nelufar 05.11.05, 19:28 Czy jest ktoś z związku z Albańczykiem? Jeśli tak, poproszę o kontakt(ewentualnie o wypowiedzi). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reniatoja Re: Chłopak (mąż) - ALBAŃCZYK 05.11.05, 20:59 Człowiek jak człowiek, na pewno ma dobre serce i chęci, ale zostaw go w spokoju - niech Albanki sie z nim meczą. To dobra rada od serca - one to mają we krwi, będą wiedziały jak z nim postępować, jak mu usługiwać, jak go zadowolić. Szczęsliwa któraś sobie weźmie go na meża i urodzi mu albańskie dzieci. Ty wcześniej czy później będziesz z nim całkowicie unieszcześliwioną kobietą, mało tego - kobietą w sytuacji bez wyjścia. I to nawet wtedy, gdy zostaniecie w Polsce - co mało prawdopodobne, bo on będzie cie ciągnął siłą do Albanii, jeśli poczuje, że mu coś grozi (np ze szykujesz się do ucieczkki). Uwierz mi - Albańczyk to zupełnie inna kultura, mentalnosć, a zachwyt i uniesienie szybko miną (jestem pod wrazeniem, ze w ogóle się pojawiły), przyjdzie codziennosć i problemy, a wtedy będziesz miała zero głosu i będziesz musiała robic to co on CI kaze inaczej dostaniesz w pysk i i tak bedziesz musiała zrobić to co on Ci każe. Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: Renia ma rację:-) 05.11.05, 21:17 ciesze sie, ze mnie rozumiesz, Mmagi. Nie przemawia przeze mnie rasizm, tylko po prostu wiem jak jest, to ą rzeczy, których się nie da zmienic w jednym pokoleniu, rzeczy, ktore wypłyiero w codziennym życiu, , które nie wynizłej woli, tylko w głeboko, od stuleci zakorzenionym modelu muzułmańskim. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Renia ma rację:-) 05.11.05, 21:22 wiem o czym piszesz,to jest zupełnie inna kultura i inna mentalność,inny sposób na życie,moja mieszkajaca w Hiszpanii kolezanka ma chłopa Marokanczyka i tez to samo mówi,ale nie maja slubu i moze jej nagwizdac w razie czego,no i akurat on jest troszke europejski ale jednak muzułamnin:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
tabooo Re: Renia ma rację:-) 05.11.05, 21:35 oprocz tego ze moze jej nagwizdac to codziennie ja przelatuje za darmo. Ladna mi pociecha Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi a moze to ona jego????myslisz ze odwrócic tego nie 05.11.05, 21:57 mozna????to działa w obie strony:> Odpowiedz Link Zgłoś
tabooo Re: a moze to ona jego????myslisz ze odwrócic teg 06.11.05, 00:54 niestety mylisz sie, to chodzi tylko w jedna strone i tylko kobiete mozna przeleciec. Podajesz komus reke a on pluje ci na nia. To ty jestes opluta a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: a moze to ona jego????myslisz ze odwrócic teg 06.11.05, 11:49 beznadziejne porównanie i zupełnie w tym przypadku pozbawione sensu:> Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi a po z tym dla ciebie nie powinno to miec znacze 05.11.05, 22:02 nia,sporo byłas przelatywana:>> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=31409191 Dręczy mnie,ze nic mnie nie dręczy:( Odpowiedz Link Zgłoś
magda1d Re:... reniatoja....Chłopak (mąż) - ALBAŃCZYK 14.11.05, 19:06 Twoja wypowiedz swiadczy tylko o twojej niewiedzy.Spodziwalabym sie takiej wypowiedzi po bardzo prostej,niewyksztalconej osobie o bardzo ograniczonych horyzontach i wywodzacej sie z malej miejscowosci.Nie masz najmniejszego pojecia o albanczykach,ich kraju,kulturze,mentalnosci,o niczym.to ze uslyszalas o jednym glupim albancu nie znaczy ze wszyscy sa tacy sami.po co wypisujesz te bzdury.wez sie lepiej za lektore pozadnej ksiazki o Albanii.wiele bys sie pewnie nauczyla... Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi i tak co bysmy Ci tu nie napisały to i tak 05.11.05, 21:24 tego nie weżmiesz pod uwagę i zrobisz jak bedziesz uwazała:-),a argumentem bedzie pewnie tez i to ze "mój jest inny";-)) Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: i tak co bysmy Ci tu nie napisały to i tak 05.11.05, 21:37 Ja mam nadzieje, ze weźmie. Szkoda dziewczyny, zwłaszcza, ze przecież są też inne nacje na swiecie i nie trzeba akurat wpadać w objęcia Albańczyka. Mówimy o innej kulturze - w przypadku Albańczyka, to eufemizm, (nie wiem jak z Marokańczykiem), bo Albania, to kraj, który tak prawdę mówiąc, nie ma żadnej kultury, generalnie rzecz biorąc ludzie tam zyją kierujac sie instynktami. Niestety, ale taka jest prawda. Akurat w Grecji, gdzie żyję, jest wielu Albańczyków, wiec wiem co nieco. Moja młoda chodziła do szkoły państwowej kiedyś - to te albańskie dzieci to była po prostu dzicz. Nie mają pojęcia, ze można cokolwiek załatwiac w życiu poprzez negocjacje - wszystko egzekwuja wyłącznie siła kopniaków, wrzasku i bicia, najlepiej w głowę lub w twarz. Rodziy sami, tylko odpowiednio bardziej. Nawet najbardziej ucywilizowany Albańczyk pozostaje u korzeni prymitywnym wojownikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gres81 Re: Chłopak (mąż) - ALBAŃCZYK 05.11.05, 22:11 proponuje sprawdzić stone organizacj La Strada Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek [...] 06.11.05, 07:23 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Chłopak (mąż) - ALBAŃCZYK 06.11.05, 10:08 A ja sie nie zgodze.Moj szwagier jest Albanczykiem.To mily i uroczy czlowiek.Wyksztalcony,kochany,wrazliwy.Przebija polakow tysiac razy.Jest cywilizowanym,i przedewszystkim czolym czlowiekiem.Jego "korzenie" to jego sprawa.My polacy tez nie jestesmy lepsi taka prawda.Ciagle bysmy tylko pili i kradli bo nic nam sie nie chce robic.Albania to kraj jak kazdy inny.Maja inna religie,inna kulture.Maz mojej siostry przeszedl na prawoslawie,jego rodzina nie zmusza ani jego ani moja siostre do powrotu do Albanii.Maja 2 dzieci.Zyja w spokoju i w szczesciu.Nie wiara,nie kraj ale serce i dusza swiadczy o czlowieku.Musisz go poprostu lepiej poznac i zobaczyc jaki jest.Bo niczym sie nie rozni Albanczyk od Polaka.A czasami potrafia byc lepszymi partnerami.Pozdrawiam i zycze szczescia :o) Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Chłopak (mąż) - ALBAŃCZYK 06.11.05, 11:51 moze jest inny bo zmienił wiarę,bo z islamczykiem to ja bym nic wsplnego miec nie chciała:-) Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Chłopak (mąż) - ALBAŃCZYK 06.11.05, 11:54 Ale muzulanem zostaje sie do konca zycia.Wiara to nie wszystko.Jego poglady sie nie zmienily.Chodzi o wychowanie przez rodzicow, o tolerancje i zrozumienie.I przedwszystkim o SZCZERA MILOSC:) Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: Chłopak (mąż) - ALBAŃCZYK 06.11.05, 12:00 Albańczycy to bardzo prosty pasterski naród, który nie ma za bardzo żadnej kultury, ani tradycji intelektualnych, wiec nie oklamujmy sie, ze oni maja inna kulture - oni jej po rostu nie maja. Czy mozesz podac nazwisko jakichs albanskich pisarzy, malarzy, kompozytorow, sportowcow, naukowcow? Czy mozesz powiedziec cos dokladnie o kulturze albanskiej? Nazwy jakichs albanskich uniwersytetow? Masz szwagra Albanczyka, wiec na pewno wiesz cos na te tematy. W sumie to nawet moglabys nam opowiedziec cos o kulturze Albanii, bo niewiele wiemy, a wlasciwie nic i zyjemy w przekonaniu, ze ten kraj nie ma zadnych dokonan. Oni sie dopiero cywilizuja i idzie im jak po grudzie, taka jest smutna prawda. To,z e Twoja siostra jest szczesliwa z Albanczykiem moze swiadczyc albo o tym, ze znalazla diament w koksie, albo tez o tym, ze Twoja siostra nie oczekuje zbyt wiele od mezczyzny, jest rownie prosta jak jej maz i dlatego jest szczesliwa. Normalna europejska kobieta, nie bedzie szczesliwa z przecietnym albanczykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Chłopak (mąż) - ALBAŃCZYK 06.11.05, 12:23 Wyobraz sobie ze NIE masz racji.Moze to i sa prosci ludzie ale za to nie pluja jadem i obelgami na innych jesli nie maja ku temu powodow.A Ty bezczelnie obzywasz innych ludzi prostymi pozbawionych kultury,tradycjinalizmu i intelektu!!!Normalna europejska kobieta nie patrzy na kulture czlowieka i jego narodu ale patrzy na to czy jest uczciwy i czy jest kochany.Jej maz nie jest rpstym czlowiekiem.Pracuje od kilku lat w barceolnie jako pediatra.jest zapewne bardziej wyksztaklcony niz Ty i ma wieksza oglade i obicie niz Ty.Albo znalas jednego albanczyka i juz wyborbilas sobie o wszystkich taka opinie albo poprostu lubisz innych obyzwac prostakami.Wiesz zazwyczaj ludzie oceniaja innych swoja miara.Wiec wnioskuje po twoich wypowiedziach ze nie grzeszysz ani kultura ani obyciem ani intelektem.I juz wole przecietnego albanczyka niz polaka pijaka i damskiego boxera!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi przeciez Renia opisała Albanczyków,których w 06.11.05, 12:34 Grecji ma na codzień,nie wymysliła tego i grzecznie sie pyta jak to jest z innymi i prosi zebys opisała,a Ty napadasz na nia i zupełnie niepotrzebnie:> Jesli maja jakas kulture i i tradycje a Ty wiesz cos o tym to napisz a nie rzucaj sie bo nie ma potrzeby:>,i nie wiesz co w przyszłości moze spotkac Twoja siostre od niego np kiedy wyjechali by do Albanii:> Po za tym czy on jest tylko Albanczykiem? czy urodził sie tam i wychował od pokoleń,bo mysle ze jesli jego rodzina mieszka od lat w Europie i dawno zostawiła korzenie w Albanii to moim zdaniem sa to juz zupełnie inni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: przeciez Renia opisała Albanczyków,których w 06.11.05, 13:29 Delikatne korepetycje z geografii: Albania LEŻY W EUROPIE. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi :P WIEM,uprościłam,chodziło mi o cywilizowane 06.11.05, 13:32 europejskie kraje,bo Albania do nich raczej nie nalezy:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: Chłopak (mąż) - ALBAŃCZYK 06.11.05, 14:07 khaki3 napisała: > Wyobraz sobie ze NIE masz racji. Ale w czym? > Moze to i sa prosci ludzie ale za to nie pluja > jadem i obelgami na innych jesli nie maja ku temu powodow. To, ze Twój szwagier tego nie robi, nie znaczy, ze Albańczycy jako ogół tego nie robią. Bo robią. Moze nie oblewają jadem (ja również nie oblewam jadem, tylko rzeczowo mówię o tym, co widzę na codzień. Np o Marokańczykach sie nie wypowiadam, bo nie mam z nimi żadnego kontaktu i nic o nich nie wiem), ale generalnie wyznają zasadę pięści, a nie negocjacji. Jesli im stosisz na drodze to Cie popchną, a nie powiedzą "przepraszam, chciałbym przejść". > A Ty bezczelnie > obzywasz innych ludzi prostymi pozbawionych kultury,tradycjinalizmu i > intelektu!!! Nie obzywam, tylkbańskiej kulturze - mogłabyś? Bo na razie zarzucasz mi, że ja krzywdze swoją ocena Albańczyka (dziwne, ze nie rzciłaś się ze swoją agresja na tego forumowicza, który pisał, zę pozamykałby Albańczykow w komorze gazowej, tylko na mnie, no ale niewazne), tymczasem to Ty używasz wykrzyknikow, krzyczysz na mnie, nie podajac zadnych konkretów, chociaż Cie o to prosze. > Normalna europejska kobieta nie patrzy na kulture czlowieka i jego > narodu ale patrzy na to czy jest uczciwy i czy jest kochany. Nie zgadzam się. NAwet najuczciwszy i najbardziej kochany prostak i cham, który nie wie czym jest kulturalne zachowanie sie, nie ma szans u przeciętnej europejki. Chyba, ze ma strasznie duzo kasy. Ale to juz inna bajka. > Jej maz nie jest > rpstym czlowiekiem.Pracuje od kilku lat w barceolnie jako pediatra.jest zapewne > > bardziej wyksztaklcony niz Ty i ma wieksza oglade i obicie niz Ty. JEdnym słowem - to ten diament znaleziony wsród koksu, tak jak wspominałam. Gratulacje dla siostry. Albo znalas > jednego albanczyka i juz wyborbilas sobie o wszystkich taka opinie albo > poprostu lubisz innych obyzwac prostakami. Ani jedno, ani drugie nie jest prawdą. Ponadto zwróc uwagę, ze w j. polskim nie ma czasownika "obzywac", a rozmawiamy po polsku, prawda? > Wiesz zazwyczaj ludzie oceniaja > innych swoja miara.Wiec wnioskuje po twoich wypowiedziach ze nie grzeszysz ani > kultura ani obyciem ani intelektem. Pozostaje mi pobłazliwie się uśmiechnąć. :) Rozumiem, że tak emocjonalnie podchodzisz do tego tematu - wszak to Twoja siostra i tak dalej. I juz wole przecietnego albanczyka niz > polaka pijaka i damskiego boxera!!!!! Tylko jakas strasznie zakompleksiona kobieta dokonywalaby wyboru miedzy przeciętnym Albańczykiem, a polskim pijakiem i damskim bokserem. Dla kobiety, która zna swoją wartosć taki wybór po prostu nie istnieje - obaj panowie w ogóle nie mają szans bycia wziętymi pod uwagę. ODstrzał przy pierwszej próbie podejscia. Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek [...] 06.11.05, 12:34 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Chłopak (mąż) - ALBAŃCZYK 06.11.05, 12:50 Albanscy pisarze pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Alba%C5%84scy_pisarze Informacje na temat Albanii pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Albania Atakuje ludzi poniewaz nikt tak naprawde nie potrafi podac dokladnych powodow dlaczego nie lubi Albanczykow.My Polacy tez nie grzeszymy kultura,inteligencja oraz taktem.A nikt nie mowi ze nie zaslugujemy nawet na kopa w pysk.Wiecej TOLERANCJI ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!Czyzby Kaczyzm juz sie rozpowszechnil? Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek Re: Chłopak (mąż) - ALBAŃCZYK 06.11.05, 13:05 Widzisz i tu jesteś w błęzie mnie nie interesuje ich kultura i czy mają swoich pisarzy czy też atletów czy tam innych załozyłas wątek o tematyce(Chłopak(mąż)- ALBAŃCZYK więc każdy z nas wyraża swoją opinię na temat tej rasy .Nikt nie potrafi podać powodu mylisz się Kochanie ja potrafię podać powody dzięki którym głośno i wyraźnie piszę o niechęci i do Albańczyków chcesz powodów proszę ot i one np :Kiedyś jeden Albańczyk opowiadał mi jak to kradł we Włoszech dzieciakom komórki w chwili gdy wychodziły ze szkoły mówił że musi zadzwonić i prosił czy by mu nie pożyczyły na sekundę bo zgubił swój tel i nigdy już nie odzyskały swojego telefonu kolejny przykład pracowałem z albańczykiem i on był kelnerem kradł pieniądze z kasy kolejny siedzą na dworcach grupami i w chwili gdy widzą jedną zaznaczam jedną osobę spacerującą w jakimśmiejscu nie zostwią na niej suchej nitki ukradą wszystko nawet buty był taki przypadek mam jescze ze sto podobnych przykładów na temat albamńczyków chcesz posłuchać mogę napisać i ci wysłać jak tylko znajdę chwilkę nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek Re: Chłopak (mąż) - ALBAŃCZYK 06.11.05, 13:10 Nie dodałem jescze że kobiety sądla nich jak zwykłe psy traktują je okropnie módl się do boga żebyś nie trafiła na takiego bo będzie ci wypłacał liscie jednego za drugim.A i jeszcze jedno to nie są moje słowa tylko jednego człowieka o pochodzeniu ALBAŃCZYK.A twoja siostra czy kuzynka trafiła na jakiegoś mieszańca skoro jest człowiekiem wykształconym i godnym bycia jej partnerem.Bo albanczycy to naród bez wykształcnia bez obrazy dla tych którzy nie jakie posiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Chłopak (mąż) - ALBAŃCZYK 06.11.05, 13:14 Masz racje kazdy kraj ma swoj obyczaj.Ale nie wolno generalizowac!!!!!!! Kristof jak i wileu z jego rodziny mezczyzn traktuje kobiety jak skarb.Sa wyksztalceni.Cala rodzina to chrurdzy,stomatolodzy,pediatrzy,kardiolodzy badz kardiochirurdzy.Wyjatek od normy?Na szczescie coraz czestszy!!!Znam wielu Albanczykow ktorzy sa przemili.Nie generalizujmy!Bo to swiadczy nie o tych o ktorych mowimy ale o nas. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi od ilu pokolen sa tylko albanczykami nie mieszkaj 06.11.05, 13:21 cymi w Albanii?????Mysle ze to ma duze znaczenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek Re: od ilu pokolen sa tylko albanczykami nie mies 06.11.05, 13:24 Też tak sądzę nie wydaje mi się że to jest normalne cała rodzina wysoko wykształcona i bardzo dobrze ułożona.No cóz napewno zaszedł jakiś mezalians :) Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek Re: Chłopak (mąż) - ALBAŃCZYK 06.11.05, 13:22 Dokładnie co kraj to obyczaj ale ja zdania nie zmienię nigdy nadal będę twierdził że to są ludzie prymityni i infantylni poza sporadycznymi przypadkami oczywiście nie każdy jest zły ale duża duża większość. Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek Re: wystarczy popatrzec w TV:-)smród burd i ubóst 06.11.05, 13:31 Dokładnie to jest naród który można porównać do cyganów ciągłe przemiesczanie się z miejsca na miejsce z kraju do kraju.Im bogatszy kraj tym lepiej więcej można ukraść.Nie wiem takie jest moje zdanie o Albańczykach i chyba nigdy go nie zmienię chcociaż dałem głupie porównanie do cyganów bo koło mnie mieszka rodzina cygańska tzn matka ojciec córka z męzem i ich dzieci i są bardzo pożądni wszyscy pracują są bardzo czyści i pożądni. Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek Re: A Hindusi?? 06.11.05, 14:05 Nigdy nie znałem Hindusa może i są <spoko> Odpowiedz Link Zgłoś
marakesz13 Re: A Hindusi?? 06.11.05, 20:20 Hindusi są inni niż można by po śniadej cerze sądzić. Zniewieściali, niezdecydowani, kamasutra to chyba w innym kraju a nie w Indiach stworzona była. Ale jeśli chodzi o Hindusa kolegę to polecam. Można liczyć na nich. Odpowiedz Link Zgłoś
kate22 Re: A Hindusi?? 06.11.05, 21:39 O to wlasnie chodzi ze chcialabym cos wiecej tylko ta ich religia.... Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: A Hindusi?? 07.11.05, 06:33 A chodzi ci o Hindusa jako wyznawce hinduizmu, czy mieszkanca Indii? Bo w sumie calkiem spory (chyba 1/3) procent mieszkancowi Indii to muzulmanie, troche tez jest chrzescijan. Acha, nalezy uwazac na "kolegow" Hindusow, bo jesli sie im zaczniesz podobac, to sie od ciebie nie odczepia - mimo ze owszem, sa bardzo mili. Po prostu musisz wyznaczyc granice na poczatku znajomosci i tyle. Jesli Niemiec cie zaprasza na kawe, to znaczy, ze wypijesz kawe i tyle. Jesli powie ci to Hindus, to mozesz zaczynac szyc sobie suknie slubna (wedlug niego)! To samo dotyczy Nepalczykow. Wiem cos na ten temat... Ale to naprawde sa przemili ludzie poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
kate22 Re: A Hindusi?? 07.11.05, 10:29 O Hindusa jako wyznawce a mieszkancem jest Sri Lanki. Tylko ze to inna historia bo od 20lat mieszka w Anglii (a ma 28). Chciałabym zeby była tak jak piszesz z ta kawą tyle ze to sie chyba nie tycze nie-Hindusek bo z takimi nie wolno im sie żenić, a ich religia, kultura i rodzina jest baaaardzo restrykcyjna :( Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: A Hindusi?? 08.11.05, 00:46 Masz racje... Jesli ma do wyboru ciebie albo Hinduske, to ciebie juz nie wybierze - nawet jesli sie mu bardziej od tamtej podobasz (bo go rodzina zje zywcem). Z mieszkancem Sri Lanki (buddysta, z pozoru bardzo mily chlopak) zerwala moja wspollokatorka - kiedys probowal ja uderzyc, poza tym byl chorobliwie zazdrosny, nazywal ja dziwka kiedy dzwonila do kolegow (w sprawie studiow!!!). Powiedziala sobie, ze juz nigdy wiecej. Ale nie generalizujmy, moze ten to wyjatek. Odpowiedz Link Zgłoś
cy-nick Re: Chłopak (mąż) - ALBAŃCZYK 06.11.05, 17:37 Wyciaganie zbyt daleko idacych wnioskow z pochodzenia narodowosciowego jest zasciankowe i ksenofobiczne. Wiekszosc bredni napisanych powyzej nie zasluguje nawet na komentarz - widac, ze chyba nikt z wypowiadajacych sie w Albanii nie byl i nie ma o tym kraju pojecia. Ton i styl wypowiedzi niejakiego spazmusa oraz jemu podobnych jest tozsamy ze stylem bawarskich chlopow opisujacych "polaczkow". Jesli chodzi o zwiazki miedzykulturowe to z definicji sa one o wiele bardziej "wymagajace", ale tez moga dostarczyc nowych wrazen i doznan. Wiele zalezy od uczuc, osobowosci partnera, jego wyksztalcenia i priorytetow zyciowych. Szansa, ze Polak-Czeslaw z Pruszkowa bedzie malzonke lal slabiej po pysku nizli Fatos z Tirany sa dyskusyjne:). Wiecej wiec zalezy od "kto" a nie "skad". Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Chłopak (mąż) - ALBAŃCZYK 06.11.05, 17:42 Zgodze sie z Toba Cy-niku w 100%!!!! Ale oczywiscie takie poglady na ludzi swiat jakie Ty reprezentujesz w tym poscie niewiele osob moze sie pochwalic.Z przykroscia swterdzam ze polska to bardzo zacofany kraj i oklresla ludzi po ich pochodzeniu a nie po ich stylu bycia.Nic nie poradzisz na to ze niektore osoby choc nie potafia to sie pchaja na afisz:)Tak to juz bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
cy-nick Re: Chłopak (mąż) - ALBAŃCZYK 06.11.05, 17:48 Milo mi. Wlasnie dlatego trzeba tych naszych rodzimych ksenofobow ewangelizowac nawet w internecie. khaki3 napisała: > Zgodze sie z Toba Cy-niku w 100%!!!! > Ale oczywiscie takie poglady na ludzi swiat jakie Ty reprezentujesz w tym > poscie niewiele osob moze sie pochwalic.Z przykroscia swterdzam ze polska to > bardzo zacofany kraj i oklresla ludzi po ich pochodzeniu a nie po ich stylu > bycia.Nic nie poradzisz na to ze niektore osoby choc nie potafia to sie pchaja > na afisz:)Tak to juz bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Chłopak (mąż) - ALBAŃCZYK 06.11.05, 17:49 Przynajmniej jest mi milo ze nie tylko ja jestem zdania ze liczy sie czlowiek a nie jego pochodzenie czy wiara czy kolor skory. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 06.11.05, 19:49 wykradac swoje dzieci z łap cywilizowanych inaczej,przekraczac nielegalnie granice eee tam szkoda gadac:> Odpowiedz Link Zgłoś
cy-nick Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 06.11.05, 19:57 Mysle, ze twoj post bardziej dotyczy krajow arabskich niz Albanii. Ty nie mniej pytam, gdzie te kobiety mialy oczy kiedy wychodzily za tych niegodziwcow? Tylko mi nie mow, ze oni zmienili sie po slubie... Byc moze jest tak, ze wiekszosc tych pan byla omamiona mirazem arabskich bogactw, ktorymi mialy sie cieszyc za granica, a nie potrafily swoich przyszlych partneow na pradwe poznac, poznac tez ich rodzin, srodowiska, kultury, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 06.11.05, 20:04 nie miały bo były ufne,miłośc jest niestety slepa,moze myślały ze to sie zadrza na filmach a jesli wogóle to nie im sie napewno cos takiego nie przydazy,jest w ksiagarniach ksiazka napisana przez kobiete,która wyszła za mąż za muzułmanina w Polsce,on tu studiował,tu zył przez wiele lat,pojechali do jego kraju,jego świata i na lotnisku zabrał jej paszport a jego matka okryła ja od sóp do głów.W Polsce był zupełnie inny:>,tam był sobą:> A kimze jest dla albanczyka/rodem z Albani a nie z innego bardziej cywilizowanego kraju?/ kobieta?????? Odpowiedz Link Zgłoś
cy-nick Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 06.11.05, 20:16 Co zdanie to bardzo chybiona mysl i juz nie wiadomo gdzie zaczac prostowac. Bardzo mi przykro z powodu tych wszystkch Polek, ktore sa w niektorych krajach islamskich tak nieludzko traktowane, tak samo jak ubolewam nad tymi wszystkimi Polkami, ktore sa tak nieludzko traktowane i bite w Polsce. Jedyna nauczka - nie pozwolic sie oslepic ani milosci ani mamonie. Wracajac do Albani, to akurat w tym kraju broblem ze zlym traktowaniem kobiet jest bardziej zwiazany z ogolnym zacofaniem zwlaszcza w rejonach rolniczych (tak jak w Polsce!) a nie z religia, gdyz wplywy religii po 50 latach komunizmu w stylu enwera hoddzy sa tam wciaz bardzo znikome. Polecam Ci wiec najpierw odrobine lektury na temat Albanii a potem bedziesz sie tu wypowiadala na temat tego pieknego kraju i ich mieszkancow. ps. Albania lezy w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 06.11.05, 20:25 wiem ze w Europie:> Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 06.11.05, 23:55 No to Ci Cy-nik dowalil do pieca.Zgrabnie.ladnie i powabnie.Bez zlosliwosci z inteligencja i wysoka kultura ;) Ladnie:)Az sie milo czytalo. Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 09:22 No i widzisz głąbie zaprzeczasz wszystkim swoim teoriom które powyżej wypisujesz .Albanie są narodem wysoko zacofanym i prymitywnym jestem ciekawy czy ty tak w ogóle byłeś w Albani czy kiedykolwiek poznałeś tak dogłebnie jednego z nich czy jak mi się wyydaje wypisujesz jakieś farmazony które 10 minut wcześniej wyczytałeś w encyklopedi bo do takiego wniosku dochodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
boski_hydraulik Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 09:37 jak to jest, ze zawsze najwieksze prymitywy zarzucaja prymitywizm innym... na wypadek gdy bys sie dalej pienil to informuje, ze ja akurat bylem w albanii i mialem dziewczyne albanke (4 jezyki, doktorat z gender studies i przez grzecznosc nie bede jej porownywal z wiekszoscia moich polskich partnerek, zarowno w wymiarze intelektualnym jak i seksualnym:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
javla_hora Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 10:18 phi, phi jaki Pan kuturalny :)) Odpowiedz Link Zgłoś
boski_hydraulik Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 10:31 dziekuje za uznanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 10:32 nikt nie mówi ze nie ma wyjatków ale tak ogólnie to naród pastuchów a i z doktoratem tez moze dac niezły popis,szczegolnie facet,pisałam o tym wyzej,mężem tej kobikti co ja tak załatwiła jego rodzinka był lekarz:> Odpowiedz Link Zgłoś
boski_hydraulik Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 10:35 dla niektorych francuzow, amerykanie sa narodem snobow, dla niektorych amerykanow francuzi to napuszone bufony, a dla niektorych niemcow polacy to brudasy i zlodzieje. a dla mnie wszyscy, ktorzy tak generalizuja to buraki. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 10:46 I znowu sie zgodze!!!!!!Kazdemu latwo generalizowac po przypadkach jeden na tysiac.Ale nikt nie byl w Albanii i nikt tak naprawde nie zna ich kultury.Nie ma co uswiadamiac takich ludzi ze sa w bledzie bo to tak jakbys rzucal grochem o sciane.Czasami ludzka inteligencja( a moze jej brak) nie jest w stanie pomiescic nowych wiadomosci bo przez to moze wyprzec stare wiadomosci.I co by bylo gdyby taki osobnik przyjal do wiadomosci ze Albanczycy nie sa tacy jak ten osobnik o nich mowi i w ramach przyjecia tej wiadomsci wyparlby ze swojego rozumku inna wiadomosc np. jak sie wlancza komputer?Niby nic ale jaka ulga dla ludzi ktorzy juz ze smiechu padaja z krzesel i foteli czytajac ich wypociny( marne trzeba przyznac ale wypociny) Odpowiedz Link Zgłoś
boski_hydraulik Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 10:48 to klasyczne stereotypy i przejaw uprzedzenia do tego co obce. podejrzewam, ze wiekszosc z uczestnikow tej dyskusji nigdy z zadnym albanczykiem nie rozmawiala, ale oni juz maja wyrobiony poglad (i najprawdopodobnie pod powiekami obraz owlosionej malpy). Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 11:40 I w tym wypadku drogi chłopcze się mylisz ja akurat znałem nie jednego lecz wielu Albańczyków i śmiem twierdzić i zgodzić się z mmagi że to naród brudasów i pastuchów mało tego to i jescze złodziejów i nierobów to fakt że nigdy nie byłem w Albani i nie poznałem żadnej albanki lecz mężczyżni są tacy jak ich opisałem i zdania nie zmienię.Klasycznym stereotypem to moze jesteś ty mało tego ja napewno nie mam uprzedzenia do tego co jest obce bo wydaje mi się że znam zycie o wiele bardziej niż ty a pod powiekami nie mam obrazu owłosionej małpy tylko Albańczyka kradnącego komórkę dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
boski_hydraulik Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 11:42 gdzie ich poznales? na budowie w monachium moi ty zwolenniku komor gazowych? Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 11:49 Na szczescie mu sie TYLKO WYDAJE ze zna zycie.I moze zostawmy go w tym niby przekonaniu?Drogi Hydrauliku nie ma co im tlumaczyc rzeczy ktorych ich rozum nie pojmie.Na szczescie to tylko jednostki oslepione wlasna glupota. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 11:52 my to piszemy na luzie a ty masz bardzo duzo jadu w sobie:> Odpowiedz Link Zgłoś
javla_hora ooo ktos tu sie z kim wykłóca.... 07.11.05, 11:49 :))) a tak wlasciwie to nie ma o co... Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: ooo ktos tu sie z kim wykłóca.... 07.11.05, 11:52 Javla nie masz racji.Bo jest o co.Zacofanie i ograniczenie spoleczne trzeba tepic.Bo niedlugo cofniemy sie do sredniowiecza i bedziemy na stosie palic rudowlose kobiety bo to czarownice.Tobie chyba by nie bylo milo gdyby Ciebie ktos tak obzywal jak pewne otepione stereotypami osoby obzywaja Albanczykow czy np. osoby innej wiary.Poprostu zalosne i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
javla_hora Re: ooo ktos tu sie z kim wykłóca.... 07.11.05, 11:54 uwazam ze taka dyskusja jest bez sensu bo i tak nie przekonasz rasisty, to jak walka z wiatrakami... to smutne ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 11:52 Nie mam ochoty na kłótnie ani głupie dogadywanie w monachium nigdy nie byłem a i z budową nigdy nie miałem do czynienia i raczej w życiu nie bede miał no chyba że zacznę projektować mój własny dom ale to już inna historia.Po drugie tak zagazowałbym ich wszystkich po kolei jak leci bez skrupułów.A tak w ogóle to co ty ich tak bronisz masz chłopaka Albańczyka i jest ci z nim tak dobrze czy co ??. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 11:55 przeca pisał ze puknoł wykształcona albankę:) Odpowiedz Link Zgłoś
boski_hydraulik Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 11:56 ona mnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
javla_hora Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 11:58 no tos sie spisał, nie powiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
boski_hydraulik Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 11:59 staralem sie godnie polske reprezentowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
javla_hora Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 12:03 boski_hydraulik napisał: > staralem sie godnie polske reprezentowac:) jak myslisz? wygrałeś w rankingu playboyów? :) Odpowiedz Link Zgłoś
boski_hydraulik Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 12:04 zalezy w jakiej dyscyplinie? :P Odpowiedz Link Zgłoś
javla_hora Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 12:05 boski_hydraulik napisał: > zalezy w jakiej dyscyplinie? :P mniemam ze wiele konkurencji z nią zaliczyłeś ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
boski_hydraulik Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 12:07 to nie jest watek o mnie tylko o albanczykach, ksenofobach i komorach gazowych. Odpowiedz Link Zgłoś
javla_hora Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 12:10 boski_hydraulik napisał: > to nie jest watek o mnie tylko o albanczykach, ksenofobach i komorach > gazowych. nie rozumiem po co o tym dyskutowac, przeciez i tak ich nie przekonasz, a co najwyżej zezłościsz sie i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
boski_hydraulik Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 12:25 ja sie nie zloszcze - spokojnie podchodze do takich dyskusji. to w koncu tylko forum. zezloscil bym sie gdyby ktos mi takie faszystowskie brednie prosto w twarz rzucal. trzeba rozmawiac na takie tematy i powtarzac i powtarzac i powtarzac... takie osoby milczenie przyjmuja za przyzwolenie a nie za zbrzydzona obojetnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
javla_hora Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 12:31 ale sam zobacz Kotku jaki Twoje działania mają skutek ( z przykrościa stwierdzam, że żaden ): >spazmusek napisał: >Ty zacznij współczuć swoim dzieciom że będą miały wujka Albańczyka.No poprostu >to jest żałosne.Czytając wasze wypowiedzi aż mi się w żołądku coś poruszyło i >chyba zwróce to co pięć minut temu zjadłem. takich psycholi jak On Twoje tłumaczenia nie przekonają Odpowiedz Link Zgłoś
boski_hydraulik Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 12:37 kropla drazy kamien javla hora :) Odpowiedz Link Zgłoś
javla_hora Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 12:45 boski_hydraulik napisał: > kropla drazy kamien javla hora :) Gutta cavat lapidem, non vi, sed saepe cadendo :) Wiel prawdy w tym starożytnym porzekadle tkwi ale nie zawsze znajduje ono zastosownie :( Odpowiedz Link Zgłoś
boski_hydraulik Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 12:48 zdaje sie, ze oryginalna kontynuacja to ...consumitur anulus usu, co w kontekscie twojego nicka nabiera fajnego wydzwieku:))) Odpowiedz Link Zgłoś
javla_hora Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 12:51 boski_hydraulik napisał: > zdaje sie, ze oryginalna kontynuacja to ...consumitur anulus usu, co w > kontekscie twojego nicka nabiera fajnego wydzwieku:))) no wiesz, byś się wstydził!!! :))) az taka wyuzdana to nie jestem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
boski_hydraulik Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 12:51 przyslij zdjecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
javla_hora Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 12:53 rozbawiłeś mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
javla_hora @@@@ 07.11.05, 12:57 sprawdź poczte :))) i ani mru mru nikomu co tam jest napisane :) Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 11:58 Chyba on ciebie.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 11:58 Może się dobrze ogolił i myślał że to kobieta jest :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
boski_hydraulik Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 11:56 to co piszesz o gazowaniu nie tylko kompromituje cie w sposob dramatyczny ale tez moze zainteresowanc prokuratora (moze nawet powinno). nawolywanie do nienawisci narodowosciowych jest karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 11:57 A co bronic NORMALNYCH ludzi ( w odroznienu od ciebie) nie mozna?Trzeba miec jakies powiazania z tymi ludzmi?Zalosny jestes.Brakuje tobie jakichkolwiek "dowodow" popierajacych twoja chora opinie i uciekasz.Bo wiesz ze nie masz racji.Ale tak robia zazwyczaj polaczki ktorzy nic w zyciu nie osiagneli i potrafia tylko narzekac i generalizowac.Czyby to bylo twoje hobby? Generalizowac.nietolerowac,do komory gazowe.Moze ty masz jakis spaczony swiatopoglad?Moze powinienes wstapic do KK??tam znajdziesz takich jak ty.Zacofanych i ograniczonych.Powinienes sie dobrze bawic w takim towarzystwie.A najlepiej to wybierz sie do SS oni kochali wpychac ludzi do komory gazowej.tam to sie odnajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 11:59 im bardziej walczysz tym bardziej nachodzi mnie mysl czy aby napewo w małzenstwie twojej siostry jest malinowo,wszystko wiesz na temat jej pozycia???? Odpowiedz Link Zgłoś
boski_hydraulik Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 12:00 mmagi, niektorzy potrafia widziec wiecej niz czubek wlasnego nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 12:02 Magi ty sie zajmij wlasnym pozyciem.A nie mojej siostry.Bo w przeciwienstwie do ciebie to ona chociaz jest wyksztalcona i kulturalna.Moze ciebie do komory gazowej wrzucic co?Ot tak dla polepszenia sytuacji na forum.Bo cos mis ie wydaje ze swoja zgorzknailoscia i swoja ograniczona inteligencja nie poprawiasz go w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 12:06 hehheeee ale we mnie nie ma jadu,ja to biore na luzie a ty walczysz o dobry wizerunek szwagra?,stad moje zapytanie ,im wieksza inteligencja inteligencja tym wieksze chamstwo i jadowitość???? Odpowiedz Link Zgłoś
javla_hora Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 12:09 mmagi napisała: >im wieksza inteligencja inteligencja tym wieksze chamstwo i jadowitość???? jak najbardziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 12:09 Nie musze walczyc o jego dobry wizerunek bo jest czlowiekiem ktory jest na wage zlota.I pamietaj ze na twoje chamstwo odpowiadam takim samym chamstwem.Proponuje czytac DKOLADNIE oraz WNIKLIWIE to co pisze.Bo wyciagasz wnioski nie sluszne z trescia. Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek Re: powiedz to tym kobietom co musiały cichcem 07.11.05, 12:01 Dzięki za superlatywy a i chyba zaraz do nich zadzwonie zapisac się do klubu zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
nocnick2 Re: Chłopak (mąż) - ALBAŃCZYK 07.11.05, 11:51 lepsze od albańczyka jest tylko ucho od nocnika Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Rasizm na luzie 07.11.05, 12:00 jestescie naprawde zalosni.Pisza na luzie ze sa rasistami,ze neguja prawa do zycia innych ludzi.I jeszcze do komory gazowej by och powsadali.ZALOSNE!Javla ma racje to jak walka z wiatrakami.Debilowi nie wytlumaczysz ze jest debilem.Dziwisz sie ze pluje jadem?To co na takie prymitywne zachowania mam reagowac usmiechem?Jak tak wychowujesz swoje dzieci ( badz bedziesz je tak wychowywac) to ja juz im wspolczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek Re: Rasizm na luzie 07.11.05, 12:24 Ty zacznij współczuć swoim dzieciom że będą miały wujka Albańczyka.No poprostu to jest żałosne.Czytając wasze wypowiedzi aż mi się w żołądku coś poruszyło i chyba zwróce to co pięć minut temu zjadłem. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: Rasizm na luzie 07.11.05, 12:40 nie warto się kłócić, każdy ma swoje racje.Ja bym w życiu nigdy nie wyszła za albańczyka..... Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 [...] 07.11.05, 12:46 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Rasizm na luzie 07.11.05, 12:48 dlaczego go obrazasz??tylko dlatego ze ma inne zdanie niz twoje?ponoc jestes inteligentniejsza ale jakos tego w twoich wypowiedziach nie widac,dlaczego nie pozwalasz innym miec własnie i inne od twojego zdanie???????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Rasizm na luzie 07.11.05, 12:53 Kobieto!!!!!!!!!!!!!!!! Czytaj to co pisze!!!!Pisze jego jezykiem( prostackim) obrazam go tak samo jak on obraza innych!!Co mu wolno a mi nie?Pozwalam miec innym ich swoje zdanie ale nie bede TOLEROWAC debilizmu i takiej nienawisci ktora ty i ten twoj spazmusek prezentujecie! Daj sobie na luz.Idz powiem Albanczykowi co o nim myslisz a na forum nie truj juz wiecej bo naprawde robi sie niesmaczna atmosfera. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Rasizm na luzie 07.11.05, 12:56 prstakiem,ignorantem,debilem,kretynem,idiota,i jeszcze wiele innych okreslen moglabym przytocznyc...................on do Ciebie tez tak pisał,czy wypowiadał na temat albanczyka inne zdanie od Twojego??? Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek Re: Rasizm na luzie 07.11.05, 23:45 W chwili obecnej to ty obrażasz nas swoją obecnością na forum nie chcemy tu pastuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek [...] 07.11.05, 23:39 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet [...] 07.11.05, 12:51 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 [...] 07.11.05, 13:03 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet [...] 07.11.05, 13:12 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Rasizm na luzie 07.11.05, 13:18 O prosze jakcy y wszyscy jestescie inteligentni.Ilu wy obcokrajowcow znacie.Wszystko doskonale wiecie.Oh jejku jejku jejku. Oceniam ich po ich wlasnych zdaniach.Po tym co pisza,co twierdza,co sadza. Mali zalosni ludzie.Polaczki od 7 bolesci.Narzekaja,gderaja,oceniaja po pozorach,generalizuja.Do komoru gazowej wysylaja,obzywaja jak tylko sie da.Ale kiedy juz ktos zacznie postepowac jak oni to sie budzi w nich czlowieczenstwo.Wzruszajace hahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: Rasizm na luzie 07.11.05, 13:21 no widzisz jaki człowiek obcykany.Zwiedził kawał świata, poznał mnóstwo ludzi.To i oceniać sobie pozwala. Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek [...] 07.11.05, 23:52 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Rasizm na luzie 07.11.05, 13:22 ja nie mam nic przeciwko kolorowi skóry czy religii i pochodzeniu,wiedza moja opiera sie na TV,czytaniu artykułow i ksiązek na ten temat,twoja siostra dobrze trafiła ale tez nie wiadomo jak by tam była traktowana,to sa jednak dwa rózne światy,wiem ze tam sa nie tylko brudasy i pastuchy ale ja nawet gdybym trafiła na wykształconego muzułmanina to bym sie z nim nie zwiazała,to sa tysiace lat tradycji przekazywanej z pokolenia na pokolenie,oni ta religia zyja i nie uwierze ze moga mimo wykształcenia stac sie innymi ludzmi:> nie znasz głosniej w ub latch historii jak Polka wyszła za maz za Irakijczyka,wykształconego w Polsce,tutaj pracujacego od lat jako lakarz i co było jak tam wyjechała/i oszukał ja ze tylko na wakacje/ koszmar,zafundował jej koszmar:->,a w Polsce był super mężem:> Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Rasizm na luzie 07.11.05, 13:49 Brawo Magi!!!!! Pomimo diabolicznej strony Ciebie masz w sobie calkiem mila kobietke:):) Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Rasizm na luzie 07.11.05, 13:51 ale śmieszne:P kpic to Ty jednak lubisz:> Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Rasizm na luzie 07.11.05, 14:04 wiedza moja opiera sie na TV,czytaniu artykułow i ksiązek na ten temat Twoja wiedza tylko na tym sie opiera?Wierzysz we wszystko co pisza gazety? Pokazuja w Tv?Czyli ze nigdy nie spotkalas sie z Albanczykiem zeby z nim porozmawiac,dowiedziec sie o jego kulturze,o jego tradycjach?Ciekawe.Wiec po co wypowiadac sie na temat o ktorym sie nic kompletnie nie wie? Nie kpie z Ciebie.Poprostu dojrzalam kropelke ludzkosci.czyzby ta kropelka to taka zmylka? Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Rasizm na luzie 07.11.05, 14:11 nie we wszystko wierze,ale teraz np. zastanawiam sie czy programy Rutkowskiego tez kłamią jak pokazuja ucieczki sie matek z dziecmi z Egiptu,czy Iraku??to taka komedyjka?? a Ty juz tak wszystko wiesz na temat innch narodowosci?i tylko dlatego ze twoja siostra itd??? Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Rasizm na luzie 07.11.05, 15:38 Wiem tylko na temat innych narodowosci ilemoge sie dowiedziec od osob pochodzacych z innych krajow,wiem tyle ile sama widzialam przebywajac w danych krajach.I wiem tyle ile mi potrzeba.A co do Rutkowskiego to hmmmm przypadek jak przypadek.Przez przypadek zostal detektywem i przez przypadek dostal sie do sejmy ( badz senatu nie pamietam) i przez przypadek mu sie udaje zrobic cos niby ciekawego i niby pozytecznego.Mniej Tv mniej gazet a wiecej rozmow miedzyludzkich proponuje.Wtedy bedziesz mogla "pochwalic" sie prawdziwa wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Rasizm na luzie 07.11.05, 21:49 nie napisałam ze mam wiedze tylko z gazet lub tv:> za szybko oceniasz i niestety najmadrzejsza na swiecie nie jestes:>,jesli sie doczytałaś to tu pisali ludzie którzy znaja albanczyków ale tobie sie i tak ich stanowisko nie podobało np.Renia która ma obraz albanczyków mieszkajacych w Grecji i Spazmusek,udajesz ze tego nie czytałaś>??? Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Rasizm na luzie 07.11.05, 21:55 ja nie mam nic przeciwko kolorowi skóry czy religii i pochodzeniu,wiedza moja opiera sie na TV,czytaniu artykułow i ksiązek na ten temat,twoja siostra dobrze trafiła ale tez nie wiadomo jak by tam była traktowana,to sa jednak dwa rózne światy,wiem ze tam sa nie tylko brudasy i pastuchy ale ja nawet gdybym trafiła na wykształconego muzułmanina to bym sie z nim nie zwiazała,to sa tysiace lat tradycji przekazywanej z pokolenia na pokolenie,oni ta religia zyja i nie uwierze ze moga mimo wykształcenia stac sie innymi ludzmi:> nie znasz głosniej w ub latch historii jak Polka wyszła za maz za Irakijczyka,wykształconego w Polsce,tutaj pracujacego od lat jako lakarz i co było jak tam wyjechała/i oszukał ja ze tylko na wakacje/ koszmar,zafundował jej koszmar:->,a w Polsce był super mężem:> Ty to napisalas?TAK!! Wiec po co teraz mi wpierasz ze slowa wiedza moja opiera sie na TV,czytaniu artykułow i ksiązek na ten temat nie sa twoje?Czytaj to co piszesz a pozniej wytykaj bledy innym Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Rasizm na luzie 07.11.05, 22:05 moje ale tez napisałam ze mam kolezanke i to dosc bliska,która ma chłopa marokanczyka,nieprawadz,napisałam??? Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi no i jak to jest miedzy ludzmi tez sobie rozma 07.11.05, 22:05 wiamy wiec i z rozmów miedzyludzkich tez:> Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek Re: Rasizm na luzie 08.11.05, 08:40 Oj jaka jesteś ty jesteś anteligentna jestem ciekaw na czym opiera się twoja wiedza przecież na polu przy owieczkach i baranach otrzymujemy największe wykształcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek Re: Rasizm na luzie 07.11.05, 23:50 siostra pewnie skończyła karierę w Albani a szwagier założył sobie domowy klub bokserski i pewnie daje z liscia nie tylko jednej pewnie też i drugiej :)))))))) Pozdrowionka i wiesz że cię KOCHAM papapapapapa Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek [...] 07.11.05, 23:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
boski_hydraulik Re: Rasizm na luzie 08.11.05, 09:31 "mój pies ma więcej rozumu i kultóry osobistej" :)) lepiej tez pisze po polsku prawdziwy polaku? Odpowiedz Link Zgłoś
boski.zawodowiec khaki masz 20 lat i jesteś głupim szczylem! 08.11.05, 10:06 Pamiętam jak na onecie albo interii był przypadek polki która związała sie z rumuńskim muzułmaninem(cos ala albanczyk). Na pierwszy rzut oka wydawało sie ze facet nie ma nic wspołengo z turkami czy tez Arabami ale wystarczył jeden wyjazd na wakacje do rumunii. Jakis dedektyw(nie rutkowski) musiał ja odbijac razem z jej dzieckiem. Wyobraz sobie ze przez 20 km uciekali samochodem przed całą wsią. Odpowiedz Link Zgłoś
boski_hydraulik Re: khaki masz 20 lat i jesteś głupim szczylem! 08.11.05, 11:03 produkcie internetowego marketingu nie przyznawaj sie, ze nawet ogladac tv ze zrozumieniem nie potrafisz, bo ze czytac to wiadomo od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzysowa_narzeczona75 Przepraszam, ja tylko wtrace... 08.11.05, 10:27 tak czytam, czytam i... dziewczyno stajesz sie zalosna w swoim zacietrzewieniu i to staje sie smutniejsze niz cala ta rasistowska dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Przepraszam, ja tylko wtrace... 08.11.05, 10:31 ja czy ona:-)? bo jesli ona to tez mnie to wczoraj smieszyło i dlatego ciagnełam te podaguchy:- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
kryzysowa_narzeczona75 Re: Przepraszam, ja tylko wtrace... 08.11.05, 11:02 jak przyjrzysz sie drzewku, to zobaczysz, ze to do khaki bylo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
boski.zawodowiec a jesteś przygotowana na Jihad przeciw niewiernym? 08.11.05, 09:59 Odpowiedz Link Zgłoś
nelufar Re: Chłopak (mąż) - ALBAŃCZYK 09.11.05, 14:09 Widzę, że dyskusja kwitnie. Ale zauważyłam też, że nie wypowiedziała się żadna dziewczyna, która zna temat z autopsji. Czyżby w Polsce nie było takich par?? Jeszcze raz proszę takie kobiety, żeby napisały na mojego "gazetowego" maila. Mogą to być również osoby, które często bywają w Albanii. To bardzo ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Chłopak (mąż) - ALBAŃCZYK 09.11.05, 20:46 no jak widzisz siostra khaki jakos nie raczyła cie wesprzec :-> Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Chłopak (mąż) - ALBAŃCZYK 10.11.05, 12:10 Pieknie pieknie nie bylo mnie 3 dni i jaka dyskusja pomiedzy rasistami.brawo! Pokazcie ile jeszcze macie w sobie zawisci i ignorancji.No dalej nie macie co sie wstydzic.Co do obrazania innych ludzi spazmusek i magi zaczeli od wyzywania Albanczykow.Wiec stanelam w ich obronie bo znam ta kulture z dobrej storny.Wy ja znacie ze zlej wasza sprawa i wasza strata.Proponuje jednak przed wypisywaniem glupot zapoznac sie blizej z Albanczykami.A jesli juz twierdzicice ze sa prosci i niewyksztalceni to wy tez nie pokazujecie nic milego i nic ciekawego.Jakie macie postawy takie macie.wasza sprawa.mnie razi jedynie to ze generalizujecie.ilu polakow pracowala np. w hiszpanii,tam kradlo,tam zerowalo na innych ludziach?i jesli teraz jakis hiszpan powie ze polacy to prostacy itp itd to wy sie oburzycie bo jakas czesc ludzi pochodzacych z polski pokazala polakow ze zlej strony.ale albanczycyc to przeciez z natury sa zli.nie no tragedia a raczej komedia.a najpodlejszym i najbardziej zalosnym posunieciem bylo to ze tak naprawde zadne z was nie ma pojecia o tym o czym pisze.i pomimo ze mam tylko 20 lat nie znaczy ze jestem niedorosla psychicznie.bo czasami 20- latek jest o wiele bardziej kulturalny i madrzejszy od 40 latka.Jak juz nie macie sie czego czepiac to sie czepiacie wieku,wymyslacie sobie jak to jest w malzenstwie mojej siostry i zadajecie cios ponizej pasa.i niby o mnie zle swiadczy to ze ja bluzgam na was?zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: czy ty naprawdę jesteś taka tępa? 10.11.05, 12:19 > sie wstydzic.Co do obrazania innych ludzi spazmusek i magi zaczeli od wyzywania > > Albanczykow.Wiec stanelam w ich obronie bo znam ta kulture z dobrej storny.Wy > ja znacie ze zlej wasza sprawa i wasza strata.Proponuje jednak przed > wypisywaniem glupot zapoznac sie blizej z Albanczykami. no to przecież spazmusek pisał, że zna ich sporo, nie?dlaczego to do ciebie nie dociera? > generalizujecie.ilu polakow pracowala np. w hiszpanii,tam kradlo,tam zerowalo > na innych ludziach?i jesli teraz jakis hiszpan powie ze polacy to prostacy itp nikt się nie oburzy, bo to będzie prawda.Ja wielokrotnie wstydzę przyznać się poza granicami naszego kraju, że z Polski jestem bo zaraz powtarzają "pijesz, pijesz?".We Francji nawet jest powiedzenie "pijany jak polak" i zgadzam się z nim hehe > tragedia a raczej komedia.a najpodlejszym i najbardziej zalosnym posunieciem > bylo to ze tak naprawde zadne z was nie ma pojecia o tym o czym pisze.i pomimo czyli znajomość Albańczyków to nie powód by o nich pisać, nie?To co według ciebie, do jasnej cholery, pozwala na pisanie o kimś?posiadanie szwagra albańczyka czy poznanie mnóstwo albańczyków?co byłoby bardziej obiektywne, co? > ze mam tylko 20 lat nie znaczy ze jestem niedorosla psychicznie.bo czasami 20- > latek jest o wiele bardziej kulturalny i madrzejszy od 40 latka.Jak juz nie eeeeeetam, jesteś, jesteś.Poznałaś jednego albańczyka i rozumy pozjadałaś, koleżanko. > macie sie czego czepiac to sie czepiacie wieku,wymyslacie sobie jak to jest w > malzenstwie mojej siostry i zadajecie cios ponizej pasa.i niby o mnie zle > swiadczy to ze ja bluzgam na was?zalosne. no wiadomo, że o rodzinie źle się nie mówi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 A gazowanie albanczykow to szczyt inteligencji? 10.11.05, 12:27 Poznali albanczykow ze zlej strony okidoki maja prawo zle o nich myslec.ale takie okreslenia i takie texty ze wszystkich by go komory gazowej wrzucili,albo ze sa prostakami to troche przesada nie sadzisz?niektore osoby wiedza co nieco o albanczykach ze slyszenia od innych ludzi.a niektore poznaly ich tylko ze zlej strony i nie maja pelnego obrazu ich kultury czy tez zasad moralnych.wiec to jest TYLKO i WYLACZNIE jednostronne ocenianie ludzi.wiec to jest chyba tepe i ograniczone.zle o nich mysla ok niech sobie mysla,ale po co wypisywac takie rzeczy?kiedys ludzie sie oburzali ze niemcy w obozach gazowali ludzi.kiedys to byla zbrodnia wszechczasow i nadal jest.ale jak spazmusek wypisuje ze by zagazowal albanczykow to jest ok?to jego sie nie nazywa tepakiem?ocen najpierw wypowiedzi innych,a pozniej wyciagaj wnioski.chociaz sadze,ze nie ocenisz mnie w inny sposob bo jestem ta zla i niedobra bo nie zgadzam sie z wiekszoscia.a jak wiadomo ze jak ktos odstaje ze swoimi pogladami to go trzeba zlicznowac i trzeba zbesztac.bo tak najlepiej.a jak sie nie uda to trzeba zadac cios ponizej pasa to moze wtedy sie podda i glupio przyzna racje innym. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: dziewczyno, zdystansuj :) 10.11.05, 12:32 widzę, że cholernie mało czasu spędzasz na forum i wszystko przyjmujesz zbyt na poważnie hehe.I uspokój się z porównaniami do hitlera czy innego gada, bo nikt tak naprawdę nie skrzywdziłby albańczyka w taki sam sposób jak oni krzywdzą innych (nikt z forum,z ludzi, którzy czynnie brali udział w wątku).Proponuję zrzucić na luz, każdy ma prawo do własnego zdania i z tego co widzę w wątku to ty zabraniasz innym mieć własne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: dziewczyno, zdystansuj :) 10.11.05, 12:38 Alez ja bardzo chetnie podyskutuje z innymi o ich doswiadczeniach z albanczykami.ale irytuje mnie takie okreslenie ze ich do gazu,ze to prostacy,ze to pastuchy.Nie sadzisz ze to jednak mogloby czlowieka doprowadzic do irytacji? malo czasu spedzam na forum bo mnie nie bawi to.Ale czasami ciekawe tematy sa poruszane i milo poczytac.Niestety tylko czasami. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: dziewczyno, zdystansuj :) 10.11.05, 12:42 >Nie sadzisz ze to jednak mogloby czlowieka doprowadzic do irytacji? jednego tak, drugiego nie, ale każdy może pisać to co chce ;) pa Odpowiedz Link Zgłoś
amor_latino Re: dziewczyno, zdystansuj :) 10.11.05, 14:46 mylisz sie twierdzac, ze kazdy moze pisac co chce. sa granice swinstwa, nieprzyzwoitosci, chamstwa czy tez faszystowskiej zawisci, ktorych normalni ludzie nie przekraczaja. jezeli ciebie cos takiego nie poraza to tylko swiadczy o tobie. pa Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: dziewczyno, zdystansuj :) 10.11.05, 14:50 potrafię się zdyntansować i czuję się o wiele zdrowsza.Nie krzyczę, nie przeżywam itd.Tobie również proponuję. Odpowiedz Link Zgłoś
amor_latino Re: dziewczyno, zdystansuj :) 10.11.05, 14:53 mylisz sie. jest roznica miedzy zdystansowaniem sie (np olaniem lub przemilczeniem tego co plecie jakis faszysta forumowy) a umieszczaniem postow, ktore posrednio lub bezposrednio bronia jego postawy i idiotyzmow przez niego wypowiadanych. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: dziewczyno, zdystansuj :) 10.11.05, 14:58 mylisz się.Każdy ma prawo do pisania tego co myśli.Jestem na forum od dawna i przyzwyczaiłam się do tych ludzi.Wiem kiedy używają przenośni, kiedy żartują, kiedy im smutno, kiedy im wesoło, kiedy są wściekli.Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
amor_latino Re: dziewczyno, zdystansuj :) 10.11.05, 15:05 prosze uprzejmie. tez jestem na forum od dawna i staram sie nie czytac idiotow i sie do tego nie przyzwyczajac. ale niestety nie czytac idiotow stajes sie na fk coraz trudniejsze. mimo to jakos nie moge sie przyzwyczaic. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: dziewczyno, zdystansuj :) 10.11.05, 15:10 w związku z tym ponawiam prośbę o zdystansowanie się i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
amor_latino Re: dziewczyno, zdystansuj :) 10.11.05, 15:14 wybacz, ale bynajmniej nie mam ochoty sie dystansowac, a wrecz przeciwnie - o ile czas pozwoli bede takie posty i ich autorow osmieszal i wytykal palcem nie po to aby oni sie zniechecili (im juz raczej nic nie pomoze) ale aby nawrocic potencjalnych kretynofaszystow. Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek [...] 10.11.05, 23:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek Re: dziewczyno, zdystansuj :) 10.11.05, 23:35 no właśnie nie czytaj idiotów idioto Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek [...] 10.11.05, 23:34 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Chłopak (mąż) - ALBAŃCZYK 10.11.05, 15:35 Amor nie jedna osoba probowala wcisnac do ciasnego rozumu istote tolerancji i antyrasizmu i nikomu jak narazie sie to nie udalo.Ale jesli Ty sie piszesz na taka beznajdziejna sprawe to zycze powodzenia.Bo podejmujesz naprawde ciezkie zadanie.Tutaj zostaniesz zlinczowany,i zbluzgany.Jak lubisz taki sadomasochizm to gratuluje.Ale zycze tez mocnych nerwow i stoickiego spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
amor_latino Re: Chłopak (mąż) - ALBAŃCZYK 10.11.05, 15:41 sadomasochizmu nie uprawiam - wystarcza mi klasyczne orgie, no moze czasem jakies trojkaty:) a tak powaznie - pisze o czym chce i tyle - bez zbytniego zaangazowania emocjonalnego. niektorzy potrafia pisac o tym, ze "mezczyzna powinen byc tak wysoki aby mozna mu robic laske na stojaco", ale ja niestety nie umiem tak, nie tylko dlatego, ze nie rozumiem dlaczego sobie czasem dziewczyna przy tej lasce nie usiadzie... Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: amorze 10.11.05, 15:46 czekałam na tą chwilę haha.Wiedziałam, że nadejdzie moment, w którym głupsze jednostki będą się podniecać byle goownem hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: amorze 10.11.05, 15:51 czy ubodło mnie brak poczucia humoru?nie, bo nie zależy mi na nim (chodzi o login amor_latino).Jest na forum mnóstwo inteligentnych ludzi, którym go nie brakuje.Pisz sobie dalej na mój temat, nie obrażę się.Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
amor_latino Re: amorze 10.11.05, 15:56 sorry -nie bardzo zrozumialem. czy chodzilo ci o to aby napisac, ze moj login swiadczy o poczuciu humoru, i ze na forum jest wiele inteligentnych ludzi z poczuciem humoru ale tobie na tym nie zalezy? Oraz ze bys chciala aby inni pisali na twoj temat mimo, ze ci pdobno nie zalezy? lena_zet napisała: > czy ubodło mnie brak poczucia humoru?nie, bo nie zależy mi na nim (chodzi o > login amor_latino).Jest na forum mnóstwo inteligentnych ludzi, którym go nie > brakuje.Pisz sobie dalej na mój temat, nie obrażę się.Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
amor_latino Re: amorze 10.11.05, 15:58 nie zniechecaj sie. pokaz jaka jestes dowcipna i inteligentna. mozemy pogadac nawet o robieniu laski jak chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: amorze 10.11.05, 16:00 To byla bardzo filmowa zagrywka.No no Lenka pokazala nam swoja 2 twarz.Ta filmowa.I co Ty na to Amorku? Odpowiedz Link Zgłoś
amor_latino Re: amorze 10.11.05, 16:01 jak to co? czekam na laseczke! khaki3 napisała: > To byla bardzo filmowa zagrywka.No no Lenka pokazala nam swoja 2 twarz.Ta > filmowa.I co Ty na to Amorku? Odpowiedz Link Zgłoś
amor_latino Re: amorze 10.11.05, 16:08 w skrocie to jest tak, ze lenka (jak napisala w jednym z postow) chce wysokiego aby mogla robic laseczke na stolaco a ja zasugerowalem, ze mozna sobie tez usiasc to bedzie wygodnie, zwlaszcza jezeli jest to OLBRZYMI OBRZEZANY ALBANSKI wiesniak:) Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: amorze 10.11.05, 16:09 Hahahahahahahaha bardzo trafna odpowiedz.Sadzisz ze bedzie jej wygodniej na siedzaco przy Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: amorze 10.11.05, 16:11 Hahahahahahahaha bardzo trafna odpowiedz.Sadzisz ze bedzie jej wygodniej na siedzaco przy Olbrzymie Albanskim?A jak jeszcze obrzezany to juz naprawde twarda sztuka :p Odpowiedz Link Zgłoś
amor_latino Re: amorze 10.11.05, 16:16 nie wiem. ona powiedziala, ze albanskiego wiesniaka nie wziela by za nic! Odpowiedz Link Zgłoś
amor_latino Re: amorze 10.11.05, 16:16 nie wiem. ona powiedziala, ze albanskiego wiesniaka nie wziela by za nic! Odpowiedz Link Zgłoś
amor_latino ciekawe jak to sie stalo... 10.11.05, 16:17 podobno system nie pozwala na multiple orgasms... Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: amorze 10.11.05, 16:21 Moze i za nic by nie wziela.Ale gdyby on ja wzial to by pewnie nie narzekala:p Odpowiedz Link Zgłoś
amor_latino Re: amorze 10.11.05, 16:25 myslisz? zblizyl by sie do niej zbierajac winogrona w wypalonej sloncem winnicy, pot sciekal by mu po umiesnionym torsie a ciemnobrazowe skronie pulsowaly by mu z podniecenia... khaki3 napisała: > Moze i za nic by nie wziela.Ale gdyby on ja wzial to by pewnie nie narzekala:p Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: amorze 10.11.05, 16:28 Zbierajac winogrona?Toc to nie podchodzi pod Albanczyka zdaniem naszych rasistow.Na pastwisku!Toc to pastuch nic wiecej.To juz dostosujmy sie do wyobrazen innych.Albo w komorze gazowej taki symopatyczny Albanczyk by spazmuska przycisnal swoim watlym cialem do sciany ;) A Lenka to by pewnie na pastwisku nie moga sie opierac bo gdziez sie tam opierac? Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek [...] 10.11.05, 23:47 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: amorze 10.11.05, 15:59 Logicznie rzecz ujmujac opisales wszystko bardzo logicznie aczkolwiek brakuje tutaj jakiegos glebszego logicznego opisu.Podejrzewam ze Lena chyba zapomniala o nim i dlatego :) Odpowiedz Link Zgłoś
katamarana Facet Albańczyk 10.11.05, 16:27 Przypadkowo trafiłam na dyskusję i chcę zabrac głos. Byłam w Albanii i znam wielu Albańczyków, również mieszkajacych poza krajem. Co wiecej jestem w związku z Albańczykiem urodzonym, wychowanym i wykształconym (absolwent uniwersytetu z tytułem doktora) w Tiranie. Po pierwsze: Albańczycy to nie naród pastuchów. Za komunizmu pracowali w rolnictwie (głownie uprawy śródziemnomorskie, troche hodowli w górach), w przemyśle (produkowano tu niemalże wszystko; nie mówię o jakości) i rozbudowanym aparacie partyjno-państwowo-policyjnym. Obecnie wiekszośc jest zatrudniona w rolnictwie i usługach , gdyz przemysł nie podźwignął sie po załamaniu. Po drugie: Albańczycy to nie tylko muzułmanie. Według statystyk przedwojennych 20% było prawosławnych, a 10% katolików (npta bene Matka Teresa z Kalkuty była Albanka ze Skoplje). Za komunizmu wiara była zakazana i obecnie Albańczyvy nie należą do narodów szczególnie religijnych. Tutejsi muzułmanie piją alkohol, a meczety odwiedzaja z okazji wazniejszych świąt. Nie ma tu w ogóle fundamentalizmu! Po trzecie: Komunizm przyniósł Albanii wiele złego, ale doprowadził do emancypacji kobiet. Widac to do dziś. Kobiety sa tu wykształcene (obecnie 60% studentów to dziewczyny) i pracują zawodowo. Nikogo to nie dziwi i nikt im w tym nie przeszkadza. Po czwarte: Albańczycy jak każdy naród mają swoja kulturę, literature itp. Są małym narodem, przez wiele lat pozostajacym w izolacji i stąd nie znamy ich kultury. Ale o pisarzu Kadare może ktoś z forumowiczów słyszał. W "Gazecie" publikowane sa felietony Fatosa Lubonji. Po piąte: Albanczycy są biedni. Wielu wyjeżdża za chlebem do pracy do Grecji, do Włoch, do Europy Zachodniej i Ameryki. Wyjechało wielu wykształconych ludzi, szczególnie do Kanady ze względu na liberalne przepisy imigracyjne. Ci, ktorzy wyjeżdżają są na róznym poziomie i z dala od domu zachowuja się róznie. Ale czy Polacy pracujący na czarno na farmach są wzorem intelektu i innych cnót? Po szóste: Albanczycy to także mieszkańcy Kosowa (tzw. Kosowarzy). Jest to ludnośc muzułmańska, wiejska i uważana za bardziej zacofana, zamkniętą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Facet Albańczyk 10.11.05, 16:29 BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO!!!!!!!!!!!!!!!!!! :o) Odpowiedz Link Zgłoś
katamarana Re: Facet Albańczyk 10.11.05, 16:32 Czy naprawde jestes pod wrazeniem mojego postu, czy zartujesz????????? :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi no wreszcie ktos sie z nia zgodził,sa tacy co 10.11.05, 16:35 maja inne zdanie a tego ona nie przyjmuje do wiadomosci;-) Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: no wreszcie ktos sie z nia zgodził,sa tacy co 10.11.05, 16:37 Nie podniecaj sie tak bo zaraz pol kompa zaslinisz z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek [...] 10.11.05, 23:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Facet Albańczyk 10.11.05, 16:36 W 1000000000000000000000000% powaznie!Wreszcie napisala cos osoba ktora zyje na codzien z Albanczykiem.Czy Ciebie tez wzdrygalo jak czytalas posty spazmuska jak chcial ich wszystkich do komory gazowej wrzucic?Dla mnie to oni sa typowymi prostakami.Ale tolerancja mi zabrania negowania ich bytu na tym marnym padole. Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek Re: Facet Albańczyk 10.11.05, 23:56 tolerancja ??? ty chyba nie znasz znaczenia tego słowa tolerancje to ty chyba schowałaś do szafy zamkniętej na dwa zamki i zgubiłaś klucze. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi ale dziwie sie ze nie obraziłas tu kilku osób,nie 10.11.05, 16:37 walnełas w nas różnymi jak kaka epitetami;-) Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: ale dziwie sie ze nie obraziłas tu kilku osób 10.11.05, 16:38 Bo dziewczyna jeszcze nie wie ze z wami trzeba waszym prostackim jezykiem rozmawiac zebyscie zrozumieli sens textu.Chociaz i tak i tak nic to nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: ale dziwie sie ze nie obraziłas tu kilku osób 10.11.05, 16:42 nie ona podeszła do tego na luzie ,podała suche fakty bez próby nacisku ze tak ji koniec!!!! podała to z klasa której tobie brak i dlatego tak cie podpuszczałam:-)hehheeeee Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: ale dziwie sie ze nie obraziłas tu kilku osób 10.11.05, 16:46 Jak to milo ze ucieszylam chociaz kilka osob chocby tym ze znizylam sie do ich poziomu:) Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: ale dziwie sie ze nie obraziłas tu kilku osób 10.11.05, 16:47 dziwna jestes i chyba troche sztywaiaczka:-) Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: ale dziwie sie ze nie obraziłas tu kilku osób 10.11.05, 16:48 Czasami niektore osoby wieszy iloraz inteligencji u innych okreslaja sztywniactwem. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: ale dziwie sie ze nie obraziłas tu kilku osób 10.11.05, 16:52 napisz to raz jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: ale dziwie sie ze nie obraziłas tu kilku osób 10.11.05, 16:54 Czyzbym wygladala na Twoja sluzke? Pomylilas sie i to baaaaaaaaardzo.Skoncz niepotrzebne dyskusje.Ja Ciebie uwazam za rasistke Ty mnie uwazaj za kogo chcesz.Skoncz niepotrzebna wymiane zdan i ciesz sie weekendem.Nie potrafisz sie cieszyc z zycia? Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: ale dziwie sie ze nie obraziłas tu kilku osób 10.11.05, 16:58 lubie jak te z wiekszym ilorazem sie wkurzaja i nie maja dystansu do innych i do tego co czytaja:-) a to ze nie jestem zwolenniczka mieszania religii i ras to chyba jeszcze nie oznacza rasizmu,mnie zółci,czarni czy czerwoni nie przeszkadzaja ze u nas zyją,byle by mnie nie zabierali tego co mnie sie nalezy z racji zycia w moim kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: ale dziwie sie ze nie obraziłas tu kilku osób 10.11.05, 17:02 A co sie Tobie nalezy?Kazdy ma takie samo prawo do zycia jak i Ty.I kazdy moze brac tyle samo co i Ty.I wcale mnie nie irytujesz.Poprostu uwielbiam polemiki z osobami ktore oczywiscie odznaczaja sie pogladami typowo mocherowymi.Skoro Ty masz prawo do zycia w polosce i brania z kraju to co chcesz to i tak samo Chinczyk,Rosjanin,Niemiec i kazdy inny ma takie samo prawo.Nie masz monopolu na nasz kraj.A czasami osoby pochodzace z innych krajow wnosza o wiele wiecej niz tacy ludzie jak... zostawie bez komentarza dalszego. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: ale dziwie sie ze nie obraziłas tu kilku osób 10.11.05, 17:04 to samo co i tobie Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek Re: ale dziwie sie ze nie obraziłas tu kilku osób 10.11.05, 23:58 zniżyłąś się do ich poziomu hahaha też mi coś a ja już myślałem że niższy poziom niż twój to juz nie isnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
katamarana Re: ale dziwie sie ze nie obraziłas tu kilku osób 10.11.05, 17:05 Widzę, że dyskusja trwa :) Nie obraziłam sie na osoby zabierajace głos, bo... nie wiedzą co mowią. Po prostu operują stereotypami. Wracjąc do Albanczyków, to oczywiscie róznią się od nas kulturowo, ale tak samo róznią się Niemcy, Amerykanie czy Buszmeni. Mają natomiast kilka cech narodowych (?), których możemy im pozazdrościć. Na przykład duzo tolerancji religijnej. W Albanii wolne od pracy są Boże Narodzenie (24.12), Wiekanoc prawosławna i na przykład muzułmański Bajram (koniec Ramadanu; przypadał w zeszłym tygodniu). Na południu kraju jest duzo cerkwi pobudowanych przy pomocy Grecji, w centrum - meczety (pomagali bogacze znad Zatoki Perskiej), a na pólnocy - kościoły katolickie (pomagali Włosi, ale pracują tam tez polscy misjonarze). Nie ma konfliktow religijnych! "Mój" Albanczyk (z rodziny muzułmańskiej, ale dorastał w czasie państowego ateizmu) modli sie w meczecie, zapala świeczki i całuje ikony w cerkwi, wzrusza się w czasie mszy katolickiej. Albańscy męzczyźni praktycznie nie upijają się (naprawdę!) Do posiłku podaje się wino lub kieliszek mocniejszej rakiji, ale potem butelka ląduje w szafie :) Maja też duzo odpowiedzialności za rodzinę. Zasada jest taka: mężczyzna jest głową i decyduje (przynajmniej na zawnątrz ;) , ale też musi zapewnić rodzinie pieniądze. Nie jest praktykowany model czekania na pomoc państwa, bo obecnie tej pomocy praktycznie nie ma. Jeśli nie mozna zarobic legalnie (bezrobocie jest wyzsze niż w PL), to trzeba to zrobić... nielegalnie. Osoby pracujące za granicą utrzymują często nie tylko swoją najbliższą rodzinę (żona , dzieci), ale również starych rodziców, rodzeństwo i rózne pociotki. W każdym albańskim miasteczku są oddziały Western Union. Pamietajmy, że Albańczycy potrzebują wiz do wszystkich krajów, i dostać jest je trudno. Stąd nielaegalna emigracja lub nielegalne przedłużanie pobytu, a co za tym idzie konflikt z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi u nas Boze Narodzenie tez jest dniem wolnym 10.11.05, 17:10 24.12 to wigilja:-) a tam dyskusja,lubie jak kobita sie zacietrzewia jak by było o co,Ty fajnie piszesz i z dystansem,nie próbujesz narzucac czy na siłe wciskac swoja wiedza a ona tak:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: u nas Boze Narodzenie tez jest dniem wolnym 10.11.05, 17:12 Moze i wolnym dniem ale tylko katolickie swieta sa wolne.A prawoslawne juz nie.Wiec nie chwal sie tak tym zabardzo.Nic na sile nie wmuszam.Poprostu pisze takim samym stylem i na takiej samej zasadzie co ty.Przeceniasz swoje zdlonosci jesli chodzi o doprowadzanie czlowieka do stanu zdenerwowania.Jak dla mnie to ty nie jestes jeszcze na tyle wazna osoba zeby mnie zdenerwowac.A pozatym milo jest poczytac twoje wypociny.I z toba dyskusje w tym momencie zakoncze. Ustepuje glupszemu. Odpowiedz Link Zgłoś
katamarana Re: u nas Boze Narodzenie tez jest dniem wolnym 10.11.05, 18:12 Fakt 24 to Wigilia :0 Wolny jest 25.12 Wydaje mi się, że albańascy prawosławni obchodzą Boże Narodzenie z katolikami. Tak samo jest w Bulgarii. Nie wiem dlaczego. A tak w ogóle to najwiekszym świętem rodzinnym jest Sylwester (to chyba spadek po komuniźmie). W praktyce mlodzi ludzie siedzą z rodzicami do północy, a dopiero potem urywająs ie na swoje imprezy :) Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: u nas Boze Narodzenie tez jest dniem wolnym 10.11.05, 18:19 Bardzo podoba mi sie ich podejscie do rodziny.Trzymaja sie razem sa na dobre i na zle i maja wielku szacunek do starszych osob.U polakow tego tak bardzo nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
dragica Re: u nas Boze Narodzenie tez jest dniem wolnym 11.11.05, 16:10 aha, jeszcze cos...mniej wiecej troche wiem, jacy sa Albanczycy..pracowalam na Kosowie...mnie osobiscie nie zachwycaja, ale-miloc nie wybiera...problem jest w tym, ze dopoki jestescie w polcse wszystko jest ok, a jak pojedziecie do niego...moze byc gorzej. na balkanach rodzina - matka, ojciecm dziadek, babcia- to swietosc...zona jest z reguly po nich w hierarchii wartosci Odpowiedz Link Zgłoś
katamarana Re: u nas Boze Narodzenie tez jest dniem wolnym 12.11.05, 13:53 Masz rację. W albańskij rodzinie sznuje sie rodziców, co wiecej na dzieciach (głównie synach) spoczywa obowiązek opieki nad starymi rodzicami, równiez finansowej. Zazwyczaj żona idzie mieszkać z rodzicami męża i jej pozycja w stosunku do pozycji tesciowej jest niższa. O tym trzeba pamiętac decydując sie na małżeństwo z Albańczykiem. Ale i tak wszystko zależy od ludzi. Czy w polskich rodzinach stosunku teściowie-młodzi czy rodzice-młodzi zawsze są idealne? W Albanii nie ma w ogóle dowcipów o teściowych :) Rodzice mojego Albańczyka nie żyją, więc problemu nie ma. Potrafi on zrobić wszystko w domu: gotuje bałkańskie potrawy, sprząta, choć jest faktem,że nie chwali sie tym przed znajomymi. Oboje jesteśmy ludźmi dojrzałymi, jesteśmy już 3 lata razem i "dotarlismy się". Różnice kulturowe raczej nas wzbogacają niż przeszkadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: ale dziwie sie ze nie obraziłas tu kilku osób 10.11.05, 17:10 Zazdroszcze im tej tolerancji kulturowej i rasowej.Gdyby w PL bylo tak samo to byloby nam o wiele lepiej.I moze takie stereotypowe ufoludki nie mialyby nic wiecej do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek Re: ale dziwie sie ze nie obraziłas tu kilku osób 12.11.05, 14:44 Nie widzisz ufoludku że zaczepiasz dziewczynę która nie ma ochoty odpowiadać na twoje posty to jest kobieta inteligenta wypowiadająca się na dany temat i nie wymagająca na siłe poparcia swojego zdania to jest osoba inteligentna nie tak jak ty jesteś jej przeciwieństwem i bardzo ci współczuję wiesz . Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: ale dziwie sie ze nie obraziłas tu kilku osób 12.11.05, 15:59 Prosze cie wez zajmij sie swoim zyciem ( o ile takowe posiadasz) i nie pisz czego o czym nie masz pojecia.zajmij sie lepieniem ludzikow z plasteliny albo bardziej na czasie zbieraj liscie.zrob cokolwiek tylko przestan wreszcie pisac! Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek Re: ale dziwie sie ze nie obraziłas tu kilku osób 12.11.05, 21:59 Hmmm ludziki z plasteliny bardzo imponujace zajęcie natomiast ty weź rozpędź się i walnij bardzo mocno główką o scianę chociaż nie sądzę aby to ci pomogło dla mnie jesteś zwykłym zerem i nie chce mi się już z tobą pisać normalnie mam mdłości. bardziej na czasie zbieraj liscie.zrob cokolwiek tylko przestan wreszcie pisac! Sama pozbieraj sobie liście i znajdź jakieś twórcze zajęcie bo cztając twoje wypowiedzi i wymuszenia na innych forumowiczach własnych stereotypów jest żałosne . Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: ale dziwie sie ze nie obraziłas tu kilku osób 13.11.05, 20:48 Jak narazie jedynym osobnikiem zyjacym na tym marnym padole jestes ty i ta twoja agresja do wszystkiego co bardziej tolerancyjne niz ty. Odpowiedz Link Zgłoś
spazmusek [...] 13.11.05, 23:20 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
magda1d Re: Facet Albańczyk 14.11.05, 18:43 Ja rowniez jestem w zwiazku z albanczykiem.Znamy sie od 4 lat a od 10 miesiecy jestesmy malzenstwem.Jestem z nim naprawde szczesliwa a moja rodzina i znajomi go uwielbiaja.nie nie wiem dlaczego niektorzy maja tak zle zdanie o albanii i jej mieszkancach.Wynika to pewnie z braku wiedzy i rasistowskiego nastawienia niektorych polakow.A wiec goraco polecam wszystkim odwiedzenie Albanni i pozdrawiam wszystkie polsko-albanskie pary. Odpowiedz Link Zgłoś
dragica Re: Chłopak (mąż) - ALBAŃCZYK 11.11.05, 16:08 Moj maz jest Serbem z Bosni.przed slubem slyszalam sto milionow rad typu-nie rob tego, bedzie cie bil, oni sa tacy i tacy...maz nigdz nie podniosl na mnie reki. potrafi gotowac,sprzatac w mieszkaniu.przeciwienstwo tzw balkanskiego typu. nie wszyscy sa tacy sami.nie kazdy Albanczyk jest muzulmanem.nie kadz muzulmanin jest ekstremnsta. balkanski islam jest troche inny niz arabski - mieszkam w bosni, w ktorej 1/3 mieszkancow to muzulmanie. jednak-uwazaj.ja z mezem potrzebowalismz ponad rok, zebz dotrzec do siebie, bylismy blisko rozwodu.trzeba duzo tolerancji.powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
katamarana Re: Chłopak (mąż) - ALBAŃCZYK 12.11.05, 13:55 Życzę powodzenia! W jednym z październikowych numerów Newsweeka był wywiad (?) z Bosniakiem ożenionym z Polka i od kilkudziesięciu (?) lat mieszkającym w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś