magdzie 09.05.05, 13:26 prosze o sugestie na koniec podam sposob mojego Lubego;D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trzydziecha1 Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:27 Na ciepło czy zimno? Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:33 ja wiem...chyba na cieplo;) Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:28 Nie! Cukrowych :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
mamdylemat Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:29 hehehe... jaki dowcipnis! Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:30 Wolę być dowcipny niż doustny, a już napewno nie chcę być dodupny :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
mamdylemat Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:31 no no... uderz w stol a nozyce sie odezwa! hehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:31 jak z gotowanych to: zetrzec na jarzynowej tarce posolic zakwasic pocukrzyc dodac drobno pokrojona cebulkę i jabłko wymieszc i dodac troche oliwki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziecha1 Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:33 albo na ciepło: wszystko to samo tylko bez jabłka i bez cebulki, ale z odrobiną smietany. Odpowiedz Link Zgłoś
krysica Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:34 z gotowanych : - buraczki zetrzeć na grubej tarce - posolić, - cebulka - jajka na twardo pokroić - cebulka i jabko - dodać majonez ...smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:35 buraki z majonezem?.........pilsssssssssssss ble Odpowiedz Link Zgłoś
krysica Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:36 też tak myślałam ale spróbowałam no i ....nie spawałam ...nawet dobre było Odpowiedz Link Zgłoś
krysica Re: Ze śmietaną....pomyłka...fakt z majonezem 09.05.05, 13:40 można spawać Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:35 pomysl na ten watek stworzyl sie w mej glowie po przeczytanie kanapkowego watku mamdylemat;) otoz przepis zaczyna sie tak ( wg mojego Lubego;) -wrzucamy granat do bmw... Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:36 Boskiego chcesz zgładzić :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
mamdylemat Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:36 no dobra, oto moja propozycja: buraczki marynowane, male w calosci feta (najlepiej taka w zalewie z oliwy z oliwek) rukola sol pieprz czosnek oliwa z oliwek i ocet balsamiczny pychotka! Odpowiedz Link Zgłoś
beatach1 Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:38 Jak na cieplo, to robie buraczki zasmazane. Sa pyszne. Ugotowane buraczki tre na drobnej tarce. Na rozgrzana patelnie daje kawalek maselka, dodaje starte buraczki. Sole, pieprze, dodaje octu, lyzke maki i smietane. Lekko podsmazam. Sa doprawdy rewelacyjne ;) Pozdrawiam __________________________________ Chetnie rozsadzam sprawy miedzy wrogami niz miedzy przyjaciolmi, bo z przyjaciol w kazdym razie jedna strona stanie sie moim wrogiem, z wrogow jedna ze stron przyjacielem. Bias z Prieny Odpowiedz Link Zgłoś
boski.zawodowiec tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 13:43 gdyby tego nie robił to by go takie zarty zupełnie nie bawiły, zreszta BMW a BMW to nie zawsze to samo. Takie z pierwszej połowy lat 90 lub starsze to jaknabardziej wiejski sprzet ale nowe sa obecnie uwazane za bardziej luksusowe od Mercedesów. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 13:46 lubi ani razu nie wsiadl do komunikacji miejskiej, stety niestety, ale tak wyglada jego sytuacja nie rozstaje sie ze swoim autem, tak jak i ja, ale to tylko dla wygody poza tym mielismy dobry ubaw nad jeziorem podczas dlugiego weekendu, gdyz nad J.Leszczynskimi od groma takich burakow...zimny łokiec i nic wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
boski.zawodowiec Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 13:52 ktos kto czyta uwaznie swoje wie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 13:54 oj drogi zawodowcu, daleko Ci nawet do bycia amatorem zarowno jak i on ( zdecydowanie czeciej ode mnie) interesujemy sie motoryzacja, on bardziej czynnie i zawodowo, ja rekreacyjnie. a z ta salatka to swieta prawda, jak dotad ta regula poniekad zawarta w tej zagadce potwierdzala sie... takze w Twoim przypadku milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
boski.zawodowiec Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 13:57 polecam ci poczytac w archiwum twoją twórczośc i polecam tez lepiej swoje pozostałe nicki dobierać a ze takie masz to w 90% jestem pewny. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:00 swoja tworczosc znam niejako na pamiec i nie musze jej odswiezac dla przypomnienia co do moich pozostalytch nickow to jestes w bledzie, jak czesto... nie mam ani czasu ani ochoty, ani wrecz potrzeby bycia dualna. nick 'magdzie' jest jedynym jakiego kiedykolwiek uzywalam...(zdarzalo mi sie nie logowac i podpisywac sie swoim pelnym imieniem) Odpowiedz Link Zgłoś
boski.zawodowiec Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:07 wiemy rozumiemy itd. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:10 sugeruje skladanie zdan w 1 os.l.poj. szkoda, ze takie bzdury piszesz... a tak na marginesie: "stopien narcyzmu jest wielkoscia odwrotnie proporcjonalna w stosunku do potencji seksualnej" Aleksander Lowen... adeus! Odpowiedz Link Zgłoś
boski.zawodowiec Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:16 no wiemy juz wiemy tylko na wiecej razy czytaj co piszesz bo mozna odniesc wrazenie ze zmyslasz na poczekaniu 50% tego co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:17 przykro mi z powodu, iz kiepsko jest z Twoim rozumieniem tekstu pisanego. obys wkrotce nie mial tylu watpliwosci notabene autentycznosci cudzych wypowiedzi. adeus! Odpowiedz Link Zgłoś
boski.zawodowiec Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:21 a co sie tak denerwujesz przeciez ciagle mozesz uwazac ze jestes super bez skazy i posiadasz lubego. Pozatym te zdania o narcyzimie chyba nie pasuja w tej sprawie bo ja tu dziś zupełnie nic narcystycznego nie napsiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:24 ja sie nie denerwuje o nic, wrecz przeciwnie w ramach 1/2 h wolnego czasu wcinam galaretke owocowa, a rodzina mnie o 'ciezarnosc' posadza;)>>totalne bzdury nie jestem bez skazy, mam wad wiecej pewnie niz zalet lubego mam, fakt, i co z tego wiem, iz nic narcystycznego nie napisales, dlatego dodalam przed cytowaniem "na marginesie" Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:26 dodam jeszcze tylko to, iz irytuje mnie posadzanie mojej osoby o wybryki typu posiadanie kilku nickow Odpowiedz Link Zgłoś
boski.zawodowiec Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:29 o rany i co jeszcze? mnie irytuje wiele rzeczy . ps. tylko sobie nie mysl ze ja lece na ciebie bo szczerze mówiąc to nie wiem co by sie musiało stac abym zaczał leciec, ja poprostu nie trawie bajerantow. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:32 to, ze ktos jest szczesliwy to dla Ciebie jest bajeranctwo? zabawne nigdy tak nie myslalam, boski to calkiem pozytywnie, bo zwykle wiekszosc na mnie leci a Ty jestes tym chlubym wyjatkiem Odpowiedz Link Zgłoś
boski.zawodowiec Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:34 ja lece na zdrowe i normalne dziewczyny a nie jakies szukajace na wszystkich frontach mena. Jak tam spotkanie z kumplem bo przeciez oczywiste jest dla mnie ze to ty pytałąs o hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:35 ?????????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:37 o czym Ty do mnie boski. ... piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
boski.zawodowiec Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:40 do ciebie. I tu widac jak bajerujesz i jak potem nie wiesz co zrobic. Nawet 30 złapała cie na modelingu i tematach o hostessach, pamietasz jak nie mogłas sobie przypomniec tego co wczesniej napsiałas? Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: tzn. ze luby zacina na przystanek 09.05.05, 14:44 boski, trzydziecha nie zlapala mnie na tym ja nigdy nie bylam hostessa, mialam jedynie sesje zdjeciowe, o ktorych moglam napisac jedynie Tobie w mail'ach, ale opewnie i Tobie tego nie pisalam, tylko ktos sie zwyczajnie domyslil poza tym moj facet jest zyje z rajdow, to do k.n. w czym ja mam bajerowac? pogielo Cie czy jak? nie zmyslam na swoj temat bo nie mam po co i az dziwne jest to, ze Ty ubzdurales sobie takie rzeczy albo ktos Toba tak pokierowal... Odpowiedz Link Zgłoś
boski.zawodowiec luby teraz jest rajdowcem znowu 09.05.05, 14:52 boze dziewcze kochane w sumie miałas byc na 1/2h a siedzisz juz od 3 godzinek i skupiasz sie jak mi tu udowodnic ze nie bajerujesz. Nie odzywałąs sie a kiedy pochwaliłem sie ze kupiłem sobie fajny samochód jestes aktywna jak nigdy dotąd, chce ci sie tak? Przeciez ja i tak nie jestem zainteresowany, moje zdanie nt. przenoszenia netowych znajomosci poza komputer chyba znasz i w sumie tyko potwierdziąłas to co myslałem wczesniej. Miej sobie lubego , jezdzij sobie z nim na rajdy i rób tylko co ci sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: luby teraz jest rajdowcem znowu 09.05.05, 14:53 nie bede nic z twoich wypowiedzi o mnie prostowac bo brak i sensu i czasu nara p.s. udlaw sie tym autem Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: luby teraz jest rajdowcem znowu 09.05.05, 15:00 a ja ci życze zeby ci sie jeździło jak najlepiej i zebys sie nie udławił Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.baca Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 13:54 wrzuca sie do jednego gara lene_zet, pimpka_sadelko i spazmuska. przyprawiasz jak chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.baca Re: niech przyprawi 09.05.05, 14:37 przynajmniej będzie miała smak, a tak byłaby jałowa Odpowiedz Link Zgłoś
blanchet Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 14:48 dobre marynowane buraczki starte na grubych oczkach odsączone+ wypłukana czerwona fasolka konserwowa + majonez+ czosnek= niebo w gębie x palce lizać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 14:49 bierzemy umytego buraka i przez tarke go trzeby, łyżka chrzanu, sól i już Odpowiedz Link Zgłoś
pipilutek Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 14:58 o kurde! kobiety na forum gotuja! :)))))) nie do wiary, zaraz zerkne na przepisy , poki co podam swoj: mlode bulwy burakow swiezych (!) i swieza marchewke po obraniu pokroic w cienkie paseczki (takie jak kroi sie do potraw robionych w woku), rucola, oraz bialy ser owczy lub do wyboru (kozi lub inszy). sos vinegret, polecam do klasycznego dodac rowniez soku z pomaranczy, jak macie troche wina musujacego to tez odrobine wlac. dla symaptykow pietruszki dodac takowa rowniez, wymieszac i zjesc za 5 minut. gdzie moje jedzenie?! pipilutek Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 16:04 granat w bmw:)) z jednego buraka mozna zrobic salatke w Krakowie:)) polecam:)) To bedzie BOSKA salatka dla zawodowcow:))) Odpowiedz Link Zgłoś
sadelko_pimpka Re: jak sie robi SALATKE z burakow 09.05.05, 17:29 Bardzo prosto.Kroisz faceta o nicku boski.zawodowiec dodajesz sos i juz masz salatke z najprawdziwszego buraka! Odpowiedz Link Zgłoś