undyna 09.09.05, 10:40 nie chce mi się pracować, no strasznie mi się nie chce, tak mi się nie chce, że chyba juz bardziej nie mozna, chyba muszę się jednak zmobilizować, oj nikt za mnie tego nie zrobi:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bolek_rz Re: uwaga marudzę 09.09.05, 10:47 A komu sie chce? taka pogoda, piątek i trzeba siedziec w czterech scianach... Odpowiedz Link Zgłoś
undyna Re: uwaga marudzę 09.09.05, 10:49 nie chce mi się zdecydowanie bardziej niż zwykle w słoneczny piątek, mam apogeum niechciejstwa:), nawet na koleżanki z pracy z trudem patrzę Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_rz Re: uwaga marudzę 09.09.05, 10:52 Oj to faktycznie nie jest ciekawie jak na kolezanki spod byka patrzysz :)) Pomysl sobie ze jak Ci sie zechce troche to czas szybciej w pracy zleci i tym samym szybciej weekend zaczniesz :) I miej litośc dla kolezanek :)) Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: uwaga marudzę 09.09.05, 10:55 a jak nie bedziesz pracowała to juz teraz weekend zaczniesz:D Odpowiedz Link Zgłoś
undyna Re: uwaga marudzę 09.09.05, 11:00 qrde nie mogę, normalnie się nie da, jakby się dało, to już bym leżała jako ten wół na pastwisku:) Odpowiedz Link Zgłoś
undyna Re: uwaga marudzę 09.09.05, 10:58 spod byka, a z trudem, to zasadnicza różnica, nie muszę mieć litości dla koleżanek, bo jak zwykle zresztą w niczym im nie uwłaczam, po prostu się zaszyłam w innym pokoju, ale wszelkie konieczne kontakty przebiegają raczej w normalnej ludzkiej atmosferze:)no;) Odpowiedz Link Zgłoś
undyna Re: uwaga marudzę 09.09.05, 11:03 a ja oczywiście byłam śmiertelnie poważna:) Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_rz Re: uwaga marudzę 09.09.05, 11:17 a ta śmiertelna powaga to przez niechęć do pracy ?? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
undyna Re: uwaga marudzę 09.09.05, 11:21 :)) opisać Ci mój stan psychiczny? graniczna faza zblazowania! Odpowiedz Link Zgłoś
undyna Re: uwaga marudzę 09.09.05, 11:27 bolku nie znasz tego słowa, a gdzieś Ty się chował, w Ameryce?:) Odpowiedz Link Zgłoś
undyna Re: uwaga marudzę 09.09.05, 11:30 blasé [wym. blaze], zblazowany znudzony, zobojętniały, przesycony wrażeniami, uciechami życia. Etym. - fr. 'jw.' od blaser 'przytępić smak, wrażliwość (przez nadużycie); znudzić' z hol. blasen 'rozdymać'. Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_rz Re: uwaga marudzę 09.09.05, 11:32 No prosze, nawet na FK mozna sie czegos dowiedziec :)) Dziekuje za wyjasnienie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_rz Re: uwaga marudzę 09.09.05, 11:34 undyna napisała: > :))polecam się na przyszłość:) napewno nie raz skorzystam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_rz Re: uwaga marudzę 09.09.05, 11:34 Z tego co piszesz to wynika iz jest to słowo pochodzenia obcojęzycznego takze wybaczone zostanie mi jego nieznajomość :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_rz Re: uwaga marudzę 09.09.05, 11:30 hmmm, ma mi byc wstyd ze nie znam?? :)) Przyznam ze jak zyje to pierwszy raz slysze slowo "zblazowania" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
undyna Re: uwaga marudzę 09.09.05, 11:33 no to Ci zamieściłam opis z kopalni Kopalińskiego:) niech Ci nie będzie wstyd:) Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.tomek Re: uwaga marudzę 09.09.05, 11:34 Czemu od razu wstyd? Ciesz się - znasz nowe słowo! Krótko mówiąc, podróże kształcą (także te wirtualne). Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_rz Re: uwaga marudzę 09.09.05, 11:36 Z tym wstydem to jak zwykle zartowalem ;)) Norma ze ktos cos nie wie, nudno by bylo gdyby wszyscy wszystko wiedzieli :)) Odpowiedz Link Zgłoś
undyna Re: uwaga marudzę 09.09.05, 11:04 no się nie da, jedyne wyjście zrobić to minimum konieczne i potem już ręce w kieszenie i czekać:) Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_rz Re: uwaga marudzę 09.09.05, 12:14 chyba dopadlo mnie to co Ciebie przedtem.... tragedia w pracy normalnie. "Quem di diligunt, adolescens moritur" Odpowiedz Link Zgłoś
undyna Re: uwaga marudzę 09.09.05, 12:16 no ja się trochę obrobiłam, jeszcze jeden mały wysiłek podejmę i finito, no chyba, że znowu mi coś wypadnie nowego, ale wtedy, to już chyba kogoś uduszę, jeszcze nie wiem kogo, myślę, że pierwszego z brzegu:) Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_rz Re: uwaga marudzę 09.09.05, 12:18 Liczyłem na to, że Ci nie przeszlo i pomarudzimy razem :))) "Quem di diligunt, adolescens moritur" Odpowiedz Link Zgłoś
undyna Re: uwaga marudzę 09.09.05, 12:21 nie przeszło mi wcale, ale teraz mam przerwę, na przerwach nie marudzę, przerwa jest święta, holy break! (mam nadzieję, że napisałam to poprawnie) Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_rz Re: uwaga marudzę 09.09.05, 12:22 To Ty nawet w czasie przerwy na necie siedzisz? Nie masz litosci dla swoich oczek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
undyna Re: uwaga marudzę 09.09.05, 12:24 :) ja nie pracuję kompem, siedzę sobie obok kompa i zerkam, a część pracy, to w ogóle muszę wykonywać z dala od tego ustrojstwa:) Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_rz Re: uwaga marudzę 09.09.05, 12:30 Jak ja zaluje ze dzisiaj sobie urlopu nie wzialem...:) "Quem di diligunt, adolescens moritur" Odpowiedz Link Zgłoś
undyna Re: uwaga marudzę 09.09.05, 12:46 :D ja chciałam, ale mój szefunio już wcześniej się o to postarał, no to ja już nie mogę, bo albo szefunio albo ja, ale szefunio wiadomo ma pierszeństwo Odpowiedz Link Zgłoś