Dodaj do ulubionych

jak sie robi SALATKE z burakow

09.05.05, 13:26
prosze o sugestie
na koniec podam sposob mojego Lubego;D
Obserwuj wątek
    • trzydziecha1 Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:27
      Na ciepło czy zimno?
      • magdzie Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:33
        ja wiem...chyba na cieplo;)
    • mamdylemat Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:27
      marynowanych?
      • pietrek666 Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:28
        Nie! Cukrowych :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
        • mamdylemat Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:29
          hehehe... jaki dowcipnis!
          • pietrek666 Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:30
            Wolę być dowcipny niż doustny, a już napewno nie chcę być
            dodupny :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
            • mamdylemat Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:31
              no no... uderz w stol a nozyce sie odezwa! hehehehehehe
              • pietrek666 Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:33
                :D
    • mmagi Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:31
      jak z gotowanych to:
      zetrzec na jarzynowej tarce
      posolic
      zakwasic
      pocukrzyc
      dodac drobno pokrojona cebulkę i jabłko
      wymieszc i dodac troche oliwki:-)
      • trzydziecha1 Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:33
        albo na ciepło:
        wszystko to samo tylko bez jabłka i bez cebulki, ale z odrobiną smietany.
      • krysica Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:34
        z gotowanych :
        - buraczki zetrzeć na grubej tarce
        - posolić,
        - cebulka
        - jajka na twardo pokroić
        - cebulka i jabko
        - dodać majonez ...smacznego
        • mmagi Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:35
          buraki z majonezem?.........pilsssssssssssss ble
          • krysica Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:36
            też tak myślałam ale spróbowałam no i ....nie spawałam ...nawet dobre było
          • krysica Re: Ze śmietaną....pomyłka...fakt z majonezem 09.05.05, 13:40
            można spawać
    • magdzie Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:35
      pomysl na ten watek stworzyl sie w mej glowie po przeczytanie kanapkowego watku
      mamdylemat;)
      otoz przepis zaczyna sie tak ( wg mojego Lubego;)
      -wrzucamy granat do bmw...
      • pietrek666 Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:36
        Boskiego chcesz zgładzić :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    • mamdylemat Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:36
      no dobra, oto moja propozycja:
      buraczki marynowane, male w calosci
      feta (najlepiej taka w zalewie z oliwy z oliwek)
      rukola
      sol
      pieprz
      czosnek
      oliwa z oliwek i ocet balsamiczny

pychotka!
    • beatach1 Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:38
      Jak na cieplo, to robie buraczki zasmazane. Sa pyszne.
      Ugotowane buraczki tre na drobnej tarce. Na rozgrzana patelnie daje kawalek
      maselka, dodaje starte buraczki. Sole, pieprze, dodaje octu, lyzke maki i
      smietane. Lekko podsmazam. Sa doprawdy rewelacyjne ;)
      Pozdrawiam
      Bias z Prieny
    • sagis Proste:-)ściera się obrane buraczki na tarce. 09.05.05, 13:40

• mario2 Salatka z burakow? 09.05.05, 13:41
      Zetrzec Lepperka i dodac soli :)
    • boski.zawodowiec tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 13:43
      gdyby tego nie robił to by go takie zarty zupełnie nie bawiły, zreszta BMW a
      BMW to nie zawsze to samo. Takie z pierwszej połowy lat 90 lub starsze to
      jaknabardziej wiejski sprzet ale nowe sa obecnie uwazane za bardziej luksusowe
      od Mercedesów.
      • magdzie Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 13:46
        lubi ani razu nie wsiadl do komunikacji miejskiej, stety niestety, ale tak
        wyglada jego sytuacja
        nie rozstaje sie ze swoim autem, tak jak i ja, ale to tylko dla wygody

poza tym mielismy dobry ubaw nad jeziorem podczas dlugiego weekendu, gdyz nad
        J.Leszczynskimi od groma takich burakow...zimny łokiec i nic wiecej...
        • boski.zawodowiec Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 13:52
          ktos kto czyta uwaznie swoje wie.
          • magdzie Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 13:54
            oj drogi zawodowcu, daleko Ci nawet do bycia amatorem
            zarowno jak i on ( zdecydowanie czeciej ode mnie) interesujemy sie motoryzacja,
            on bardziej czynnie i zawodowo, ja rekreacyjnie.

a z ta salatka to swieta prawda,
            jak dotad ta regula poniekad zawarta w tej zagadce potwierdzala sie... takze w
            Twoim przypadku
            milego dnia
            • boski.zawodowiec Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 13:57
              polecam ci poczytac w archiwum twoją twórczośc i polecam tez lepiej swoje
              pozostałe nicki dobierać a ze takie masz to w 90% jestem pewny.
              • magdzie Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:00
                swoja tworczosc znam niejako na pamiec i nie musze jej odswiezac dla przypomnienia

co do moich pozostalytch nickow to jestes w bledzie, jak czesto...
                nie mam ani czasu ani ochoty, ani wrecz potrzeby bycia dualna. nick 'magdzie'
                jest jedynym jakiego kiedykolwiek uzywalam...(zdarzalo mi sie nie logowac i
                podpisywac sie swoim pelnym imieniem)
                • boski.zawodowiec Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:07
                  wiemy rozumiemy itd. itd.
                  • magdzie Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:10
                    sugeruje skladanie zdan w 1 os.l.poj.
                    szkoda, ze takie bzdury piszesz...
                    a tak na marginesie:
                    "stopien narcyzmu jest wielkoscia odwrotnie proporcjonalna w stosunku do
                    potencji seksualnej" Aleksander Lowen...
                    adeus!
                    • boski.zawodowiec Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:16
                      no wiemy juz wiemy tylko na wiecej razy czytaj co piszesz bo mozna odniesc
                      wrazenie ze zmyslasz na poczekaniu 50% tego co piszesz.
                      • magdzie Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:17
                        przykro mi z powodu, iz kiepsko jest z Twoim rozumieniem tekstu pisanego. obys
                        wkrotce nie mial tylu watpliwosci notabene autentycznosci cudzych wypowiedzi.
                        adeus!
                        • boski.zawodowiec Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:21
                          a co sie tak denerwujesz przeciez ciagle mozesz uwazac ze jestes super bez
                          skazy i posiadasz lubego.
                          Pozatym te zdania o narcyzimie chyba nie pasuja w tej sprawie bo ja tu dziś
                          zupełnie nic narcystycznego nie napsiałem.
                          • magdzie Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:24
                            ja sie nie denerwuje o nic, wrecz przeciwnie w ramach 1/2 h wolnego czasu wcinam
                            galaretke owocowa, a rodzina mnie o 'ciezarnosc' posadza;)>>totalne bzdury

nie jestem bez skazy, mam wad wiecej pewnie niz zalet
                            lubego mam, fakt, i co z tego
                            wiem, iz nic narcystycznego nie napisales, dlatego dodalam przed cytowaniem "na
                            marginesie"
                            • magdzie Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:26
                              dodam jeszcze tylko to, iz irytuje mnie posadzanie mojej osoby o wybryki typu
                              posiadanie kilku nickow
                              • boski.zawodowiec Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:29
                                o rany i co jeszcze? mnie irytuje wiele rzeczy .
                                ps. tylko sobie nie mysl ze ja lece na ciebie bo szczerze mówiąc to nie wiem co
                                by sie musiało stac abym zaczał leciec, ja poprostu nie trawie bajerantow.
                                • magdzie Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:32
                                  to, ze ktos jest szczesliwy to dla Ciebie jest bajeranctwo?
                                  zabawne

nigdy tak nie myslalam, boski
                                  to calkiem pozytywnie, bo zwykle wiekszosc na mnie leci a Ty jestes tym chlubym
                                  wyjatkiem
                                  • boski.zawodowiec Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:34
                                    ja lece na zdrowe i normalne dziewczyny a nie jakies szukajace na wszystkich
                                    frontach mena.
                                    Jak tam spotkanie z kumplem bo przeciez oczywiste jest dla mnie ze to ty
                                    pytałąs o hotel.
                                    • magdzie Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:35
                                      ??????????????????????????????????????????????????????????
                                    • magdzie Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:37
                                      o czym Ty do mnie boski. ... piszesz?
                                      • boski.zawodowiec Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:40
                                        do ciebie. I tu widac jak bajerujesz i jak potem nie wiesz co zrobic.
                                        Nawet 30 złapała cie na modelingu i tematach o hostessach, pamietasz jak nie
                                        mogłas sobie przypomniec tego co wczesniej napsiałas?
                                        • magdzie Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:44
                                          boski, trzydziecha nie zlapala mnie na tym
                                          ja nigdy nie bylam hostessa, mialam jedynie sesje zdjeciowe, o ktorych moglam
                                          napisac jedynie Tobie w mail'ach, ale opewnie i Tobie tego nie pisalam, tylko
                                          ktos sie zwyczajnie domyslil

poza tym moj facet jest zyje z rajdow, to do k.n. w czym ja mam bajerowac?
                                          pogielo Cie czy jak?
                                          nie zmyslam na swoj temat bo nie mam po co
                                          i az dziwne jest to, ze Ty ubzdurales sobie takie rzeczy albo ktos Toba tak
                                          pokierowal...
                                          • magdzie @ n/t 09.05.05, 14:46
                                          • boski.zawodowiec luby teraz jest rajdowcem znowu 09.05.05, 14:52
                                            boze dziewcze kochane w sumie miałas byc na 1/2h a siedzisz juz od 3 godzinek i
                                            skupiasz sie jak mi tu udowodnic ze nie bajerujesz.
                                            Nie odzywałąs sie a kiedy pochwaliłem sie ze kupiłem sobie fajny samochód
                                            jestes aktywna jak nigdy dotąd, chce ci sie tak?
                                            Przeciez ja i tak nie jestem zainteresowany, moje zdanie nt. przenoszenia
                                            netowych znajomosci poza komputer chyba znasz i w sumie tyko potwierdziąłas to
                                            co myslałem wczesniej.
                                            Miej sobie lubego , jezdzij sobie z nim na rajdy i rób tylko co ci sie podoba.
                                            • magdzie Re: luby teraz jest rajdowcem znowu 09.05.05, 14:53
                                              nie bede nic z twoich wypowiedzi o mnie prostowac bo brak i sensu i czasu
                                              nara

p.s. udlaw sie tym autem
                                            • psychopata.z.borderline Re: luby teraz jest rajdowcem znowu 09.05.05, 15:00
                                              a ja ci życze zeby ci sie jeździło jak najlepiej i zebys sie nie udławił
    • czarny.baca Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:54
      wrzuca sie do jednego gara lene_zet, pimpka_sadelko i spazmuska.
      przyprawiasz jak chcesz
      • six_a niech przyprawi 09.05.05, 14:32
        jadem wyciśniętym z czarnego bacy ;)
        • czarny.baca Re: niech przyprawi 09.05.05, 14:37
          przynajmniej będzie miała smak, a tak byłaby jałowa
    • blanchet Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 14:48
      dobre marynowane buraczki starte na grubych oczkach odsączone+ wypłukana
      czerwona fasolka konserwowa + majonez+ czosnek= niebo w gębie x palce lizać ;)
    • buraque Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 14:49
      bierzemy umytego buraka i przez tarke go trzeby, łyżka chrzanu, sól i już
    • pipilutek Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 14:58
      o kurde! kobiety na forum gotuja! :)))))) nie do wiary, zaraz zerkne na
      przepisy , poki co podam swoj:

mlode bulwy burakow swiezych (!) i swieza marchewke po obraniu pokroic w
      cienkie paseczki (takie jak kroi sie do potraw robionych w woku), rucola, oraz
      bialy ser owczy lub do wyboru (kozi lub inszy). sos vinegret, polecam do
      klasycznego dodac rowniez soku z pomaranczy, jak macie troche wina musujacego
      to tez odrobine wlac. dla symaptykow pietruszki dodac takowa rowniez, wymieszac
      i zjesc za 5 minut.

gdzie moje jedzenie?!

pipilutek
    • margie Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 16:04
      granat w bmw:)) z jednego buraka mozna zrobic salatke w Krakowie:))
      polecam:)) To bedzie BOSKA salatka dla zawodowcow:)))
    • sadelko_pimpka Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 17:29
      Bardzo prosto.Kroisz faceta o nicku boski.zawodowiec dodajesz sos i juz masz
      salatke z najprawdziwszego buraka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka