16.09.05, 11:40
może ja przesadzam?
no wq... mnie nieziemsko zostawianie w wodzie po ugotowaniu a to makaronu, a
to ziemniaków, czy też kalafiora, podobno złosliwie się o to czepiam, a dla
mnie to jest barbarzyństwo normalnie, potem to jadło romemłane takie jest,
jak ja mam to przetłumaczyć?
Obserwuj wątek
    • margie Re: kulinaria 16.09.05, 11:42
      zgadzam sie. Nie do jedzenia, jelsi sie zostawi na tyle dlugo, ze woda
      wystygnie. Fu.
    • uniqua Re: kulinaria 16.09.05, 12:14
      zgadzam się w całej rozciągłości , przecież to smak traci ,
      lubie gotować bo lubie dobrze zjeść a takie jadło odstałe w wodzie pare godizn
      to paskuda
      • undyna Re: kulinaria 16.09.05, 12:16
        ja nie piszę o godzinie tylko o 5-10-u minutach, o boshe kilka godzin makaron w
        wodzie, poszalałyście, tego to nawet mój Borsuk nie wymyśli
        • trzydziecha1 Re: kulinaria 16.09.05, 12:17
          odlewam jeszcze wrzątek, makaron po dwóch minutach traci smak al dente, a
          ziemniaki nie odparuja, dobrze jak woda zacznie stygnać.
          • undyna Re: kulinaria 16.09.05, 12:25
            no każdy normalny człowiek tak robi i wiadomo, że smak zrąbany i witaminy z
            mikroelementami szlag trafia, a on q... nie rozumie, jak groch o ścianę
        • uniqua Re: kulinaria 16.09.05, 12:20
          myślałąm że piszesz o ekstremalnej sytuacji , ale masz racje nawet 10 minut
          opsuje smak , ja zawsze wylewam wrzątek i ziemniaki odparowuje na gazie, a
          makaron odcedzam i polewam mocno lodowatą woda i jest aldente a nie ciupa
          • undyna Re: kulinaria 16.09.05, 12:25
            masz szczęście;)
            • uniqua Re: kulinaria 16.09.05, 12:30
              tylko że ja sma gotuje przez cały tydzień to robie sobie jak chcę ,, na
              weekendy mam wolne gotuje mama ale łatwo się domyslić że ona gotuje tak jak ja
              tylko bardziej tradycyjnie , natomiast panowie u nas w domu to z rzadka , tata
              dobrze gotuje ale on zawsze jakieś mięsiwo , a mąż eksperymentuje z kuchnią
              czasem mu nawet coś smacznego wyjdzie.
            • margie Re: kulinaria 16.09.05, 12:31
              ja chyb abym nie umiala zosatwic ziemniakow w garnku z woda w srodku. To samo
              zmakaronem. Ale znam takich co np jarzyne zosatwiaja w dodzie do odgrzania Ja
              lubie jarzyny al dente, nie rozgotowane, dla nie np kalafior moczony i
              podgrzany to obrzydlistwo.
              • undyna Re: kulinaria 16.09.05, 12:35
                o boshe aż mnie zemdliło, zostawiają kalafior w wodzie a potem razem z tą wodą
                odgrzewają, q... nie wierzę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka