Dodaj do ulubionych

chce mi sie wyć

03.05.05, 21:34
mam ochotę wrzeszczeć albo zrobic coś głupiego. niby wszystko w moim zyciu
jest ok. mam mieszkanie , dobrą pracę,przyjaciół, zakończyłam dołujący
związek i kurcze jestem nieszczęśliwa. wiem ze to bez sensu, ze są ludzie
którzy mają większe problemy ja to naprawdę wiem . I co z tego , jest mi źle
i już. Czasami mam wrażenie że sama sobie szkodzę ,nie mam na nic siły, nie
wywiązuje sie ze zobowiazań i wiem ze przez to mogą mnie wyrzucic z pracy a
jednocześnie spędzam godziny przed telewizorem.
Strasznie tęsknie za spotkaniami z ludzmi a jednocześnie doprowadzają mnie
do furii i unikam ich jak mogę.Najchetniej siedze w domu i nie wychodze, ale
wtedy mam poczucie że życie przecieka mi przez palce, a nie potrafie się
zmusic zeby cokolwiek zrobic.Coraz częściej uciekam w choroby żeby nie
chodzić do pracy bo wydaje mi się ze wszyscy mnie nienawidzą, albo gadają
głupoty itd. Wiem ze powinnam cieszyć się życiem, znależć sobie
zainteresowania , rozmawiac z ludzmi ale mi się nie chce i to jest mój
najwiekszy problem. nienawidze siebie i świata.
Obserwuj wątek
    • psychopata.z.borderline pełnia dzisiaj? 03.05.05, 21:36

• ml_500 Re: chce mi sie wyć 03.05.05, 21:37
      musisz isc do lekarza bo jest to postepowanie bardzo destrukcyjne. na forum
      nikt ci nic nie poradzi na to
    • ma.gala1 Re: chce mi sie wyć 03.05.05, 22:21
      anwe - to normalne!! moze Ty piszesz o tym tak lekko, ale to wcale nie jest
      takie proste: zakończyć dołujący związek i żyć jak gdyby nigdy nic! niby
      wszystko ok, bo poza tym "nic" się nie zmieniło... ale tak naprawdę zmieniło
      się całe Twoje życie!! doskonale to znam, też to przeszłam! i też reagowałam
      dziką furią nawet na swoich najlepszych znajomych! potrafiłam nawrzeszczeć na
      kogoś aby zaraz potem przepraszać i mówić, że nie wiem co sie ze mną dzieje...
      wpadłam w depresję... Twoja droga wcale nie musi taka być, jeżeli nie chcesz
      rozmawiac z psychlogiem, to porozmawiaj z kimś zaufanym, wypłacz się porządnie,
      wykrzycz... i rób tylko to, na co masz ochotę! po prostu musisz odreagować!
      chcesz leżeć przed telewizorem - leż, nie masz ochoty na spotkania ze
      znajomymi - nie idź! świat się naprawdę nie zawali, a to, ze sobie robisz
      trochę oddechu wcale nie znaczy, ze życie przecieka Ci pomiędzy palcami! Taki
      stan naprawdę Ci minie! Aha! I nie udwaja, ze jest dobrze, gdy jest Ci naprawdę
      źle... uwierz, ze przyjdzie taki czas, ze będziesz chciała sama gdzieś iść i
      coś robić, ale póki co daj sobie czas na podreperowanie stanu psychicznego i
      fizycznego! Trzeba zacząć od dobrego nastawienia - wszystko inne przyjdzie
      potem samo!! :-))
    • kaszmirowa Re: chce mi sie wyć 03.05.05, 22:38
      Czasem pojawia się taki moment kiedy nie wiesz co dalej, czy warto, dla kogo i
      w którym kierunku... Rozczarowanie, zniecierpliwienie, frustracja... Podobno w
      życiu nie chodzi o to, żeby nie mieć problemów, ale by spróbować sobie z nimi
      radzić (tak mówiła Pani z serialu)... Piszesz, że masz ochotę wrzeszczeć albo
      zrobić coś głupiego... Zrób to... Wykrzycz z siebie to czego nienawidzisz...Nie
      czuj się winna, że ktoś ma większy zgryz w życiu. Nie miej wyrzutów sumienia,
      że bimbasz i lezysz do góry tyłkiem... Kółka zainteresowań nie są obowiązkowe.
      Nie chce Ci się gadać z ludźmi... Ok. Masz prawo do własnego świata. Itede
      itepe. Napisałaś, że wydaje Ci się, że wszyscy Cię nienawidzą... Prawdopodobnie
      masz rację! WYDAJE CI SIĘ! Natomiast to co powinnaś to życie w zgodzie ze sobą,
      a nie z poczuciem winy, że ciągle coś musisz... To kilka słów ode mnie. Być
      może naiwnych, ale doświadczonych o takie uczucia. Ja by tak spojrzeć na życie
      potrzebowałam wejrzeć się w siebie. Ze świadomością depresji i potrzeby pomocy
      sobie samej. Warto... Trzymam kciuki.
      • zdzichu-nr1 Re: chce mi sie wyć 03.05.05, 22:50
        Przejdzie ci. Najważniejsze że dołujący związek zakończony. Pojawi się ktoś
        nowy i będzie znów ok
    • kobieta_na_pasach to jedz do lasu btxt 04.05.05, 11:19

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka