Dodaj do ulubionych

egzorcysta

15.06.05, 21:50
Czy ktoś może korzystał z usług oczyszczania duszy przez egzorcystę? Nie
chciałbym dać się nabrać, a być może potrzebuję takiej pomocy dla bliskiej mi
osoby. Proszę napiszcie........
Obserwuj wątek
    • rafmirek Re: egzorcysta 15.06.05, 22:54
      skontaktuj się z kurią. I nie korzystaj z przygodnych "egzorcystów". To nie jest
      bezpieczne...
    • mxp4 Re: egzorcysta 15.06.05, 23:03
      Egzorcyzmy moze odprawic tylko i wylacznie ksiadz i to nie kazdy. Musi to byc
      ksiadz nienagannie czysty. Kuria ma ksiedza egzorcyste tylko tam mozesz sie
      dowiedziec i oni oceniaja czy dana osoba faktycznie potrzebuje egzorcysty. Oni
      cie pokieruja i ewentualnie wysla ksiedza egzorcyste. Nie probuj na wlasna reke
      dzialac z jakims cwaniakiem podajacym sie za specjaliste bo takich poza
      kosciolem nie ma. Mozna narobic sobie strasznego nieszczescia probujac zmierzyc
      sie ze zlem przy pomocy kogos przypadkowego.
    • john_malkovitch Re: egzorcysta 16.06.05, 03:58
      Napiszę jutro, bo to niewyczerpana oaza dobrych pomysłów na to, że by coś napisać ,ale teraz spać mi się chce...
    • pimpek_sadelko Re: egzorcysta 16.06.05, 07:51
      ania722 napisała:

> Czy ktoś może korzystał z usług oczyszczania duszy przez egzorcystę? Nie
      > chciałbym dać się nabrać, a być może potrzebuję takiej pomocy dla bliskiej mi
      > osoby. Proszę napiszcie........
      zazwycaj ;udzie szukaja pomocy w swojej parafi. powinnas tam dostac namiary.
    • samuela_vimes Re: egzorcysta 05.02.15, 21:51
      ja mogę jak chcesz, w promocji latanie i zabawy z krzyżem.
      • stephanie.plum Re: egzorcysta 05.02.15, 23:55
        hahaha, strasznie śmieszne.
        • samuela_vimes Re: egzorcysta 06.02.15, 00:14
          bo w takim przypadku idzie się do lekarza lub psychiatry, a nie do egzorcysty.
          • stephanie.plum Re: egzorcysta 06.02.15, 00:28
            jaki to przypadek, tego nie wiemy - no może poza wskazówką, że liczy on sobie już lat dziesięć.

poza tym oczywiście masz słuszność - jestem przeciwna używaniu egzorcystów niezgodnie z ich przeznaczeniem,
            jak również używaniu - do zabawy - symboli religijnych, przez osoby, które nie mają bladego pojęcia, jakie konotacje niosą ze sobą te symbole.

no ale taki już urok barbarzyńców wszelkich epok - uwielbiają się bawić, niespecjalnie zważając na to, czym się bawią.

a tak w ogóle, to czemu Ty nie śpisz?!
            :~)
            • samuela_vimes Re: egzorcysta 06.02.15, 01:15
              > no ale taki już urok barbarzyńców wszelkich epok - uwielbiają się bawić, niespe
              > cjalnie zważając na to, czym się bawią.

hyh, chrześcijanie też mieli swoją chwilę chwały i 'zabawy' nie powiem mocno wyszukane ;-)

W sumie masz rację też niepotrzebnie tak zareagowałam, ale antyklerykalny bunt coś nie chce ode mnie odejść 'może też jestem opętana ;-)'

A nie śpię, bo mam mnóstwo nauki, pracy dużo i generalnie tonę w papierach i książkach, zgłębiając szwedzkie prawo i finanse :-/

A ty czemu nie śpisz? Jak się z dzieciem miewacie?
            • stokrotka_a Re: egzorcysta 06.02.15, 07:41
              stephanie.plum napisała:

> poza tym oczywiście masz słuszność - jestem przeciwna używaniu egzorcystów niez
              > godnie z ich przeznaczeniem,

A przeciwko używaniu egzorcystów zgodnie z przeznaczeniem nie jesteś? Nie jesteś przeciwko ciemnocie i wierze w gusła?

> no ale taki już urok barbarzyńców wszelkich epok - uwielbiają się bawić, niespe
              > cjalnie zważając na to, czym się bawią.

A nie przyszło ci do głowy, że barbarzyńcami są ludzie wierzący w zabobony i wypędzający wyimaginowane złe duchy przy pomocy egzorcyzmów czy innych szamańskich praktyk?
    • ksiieciiuniio Re: egzorcysta 06.02.15, 08:53
      Włosy mi się na głowie jeża gdy w XXI wieku słyszę że ktoś na poważnie mówi o egotyzmach, duszy, demonach, itp.
      W tych galeriach hałdowych powinni w przecenie sprzedawać rozum. ;)
    • stokrotka_a Re: egzorcysta 06.02.15, 09:54
      Co prawda wątek już nieaktualny, ale problem szamaństwa nawet bardziej jest aktualny dziś niż 10 lat temu (szczególnie w Polsce). Liczba szamanów od wypędzania "duchów" rośnie a wiara w zabobony ma się dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka