Dodaj do ulubionych

takie moje przemyslenia

19.10.05, 12:28
w tym kraju nigdy nie bedzie dobrze. to forum jest takim malym przekrojem
naszego spoleczenstwa. mam wrazenie, ze od kiedy zdeklarowalam,ze glosuje na
Kaczynskiego, choc taka decyzje podjelam dopiero 2 tygodnie temu, jestem
dyskryminowana, albo olewana, jak kto woli. szczegolnie w watkach
traktujacych o wyborach. najbardziej ulubiona forma zwalczania mnie jest
wysmiewanie sie np. z moich dolegliwosci, co jest co najmniej podle. ale nie
o mnie chcialam pisac. w takiej sytuacji jest jeszcze pare osob, ale one sa
tutaj z doskoku. i to jest najlepsze wyjscie,zeby nie popasc w paranoje.
Obserwuj wątek
    • mmagi ja Cie nie olewam:-)a Ty olej kaczy kuper;-) 19.10.05, 12:29

• lena_zet Re: takie moje przemyslenia 19.10.05, 12:30
      nie przejmuj się palantami
      • c.eastwood [...] 19.10.05, 13:07
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • wilk11 Re: takie moje przemyslenia 19.10.05, 12:37
      Chyba nie jest aż tak źle :) czytałem dwa wątki poświęcone wyborom (również z
      Twoimi wpisami) i nie wiem, jakie są te "dolegliwości". natomiast owszem, nie
      spodobał mi się sposób pt. "zamiast dyskutować idź lepiej dzieckiem się zajmij".
      To nie sprzyja żadnej rozmowie.
      Chyba też nie jesteś aż tak dyskryminowana ani olewana. Wiele osób (w tym i ja)
      dziwi się po prostu, jak można dobrowolnie chcieć żyć w państwie
      moherowo-despotycznym. A taka jest wizja prezydentury pana K.
      (byłby jeden plus, gdyby K. został prezydentem kraju. Odpuściłby sobie Warszawę
      i może wreszcie zapanowałby tu spokój, tolerancja i demokracja...)
      • kobieta_na_pasach Re: takie moje przemyslenia 19.10.05, 12:45
        nie chce, aby ten watek zrobil sie podobny do tamtego, o ktorym piszesz.
        nikt nie dal mi wyboru, tzn. nie mam juz wyboru, ale glosowac chce, mimo,ze mam
        duzo watpliwosci. ale to takze nie oznacza,ze moj wybor ma byc na kazdym kroku
        potepiany. moze wilku nie doczytales wszystkich postow, w jednym z nich
        powiedziano mi wprost" jestes glupia". w innym wysmiano moje problemy zdrowotne
        (przedwczoraj byl o tym watek). przeyje to, nie takie rzeczy tutaj mi sie
        trafialy. Pimpkowi sie nalezalo i tyle, dla dobra jej dziecka, mimo,ze powinno
        mi wisiec dobro jej syna. wiekszosc z was ocenia Kaczynskiego przez pryzmat
        prezydenta Warszawy, a ja oceniam Tuska przez pryzmat mieszkanca Trojmiasta.
        nie krytukuje wyborcow Tuska, potepiem jedynie wyszydzanie osoby kaczynskiego i
        jego zony. i tyle w tym temacie. mam wrazenie, ze polacy podzielili sie na
        madrych (zwolennicy Tuska) i glupich (zwolennicy Kaczynskiego). to jest dla
        mnie straszna glupota.

wilk11 napisał:

> Chyba nie jest aż tak źle :) czytałem dwa wątki poświęcone wyborom (również z
        > Twoimi wpisami) i nie wiem, jakie są te "dolegliwości". natomiast owszem, nie
        > spodobał mi się sposób pt. "zamiast dyskutować idź lepiej dzieckiem się
        zajmij"
        > .
        > To nie sprzyja żadnej rozmowie.
        > Chyba też nie jesteś aż tak dyskryminowana ani olewana. Wiele osób (w tym i
        ja)
        > dziwi się po prostu, jak można dobrowolnie chcieć żyć w państwie
        > moherowo-despotycznym. A taka jest wizja prezydentury pana K.
        > (byłby jeden plus, gdyby K. został prezydentem kraju. Odpuściłby sobie
        Warszawę
        > i może wreszcie zapanowałby tu spokój, tolerancja i demokracja...)
        • wilk11 Re: takie moje przemyslenia 19.10.05, 12:48
          Mapiszę Ci jeszcze, że u mnie w pracy nikt nie przyznaje się do swojego wyboru,
          ponieważ jakoś wszyscy nerwowo reagują najbardziej na związki K. z radiem M. i
          kościołem. Do żadnej opcji nie wypada się przyznać - jest to chwilami pytanie
          czy jesteś za kościołem (za religią, tradycjami chrześcijańskimi itp) czy przeciw.
          Z drugiej strony - czy jesteś za Polską europejską czy zaściankową.
          To wszystko uogólnienia, ale taki jest ich odbiór.
          • kobieta_na_pasach Re: takie moje przemyslenia 19.10.05, 12:52
            wilk11 napisał:

> Mapiszę Ci jeszcze, że u mnie w pracy nikt nie przyznaje się do swojego
            wyboru,
            > ponieważ jakoś wszyscy nerwowo reagują najbardziej na związki K. z radiem M. i
            > kościołem. Do żadnej opcji nie wypada się przyznać - jest to chwilami pytanie
            > czy jesteś za kościołem (za religią, tradycjami chrześcijańskimi itp) czy
            przec
            > iw.
            > Z drugiej strony - czy jesteś za Polską europejską czy zaściankową.
            > To wszystko uogólnienia, ale taki jest ich odbiór.

bo tak naprawde wybor prezydenta zalezy od zasobnosci portfela wyborcy. juz
            nawet kwestie wiary nie maja wiele wspolnego. w moim srodowisku wiecej jest
            biznesmenow zyjacych w symbiozie z kosciolem niz prostych ludzi. po prostu nie
            jestesmy jeszcze gotowi jako kraj rzucac sie na tak gleboka wode.
            • pimpek_sadelko Re: takie moje przemyslenia 19.10.05, 12:55
              > bo tak naprawde wybor prezydenta zalezy od zasobnosci portfela wyborcy.
              w moim przypadku to nie dziala! nie jestem osoba z sasobnym portwelem.po prostu
              populizm kaczorow mnie odrzuca, poza tym ta pseudoprawicowa partia szczuje
              ludzi na siebie. zgoda buduje, niezgoda rujnuje. wszyscy to zdaja sie wiedziec
              tylko nie kaczory i nie pis.
              kwestie wiary u kandydatow na poslow, premierow, prezydentow mnie nie obchodza.
          • six_a Re: takie moje przemyslenia 19.10.05, 13:20
            myślę, że stawianie obu kandydatów w kategoriach Europa - zaścianek jest
            uproszczeniem do minimum i dowodem lenistwa umysłowego, podobnie zresztą jak
            kojarzenie wyrywkowych wydarzeń typu: Tusk-Steinbach, Kaczyński-Rydzyk.
            Kto się kim podpiera w wyborach to jedna sprawa, a wizja przyszłości Polski i
            obrony jej interesów to druga sprawa, mnie się wizja Tuska nie podoba i tyle.
            nie ma co wyciągać z rękawa żon, hospicjów i innych wątpliwych atrakcji, a
            wybory ludzi trzeba szanować, a nie wyzywać się od debili i to by było na tyle.
        • pimpek_sadelko kobieto... mozedsz juz sie odczepic od mojego syna 19.10.05, 12:49
          co on cie obchodzi? kurde jaka matka teresa... tyle ze falszywa do szpiku
          kosci. co do wysmiania twojego jelita... to nie pamietam kto to zrobil, ale
          dopiero po tym jak zaczelas stosowac chwyty ponizej pasa... wlasnie z
          dzieckiem. kasasz na lewo i prawo a potem sie dziwisz, ze tak ludzie reaguja?
          odczep sie od mojego syna. siedze w kompie, kiedy chce i kiedy mam na to czas.
          moj syna ma dwoje rodzicow. i nie bedziemy( ja i maz) tlumaczyc sie ani tobie
          ani nikomu innemu ktore z nas kiedy sie synem zajmuje. to nasza sprawa. odawa
          sie od spraw prywatnych!
          • domina19 Re: kobieto... mozedsz juz sie odczepic od mojego 19.10.05, 12:58
            pimpek wyluzuj, a swoja drogą fajny bobas:)
            • kobieta_na_pasach Re: kobieto... mozedsz juz sie odczepic od mojego 19.10.05, 13:07
              domina19 napisała:

> pimpek wyluzuj, a swoja drogą fajny bobas:)

wyjatkowo ladne dziecko. uroda pewnie po matce, a charakter daj boze zeby mial
              po ojcu.
    • kryzysowa_narzeczona75 Re: takie moje przemyslenia 19.10.05, 12:46
      Prawdziwa dyskusja polityczna polega na argumentach i kontrargumentach opartych
      na wiedzy o programach politycznych obu kandydatow. W momencie "wciskania" do
      dyskusji intymnych, rodzinnych wstawek przestaje to byc konstruktywna rozmowa.
      Dokladnie to samo zrobili nasi kandydaci i dokladnie ma to miejsce tutaj.
      • kobieta_na_pasach Re: takie moje przemyslenia 19.10.05, 12:54
        kryzysowa_narzeczona75 napisała:

> Prawdziwa dyskusja polityczna polega na argumentach i kontrargumentach
        opartych
        >
        > na wiedzy o programach politycznych obu kandydatow. W momencie "wciskania" do
        > dyskusji intymnych, rodzinnych wstawek przestaje to byc konstruktywna
        rozmowa.
        > Dokladnie to samo zrobili nasi kandydaci i dokladnie ma to miejsce tutaj.

jacy kandydaci - tacy wyborcy:) jakie sympatie na forum - takie oceny:)
        • kryzysowa_narzeczona75 Re: takie moje przemyslenia 19.10.05, 12:58
          no wioska, wioska :)
    • kohol a moje przemyślenia 19.10.05, 12:55
      Przestań, wciąż Cię kocham, niezależnie na kogo głosujesz, pewnie dlatego, że
      jesteś Rak.
      Ja dziś w ogóle wszytskich kocham, tak dodam, żebyś się nie poczuła jakas
      wyobcowana :)
      • kobieta_na_pasach Re: a moje przemyślenia 19.10.05, 13:09
        kohol napisała:

> Przestań, wciąż Cię kocham, niezależnie na kogo głosujesz, pewnie dlatego, że
        > jesteś Rak.
        > Ja dziś w ogóle wszytskich kocham, tak dodam, żebyś się nie poczuła jakas
        > wyobcowana :)
        >
        sa dni, kiedy tez wszystkich kocham. nawet zakladam o tym watki. ale sa dni,
        kiedy widze, jak ta milosc jest odwzajemniona. lepiej miec za soba paru
        wiernych niz cala rzesze obludnikow. aczkolwiek dzisiaj pare osob mi podpadlo.
        im to pewnie wisi, ale mnie nie.
        • kohol Re: a moje przemyślenia 19.10.05, 13:13
          Rozumiem.
          Wiesz co, podpadłe osoby radzę dodać do "nieprzyjaciół" i wygasić ich
          wypowiedzi. W ten sposób pozbyłam sie na przykład obecności Clinta. Przez jakiś
          czas mnie to bolało - bo nie lubię, jak ktoś jest dla mnie bezinteresownie
          niemiły - ale dziś to olewam i dalej cieszę mordę :)
          • kobieta_na_pasach Re: a moje przemyślenia 19.10.05, 13:14
            kohol napisała:

> Rozumiem.
            > Wiesz co, podpadłe osoby radzę dodać do "nieprzyjaciół" i wygasić ich
            > wypowiedzi. W ten sposób pozbyłam sie na przykład obecności Clinta. Przez
            jakiś
            >
            > czas mnie to bolało - bo nie lubię, jak ktoś jest dla mnie bezinteresownie
            > niemiły - ale dziś to olewam i dalej cieszę mordę :)
            >
            to zrobie tak z dwiema osobami. jeszcze tego nie prkatykowalam, ale najwyzszyu
            czas.
            • kobieta_na_pasach do de z takim zaznaczaniem 19.10.05, 13:20
              zaznaczylam sobie clinta i pimpka jako nieprzyjaciol, ale w ich posty moge
              nadal wchodzic. a chodzi o to,zeby mnie nie kusilo. to po co jest ta funkcja?

kobieta_na_pasach napisała:

> kohol napisała:
              >
              > > Rozumiem.
              > > Wiesz co, podpadłe osoby radzę dodać do "nieprzyjaciół" i wygasić ich
              > > wypowiedzi. W ten sposób pozbyłam sie na przykład obecności Clinta. Przez
              >
              > jakiś
              > >
              > > czas mnie to bolało - bo nie lubię, jak ktoś jest dla mnie bezinteresowni
              > e
              > > niemiły - ale dziś to olewam i dalej cieszę mordę :)
              > >
              > to zrobie tak z dwiema osobami. jeszcze tego nie prkatykowalam, ale
              najwyzszyu
              > czas.
              >
              • kohol Re: do de z takim zaznaczaniem 19.10.05, 13:23
                Bo jeszcze musisz zaznaczyć taką opcję, żeby nie pokazywał ich postów.
                To wygodne jest, bo się więcej wątków mieści na stronie :)
                • kobieta_na_pasach Re: do de z takim zaznaczaniem 19.10.05, 13:26
                  kohol napisała:

> Bo jeszcze musisz zaznaczyć taką opcję, żeby nie pokazywał ich postów.
                  > To wygodne jest, bo się więcej wątków mieści na stronie :)
                  >
                  aha.dzieki:)
        • mamba30 Re: a moje przemyślenia 19.10.05, 13:20
          rozumiem, że ja tez należę do grona podpadnietych???
          • kobieta_na_pasach Re: a moje przemyślenia 19.10.05, 13:24
            mamba30 napisała:

> rozumiem, że ja tez należę do grona podpadnietych???

jestes niewatpliwe inteligentna. ale twoje pytanie swiadczy tez o tym,ze nie
            czujesz sie calkiem bez winy. mam racje czy nie?
            • mamba30 Re: a moje przemyślenia 19.10.05, 13:32
              nie, gdyż trudno widzieć swoją winę w chęci pojednania dwóch zwaśnionych
              kobiet... miał być dzień uśmiechu przecież :))))
              • kobieta_na_pasach Re: a moje przemyślenia 19.10.05, 13:37
                mamba30 napisała:

> nie, gdyż trudno widzieć swoją winę w chęci pojednania dwóch zwaśnionych
                > kobiet... miał być dzień uśmiechu przecież :))))

padlo mnostwo slow krytyki pod moim adresem, a zawinilam tylko tym, ze kazalam
                matce pojsc do dziecka. poza tym nie padl az moich ust zaden epiett, ani w
                strone Pimpka, ani w strone pozostalych forumowiczow w watku o zonach
                prezydenta. nikt natomiast nie skrytykowal Pimpka za to, jakim blotem mnie
                obrzucila. jesli podejmujesz sie roli mediatora to przygotuj sie do tego
                merytorycznie, ale nie rob tego wcale. widzisz. chcac niechcac oberwalo Ci sie,
                ale wole sprawy wyjasnic na goraco. Ty chyba tez?
                • mamba30 Re: a moje przemyślenia 19.10.05, 13:41
                  oczywiście, że tak :)
                  widzisz, ja to sobie obrałam taką swoja metodę, że nie wpieprzam się w kłótnie,
                  nie dokopuję którejś stronie, nie opowiadam sie za kimś i postanowiłam nie
                  dyskutować o polityce, bo to bardzo gorący i drażliwy temat. Nie lubie się
                  kłócić, co pewnie zresztą zauważyłaś i nie moja wina, że chciałabym, aby
                  wszyscy zyli w zgodzie (co jest oczywiście utopią i zdaje sobie z tego
                  sprawę)...
                  • kobieta_na_pasach Re: a moje przemyślenia 19.10.05, 13:58
                    mamba30 napisała:

> oczywiście, że tak :)
                    > widzisz, ja to sobie obrałam taką swoja metodę, że nie wpieprzam się w
                    kłótnie,
                    >
                    > nie dokopuję którejś stronie, nie opowiadam sie za kimś i postanowiłam nie
                    > dyskutować o polityce, bo to bardzo gorący i drażliwy temat. Nie lubie się
                    > kłócić, co pewnie zresztą zauważyłaś i nie moja wina, że chciałabym, aby
                    > wszyscy zyli w zgodzie (co jest oczywiście utopią i zdaje sobie z tego
                    > sprawę)...

nie ma sprawy Mamba. Pimpka nie lubilam juz, kiedy byla jeszcze w ciazy, i z
                    wzajemnoscia, jak pamietam. potem przyszedl czas moze nie sympatii, ale
                    spokojnych rozmow i zartow. i to byl blad. ale takie sa baby spod skorpiona. to
                    juz nastepna, ktora mi tak dopiekla. jedna byla w realu, chciala mi odebrac
                    meza. kobiety spod tego znaku nie maja skrupulow. jak sobie cos postanowia to
                    osiagna to po trupach. moze to glupie, ale z tej strony je znam. i to sie
                    sprawdzilo nawet w wirtualnym swiecie.
                    • pimpek_sadelko Re: a moje przemyślenia 19.10.05, 14:01
                      no?:) dalej do mnie produkuje waty:). jestem taka zla kobieta a ona taka dobra,
                      swieta, idealna... kulturalna i BIEDNA:/
                      porzygam sie zaraz.
                      ech... durna baba!
                      i niech nie pieprzy, ze mnie kiedykolwiek lubila, a jak ma skleroze to niech
                      walnie w wyszukiwarke swoj stary nick "obierzyna" i poczyta co mi pisala...
    • hortor nie ma sensu dyskutować o polityce 19.10.05, 13:03
      • kobieta_na_pasach ten watek nie jest o polityce a o podlosci btxt 19.10.05, 13:13

• hortor Re: ten watek nie jest o polityce a o podlosci bt 19.10.05, 13:16
          a czy podłość nie kojarzy Ci się z polityką? inni tak Cię potraktowali ze
          względu na wybór polityczny. nie przejmuj się tym
          • kobieta_na_pasach Re: ten watek nie jest o polityce a o podlosci bt 19.10.05, 13:22
            hortor napisał:

> a czy podłość nie kojarzy Ci się z polityką? inni tak Cię potraktowali ze
            > względu na wybór polityczny. nie przejmuj się tym

mam jeszcze wiele skojarzen. ale to nasunelo mi sie jako pierwsze.
            • hortor Re: ten watek nie jest o polityce a o podlosci bt 19.10.05, 13:25
              otóż to:) dlatego naprawdę nie warto psuć sobie nerwów. pozdrawiam
    • mysliwy.z.kijem Re: takie moje przemyslenia 19.10.05, 13:25
      Oj kobieta.....sama troche jestes sobie winna. Wystrzelilas z kopyta , a teraz
      sie uzalasz , ze ludzie sie okazali dla Ciebie nieprzyjemni.
      • kobieta_na_pasach Re: takie moje przemyslenia 19.10.05, 13:30
        mysliwy.z.kijem napisał:

> Oj kobieta.....sama troche jestes sobie winna. Wystrzelilas z kopyta , a
        teraz
        > sie uzalasz , ze ludzie sie okazali dla Ciebie nieprzyjemni.

chwileczke. nie pozwole sobie niczego wmowic. to nie ja zalozylam watek, ktory
        zamienil sie w jarmark. to nie moja wina,ze wszedzie gdzie sie pojawie ciagne
        za soba ogon oportunistow i dokopywaczy. gdybys czytala wszystko, co tu
        napisalam, to zauwazylabys post, w ktorym abstarhuje temat od mojej osoby.
        tez chcesz mi dokopac? kop, juz nic nie czuje.
    • dureksis Re: takie moje przemyslenia 19.10.05, 13:36
      Nie powinnaś całego kraju wsadzac do jednego worka..
      ja szanuję twój wybór:Kaczyński ale ty uszanuj wybór innych..
      Moim jest Tusk i nie podoba mi się, że próbujesz posatwić go w złym świetle
      podając argument iż ma on jakieś problemy z alkoholem...
      Dziwna dyskusja z tego wynikła...

Nie rozumiem dlaczego nie pozwalasz ludziom byc innymi niż Ty sama..
      Sama ich wzmiewasz...
      Szydzisz z zon bo sa starsze od Ciebie i bardziej pomarszczone..
      Sama wywolalas burze wiec sie teraz nie uzalaja tylko przyznaj ze gralas nie
      fair.
      Pozdr
      • kobieta_na_pasach Re: takie moje przemyslenia 19.10.05, 13:40
        dureksis napisała:

> Nie powinnaś całego kraju wsadzac do jednego worka..
        > ja szanuję twój wybór:Kaczyński ale ty uszanuj wybór innych..
        > Moim jest Tusk i nie podoba mi się, że próbujesz posatwić go w złym świetle
        > podając argument iż ma on jakieś problemy z alkoholem...
        > Dziwna dyskusja z tego wynikła...
        >
        > Nie rozumiem dlaczego nie pozwalasz ludziom byc innymi niż Ty sama..
        > Sama ich wzmiewasz...
        > Szydzisz z zon bo sa starsze od Ciebie i bardziej pomarszczone..
        > Sama wywolalas burze wiec sie teraz nie uzalaja tylko przyznaj ze gralas nie
        > fair.
        > Pozdr

niestety, ale sie nie zgodze z ta opinia. co do problemow alkoholowych Tuska to
        bylo tylko stwierdzenie faktu. akurat dla mnie nalog picia czy nawet
        zamilowania jest jednym z gorszych nalogow. nic na to nie poradze. i szanuje
        wyborcow Tuska, aczkolwiek szanuje wyborcow Tuska. aczkolwiek po tym, co
        uslyszalam od nich dzisiaj, jest mi bardzo trudno wyobrazic sobie ten elektorat
        jako ludzi madrych i odpowiedzialnych, a takze dazacych do zgody w tym kraju i
        majacych na uwadze dobro wszystkich.
        • dureksis Re: takie moje przemyslenia 19.10.05, 14:14
          i znów to samo, znowu wsadzasz ludzi do jednego wora!!
          Albo ktos cie kiedys skrzywdził albo nie wiem już..
          \pozdrawiam
    • c.eastwood ile jeszcze będziesz ciągneła te wypociny 19.10.05, 13:39
      prowincjonalny niedouku?
      • istna Re: ile jeszcze będziesz ciągneła te wypociny 19.10.05, 13:40
        Ona cię już nie widzi, wstrętny mącicielu:-PPPPP
        • c.eastwood Re: ile jeszcze będziesz ciągneła te wypociny 19.10.05, 13:42
          coś ty ciągle do mnie pisze ta wywłoka :)
        • pimpek_sadelko Re: ile jeszcze będziesz ciągneła te wypociny 19.10.05, 13:43
          istna napisała:

> Ona cię już nie widzi, wstrętny mącicielu:-PPPPP
          mnie tez a ciagle o mnie pisze:)
          ale ma jazde!i ciagle do mojego syna pije... jaka biedna... sama zaczyna a
          potem wyje i o litosc na forum zebrze!
          pisalam z nia normalnie, jak zabraklo argumentow to walnela tekst o moim
          rzekomo zaniedbanym dziecku... to dostala. poszla wont od mojego dziecka. jest
          wredna i falszywa.
          • istna Re: ile jeszcze będziesz ciągneła te wypociny 19.10.05, 13:44
            Pimpek, nie chcę cię ignorować, ale tego tematu nie pociągnę.
            • pimpek_sadelko Re: ile jeszcze będziesz ciągneła te wypociny 19.10.05, 13:46
              istna napisała:

> Pimpek, nie chcę cię ignorować, ale tego tematu nie pociągnę.
              wcale tego nie wymagam.
              bardzo mi sie podoba, ze wreszcie kobieta na pasach nie bedzie do mnie pisac.
              tylko niech tez przestanie o mnie pisac.
          • c.eastwood Re: ile jeszcze będziesz ciągneła te wypociny 19.10.05, 13:44
            to jest tępe i złosliwe
            ale jak moze byc normalna jak od kilku lat siedzi na tym samym forum
            ludzie sie rozwijają a ta kanalia tylko podgryza
    • kasitza Re: takie moje przemyslenia 19.10.05, 13:51
      alez, nie przejmuj sie takimi rzeczami. ja nie wiedzialam, ze glosujesz na
      kaczynskiego ale niczego by to nie zmienilo.
      • kobieta_na_pasach Re: takie moje przemyslenia 19.10.05, 13:54
        kasitza napisała:

> alez, nie przejmuj sie takimi rzeczami. ja nie wiedzialam, ze glosujesz na
        > kaczynskiego ale niczego by to nie zmienilo.

jak sie wkurze to skresle obu. do tego doprowadza mnie zwolennicy Tuska.
        • kasitza Re: takie moje przemyslenia 19.10.05, 14:01
          mi chodzi o to, ze nie oceniam cie po wyborze prezydenta. gdyby takie rzeczy
          byly miara czlowieczenstwa, to kiepsko bysmy wszyscy wygladali. bo chyba nikt
          sie juz nie ludzi, ze ktorykolwiek z tych pajacy na gorze ma czyste rece. i w
          jednym i w drugim i w trzecim kraju.
    • diverse_women Re: takie moje przemyslenia 19.10.05, 14:04
      A słyszałaś może, że ludzie niewykształceni i emeryci w większości są właśnie
      wtymi głosującymi na Kaczyńskiego?
      A wiesz dlaczego?
      Bo mądrzy, intelegentni ludzie wybierają TUSKA.
      Zgadzam się z nimi i popieram.
      Głosy na Tuska sie chwali.

Z sondazy wynika, że 70% ludzi głosujących na TUSKA to ludzie wykształceni.
      • pimpek_sadelko Re: takie moje przemyslenia 19.10.05, 14:06
        diverse_women napisała:
        > Z sondazy wynika, że 70% ludzi głosujących na TUSKA to ludzie wykształceni.
        bede glosoala na tuska, ale nie z wyrazami poparca ale przeciwko kaczce:/
        tuska kiedys lubilam... teraz zszedl na psy wkladajac w kampanie nagonke na
        rodzine cimoszewicza i na te nieszczezne zeznania majatkowe. wracajac do
        tematu.... mozna miec mgr dr prof. i byc glupim zyciowo. w samoobronie tez sa
        ludzie "wyksztalceni". fakt, jest ich mniej, ale jednak sa!:)
      • kobieta_na_pasach ach, zu, i dlatego, zeby sie zaliczyc do tej grupy 19.10.05, 14:09
        inteligentnych i nie byc wysmiana glosowac bedziesz na Tuska? to gratuluje
        motywacji.

diverse_women napisała:

> A słyszałaś może, że ludzie niewykształceni i emeryci w większości są właśnie
        > wtymi głosującymi na Kaczyńskiego?
        > A wiesz dlaczego?
        > Bo mądrzy, intelegentni ludzie wybierają TUSKA.
        > Zgadzam się z nimi i popieram.
        > Głosy na Tuska sie chwali.
        >
        > Z sondazy wynika, że 70% ludzi głosujących na TUSKA to ludzie wykształceni.
        • diverse_women Re: ach, zu, i dlatego, zeby sie zaliczyc do tej 19.10.05, 14:22
          Nie to chciałam Ci przekazać.
          Ludzie bardziej inteliegntni, znający się na polityce, wybiorą Tuska, po prostu.

Wszystkie emerytki itp nawet nie wiedzą jakie zadania ma do spełnienia
          prezydent.

Z resztą...
          Chcesz, żeby Polskę reprezentował taki kurdupel jak Kaczyński?
          Stanie przy Putinie i co?
          Pomacha mu? Nie doskoczy, aby podać mu rękę...
          • kobieta_na_pasach Re: ach, zu, i dlatego, zeby sie zaliczyc do tej 19.10.05, 14:26
            diverse_women napisała:

> Nie to chciałam Ci przekazać.
            > Ludzie bardziej inteliegntni, znający się na polityce, wybiorą Tuska, po
            prostu
            > .
            >
            > Wszystkie emerytki itp nawet nie wiedzą jakie zadania ma do spełnienia
            > prezydent.

ja moja mame emerytke uswiadomilam. idzie glosowac na Kaczynskiego. moj 15letni
            syn i jego koledzy tez sa zwolennikami Kaczynskiego. dziwne, nie?

>
            > Z resztą...
            > Chcesz, żeby Polskę reprezentował taki kurdupel jak Kaczyński?
            > Stanie przy Putinie i co?
            > Pomacha mu? Nie doskoczy, aby podać mu rękę...

ale teraz walnela babola! wiesz ile Putin ma wzrotu? 170. w butach.
            • diverse_women Re: ach, zu, i dlatego, zeby sie zaliczyc do tej 19.10.05, 14:29
              Jak im nagadałaś, że jest super, to posłuchali.
              Dzieci głosu na szczeście nie mają.

A wiesz ile Kaczyński ma wzrostu? 150. W butach.
              • vandikia Re: ach, zu, i dlatego, zeby sie zaliczyc do tej 20.10.05, 09:56
                diverse, sorki, ale twoje poglady co do tego, ze sami inteligentni glosuja na
                Tuska, a same matoly na Kaczynskiego zalatują prowincjonalnym podejsciem do
                swiata polityki, opartym na sondażach telewizji tvn (w przerwie rozmów w toku).
    • edka-schizofredka A takie są moje :) 20.10.05, 09:26
      Nie należy oceniać ludzi przez pryzmat kandydata na prezydenta, bo każdy kto
      jest pełnoprawnym wyborcą w demokratycznym kraju ma prawo wykorzystać swój głos
      zgodnie z własną wolą, to gwarantuje nam konstytucja i ordynacja wyborcza.
      A ci, którzy oceniają i komentują wystawiają sobie sami świadectwo dojrzałości
      i tolerancji wobec innych – wiec ja bym się nie przejmowała takimi osobami na
      Twoim miejscu :)
      Dla mnie żałosne jest to, że ponad połowa uprawnionych nie poszła w ogóle do
      urn a niegłosowanie przestało być już czymś wstydliwym.
      NO!
    • vandikia Re: takie moje przemyslenia 20.10.05, 09:49
      no co ty, ja tez bede glosowac na kaczora ;]

K. Mikke, którego uważam za niezlego oszołoma napisał, że wybór między Wałęsą a
      Kwaśniewskim był jak wybór między dżumą a cholerą, teraz mamy lepiej, bo wybór
      między Tuskiem a Kaczyńskim, jest jak między grypa a zapaleniem oskrzeli ;]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka