Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc

19.09.05, 21:07
chcę zmienić fryzurę i nieznacznie kolor włosów ale zupełnie nie wiem jak się
do tego zabrać. Znacie może jakieś fajne strony z fryzurami??? Adze i Babie
mogę wysłać zdjęcie jeżeli będą chciały mi pomóc;))))
Obserwuj wątek
    • baba_krk Re: Proszę o pomoc 19.09.05, 21:08
      no to czekam, ale żadna strona chwilowo mi nie przychodzi do głowy :-(((
      • migdalek.niebieski Re: Proszę o pomoc 19.09.05, 21:09
        To Ci zaraz wyślę i pomyśl może balejaż jakiś czy coś...
        • widokzmarsa Re: Proszę o pomoc 19.09.05, 21:11
          może na niebiesko?
          • migdalek.niebieski Re: Proszę o pomoc 19.09.05, 21:19
            Z Tobą nie gadam;))
    • agnieszka_ka Re: Proszę o pomoc 19.09.05, 21:27
      heheheh, taki mnie zaszczyt kopnal, ze nawet zdjecie moge dostac? :))
      Ja niedawno zmienialam fryzure, i kilka fajnych stron znalazlam.
      Wszystko zalezy od tego jaki masz typ wlosow. Pamietaj ze fryzury ze zdjecia
      rzadko kiedy wychodza tak samo, a nawet jak sie uda, to dzien po juz sa inne,
      bo samemu trudno odtworzyc fryzjerski oryginal :))
      Najlepiej wiec znajdz cos co wiesz ze nie wymaga zachodu przy ukladaniu.
      A jakie masz wlosy? Proste, falowane, krecone, trwala, grube, cienkie, malo,
      duzo? Krotkie, dlugie? :)
      • migdalek.niebieski Re: Proszę o pomoc 19.09.05, 21:30
        Zaszczyt Cię kopnął bo wiem że niedawno zmieniałaś fryz;))) wyślij mi może
        adresy tych stron to Cię nie będę męczyć i sama poszukam;))
        • agnieszka_ka Re: Proszę o pomoc 19.09.05, 21:31
          Nie, bo ze stron ktore wtedy znalazlam i pamietam, to tlyko ta jedna jedyna
          fryzura mi sie podobala, ta moja. Reszta do kitu.
          To jakie masz te wlosy? :)
    • baba_krk Re: Proszę o pomoc 19.09.05, 21:32
      ładna z Ciebie kobitka :))))

wracając do tematu - ja w swoich zapędach byłabym za czerwonym :DDD
      a myślałaś może o jakimś brązowym odcieniu??? albo pasemka utrzymane w brązowej
      tonacji??? skróciłabym też nieznacznie włosy

poza tym wydaje mi się, że i tak najlepiej doradziłaby Ci fryzjerka i mogłaby
      profesjonalnie dobrać fryzurę do rodzaju Twoich włosów i typu urody :))
      • agnieszka_ka Re: Proszę o pomoc 19.09.05, 21:33
        to daj mi tez to zdjecie moze...
        • baba_krk Re: Proszę o pomoc 19.09.05, 21:38
          kto komu czyje zdjęcie ma dać???
          • agnieszka_ka Re: Proszę o pomoc 19.09.05, 21:40
            migdalek.niebieski mi swoje :)
          • migdalek.niebieski Re: Proszę o pomoc 19.09.05, 21:40
            Jak możesz to wyślij Adze bo mi się komp zacina przy wysyłaniu, Tobie słałam
            trzy razy.
      • migdalek.niebieski Re: Proszę o pomoc 19.09.05, 21:43
        Ja właśnie byłam u fryzjera dzisiaj ale te fryzjerki wogóle jakieś takie że
        powinnam chyba je najpierw przeprosić że przyszłam.. myślałam że może by
        jakiegoś warkocza i balejaż.. tylko nie za bardzo na brązowo bo ja mam włosy
        takie jasne naturalnie i zaraz by mi było widać jasne odrosty a to raczej jest
        obrzydliwe.
        • baba_krk Re: Proszę o pomoc 19.09.05, 21:44
          images.google.pl/imgres?
          imgurl=www.frenchculture.org/cinema/pix/moreau3.jpg&imgrefurl=http://www.
          frenchculture.org/cinema/festival/programs/0105moreau.html&h=269&w=180&sz=18&tbn
          id=JHjfhKwP0MoJ:&tbnh=108&tbnw=72&hl=pl&start=25&prev=/images%3Fq%3DJeanne%
          2BMoreau%2B%26start%3D20%26svnum%3D10%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DN
        • baba_krk Re: Proszę o pomoc 19.09.05, 21:46
          coś mi nie wyszło za pierwszym razem...
          www.frenchculture.org/cinema/festival/programs/0105moreau.html
          ja rok temu zrobiłam lepszy numer... obejrzałam "Dziennik panny służącej" z
          1964 roku i stwierdziłam, że chcę mieć identyczną fryzurę jak Jeanne
          Moreau :))) zdjęcia w necie szukałam chyba z tydzień, ale uparłam się i gdy
          tylko na nie trafiłam, wydrukowałam i pobiegłam do fryzjerki :PPPP i to była
          właśnie ta fryzura :)))
    • agnieszka_ka Re: Proszę o pomoc 19.09.05, 21:44
      Nadal nie dostalam fotki, wiec wysylam co popadnie :))

www.free-beauty-tips.com/short-haircuts.html
      www.greatestlook.com/shorthairstyles.html
      www.greatestlook.com/shorthaircuts.html
      www.greatestlook.com/medium.html
      • baba_krk Re: Proszę o pomoc 19.09.05, 21:47
        już Ci wysyłam zaczekaj, bo być może będę musiała najpierw na dysku zapisać...
        • agnieszka_ka to jest fajny link 19.09.05, 21:50

www.rg-distribution.com/pg/albums.php3
          Jak klikniesz na te albumy, to otwiera sie okienko, a na dole numerki. Jak
          klikasz na numerki to pokazuje ci kolejne fryzury.
          • agnieszka_ka a nie, pomylka 19.09.05, 21:51
            Tylko w jednym albumie sa numerki. Inne nic.
            • baba_krk Re: a nie, pomylka 19.09.05, 21:53
              zdjęcia Migdałkowe doszły???
      • baba_krk Re: Proszę o pomoc 19.09.05, 21:49
        zobacz czy są zdjęcia...
        • agnieszka_ka Re: Proszę o pomoc 19.09.05, 21:55
          Ok, dostalam fotki.
          Fajna z ciebie dziewczyna ;)
          Wlosy masz podobne do moich.
          Wiem ze wszyscy sie boja ciecia na krotko, ale ja scielam i jestem bardzo
          zadowolona.
          Moglabys sprobowac cos takiego jak mi zrobili.
          Czekaj, odnajde link (tylko ta modelka jest okropna)

www.fryzury.friko.pl/?fryzury=krotkie&st=1
          (ta ostatnia, na granatowym tle)
    • elutka_111 Do Was dziewczyny ...:) 19.09.05, 21:57
      Też zastanawiam się nad zmianą fryzury, mam bardzo gęstę włosy, trochę prostę
      ale jednak nie do końca, mam je półdługie (do lopatek) i kompletnie sobie z
      nimi nie radze w zwiążku z czym chodzę z końskim ogonkiem i czuję się szaro:(
      Może wiecie jak ułożyć takie włosy jak moje starczące, żeby były ładne i
      łśniące?? Podobno miał mi pomóc jedwab ale dupa jasiu karuzela ... nic z tego:
      ((((
      • baba_krk Re: Do Was dziewczyny ...:) 19.09.05, 22:00
        też mam gęste włosy i ostatnio tak mi je wycieniowali - 3 różne długości, że
        teraz jest ich o połowę mniej i przynajmniej mi nie ciążą :PPPP
        • migdalek.niebieski Re: Do Was dziewczyny ...:) 19.09.05, 22:02
          Ja właśnie skończyłam Adze wysyłać, nie wiem czemu u mnie to tak długo trwa:(
          dzięki że też jej wysłałaś;))zaraz będę przeglądać te linki;))
          • agnieszka_ka migdalek 19.09.05, 22:03
            Wyslalam ci tez dwa moje zdjecia fryzury sprzed roku, w ktorej calkiem dobrze
            sie czulam. Mozesz sie przymierzyc :))
            Niestety z nowa fryzura jeszcze nie mam zdjec, ale jest podobna jak w linku
            ktory gdzies wczesniej wkleilam, z ta babka na granatowym tle.
            • migdalek.niebieski Re: migdalek 19.09.05, 22:06
              Aga Ty laska jesteś!! i jakie pazurki masz ładne;)) ja mam grubsze policzki i
              właśnie nie mogę takich fryzur..:( chociaż bym chciała.
              • agnieszka_ka Re: migdalek 19.09.05, 22:08
                ahahah, dzieki za komplementy :)
                W kazdym razie, skoro to odpada, bo mowisz ze nie pasuje do twoich policzkow...
                to szukam dalej :)
                A przejrzalas te linki co ci wkleilam?
                • migdalek.niebieski Re: migdalek 19.09.05, 22:10
                  Właśnie przeglądam;)) Twoją fryzurkę nową już wcześniej widziałam;)) ale boję
                  się krótkości;)) co prawda kiedyś miałam włosy na 2cm ale już chyba za stara
                  jestem..:(
              • baba_krk Re: migdalek 19.09.05, 22:10
                mojej fryzury to nawet nie raczyłaś skrytykować, a tyle się naszukałam...
                niewdzięczna!!!! :))))
                ja się tak nie bawię :PPP
                • migdalek.niebieski Re: migdalek 19.09.05, 22:11
                  Bo ja Ciebie nie widziałam!!!!!!!!!!!!!!!111 (jeżeli to do mnie było;)
                  • baba_krk Re: migdalek 19.09.05, 22:13
                    bo ja Ci tylko lina z "moją" fryzurą na pani aktorce podesłałam :PPP
                    • migdalek.niebieski Re: migdalek 19.09.05, 22:15
                      Aha;))) a Aga mi wysłała swoje zdjęcie wiesz??? a Ty tylko linka:(
                      • agnieszka_ka Re: migdalek 19.09.05, 22:16
                        Ha! Nawet dwa zdjecia! :))
                  • agnieszka_ka Re: migdalek 19.09.05, 22:15
                    2cm??? Kurde, odwazna jestes!
                    Wiesz, a propos policzkow, skoro nie chcesz ich uwydatniac to odradzam wszelkie
                    grzywki. Chyba ze dlugie i na bok. Tylko ze takie lubia wpadac do oczu. :))
                    (Ja za to lubie grzywki, bo mam wysokie czolo (chociaz na zdjeciach co ci
                    wyslalam akurat mam grzywke dokladnie zaczesana do boku). Ale zazwyczaj mam.)
                    • migdalek.niebieski Re: migdalek 19.09.05, 22:17
                      Tylko raczej kicha z grzywką bo będzie mi to w pracy przeszkadzało:(
        • elutka_111 Re: Do Was dziewczyny ...:) 19.09.05, 22:05
          Hmmm wyciueniowac, 3 różne dlugości, może do tego grzywka na bok i od tej
          grzywki bi mi postopniowała???
          • elutka_111 + pasemka :) 19.09.05, 22:05

• baba_krk Re: Do Was dziewczyny ...:) 19.09.05, 22:07
            tak właśnie mi zrobiła :))))
            od spodu są dłuższe niż z wierzchu i przez to ma się wrażenie że jest ich mniej
            i jakoś przyzwoicie się układają
            • elutka_111 Re: Do Was dziewczyny ...:) 19.09.05, 22:08
              A prostujesz je czymś??Są puszyste??
              • baba_krk Re: Do Was dziewczyny ...:) 19.09.05, 22:12
                niczym ich nie prostuję, w sumie to nic z nimi już nie robię bo nawet nie
                trzeba - wyglądają względnie przyzwoicie i są mniej puszyste niż kiedyś :))
                • elutka_111 Re: Do Was dziewczyny ...:) 19.09.05, 22:13
                  A do twarzy okrągłej będzie taka fryzujrka pasować ?
                  • baba_krk Re: Do Was dziewczyny ...:) 19.09.05, 22:17
                    hmmm to już Ci chyba lepiej fryzjerka doradzi...

np. ja zawsze myślałam, że mam okrągłą twarz - a tu mi pani powiedziała, że
                    pociągłą, myślałam też, że jestem szatynką... a fryzjerka na to, że kolor moich
                    włosów to ciemny blond... tak więc do końca kompetentna w tej kwestii nie
                    jestem :)))
            • bolek_rz Re: Do Was dziewczyny ...:) 19.09.05, 22:12
              Nie czytalem calego watku, jaki mamy temat??:))
              • migdalek.niebieski Re: Do Was dziewczyny ...:) 19.09.05, 22:14
                Chyba mało ciekawy dla Ciebie;)))
              • baba_krk Re: Do Was dziewczyny ...:) 19.09.05, 22:14
                szukamy Migdałowi fryzury :)))

a w innym wątku zaglądałyśmy facetom do majtek...
                • migdalek.niebieski Re: Do Was dziewczyny ...:) 19.09.05, 22:16
                  Na Twojego linka Babo robi mi się not found;( więc chyba nie zobaczę tej
                  fryzury:(
                  • baba_krk coś zmyślasz :PPP 19.09.05, 22:19
                    www.frenchculture.org/cinema/festival/programs/0105moreau.html
                    • migdalek.niebieski Re: coś zmyślasz :PPP 19.09.05, 22:22
                      Tu się otworzyło;)) to fajna ta Twoja fryzurka, bardzo;))) ale Ty jesteś
                      szczuplejsza, ja mam policzki:((((((((((((((((i dupa.
                      • agnieszka_ka Re: coś zmyślasz :PPP 19.09.05, 22:24
                        poza tym baba, jesli ma faktycznie taka fryzure, to domyslam sie ze ma duzo
                        gestych wlosow.
                        • migdalek.niebieski Re: coś zmyślasz :PPP 19.09.05, 22:26
                          Ja na pewno tyle nie mam żeby sobie pozwolić na taką fryzurkę, co oczywiście
                          nie zmienia faktu że jest ona bardzo ładna;))tylko do mojej gęby nie pasuje:(
                        • baba_krk Re: coś zmyślasz :PPP 19.09.05, 22:30
                          oj faktycznie miało się duuuużo gęstych włosów, ale potem zintegrowałam się z
                          nożyczkami i problem się skończył :)))
                      • baba_krk Re: coś zmyślasz :PPP 19.09.05, 22:27
                        fajna to ona była na tym zdjęciu, ja w niej aż tak ładnie nie wyglądałam, poza
                        tym włosy odrosły mi ekspresowo i znowu mam do ramion...

a z tymi policzkami to przesadzasz... każdy ma policzki, mam i ja :PPPP
                        • migdalek.niebieski Re: coś zmyślasz :PPP 19.09.05, 22:30
                          Ale na pewno mniejsze;)) dzięki za pomoc, teraz będę myśleć dalej;))
                          • baba_krk Re: coś zmyślasz :PPP 19.09.05, 22:31
                            nie zapominaj tylko, że mniejsze nie oznaczają lepsze czy ładniejsze :DDD
                            • migdalek.niebieski Re: coś zmyślasz :PPP 19.09.05, 22:33
                              Tu bym się kłóciła;)) może nie zawsze ale najczęściej tak jest;)) a o
                              warkoczach coś wiecie może????????????
                              • baba_krk Re: coś zmyślasz :PPP 19.09.05, 22:40
                                kłócić to Ty się możesz zawsze... a czy masz rację to już inna kwestia :)))

a co o warkoczach chcesz wiedzieć??? mam 2 zwinne łapki i sama sobie potrafię
                                zapleść cudownego, równiusieńkiego warkocza francuskiego :PPP ale zapewne nie o
                                to Ci chodziło :)))))
                                • migdalek.niebieski Re: coś zmyślasz :PPP 19.09.05, 22:43
                                  Co to jest warkocz francuski..???? ja taka nieobyta..:(
                                  • agnieszka_ka Re: coś zmyślasz :PPP 19.09.05, 22:44
                                    Ja z Francji a tez nieobyta jakas :))
                                    Za to wiem co to jest pocalunek francuski :p
                                    • migdalek.niebieski Re: coś zmyślasz :PPP 19.09.05, 22:45
                                      ..i seks francuski...;))) ale warkocz?????;)
                                  • baba_krk Re: coś zmyślasz :PPP 19.09.05, 22:49
                                    o raaaju, u mnie nazywało się to warkoczem francuskim lub francuzem... taki
                                    warkocz pleciony od samego czubka glowy, aż do samego karku dobiera się na
                                    przemian kolejne kosmyki - niby zwykły warkocz z tą różnicą, że pleciony od
                                    samej góry (taka minimalnie trudniejsza wersja)

nic a nic nie kojarzycie??
                                    • migdalek.niebieski Re: coś zmyślasz :PPP 19.09.05, 22:52
                                      U nas się na to dobierany mówi;)))) i ja właśnie o czymś takim myślałam i żeby
                                      np balejaż jakiś zrobić.. tylko u mnie bardzo brzydko taki dobierany wygląda na
                                      końcu bo włosy mam pocieniowane i taki mysi ogon mi zostaje:( myślłam że może
                                      jakieś spinki czy cóś..????? jak go ładnie zakończyć???
                                      • baba_krk Re: coś zmyślasz :PPP 19.09.05, 23:01
                                        a może po prostu jak już ostatni raz przekładasz ogonek przez frotkę to nie
                                        przekładaj go całego tylko tak do połowy...
                                        kurka wodna nie umiem tego wytłumaczyć!!!
                                    • agnieszka_ka Re: coś zmyślasz :PPP 19.09.05, 23:00
                                      Trybie teraz. Ale nie wiedzialam ze to sie nazywa francuski :))
                                      • baba_krk Re: coś zmyślasz :PPP 19.09.05, 23:01
                                        no wychodzi na to, że tylko u mnie... dla innych to po prostu "dobierany"
                                        jest :))))
                                        • migdalek.niebieski Re: coś zmyślasz :PPP 19.09.05, 23:04
                                          Dobra, dzięki, idę cierpieć w samotności:( naprawdę ciężko go ładnie
                                          zakończyć..:(((
                                          • baba_krk Re: coś zmyślasz :PPP 19.09.05, 23:06
                                            ja po prostu tej mini kitki nie przekładam do końca i tyle...
                • bolek_rz Re: Do Was dziewczyny ...:) 19.09.05, 22:16
                  ahaa, no to ja Wam nie pomoge :))
                  • agnieszka_ka Re: Do Was dziewczyny ...:) 19.09.05, 22:19
                    no wlasnie, mi tez sie Baby link nie otwiera.
                    • migdalek.niebieski Re: Do Was dziewczyny ...:) 19.09.05, 22:22
                      Widzisz?? nie zmyślałam;)))
    • baba_krk padam powoli na pyszczek, więc idę integrować się 19.09.05, 23:05
      ... z rewolucją meksykańską :)))

mam nadzieję, że odrobinę pomogłam, a jak nie to że chociaż nie namieszałam za
      bardzo :))))

• migdalek.niebieski Re: padam powoli na pyszczek, więc idę integrować 19.09.05, 23:06
        Dzięki naprawdę;))) udanej rewolucji;))
        • baba_krk Re: padam powoli na pyszczek, więc idę integrować 19.09.05, 23:08
          nie ma za co, polecam się na przyszłość :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka