reniatoja 03.11.05, 18:53 PRzeczytajcie to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=577&w=31128950&s=1 co to jest??? Słyszał ktoś kiedyś o czymś takim? To jakieś żarty, zabobony, czy prawda??? P.S. Tylko dla ludzi o mocnych nerwach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juleczka4 Re: słyszeliście o czymś takim? ????? >8-O 03.11.05, 18:56 Ale jajca :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
mopsik12 Re: słyszeliście o czymś takim? ????? >8-O 03.11.05, 18:57 Obrzydlistwo...nigdy nie słyszałam o czymś takim... Odpowiedz Link Zgłoś
gres81 Re: słyszeliście o czymś takim? ????? >8-O 03.11.05, 19:22 tak słyszałem niepowiem jak to sie nazywa bo niewiem ale te robaki jedzą mieśnie czasem tak jest u dzieci(u dorosłych nie słyszałem)sa bardzo chude i anemiczne jak na swój wiek to może być jedna z przyczyn słyszałem tez o możliwosci usuniecia tego przez zabitą swinie, ale może oszczedze szczegułów Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: słyszeliście o czymś takim? ????? >8-O 03.11.05, 19:40 Przeczytałam wszytkie posty w tym wątku i jetem przerażona co tam piszą !!!!!!!!!!!! jak sobie pomyśle , że ja tez cos takiego moge mieć to aż mnie ciary przechodzą!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Jest na sali lekarz !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sorsza Re: słyszeliście o czymś takim? ????? >8-O 03.11.05, 20:31 Witam Moja siostra pod wpływem tego wątku, postanowiła sprawdzić to na mnie… próbowała namówić mnie na „całościową” kąpiel, na szczęście ograniczyła się do reki… i co… I NIC… co najwyżej gładka skórka od 100% naturalnego peelingu… pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
frezja66 Re: słyszeliście o czymś takim? ????? >8-O 03.11.05, 20:11 to jakiś żart czy to naprawde istnieje? okropne.... Odpowiedz Link Zgłoś
mopsik12 Re: słyszeliście o czymś takim? ????? >8-O 03.11.05, 20:29 Ja właśnie poświęciłam trochę czasy i przeczytałam dokładnie wszystkie posty w tamtym watku... Nie wydaje mi się,żeby był to żart,a jeśli tak to ktoś bardzo się postarał... Ciarki przechodzą... Odpowiedz Link Zgłoś
migdalek.niebieski Re: słyszeliście o czymś takim? ????? >8-O 03.11.05, 20:34 Są takie pasożyty, ale nie w naszym klimacie, chodzi o to że one zadomawiają się pod skórą i wystawiają takie czułka przez które oddychają grubości włosa. Jeżeli im się te czułka zatka to z braku powietrza wyłażą cale. Odpowiedz Link Zgłoś
mopsik12 Re: słyszeliście o czymś takim? ????? >8-O 03.11.05, 20:37 Tak mniej więcej o tym myślałam.Przerażające... Odpowiedz Link Zgłoś
migdalek.niebieski Re: słyszeliście o czymś takim? ????? >8-O 03.11.05, 20:39 Nigdy mnie te robaczki specjalnie nie ciekawiły więc za dużo o nich nie wiem, pamiętam tylko że nie występują u nas, bo roznoszone są przez owady do bąków podobne, wstrzykują one takie jajka pod skóre Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: słyszeliście o czymś takim? ????? >8-O 03.11.05, 20:40 Migdałku skoro nie są w naszym klimacie to czemu ludzie piszą , że mają takie coś??? Odpowiedz Link Zgłoś
migdalek.niebieski Re: słyszeliście o czymś takim? ????? >8-O 03.11.05, 20:41 Nie wiem, może ja o innych pasożytach czytałam, albo te już do nas dotarły;)) Odpowiedz Link Zgłoś
mopsik12 Re: słyszeliście o czymś takim? ????? >8-O 03.11.05, 20:44 tak czy owak,uważam,ze człowiek w niewiedzy szczęśliwszy...poczekam zanim zrobię sobie taką kapiel...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: słyszeliście o czymś takim? ????? >8-O 03.11.05, 20:46 Przywędrowały do nasz z planety Oz :DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Ja już wiem wszystko!!! 03.11.05, 21:26 Ja moi drodzy, właśnie wyszłam z kąpieli. Nie mogłam sie powstrymać i wypróbowałam to na sobie. Rozgrazłam sie bardzo ciepła wodą, wytarłam ręcznikiem (bo na mokrej skórze nie chciało się rozprowadzać) i nasmarowałam sobie tym ciastem: ramiona, dekolt i twarz. Jak idiotka wpatrywałam sie w to mazidło przez jakieś 20 minut. W końcu się poddałam, bo zaczęłam marznąć, i zaczęłam to zmywac z siebie. I oto co sie stało: To ciasto zaczęło sie pod wpływem tarcia i ciepła, po prostu zbijac w malutkie kuleczki, to przez tę mąke - w mące jest gluten i on się ścinał, stad te kuleczki. Ta mąka przylega do włosków, które mam na ciele i się na tych włoskach kulkuje. Może dochodzi do tego jeszcze jakiś zrogowaciały naskórek. I faktycznie powstaja takie kuleczki, czy kłaczki, czy jak to zwał tak zwał. Nie ruszają się, bo to nie sa żadne robaczki, tylko po rpsotu lane ciasto :))))) A babka z tamtego wątku codziennie robi sobie męzowi i dzieciom takie smarowanki - będzie wyniszczała te "pasożyty" do końca zycia, bo ta mąka zawsze bedzie sie zbijac w kulki i będą te kluski powstawać z powodu goracej wody. Gdyby to była mąka ziemniaczana "cud" by sie nie wydarzył, bo ziemniaczana nie ma glutenu i by się nie zbijała w kluski. A gdyby nasmarowac sobie skóre głowy tym ciastem, to robale miałyby nie 2 mm, ale 2 cm długosci, bo takie kluchy by powstawały w plątaninie włosów. Ufff! Odpowiedz Link Zgłoś
mopsik12 Re: Ja już wiem wszystko!!! 03.11.05, 21:31 Dawno już sie tak nie uśmiałam...Renia chwała Ci za to poswięcenie....:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi tez tak pomyślalam jak czytałam to archiwumX 03.11.05, 21:32 ze to moze byc po prostu zwykłe ciasto z naskórkiem:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mopsik12 Re: tez tak pomyślalam jak czytałam to archiwumX 03.11.05, 21:37 To powiedzcie mi co zrobić,bo po tych rewelacjach całe ciało mnie swedzi...Dla bardziej dowcipnych informuję,że się kąpałam(nie w ziołach i cieście):-) Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: tez tak pomyślalam jak czytałam to archiwumX 03.11.05, 21:38 to niby w czym??? Odpowiedz Link Zgłoś
mopsik12 Re: tez tak pomyślalam jak czytałam to archiwumX 03.11.05, 21:43 Swędzi mnie po przeczytaniu tego...Kąpałam się w Dove,jeśli w czyms to pomoże:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: tez tak pomyślalam jak czytałam to archiwumX 03.11.05, 21:43 aaaaaaaaaaaaaaa:) Odpowiedz Link Zgłoś
mopsik12 Re: tez tak pomyślalam jak czytałam to archiwumX 03.11.05, 21:45 mmagi napisała: > aaaaaaaaaaaaaaa:) Dziękuje,napewno skorzystam z tej rady:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: tez tak pomyślalam jak czytałam to archiwumX 03.11.05, 21:45 aaaaaaaaaaaaaaaaaaa plis uprzejmnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja gdyby takie pasożyty... 03.11.05, 21:30 ...naprawdę istniały i żyły nam w mięsniach, to lekarze by na ten temat trąbili i kazali to leczyc, a nie czekali, aż się ludzie poczta pantoflowa dowiedzą o cieście z miodu i mąki. A ja mieszkam w ciepłym klimacie i ani w POlsce ani tytaj nigdy o czymś takim nie słyszałam, a do lekarzy raczej chodzę róznych odść regularnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: reniu, kocham cię 03.11.05, 21:36 że żeś to spróbowała, bo już na dziecko patrzałam, ale ona odrazu łzy w oczach ma.Boże, jak to dziecko ze mną wytrzymuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: reniu, kocham cię 03.11.05, 21:50 Ja się tak zastanawiałam, ze trzeba będzie mojej mlodej też to zrobic, ale jakby ona zobaczyła, że jakieś białe robaczki wychodzą jej ze skóry, to by chyba nie przezyła tego :))))))) Wiec mówię sobie - najpierw sama zobaczę co i jak i potem bedę kombinować co z dzieckiem. Męża w ogóle nie brałam pod uwagę, bo on jakby się o tym dowiedział to prędzej by pekł ze smiechu niż się poddał terapii :))) my kobiety to jednak idiotki jesteśmy :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: reniu, kocham cię 03.11.05, 21:53 z tym ostatnim zdaniem sie nie zgadzam,stanowczo zreszta:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: reniu, kocham cię 03.11.05, 22:04 ale jedna napalona co to całą rodzinę już moczy pisze, że chłop se plecy smarował a na brzuchu mu wyłaziło.Dziwne, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: reniu, kocham cię 03.11.05, 22:11 chciałam zapytac czy z siura tez;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: reniu, kocham cię 03.11.05, 22:17 Właśnie. Jak mu wyjdzie z piety lub z napletka (skądś, gdzie nie ma włos(k)ów, to uwierzę w te robaczki. Owsiki, kurde, które jak sie posmarujesz miodem to natychmiast biegna do tego miodu i przelaza przez skóre. O God! Albo robaczki, co antenke oddechową mają wystawioną tak czy inaczej przez naszą skórę (antenka o dziwo wygląda tak jak włosek) Ahahaha!! Należy dodać, ze antenki oddechowe robaczków zamieszkujących skórę bruneta o mocnym owłosieniu na plecach są duże i czarne (takie ubarwienie maskujące, jak u kameleona), a u takich blondynek jak ja to robaczki nie wykształcają zbyt duzych antenek, bo od razu bym depilowała :))))) Ahahaha, tak, te antenki oddechowe są lepsze niż te owsiki, co biegiem lecą do miodu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
migdalek.niebieski Re: reniu, kocham cię 03.11.05, 22:20 Naprawdę są takie z antenkami;))) zapomniałam nazwę, ale jak znajdę to Ci podeślę i sama sobie o nich poczytasz;))) z tym że te o których pisałam to występują raczej pojedyńczo a nie stadnie pod skórą;)) Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: reniu, kocham cię 03.11.05, 22:25 No moze i są takie, sorry, ale to mnie bardzo rozsmieszylo. W kazdym razie ze mnie nie nie wyszly zadne antenki, tylko generalnie rzecz biorac, zrobiłam sobie lane kluski pod prysznicem. I wszystko poszlo w kanał, tyle dobra - miód spadziowy to przecież nie byle co. Ale teraz faktycznie mam gladziutką skórę po tym mączno miodowym pilingu i pachnę miodowo tez, tak ze same korzysci z tego eksperymentu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
migdalek.niebieski Re: reniu, kocham cię 03.11.05, 22:27 Poszukaj sobie o takim robaczku w google co się zwie loa loa;))) miłego czytania;))) Odpowiedz Link Zgłoś
migdalek.niebieski Re: reniu, kocham cię 03.11.05, 22:42 Tu masz zdjęcie loa loa www.biosci.ohio-state.edu/~parasite/loa.html Odpowiedz Link Zgłoś
migdalek.niebieski Re: wklej linka:P 03.11.05, 22:46 Nie umiem;)) a tu macie mojego ulubieńca, przedstawiam dracunculusa;)) www.biosci.ohio-state.edu/~parasite/dracunculus.html Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi :PPPPPPPPPPPPPPP fuj 03.11.05, 22:48 www.biosci.ohio-state.edu/~parasite/dracunculus.html Odpowiedz Link Zgłoś
migdalek.niebieski Re: wklej linka:P 03.11.05, 22:51 Te bąbelki które widać na zdjęciu tworzą się najczęściej w dolnych partiach ciała, dawniej usuwanie dracunculusa polegało na nacięciu takiego bąbelka i powolnym i delikatnym nawijaniu robala na patycze, było to o tyle trudne że jak się go za mocno naciągnęło i przerwało to reszta cofała się do wnętrza organizmu i swoją wędrówką spawiała ogromny ból... jeszcze filariozy wam poszukam, to też moja ulubiona;))) Odpowiedz Link Zgłoś
migdalek.niebieski Re: a owsiki w tyłku masz??????????????:P 03.11.05, 22:55 Nie mam a co?;)))) owsiki to było jakoś vernicularis..;))))czy coś..;) już nie pamiętam bo mało ciekawe;))) Odpowiedz Link Zgłoś
migdalek.niebieski Re: a owsiki w tyłku masz??????????????:P 03.11.05, 22:57 Proszę, to filarioza, inaczej słoniowacizna: images.google.pl/images? q=Elephantiasis&hl=pl&lr=&sa=N&tab=ii&oi=imagest Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: słyszeliście o czymś takim? ????? >8-O 03.11.05, 23:17 dziwne, myślę ze to wałkuje się mąka, ale co tam. Dla mnie typową tutaj jest całakowita bezradność matek, które bo wielu wizytach u lekarza nie wiedza nic a dzieci wciaż chorują. Większość tych chorób mozna wyleczyć odpowiednia dietą ale tego nasza medycyna nie jest w stanie przyjąć do wiadomości. W końcu, człowiek chory od dziecka do starości to najlepszy klient. Odpowiedz Link Zgłoś
wcalenietakimaly Re: słyszeliście o czymś takim? ????? >8-O 03.11.05, 23:25 Tak slyszeliscie i widzieliscie zdjecia chorych ludzi. Przerazajace, totalnie zjedzone miesnie, nogi piszczele i zupelnie nie mieli pupy. Odpowiedz Link Zgłoś