niedzwiedzica_sousie 30.03.05, 11:01 idę jutro do ginekologa. ja się boję!!!!!! pierwszy raz :((( wydaje mi się że mam za mały brzuch (pimpek ma taki duży...) i nie czuję nic jeszcze. buuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klara-klara Re: boję się!! :(( 30.03.05, 11:03 ;))) Po co sie denerwowac, skoro dobrze wiesz, ze nie masz czym...A neryw dziecku nie pomagaja! Szczesliwa mama, szczesliwy bobas!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
bzz_bzz Re: boję się!! :(( 30.03.05, 11:04 Miałam niedawno trochę inny problem, ale powodzenia - jak najbardziej :)) A który tydzień, jeśli wolno spytać? Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: boję się!! :(( 30.03.05, 11:25 spoko :) zazwyczaj ruchy są wyczuwalne dla matki pomiędzy 20 a 24 tygodniem , więc nie denerwuj się niedźwiedzico. Ja zaczęłam czuć Maję w 5 miesiącu Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: boję się!! :(( 30.03.05, 11:30 no właśnie ja jestem w piątym :((( nie, no nie jest tak źle, nie panikuję, ale już wolałabym miec to za sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
bzz_bzz Re: boję się!! :(( 30.03.05, 11:28 Hehe, ja chodziłam do pomaturalnej, jak zaszłam. Ludzie w klasie dowiedzieli się o mojej ciąży, gdy byłam w 7 miesiącu... od nauczycielki :D Zaznaczam, że szkoła była dzienna i rzadko opuszczałam zajęcia. Na pewno jest wporzo! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: boję się!! :(( 30.03.05, 11:30 "Pierwsze ruch dziecka odczuwane są przez: Pierwiastki pod koniec 20 tygodnia Wieloródki pod koniec 18 tygodnia" Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: boję się!! :(( 30.03.05, 11:06 jak sie boisz to lepiej pójdź do dentysty:) Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: boję się!! :(( 30.03.05, 11:32 jak ma zdrowe zęby, to wogóle się nie powinna bac:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: boję się!! :(( 30.03.05, 11:34 ja się nie boję dentysty!! moja jest taka kochana, zawsze daje mi znieczulenie, a żebym nie czuła zastrzyku to psika mi takim zimnym :))) Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: boję się!! :(( 30.03.05, 11:57 widzę, widzę, ja bez ciebie to juz żyć nie mogę! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: boję się!! :(( 30.03.05, 11:59 pierdu p[ierdu, a na urlop sie poszło:( Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: boję się!! :(( 30.03.05, 12:03 co to za urlop... koszmar tęsknoty... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: boję się!! :(( 30.03.05, 12:04 ale zył nie cięłas, wiec pewnie było nieźle?:) Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: boję się!! :(( 30.03.05, 12:05 nie cięła, ale to tylko ze względu na dziecko! :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: boję się!! :(( 30.03.05, 12:13 to juz wiem kto sie dla Ciebie bardziej liczy , zawiodłem się chyba to nasz koniec:( Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: boję się!! :(( 30.03.05, 13:16 o boże, ja teraz z tej rozpaczy wybiegnę na szosę, potrąci mnie samochód, będę sparaliżowana i niewidoma, a ciebie wyrzuty sumienia sprowadzą na drogę alkoholizmu. potem nasze dzieci zakochają się w sobie i poznają smutną historię nieszczęśliwej miłości rodziców..... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: boję się!! :(( 30.03.05, 13:55 nie, ja cie będe popychał na wózku jako pokute za moj egoizm:) Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: boję się!! :(( 30.03.05, 13:56 o nie! potem mnie odłączysz od rurek jak terry (czy jak jej tam)!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziecha1 Re: boję się!! :(( 30.03.05, 11:37 Nie bój nic. 18 tydzień i dopiero pierwszy raz do gina???? Czy coś pomieszałam? Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: boję się!! :(( 30.03.05, 11:56 nieee!!!! pierwszy raz się boję :)))) idę 3-ci :)) Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziecha1 Re: boję się!! :(( 30.03.05, 12:05 aaaa to wcale sie bie bój! Ja miałam też mały. Oglądałam ostatnio zdjecia z 17 tyg. Chodziałam w stroju kąpielowym po plaży i było mi łyso bo nie wyglądałam na ciężarówkę tylko zaledwie na 'przytytą' ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: boję się!! :(( 30.03.05, 13:22 dokładnie! ja wyglądam na przytytą :((( Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: boję się!! :(( 30.03.05, 11:48 dziewczyno! brzuch nie jest wyznacznikiem zdrowejciazy! moja kolezanka w 9 misiacu miala o polowe mniejszy niz inne kobiety, ktore z nia na sali w szpitalu lezaly. po prostu miala nieco inna budowe anatomiczna i dziecko znalazlo sobie miejsce nie wypychajac brzucha. u mnie widocznie dziecko tak sobie lezy i czesc. ja tez sie boje wizyt a jednoczesnie nie moge sie kolejnych doczekac, to norma w ciazy! bedzie dobrze, moze poznasz plec teraz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: boję się!! :(( 30.03.05, 11:57 no właśnie, może poznam. OJEJ JAK JA SIĘ BOJĘ :))))))) a ty znasz płeć? może z badań genetycznych (jakieś robiłaś, nie)? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: boję się!! :(( 30.03.05, 12:02 w ciazy nie robilam zadnych badan genetycznych. jedynie co badam to morfologie, mocz, cukier, tokso i cytologie. nic wiecej do tej pory nie mialam. nie wiem co zleci mi teraz ale na pewno nie bedzie to genetyka, ja robilam badania prenatalne ale zwykle podstawowe, tylko z usg lub amniopunkcji w ciazy poznaje sie plec. ja jej nie znam jeszcze. czytalam, ze w 17 tc u dziewczynek wyksztalcaja sie zewnetrzne narzady plciowe, zatem jak pojde po skonczonym 18 tc to moze gin juz powie? o ile dziecko sie nie zakryje:) Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: boję się!! :(( 30.03.05, 12:05 moje ostatnio uparcie nosa nie chciało pokazać :)) za to fałdzik prezenowało w całej (maleńkiej) krasie :)) no zobaczymy co jutro wywinie. może ojciec mu do rozumu przemówi :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: boję się!! :(( 30.03.05, 12:18 moje dziecko na badaniu prenatalnym bylo bardzo zielne i cierpliwe. pokazalo wszystko co lekarz chcial zobaczyc: karczek, nosek, objetosc glowki dalo zmierzyc. nie wiem co jeszcze bo pytalam tylko czy jest ok, poszczegolne parametry mnie nie interesowaly, bo i tak mi nic nie mowia te cyferki:) Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: boję się!! :(( 30.03.05, 13:57 powtórzyłam to mojemu. mam nadzieję, że mu w pięty poszło, krnąbrasowi podłemu Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: boję się!! :(( 30.03.05, 12:16 Ty no nie mów mi ze na 18 tygodni nie byłas u lekarza,przeciez to trzeba chodzic co miesiac na badanie,na osłuchanie itp:O Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: boję się!! :(( 30.03.05, 12:18 aaaa doczytałam sie ze 3ci,nie bój nic ja tez miałam mały brzunio,jak poszłam rodzic to kobitki w pracy myslały ze o 2 miesiace za wczesniej,lekarz jak mnie zobaczył na stole to tez sie smiał:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: boję się!! :(( 30.03.05, 13:29 chodzę dzielnie co miesiąc! :)) dam znać w piątek co i jak! Odpowiedz Link Zgłoś