defanddumb Re: Sprawdź, czy Twoja dziewczyna... 01.10.02, 14:38 no właśnie- nie chciało mi się czytać całości wątku, więc nie wiem, czyktoś kwestii już wcześniej nie postawił. Odwróćmy test. Wyjdzie na to, że wokoło strasznie dużo agresywnych ździr..... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.drozdziak Re: Sprawdź, czy Twoja dziewczyna... 01.10.02, 17:08 Ten test zostal zaprojektowany wylacznie dla mezczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
klaryska Re: Sprawdź, czy Twój chłopak to przyszły damski 01.10.02, 14:57 Twój wynik: 3. Twój chłopak jest bardzo niebezpiecznym człowiekiem. Najlepsze wyjście z takiej sytuacji to natychmiastowe i definitywne zerwanie. Może błagać lub grozić, nie daj się zwieść! co za bzdurny test!!!!!!!!! napisalam zgodnie z prawda ale by sie moj maz przerazil. Odpowiedz Link Zgłoś
anitta.r Re: Sprawdź, czy Twój chłopak to przyszły damski 01.10.02, 15:10 klaryska napisała: > Twój wynik: 3. Twój chłopak jest bardzo niebezpiecznym > człowiekiem. Najlepsze wyjście z takiej sytuacji to > natychmiastowe i definitywne zerwanie. Może błagać lub grozić, > nie daj się zwieść! > > co za bzdurny test!!!!!!!!! napisalam zgodnie z prawda ale by > sie moj maz przerazil. A moze po prostu niewlasciwie zinterpretowalas pytania? Faktycznie gdyby sie uprzec to kazdemu mozna by bylo cos przyczepic. Moze temu testowi przydaloby sie rzeczywiscie slowo komentarza, ale nie przesadzajmy. Polecam zdroworozsadkowe podejscie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.drozdziak Re: Sprawdź, czy Twój chłopak to przyszły damski 01.10.02, 17:19 klaryska napisała: > Twój wynik: 3. Twój chłopak jest bardzo niebezpiecznym > człowiekiem. Najlepsze wyjście z takiej sytuacji to > natychmiastowe i definitywne zerwanie. Może błagać lub grozić, > nie daj się zwieść! > > co za bzdurny test!!!!!!!!! napisalam zgodnie z prawda ale by > sie moj maz przerazil. mozesz napisac na jakie pytania odpowiedzialas twierdzaco i jakos to skonkretyzowac? Czasem sie zdarza, ze te pytania sa troche zle rozumiane. Dotyczy to szczegolnie pytan o wahania nastrojow czy namawianie do wspolnego zamieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
myszek Re: Sprawdź, czy Twój chłopak to przyszły damski 02.10.02, 13:40 klaryska napisała: > Twój wynik: 3. Twój chłopak jest bardzo niebezpiecznym > człowiekiem. Najlepsze wyjście z takiej sytuacji to > natychmiastowe i definitywne zerwanie. Może błagać lub grozić, > nie daj się zwieść! > > co za bzdurny test!!!!!!!!! napisalam zgodnie z prawda ale by > sie moj maz przerazil. Nie przejmuj się, ja też napisałam zgodnie z tym w jaki sposób mój były mąż zachowywał się przed ślubem i kilka lat po ślubie i wyszedł mi chodzący ideał a ja jestem już wiele lat po rozwodzie a mój były ma wyrok za znęcanie się nad rodziną;) Odpowiedz Link Zgłoś
brenya Re: Sprawdź, czy Twój chłopak to przyszły damski 01.10.02, 15:36 Jestesmy z moim chlopakiem bardzo zakochani. Sto razy dziennie slysze od niego, zebym z nim zamieszkala natychmiast, zaraz, zebysmy juz nie czekali. Zebysmy sie pobrali chocby jutro, chocby zaraz. Ze bedziemy sie kochac do konca zycia. A ja jestem szczesliwa, jak nigdy w zyciu z zadnym innym mezczyzna. Zaden inny facet takich rzeczy mi nigdy nie mowil. Wynik testu: Twój wynik: 2. Jest bardzo prawdopodobne, że kiedyś Twój chłopak Cię pobije. Odłóż swoją decyzję o wspólnym życiu na później i bacznie się mu przyglądaj. Jeśli niebezpieczne zachowania się nasilą, zakończ tę znajomość. Co za idiota to wymyslil? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.drozdziak Re: Sprawdź, czy Twój chłopak to przyszły damski 01.10.02, 17:25 Jak juz tu pisano wczesniej przy interpretacji pytan dobrze jest zastanowic sie nad kontekstem w jakim one sa osadzone. Pytanie dotyczy sytuacji, w ktorych Twoj chlopak namawia Cie do tego bez wzgledu na Twoje checi czy Twoj poziom gotowosci. Jesli oboje nie mozecie sie doczekac kiedy razem zamieszkacie to zupelnie nie jest ta sytuacja o ktora chodzi w tym pytaniu. Byc moze spotkalas kiedys kogos, kto snul powazne plany np. malzenskie juz na bardzo wczesnym etapie znajomosci i Twoje miejsce w tych planach bylo od razu bardzo mocno okreslone. Zdarza sie tez, ze takie osoby goraczkowo reaguja na wszelkie objawy odrzucenia, sa zazdrosne itd. Tego dotyczy pytanie. A czego dotyczy Twoje drugie "tak"? Odpowiedz Link Zgłoś
paulinho Re: Sprawdź, czy Twój chłopak to przyszły damski 02.10.02, 00:11 Powiem w ten sposob. Moja serdeczna kumpela miala kiedys do czynienia z facetem ktory po pierwszej nocy zaczal od razu decydowac kiedy sie pobiora, gdzie zaczna mieszkac, jakie beda jej obowiazki itd. Oczywiscie z miejsca go z wyra wykopala. Mysle ze wlasnie do takiego typu mezczyzn odnosi sie to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya Re: Sprawdź, czy Twój chłopak to przyszły damski 02.10.02, 13:45 Skoro test ten pozostawia ogromne pole do interpretacji, wydaje mi sie, ze to z gory przekresla jego przydatnosc do oceny czegokolwiek. Skoro wszystko jest tu niedomowione, mgliste i niepewne to co takiego wlasciwie test ten bada? Nasze wyobrazenia? To co nam sie wydaje? Skoro tak, to dlaczego nie zapytac wprost "jak Ci sie wydaje? Czy Twoj chlopak moglby Cie uderzyc?". Odpowiedzi: tak, nie. Prosta sprawa. Jedno pytanie i wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciusiowa Re: Sprawdź, czy Twój chłopak to przyszły damski 25.10.02, 20:55 Przez 2 lata byłam z chłopakiem, który mnie bił. Na początku była sielanka,nic nie wskazywało na to co miało nastąpić później. Pierwszy cios otrzymałam po 2 miesiącach znajomości.Cios nie był silny,nawet nie bolało, silniejsze było zdziwienie,że on to zrobił.Wybczyłam,bo go kochałam,tak brdzo że wyżekłam się dla niego domu i rodziny, przyjaciół. Wtedy liczyłam że się zmieni... Od tej pory bicie i wyzwiska były na pożądku dziennym. Zrozumiałam,że nie ma sęsu walczyć o tę miłość gdy K. zprzepaścił kolejną szansę na leczenie (był narkomanem). Myślę że nie ma gotowej recepty na to by sprawdzić czy facet jest damskim bokserem. W moim wypadku powinnam była zwrócić uwagę na nadmierne uwielbienie mojej osoby( byłam dla niego kimś w rodzaju boga) i chorobliwą zazdrość. Był zazdrosny do tego stopnia, że nie mogłam zamienić bez jego obecności słowa z przedstawicielem płci przeciwnej.Innym zwiastunem było przedmiotowe traktowanie mnie.Może o jego stosunku do kobiet (a w tym do mnie) zaważyło to,że matka opuściła go w dzieciństwie i wyjechała za granicę... Dziś wiem,że byłam ślepa bo K. był moją pierwszą miłością. Oprzytomniałam dopiero gdy wyskoczył do mnie z nożem. Pół roku nerwów kosztowało mnie,aby od niego odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_kowal durne doktorki z ameryki 06.11.02, 18:52 Wyszlo mi 21 punktow na 30 i co z tego? Kazda baba wie gdzie jest jej miejsce i sie nie obraza jak by nawet ale nie mowie ze owszem bo wrecz przeciwnie. Ludzie zrozumcie ze to wielka bzdura. To ze se flaszke wypije czy cos tam stluke to nie powod na punkt dla mnie. Ani to ze lubie bron albo ze chce byc z nia na zawsze. Jak bym zobaczyl takiego doktorka ktory by nagadal takich glupot dla mojej zony to bym go tak spral ze by jego wiedza od razu sie zwiekszyla bo przeciez nie zmalala. Ale sie wkorwilem tym tekstem kto to widzial takie bzdury pisywac. Ona jest dla mnie wszystkim i zadem idiota mi jej nie zabierze. A panie co to czytaja to mowie by sie nie sugerowaly gdzyz mowie mily czlowiek jestem i muchy bym nie skrzywdzil i wynik ten jest niesprawiedliwy bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
the_real_kris Re: durne doktorki z ameryki 13.11.02, 15:24 hehehe - niezly kawal ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.kuzaniak sprawa osobnicza 28.12.02, 14:25 wedlug tej ankiety - jesli kobieta rozpozna u swojego partnera, ze np. drze fotografie, dostaje szajby po alkoholu, byl swiadkiem przemocy...znaczy: agresywny typek, predzej czy pozniej mnie pobije itp. CO ZA BZDURA! w takim razie wszyscy faceci na tym globie sa skazeni i nie nadaja sie na partnerow. z drugiej strony gosc ktory jest tak spokojny i opanowany ze nie robi nigdy sugerowanych w ankiecie "wykroczen" bylby tak mdly i bezplciowy, ze z pewnoscia wiekszosc kobiet uznalaby go za samca bez jaj i charakteru:) A wracajac do tematu: mysle ze wszystko zalezy. Wiem po sobie ze wykazuje niektore cechy opisane w ankiecie ale wiem takze ze nigdy, przenigdy nie uderzylbym kobiety bliskiej memu sercu. To pewnik. Po prostu dlatego ze po takim fakcie wyzycia sie na istocie nieporownanie ode mnie slabszej i praktycznie bezbronnej....lepiej nie powiem co bym zrobil z soba. Nie ma takiej sily. Machniecie sie na kochana kobietke byloby rownoznaczne z zamachem na rdzen siebie samego. dodam, ze zdarza sie ze kobiece delikatne cialko ma czasem siniaczka bo - w moim odczuciu - srednim chwycie w zabawie czy przekomarzaniu ale to chyba zasadnicza roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.drozdziak Re: sprawa osobnicza 28.12.02, 15:09 Spis sygnalow przedwypadkowych jest zrobiony dla kazdego, jest ogolnikowy i na pewno nie moze obejmowac wszelkich szczegolow. Ale jest faktem, ze statystycznie osobnicy sklonni do przemocy wobec kobiet przejawiaja te wymienione zachowania czesciej niz inni. I jesli sie widzi takie zachowania to mozna sie zastanowic, czy przypadkiem nie ma czegos na rzeczy. I tyle. Nikt Ci nie zagwarantuje, ze na podstawie takiej listy wykryjesz sklonnosc do przemocy ze stuprocentowa trafnoscia, ale jesli na przyklad mam dwu facetow i wiem o nich tylko tyle, ze jeden - dostaje szajby po alkoholu - drze w zlosci fotografie partnerki a drugi tych zachowan nie przejawia, to stawiam raczej na tego pierwszego. Wyobraz sobie, ze jestes ojcem dziewczyny o dowiadujesz sie, ze jej nowy chlopak po alkoholu dostaje napadow agresji i bije ludzi. Nie zaniepokoilbys sie? Bo ja tak. Odpowiedz Link Zgłoś