańca stawiali
            barykady, inni nocą w trosce o swój dom, swoje i najbliższych życie, dobytek -
            te barykady nocą rozbierali. Do niedawna mogłaś przeczytać o monolitycznym
            narodzie na barykadach, to bzdura. Dziś w oficjalnej literaturze znajdziesz
            przedstawiony przeze mnie opis. Co z tego wynika, ano i ci z karabinami, i ci
            budujący barykady pod przymusem lub dobrowolnie, i ci dobrowolnie je
            rozbierający stanowią naród. Jak widzisz ten naród wcale - i na szczęście- nie
            myślał jednym sercem i mózgiem.
            Tak samo jest z Czeczenami jedni myślą karabinem, kategoriami terroru, równie
            wielką, na miarę małego narodu, ideą imperialną wielkiej Czeczenii,
            pochłaniającej inne małe narody okoliczne, inni kategoriami interesu -
            narkotyki, kontrabanda, porwania dla okupu, a jeszcze inni muszą tam żyć,
            sterroryzowani i przez Rosję i przez "swoich", między młotem i kowadłem, bez
            pracy, z bardzo ograniczonymi prawami ludzkimi, które wolna Czeczenia jeszcze
            ograniczy. Wszyscy tworzą naród, ja współczuję tym ostatnim i tylko dla nich
            potrafię włączyć na chwilę serce.
            Pozdrawiam

• Gość: pliss Re: Rachela180- ZABILI kukiełkę, a szleniec tańcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 22:00
            a eksterminacja ludzi w ch UjniE przez lewicę ?
        • Gość: Tomcio Podzielam racje Tomasdyg IP: 5.2.* / 195.54.87.* 09.03.05, 20:56
          Z tym ze Basajew to raczej średniego sortu oprawca
          w porównaniu z Adolfema Eichmannem mózgiem eksterminacji żydów
          i odpowiedzialny za śmierc kilku mln ludzi a nie kilku tysiecy.

Tak polityka rządzi rozumem i zasadą mniejszego zła.

• Gość: Eduardo Przecietny czeczen cierpi przez takich Mashadowów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 20:37
      i z całej tej walki inspirowanej przez szukajacych guza i nowych zwolenników
      wahabitów i terrorsytow islamskich ma jedynie problemy, nawet jesli rosja by
      dała wolnosc czeczeni to efekt byłby taki ze przecietny obywatel by jeszcze
      bardziej cierpiał i stracił prawa bo kraj przypominałby talibanski afganistan,
      wtedy dopiero by czeczeni uciekali na zachód. Ruscy zabijaja i torturują
      niewinnych ludzi przez to ze ci niewinni znowu sa zastraszani pod grozbą
      zabicia całej rodziny przez terrorystów do pomagania wszelkim bojownikom którzy
      zadnymi bojownikami nie są.
      • Gość: koeri Re: Przecietny czeczen cierpi przez takich Mashad IP: *.ghnet.pl 09.03.05, 22:58
        Rachela, brawo za ten watek, sama chcialam go zalozyc, ale pomyslalam ze to zbyt
        powazny temat. A jednak...

Jestem prawnikiem i od dwoch lat pracuje pomagajac czeczenskim uchodzcom w
        Polsce ,znam ich bardzo wielu.Zgadzam sie w pelni z tym co piszesz, Maschadow
        byl dla Czeczenii w tej chwili jedyna (oby nie ostatnia) osoba, dajaca szanse na
        zmniejszenie skali dzialan takich jak uprawia Basajew. Jak wykazalo zarzadzone
        przez niego zawieszeie broni, byl jednym legalnym (przypominam ze byl legalnie
        wybranym prezydentem Czeczenii!)przywodca, ktory mial posluch na poludniowym
        Kaukazie.

Rosjanie go dorwali i zabili, nie oddadza nawet ciala rodzinie. Jak czytam ze to
        lepsze dla Czeczenow niz niepodleglosc to robi mi sie niedobrze. Z iloma
        Czeczenami rozmawiales znawco? Ilu ich znasz? Co wiesz o ich kraju?
        • Gość: Eduardo pomagasz w azylu na nasz koszt? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 09:43
          bo tak mi to jakoś wyglada , ciekawe czy chociaz ich sprawdzasz bo przeciez
          wsród nich mogą byc terrorysci, a moze bierzesz kazdego bo tak wypada? Czy twoi
          azylanci planuja wrócic czy moze zostac jak w to ma miejsce w krajach europy
          zachodniej. Mysle tez ze tacy jak ty przyczyniają sie do zagrozenia
          terrorystycznego i jesli bo nie daj boze doszło do ataku to mam cichą nadzieje
          ze ci "uzyteczni polacy" tez zostaną pociągnieci do odpowiedzialnosci. Wiesz ja
          bym nie chciał aby kiedyś mój kraj przemienił sie w dzisiejsza Holandie w
          której za krytyke islamu trzeba sie liczyc ze smiercią a całe społecznstwo
          rdzennych Holendrów boi sie ludzi którzy tez przybyli jako azylanci i juz
          zostali na zawsze i to na ich koszt.
          A co do czeczeni i jej wolnosci to wiesz ja nie musze znac ani jednego aby
          wyciagac wnioski terror i jeszcze raz terror i dla mnie lepiej zyc w biedzie
          ale w swieckim panstwie podległym rosji niz w nedzy i totalitaryzmie islamskim.
          Ja tez pamietam wywiad chyba jeszcze zrobiony przez Milewicza w którym
          rozmawiał z jakims bojownikiem czeczenskim w takich okularkach smiesznych,
          bojownik ten stwierdził ze cała Rosja nalezy sie islamowi i kiedys taka bedzie
          i dodał ze co do Polski tez maja pewne plany , ciekawe jakie to plany? moze ty
          pomagajac im znasz te plany co?
          Wiec daruj sobie i bez odbioru.
          • Gość: koeri Re: pomagasz w azylu na nasz koszt? IP: *.ghnet.pl 10.03.05, 19:13
            Rozumiem ze Twoje "bez odbioru" wyraza te gleboka tolerancje na ktorej Ci tak
            zalezy? I jeszcze to ze nie musisz znac kogos aby go oceniac... Wspolczuje,
            zalosne jest to co piszesz.

I zajrzyj sobie moze do stosownej ustawy to sie moze zorientujesz jaka jest
            roznica miedzy azylem a statusem uchodzcy, specjalisto.W sumie to sie ciesze, ze
            nc z tego nie rozumiesz, bo nie zycze nikomu zeby musial sie dowiadywac jak to
            jest. Myslisz, ze oni chcieli tu przyjezdzac? Wiele by dali aby moc tam
            bezpiecznie wrocic, niestety nie maja na to zadnych szans.I potrafia byc
            wdzieczni za nasza pomoc.

Przeczytaj cokolwiek na temat obozow filtracyjnych, to zobaczysz jak sie
            cudownie z ludzmi obchodza Twoi ulubieni Rosjanie.

I bez odbioru, nie warto z Toba dyskutowac.
    • Gość: pliss Re: ZABILI MASCHADOWA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 21:58
      racja też jestem oburzony, wolałbym żeby zaili Belkę i resztę komuchów.
    • anahella Re: ZABILI MASCHADOWA! 10.03.05, 01:26
      To jest polityka: eleganckie garnitury, a pod nimi puste serca. Nie jest to
      pierwszy przypadek morderstwa politycznego, np. smierc gen. Sikorskiego tez nie
      byla przeciez wypadkiem lotniczym.
    • Gość: feema-to-ja Re: ZABILI MASCHADOWA! IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 10.03.05, 09:04
      Podpisuje sie obiema rekami pod Twoim postem. nic dodac nic ujac.
    • honus Re: ZABILI MASCHADOWA! 10.03.05, 09:07
      bo to jest wlasnie polityka - ile z was drogie panie pojdzie do wyborow ? bo
      chyba nie sadzicie, ze giertychy, kaczory i inne rakiety beda inaczej sie
      zachowywac od kwasa ?
      • rachela180 Re: ZABILI MASCHADOWA! 10.03.05, 12:40
        Ja idę do urny - głosuję na tego, kogo znam - mozecie mi wierzyć lub nie, ale
        pooglądałam sobie tych ludzi z bliska, wiem, którzy są łajdakam i a którzy nie.
        Nie chodzi mi jednak o politykę, o to na kogo głosować, ale o to, by zachować
        odrobinę godności.

Ludzie przy urnie popełniaja błędy, to całkowicie normalne.

Przyjdzcie w weekend pod ambasadę, zapalcie światełko - nawet jeśli was stantąd
        przegnają. Niech ci, co chcą sie pomodlą, a ci, którzy nie chcą sie modlić -
        pochyla głowy. Zginął prezydent wolnego narodu, narodu, którego losy wbrew
        pozorom są z losem naszego związane.
    • alpepe Re: ZABILI MASCHADOWA! 10.03.05, 19:21
      Oj Rachela, takaś jeszcze młoda i naiwna. Witaj w świecie dorosłych.
    • nemezis2003 Re: ZABILI MASCHADOWA! -Kobieto !!! 11.03.05, 07:58
      Naiwna dziewczyno, nie pisz o demokracji. Jaką demokrację chcą dać Czeczenii
      wahabici, taką w której kobiety traktowane są jak przedmiot, nie mają prawa do
      edukacji, decydowania o swoim losie, nie mają praw wyborczych, nie mogą wyjść z
      domu, pracować. I oczywiście, taki prezent szykuje się im bez pytania o zgodę.
      Jaki Mashado/Basajew pytałby kobiety o zdanie? Teraz jeszcze są użyteczne,
      można użyć je, jako "samobieżne nosicielki ładunków wybuchowych", no i takie
      naiwne dziciuchy, jak ty, nie podsypywały by tam pieniążków, oburzały się, więc
      zniewolenie jest trochę mniejsze, a potem hulaj dusza Afganistan/Taliban.
      • rachela180 Re: ZABILI MASCHADOWA! -Kobieto !!! 11.03.05, 08:19
        Najwyrażniej NIC nie wiesz o islamie w Czeczenii.

Słuchajcie, może jestem naiwna i głupia, ale nie umiem patrzeć spokojnie, gdy
        ktoś robi krzywdę mojemu sąsiadowi czy Bogu ducha winnemu przechodniowi na
        ulicy. Jeśli to Was śmieszy - bardzo mi przykro.
        • nemezis2003 Re: ZABILI MASCHADOWA! -Kobieto !!! 11.03.05, 09:15
          rachela180 napisała:
          1.Najwyrażniej NIC nie wiesz o islamie w Czeczenii.
          2.Słuchajcie, może jestem naiwna i głupia, ale nie umiem patrzeć spokojnie

Do 1. - islam w Czeczenii fundowany jest przez renegatów arabskich z Arbii
          Saudyjskiej, Jordanii - finnsują, sa obecni na stanowiskach dowódczych
          wśród "bojowników" to oni oprócz twojego kochanego wilka odpowiadaja za terror.
          Do 2. - zupełnie sie z toba zgadzam
          • rachela180 Re: ZABILI MASCHADOWA! -Kobieto !!! 11.03.05, 09:18
            Nie napisałam że popieram Basajewa. Przeciwnie - nigdy nie zrozumiem dlaczego
            zorganizował atak na szkołę w Biesłanie.

Jest tylko jeden problem - został już tylko Basajew.
            • nemezis2003 Re: ZABILI MASCHADOWA! -Kobieto !!! 11.03.05, 09:34
              rachela180 napisała:

> Nie napisałam że popieram Basajewa. Przeciwnie - nigdy nie zrozumiem dlaczego
              > zorganizował atak na szkołę w Biesłanie

Dla przypomnienia, to nie jeden jego wyczyn, tu np. zajęcie szpitala i
              strzelanie do chorych i personelu- Budjonowsk . Oczywiście ten "bojownik"
              walczy o niepodległą i wolna Czeczenię, tj. tę która teraz terroryzuje
              mieszkańców Dagestanu, nie widząc dla tego kraju prawa do wolności, poza
              obecnością w Wielkiej Czeczenii.
              Więcej nie będę pisała, bo masz dobre serduszko, tylko uczucia lokujesz
              nieszczęśliwie. Poważnie, to jednak mniej emocji życzę :))
            • Gość: katao Re: ZABILI MASCHADOWA! -Kobieto !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 09:38
              został basajew i niedługo jego też nie będzie. I będzie spokój. Potem wybije
              się resztę niepokornych i ropa będzie płynąć spokojnie. Czego się burzysz? W
              Polsce z powodu urzędasów i nierobów umiera tysiące ludzi na zawały, wylewy,
              nieleczone choroby. Jak bardzo to się różni? Ilością krwii?
              • rachela180 Re: ZABILI MASCHADOWA! -Kobieto !!! 11.03.05, 09:51
                Taak, będzie spokój - tylko za jaką cenę? 12letnich dzieci rozrywanych przez
                bomby, tak, by sie nie doliczono ciał? Dzieci inguskich, których ciała rzucono
                świniom (10 lat temu)? Znikających ludzi? Kobiet gwałconych i mordowanych,
                pozostawionych bez mężów, ojców, synów? Mężczyzn torturowanych prądem i imadłem?

Zła jest dużo, w wielu miejscach, i w wielu miejscach wciąż cierpi sie
                niesprawiedliwość: w Pakistanie kobiety są "dla honoru" podpalane i oblewane
                kwasem, w Sudanie i innych krajach Afryki kobiety są brutalnie obrzezywane, w
                Korei ludzie jedzą trawę, a w Tybecie za wywieszenie flagi narodowej grozi
                śmierć.

Ujęłam sie akurat teraz za Czeczenią. Akurat ci ludzie są mi najbliższi,
                najlepiej ich poznalam. i tym bardziej mnie boli,że Europa milczy. I my też.

Dostałam maila z Białorusi od zrozpaczonego przyjaciela. "Nikt sie za nami U
                WAS W EUROPIE nie ujmie!"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka