aaa312 22.06.05, 12:03 widzialysie je? Sa naprawde przerazajace, az mnie cofa. Staraszne zeczy sie dzieja, a to tylko czubek gory lodowej...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmagda75 Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 22.06.05, 12:23 A gdzie je można zobaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 22.06.05, 12:30 ja wlsnie tez chetnie bym je zobaczyla....a nie jestem z Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
ktoss1 Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 22.06.05, 12:35 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2777959.html forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=25465713 Odpowiedz Link Zgłoś
aaa312 Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 22.06.05, 12:35 jest artykul "Wstrząsająca wystawa przeciw aborcji", tu na Gazeta.pl na pierwszej stronie. W tym artykule jest odnosnik z prawej strony do artykulu "Prokuratura zajmie się antyaborcyjną wystawą ". W opiniach od czytelnikow, jest ten link ze wszystkimi strasznymi zdjeciami.... (sorry nie umiem go tu wkleic).... Odpowiedz Link Zgłoś
ktoss1 Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 22.06.05, 12:38 prawy.pl/czytaj.php?id=3585&pocz=&xx=&dz=nowosci Odpowiedz Link Zgłoś
aaa312 Re: brak słów! 22.06.05, 12:40 Naprawde brak slow. Mnie tez zatkalo. Straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 22.06.05, 12:57 Jestem przeciwnikiem aborcji. Jednak inaczej nie mozna nazwac tej wystawy jak zwyklym awanturnictwem nastawionym na rozglos (co zreszta sie udalo). Poza gdybym mial dzieci to nie zyczylbym sobie aby ogladaly takie obrazy na ulicy, w telewizji czy na monitorze komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 22.06.05, 13:05 terz wlansie w trojce byla rozmowa na ten temat...i to jest straszne ze kobiety dzwonily oburzone ze przeciez nikt nie mysli o kobietach ...ze to jest jakis sposob walczenia o te zycie tych dzieci ale wymierzone jest przeciw kobietom i ze nikt nie mysli o ich uczyciach..ze 70 tys kobiet rocznie dokonuje aborcji i nikt o ich uczuciach nie mowi i nie dba o nie a mi sie wydaje ze kobiety powinny wlansie zobaczyc cos takiego a nie zyc w nieswiadomosci..niech zobacza co robia zamiast traktowac aborcje jak wycisniecie pryszcza..taki szok jest jak najbardziej pozytywny i widac wlansie po reakcjach aborcjonistow i po zlosci jaka w nich wywoluje ze jednak daje efekty inna sprawa ze dzieci to widza bo rzeczywiscie to nie jest godne pochwaly...dzieciom trzeba o tym mowic ale w odpowiednim czasie i wodpowiedni sposob Odpowiedz Link Zgłoś
kryzysowa_narzeczona75 Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 22.06.05, 14:14 Nie usuwalam ciazy, wiec nie wiem czy to jest jak "wycisniecie pryszcza". Szczerze w to watpie. Problem aborcji wydaje mi sie bardziej zlozony, uzalezniony nie tyle od chciec-nie chciec matki, ale od wielu innych czynnikow. Z reguly wiec nie osadzam kobiet, ktore dokonaly aborcji. Po jednych moze splynac to jak po kaczce, ale inne beda cierpialy cale zycie. I prawda jest, ze wlasnie nie mysli sie o kobietach, ktore taka decyzje podjely. A wystawa? Jestem jak najbardziej za. Jaka jest roznica miedzy pokazywaniem przez telewizje wstrzasajacych zdjec z tsunami, a tymi? Na tych widze wiecej krwi, ale w jednym i drugim przypadku jest pokazana smierc. Denerwuja mnie ludzie, ktorzy robia wiele szumu z tych zdjec,a pozniej leca do swoich domow, zeby ogladac podobne zdjecia w tv. A rodzice zakrywajacy oczka swoim dzieciom? No coz... wydaje mi sie, ze nie pierwszy i nie ostatni raz to robia. Czy jeszcze sie nie przyzwyczaili, ze teraz przemoc jest pokazywana wszedzie, bo jest na topie? A dlaczego jest na topie? Bo tego chcemy. To w wielkim uproszczeniu, ale to my napedzamy ta machine, a pozniej sie dziwimy, ze tyle naookolo brutalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 22.06.05, 14:18 mna rownie mocno wstrzasnely zdjeca lezacych niezywych ludzi w Madrycie wtedy rok temu nie widze roznicy...i jesli tamto nikogo nie obrazalo to te zdjeca tez nie obrazaja Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 23.06.05, 15:33 Jaka jest roznica? Ano taka ze moge dzieciaka po dobranocke wyslac do lozka a nie moge kontrolowac tego co widzi na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
goldfish4 Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 22.06.05, 13:07 bardzo dobrze!!zdjecia sa wstrzasajace oczywiscie ale to najlepszy pomysł jaki mozna było wymyslec!!!inaczej nie dojdzie do tych głupich głów tych idiotycznych kobiet które sadza ze moga sobie niechciane dziecko wrzucic do kosza i UDAJEMY ZE GO W OGOLE NIE BYŁO!! moze trzeba troche pomyslec o swojej rozwiązłosci sexualnej.... Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 22.06.05, 13:09 najbardziej to trzeba rozwiac mit "decydowania o swoim ciele" Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 22.06.05, 13:22 No to moze w ramach "parady normalnosci" powinno sie wywiesic bilboardy z panami uprawiajacymi seks analny? Odpowiedz Link Zgłoś
goldfish4 Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 22.06.05, 13:23 co ma sex analny do zabijania dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 22.06.05, 13:28 A co ma straszenie dzieci o obruny zycia poczetego? Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 22.06.05, 13:25 A ja uważam, że można wdrażać w życie inne pomysły. Odpowiedzialność, antykoncepcja, edukacja. Moim zdaniem to byłby lepszy pomysł. Na kogo to działa? Czy więcej jest osób, które myślą w tym momencie o aborcji, czy tych, które w przeszłości jej dokonały? Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 22.06.05, 13:30 Nie inaczej. Maciezynstwo powinno byc swiadome i zamierzone. Istnie wystarczajaco duzo metod zapobiegania ciazy aby wyeliminowac aborcie. Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 22.06.05, 13:31 grogreg napisał: > Istnie wystarczajaco duzo metod zapobiegania ciazy aby wyeliminowac aborcie. Tylko, kurde, o wielu nie wolno uczyć w szkołach :/ Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 22.06.05, 13:38 A od czego sa rodzice? Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 22.06.05, 13:49 Masz rację, dla nich tez powinna być edukacja "Jak rozmawiać z dziećmi o seksie" oraz "Jak wytłumaczyć dzieciom, że pani od peżetu myli się co do atykoncepcji" :) Odpowiedz Link Zgłoś
kryzysowa_narzeczona75 Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 22.06.05, 14:21 A co powiesz o gwalcie? Z gwaltu tez biora sie dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 23.06.05, 10:30 A czemu sa one winne? Odpowiedz Link Zgłoś
kryzysowa_narzeczona75 Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 23.06.05, 12:12 A co pozniej z takim dzieckiem? Nie jest niczemu winne, co nie zmienia faktu, ze raczej mniej kochane. Dlaczego przeciwnicy aborcji uwazaja, ze kobieta ma urodzic dziecko bez wzgledu na wszystko. A ja sie pytam co pozniej z takim dzieckiem??? Gdzie jestescie, gdy takie dziecko jest: wyrzucane na smietnik, albo maltretowane psychicznie i fizycznie, wykorzystywane seksualnie, ponizane? Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 23.06.05, 15:04 To dziecko moze byc rowniez kochane przez wlasna matke lub rodzicow zastepczych. Dlaczego zabierac mu jakiekolwiek szanse? Odpowiedz Link Zgłoś
lucy01 Re: kilka linków :(( 22.06.05, 13:27 zajrzyjcie na forum Aborcja tam na samej górze są linki "jak wyglada abortowane dziecko", "Aborcja online", i w wątkach "Aborcja metody", "Silent scream-online" Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate.coffee Nie opowiadajcie bzdur !!! 22.06.05, 14:01 > niech zobacza co robia zamiast traktowac aborcje jak wycisniecie pryszcza.. tygrysio_misio nie opowiadaj BZDUR. Widze, że NIE MASZ POJĘCIA o tym, czym jest aborcja do kobiety, która się na nią decyduje. Jeżeli byłaś w stanie sobie wyobrazić, że na aborcje można zdecydować się ot tak, to nie wiem czy posiadasz jakiekolwiek uczucia. Bo tylko pozbawiona uczuc egoistka mogła pomyslec, ze abrocja=wycisniecie pryszcza. Nie wiesz jak roztrzaskaną psychikę mają kobiety po aborcji. Nie wiesz jak rózne i skomplikowane sa przyczyny podjecia takiej decyzji, ostatecznej ale jedynej. To nie jest 'a, trudno, zrobie sobie aborcje'. To jest koszmarnie trudna decyzja, za którą płaci się nieraz wiele lat. To jest podstawowy problem tematu aborcja: ludzie mysla, ze aborcja jest traktowana przez niektorych jak inna forma antykoncepcji. B Z D U R A !!! > inaczej nie dojdzie do tych głupich głów tych > idiotycznych kobiet które sadza ze moga sobie niechciane dziecko wrzucic do > kosza i UDAJEMY ZE GO W OGOLE NIE BYŁO!! moze trzeba troche pomyslec o swojej > rozwiązłosci sexualnej.... goldfish4, przeszłaś sama siebie. Jeżeli Cie sie wydaje, ze kobieta zapomina po aborcji o dziecku i radosnie zyje dalej, to Ci sie bardzo zle wydaje. Reszta argumentow jak wyzej. A co do rozwiązałości: MNOSTWO aborcji przeprowadzaja kobiety w stalych zwiazkach, z roznych powodow nie mogac sobie pozwolic na przyklad na nastepne dziecko. Swoje i meza, nie zadne 'z przygody'. A moze uwazasz, ze rodzina 12 dzieci i nie ma co do garnka wlozyc, to taki idealny model? Albo kobieta 45-letnia rodzaca chore dziecko? Co ma piernik do wiatraka czyli aborcja do rozwiazlosci? Jezeli przyjrzec sie statystykom, taka sama ilosc aborcji przypada na kobiety samotne, na przygody, na malzenstwa. Jakos w tym cholernym kraju jest, ze jest wielkie halo, dopoki sie dziecko nie narodzi. A potem - matka moze isc z nim pod most, bo juz nikt o nich nie pamieta, nikt nie pomoze. A wychowanie dziecka to obowiazek na cale zycie - jezeli moze nie zauwazylas. I czasami wieksza odpowiedzialnoscia jest zapobiezenie jego przyjsciu na swiat. Co powiesz o przypadku, gdy kobieta zachodzi w ciaze, matka 4 dzieci, i dowiaduje sie, ze ma raka. Chemioterapia w czasie ciazy odpada. Nowotwor rozwija sie szybko. Wybor: albo aborcja i jej zycie, albo czekanie az urodzi i bedzie ja mozna leczyc. W sprawe wtraca sie ksiadz. Do aborcji nie dochodzi. Kobieta rodzi swoje 5 dziecko. Rok po porodzie umiera na raka, osieriocajac piątke dzieci. Ksiadz jest dumny z decyzji, ktora podjal. To jest przyklad z zycia. Przyczyny, dla ktorych pdejmuje sie decyzje o aborcji sa tak trudne i skomplikowane, ze szczytem braku wyobrazni jest twierdzenie, ze aborcje mozna przeprowadzic jak wycisniecie pryszcza, a potem wyrzucic dziecko do kosza i o nim zapomniec. cc. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Nie opowiadajcie bzdur !!! 22.06.05, 14:05 tu nie chodzi o kobiety ktore to zrobily tylko o tych wszystkich ktorzy nie przechodzac tego nigdy wypowiadaja sie o prawie do decydowania o swoim ciele i chodzi o to tez zeby dotrzec do kobiet ktore sie zastawiaja albo beda zastanawiac...po to zeby nie cierpialy tyle lat potem bo usmiercily swoej dziecko dla przyczym materialnych,spolecznych czy innych Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: Nie opowiadajcie bzdur !!! 22.06.05, 14:24 A ja myślę, że coś takiego cholernie krzywdzi te osoby, które mają za sobą doświadczenie aborcji. A potem się mówi o syndromie poaborcyjnym. NIKT nie jest za aborcją. I tyle. I NIKT nie wie, czy da sie położyć na wadze cierpienie po aborcji i cierpienie, gdy sie jej nie dokonało. Wycenić, jak czuje się dziewczyna, która w trzecim tygodniu pozbyła się w jakiś sposób płodu. Porównać ją z parą, której "pękła guma" i w ciąku 48 godzin odwiedzili ginekologa i "zapobiegli" ciąży. I jak czuje się kobieta, która wie, że oślepie, jeśli urodzi, i jak czuje się ta, która wie, że jej dziecko będzie poważnie upośledzone. Ja nie umiem tego wycenić. Odpowiedz Link Zgłoś
deczko Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 22.06.05, 14:35 Czemu wszyscy sie oburzaja zdjeciami martwych plodow (wedlug zwolennikow aborcji plod- to nie czlowiek), a wszyscy jakos pomijaja temat zdjec martwych ludzi. Zbyt normalne, przezciez media czestuja nas codziennie widokiem zmasakrowanych cial?! Nie moge ogladac ani jednych zdjec, ani drugich, choc nie bede ukrywac, boje sie patrzec na zdjecia poaborcyjne. One sa tak masakryczne i odmienne, ze odczuwam strach i wstyd, iz czlowiek moze sie dopuszczac takich rzeczy i spac spokojnie. Nie pisze tu tylko o kobietach, ale i lekarzach, ktorzy dokonuja tych...zabiegow Napisalabym inaczej, ale nie mam zamiaru dolewac oliwy do ognia. Odpowiedz Link Zgłoś
kleinee Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 23.06.05, 09:42 jestem jak najbardziej przeciwniczka aborcji, mam dziecko,wychowuję je sama walczac z wszystkimi obowiazkami z tym zwiazanymi najpierw podczas studiow, teraz w pracy, czasem jest ciezko ale przynosi to wiele radosci i satysfakcji, pamietam gdy wiele osob naklanialo mnie do usuniecia ciazy tlumaczac tym ze zmarnuje sobie zycie , a jaesli chodzi o wystawę uwazam ze jest potrzebna szokujaca i dajaca do myslenia, choc niekoniecznie powinna znalezc swoje miejsce w centrum miasta, chyba jednka nie chcialabym aby moje dziecko bylo narzone na taki widok, dla mnie szokujacy a co dopiero dla 6 latka ktory dopiero poznje swiat, Mysle ze w polsce wieksza role powino sie przykladać do edukacji seksulanej, koscol powinien przestac potepiac srodki anty, i wielka jest rola rodzicow w wychowaniu dzieci tak by byly odpowiedzilne za swoje czyny,aborcja jest czyms strasznym ale jak czasem pomysle ze niedojrzala , nieodpowiedzilna kobieta mialaby urodzic dziecko , potem odac je do domu dziecka lub co gorsze krzywidzć cale zycie, nie dabac o nie i nie kochać to chociaz to straszne to nachodza mnie mysli ze moze jednak lepiej jak ono sie nie urodzi Bo kazdy ma prawo do godnego zycia a te maluszki od narodzin go nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline jest to chora manipulacja 23.06.05, 10:09 Dlaczego ludzie mają być narażeni na takie widoki, ja np. nie chciałabym oglądać czegoś takiego. Co powiedzieć dziecim, które mogą spytać co oznaczja te straszne plakaty. Ten pomysł jest nienormalny a pomysłodawca ma niezłego świra Odpowiedz Link Zgłoś
sagis widzę,że podobnie myślimy.Jest to chore. 23.06.05, 10:30 nie można też ludziom narzucać w ten sposób swojego zdania. Każdy ma prawo do swojego zdania. Chociaż ja jestem przeciw aborcji, jako środka antykoncepcyjnego. Trzeba ludzi wcześniej uświadamiać, a nie w ten sposób zakazywać. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: widzę,że podobnie myślimy.Jest to chore. 23.06.05, 12:06 chora wydaje sie tez ignoracja... "ja nie chce widziec czegos takiego bo to straszne;nie chce o tym wiedziec;mam to gdzies;to nie nie dotyczy" Odpowiedz Link Zgłoś
kryzysowa_narzeczona75 Re: jest to chora manipulacja 23.06.05, 12:48 No ok, niby racja. Dla dzieci taki widok moze byc szokiem i zakrywamy takiemu dzieciaczkowi oczeta. Ok, no to zakrywajmy. Nie chcesz ogladac to nie ogladaj. Wolny wybor. Tylko nie rozumiem dlaczego mamy zakrywac oczka dzieciom przy tych plakatach, a raczej nie zakrywamy, gdy w tv leci film "jeden rozpierniczy wszystkich i krew sie poleje". Dlaczego nie zatykamy dzieciom uszu, gdy w ciagu dnia (!!!!!!!) leca reklamowki filmow typu Terminator 2, gdzie pierwszym zdaniem jakie sie slyszy jest "przyszedlem aby wszystkich zabic"? To jest bardziej normalne od plakatow? Odpowiedz Link Zgłoś
tumoi Re: jest to chora manipulacja 23.06.05, 14:17 Rozróżniasz fikcję filmową od rzeczywistych zdjęć? Poza tym ja osobiście wybieram programy telewizyjne-czyli mam wpływ na to co oglądam. Idąc ulicą nie mam żadnego wpływu na to co zobaczę. A osobiście unikam wszelkich programów ukazujących okrucieństwo i jego efekty. Mam wystarczająco dużo empatii aby współczuć ofaiarom każdej przemocy bez oglądania ich obrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
sagis widziałam tylko migawkę w tv,ale nie chciałabym 23.06.05, 10:18 zobaczyć całości. Na pewno są wstrząsające. Odpowiedz Link Zgłoś
sagis ci,którzy je zamieścili na ulica faktycznie nie li 23.06.05, 10:22 czą się z osobami, które nie powinny je zobaczyć. Przecież przy takim otwartym dostępie mogą je zobaczyć jakieś dzieci. Jaki to na nich może mieć wpływ? Jeśli my je tak odbieramy, to jak bezbronne, wrażliwsze i nieświadome niczego dzieci je odbiorą. To może mieć na nie bardzo negatywny wpływ do końca życia. I nie tylko w tej sferze, która była zamiarem autorów. Powinno się ich jakoś ukarać za to. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate.coffee Re: ci,którzy je zamieścili na ulica faktycznie n 23.06.05, 11:38 A poza tym rzecz najwazniejsza: nawet najwieksza potwornosc, ogladana wiele razy, powszednieje. Najpierw szok, potem odraza, strach, ale po pewnym czasie sie przyzwyczajamy. I jaki jest efekt koncowy? Zaden. To jest jeden z powodow dla ktorych nie puszcza sie w TV wszystkich okropnosci: aborcja, Irak, etc. Bo jezeli powiedzmy obrazy takie jak pokazane w Łodzi bylyby emitowane, to biorac pod uwage ze kazdy z nas ma okolo 50-60 kanalow wygladaloby to tak: reklama serka, nowy odcinek Klanu, zdjecia z aborcji, teledysk Britney Spears... I jedyne co by sie po pewnym czasie osiagnelo to spowszednienie tematu. Niestety. Nie tedy droga. Szkoda tylko, ze autor tej wystawy o tym nie wiedzial. Niedawno wpadl mi w rece material z Iraku, sciagniety ze strony stworzonej przez marines. Czegos tak potwornego jeszcze nie widzialam - nie spodziewalam sie, ze to co zobacze bedzie az tak straszne. Bo Irak juz troche rowniez spowszednial - my wiemy, ze tam jest wojna, ale widzimy tylko slicznie ubranych panow generalow i moze troche zdjec ze zrujnowanych miast. Nazywajac rzecz po imieniu: nie przezywam szoku, gdy widze zniszczony budynek. To co zobaczylam dlugo odchorowywalam...Ale wiem tez, ze nie powinno sie tego pokazywac publicznie, bo sa to rzeczy zbyt straszne, zeby mozna bylo dopuscic do tego, zeby rowniez spowszednialy. Z szacunku dla tych, ktorzy zgineli. I tak samo jest z ta wystawa w Łodzi. Z szacunku, nie epatowac takimi obrazami bez sensu. cc. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio i tu to co powiedzials nie ma sensu 23.06.05, 12:03 jesli sie cos pokaze od czasu do czasu (tak jak ta wysawa w Łodzi albo straszne zdjecia z Iraku) to budzi to szok i dziala na wyobraznie i na postawy spoleczenistwal.... jesli natomast nikt tego nie pokaze to ludzie nie beda wiedziec ze cos takiego istnieje i beda powtarzac ze nalezy bic tych terrorystow z Iraku i ze Muzułmanie to brudasy... szok jest potrzebny!!!chocby po to zeby zrozumiec skad ten szok powojenny u weterananach I i II wojny swiatowej a potem Wietnamu i Korei a teraz Iraku ile razy widzials te straszne zdjecia z Iraku abo z aborcji?? jak myslisz kiedy nastepnym razem takie cos zobaczysz? czy widzisz je tak czesto jak Klan? Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate.coffee Re: i tu to co powiedzials nie ma sensu 23.06.05, 13:24 tygrysio_misio napisała: > jesli natomast nikt tego nie pokaze to ludzie nie beda wiedziec ze cos > takiego istnieje i beda powtarzac ze nalezy bic tych terrorystow z Iraku i ze > Muzułmanie to brudasy... Wiesz, po tym co zobaczylam, wiem ze to CHORY narod. Ludzie, ktorzy sa w stanie robic potworne rzeczy w imie swojej religii. I nie tylko 'niewiernym', ale i wspolwyznawcom. Po tym trudno mi wykrzesac z siebie choc odrobine wspolczucia. Rozmawialam z kims, kto byl w Iraku - potwierdzil i rozwial reszte moich watpliwosci. > szok jest potrzebny!!!chocby po to zeby zrozumiec skad ten szok powojenny u > weterananach I i II wojny swiatowej a potem Wietnamu i Korei a teraz Iraku Jak mozesz porownywac szok ludzi, ktorzy przezyli pieklo z szokiem ludzi, ktorzy zobaczyli zdjecie? Tu nie ma nawet czego porownywac. Poza tym potrzebny jest pewien poziom wrazliwosci, zeby takie zdjecie wywolalo efekt. W dobie efektow specjalnych i krwi lejacej sie w kinie hektolitrami osiagniecie efektu jest trudne. Jezeli ktos jest malo wrazliwy, szybko zapomni, jezeli ktos jest bardzo wrazliwy, bedzie pamietal i bez tego. A jezeli zobaczy - moze to dlugo odchorowywac. > ile razy widzials te straszne zdjecia z Iraku abo z aborcji?? jak myslisz > kiedy nastepnym razem takie cos zobaczysz? czy widzisz je tak czesto jak Klan? Widzialam raz, choc mam je na komputerze. Uwierz, NIE DA SIE ogladac ponownie sceny, w ktorej czlowiek umiera z glową odcięta do połowy...dusi sie... I nie da sie jej zapomniec. Z tym, ze ja ogladalam ten material sama, nic nie rozpraszalo uwagi (50 innych kanalow, reklamy etc.). Jezeli zostalby pokazany w telewizji - zostaloby moze 10% tego efektu. Jezeli chcesz moge Ci przeslac ten material - zobaczysz o jakim poziomie brutalnosci ja mowie, moze wowczas zrozumiesz, ze pokazywanie tego tlumom po prostu nie ma sensu... cc. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: i tu to co powiedzials nie ma sensu 23.06.05, 13:58 no i widzisz....zobaczylas co strasznego robia Irakijczycy...przezylas szok...a teraz tylko powinnas sobie popatrzec na to co robia ci z USA i UK oraz nasi...przezyjesz szok i bedziesz przeciw wojnom wogole...no i do tego posluchaj sobie opowiesci z Wietnamu i Korei co robili Amerykanie i wlansie po to jest szok Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 23.06.05, 10:27 manipulacja i granie na emocjach poprzez szokujące zdjęcia mam nadzieję, że szybko ta wystawa zniknie z ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach malo jeszcze w zyciu widzialas btxt 23.06.05, 10:27 aaa312 napisała: > widzialysie je? Sa naprawde przerazajace, az mnie cofa. Staraszne zeczy sie > dzieja, a to tylko czubek gory lodowej...... Odpowiedz Link Zgłoś
sagis Re: malo jeszcze w zyciu widzialas btxt 23.06.05, 10:34 Ludzie w obozach koncentracyjnych gorsze rzeczy przeszli. I wciąż żyje wielu. Ale, jaki miało to wpływ na ich psychikę. Dlaczego ktoś, kto niby staje w obronie życia, ma niszczyć innych ludzi?! Ja uważam, że powinna to być zamnknięta wystawa i kto chce, to poszedłby na nią. Ale, nie tak na ulicy, gdzie mają dostęp do niej też dzieci i osoby bardzo wrażliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: malo jeszcze w zyciu widzialas btxt 23.06.05, 10:35 no właśnie, moja koleżanka zwymiotowała i zabrudziła sobie nową sukienkę Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: malo jeszcze w zyciu widzialas btxt 23.06.05, 10:43 zgadzam się na świecie jest wiele zła i przemocy mordowani są ludzie, giną w wypadkach, zamachach, na wojnach uważam, że powinno być to dokumentowane, powinny być wystawy, ale tak drastyczne zdjęcia powinny być wystawiane trochę w inny sposób aby ci, którzy nie powinni lub nie chcą ich ogladać nie byli narażeni na ich widok Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: malo jeszcze w zyciu widzialas btxt 23.06.05, 10:45 pamietam takiego brukowca o nazwie "Zły". Strasznie pastwili sie nad zona Jureczka. Powiedzcie, czym ta wystawa się różni, oprócz tego że dostęp do niej jest ogólny? Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: malo jeszcze w zyciu widzialas btxt 23.06.05, 10:48 właśnie tym, że do 'Złego' mają dostęp ci, którzy chcą to oglądać, a wystawę na ulicy muszą oglądać wszyscy, nawet małe dzieci, których psychika powinna być chroniona przed takimi emocjami Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: malo jeszcze w zyciu widzialas btxt 23.06.05, 10:49 i co w związku z tym? Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: malo jeszcze w zyciu widzialas btxt 23.06.05, 10:51 że powinna być przeniesiona gdzieś, gdzie będą mogli ją oglądać tylko ludzie lubiący się babrać w tego typu emocjach Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: malo jeszcze w zyciu widzialas btxt 23.06.05, 10:54 Idioci, w ten sposób o którym napisałaś mogłaby sie im wystawa zwrócić z nawiązką:))) Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: malo jeszcze w zyciu widzialas btxt 23.06.05, 11:04 wręcz przeciwnie, osiągneli to co prawdopodobnie chcieli osiągnąć - szum medialny i szok u przechodnów Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: malo jeszcze w zyciu widzialas btxt 23.06.05, 11:07 a po co media o tym trąbią? jakby nie było rozgłosu, szybko znikneliby z planu. Ale paparazzi są żądni taniej sensacji Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: malo jeszcze w zyciu widzialas btxt 23.06.05, 11:16 trąbią po to, aby wystawa zniknęła z ulicy nie tam jej miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: malo jeszcze w zyciu widzialas btxt 23.06.05, 11:18 szybki wniosek do prokuratury i cisza medialna Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: malo jeszcze w zyciu widzialas btxt 23.06.05, 11:20 :-) żartujesz :-) jasne, że tak byłoby najlepiej ale w praktyce nie jest to możliwe dziennikarz też musi mieć swoje pięć minut w tej sprawie :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: malo jeszcze w zyciu widzialas btxt 23.06.05, 14:47 dziennikarz powiadasz, hmmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
kryzysowa_narzeczona75 Re: malo jeszcze w zyciu widzialas btxt 23.06.05, 12:54 Ja tam na ulicy gorsze rzeczy widzialam, ale widac na to jest przyzwolenie spoleczne. Np. skatowac zlodzieja na ulicy jest bardzo moralne, bo to w koncu zlodziej i dzieciom oczek nie trzeba zakrywac, bo w koncu to jest walka ze zlem. Odpowiedz Link Zgłoś
mysliwy_z_kijem Re: zdjecia z lodzi przeciw aborcji. 23.06.05, 14:10 Ja ogladalem ta wystawe , akurat mialem w reku loda. Nie zszokowala mnie bo podobne zdjecia jako osoba dorosla juz widzialem. Wedlug mnie te zdjecia sa jeszcze w jakis sposob " podjaskrawione" i sprytnie zmanipulowane. nie chcialbym , aby moje dziecko w przszlosci ogladalo takie rzeczy. Pamietam jak w 5 czy 6 klasie podstawowki jakas agitatorka od seksuologii niby, puszczala nam na wideo "Niemy film" okraszajac go oczywiscie konserwatywnym komentarzem. Nie wiem , kto ja wpuscil do szkoly, ale film nie byl taki drastyczny, jak te zdjecia. Dziecku , ktore nie wie co to aborcja taka prowokacyjna wystawa moze namieszac w glowie. Porownanie mordow na Zakakalkaziu z aborcja tez uwazam za bezsensowne. Nie mozna wspolnie zestwiac planowanej eksterminacji narodow z decyzja kobiety, ktora ma ciezka sytuacje naprzyklad. Odpowiedz Link Zgłoś