Gość: Romek IP: 195.117.87.234, 195.117.87.* 09.03.01, 11:13 Kolejny polmos kpi sobie z polskiego "prawa". Mam na myśli WTK Soplica. Niedługo powstaną agencje turystyczne typu Mars, Salem i Ośrodek Kultury "Marlboro". Czy można to tolerować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wojtek Re: Kryptoreklama wódy i piwa IP: *.rabobank.pl 09.03.01, 13:22 Tak, to jest typowy przyklad olewania prawa. Coz, jacy poslowie takie prawo, jakie prawo taka jego skutecznosc. Za stanawiam sie tylko dlaczego WTK a nie WDK, przeciez WDK byloby lepiej, a moze od razu zaczniemy reklamowac np. "koreanski balsam uzdrawiajacy WOD-KA" i bedzie po sprawie... Odpowiedz Link Zgłoś
apsara Re: Kryptoreklama wódy i piwa 11.03.01, 17:13 no dobra, są to kryptoreklamy, i zgoda, że wymusza je (i pozwala na nie) sytuacja prawna. Ale czy naprawdę uważacie to za takie zło? Moim zdaniem, to ciekawa sytuacja. I twórcza. Bo zamiast oglądania ordynarnych relkam w stylu "napij się wódki, wódka dobra", to możemy obserwować ciekawe pomysły. Mnie się one podobają. I "łódka Bols" i "WTK Soplica" to moim zdaniem zgrabne, pomysłowe i niegłupie kawałki. I zabawne. Nie mam nic przeciwko "mruganiu okiem" z ekranu, jeśli jest to na przyzwoitym poziomie. A te chyba są. w każdym razie nie przypominają idiotycznego "piwa, [mrugnięcie] bezalkoholowego". Widzę tu duży postęp ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: Kryptoreklama wódy i piwa IP: 217.96.46.* 11.03.01, 21:42 Niby masz rację ale to nie jest tak do końca , te firmy idą po najprostszej lini oporu . Podoba mi się to ,że w nowej ustawie piwo nie będzie siemogło kojarzyc z sexem i itp. Spojrzcie na reklamy tyskiego i lecha - oni nie muszą zmieniać reklam w przeciwienstwie do żywca i eb , chociaż ta z malkowiczem to jest naprawdę kawał dobrej roboty. A mruganie oczkiem i łódki to już niedługo przeszłośc bo teraz reklama będzie dozwolona . Odpowiedz Link Zgłoś